- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
válasz
jozsi252 #13699 üzenetére
Nalam a kovetkezo volt az utolso pucolas. Kb 1 ora.
Kaveolaj oldas, 2 tablettaval. Vettem a Philips helyett egy 150 darabos tablettat Amazonrol. Ugye kivalasztom az orolt kave modot, tablettak be, fozes. Amikor a fele lement, konnektorbol ki.
Negyed ora mulva bekapcs ( vezerelt konnektoron van), 1-2 ures fozes
Azutan jott a vizko mentesites. Viztartaly ki, szuro ki, sarga DenkMit vizkooldo (DM-bol) lotyi betolt, szintig vizzel feltolt, vizkotlenites program lenyom. Az is vagy 20 perc.
Kozben uj Wessper szuro elo, felraz, egy melyebb edenyben viz ala merit, oldalat addig nyomogat amig nem jon mar buborek.
Ezutan csepptalca ki, eltisztit.
Majd viztartaly ki, azt is eltisztit - vizkoves volt. Uj szuro be, vizzel feltolt, felre tesz.
Fozo egyseg ki, gepet kitorol. Kave beomlo lukba is felnyulok, ott ossze szokott gyulni a sok orlemeny.
Fozo egyseg vizsugarral elmos, papir torlovel eltorolgetem - ez inkabb azert kell, mert van olyan resz amirol se a vizsugar se a kave oldo nem viszi le a lerakodasokat.
Maradek vizet ilyenkor kicsapatom a fentebb mar irt lobalassal.
Utana jon a zsirzas. Elelmiszer ipari szilikon zsirral. Fultisztito palcikaval, vekony vizfestek ecsettel.
Teszek a nagy dugattyun levo piros tomitesre, a pipacso aljan levo 2 O gyurure, a pipacsore racsatlakozo ( gep oldalan levo feher muanyag) tolcseres resz belsejebe is.
Ezutan ossze szerelem, szuro aktivalas. Majd fozetek 1-2 szemes kavet ( uresen atmosom).
Ezek utan lehet ujra hasznalni.
-
jozsi252
veterán
válasz
FőDudu #13687 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat! Soha nem volt ilyen gépünk, ez az első így tapasztalatom nincs sajnos hogy mennyire kell komolyan venni a használatit ebből a szempontból.
Pl a hozzá mellékelt karbantartási útmutató azt mondja hogy indítsam el a kávéolaj eltávolító programot, majd kapcsoljam ki a gépet negyed órára, dugjam vissza, öblít egyet, utána vegyem ki a főzőegységet, mossam el alaposan, majd rakjam vissza.
Ennek ellenére egy jó pár netes videót megnéztem és ott összvissz annyi van ennél az 5500-as szériánál hogy elindítom a kávéolaj eltávolító programot, majd miután lefutott használható is a gép. Szóval ez is érdekes számomra..
Ti amúgy ha lefut egy ilyen kávéolaj eltávolító program akkor utána még a főzőegységet át szoktátok mosni, illetve mondjuk az első kv-t nem isszátok meg, nehogy maradjon vissza valami szer a tablettából?Dr. Szilikát
Hétvégén nekiállok jobban kiművelni magam a témából hogy pontosan hogyan működik egy ilyen automata gép, a kávészemből milyen módon lesz kv. Érdekel a dolog mivel számomra tényleg finom kv-t csinál, mármint capuccinot vagy lattet mert mondhatni 100%-ban csak ezeket iszom én.
Amúgy az őrlemény utána lemosódik nem?z123456z
Köszi a tanácsot!Hajszárító eszembe se jutott, pedig van olyan beállítás rajta hogy csak hideg levegő fúj, lehet akkor most már ezzel lefújatom a víz nagy részét aztán ennyi.
Megkérdezhetem hogy te hogy használod ezt a kávéolaj eltávolítót? Elindítod a programot és ennyi? Utána a főzőegységet még el szoktad mosni? -
Bl@tty
tag
Most lesz 1 hónapos a topikban többször emlegetett ECAM 290.81.TB típusú gépem napi átlag 2 kávé + 1 tejes ital főzésével. Ez az első automatánk, így mielőtt bármit rosszul csinálnék, vagy kihagynék, inkább rákérdezek dolgokra:
Mit kell ilyenkor feltétlenül karban tartani? Elég csak a normálisabb takarítás ennyi idő után? (Csepptálca, zacctároló, ezek "házának" takarítása meg a "főzőegység kivesz + jól elöblít")Jól értettem a korábbi hozzászólásokból (meg a kézikönyvből), ebben nem kell/ajánlott tablettás olajeltávolítót használni?
Mennyi időnként kell kenős/gumigyűrű-cserés karbantartást csinálni ezeken ilyen fogyasztás mellett?
Köszönöm a válaszokat! -
Nagya21
addikt
válasz
FőDudu #13691 üzenetére
HAli!
Pillanatragasztó+szódabikarbóna....csodákra képes, fúrható, faragható, csiszolható, tartós....
A benzines fünyiró elején a mua burkolat távtartó csavarozható pöckei a kamionról való leesés következtében eltörtek (ez merevíti ráadásul a lemezkasztnit is), mióta így megragasztottam azóta no problem.....
Merem ajánlani mindenkinek.
Üdv Nagya -
Pá
addikt
válasz
Nagya21 #13688 üzenetére
Köszi, ettől féltem, hogy teljesen szét kell bontani.
Sajnos a tölcsér is eltört, nem csak a rögzítési pont.Ezért is szeretnélek megkérni, vagy bárkit akinek ilyen gépe van, hogy fényképezzen be légyszi a tölcsérhez. Főleg az érdekel, hogy mennyire van rajta a tölcsér a "ledobó csövön". Mivel a felfogatási pont is letörött, lehet, hogy nem fogom tudni pont úgy rögzíteni, ahogy gyárilag volt, szóval jó lenne tudni, hogy pontosan hogy pozicionáljam.
-
z123456z
őstag
válasz
jozsi252 #13686 üzenetére
Én kádban lezuhanyozom, ha kenős karbantartás, akkor nagy nyomással is. Aztán a kád fölött, a sárga műanyagot összefogva a házzal jól megrázom, majd hajszárítóval megszárítom. Amíg elmosom a többit, ez kihül, ha kell kenem, ha nem, akkor mehet össze. Én is bekapcsolom, hogy minden rendben van e. Ennyi.
-
FőDudu
veterán
válasz
Nagya21 #13688 üzenetére
Ha mar ennyire szet kell boritania, akkor az elso pillanat ragasztos rogzites utan en inkabb ramennek a kornyekere egy 5 perces 2 komponensu epoxyval is. (pont az ilyen kis csavar feszkeket szoktam vele megerositeni).
(gyerek Tomos motorjan a lampa uveg burajat 3 csavar fogja a muanyag hazhoz - azok mar a lampa 1 honapos koraban kirepedeztek. Hat csinaltam korejuk muanyag lapbol (pet palack anyaga) 1-1 rendes korivet, aztan az egeszet kiontottem 2 komponensu epoxival. Ugy tunik birja. Pedig ott nyaron pokol van, kotelezo a lampa.)
-
FőDudu
veterán
válasz
Nagya21 #13688 üzenetére
Ez marmar Citroen C4 magassag, ahol a levego szuro cserejehez eloszor le kell venni az ablaktorlot
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Én csak azért nem szerettem nedvesen használni a főzőegységet, mert az első őrlésnél már letapad a "torkán" az őrlemény egy része.
Az is igaz, amikor hűvösebb a szerkezet, az első főzés után felszálló pára lecsapódik, második főzésnél megint ugyanott vagyunk. Ezért is gondolkodtam, hogyan lehetne beépíteni valami hőlégfúvó, szárító szerkezetet, mivel ez egy tágasabb konstrukció, lehetne éppen ötletelni, de annyiba maradt (valamiért jobban megfogott a Krups technikája), a régi kedvenc gép ritkábban megy:
-
Nagya21
addikt
HAli!
Ha csalk az a baj, hogy a rögzítő pont letört, azt vissza tudod ragasztani pillanatragasztóval(IS), majd kend körbe IS-sel, és szórd be szódabikarbónával, megint IS, megint szódabikarbóna, és így tudsz egy nyakat csinálni a letört rögzítésnek.
Én a 290.81 Magnifica Evó-ról a főzőegység rossz pozícionálásával a zacc ledobó kar müködtető pöckét törtem le a gépházról......és így ragasztottam vissza.ennyire kellett szétszednem:
de most múkoggy......
Sajnos minden le kell szedni, és a panel alatt is van összefogató csavar (ugyemlékszem....)
Szétszedésre keress videót a Youtubon....
Üdv Nagya -
FőDudu
veterán
válasz
Ugy baromsag ahogy van. Az elso hasznlatnal tiszta goz lesz minden.
Ha visszarakom, rogton ki is probalom, szoval teljesen mindegy szaraz volt-e elotte vagy sem. Egy vizzel oblito eszkozrol van szo, ami a csepttalcabol tovabb parolog felfele.
Nem kell mindent komolyan venni.
