Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
- Bemutató Route 66 Chicagotól Los Angelesig 2. rész
- Helyszíni riport Alfa Giulia Q-val a Balaton Park Circiut-en
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - Július I
- Bemutató Bakancslista: Route 66 Chicagotól Los Angelesig
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [bb0t:] Gyilkos szénhidrátok, avagy hogyan fogytam önsanyargatás nélkül 16 kg-ot
- [Re:] [Luck Dragon:] MárkaLánc
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [antikomcsi:] Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- [Re:] [btz:] Internet fejlesztés országosan!
- [Re:] Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
- [Re:] Elektromos rásegítésű kerékpárok
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
GAMEPOD.hu témák
Téma összefoglaló
- Utoljára frissítve: 2023-04-15 21:13:52
LOGOUT.hu
Hozzászólások
AttiMM
csendes tag
* A minimális kávémennyiség 20 ml - ez pont jó egy ristrettohoz Az applikációban ml-re beállítható, a készülék kijelzőjén csak egy csúszka jelzi, illetve ha ott állítjuk be a mennyiséget, akkor ugye elindul a csapolás, és amikor megállítod, annyi lesz. Hm, adtál egy ötletet: kipróbálom, hogy ha nagyon hamar leállítom, akkor lehet-e 20 ml alá menni.
* Őrlésfinomság: 1-7 között állítható feles lépésekben (tehát 13 fokozatunk van), és a 7-es a legdurvább, 1-es a legfinomabb őrlemény.
* Kétbojleres a gép, igen. Kipróbálom a tesztedet, mi lesz belőle? Az egybojleres gépek hideg tejjel kezdik a gőzölt tej hozzáadást? Azt gondoltam, hogy csak annyi a különbség, hogy többet kell várni, mert annak az egy bojlernek kell kiszolgálnia mindkét funkciót.
Amúgy pedig: a legtöbb esetben az automata kávégépek először a gőzölt tejet teszik a pohárba, és arra csapolják a kávét. Ennél speciel be lehet állítani fordítva is (írtam is róla), de a többinél hogyan viselkedik egy egybojleres gép? Alaposan felfűti a gőzhöz, tejhabot adagol - utána a kávéhoz már alacsonyabb hőmérséklet kell, hűteni mindig gyorsabb, mint fordítva (bejön a hideg víz). Tényleg nem tudom, mi a gyakorlati különbség az egy és kétbojleres gépek között. (A Gaggia Classic is egybojleres, annak elég szerény volt a gőzteljesítménye (két személy részére már nagyon figyelni kellett, hogy elég legyen a gőz a tejhabhoz), de ez nem biztos, hogy pusztán az egybojleresség miatt volt (lehet, hogy csak túl kicsi a kazán).)
* Energiatakarékosság kikapcsolható a beállításokban (alapból be van), most kipróbáltam: nekiállt ezerrel fűteni. Gondolom, úgy állandóan forrón tartja a bojlert, de jó ez nekünk? Megspórolunk néhány mp-et, cserébe növeljük a villanyszámlát és a vízkőképődést (és talán csökkentjük a fűtőszál élettartamát).