Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-04-15 21:13:52

LOGOUT.hu

Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2991) AttiMM válasza konzumpro (#2987) üzenetére


AttiMM
csendes tag

* A minimális kávémennyiség 20 ml - ez pont jó egy ristrettohoz :) Az applikációban ml-re beállítható, a készülék kijelzőjén csak egy csúszka jelzi, illetve ha ott állítjuk be a mennyiséget, akkor ugye elindul a csapolás, és amikor megállítod, annyi lesz. Hm, adtál egy ötletet: kipróbálom, hogy ha nagyon hamar leállítom, akkor lehet-e 20 ml alá menni.

* Őrlésfinomság: 1-7 között állítható feles lépésekben (tehát 13 fokozatunk van), és a 7-es a legdurvább, 1-es a legfinomabb őrlemény.

* Kétbojleres a gép, igen. Kipróbálom a tesztedet, mi lesz belőle? :) Az egybojleres gépek hideg tejjel kezdik a gőzölt tej hozzáadást? Azt gondoltam, hogy csak annyi a különbség, hogy többet kell várni, mert annak az egy bojlernek kell kiszolgálnia mindkét funkciót.
Amúgy pedig: a legtöbb esetben az automata kávégépek először a gőzölt tejet teszik a pohárba, és arra csapolják a kávét. Ennél speciel be lehet állítani fordítva is (írtam is róla), de a többinél hogyan viselkedik egy egybojleres gép? Alaposan felfűti a gőzhöz, tejhabot adagol - utána a kávéhoz már alacsonyabb hőmérséklet kell, hűteni mindig gyorsabb, mint fordítva (bejön a hideg víz). Tényleg nem tudom, mi a gyakorlati különbség az egy és kétbojleres gépek között. (A Gaggia Classic is egybojleres, annak elég szerény volt a gőzteljesítménye (két személy részére már nagyon figyelni kellett, hogy elég legyen a gőz a tejhabhoz), de ez nem biztos, hogy pusztán az egybojleresség miatt volt (lehet, hogy csak túl kicsi a kazán).)

* Energiatakarékosság kikapcsolható a beállításokban (alapból be van), most kipróbáltam: nekiállt ezerrel fűteni. Gondolom, úgy állandóan forrón tartja a bojlert, de jó ez nekünk? Megspórolunk néhány mp-et, cserébe növeljük a villanyszámlát és a vízkőképődést (és talán csökkentjük a fűtőszál élettartamát).

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.