Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• -Solt-

veterán

Üdv Urak,

No elszántam magam és vettem egy DeLonghi Rivelia-t... 80-90%-ban eszpresszó készül ezért nem a "tejes verziót" választottam. [link]

Kimbo Classic [link] az első tesztalany és a beállítást is egyelőre a gépre bíztam. (Bean Adapt Technology) Közepes hőmérsékletre állította a vizet és 4-s értékre (1-7) a darálót. A pogácsák eleinte vizesek voltak és szétestek, de most így 1 hét használat után mintha kezdene beállni, egyre többször marad egyben. Kb kisujj vastagságú crema réteg van az eszpresszó tetején, az ízvilág tetszik, de azért kérnék szépen tanácsot, hogy ehhez a 35% arabica 65% robusta keverékhez milyen beállításokat javasoltok az őrlési finomság, a víz hőfok és az intenzitás esetében!?

Tudom, hogy maga a típus új, de hátha a többi DeLonghi gépen is van olyan beállítás, hogy "Energy saving"... Magyar kézikönyv nincs hozzá, az angolban is csak ennyi van,

"Energy saving": use this function to enable or disable energy saving. When active, the function reduces energy consumption in compliance with current European regulations: the symbol appears on the homepage.

Számomra ebből sok nem derül ki... esetleg valaki képben van azzal, hogy ez a funkció konkrétan mit csinál? Az automata kikapcsolásra nincs hatással, annak az időtartama máshol állítható.

Online honnan szoktatok rendelni? A korrekt ár mellett nyilván az is fontos lenne, hogy minél frissebb legyen a kávé amit küldenek. Most ennél a Kimbo vételnél nagy igyekezetemben beleszaladtam egy jó féléves adagba... ennél azért jó lenne frissebbet venni majd. :)

Végül szívesen fogadnék kávé tippeket is... az olasz eszpresszó világ áll hozzám a legközelebb, szóval ebbe az irányba milyen márkákat ajánlotok kipróbálásra?

Sok-sok év nespresso használatból jövök, szóval sok dologban vakon vagyok... a türelmet köszönöm előre is! :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés