Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
A LatteGo és a LatteGo Premium között mi a különbség?
Értelmes infót nem találtam róla.....
Ez a KVgép is tudja elvileg! -
rigoberto
őstag
Üdv. Philips 1200 as gépem van. Kb. 3 hete használom, tehát szinte új még.
Viszont már nem először csinálja, hogy amikor reggel felébresztem a szokásos morgása után nem ad ki semmit. A bosszantó, hogy a reggeli kávémat sem.
Pedig ledarálja a szemeket, mégsem folyik ki a nedű.
Ez meg mitől lehet? -
biker
nagyúr
válasz
#85578752 #691 üzenetére
vettem +3évet.
Csak krups karbantartó eszközök mentek bele. Amikor kérte.
+ vízszűrő rendszeresen cserélve
80ml a csésze, 60ml beállítás, alig félig lett. eddig 50ml-nél magasabban volt a szint. Látszik/hallatszik ahogy eldobja a túlnyomás szelepen a tálcába a vizet előáztatás után.
[link] -
biker
nagyúr
8 hónapot bírt a krups.
Egyre kevesebb kávét ad, 60ml esetén kb 40ml jön ki. Előáztatás után szusszanással leengedi a nyomást és a vizet a tálcába, utána újra főz. Az összes tisztító ciklust megkapta amit kért, szűrővel használtuk.
A K tablettás tisztítás amikor kis adagokat nyom csak hogy löketekkel tisztítson, akkor minden a tálcába megy.
Kereshetem a szervizt. -
törölt tag
Hát, az Oscar nekem nem nagyon vált be, háromszor kellett szétszedni a pipacsövet hogy a vízkő darabokat kiszedjem. Mióta közönséges Aqua Optima utángyártott Brita-kompatibilis filterrel szűrt vizet kap, rendben van, mellékíze nincs, a kávé tökéletes. A fő kávé topikban emlegetett desztvízből kevert is jó megoldás lehet.
(Ha valaki tudna segíteni abban hogy tudjunk összefoglalót írni a topikhoz, jó lenne összegezni a tapasztalatainkat. Nem a szöveges tartalommal van a gond hanem a technikai lehetőséggel.)
-
oszy
veterán
EP2200-as géphez tudtok robbantott ábrát? Kitakarítanám a kifolyót, de nem tudom, hogy jön le az eleje.
-
rellif
senior tag
válasz
andrasferenc #685 üzenetére
Köszönöm, jó ötlet.
-
andrasferenc
tag
Ajánlatos még naponta egyszer (az utolsó főzés után) egy őrölt kávés beállítású hosszú kávét lefőzni, természetesen kávé nélkül, hogy jól átöblítődjön a kifolyó rendszer, mivel a kikapcsoláskori öblítés nem elegendő a csövek kimosására. így sokkal hatékonyabb a tisztítás. A "kávéiszap" szépen kimosódik.
A kávéolaj eltávolító tabletta összetörése ajánlott, hatékonyabb a feloldódása. -
rellif
senior tag
válasz
andrasferenc #681 üzenetére
Gondoltam rá én is,hogy kicsit "összetöröm". Amúgy nem régi,nincs lejárva a szavija.
-
törölt tag
Darálóval nem oldanád meg a gondot, bár ha valami régi Saeco-t veszel bele amit lehet tuningolni, akkor be lehet olyan finomra lőni amin már alig folyik át.
De egyébként a karos Delonghi is nyomásfokozóval csinálja a cremát, itt is azzal lehet javítani a helyzeten ha kap egy plusz nyomásfokozót.
Én vettem egy SBS crema szelepet, azt a gumimembrános fajtát és ráraktam a gyári rugósra pluszban, és még a gyári rugó előfeszítését is növeltem. Nekem bevált, de innentől nem elég a bekapcsoláskori öblítés, kell egy üres átfőzés is.
Egyszerű visszaállítani, csak kell egy tartalék rugó, mondjuk a gyári, a másikon meg lehet feszegetni. Nem tűnik precíznek, de a gumi tömítést kiszedve egy mérlegen ki lehet mérni azt az erőt amivel már koccan a nyomásfokozó csatlakozója a hengerfejben, akkora erővel fojtja vissza a kávét, felületet saccolva (üveggolyó vagy kerámia henger) ki lehet számolni a nyomást, én azt számoltam hogy 9-10 bar akkor jön ki ha 1000g körüli erővel hat a rugó azon a felületen ami a felsőszűrő mögött van. A gyári rugóerő kb 450-500g körül van.
Nagyobbat kattan, főzéskor recseg-ropog de semmi baja, a végeredmény pedig ízre mindenképp meggyőző, állagra pedig a nyomásfokozós mű-crema keveredése az igazival, észrevehető hogy robusta kávék tényleg olyan cremát képeznek amin elüldögél másodpercekig a cukor.
Most egy ideje Flair-en gondolkodom, de hiányzik a gőz, mindenképpen kell a cappuccinohoz az erős gőz, külön WPM tejgőzölő kb. 200e-ért van, hiábavaló variálás az egész, maradok a Philipsnél amíg szét nem esik. -
Till@
aktív tag
Így ahogy mondod, ízlések és pofonok.Én a látványtól nem tudok elszakadni, mikor lejön a kávé rádobok egy kiskanál cukrot és nem akar elsüllyedni
, aztán belekortyolok és szépen bevonja a csésze oldalát, na az már nekem rossz ízű nem lehet
Most Mokambo Argento-t iszok, nem rossz (elfogy lassan) ez szépen bevonja a csészét, aztán Caffé Mauro De Luxe következik, aminek az illata nagyon jó.
-
Zolom89
senior tag
Érdekes dolog ez a kréma is.. van olyan kévé amivel habosabb másikkal kevésbe. El is engedtem ennek a figyelését.
Viszont amit most használok Lago Cafe friss pörköléső kávé ennek sincs vastag habja viszont a kávé aromái nagyon jól kijönnek legapróbb őrölésen totálisan megvagyok elégedve vele és tök mindegy hogy a kréma milyen amikor az íz finom. Számomra legalább is
Lavezza gold csomagolású kávé kréma volt úgy emlékszem nagyon jó, meg egy iható kévét is, de közelébe nincs annak amit most használok ízre.
De izlések és pofonok ugye -
Till@
aktív tag
válasz
#85578752 #676 üzenetére
Ezek szerint felesleges szétszednem a darálót
, pedig már majdnem nekiugrottam
20ezres karos Delonghival, bolti őrőlt kávéból, azt kell mondjam jobbat főztem.Most picit csalódott lettem.Utángyártott szűrővel tapasztalatotok esetleg van ? pl.: [link] az ára fele az eredetinek.
-
Till@
aktív tag
Sziasztok !
December óta használok egy Philips Series 2200 EP2221/40 gépet, nem mindig tetszik a crema állaga.Szeretném finomabbra állítani az őrlőt a gyárinál, ebben kérnék segítséget.Mit, hogyan, meddig, esetleg videó belinkelve hozzá
A másik : 70 nap után jelzett hogy szűrőcsere
.Létezik hogy 2 havonta cserélnem kell a szűrőt ? Mit tudnék evvel kezdeni ? Nem szeretnék évente 30 ezret szűrőre költeni.
-
törölt tag
válasz
csabulaxi #668 üzenetére
Ez jó tuning, sokkal higiénikusabb mint a puffertartályos megoldás. Nincs hátránya sem, egyformán folyik a kifolyón a kávé, jobb mint sok karosnál.
Én már beletörődtem hogy saját zsebből kell javítgatni, nincs kedvem vitatkozni a szervizzel hogy garanciális hiba ha elpattan az őrlőkés, lehet hogy nem is az, nem a gyártó tehet a kavicsokról, tetszettem volna kiválogatni.
-
csabulaxi
senior tag
válasz
csabulaxi #665 üzenetére
Egy német oldalon is megtaláltam.
fordító program szerint ez simán beszerelhető a régi helyére.
Sok jó fotó, leírás van róla. (egy videónak is örülnék)
https://komtra.de/saeco-philips-ersatzteile/saeco-philips-ersatzteile/umbauset-kaffeeauslauf-fuehrung-v2-saeco-philips-kaffeevollautomaten.html
egyértelműahogy nézem kell egy piacső is
ez is van 1,500.- ft-ért a kávégépboltbanlehetne , mint az autóknál, hogy a gyár visszahívás keretében cseréli.
-
erh75
tag
A Philips EP1200-nak , tudja valaki hogyan lehet szétszedni a kávé kifolyóját ?
-
csabulaxi
senior tag
válasz
csabulaxi #540 üzenetére
na kezd sárgulni-barnulni a víztartály, közeledik a , hogy kijelzi a vízkőmentesítő programot.
Philips (Shell promoció 2016-17) HD8829/09
A múltkori eset után elhatároztam, hogy a legközelebbi vízkő mentesítéskor szétkapom a gépet és kipucolom kv kifolyót, ami biztosan penészes trutyis.
Gondoltam veszek tömítést a központi főző egységhez is. Nézegetem a boltot , próbálom beazonosítani.
A fotók alapján az enyém nem a szilikon csöves.utána kávégépbolt oldalán is kidobta találatként a gépemhez a szilikonosat is.
Azt írja átalakító készlet , V2, ez gondolom verzió második.Vajon ez csereszabatos , a régi átalakítható a szilikoncsövesre?
Csinált már ilyet valaki?
Kell más is hozzá?
A kavegepbolt.hu oldalán 9,915.- Ft, a pressogepszerviz.hu oldalán meg csak 7,000.- Ft -
rellif
senior tag
Saeco vagy Philips tulajdonosokat kérdezném tisztítással kapcsolatban.
A kávéolaj tisztító tabletta majdnem fele a zacctartóban van tisztítás után.
Pontos szinte semmilyen leírás nincs a könyvben.Saeco-s YT videó alapján próbáltam többször,de lehet valamit nem jól csinálok. -
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB DeepCool Tesseract Chieftec500W
- Apple Watch 9 45mm LTE
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest