Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FerNandor
őstag
Sziasztok,
Ma jön meg a Melitta gép, ha minden igaz
Tudnátok ajánlani szemes kávét elsőnek, ami várhatóan nagyon jó lesz?
Én nem kávézom, a feleségem meg nem ért hozzá.
Kereshettem a fórumon és azok alapján ezeket írtam ki magamnak:
Pellini espresso bar
Segafredo Selezione Arabica
Lavazza crema e gusto forte+1 valamilyen illy.
Fontos, hogy finom legyen és ne a kávén múljon a dolog.
A gép Melitta CI touch, hogy érdemes beállítani, van valakinek esetleg tapasztalata vagy ilyen ökölszabály stb? Elviszem amúgy egy tisztításra, karbantartásra, átnézésre, mivel használt. -
Pá
addikt
Amúgy a pogácsát rögtön lefőzés után nézed, vagy csak jóval később, amikor üríted a zacctartót?
Mert a tartóba szokott csöpögni víz is, szóval lehet, hogy a pogácsa alapból szép, csak később elázik és ürítéskor már szét van esve.
-
kutga
félisten
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Szia!
Köszi, igazából eddig három kávét főztem a géppel, úgyhogy akkor várok még egy kicsit. Reggelente szoktam főzni kettőnknek, hétvégén napközben is általában. Most 5-6 közötti állásban van a daráló, nem tekertem rajta.
-
Dr. Szilikát
őstag
Őrlési finomságot nem arra kell állítani, hogy száraz legyen a pogácsa, hanem az általad elvárt ízhatásra. Az őrlési mennyiséget a gép önmaga kalibrálja. Ha túl vizes a pogácsa (mert nem tölti ki rendesen a főzőüreget), normális esetben növelni fogja a beőrölt fordulatok számát, de ahhoz le kell menni több ciklusnak, hogy stabilizálódjon.
Tegyük fel, hogy már beállt a jó pogácsa és te ezután finomabbra állítod az őrlést, ekkor előfordulhat, hogy ismét vizes lesz a pogácsa, ismét várni kell néhány ciklust, miközben elkezdi növelni az őrölt mennyiséget.
Ha durvábbra állítod, ugyanannyi fordulat alatt az őrlő jobban telerakja a főzőkamrát és szárazabb lesz elvileg a pogácsa. De a gép érzékelni fogja azt is, ha túl sok lett az őrlemény (jobban terheli a motort a behajtás), ezért legközelebb csökkenteni fogja a mennyiséget, tehát ismét ki kell várni, míg stabilizálja magát.
-
JasonD
aktív tag
Szívesen mindenkinek!
Kellemes kávézást az új géppel! -
z123456z
őstag
Állítólag kell neki néhány főzés, amíg beáll. Én nem tudom, hogy miért nem képesek egy standard minőséget hozni, de van, akinél az elejétől fogva egyben marad minden állítás nélkül, míg másnál ez nem így van . Egyébként állítólag az őrlési finomság van erre hatással, nálunk 2 vagy 3 amin van, nem látom pontosan. Első használat előtt még üresen bármennyit tekerhetsz az állítón, ha már van benne kávé, akkor csak darálés közben és csak egyesével szabad léptetni a fokozatok között.
Ja, de hülye vagyok, ha már látod a pogácsát, akkor nyílván már csak egyesével lehet.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Hozzánk is tegnap érkezett meg az új Philips gép, ez egyelőre nem ereszti a vizet az alján.
Ha azt látom, hogy a kávépogácsa, amit kiköp a gép a főzés végén vizes, szétesik, mit kell állítani? Az előző gépen nagyjából egyben maradt a pogácsa.
-
FőDudu
veterán
En havonta cserelem a Wessper szurot, de kb 6 honap utan a lattego reszen nem volt eleg nyomas es nem jol habositott.
Vizkotlenites megoldotta a gondot - pedig a gep nem kerte meg.
A vizunk durvan kemeny.Velemenyem szerint akar 3 havonta is le lehet nyomni egy vizkotlenitest.
A DM-es DenkMit sarga tisztito folyadek kb 1,5 Euro. Annyi nem sok. -
atala
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Szerintem itt a mérnökök alá becsülték a vízkövesedést. 8 patron ha 3 hónappal számolunk, az 2 év. ezután kell csak vízkőtleníteni.
Én meg néztem a szűrő betét kapacitását, és az elhasználódás mértékével, arányosan csökken a vízlágyító képessége. Tehát 1,5 hónapnál már csak felére lágyítja a vizet, a vége felé meg már semennyire.
Az én véleményem, hogy betét használatával is minimum évenet kell vízkőtleniteni a gépet, de én még előbb meg fogom tenni. -
FerNandor
őstag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Hali,
Ezt a LIDL-ben vetted? -
arcsin
senior tag
válasz
RocknRoller
üzenetére
Dunakeszin van egy jó/olcsó szerviz a Szent István u. 63 cimen. Nem messze áll meg a busz, kocsival is agglomeracio. Egy telefont megérhet.
-
M3oH
addikt
Alza kifogja küldeni. Ha elírás lenne, javították volna nagyon hamar. De még mindig ezen a nagyon jó áron van. Amúgy, Alza szokott ilyen durva akciókat csinálni. Ha nem lenne egy 4343 otthon, ami szintén jó áras alzás vásárlás tavalyról, bele is ugranék
-
Winnie The P
őstag
Hali!
Tegnapi szerzemény:
-
JasonD
aktív tag
Nagyon jó áron van most alzán Philips Lattego 5500-ös gép. Ha pár hónapja nem vettem volna egy 5400-est 30 ezerrel drágábban, most rárepülnék erre 138000-ért.
-
z123456z
őstag
válasz
ad4m1337
üzenetére
Neked nem kell semmit figyelned és betartanod, a készülék jelzi, ha kell cserélni.
Nekünk a krómos részen 100%, hogy volt fólia, de a nejem is úgy emlékszik, hogy a kijelzőn is volt. Nem volt vizes, foltos és kávészagú. Ez is 100%. Érzékeny vagyok az ilyesmire, a legapróbb jelre is nyugtalan lettem volna, de nem volt ilyen. Aztán, hogy az unboxing videókban mi van, nem releváns.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
ad4m1337
üzenetére
Ugyanolyan a töltet van a kancsóban is: ioncserélő gyanta, aktív szén, utóbbi lehet ezüsttel kezelt, ami gátolja a baktériumok szaporodását, így 3 hónapig kitolhatja a használhatóságot.
Viszonyítás kedvéért, a Saeco AquaClean betét kapacitása 95 liter, illetve 3 hónap után használni már nem javallott. 8 db patron felhasználása után jelez elvileg a szoftver, hogy vízkőmentesítést kér a gép.
-
ad4m1337
aktív tag
válasz
z123456z
üzenetére
Telefonon rögzített vonalon állította a philipses ügyfélszolgálatos, hogy kávéval is letesztelik a gyárban, nem gondolom, hogy kamuzott volna... Az unboxing videókban sem láttam fóliát a kijelzőn...
Köszi mindenkinek a szűrős kommenteket. Azzal növelem az élettartamát ha vízszűrő kancsós vizet rakok bele?
Ezt a 3 havi cserét fixen be kell tartanom?
Nem számoltam ilyen szintű visszatérő költséggel... És miért pont 3 havonta? Ha hetente csak 1 kávét iszok akkor is cserés 3 havonta? -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
z123456z
üzenetére
Ezt már több régi Saeco PDF kezelési utasításban is olvastam, hogy a készüléket gyárilag kipróbálják, aminek nyomai lesznek, ez természetes. Bár nem tudom, milyen arányban, azaz mindegyiket tesztelik vagy csak random.
Nem olyan, mint a Krups, amit úgy tűnik, csak összeraknak és bevállalják, hogy nem mindegyik fog működni, azt majd visszacserélik. Noha ott is bizonyára vannak szúrópróbák, de amikor már beindult a futószalag, mintha kicsit hanyagolnák ezt a dolgot, hadd szaladjon.
-
z123456z
őstag
válasz
ad4m1337
üzenetére
Nekünk karácsonyi, és már kétszer cseréltem. Egyébként fura, hogy kávészagú és törlésnyomos. Nekünk semmi ilyesmi nem volt rajta, és talán fóliás is volt, bár ebben már nem vagyok biztos. A kijelző körül a krómos részen biztosan volt, és szerintem a kijelzőn is. A kávészag miatt biztosra veszem, hogy nem új készüléket kaptál.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
ad4m1337
üzenetére
Még mindig ez a legolcsóbb szerintem és megoldja a problémát:
https://bevasarlas.tesco.hu/groceries/en-GB/products/2005100375392
Csak kell hozzá egy kancsó is.
Ámbár otthon beépített RO-víztisztítót használok, de "hozzámtartozónál" ez szolgál, egy Brita kancsóval. -
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Megjött a Philips Lattego 3341 -es gépem, ma délután megyek venni babot vele
Kicsit meglepődtem amikor kibontottam és kávé szaga volt a gépnek, illetve a kezelőpanelen vizes törlés nyomok voltak, azt hittem hirtelen, hogy visszaküldött terméket kaptam.Az ügyfélszolgálatos felvilágosított, hogy minden gépet tesztelnek a gyárban, szóval ha más is így jár, no para...
A szervízes/ügyfélszolgálatos elmondta, hogy mindenképpen tartsuk be az előírásokat, 3 havonta cseréljük a szűrőtartályt, stb., mert sokaknál azért megy tönkre a gép mert egyáltalán nem vigyáznak rá, nem tartják karban stb.
Kérdés: mivel elég drága ez a szűrő cucc, ki hány havonta cseréli, és honnan szerzi be (aliexpresses verzió játszik?
) , illeve milyen módon, rendszerséggel cseréli a gépet, szóval szeretném megőrizni minnél tovább az állapotát, ehhez gyűjtenék infókat, ajánlásokat. A képen az új helyén 

-
RocknRoller
aktív tag
Sziasztok
megadta magat tschibo esperto kavegepunk.
tudnatok ajánlani pesten par helyet ahol életre tudnak kelteni, várhatóan nem horror szervizdíj fejeben? Koszi elore is -
BITBOYS
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Köszönöm a választ! Közben megtaláltam én is hogyan kell használni, illetve a gép használati útmutatóját is átolvastam.
Valóban nem olcsó, de gondoltam ennyit megérdemel. Vízszűrőt is vettem hozzá, hétvégén kapja a törődést. -
Jenne
őstag
válasz
ad4m1337
üzenetére
Szia!
Fiamék is megrendeltek közben egyet, a 25%-os kuponnal. Alapból adott a Philips egy 29%-os akciós kedvezményt, de elfogadta a kupont is így lett a végösszeg 127.500 Ft az eredeti ár 239.999 Ft helyett. Kuponkedvezmény : 42499Ft
DPD viszi ki hozzájuk kedden 25.-én és ingyenesen!
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
BITBOYS
üzenetére
Zsíroldó tablettát a főzőegységbe kell dobni:
https://kaveverzum.hu/Jura-3in1-tisztito-tabletta-3-fazisu-6-db
Noha nem olcsó, de valószínűleg tudja azt a képességet, hogy nem csak leoldja a zsírokat és utána tapadós, szorulós lesz a rendszer (ilyen sajnos a Media Markt tabletta), hanem a később kioldódó komponens keni is valamennyire a tömítéseket stb.
Ha igaz, amivel dicsekszik a gyártó, csak nem tudták érthetően megfogalmazni a marketingesek. Magam részéről mindegy, manuálisan tisztítom inkább, viszont a Jura főzőegysége nem kivehető, azt már egy nagyobb munka szétszedni.
-
z123456z
őstag
válasz
DrDobos
üzenetére
Megnyomod a jegeskávé gombot.
Jégre kell főzni a kávét, de valamit másképp csinál, mert egész más a hangja főzés közben és többet is főz. Szerintem a hőmérséklet is alacsonyabb. Én a végén teljesen feltöltöm a poharat tejjel. Teljesen hideg. Aztán, hogy a sima kávét jégre ereszteni úgy mi lenne a különbség? Passz. -
z123456z
őstag
-
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Látom, hogy a Philips lattego gépeknél a latte macchiato készítő gépnek eléggé megkérik az árát. [link] ezt néztem ki, ez sajnos nem tudja, de technikailag ugyanúgy el tudom készíteni vele a macchiatot ugye, csak figyelni kell a tejadagolo feltoltesenel?! -
Pá
addikt
Kicsit fapados módszer, de nincs jobb sajna.
1. Szépen tisztítsd ki a zacctartó tálcát, ne legyen benne zacc meg folyadék.
2. Indíts el egy espressot a kívánt erősségen.
3. Miután megállt a daráló, de még mielőtt beindul a szivattyú áramtalanítsd a gépet.
4. Dugd vissza a konnektorba és indítsd el.
5. Ekkor kiüríti az előzőleg őrölt kávét a zacctartóba.
6. Ezután az így őrölt kávét beöntheted a őrölt kávé rekeszbe és főzhetsz belőle egy rendes kávét, hogy ne vesszen kárba.Elég néhányat próbálni és közben stopperrel mérd, hogy mennyi ideig megy a daráló majd oszd vissza hogy másodpercenként mennyit csinál kb. Ezzel aztán kb +/- 1 gramm pontossággal meg fogod tudni becsülni csak abból, hogy mennyi ideig őröl és nem kell szórakozni az áramtalanítgatással.
-
Winnie The P
őstag
Hali!
Ma hazavittem a gariba leadott 290.81.TB gép. Gyorsak voltak, a szervízlap szerint mágnesszelepet, 3 db. tömítést és DLS tároló zsákot (ez mi?) cseréltek benne. Hazaértem ki is próbáltam, egyelőre ok minden, ittam egy jó cappuccinot. -
Pá
addikt
Nekem 81-es van, de ez elvileg a lényegen nem változtat.
A lehető legfinomabbra állítsd az őrlést, ahol még szép egyenletesen folyik le a kávé. Szóval ha meg-megakad, vagy az elején nem nagyon jön, aztán hirtelen megindul, vagy egyik csőrből jóval jobban folyik, mint a másikból, akkor ezek rossz jelek és állítsd 1-gyel durvábbra az őrlést, amíg elmúlnak.
Általában a legfinomabb őrléshez képest kb 2-3 fokozattal kell visszavenni, hogy jó legyen. (fokozat alatt minden kis vonalkát értek, nem csak a számozottakat, szóval összesen 14 fokozat van a skálám szerint).Ha ez megvan, akkor elsőre próbálj belőni egy 4:1-es víz-kávé arányt. Szóval 10g kávéból 40ml espressót főzz le. Ha savanykás, akkor kicsit emelj a víz arányán. Ha kesernyés, akkor csökkents.
Ezen kívül még a hőmérséklettel tudsz játszani, ha savanykás, akkor melegebbre állítsd, ha kesernyés, akkor hidegebbre. Bár én ezt sosem piszkálom, mindig középállásban van.Ha sötétebb pörkölésű kávé, akkor kevesebb víz és kisebb hőmérséklet is elég, világosabb pörkölésnek több idő kell és/vagy magasabb hőmérséklet.
Én is még tesztelgetem az enyémet, úgy vettem észre, hogy 8-10-13g kávét őröl, attól függően, hogy milyen erősségűre állítom. Ha nincs kedved nagyon tesztelgetni, akkor mérd meg mennyi ideig megy a daráló, én úgy vettem észre, hogy olyan 1.4 gramm körül őröl másodpercenként a 3-as finomságú fokozaton.
Nekem úgy lesz a legfinomabb a kávé, ha 3-as erősségűre állítom a kávémennyiséget és dupla adagot kérek. Viszont nem hagyom lefolyni mind, mert úgy nagyon híg. Hanem olyan 50-55ml-nél leállítom a programot. Így kb 28-30mp alatt folyik le a kávé, ami ideálisnak mondható. Ha nem a dupla programmal csinálom ugyanezt, hanem a szimplával, akkor kb 16mp alatt folyik át 40-45ml, ami túl gyors. De ez már egyéni preferencia meg adott kávébab kérdése, csak érdekességképp írtam.
-
g_g_g
őstag
Sok fórum olvasás, tesztek és videók után egy DeLonghi 290.61 típus lett a kiválasztott.
Beüzemelése hétvégén lesz, nagyon várom már.
Nespresso kapszuláról lépünk ezzel egyet feljebb.
Kezdésnek egy Lavazza Gusto Pieno vagy egy Pellini N82 lesz majd.
Milyen örlési finomság javasoltok ha testesebb kávét szeretnék?
-
BITBOYS
addikt
Sziasztok,
Eddig nem volt automata kávéfőzőm, egy sima "ezeréves" félautomata karos gépet használtam.
Pár napja viszont kaptam egy Jura E25-ös gépet teljesen ingyen, ami szintén "ezeréves"
Nincs lelakva, viszonylag tiszta a gép belül(amit látni a tálca kivétele után) viszont legalább 1 éve nem használták. Kávébab betöltőnyílás, tároló tiszta. Kávéörlemény betöltőnyílás tiszta, víztartály tiszta, stb..
Kipróbáltam és működik(elvileg felújított), teszt kávét főztem vele de természetesen nem ittam meg. Egész kellemesen dolgozik, semmiféle problémát nem tapasztaltam a beüzemeléskor, főzés közben.
Szóval megtartanám a kicsikét és rendeltem hozzá Jura 3 az 1-ben tablettát, vízszűrőt.
Tablettát a víztartályba vagy a őrölt kávé nyílásába kell bedobni?
Remélem beválik a gép, napi 4-6 adag kávéval kell majd elbánnia. -
Winnie The P
őstag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Hali!
Ma hazavittem a gariba leadott 290.81.TB gép. Gyorsak voltak, a szervízlap szerint mágnesszelepet, 3 db. tömítést és DLS tároló zsákot (ez mi?) cseréltek benne. Hazaértem ki is próbáltam, egyelőre ok minden, ittam egy jó cappuccinot. -
FerNandor
őstag
válasz
markussandor
üzenetére
Szia,
köszi.
Végül vettem külföldről egy Melitta CI Touchot. Jövő héten remélem megjön. Feleségem nem tud róla, mert későbbre beszéltük a beszerzést, úgyhogy neki meglepetés lesz.
Ő szeretne inni ilyen latte meg nemtudommilyen dolgokat, ez meg tud ilyeneket is, remélem beválik.
Itthon a jófogáson van egy, de inkább elengedtem, a fényképen is ott a cigi a kézben, bár szerintem csak árulja és nem ő használta. és volt más is, ami fura volt. A válasz minősége is elég durva volt, úgyhogy ezek intő jelek voltak
Én nem szeretem a kávét, de egyszer egy étteremben a feleségem ivott egy Illyt, megkóstoltam és finom volt. Meg is lepődtem. Mondjuk lehet eddig mindig csak gyenge vagy rosszul főzött kávét kóstoltam (pár alkalom), majd meglátjuk ez milyen lesz
-
-
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Azt látom, hogy a lattego - nak jól megkérik az árát... Megér ennyit ez a kényelmi funkció? Igazából ugyanúgy oda tudok rakni egy bögre tejet nem?
Elég kezdő vagyok kávézás témában... -
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Milyen darálós kávégépet ajánlanátok? Annyi, hogy cappucino-t tudjak vele néha csinálni. Jelenleg egy Melitta caffeo bistrom van amit használtam vettem. Nézegettem a Philipset, sarcot, delonghit. Ahol lakom ott ezeket galiba a szomszédom tudná javítani. Viszont ha egy új Melittát vennék azt meg csak pesten tudnám szervizeltetni galiba. Keret max 200
Az se lenne utolsó szempont ha nem lenne túl bonyolult a karbantartása. -
markussandor
senior tag
válasz
FerNandor
üzenetére
Szia,
a munkahelyemen vagy egy 2006-os gyártású Saeco gép (ez a modell), eddig beleraktak ~185'000 főzetet, és tudtommal csak tömítéseket kellett benne cserélni.
Én is használtam akartam venni, de az asszony ragaszkodott a garihoz :-) -
törölt tag
A fórum moderatúrájával való véleménykülönbségem miatt nem folytatom az itteni tevékenységemet, aki akar elér a konzumprodukt@gmail.com emailcímen.
-
FerNandor
őstag
Köszi! Közben beszéltem egy helyi szervizzel, 12500 egy alap karbantartás, amire majd elviszem mindenképp. Úgyhogy megpróbálom megvásárolni a kinézett gépet. A munkahelyemen van és nekem tetszik és a kollégák azt mondják tényleg, hogy nem volt baja még, pedig azért volt már használva a pár év alatt. Ellenben a philipsekkel. Feleségemnek lesz, én nem kávézom, szóval sajnos egyáltalán nem ismerős terep ez nekem
-
Kbali
nagyúr
válasz
FerNandor
üzenetére
Ha magamból indulok ki, akkor kb egy teljesen ismeretlen előéletű gépet vettem 1x ezer adaggal, apróbb hiányosságokkal, de rendesen átnézve, kitakarítva kaptam meg, harmadik éve hiba nélkül használom.
Ha elviszed átnézetni, kötelező karbantartásokat megcsinálni, akkor el lehet gondolkodni rajta, viszont a típust nem ismerem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Adobe Photoshop
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen,MS4120
- Keresünk iPhone 16/16 Plus/16e/16 Pro/16 Pro Max
- Apple iPhone SE 2020 128 GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
De lássuk, rendeltem egyet én is.

Nem számoltam ilyen szintű visszatérő költséggel... És miért pont 3 havonta? Ha hetente csak 1 kávét iszok akkor is cserés 3 havonta?

Ne vegye senki magára nézve bántásnak, mert ez egy szuper támogató csapat, de konzumpro segítőkészsége és kedvessége egyfajta arcot ad(ott) ennek a topicnak.