- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blueye
veterán
válasz
werszomjas #12997 üzenetére
Mi a baj a Philips 5500 tejhabosítójával? Nálam jól működik.
-
z123456z
őstag
Akkor ez eddig egy negatív és egy pozitív tapasztalat, nem leszünk előrébb vele. De én elengedem ezt a témát, mert hülyén néz ki, hogy tapasztalat nélkül okoskodok, mindenesetre én nem bízom benne, és nem akkora összegről beszélünk, hogy megérné kockáztatni. Nálunk is 4 pöttyös a víz, a 3300-as ment csaknem 7 hónapig, az eladás előtt egy héttel raktam bele új szűrőt ( a gyári után a 2. . Az 5500-ast júli másodikán üzemeltem be, napok óta 10 százalékot ír, szerintem a héten lesz csere. Szóval 3 hónapokat bírnak, az évente 4 szűrő, 8-10 ezer különbség, kevesebb, mint egy ezres havonta.
-
atala
addikt
válasz
z123456z #12983 üzenetére
Én ezt nem tapasztaltam. Megmértem a csapvizet (16nk) Megmértem az új wessper beszerelésekor, (0nk) majd 50%-nál, (4nk) és végül 0%-nál, (10 nk).
Ugyan ez a gyárival 0, 10, 16.Tehát a wesspernél még 0% kiírásakor is tudott lágyítani a vizen.
Dugulást én nem tapasztaltam.
De ha úgy biztosabbnak érzed, vedd a gyárit. Én nem adok ki annyi pénzt érte, amikor a mi vízkeménységünkhöz bőven jó a wessper is.Én inkább a gyárilag előírt (8 szűrő után) vízkőtlenitést keveslem.
Nálam ez 2 év lenne. Én inkább évenete vízkőtlenítek. -
werszomjas
addikt
Automata gépek tejhabosításában otthon van valaki?
Mennyire különböznek ezek, mire kell figyelni, melyik a legjobb?
Olyan habot szeretnék csinálni, mint amit a speciality kávézÓkban adnak.DeLonghi a kiszemelt (most Philips 5500 van, de pont a tejhabosítójával nem vagyok elégedett és a sima presszo sem a legjobb, amit lefőz)
4 féle manuális habosítóval vannak gépek:
1
2
3
4De a full automata tartályból is van 3 féle:
1
2
3Mi a különbség ezek között?
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
donmackó #12993 üzenetére
Mármint a tartály után szokott lenni általában egy szemcseszűrő, utána az áramlásmérő (a gép "vízórája"), egy kis lapátkerekes szerkezet, mágnes + Hall-szenzor. Így nem hat rá nyomás, csak laza átfolyás.
Utána következik a vízpumpa, majd a bojler (általános esetben). A bojler a kritikus pont, mivel kicsapatja a vízkövet, az oldott szén-dioxid elfőzése okán, tehát ezt is kell figyelni, ugyanakkor a víztisztító betét kapacitására is tekintettel kell lenni, a felhasználó által megadott vízkeménység függvényében. TDS-t (víz vezetőképessége lényegében) ezek a gépek nem mérnek, esetleg az igen drága luxuskategóriában.
-
Gaben360
senior tag
Megvolt a Xelsisnél a kazáncsere.
Végigfutott a vízkőtelenítés,fűt is, de valahonnan folyik a víz.
A gép kihúzva, mert még nem raktam össze, és simán kifolyik a víz a tartályból a csepptálcába.
Az egyik szövetborítású cső kivűlről vizes.
Az lehet hogy megsérűlt, vagy a bontott kazán se jó?
Minde tanácsot megfogadok, mert a tököm kezd telelenni a géppel. -
FőDudu
veterán
válasz
donmackó #12993 üzenetére
Nem tudom. Lehet az enyem maskepp mukodik. Ezen nincs LCD kijelzo, nem jelzi ki a szurobol hatra levo idot.
Az elejen a gyari szuro ment vagy 3 honapot, azt azert csereltem le mert nem jelzett a gep es a szamitasaim szerint mar tobbszorose atment a javasolt viz mennyisegnek.
(legionellat amlitenek, de az maximum a nem hasznalt csoben tudna megtelepedni, nem egy naponta atmosott rendszerben)(szoval a koca kavesoknak valoban legionella gondjuk lehet - aki naponta hasznalja annal valoszinuleg ilyen nem fordulhat elo)(szallodaban az a szabaly, hogy ha egy szoba nincs kiadva 7 napon at, akkor legionella megelozes miatt 10 percig ki kell nytini a csapokat. Azaz 7 napon belul nincs veszely.)Ezek utan alltam at a Wessper szurore - amine ugyanugy nem jelzett soha, de mar havonta cserelgetem. Aztan annal is volt egy ami kb eldugult. Legalabbis a nejem azt mondta, hogy a szuro csereje utan lett jo a gep.
Az eldugulas nekem pont azt jelzi, hogy kiszuri a vizkovesedest okozo dolgokat, megkoti, tele lesz vele. Azaz ez is azt bizonyitja, hogy a gep nem mer jol es nem jelez idoben.
Meg az is kehet, hogy a Wessper hatekonyabb a gyarinal es tobbet kot meg.Nyilvan az elejen megneztuk a viz kemenyseget es beallitottuk a tesztcsiknak megfeleloen. Ha nem felejtette el, akkor azota is ugy kell lennie.
-
FőDudu
veterán
válasz
z123456z #12991 üzenetére
Mivel sosem irja ki a cseret, igy inkabb cserelem gyakrabban. Nem tartom megbizhatonak a gepet.
Tudtommal nem meri ugyanis a viz kemenyseget - siman azt szamolja, hogy mennyi viz ment at az utolso csere ota (pumpara adott impulzusokat szamolja, abbol kalkulal a beallitott vizkemenyseg alapjan).
Nalam a gyerek peldaul ugy iszik teat, hogy tele ereszti a cseszejet a kavegepbol forro vizzel. Azaz nem csak kavera van hasznalva. Nem tudom valojaban mennyit megy - de minimum 1x fel van toltve a tartalya naponta. Azaz saccra 1,5-2L viz atmegy rajta naponta.
Az eloiras valami 60l per szuro (vagy 30l, mar nem emlekszem), igy a havi 1 szuro csere pont jol jon ki. Nekem jobb a Wessper, Philips nem arul normalis aron szurot (20 Euro alatt nem lattam), foleg nem hatos vagy kilences pakkot.
En meg nem szorakozok ilyennel, megrendelem az elso jonak tunot es kesz. Epp eleg a heti 1x kipucolas - nincs nekem idom ilyeneket vadaszni. A kavezas nekem nem szokas, hanem a folyadek bevitelem resze. Igy iszok tejet, hogy meg legyen a kalcium bevitelem.
A kavet utalom. Csak azert iszom, mert allitolag jot tesz (az ereknek) -
z123456z
őstag
válasz
FőDudu #12989 üzenetére
Többször is írtad, hogy kb havonta cseréled, amúgy meg a gyári ment 3 hónapot, aztán hat hónap alatt elhasználtad a 6 Wesspert, az nálam is havi 1. És a wessper használata után jöttek az említett anomáliák. Szerintem egyikünket sem vágja földhöz a havi plusz 2-3 ezer kiadás a gyári dolgokra. Én is dühöngtem az elején, már nem veszek mást, nem éri meg. Allegrón 4500 a gyári, minek trükközni és kockáztatni úgy, hogy gyakrabban is cseréled? Persze félreértés ne essék, mindenki azt használ, amit akar.
-
Csabcy
tag
Sziasztok, a Philips Series 5500 EP5546/70, és a Delonghi Ecam 380.85 között gondolkodom. Egyiket sem próbáltam, fontosak a jó tejes italok, és az eszperesszó, valamint a karbantartás. A Philisnél olvastam, hogy kel víz szűrő, vízkőtelenítő, kávé olaj tabletta, valamint zsírozni bizonyos részeket, ezzel szemben egy Delonghi promoter azt mondta, hogy a Delobghihoz csak vízkőoldás, és víz szűrő kell, a zsírzás, tablettázás nem kell, ez valóban így van? Akinek van tapasztalata, kéremossza meg velem melyiket válasszam. Köszi. Csaba
-
FőDudu
veterán
válasz
z123456z #12988 üzenetére
Ahogy irtam, ha havonta csereled, akkor nincs ilyen gond. Hat szuro 9 honap alatt nem havi csere. A gep sosem jelezte a csere szuksegesseget - igy lehet jol kiszedi a vizkovet. Csak ha kiszedi, akkor meg az atfolyasi kapacitasa csokken, mert megkoti a kalciumot. Erezhetoen nehez lesz az ujat es regit osszehasonlitva (termeszetesen mindketto tele van vizzel).
Esszel hasznalva joval olcsobb a Philips szuronel. De nalunk a nagyon kemeny viz miatt gyakrabban kell cserelni.
Amugy szerintem meg igy is jo sokat megsporol az ember a kapszulas kavekhoz kepest.
Vegyuk peldaul az egyik altalam legjobbnak tartott Lavazza kek dobozos 30 darabos csomagolast. Az olyan 9-10 euro kozott van. 30 csesze nalunk elfogy kb 1 het alatt.
Azaz havi 36-40 Euro. Csak a kave.Ennel ha 120 adagot szamolok, akkor z kb 1KG kavenak felel meg. Amit iszunk az olyan 12-13 euro per kg. Havi egy Wessper az kb 5-6 Euro. 1 darab kave olaj oldo az legyen 1 euro (Philipsbol annyi, a mostani 120 darabosbol kb 1 cent). Tehat a gep volt kb 320 Euro.
2 evig garis, igy 2 evr lebontva az 13 Euro havonta. Az 33 Euro havonta. Mindennel egyutt.Es a Lattego jobb kavet keszit a Nespresso gepnel - igaz az a gep sincs ingyen. De mar 2 eves idotartamon is olcsobb a kavezas a kapszulas megoldasnal. A kornyezet vedelem pedig jelentos - bar mostanaban mar akadnak komposztalhato kapszulak.
-
Csabcy
tag
Sziasztok, tudnátok segíteni, hogy mi lehet a külömbség a Philips Series 5400 LatteGo EP5446/70, és a Philips Series 5500 EP5546/70 gépek között? Ebben a katagóriában mit érdemes még megnézni? Köszi Csaba
-
leslieearth
tag
válasz
Nagya21 #12972 üzenetére
2 éve vettem BF-akcióban a media marktban. de hogy a papírjai így hirtelen hol vannak...?
#12980 Dr. Szilikát:igazából el sem indult rendesen a vizkömentesítés. a kávékifolyót átmosta, aztán jött volna a habosító, amikor is megkotlott a jelek szerint. a vizköoldós oldatot mindig ugyanúgy keverem, echte gyári cuccból. áramtalanítva van lassan 1 napja, lehet rápróbálok hátha lesz vele valami, ha nem, hétfőn ráfekszem a szervizekere.
köszönöm a válaszokat! -
Szandoo
csendes tag
Sziasztok! Épp vízkőteleníteni szerettem volna a kávégépem (DeLonghi Rivelia) és miután feltöltöttem a víztartályt kiírta ismét, hogy ürítsem ki a zacctartót és a csepptálcát és hiába csinálom meg, nem lép tovább. Tud valaki esetleg megoldást erre a problémára vagy hogy hogyan indíthatnám újra a vízkőtelenítést? Kihúztam, vissza, de ugyanez az üzenet van és nem tudok semmit kiválasztani.
-
atala
addikt
válasz
DrDobos #12981 üzenetére
Philips 5400-es. Nekem is kiírja, de annak a csökkenése attól függ milyen vízkeménységet állítasz be. Minél keményebb vizet állítasz be, annál hamarabb fog lejárni.
Nem méri a gép a vízkeménységet, csak saccol.
De teszteltem, és közepes vízkeménységnél amikor lejár a gyári, (0%) akkor már szinte semmit nem lágyít. Ugyanakkor a wessperrel még bővel lágy víz jön ki a tartályból.
Ezért érdemes a wesspernél egy fokozattal lejjebb venni a vízkeménységet mint ami valójában van.
Persze most majd jönnek azzal, hogy a bakériumok elszaporodása miatt úgy is ki kell cserélni 3 havonta, de szerintem ha 4, vagy 5 havonta cseréled sem lesz semmi bajod. Arról nem is beszélve, hogy az esetleges baktériumokat megöli a forróvíz. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
leslieearth #12971 üzenetére
A gépnek érzékelnie kell, hogy a víztartályt kiveszed, vízkőoldóval feltöltöd (noha ezt nem tudja megkülönböztetni), meg amikor ismét kiveszed, öblítővízre cseréled stb. Vagyis ezeket várja a művelet folytatásához.
A folyamat a bojlert érinti lényegében, hiszen ott van a vízkő, ami a gőznyíláson távozik, oldat formájában. Így távlatilag nem tudok mást, hátha valamelyik videón észreveszel valamit, ami segíthet:
https://www.google.com/search?q=delonghi+ecam+290.21b+descaling
-
atala
addikt
Aki esetleg sokallja az AquaClean szűrők árait, érdemes itt megvenni. 3 nap alatt ideért.
Még a magas Euro árfolyam mellett is csak 2270 Ft-ra jött ki egy darab.
Arról nem is beszélve, hogy 250 literre jó a wessper szűrő, és nem 90 literre.
[link] -
FőDudu
veterán
válasz
Voice24 #12975 üzenetére
Az allegro.pl magyar oldala lenne?
Lengyelektol erdemes vasarolni. -
Voice24
őstag
Nem reklám, de érdemes böngészgetni az allegro.hu új oldalt, némely kávék egész jó áron vannak, normális leírással és legtöbb esetben szavatossági idővel. 5000 felett csomagpontra még ingyen is szállítják, a választék pedig hatalmas.
-
Nagya21
addikt
válasz
leslieearth #12971 üzenetére
Hali!
Nézd meg pontosan mennyi idős, mert ha 2 éven belül vagy akkor garis.....
Üdv Nagya -
leslieearth
tag
sziasztok!
2 éves körüli delonghi ecam 290.21b géppel futottam bele az következő hibába: vízkőtlenítést kért, elindítottam, majd olyan végtelen hurokba került, hogy csak a tejhabosítón pumpál 8x vizet, majd újra villog a vízkőtelnítés gombja. azt megnyomva újra 8 pumpálás, és megint megáll és így tovább, és így tovább. a kávékifolyón nem jön semmi. ha a habosítót elzárom a pumpa ugyanúgy megy, de viz nem jön sehol. a folyamatot nem tudom megszakítani. ki-bekapcsolás után folytatná a vízkőmentesítést, de pumpáláson túl nem jut sehogy sem
remélem érthető voltam
vkinek tipp? és/vagy szfváron normális szerviz? -
Gaben360
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #12969 üzenetére
Holnap még kicseréljük a kazánt, mert ami van bontott, azon átmegy a levegő ha belefújsz, ami a gépbe van, azon meg nem.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Gaben360 #12967 üzenetére
Ezekben a gépekben nincs is semmi más, amiből a processzor azt vonhatná le, hogy levegős a rendszer, egyedül az áramlásmérő jelének hiánya. Meg nyilván a szintjelző sem mellékes, ami a víz elfogyását indikálja, de az más jelzést ad.
De ez lehet csatlakozási hiba is, egyszer a Krups szívatott ilyennel. Piszkálás hatására megjavult, utána sokáig ment, míg egy szerelés után kezdte ismét, holott hozzá sem nyúltam ahhoz a részéhez. Csak elmozdult az egyik vezeték krimpelt vége, a csatlakozón belül, nem érintkezett rendesen. Amikor megtaláltam, beforrasztottam, hiba megszűnt végleg.
Vízkőtlenítés valószínűleg azért ment, mert akkor nem figyeli az áramlásmérőt a szoftver, mivel pont az a cél, hogy "vakon erőltetve" is lemenjen a program, hátha ezáltal megszűnik a hiba.
-
-cobra-
aktív tag
válasz
Gaben360 #12967 üzenetére
Nekem akkor csinált ilyet a Saeco Minuto amikor az áramlásmérővel volt gond. Öblített, jött belőle a víz szépen, de állandóan azt kérte hogy töltsem fel a rendszert. Valószínű megszorult benne a kerék, ecetes áztatás után jó lett.
...de mivel azt írtad hogy cserélted, így passz. Ha van venne AquaClean filter akkor érdemes lenne anélkül is kipróbálni.Ui: Youtube-on találni értelmes hibakeresős videókat, érdemes lenne esetleg még ott kutakodni.
-
Gaben360
senior tag
Ma szétborítottam a Xelsist, vízcsövek kimosva,vagy cserélve, szivattyú cserélve, átfolyásmérő cserélve, de így sem működik. Szivattyú csere után egy darabig vízkötelenített, azt megállt, hogy levegős.
Mi a baj? A kazán? -
Dr. Szilikát
őstag
Valahol gyári ajánlás is (citromsav):
https://prohardver.hu/tema/automata_kavegepek/hsz_12898-12898.html
-
movax
őstag
Valaki készített házilag vízkőoldót, citromsavból?
-
BB9360
aktív tag
Üdv!
Az mennyire normális, hogy a DeLonghi Dinamica 250 kávénként kér vízkőtlenítést és szűrőcserét is?
Előre is köszönöm!
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Vásárolt már valaki innen kávét? [link] Most akcióban vannak.
-
Voice24
őstag
Pár hete már kérdeztem, de nem jött rá reagálás, megpróbálom mégegyszer: a Lidl-ben csak konkrét akciókban kapható a Bellarom Espresso Cremoso kávé? [kép] Mert keresgetem, de nem találom, pedig eléggé bejött, amikor kipróbáltuk.
-
DrDobos
őstag
Probalgattam kavekat a Philips 4400-al, Pellini N82, Omnia Silk, Tchibo Brazilia, Lavazza Qualita Oro...
Sorrendben ezek szamomra: Omnia, Tchibo B., Pellini, es toronymagasan Lavazza Q.Oro.Arra jottem ra, hogy vsz. a vilagosabb porkolesu kavek jonnek be. Tudtok ajanlani?
-
FőDudu
veterán
Szelso muanyag van itthon - na abban meg a spagettit sem tarolnam hosszu tavon.
Nem zar valami jol. (cuppan a gumi kavaja, de annal jobb a csatos befottes uveg.Mondjuk en koca kaves vagyok - mindig rohogok Descent-es ismeroson, hogy meg sosem sikerultt egy rendes kavet csinalnia nekem (tejes kavehoz). (nyilvan azert mert nem ugyanazt szeretjuk)(nekem az eszpresszo egy kinzas, utalom a kave izet - ezert utom fel 3 decinyi hideg tejjel).
Igy nyilvan a kave tarolasara sem forditok akkora gondot, de ketlem, hogy a hermetikusan zaro csatos uveg ne lenne jo a sotet szekrenyben. Heti 1x elo kerul, van egy muanyag mero kanal benne, abbol 4-5 tele nyomja a kave tartojat a kavgepnek, aztan megy is vissza a sotet szekrenybe.
-
Beni2360
félisten
Köszönöm a tárolásra jött a válaszokat.
Akkor 4 db dunsztos üveg is megteszi és csak kisebb adagokat kell nyitogatni? -
Pá
addikt
-
Till@
aktív tag
Vízkő eltávolítás : [Denkmit nature vízkőoldó]
Tisztításra, kávéolaj eltávolításra [ASPICO KP020 Kávéfőző tisztító tabletta]
Mindkettő nagyon jól teszi a dolgát, jó áron. -
dudi6
senior tag
Sziasztok!
Van egy Philips Series 2200 EP2221/40 -s kávéfőzőnk.
Milyen tisztítószereket ajánlotok hozzá? Vizkőoldó, ilyenekre gondolok.
Philips saját termékeit vagy vannak jobbak/olcsóbbak? -
vodrosjozsi
addikt
Van ez a Segafredo origini alá tartózó Peru kávé (van brazil is, az is fini), és nagyon érdekelne, hogy melyik kávéból csinálják? Mármint szemes változatban nincs és én nagyon szeretnék ehhez közeli ízvilágú szemes kávét venni.
Kicsit már unom a Tchibo milano-t az az igazság, viszont nem nagyon akarnék 2000 ft-ot kiadni negyed kg kávéért. (na jó, a tchibo győri üzletében 14 ezret hagytam ott 2 kg szemes, 12 dkg "különleges" kávéért, szal)
-
FőDudu
veterán
válasz
z123456z #12941 üzenetére
Arra figyelj, hogy van belole Espresso es az amit en linkeltem a Barista Crema (en is ugy valogattam ki).
Az Espresso az otbol negyes erossegu, ez meg (elvileg) otbol harom, azaz lagyabbnak kell erzodnie. Ezt kifejezetten latte-hoz ajanljak.
Holnap (vagy meg ma) valoszinuleg kinyitjuk. Elment a nejem uvegert
Itt ha jol tudom 7,5 euro volt - nem kaptam szamlat, mert elektronikusan jon a nejem Lidl appjaba. (majd megnezem). (szoval kb. ugyanannyi, csak AFA kulonbozet).Tedi-ben biztosan akad uveg, de ha ott nem akkor Jysk-ben tuti kap.
Kipucoltam a gepet, most nagyon durvan redvas volt. Jobban, mint szokott.A tobbit meglatjuk - mostanaban nem igazan hasznaljuk a Lattego-t, siman tele toltom a cseszet hideg tejjel es kesz. Annak meg barmilyen kav megfelel...
A csere Lattego kancsoert se jutottem meg el Ljubljanaba - pedig felre van teve a nevemre. Akad mas dolgom, nem jarok arra.
-
Pá
addikt
válasz
z123456z #12938 üzenetére
Amúgy nagyon sokat számít, hogy épp mi után iszod.
Én először pont egy sötétre pörkölt keserű fajta után kóstoltam az egyik Lidl-s Bellaromot és akkor zavaróan savanykásnak tűnt. Aztán pár héttel később újra elővettem, de akkor előtte 1 hétig normál kávét ittam és úgy már egész ihatónak tűnt, már nem éreztem savanykásnak. (azért továbbra sem lesz kedvenc, de sokat javult érzetre).Persze ez minden fajtára igaz, nem csak a Bellaromra. Lényeg, hogy az érzékelés elég szubjektív és az agyad mindig hasonlítja valamihez.
Egyébként ezzel mókás játszani, pl ha iszod ugyanazt a kávét és minden korty előtt iszol valami extra savanyú/édes/keserű valamit, akkor teljesen másképp fogod érzékelni ugyanazt a csészét. -
movax
őstag
válasz
z123456z #12920 üzenetére
A Lidl kávéival érdemes próbálkozni, mert érhetnek kellemes meglepetések, kevés pénzért. Munkahelyen valami aranyzacskós Bellarom Cremoso van az automata DeLonghiban, teljesen finom. Én végigkóstoltam a teljes polcukat, voltak jók meg rosszabbak is, de tapasztaltam brutál romlást is ugyanabban a márkában egyik zacskóról a másikra.
-
FőDudu
veterán
válasz
z123456z #12934 üzenetére
Olyat en is idosebb rokonnak vittem es imadtak. Ok csak 'presszo' kavet isznak, es annak valoban jo. Utos.
Ez a rairt adatok szerint nem olyan eros. Az oldalan van, hogy velvety and creamy. Pont azt varjuk a latteba valo kavetol.
Melle jott a szokasos is.
A feketet hasonlonak varom a melle levohoz....
Sajnos meg van vagy 3/4 kilo Carraro, nagy uvegunk meg nincs tobb. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
MegalodonS #12930 üzenetére
Olyan gépem még nem volt, közelebbről nem ismerem.
-
MegalodonS
őstag
válasz
Dr. Szilikát #12927 üzenetére
Koszonom,a helyesbitest,tehat ma is tanultam valamit
A DeLonghi az tobbet adagol?
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
MegalodonS #12923 üzenetére
A vibrációs vízpumpákat nem szokták vezérelni ilyen értelemben, csak on / off.
A fojtás mértéke persze változhat, a finomság, mennyiség, minőség miatt.
Erősebb aromához több őrleményt adagol a gép, amihez a Saeco / Philips technika az őrlőmű fordulatait számolja pontosan egy Hall-szenzoros jeladóval, míg a Krups például csak az őrlési idővel játszik.
-
Till@
aktív tag
válasz
Cblacksmithc #12924 üzenetére
Nem írtam olyat, hogy nem őrölte a kávét.Igen kipucoltam ez talált.Tehát nem kopik, értem.
@Dr. Szilikát Pont ezért kérdeztem, hogy mennyi lehet az élettartama, mert mintha le lennének gömbölyödve a fogai.
-
z123456z
őstag
Azt hiszem, megtaláltam a legjobb olcsó kávét. Lidl-s Bellarom Caffé Rosso. Jó régen itt áll a szekrényben, tegnap töltöttem a gépbe, szerintem már az jön belőle. Nekem nagyon bejön. Ha sztenderd tudja hozni ezt az ízvilágot, dehogy veszek én drágábbat, annyira nem vagyok kávé rajongó.
-
Till@
aktív tag
Sziasztok !
Philips ep2200 sorozatnál hogyan lehet megállapítani hogy cserélni kell a kerámia korongot az őrlőben , egyáltalán lehet e cserélni ?
Múltkor kipucoltam, meg kalibráltam rajta picit -ha már szét szedtem
6 éves gép, napi minimum 6 kávé készül benne. -
-Solt-
veterán
válasz
Winnie The P #12915 üzenetére
Nem sok az már? Mintha itt is azt olvastam, hogy 2-3 hónapnál legyen régebbi a pörkölés...
@Cyberbeni: Köszi!
-
-Solt-
veterán
válasz
Winnie The P #12913 üzenetére
Köszi!
Gondolom innen nem fél éves kávékat küldenek!?
-
-Solt-
veterán
válasz
MegalodonS #12911 üzenetére
Az aroma erősség állítás a kávé mennyiséggel babrál?
A kávéajánlás betalált, mert alapvetően a közepes pörkölés, intenzív íz, gyümölcsös / csokis ízvilág jön be. Köszi szépen, ezt biztos kipróbálom!
-
MegalodonS
őstag
válasz
-Solt- #12906 üzenetére
Nagyon jo kis gepnek tunik,nem is halottam rola.Amugy nekem is DeLonghi gepem van es nagyon meg vagyok vele elegedve.A ''Bean Adapt Technology''szerintem jo dolog.En csak a Ristretton szoktam finomitani,az aroma erossegen meg a vizmennyisegen.
A kave ajanlas az nehez dolog,mert mindenki mast szeret.En kiprobaltam az osszes Lavazza kinalatot, nekem ez jott be.Lavazza Espresso Maestro (szaraz gyumolcs es csokolade izvilag)
-
-Solt-
veterán
válasz
Dr. Szilikát #12909 üzenetére
Köszi!
-
-Solt-
veterán
válasz
Dr. Szilikát #12907 üzenetére
Tehát ha kikapcsolom akkor melegen tartja, ha nem kapcsolom ki ezt a funkciót akkor engedi jobban kihűlni a bojlert? Jól értem?
-
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak,
No elszántam magam és vettem egy DeLonghi Rivelia-t... 80-90%-ban eszpresszó készül ezért nem a "tejes verziót" választottam. [link]
Kimbo Classic [link] az első tesztalany és a beállítást is egyelőre a gépre bíztam. (Bean Adapt Technology) Közepes hőmérsékletre állította a vizet és 4-s értékre (1-7) a darálót. A pogácsák eleinte vizesek voltak és szétestek, de most így 1 hét használat után mintha kezdene beállni, egyre többször marad egyben. Kb kisujj vastagságú crema réteg van az eszpresszó tetején, az ízvilág tetszik, de azért kérnék szépen tanácsot, hogy ehhez a 35% arabica 65% robusta keverékhez milyen beállításokat javasoltok az őrlési finomság, a víz hőfok és az intenzitás esetében!?
Tudom, hogy maga a típus új, de hátha a többi DeLonghi gépen is van olyan beállítás, hogy "Energy saving"... Magyar kézikönyv nincs hozzá, az angolban is csak ennyi van,
"Energy saving": use this function to enable or disable energy saving. When active, the function reduces energy consumption in compliance with current European regulations: the symbol appears on the homepage.
Számomra ebből sok nem derül ki... esetleg valaki képben van azzal, hogy ez a funkció konkrétan mit csinál? Az automata kikapcsolásra nincs hatással, annak az időtartama máshol állítható.Online honnan szoktatok rendelni? A korrekt ár mellett nyilván az is fontos lenne, hogy minél frissebb legyen a kávé amit küldenek. Most ennél a Kimbo vételnél nagy igyekezetemben beleszaladtam egy jó féléves adagba... ennél azért jó lenne frissebbet venni majd.
Végül szívesen fogadnék kávé tippeket is... az olasz eszpresszó világ áll hozzám a legközelebb, szóval ebbe az irányba milyen márkákat ajánlotok kipróbálásra?
Sok-sok év nespresso használatból jövök, szóval sok dologban vakon vagyok... a türelmet köszönöm előre is!
-
mazsi70
senior tag
válasz
Cblacksmithc #12904 üzenetére
-
-
Till@
aktív tag
válasz
Cblacksmithc #12901 üzenetére
A presszókávé nagyon finom a mai napig is....
Ha ez igaz, akkor nem biztos érdemes lecserélni.
-
Nagya21
addikt
válasz
Cblacksmithc #12901 üzenetére
Hali!
Nekem DeLonghi 290.81 van, én ajánlom.
Üdv Nagya -
Cblacksmithc
tag
Sziasztok.
Jelenleg 1 Gaggia Brera kávéfőzőm van, ami pár nap múlva ötéves. Szeretném váltani is meg nem is. Miért ? A presszókávé nagyon finom a mai napig is....
Szóval úgy 200k-ig szeretnék automata gépet, ami automatán csinálja a tejhabot is. Gép ajánlásokra lenne szükségem, mert amiket ki-ki nézek magamnak, azokra nagyon sok ***** s véleményt olvasok pld. amazonon.... Szándékosan nem írom milyen termékről van szó, de kicsit belefáradtam a keresgélésbe, meg abba, hogy jó pár terméken csalódnom kellett. Ja igen ilyen-olyan wifis készülék na nem....érdekel
Segítenétek ?
Esetleg szokott lenni novemberben BF-s üzlet, ahol olyankor valós akció lesz ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Keresünk dokkolókat
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged