Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gmatyi88
tag
Sziasztok. Tudnátok ajánlani jó/megbízható gépet 250-260e forintig? Csak új gépek érdekelnek boltból. Használttal nem akarok küzdeni. Amit így elsőre néztem DeLonghi ECAM 380.85 Dinamica Plus Automata.
-
FőDudu
veterán
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Nekunk nem a Rosso volt, hanem valami Crema nevu. Meg van valahol egy bontatlan ha jol remlik. Majd lefotozom, ha megtalalom. Semmi extra, olcsonak jo.
De mi ugye a Lavazza Cream e Gusto-t preferaljuk - na ahhoz hasonlo.Szerk: Ilyen volt. 7,5 Euroert jo.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Bellaromtól nekem eddig a BIO ízlett, de az sem olyan nagy eresztés, vannak annyiért jobbak. Ezt a Rossót mondjuk nem próbáltam, de így 7 kipróbált Bellarom után nem számítanék semmi különösen jóra. Hasonló árban inkább ezt venném.
-
vodrosjozsi
addikt
Ez volt a jó kávé?
Mármint a rosso -
nepszter1
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Sajnos itteni DM be nem láttam ilyet. Szóval a linken szereplő is megfelel.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
nepszter1
üzenetére
Itt írják az összetételét:
Maxxi Clean Red Power Descaler
Aqua, Sulfamic Acid, Ctric Acid, Color- Citromsav általánosan használatos.
- Szulfámsav néven is fut magyarul, ami a Krups régi típusánál tiltott, de később ezt a figyelmeztetést kivették az utasításból, noha ugyanaz a szerkezet. Hacsak régen nem más tömítést használtak.Szulfámsavat a Jura is engedi a többfázisú tablettájában. A mai automata gépek anyagai nem különböznek lényegileg, a bojler sem alumínium belsejű, mint a régi Saeco, hanem saválló acélcsöves, szilikongumi tömítések stb. Piros színezőanyagnak részben nincs értelme, de az is lehet, segíti az öblítést, ha látjuk, hogy nincs már színe. Nem kell kóstolgatni a vizet. (Olyankor már felhígítva nem bánt.)
DM oldat is megfelel szerintem.
-
nepszter1
addikt
Sziasztok!
Ez jó lehet delonghi gépet tisztítani?
[link]
Mert a gyárit eléggé drágának tartom -
törölt tag
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
A minap próbáltam egykávés lattét kiegészíteni egy második kávéval, azaz a gépi cappuccino és a latte ötvözetét készítettem. Nem volt finom. Mindkét verzóból azt kaptam amit nem szeretek.
-
törölt tag
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Végülis eddig ezzel a cold brew-val próbálkoztam, csak a kézi Hario őrlőm túl sok finom szemcsét produkál, ezért mosom át. Télen is jó lenne, juharsziruppal, melaszos cukorral vagy csak sima nádcukorral, teljes tejjel vagy tejszínnel. De ezt a tejes macerálást is ki kéne próbálni, hátha valamire jó a cold brewed latte.
-
törölt tag
válasz
MegalodonS
üzenetére
Gusztusos.
Legalább jók lesznek valamire a gépek ha beüt a kávé-, kakaó-, olivaválság. Feltéve hogy lesz tojás meg áram. -
MegalodonS
őstag
-
vodrosjozsi
addikt
válasz
üzenetére
Szal az előre vízben áztatott kávét később tejbe kell rakni és úgy fa.za a produktum?
Hát elég guszta
én azt a kávét szeretem a legjobban amikor 1 napig áztatják vízben az őrölt cuccot és utána azt a lét öntik fel tejjel. Valami cold brew a neve, zseniális ital. Kár, hogy nincs még nyár, csak ezt innám -
-
törölt tag
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Mindig van egy kis vendor lock-in próbálkozás.
Teszteltem az áztatott mosott durvára őrölt kávét, egész érdekes tea lett belőle, de mivel tej nélkül egyből elkezd égni a gyomrom tőle, mintha elrágcsáltam volna pár szem kávét, gondolom a csersav miatt... Ezért lehet hogy eleve tejbe kéne áztatni!
100 gramm háromszor vízben átmosott durva őrlemény fél liter tejbe, egy napig, hűtőszekrényben tárolva...
Hasonlót olvasok itt de nem mosott kávéval, ezért a szerzőnek szűrögetnie kellett a szemcséket, 5%-ra állította az arányt hogy a csersav ne rántsa össze a tejet hosszú ideig áztatva sem... És ezt az előkávésított tejet fel lehet használni tejes italokhoz is, fel lehet gőzölni, stb. Érdekes.
-
törölt tag
válasz
jocoka75
üzenetére
Lehet hogy a 111-es alkatrész ez?
SAECO_INCANTO_DELUXE_Parts_Diagram.pdf -
jocoka75
tag
Sziasztok!
Van egy seaco primea cappuccino ring kávégépünk .
Szeretném kérni a segítségeteket a következőkben.
Az SBS szelepnél hogyan tudom a képen látható alkatrészt szét szedni és kicserélni? Nem szeretném feszígetni nehogy vmi nagyobb bajt csináljak .
Esetleg vmi video van ennek a szétszedéséről ?
Előre is köszönöm szépen a segítséget
-
törölt tag
Valami olyasmi projekt rémlik, hogy Minuto-szerű gépből kiolvasták a kijelzőre menő adatokat és abból tudták mi a konkrét üzemmód. De a Lattego visszafejtve mêg jobb.
Most másik irányba kísérletezek, az "orchidea-módszerrel"...
Feleségem ha orchideát öntöz, csak felönti az átlátszó műanyag kaspókat ês pár óra múlva leönti. Innen jött az ötlet, hogy ha cold brewhoz úgyis olyan darabokra kell őrölni a kávét mint a fenyőkéreg darabok az orchideák alatt, enyhe túlzással, akkor én is felöntöm egy nagy french pressben a 30 gramm őrleményt 6 deci hideg vízzel. Láttam hogy matt, zavaros a víz a sok fine miatt ahogy feloldódott, leöntöttem. Aztán megint. Gyakorlatilag háromszor átmostam a durva őrleményt, kihasználva a french press fémhálóját, és így már elég tiszta vízben úszkálnak a kis kávémorzsák.
Régebben szárazon szitálgattam, de csak kotyogósban próbáltam és úgy átszaladt a víz a durva őrleményen, hogy kétfelé spriccelt a Mokina...
De így vizesen sokkal könnyebb szitálni, és ha cold brewnál úgyis órákig ázik a kávé, nem baj ha az első percben kimosódnak az apró porszerű ősszetevők.Kíváncsi leszek milyen lesz holnap estére. Az arányokon még változtatni kell, lehet, 1:10-1:15 arányokat írnak. Én meg 1:20 körül kezdem, kimosva a kávé kb. egyharmadát még kevesebb... Meglátjuk.
-
FőDudu
veterán
válasz
üzenetére
Lattegora csinaltak wifi-s vezerlest ami a kijelzo/gombok kabelenek a kommunikaciojat hasznalja. Mobil approl.
Ha lenne idom, megcsinalnam, ugyis ilyen iranyu a tudasom. Kis panel elfer a kezelopult mogott.
Valahol megvan a link, visszafejtettek a kommunikaciot a parancsok szintjeig.
-
törölt tag
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Csak a saját dühös arcom, de az is inkább csak amolyan "na ezt jól megcsináltad" jellegű önmagán szánakozó lehetett, mert nem láttam.
A tudomány ilyen áldozatokat követel, takarítani kellett és még nem is ittam kávét. Mostanában amúgy sem kávéval kezdek, most is elmentünk boltba az első kávé előtt. Munkahelyen nem iszok mert valami Vertuo van, bár múltkor valaki azt mondta (open space) "Jó volt ez a kávé". -
FőDudu
veterán
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Nekunk Bialetti van - valodi kotyogosnak mondott - illetve annak a 4 es 6 szemelyes rozsdamentes valtozata (Bialetti Venus)
Amilyen eros kavet azok foznek - na olyat meg karos gepbol se ittam.
(mondjuk en nem szorakozok fellazitassal meg hasonloval, jol megrakom a kosarat kaveval, le is nyomkodom, es hideg viz megy bele).Multkor neztem, hogy milyen a kave amit a Lattego keszit - egesz jonak mondanam az en tudasommal. Van crema, szine is jo, stb. (kb ennyit ertek a kavezashoz).
-
törölt tag
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
De igen.
-
vodrosjozsi
addikt
válasz
üzenetére
Én egyik délután láttam, hogy az automata vízkőtlenítést kért, áá mondom majd másnap megcsinálom.
Másnap reggel hidezuhany, hogy most miattam nincs 2 embernek kávé, + még én is ingerült vagyok, egy fél óra alatt sikerült megoldani de picit kpjbfszm szitu volt.
De gondolom te nem reggel szórakoztál a muffinpapírral
-
lala666
őstag
válasz
haligali72
üzenetére
Nem cserélném én sem, Gran baristo egy nagyon jól sikerült darab és jó kávét főz. Majd ha tönkre megy akkor max.
-
haligali72
aktív tag
Sziasztok! Van egy Saeco gran baristo gépem, alkalmam van lecserélni egy philips 5400 ra. Az egyik mester azt mondta ne tegyem, minőségibb, tartósabb és komolyabb a baristo. Kérhetek tőletek erről véleményt, szerintetek mit tegyek?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
z123456z
üzenetére
Szerintem tetszene neked a Lavazza Crema E Aroma is, vagy a Pellini N9 is. Nekem elég "ébredős" kávé a Pieno, gondolom 20-30% robusta lehet benne, inkább a 100% arabica kávékból kell többet innom, mert azokban kevesebb a koffein. A Kimbo Audace, amit még iszunk most amúgy erős, de nem csoda, hisz 50% robusta.
-
z123456z
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
Bizony, szerintem is jó, csak szerintem nem ébreszt fel rendesen, hamar meg kell innom még egyet.
Most Lavazza Crema e Gusto Forte van bent, eddig ez a leggyengébb, nem sok íze van és nem ébreszt.
Mi maradunk a Pieno-nál és az olcsó Pellini-nél, aminek nem ugrik be a neve.Viszont most ittam MOL kúton, valami számukra készült kávét használnak, szenzációs az állaga és az íze.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
jjeahh
üzenetére
Mmm, ez a Gusto Pieno egyre jobban tetszik, ennyiért best buy. A húgom is nagyon szereti, egy ismerősömnek is főztem belőle egy presszót és neki annyira megtetszett, hogy rögtön rendelt 2 kilót
. Nekem nem jön be annyira, mint a Kimbo Aroma Gold vagy a Pellini N9, de csak azért mert a gabonás, dohányos, mandulás ízvilág jobban tetszenek az édes, karamelles kávék, de ez teljesen ízlés kérdése. 10-ből 8 pontot adnék neki.
Most rendeltem egy Lavazza Expert Plus Crema Ricca-t, erre is kíváncsi vagyok, a Lavazza szerint csokis, mézes, szárított gyümis.
-
Beni2360
félisten
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
De ott van legalább előáztatás.

-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Ez így van, Sage kúpos őrlőnél is, hiába van az időzítő, súlyra kéne mérni, ha változik az őrlemény finomsága.
Most a Minutot is középre állítottam és a max aromát is rögtön közepesre, hogy beleférjen a többlet térfogat. Kellett is, majd ha szorul még korrigál majd, de így gyengébb de aromás kávét kaptam, biztosan egységesebb így a szemcseméret mint amikor legszorosabbra állítva trancsírozza a morzsákat.
Nem egy hengermalom, sok a fine, ebből a szempontból finomabbat főznek a kúpos őrlők, nekem kifejezetten ízlett amit a belépő legolcsóbb Krups csinált. Utána visszalépésnek tűnt a Philips 5310 gyári beállításokkal.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
üzenetére
Ezt már a Krups automatánál is tapasztaltam, hogy az időzítés csak egy dolog, számít az őrlési finomság is.
Azonos idő alatt, durvábbra állítva jobban feltölti a főzőkamrát, vagy fordítva. Ezen belül ilyen régebbi verziók automatikus korrekciót nem tudnak, esetleg szervizmódban tudom korrigálni az időzítést, de ahhoz fixen tartja magát. Noha ez sem hátrány, ha valaki szereti jobban kézben tartani a feltöltést.
Míg a kijelző és tisztítólap nélküli "gombos" Krups igyekszik automatikusan korrigálni az időzítést, a kamra optimális feltöltését figyelve.
-
törölt tag
Na a muffinpapír jelentem begyűrődött és már csak akkor tudtam leállítani a trükkös kávéfőzést amikor 10 fokot döntött a főzőhengeren a masina. Szerviz módban tudtam csak kiszabadítani és egy nagytakarítás után máris ihattam kávét.
Viszont meg tudom mérni mennyit őröl az őrlő, szerviz módban. Fel lehet venni a hangját, és ki lehet mérni hangvágó programmal, hogy mennyi ideig őröl közepes, alacsony, max aroma beállítással és hogy mennyit őröl szerviz módban az 5 másodperc alatt (mert annyi ideig őröl maximum ilyenkor), szóval lehet arányosítani.
Ja és még egy pár teljesen offtopik szép gomb, ha már kezelőfelület:
-
törölt tag
válasz
Lami66
üzenetére
Szép a kezelőfelülete ezeknek a Philipseknek, kicsit hasonlítanak az őskori Xerox fénymásoló állomásokra, mármint a kiugró döntött vezérlőfelület tekintetében.

Bár ezek a gombok - számomra - szebbek voltak. Már akkor squircle, de inkább square mint circle.

De ez a fehér rettentően csini, biztosan jól mutat majd a konyhában.

-
-
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Csak érzékeltetni akartam, hogy volt honnan fejlődni "kávéfőző" témában, és átugortunk pár lépcsőfokot.
Mivel a kis Sencor kávéjával is elégedettek voltunk 10 évig, remélhetőleg a Philips automata kávéjával se lesz problémánk. Nem vagyunk kávésznobok, akik időt, pénzt, fáradtságot nem kímélve kergetik a "tökéletes kávé" délibábot, ezért nem a Delonghi Dedica-t vettük, pedig az is esélyes volt. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Lami66
üzenetére
De az előzmény egy filteres kávéfőző volt:
https://www.youtube.com/watch?v=oEoi6SccKcE
Amaz meg egy nagyobb nyomású, amellett (sajnos) gyors lefutású automata, más világ. Igazából én a filteres masinának nem is nagyon láttam értelmét, hiszen erre vannak egyszerű segédeszközök:
https://www.google.com/images?q=Coffee+Dripper
Magam részéről az automata gép gyorsított lefolyását szándékozom egyébként lassítani. Mármint nem további fojtással, hanem a vízpumpa moderálásával. Már csak azért is, mert múltkor rendeltem egy SSD-t, mellé beraktam a kosárba egy ilyen kis vackot, hogy végre kipróbáljam:
https://www.emag.hu/kotyogos-kavefozo-egyszemelyes-kio-981/pd/DD3345BBM/
Kotyogósnak hazudják, de semmi kotyogó szelep nincs benne. Viszont már ez is egy másik világ, az automatához képest, ahogy elkezdi felnyomni a tömény nedűt.
-
Üdv urak!
Családi kávéfőzőnk gazdasági totálkáros lett, kilyukadt a vízmelegítő csöve. Kb 10 évig szolgálta ki kávéigényeinket. Érdemei elismerése mellett, a családi kukában alakítottunk ki neki nyughelyet.
Ilyen komoly darab volt:
Utódját már keresgettem egy ideje, érdeklődtem itt is. A végleges (pénztárcagyilkos) döntést a feleségem mondta ki: nem veszünk felújítottat, se alighasználtat, se csakkibontottat. Igy aztán elmentünk a hülyebótba és kerestünk valami hasonló kávégépet mint amit kidobtunk. Ez lett belőle
Beüzemelés majd ma délután lesz. Remélem 150 ezerért tud annyit mint amit a másik tudott 4500 Ft-ért 😄 -
törölt tag
válasz
z123456z
üzenetére
Az enyém halkabb mint volt, mert pumpát cseréltem EX4-re, ami halkabb. Főleg ha sikerül megfelelő helyen kihozni a szilikoncsövet ami a víztartályra megy, sokáig rosszul raktam össze, oldalról ráfeszült a pumpára, hangosabb is volt. Lehet hogy elrendezés megváltoztatásával lehet csendesíteni ennél a típusnál is. Meg a pumpa felfüggesztése ami ha kilazul, rezegni tud, ki szoktam ékelni gyorskötözővel.
-
z123456z
őstag
A szivattyú amikor megy, akkor hangosabb, és ha ráteszem a kezem, érezni a vibrációt rendesen, ezt vezeti a lába a munkalapra és erősíti fel. Picit elemelem, akkor jó. Majd teszek alá valamit. De érdekes, mert amikor elkezdi nyomni a vizet, vagy csak felkapja, rögtön csendesebb lesz. A fogpiszkálós ékelésen fellelkesülve az ajtóra ragasztottam kétoldalas ragasztóval ilyen keményebb szivacsszerű anyagot, hogy tartsa a főzőegységet, de nem az okozza a hangot, kivettem.
Abszolút értelemben nem biztos, hogy hangos, de ahhoz képest, amilyen volt, változott ám. És ugye kimondottan a zaj miatt lett a 3300. De mondom, nagyon szeretem amit főz, legyen az espresso vagy tejes, mind jó, de a hangra érzékeny vagyok.
-
törölt tag
válasz
z123456z
üzenetére
Komolyan mondtam, nálam (Minuto) ázik a gép belül mindig, még mindig. Pont ugyanígy vagyok vele én is, nem ajánlanám senkinek Xsmall után, amiben elfért a gőzölős verzióval is a pára meg a vizes főzőegységről is elvezette a vizet úgy, hogy meg tudott száradni, itt meg napokig áll a víz. Valami tuti nem jó, túl sok gőzt ereszt a pipacső befelé gőzöléskor. Vagy konstrukciós hiba. Nem mondom hogy utálom, mert múltkor elment a kijelzőn a kép, amikor azt mondtam, de utálom.
-
Die HaPpY :)
tag
válasz
z123456z
üzenetére
Nem tűnt fel, szerintem normál hangú. Én úgy kaptam "ajándékba", 2 hónapja (nem tudom honnan került elő mert ezer éves és már nem forgalmazzák, de vadi új volt, bontatlan). Philips HD8650/09. Azóta főztem vele nem keveset, én meg vagyok vele elégedve. Nem egy csúcs gép, de nekem első automata kávéfőzőnek megteszi.
Nekem nem rezeg, és most már ezzel a "hekkel" nem is dob hibát, főz rendesen. Szép a pogácsa, nem vizes, szerintem rendben van. -
z123456z
őstag
válasz
üzenetére
Ezt nem tudom, hogy ez irónia vagy dícséret, mindenesetre rendkívűl kiábrándító ez a Philips minőség: szanaszét szóródó őrleménytől kezdve a víz jelenlétén át az újkora óta ( 2 hónap ) felerősödött rezgésig és hangerőig ( csak a darálás maradt csendes ) egészen elképesztő egy drága géptől. Nagyon szeretem az elkészült italait, de előbbiek miatt annyira undorodom tőle, hogy nem is merném ajánlani senkinek. Kívülről tip-top, aztán mikor belenézel, vagy főzől vele, pláne hajnalban...
Egyébként már tettem alá fürdőszobai gumiszőnyeg darabot, ideig-óráig csökkent a zaj, de pár nap elteltével véglegesen elhelyezkedik és megint hangos. A hátsó részét icipicit megemelem akkor jó, tehát mindenképpen egy rezgéscsillapító gumilap kellene alá, amit nem tud összenyomni. De ez akkor is egy vicc ennyi pénzért. Pedig újkorában tök jó csendes volt, írtam is.Die HaPpY :)
Neked nem lett hangosabb és rezgősebb újkorához képest?
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Tök jó hogy nem tocsog a vízben a főzőegység.
-
tag
válasz
üzenetére
Meglett a hibakeresés eredménye. A fő egység, amikor elindul a főzés, akkor valamiért elmozdul pár millimétert, és az löki ki a tartályt. Ezt kiküszöbölendő, "házi barkács" módon egy fogpiszkálóval kiékeltem, így nincs mozgása és már működik rendesen. De furcsának tartom, hogy a ez a talp rész hogy tudott kikopni 2 hónap alatt...
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Nálam egyszer elgörbült egy gumi alkatrész a zacctartón a hő miatt, mosogatógépben való mosogatás után, volt hogy beleakadt a főzőegység ferde csúszkája amin leesik a zacckorong.
-
tag
válasz
üzenetére
Igen, nézegettem a mechanizmust, de semmi nem ér hozzá, ami kirúghatná. A mikorkapcsoló fémlemeze nem lehet annyira erős. Lehet a tartállyal lesz a gond, nézegettem, hogy van egy kis pöcök az alján, ami nem tartja a helyén. Talán az kopott el. Egyelőre még találgatok.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Nálam a zacctartályhoz tartozó nyitásérzékelő kapcsoló fémlemeze hajlott meg a használat során, visszahajlítva jó lett egy darabig. Kéne rá ragasztani egy 2mm-es műanyag darabot, az nem hajlik el. Ha szétszedem lefotózom, mert a bekapcsológomb is szorul, emiatt úgyis szét kell szedni majd.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Ha kirúgja a zacctartályt, biztos hogy megáll a főzés, mert van egy érzékelő, ami bont olyankor. Hogy mi nyomja ki a tartályt a főzőegységen, lehet hogy látszik ha ilyenkor kinyitod az ajtót.
-
tag
válasz
Gabesz87
üzenetére
Szia Gabesz!
Ne haragudj hogy rád írok, látom hogy régi a bejegyzésed, de nekem ugyanez a gép ugyanezt csinálja, és nem találtam rá bejegyzést, csak a tidet!
Hogy sikerült végül megoldani? Nagyon idegesítő hogy nem tudok kávét főzni egy ilyen hiba miatt.
Nagyra értékelném, ha tudnál tanácsot adni a megoldásban
Köszi!
Ákos -
jjeahh
nagyúr
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Erdélyi vagyok, szal román webshopban 3500k forintért átszámolva. Szerintem ennyit megér, nálunk a Segafredo van hasonló árban, de ez jobb annál. Viszont lehet, hogy a Kimbo Audace még jobb vétel, nagyon hasonló kávé a kettő, de a Kimbo (felénk) még olcsóbb. Szal ha filléres kávé kell, jelenleg a Kimbo Audace a tuti tippem, annyiért nem tudok jobbat. Persze nem egy Kimbo Aroma Gold, de nem rossz...
-
Jenne
őstag
Nekem sem jött be. Ittam három fajtából is, Classic/ Classic Espresso és Classic Espresso Rosso. Karos 15 baros kávéfőzőnél (nekem) nagyon kesernyés, égett, túl pörköltes íze volt. Szomszédom, aki issza Ö egy szintén karoson főzi, de csak 5 baros és Szarvasi. Azon viszonylag iható lenne, de inkább nem.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Winnie The P
üzenetére
A világos Bravost egyszer kipróbáltam, az nem jött be (nekem).
-
DefJamHUN
aktív tag
Na szét szedtem darabjaira az őrlőt ( köszi a videókat Szilikát )
Ez lett az eredmény.
A baloldali ami eddig volt a jobb oldali pedig a műtét után.
( A pogácsa ugyanúgy szét esik, de legalább már szebb az őrlemény )
-
yuing
őstag
válasz
Winnie The P
üzenetére
A 400 grammos Bellarom az milyen minőségű? Azzal van esetleg tapasztalat?
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
DefJamHUN
üzenetére
Kerámiabetétes őrlőt közelebbről nem ismerem, ha jól tudom, ezeknél veszélyes lehet, ha összeér a két darab, törhet.
Fémkúpos őrlőnél szokták javasolni, hogy tekerjük be ütközésig, majd pár kattanás vissza, hogy legyen egy kis rés, ebből lehet kiindulni. Utána majd ízlés szerint korrigálni. Ha túl finom, akkor keserű is lesz, sőt az ismerkedő fázisban én úgy összetekertem, hogy kakaópor finomságú lett. Kezdhettem elölről, mindent ki kellett takarítani a portól.
A fogak nem akadnak össze, attól nem kell félni, mivel van egy sikló perem, de nyilván az sem érhet össze, mivel akkor a fém súrlódik, felhevül, őrlés sem lesz.
-
törölt tag
válasz
DefJamHUN
üzenetére
Az őrlő így van gyári állapotában, mikor az állító pöcök fészkének íve folytatódik a vonallal. Elvileg kalibrálják, gyakorlatilag nem tudom.
Én az enyémet a legszorosabbra állítottam üresen, amennyire lehetséges.
Vannak őrlőkés tartó tárcsák amiknek más a cikkszáma, egyik fajta közelebb engedi a késeket mint a másik.
Sárga festéket rögzítésre használnak, nálam a kifolyónál lévő három csavarra került, gondolom ez a garivesztő-sárga.
Ha jó őrlőt fogsz ki akkor jó az őrlemény. Nagyon nem tudsz vele mit kezdeni, próbáltam alátétezgetni kapton szalaggal de kicsúszott, meg nem nagyon hozott eredményt, valahogy görbül az egész darálótest az Xsmall időkhöz képest, ha összeérnek a kések akkor elkezd hajolni a műanyag ami tartja és nem lesz finomabb az őrlemény. A régi őrlőknél olyan szorosra lehetett húzni, hogy meg-megállt őrlés közben. -
DefJamHUN
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Köszönöm Szilikát!
Szét nyitom akkor az őrlőt.Jól gondolom, hogy az 1 es a legfinomabb?
Az őrlőn van egy Sárga és egy Fehér jelölés.Tudod esetleg, hogy ez most melyik finomságon lehet?
Úgy nézem ha a sárga van a fehér helyén akkor nagyobb a rés.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
DefJamHUN
üzenetére
Tömítőgyűrű, a tetőt és az őrlő torkát köti össze, hogy ne menjen mellé a bab. Kerámiakéses őrlő szerelése, beállítása:
https://www.youtube.com/watch?v=_7ppRI9LM3o
https://www.youtube.com/watch?v=mSmUA52XN0Q
Finomabbra kell állítani, a fotó szerint az extrém durva, nem jó.
-
DefJamHUN
aktív tag
Elhoztam melohelyre. Szétszedtem a daráló részt, beállítottam az őrlési erősséget meg szemreveteleztem.
A pogácsa ugyanúgy szét esik, különösebb változást az őrlemény minőségében sem vettem észre ( 15 kávét lefőzettem vele legalább ) ez pl. caffe 3 erősség/ 1 víz

Mit tudnék még ártani Neki, hogy jobban préseljen és egyben maradjon a pogácsa? Vagy ez ilyen?
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Fox Mulder
üzenetére
Kristályos citromsavat tartalmaz, az is működik, de bővebben:
https://prohardver.hu/tema/automata_kavegepek/hsz_11342-11342.html
-
Koncipappa
csendes tag
Sziasztok!
Az összefoglalóban az "AJÁNLOTT BELÉPŐSZINTŰ GÉPEK
TEJES ITALOKHOZ" szakaszban feltüntetett készülékek listája friss és aktuális? Gondolkodom egy automata kávéfőző vásárlásán, de ha rég nem frissült a lista, akkor máshol is körbe kell járnom a témát. -
Üdv!
Delonghi kávéfőzőm vízkő tisztítást kér és jelenleg nincs itthon a gyári lötyim hozzá.
A DM-es használható hozzá?
-
Kbali
nagyúr
válasz
Winnie The P
üzenetére
A Bellaromra gondolsz? Sajna a mi áruházunkba szinte sosem jönnek meg az akciósok. Most éppen asszem Costa lenne, az sem volt. A múltkor az N80 Pellini sem érkezett meg.
-
DefJamHUN
aktív tag
A darálóban a kávé alatt található fehér karika mi célt szolgál?
Tömítés? -
Winnie The P
őstag
Hali!
02.22-től:
-
-
Beni2360
félisten
-
jjeahh
nagyúr
válasz
FőDudu
üzenetére
Nekem automata van és amikor haveroknál méregdrága karos géppel, speciality kávéból készített presszót iszok, sosem érzem azt, hogy hű, ez jobb, mint amit a műanyag olcsó automatámmal csinálok. Ugyanakkor ha karoshoz szoknék, gondolom utána már nem tetszene az automata-kávé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch 4 LTE 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Lenovo T14 Thinkpad G3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Infinix Hot 11s / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- 27% - Konfiguráció G5905 / RX580 / H510 / 16GB 2666Mhz / 1TB SSD / 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Inkább vezérlést kéne beleépíteni a Minutoba, arduinoval. Lehetne manuális leállítást használni az egyedi főzési hosszúságokra.

Utódját már keresgettem egy ideje, érdeklődtem itt is. A végleges (pénztárcagyilkos) döntést a feleségem mondta ki: nem veszünk felújítottat, se alighasználtat, se csakkibontottat. Igy aztán elmentünk a hülyebótba és kerestünk valami hasonló kávégépet mint amit kidobtunk. Ez lett belőle
Beüzemelés majd ma délután lesz. Remélem 150 ezerért tud annyit mint amit a másik tudott 4500 Ft-ért 😄

A darálóban a kávé alatt található fehér karika mi célt szolgál?