Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FerNandor
őstag
Sziasztok,
Picivel több, mint 4000 főzés mennyire gáz egy Melitta CI touch gépnek? A cégnél van és több éve nincs baja. Ha az ember használtan vesz egy ilyet, milyen alap karbantartási összegekre érdemes gondolni? Kell egyáltalán vagy érdemes vásárlás után elvinni átnézésre, ha nem lett volna előtte szervizben? Esetleg tapasztalatok a géppel kapcsolatban? Előre is köszönöm! -
törölt tag
Én a sokadszorra megvásárolt Sage Barista Proval elértem azt a szintet amit kerestem a kávézásban, automatánál pedig megállapodtam a Philips EP3510-nál ami megközelíti a karos kvalitásait, de megelégszik olcsóbb kávékkal is.
Ami ár-érték arányban a Philips felé helyezi a hangsúlyt.
A legolcsóbb gőzcsöves Philipset venném, hozzá egy extra SBS szelepet hogy testesebb legyen a kávé, egy tejkiöntőt tejgőzöléshez és valahogy meghekkelném, kicserélném a gőzcsövet a régi xsmall gőzcsövére. -
törölt tag
válasz
flash-
üzenetére
Dedica tuning? PID, szimplafalú kosár, naked kar? A Sage nem rossz, friss kávéval hozza a kávéházi szintet, használtan valami rézkazános Magister, Astoria, Bezzera, Dalla Corte, Elektra, Expobar, Faema, Fiorenzato, Futurmat, Iberital, La Cimbali, La Marzocco
, Mazzer, Nuova Simonelli, Rancilio, San Remo, Wega. Vagy egy La Pavoni Europiccola, az ötvenes évekből. -
flash-
veterán
furdal azért nagyon a kiváncsiság hogy egy Dedica Ec685 után mi szerintetek egy következő lépcsőfok? használt Lelit Anna? vagy az alatt is van "élet" a jó karos gépeknél? Gaggia-sage vagy avx újonnan 150 körül?
-
Pá
addikt
Mert nem csak keretet adott meg, hanem igényt is (Latte Macchiato) és nem biztos, hogy a kettő teljesen fedésben van.
Én úgy láttam kapott 100ezres ajánlatot is, ami belefér a keretbe, meg kapott olyat is, ami a keretnél drágább de jobban kielégíti a támaszott igényt.Innentől meg a kérdező el tudja dönteni, hogy melyik a fontosabb, vagy melyikből enged picit.
-
vond
MODERÁTOR
Továbbra sem értem, miért ajánlotok 100 ezres kerettel érdeklődő embernek 160, meg 200 ezres gépeket.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Segítsetek értelmezni az alábbi képen a dátumokat, mert kicsit sérültek a számok/betűk és nagyítóval nézve is nehezen olvashatók. Mikor csomagolták és meddig eltartható ez a kávé? Ezekkel a dátum formátumokkal mindig bajban vagyok kicsit. A fényképeken jobban olvashatóak: EXP.-nél 20/11/25 a PROD. mellett 23/11/23. Jól gondolom ebből, hogy 2023 novemberi a csomagolása?
[kép]
[kép] -
vond
MODERÁTOR
válasz
ad4m1337
üzenetére
Erre pont tökéletes a két említett, alsópolcos Philips. 90 ezerért meg főleg. Mi általában napi 5-6 (hosszú)kávét főzünk az 1200-assal. Bő másfél éve gond nélkül üzemel. És én még csak ki sem takarítottam komolyabban. Bár azt lehet, hogy kellene. De így is finom a kávé, és nem sír a gép semmiért. Aqua clean szűrőt cserélek benne 3-4 havonta. Ennyi.
-
ad4m1337
aktív tag
Köszi szépen mindenkinek az ajánlásokat!
Kb napi 2-4x kávét főznék le vele, nem menne brutál nagy üzemben... ajánlották még a Jura márkát, az borsosabb, de láttam, hogy vannak felújított gépek.
Van kifejezetten ajánlott felújított gép kereskedő Budapesten, megéri ilyenekkel foglalkozni vagy az én használatomra maradjak inkább Delonghi/Philips vonalon?
Nekem a cél, hogy könnyen takarítható legyen, könnyű legyen használni, ne legyen vele macera.
-
Cyberbeni
addikt
Delonghi 290.81, a legutóbbi átöblités után elkezdett nyikorogni (3 hónapos, havonta van öblítve, az ajánlás szerint). Akkor nyikorog, ha a bal alsó két karral le-fel mozgatom a dugattyút. Ha a képen látható 2 csavart egy fél fordulattal kijjebb tekerem, akkor nem nyikorog. Hagyjam így?
[kép] -
-
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Új vagyok kávégépek világában, van 100k alatt valami abszolút favorit típus? Eddig Philips gépeket néztem ki.. Nincs sok elvárás, eddig lidl gazdaságos granulatum kavet ittunk, de mar upgradelnenk kicsit
-
MegalodonS
őstag
Nagyon szepen koszonom a segitsegeteket
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
MegalodonS
üzenetére
A külön szűrt víz is lehet többféle, például vannak vízkeménységet nem csökkentő víztisztítók is, lehet RO-készülék stb., lehet kancsós betét, abból is többféle.
Viszonyítás kedvéért, a Saeco AquaClean betét kapacitása 95 liter, illetve 3 hónap után a baktériumok lehetséges szaporodása miatt nem javallott. 8 db patron felhasználása után jelez állítólag a szoftver, hogy vízkőmentesítést kér.
Ha valaki utánsózatlan RO-vizet használ, nem is szükséges egyáltalán vízkőmentesíteni, a gép ezt persze nem detektálja, hogy milyen víz megy bele.
#12269 flash
Természetesen, az arányokat betartva, meg amennyit szokott használni a gép.
-
flash-
veterán
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
köszi! és ilyenkor gondolom a választott vízkőtelenítő szer higitási arányát alkalmazzam, de gonodlom ha a kávéfőző viztartálya 2l, a vizőkoldó leírásában meg az van hogy 50ml vízkőoldóhoz töltsek 500ml vizet, akkor inákbb 182ml vízkőoldó kell 1820ml vízhez hogy tele legyen a tartály és teli tartállyal menjen az oldás?
-
mazsi70
őstag
válasz
MegalodonS
üzenetére
Én legkésőbb 3 havonta .Ha ,kéri a szűrő cserét ,ha nem .
-
MegalodonS
őstag
Sziasztok,Egy kerdesem lenne? Szurt vizet hasznalok a gepbe, ami ugy meg1x szurt lesz ,akkor mennyi idonkent kell cserelni a gepi vizszurot?
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
markussandor
üzenetére
Az LCD-s Krups tud visszakérdezni, hogy volt ürítés Igen / Nem és más választ nem is hajlandó elfogadni.
A LED-es alaptípusnál, ha túl hamar tesszük vissza a fiókot, azt esetleg visszautasítja, mert nem hiszi el, hogy olyan gyorsan tudunk takarítani. Pontosan nem emlékszem, de volt pár konfliktusom azzal is.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
fecke78
üzenetére
Ne gyere a 20 éves gépek példálozásával , mert biztos vagyok abban ,hogy a belépő kategoriás gépek 2 év múlva kuka
Ez képtelenség nyilvánvalóan, a valós hibaszázalék 2 év után nem 100 %, hanem nagyon sokkal kisebb, ha valaki reálisan mérlegel.
Ráadásul bizonyos szempontból a "magasabb kategóriás" gépeknél valamivel több is a hibaforrás, és arról is szó volt, hogy a belépő is lényegileg, mechanikailag ugyanaz, tehát ilyen elv mentén még jobban is járhat.
Tehát ilyen gondolkodás mentén nem lenne értelme a drágábbat választani, hiszen még nagyobb is a póruljárás esélye. (Hasonló, amikor valaki direkt olcsó TV-t vesz, így nem bukik sokat, ha baj lenne, de szerencsével még jobban is járhat).
Félreértelmezed a 20 éves dolgot is, én legfőképp a Saeco főzőegység "tiszteletére" utaltam, amit elloptak a kínaiak is (ld. az ázsiai piacon futó "érdekességek"), másolták még a németek is, miután alapjaiban nagyon jól meg lett tervezve.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
flash-
üzenetére
A linkelt vegyület a manapság elfogadott eljárásnak megfelel, többféle szerves sav keveréke (citromsav, tejsav, almasav), a gyári szerek sem tudnak többet vagy jobban.
Gyakorlatban a kristályos citromsav, tömegre vetítve 10 %-os oldata is megfelel általában. A linkelt annál csak jobb valószínűleg.
Mai készülékek műanyag és saválló acél anyagokból épülnek fel a víz útjában, alumínium már nincs (aluhoz lenne elvileg az 5 %-os citromsav oldat, nem automaták világában előfordulnak ilyen bojlerek továbbra is).
-
flash-
veterán
sziasztok!
Delonghi Dedica ESAM 3000b-vel kapcsolatban lenne pár kérdésem:
-mivel szabad-mivel nem szabad ezeket vízkőteleníteni?ezzel a DM-ben kapható sárga Denkmit-el szabad? ér az valamit?
[link]a zacctartót, tálcát mindegy hogy bekapcsolt vagy kikapcsolt állapotban cserélem?
valami programozási tippet tudtok adni klasszik espressohoz?
ha apróra állítom a darálót akkor van hogy lassan folyik át (megszorul) van hogy gyorsan (kb 15s)
ha az erősséget meg maxra veszem akkor olyan túl intenziv lesz az elkészült ital... -
vond
MODERÁTOR
válasz
fecke78
üzenetére
Az én százezer forintos Philips 1200-asom lassan két éve megy bármiféle gond nélkül, és isteni finom kávét főz, pedig a heti mosogatáson, a vízszűrő cserén, és évi 1-2 vízkőtlenítésen kívül semmit nem csinálok vele. Tudom, hogy már rég takarítanom, meg zsíroznom kéne, de egyszerűen nem visz rá a lélek.

-
fecke78
senior tag
Ha választanod kellene Philips vagy delonghi gépek közül hasonló árfekvésben , melyiket választanád?
Ne gyere a 20 éves gépek példálozásával , mert biztos vagyok abban ,hogy a belépő kategoriás gépek 2 év múlva kuka , mert vagy nem tudják vagy nem éri már meg javítani... -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
fecke78
üzenetére
Példa kedvéért egy szerviz tele van Samsung és LG TV-kkel. Mert abból forgalmaznak a legtöbbet, azt veszik az emberek, így a hibaszázalékból eredően, a szervizekben is ott van egy halommal. De az nem jelenti, hogy más TV-k jobbak lennének, meghibásodás szempontjából, sőt...
Ezeket a Saeco alapú Philips kávégépeket is sokan vásárolják, még szép, hogy a topikban is több csapódik le.
Jelen szériánál azt is láthattuk, hogy a sorozat olcsóbb tagja ugyanazon alapokon nyugszik, a drágább darabok szoftverben, kijelzőben, szolgáltatásokban különböznek. Azt lehet mondani, valaki megveheti a legolcsóbb darabot is, lényegileg ugyanott van.
A konstrukció évek alatt jól kiforrott, a főzőegység alapjait már 20 éve jól megtervezték (azokból a Saeco Vienna gépekből még ma is szolgálnak felújított darabok), a mostani főzőegységeik is azonos mechanikai elven és méretezésben működnek, több azonos alkatrésszel, részleges / külsőleges módosításoktól eltekintve.
Bár én TV-video szervizzel foglalkoztam, kávégépek csak saját hobbi, de műszakilag szerintem szimpatikus felépítésű gépek ezek és nem olyan szemmel nézve, hogy mennyit kereshet rajta a szerviz, hanem mint saját használatra. Azt nem lehet kivédeni, hogy bárki kifoghat egy problémás darabot, ez szerencse kérdése is. Mások meg simán csak használják, ők nem fognak itt panaszkodni.
Neked itt múltkor is volt egy furcsa megjegyzésed, amire már kilistáztam a hozzászólásaid és érthetőbbé vált a dolog. Ilyen pszichoaktív stílus itt a szakmai témákban nem igazán menő, nem szokás.
-
törölt tag
válasz
fecke78
üzenetére
Köszönjük a hasznos információkat. Nálam jelenleg egy Sage Barista Proval van versenyben egy Minuto, ami a Philipsek Trabantja, nincs szégyenkeznivalója, de van benne munka. Egész jó szintre fel lehet hozni a Philipseket, az újabbaknál meg alig kell tuningolni, cserélni dolgokat, szóval ez is egy vélemény, meg a tiéd is. Majd mindenki eldönti mire költi a pénzét.
-
Cyberbeni
addikt
Jó lesz az.
A lényeg, hogy ne alsó polcos kávékat vegyél, mint a topik nagyrésze. A másik topikban vannak ajánlások: [link]Én kapuczinertől szoktam rendelni az akciósakból, ott ilyen 100-120 ft-ra jön ki egy adag kávé Delonghi 290.81 géppel 3/3-as erősségen, szóval a ~200 ft-os nespresso kapszulához képest még ez is olcsóbb.
-
Jenne
őstag
Kedden megrendeltem egy 0,5 kg-os Dallmayr Classic szemes kávét, [link] próbára hogy mennyire ízlik majd. Szerdán már benne is volt a GLS csomagautomatában. Tegnap este jártam a Tescoban, és ott ugyan ez a félkilós kávé potom 5290 Ft !!! Fél kg!
Vasárnap lesz a próba, kíváncsian várom hogy milyen lesz, mert mostanában nem ittam 100% arabica kávéból. Mindig valamilyen arányban keveréket.
De biztos jó és finom lehet, ha a tecsoban ilyen drága áron adják. -
törölt tag
válasz
fecke78
üzenetére
Viszont nagyon rugalmas, tuningolható.
Most váltottam Tchibo Milano-ról Sicilia-ra, karoson. Igényli a hőt és rövid főzetet, különben előtérbe kerül a kakukkfüves buké. Csak azt nem értem, ha a világos pörkölésnek is jót tesz a hő, miért nem magasabb a standard hőfok? Az igaz hogy eltűnnek ízek a magasabb hőfok miatt, van aminél kifejezetten alacsonyabb hőfok hoz elő gyümölcsös ízeket, de ezeknél a kommersz kávéknál csak gyógynövényes fanyar összetevők jelennek meg, nem gyümölcsök. Mindegy, aki meg tud barátkozni az olcsó kávékkal, közelebb kerülhet az ideálishoz ha emel a hőfokon és rövidre veszi a főzetet. Az 1:3 arány körüli lé már annyira csersavas hogy megeszi a finom olajokat, mint amikor kotyogósnál van egy kis crema de a rákövetkező hígabb lé lebontja, szétmossa.
-
fecke78
senior tag
Phillips egy rakás szar
-
g_g_g
őstag
Sziasztok!
Nespresso gépről váltanék egy feljebb, automata kávégéppel.
Tejes italokat is szeretnék készíteni, így a LatteGo képek között nézelődtem elsősorban.
Alza-n most ez gép jó árban van úgy tűnik nekem, de azért szeretném tudni a ti véleményeteket is, hogy valóban így van-e?Philips 3200 Series EP3243/70 159.990 Ft.
Köszönöm.
-
z123456z
őstag
Unalmamban kipróbáltam a lattego 3300-as jeges kávéját. Nem tudom, hogy hidegen nyomja e át a vizet vagy melegen, mert a poháron nem éreztem semmi meleget. A jég ilyen gyorsan lehűtötte volna? Mindenesetre felöntöttem tejjel, pont olyan volt, mint a bolti. Szerintem tök jó.
-
törölt tag
válasz
FőDudu
üzenetére
Hát, itteni kommentek alapján van amikor felakad a kávé más gépekben is, de ez egyértelműen hibásnak tűnik, lehet hogy már nem elég a tisztogatás, szerviz kell neki.
Otthoni körülmények között azért jó szokott lenni a Jura, ennyire nagy céges igénybevételnél is szokta bírni, de még az is lehet hogy ez csak a régebbi modellekre érvényes és valamit elszúrtak az újaknál. -
FőDudu
veterán
válasz
üzenetére
Kb orankent jottek tisztitani (nemet luxus szalloda ahol tortent). Ranezesre ertettek is hozza. (meg azt a kis szirszar csovet is csereltek, ami ossze koti a tejtartoval.
Nem tunik szarnak, de peldaul a nem foz kavet a habra az kb mifele hiba?
Cseszet ala tettem, kijelzo melletti gombot megnyomtam (latte macchiato), majd amikor befejezte (nem figyeltem, mert beszelgettunk) a cseszevel vissza setaltam a helyemre. Utana derult ki, hogy csak tejhab van benne

-
FőDudu
veterán
Voltam konferencian, ahol Jura E8 kavegep volt kulso tej tartoval.
Az valoszinuleg hutotte is a tejet, amikor a fedelet leemeltem, akkor hatul 3 led jelezte a szintet? .
No kerem:
3x probaltam latte macchiato-t inni. 1x sem sikerult.Elsore lett egy csesze tejhab. Nem fozott ra kavet.
Masodikra nem jott tejhab, csak goz. A tejtarto kb felig volt. Vegig ment a gozoles (kb 30-40s), aztan jott a kave az ures cseszebe

Harmadikra megint csak kave jott - ott mar 10mp utan mar nyomtam a bal also cancel gombot, nem kapta fel a tejet, csak nyomta a gozt. Volt benne meg tej.
Szerencsere volt a gep mellett kancsoban is tej, igy nem kellett ures kavet innom.
Az mar inkabb zavaro volt, mikor random elkezdte magat takaritgatni a konferencia kozepen - valamiert a konferencia terem egyik sarkaba raktak be a gepet.
Ha ilyen (megbizhatatlan) a Jura, akkor orulok, hogy nem (olyat) vettem.
-
-cobra-
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Úgy néz ki rendeződött a pogácsa helyzet. Levettem pár napja 3-asra az őrlést, azóta lefőtt jópár kávé, és ma reggel a zacctartó ürítésénél már szép látvány fogadott.
Köszi a tanácsokat. -
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Van egy Philips Saeco Series 2200 gépünk.
Rendszeresen maga alá ereszti a tiszta vizet, nem találom az okét. Valakinél előfordult már ilyen? Tudtok segíteni? :S
-
BB9360
aktív tag
DeLonghi Dinamica géppel kapcsolatban kérdezek.
Így néz ki a mostani örlemény 1 eszpresszó:

Illetve 2 után:
A két eszpresszó örlemény lefőzés utáni tömege 34 gr, állaga:
Hőmérséklet maximumon, darálási mennyiség auto-n, daráló ebben az állásban:
össz. kávé 857 db, tej 391 db...
ez most Vergnano Granaroma (egyébként ez az állag engem is meglepett, zacctartó ürítésekor azért eddig pogácsákat is láttam...)Min lenne érdemes változtatni?
-
jjeahh
nagyúr
A Pellini N3-at kóstolta valaki? Nekem az N82 nem tetszik annyira, nem rossz, de semmilyen, az N9 viszont az egyik kedvencem lett, gondoltam szintet lépnék N3-ra.
-
jjeahh
nagyúr
Caffe Shakerato. Próbálja ki, aki még nem próbálta, marhajó
. Ha már unod a latte artot, macchiato-t, normál presszót, cold brew-et, ez is megér egy próbát. -
z123456z
őstag
Érdekes, nekem pedig erősnek tűnik. Szerintem nekem kettesen vagy hármason van az őrlés finomság és a legmagasabban a hőfok. Föl sem merült, hogy elajándékozzuk, nem úgy, mint a Bravosnál. Végül azt is megszoktuk, így elfogyott. De nem vennék én sem mégegyszer, vannak azért jobb olcsó kávék, ezt tapasztaltuk.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Kóstolta már valaki a Dallmayr Classic szemes kávét? [kép]
Mi a vélemény? Kicsit hezitálok a vásárláson, mert 100 % arabica tartalom és félek, hogy nehogy esetleg túl savas legyen a magas arabica tartalma miatt. Krups karos, 15 baros főzőben lenne majd lefőzve.
Vélemény az Eduscho Caffè Crema Strong kávéról: kipróbáltuk, nekünk nem jött be. A piros Segafredo Zanetti Intermezzo szemeskávé (szerintem) messze jobb ennél, az mellett is, hogy 100 % robusta tartalmú. Testesebb és finomabb íze van mint a kék Eduschonak.
Szombaton reggel és délben és vasárnap is reggel és délben egy-egy főzet volt, összesen 4 főzet, főzetenként 2-2 adag kávéval. Tegnap este átadtam a szomszédba ajándékként, idősebb hölgynek, Ő szereti a gyengébb és kicsit "ízetlenebb" kávékat is.
Talán nem véletlenül ennyire olcsó. Bár az olcsó is lehet jó. -
Pá
addikt
válasz
Winnie The P
üzenetére
Mi a véleményed a Cost Caffé Crema Blendről?
Nekem kifejezett csalódásnak tűnik most a Signature Blend után, ugyanazon a beállításon sokkal karcosabb, kesernyésebbnek érződik. Már kicsit sikerül rajta finomítgatni beállításokkal, de még így sem az igazi.
-
fecke78
senior tag
látatlanba megvenni 2.4 kg , hát én nem tudom ....
-
BB9360
aktív tag
Üdv!
Erről van valakinek tapasztalata?
-
Winnie The P
őstag
Na. Ma leadtam az Ecam 290.81.Tb-t gariba. Ha gazdaságtalan a javítás akkor csereutalvány. Annyi a baj, hogy ez a tipus most 60k-val kerül többe, mint amikor vettem. Faja!
-
fecke78
senior tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
"Eu-ba gariba"
Mintha Vágási Feri mondta volna .
Hogy is volt: "beszálok az internetbe"
-
Winnie The P
őstag
válasz
mazsi70
üzenetére
Naaa. Eddig ment rendesen egy másik aljzatba, viszont ma kora délután gondoltam egy, hogy csinálok egy capuccinot. Amikor elkezdte a tejet habosítani, már furcsa volt a gép, nem úgy nyomta a habot ahogy korábban, majd egyszer csak gép megáll áram lekapcs. Utánna akár melyik aljzatba dugtam be, mindig lenyomta a relét. Holnap megy visssza az Eu-ba gariba.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Van olyan fórumtárs, aki Pécsen lakik? Ha igen akkor ismeri a Danetti Kávégép szervizt? [link]
Itt van sok féle kávé (is), még a nevük sem ismerős.....
Vásárolt már itt valaki kávét, és ha igen akkor melyiket és mi a tapasztalata?
Gondoltam ha arra visz az utam, talán bemegyek.
Csak a honlapjukon nézegetve, erre [link] esett a választásom, ha bemegyek és úgy döntök, hogy próbálásra veszek is egyet. Összetételét olvasva nem lehet rossz. -
dni
őstag
Sziasztok,
egy kb 20 fős irodába milyen könnyen használható, automata, darálós kávégépet érdemes beszerezni? Nagyjából 300k a keret rá. Azt sajnos nem tudom megmondani, hogy hány kg kv szokott fogyni egy hónapban mondjuk. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
ricogsm
üzenetére
Keramikus őrlő van benne gondolom, annál is van kihordó kerék, mint a fémkúposnál a csillagkerék, csak másképp néz ki:
https://www.youtube.com/watch?v=SYLGC21zNfY
A kihordó kerék sérülése vagy eltömődése is okozhat olyan gondot, hogy nem veszi fel (vagy inkább nem kapja be) a babot. A processzor figyeli az őrlő fordulatszámát, sőt annak ingadozásait is. Ehhez két kis mágnes van beépítve és egy Hall-elemes jeladó.
A terhelt őrlő fordulata lassúbb és ingadozó, míg üresen felpörög és egyenletessé válik. A szoftver ebből következtet, hogy elfogyott a bab, a hibás adagot pedig lefőzés nélkül kidobhatja a zacctartályba.
-
Talala
senior tag
Köszönöm a vizes tapasztalatokat, tanácsokat.
Az normális, ha eléggé lötyög a főzőegység a helyére pattintva?
-
törölt tag
válasz
ricogsm
üzenetére
Lehet mechanikai hiba, ha nem továbbítja a babokat a tengelyen lévő csiga, de a vezérlésben is lehet hiba, ha úgy érzékeli üres a daráló. Fel tudod venni videóra a folyamatot? Hátha kiderül belőle valami. Meg belekukkanthatnál az őrlő bemenetéhez meg az őröltkávé ledobócsőhöz közben.
-
ricogsm
őstag
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Talala
üzenetére
Bár én otthon RO-vizet használok, rokonnál teszteltük az Auchan kisebb kapacitású betétet és kancsót. Mivel fogyasztásra is használva lett a víz, 1 hónap után már az tűnt fel, hogy érdes lerakódás képződött a kancsó alján és a kávégép tartályának aljában is.
Szemmel nem látható, kézzel tapintható érdesség, értelemszerűen a betét már nem vette ki rendesen a vízkövet. Szégyenszemre TDS-mérőt még mindig nem rendeltem évek óta, valahogy nem volt létszükséglet és mindig elfelejtem, de azzal mérhető is lenne nagyjából a víz vezetőképessége, ami utal az ásványisó-tartalomra, ezzel együtt a betét elhasználódására. Legalábbis az ioncserélő gyanta tekintetében. Az aktív szén a másik lényeges összetevő, ami kiveszi a klórt és rossz ízeket, aromákat a vízből.
Tehát a jó kis Auchan-kancsót már inkább én használom az RO-víz utókezelésére (mivel ott a rendszerből kihagytam az utófilterezést), rokonnak meg elvittem a nagy Brita kancsót, amibe csak kb. 1300 Ft egy nagykapacitású Tesco Oval betét, ami 2-3 hónapig is kitart.
-
Pé
senior tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Köszi! Erre voltam kíváncsi, hogy van-e lehetőség egy ilyen belepiszkálásra, vagy halott ügy. Akkor megpróbálok belenézni.
-
-
FőDudu
veterán
válasz
Talala
üzenetére
En vettem 6db szurot 30 EUroert es ennyi.
Cserelgetem kb havonta.Nalam olyan kemeny a viz, hogy nem akarok meg kancsos vagy egyeb szuressel szorakozni.
Het honapos a gep, meg van 2 szuro a hatbol. Azaz 7 honap alatt a gyarit plusz 4 Wesspert hasznaltam el.
Kb 2 hete vizkotlenitettem, sosem irta ki meg elotte. Akkor sem, de a tejhabositas volumene vissza esett, igy a topik lakok tanacsara nyomtam egy vizkotlenitest.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Filmvilág
- Gitáros topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Új Dell 13 XPS 9350 WUXGA IPS Nano Ultra5 226V 8mag 16GB 512GB SSD Intel ARC 130V 8GB Win11 Garancia
- Eladó Pegatron R7 240 4GB videokártya
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
, Mazzer, Nuova Simonelli, Rancilio, San Remo, Wega. Vagy egy La Pavoni Europiccola, az ötvenes évekből.