Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagya21
addikt
-
Milawrc
csendes tag
Sziasztok,
Ti melyiket vennétek ezek közül? Egy kapszulás Nespresso gép volt eddig.
Philips EP0820/00 Series 800
Philips EP3321/40 Panarello Plus
Krups Sensation C50 EA910B10
DeLonghi ECAM 220.21 -
gyvince
senior tag
válasz
Cblacksmithc
üzenetére
Sajnos nincs raktáron a Saeco😔
-
gyvince
senior tag
válasz
Cblacksmithc
üzenetére
Szülinapi kód hogy van?
-
gyvince
senior tag
Sziasztok kavegepet vennék ami tejes dolgokat is tudd csinálni max 180 ezer forintig ebben az árban van valami jó?
-
atala
addikt
válasz
werszomjas
üzenetére
Wessper
De éppen most hallottam egy tiktokon Live-ozó kávégép szerelőtől, hogy ezekbe a gépekbe nem szabad szűrőt tenni, mert eldugítja a gépet.
Mert még ha azt mondja, hogy a szűrő dugul el, akkor az nagyon ritka esetben lehetséges, ha nagyon rossz a víz minősége, de szerintem akkor már ihatatlan ha eldugítja a szűrőt.
De nem, Ő azt ondta, hogy eldugul belül a vízrendszer.
Szerintem meg pont, hogy nem tud eldugulni, mert lágy, szűrt víz érkezik a gépbe.
Azt is mondta, hogy arabica kávét sem szabad bele tenni, mert attól megy tönkre a darálója.
Azóta nem nézem ezt a fickót.
-
Cblacksmithc
aktív tag
válasz
werszomjas
üzenetére
szerintem mind1 melyiket veszed, de én az elsőt venném
-
vicces
addikt
Nem tudom honnan jött. De lehet eladnám az 5400es lattegot. A revilian agyalok. Látom részletesen be lehet állítani a kávéfajtat. Vajon előrelépés lenne a váltás eszpresszó téren?
Illetve ha a főzőegység tisztitasa egyszerűbb az sem egy hátrány. Ezt konkrétan utálom a philipsnel.
-
viktorhu
veterán
válasz
lala666
üzenetére
A Philips eladta a háztartási gépes leányvállalatát a kínai Hillhouse befektetési alapkezelőnek. A kínaiak aztán szépen átkeresztelték a felvásárolt leányvállalatot a Versuni névre, és működtetik tovább, így sokkal jobb a pozíciójuk az európai piacon, mintha felpakoltak volna mindent egy hajóra, és Kínába költöztetik a központot.
-
Memmaao
addikt
Én ma vettem ezt a Lidl -ben, gondoltam egy próbát megér. Már bánom, hogy csak egyet vettem. Nagyon jó a habja és a fűszerezés fenomenális. Ittam már jópár szar pumpkin spice latte-t, ittam jobbat is, pl az I love Pécs coffee -ban Andi zseni pumpkin spice dörtilattét csinál, annak nyomába se ér, de automata géphez, otthon zseniális.
-
Jenne
őstag
-
z-csongor
csendes tag
válasz
roti86
üzenetére
Valahol megvan
Ha eljossz, leszedsz egy polcot, felmesz a padlasra, visszarakod a polcot, es ott van a doboz, akkor a tied XD
Nem erdekel annyira a dolog, hogy en nekialljak szerelgetni, bar tenyleg jovanazugy modon raktam fel a polcot hogy tobbe a padlasra nem lehet felmenni tole. Tudni kell, hogy a padlas full hasznalhatatlan, tehat nem sokat vesztettem vele, de valoszinuleg ott lapul a doboz. -
vigfer90
csendes tag
Sziasztok.
A Bellarom Barista kávéja mától akciós a LIDL-ben. Ismeri valaki ezt a kávét? Megéri ezért az árért? Betáraznék belőle legalább egy 3 kg-ot.
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
A tejalapú italok elkészítéséhez mennyire jók alapanyagnak a különféle növényi tejek? Ezekkel is kivitelezhető egy jó hab?
-
z-csongor
csendes tag
Adott egy Saeco PicoBaristo Deluxe SM5573/10 kavegep, amit 1,5 eve nem hasznaltam. Most bekapcsoltam, harom kave lefozese utan teljesen jol mukodik, nem szorul a dugattyu, stb.
- Kell valami karbantartast vegezni rajta ennyi ido utan? (Teljesen ki volt tisztitva es a viz leuritve belole mielott "kaveszunetet" tartottam)
- Kell valakinek 50k-ert? Doboz es tejtartaly nelkul, vagy ha addig megtalalom, akkor tejtartallyal. Sajnos a dobozzal egyutt felszivodott sok koltozes kozben. -
Beni2360
félisten
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
igyt már értem. Közben megkaptam az ebéd utáni kávét már kezdtem érezni az utó ízeket. Alakul. Igen csak furcsa volt a 100%Arabik után a Robusztus keverék és nem éreztem a Robusztus kesernyésebb ízét. Ez után következik a 3 db Lengyelhonból rendelt 100%Arabika kávé. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Beni2360
üzenetére
Ha túl kevés az őrlemény, a maradék helyet víz tölti ki a főzőkamrában, így nem lesz szilárd végtermék és azzal együtt a folyadékot is lenyomja végül a zaccfiókba.
Saeco főzőkamra méréseim szerint 13-18 mm között között képes rugalmasan tágulni, vagyis 13 mm-nél összébb nem megy. Ha azt nem tölti ki rendesen az őrlemény, nem jó a minőség általában.
-
Beni2360
félisten
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Nagya21 válaszát értem, de nem tudom miért csupa víz a zac tartó?
A te válaszodat meg nem igazából értem.
-
Cry0
őstag
közbe sikerült megtalálni és vissza állitani a főzőegységet a helyére...
pellini Expresso Cremat vettem, 1-4 ig tl finom neki az örlés és szerintem sikeresen eldugitotta a fóvükákat, 5-6 környékén már egész tisztességesen lefőzi,de még valamikor igy is meg-meg áll a folyás sajnos. -
jjeahh
nagyúr
A Deluxe kávék felétek kaphatóak a Lidl-ben? Zseniálisan jók, igaz nem annyira olcsók, főleg a Costa Rica-t és a Columbiat ajánlom. De be kell állítani a kávégépet magas hőmérsékletre, különben savanyúak lehetnek. A Costa Rica kihűlve gyümölcsös, marhajó. Negatívum, hogy olajas kávék, ha elhasználjátok, érzemes valami "szárazabbal" leváltani.

-
Cry0
őstag
Sziasztok! Kéne egy kis segítség,vettem egy delonghi gépet,minden kezdeti lépést megcsináltam.első kávé főzésnél piros haromszögbe dobott piros felkiátójelet,ujrainditas htan el is tűnt és engedte a kávét lefőzni ami ali pár cseppből állt.
főző egységet ki akartam venni kitakaritani viszont nem lehet kiszedni hiába nyomom be a két fület.mi lehet a baj ?
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Beni2360
üzenetére
A szokásos, a gép ezt érzékeli (hogy túl könnyen jár a hajtómotor) és néhány ciklus alatt lassan növeli a beőrölt fordulatok számát. Hacsak nem szorul a főzőegység, ami félrevezetheti a processzort. A szemcseméret manuális növelése szintén növeli a kamra telítését, úgy egy fordulat alatt többet hány bele az őrlő.
-
SeezJear
csendes tag
Sziasztok. Azzal a kerdessel fordulnek hozzatok hogy milyen automata kavefozot erdemes venni mostansag? Volt egy saeco franko kis kavefozom, 10 evig hasznaltam, elromlott es kozolte a szerviz hogy ez tul regi nem javitjak. Vettem 6 eve egy Melitta Passione OT-t , mar 2x volt szervizben, alkalmankent 40e forintert - es most doglott be megint. Szoval valami olyasfele gepre lenne szuksegem ami nem ennyire szervizigenyes. Barmi tippet szivesen fogadok. Koszi
-
Beni2360
félisten
Sziasztok, adott egy két éves philips 2200-s gép aminél most kávét váltottam és nagyon vizes a pogácsa, szét málik és a tartályban is sok a víz.
Mi lehet a gond. A kávé is nagyon gyenge. -
sublett
tag
Sziasztok,
120-150 közötti kategóriában milyen gépet ajánlotok?
Előre is köszi a segítséget!
sublett -
vodrosjozsi
addikt
Sziasztok
Azt tervezem, hogy eladom a krups gépet. nincs semmi baja, most jött vissza szervizből, de igazából nem vagyok elégedett.
Ittam már jobb kávét is maradjunk ennyiben.
Szerintetek mennyiért reális eladni egy 1 éves gépet garival? -
Memmaao
addikt
válasz
Memmaao
üzenetére
Az íz jegyek is inkább közepes pörkölés mellett szólnak. A presszó egyértelműen mogyorós, csonthéjas ízeket mutat. A bean adapt mellett csak enyhén savanykás, és egyáltalán nem savanyú.
Nem tudom, hogy használjátok e a chatGPT-t, de megadva neki a fotókat, tök jól ki tudja elemezni a kávét.
-
Memmaao
addikt
Valaki issza rendszeresen a mantaro Calma kávéját? Fine roast jelölés, de nekem ez inkább közepes pörkölés, van benne olajos szem is. A bean adapt funkció, ha világosnak állítom, akkor magas extrahalasi hőmérsékletet ajánl, ha közepes pörkölést állítok, akkor közepes hőmérsékletet. Mindkét esetben a 2es darálási fokozatot ajánlotta. A második esetben, közepes pörkölést állítva jobb az íze. A presszó extrahalasi idő 22-25mp között mozog, a pogácsa nem túl nedves és egyben is marad. Az íze kellemes, nem savas. Alapvetően tetszik ez a bean adapt. Csak a presszó esetén állítja ezt a funkciót?
Tejes kávénak egyértelműen a világos pörkölést szeretem, a Calma inkább közepes pörkölés, de egész jó tejes kávénak, és presszónak sem érzem túl savanyúnak, egyáltalán nem savas.

-
Cry0
őstag
válasz
Cblacksmithc
üzenetére
Mondjuk én sajnos nem ebbe az ársávban gondolkozom,kezelhetőbb a delonghi vagy a kávé végeredménye miatt ?
-
Cry0
őstag
A philips 4000 sorozat is ugyan olyan mint előtte 1200 tól ? Mármint hogy ugyan az a főzőegyeég van bennük ?
ma akartam menni megvenni a Delonghit (290.81) de megtaláltam ezt a philips EP4441/50 gépet 132 e ft ért. -
reflxx
aktív tag
válasz
Memmaao
üzenetére
Emailben el kell küldened a számlát és küldik majd a kávét: https://www.delonghi.com/hu-hu/extra-garanciaNekem mondjuk még nem ért ide 2 hét alatt.
Látom már írták lent is -
FőDudu
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
En nem sokat iszok - az itthon nem hasznalt Nespresso gepet bevittem az irodamba, de kb sosem hasznalom. Cegnel (vendeglatas) akadnak LaCimbali gepek, barista is van aki elkesziti, ha az nem lenne, akkor meg mindig ott az automatas amibe a fem dobozos Illy kavet boritja a kb naponta arra jaro kezeloje.
Tulsagosan jol e vagyok latva. Nekem a Nespresso gepben a Piros/fekete Corsini kave izlett - meg amit a kollegak rendelnek (valami piros kapszulas Nespresso - Talan Napoly vagy valami hasonlo neve van).
Itthon a Crema e Gusto megy a gepbe - nekunk az jott be.
En ugyis lattenak iszom mindet.Decafbol van ami nekem bejon - pl. a Lidl-ben kaphatro kek Bellarom Decaf. Ha epp nincsen masik itthon, akkor azt hoz a nejem. Este 6 utan mar csak decaf kavet iszunk.
-
vodrosjozsi
addikt
-
FőDudu
veterán
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Plusz a Nespresso kapszulan van valami gumi gyuru, amit a mocskos Nestle termeszetesen szabadalmaztatott, igy a nespresso gepben a nem nespresso kapszulabol csak szar minoseg jon ki, mert nem zar rendesen a fozo ust.
-
AMD Power
titán
Ilyen jellegű "fiókos" kapszula tartót hol lehet venni legjobb ár/érték arányban?
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
Tapasztalatom szerint az még kevéssé csökkenti a komfortérzetet, amikor egy automata gépet manuálisan rakunk meg, őrölt kávéval.
Itt nem csak a gyári lehetőségre gondolok, hanem amikor kiveszem a főzőegységet, mérőkanállal beadagolom, visszarakom. Krups esetében még tölcséres berakással is szórakoztam, az érdekesség kedvéért (az őrlőt lekapcsoltam, hogy ne járjon üresen).
Nem volt megterhelő, vagy zavaróan körülményes, kis begyakorlás után már rutinszerűen haladt a dolog. Nem csak mérőkanállal, mérlegen is lehet pohárba adagolni, grammra pontosan, utána beönteni.
Ami miatt a karos gép használata is már lefárasztó tud lenni, a zacc eltávolításának, mosogatásnak túl gyakori, unalmas ismétlődése, hiszen ezért is tértem át automatára, mert az csak kidobja egy fiókba és kész. Igaz, hogy ott is van némi mosogatás, de ritkábban.
Az utántöltő kapszula ezt a "lélektani" határt lépi át szerintem, mert ott már visszaesünk a gyakori zaccoláshoz, mosogatáshoz is. A töltés sem csak annyi, hogy beöntöm és kész, el kell igazítani, tömöríteni igény szerint.
-
vodrosjozsi
addikt
-
biker
nagyúr
-
AMD Power
titán
Láttam olyan kapszulát ami utántölthető volt! Ezt ,hogyan kell elképzelni? Mi magunk rakunk bele kávét és azt főzi le a gép!? (Dolche Gusto , Krups gép)
-
Memmaao
addikt
Én is várom, hogy hívjanak. A kávégép regisztrációt a De'Longhi webshop automatikusan megcsinálta, jött róla email. A promóció oldalán is elküldtem a nevezéshez a nevem és az email címem. Írtam az ügyfélszolgálatnal is, de csak egy nagyon általános választ kaptam, arról a két dologról, amit amúgy már megtettem.
Tisztelt Uram!
Amennyiben a promócióban szeretne részt venni, abban az esetben regisztrálnia kell a terméket a weboldalon a Termékregisztráció fül alatt, valamint regisztrálnia kell magát is a promóció weboldal alján található kis regisztrációs felületen. Ezt követően fogja Önnel felvenni a kapcsolatot a Kisgép kft. Ha már úgy gondolja, hogy hosszabb idő eltelt, és még nem vette fel a kapcsolatot Önnel, akkor keresse fel nyugodtan őket, és a megadott email cím alapján érdeklődjön regisztrációja felől.
https://www.delonghi.com/hu-hu/extra-garancia?_gl=1*1o7i89i*_up*MQ..&gclid=CjwKCAjwg-24BhB_EiwA1ZOx8nE5NBdxvJJVSsCSB1IuuB8radKilJmpXshBa-vgO97cVtdeD6XkhxoCPtoQAvD_BwE
Viszont, ha Euronicsban vagy a Mediamarktban vásárolta a terméket, akkor a következő linket vegye figyelembe:
https://www.delonghi.com/hu-hu/ajandek?_gl=1*qqy7dv*_up*MQ..&gclid=CjwKCAiAudG5BhAREiwAWMlSjMX2XqD4HBr7p0W_bPi20kTkYL9s5TGBGFOU6R-oja8xnw1JHeNQyhoC03UQAvD_BwE
Köszönöm szíves türelmét!
-
oxox
addikt
Halihó!
DeLonghinak van most a regisztárciós ajándékcsomagja, valakinek van esetleg tapasztalata, hogy mennyi idő után keresik meg az embert?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Kuponkunyeráló
- Belehúz a kapacitásbővítésbe a TSMC
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Hálózati / IP kamera
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- Yettel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Újszerű, 1 Év Garanciaval
- MSI GF65 Thin - 15,6"FHD 120Hz IPS - i5-9300H - 16GB - 1,25TB SSD - Win11 - GTX 1660 Ti - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 8700F 64GB DDR5 512GB SSD RX 7700 XT 12GB LIAN LI LANCOOL 217 FSP 650W
- HP Zbook 15u G3 - 15,6" FHD kijelző, i7 6500U, 16GB RAM, 256GB SSD, FirePro W4190M 2GB, számla
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
igyt már értem. Közben megkaptam az ebéd utáni kávét már kezdtem érezni az utó ízeket. Alakul. Igen csak furcsa volt a 100%Arabik után a Robusztus keverék és nem éreztem a Robusztus kesernyésebb ízét. Ez után következik a 3 db Lengyelhonból rendelt 100%Arabika kávé.