(nem ra akarlak beszelni, csak felesleges a fentebb leirtak miatt)
(talan a napi 1 kavet fozoknek talaltak ki, hogy ha nem hasznaljak akkor ne peneszedjen be - ha rendesen hasznaljatok (es nem csak nezitek), akkor (szerintem) nem erdemes ilyennel tolteni az idot.) -
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Megcsináltam az első karbantartását az 5500-as Lattego gépemnek. Meleg vízzel elmostam a főzőegységet, majd belül a helyét nedves törlőkendővel áttöröltem. A főzőegységet kívül nagyon óvatosan áttöröltem papírtörlővel hogy minél kevesebb víz maradjon rajta, de nyilván a belső részeknél még marad. Most éppen száradt az asztalon.
Ti meddig szoktátok szárítani a főzőegységet a mosás után? Elég lehet neki 2-3 óra hossza? Vagy totálisan száraznak kell lennie a belső részeknek is mindenhol? -
Pá
addikt
Főleg Magnifica Evo tulajokat kérdeznék most.
Balfasz módon eltörtem a tölcsért, amin keresztül a kávé leér a főzőegységbe. Már megrendeltem az új alkatrészt, de addig is két kérdésem lenne.
1. Valaki be tudna fotózni a gép belsejébe, hogy néz ki, amikor a tölcsér a helyén van? a főzőegység feletti rész érdekel hátul, ahol a csatornán érkezik le a kávé.
2. Valaki tudja, hogy kell megbontani a gépet, hogy hozzá tudjak férni rendesen a gép beléhez? Kicsavartam minden csavart, amit találtam, de így is nagyon erősen össze fogja még valami. Kicsit félek, hogy lehet, hogy a gép elejét is le kell bontani hozzá, vagy teljesen szétszedni. De hátha van valami egyszerűbb megoldás. Szóval szabad hozzáférés kéne a részhez, ahol a kávé beömlő, meg főzőegység található.
Erről a részről beszélek, felül a tölcsér helye (pirossal), mellette a másik kis karika, ahol elvileg rögzítve van. Sajnos nekem a rögzítő pont is letörött, ezért kéne hozzáférjek szabadon a teljes részhez.
-
FőDudu
veterán
válasz
Dr. Szilikát #13676 üzenetére
Medencehez vettem 12 liter 36%-os sosavat.
Abbol kicsi a lefolyo csobe es nem kell se mr muscle se csogoreny. -
blueye
veterán
válasz
Dr. Szilikát #13676 üzenetére
Köszönöm, a lefolyót is szoktam pucolni de akkor azt is sűrítem.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
blueye #13669 üzenetére
Környezetfüggő, nálunk a gép miatt nincs muslica, csak amikor olyan inváziós időszakuk volt, jelentek meg. Pedig akkor kávé sem volt.
Ahogy olvasom, a mosogató lefolyó csövében is képesek megtelepedni, tehát a szifon vízszintje feletti üreges részekben, túlfolyó, ilyesmi. Érdemes lehet a túlfolyónál bespriccelni a vízkőoldót, vagy ami van, bár én néha szét is szedtem, kitisztítottam ezeket a részeket.
Krups zaccfiók szokott penészedni, de az aljába öntök egy kis ecetet (5-10 mm), akkor nem csinálja.
-
Pá
addikt
-
Pá
addikt
Nekem nincs muslica.
Zacctartót hogyan üríted? Csak beborítod a kukába, vagy el is mosod olyankor?Ha csak beborítod, akkor általában marad az alján egy réteg, ami gondolom idővel elkezd rohadni meg penészedni és muslincát gyűjteni.
Én mindig kimosom olyankor + a kávéfőző belsejéből is kitörlöm az oda elhullott őrölt kávét, így sosem volt bajom még állatkákkal, vagy szagokkal vagy bármi hasonlóval. -
blueye
veterán
válasz
FőDudu #13670 üzenetére
Én ezzel próbálkozom:
Útmutató: Készítsen rovarcsapdát házilag -
blueye
veterán
Mióta ilyen gépet használunk sok muslica van a konyhában, más nem tapasztalt ilyet? Mi a megoldás?
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
-Solt- #13664 üzenetére
Mivel a gép szűrőbetétje is tartalmaz ioncserélő gyantát a kalciumra és magnéziumra, a magnéziumos víz túl hamar kimeríthette és utána már nem hatott rá.
A fémszűrőt nem szokta eltömíteni a kemény víz, a vízkő a bojlerben csapódik le általában, hiszen a melegítés miatt ott válik ki a természetes szén-dioxid tartalom, ami a vízkövet addig oldatban tartotta.
-
Cry0
őstag
válasz
Winnie The P #13656 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszát, ez ki van rendszeresen takerítvs. At mostam mégeszgyszer,mar habot csinál szépen. De csinálás közben a kattogó hang ugyan úgy megmaradt sajnos.
-
válasz
-Solt- #13664 üzenetére
Azzal bajt nem csinált életed párja, sőt! BWT Mg2+ vízlágyító szűrő kiváló választás kávégépekhez. Ez a szűrő nemcsak lágyítja a vizet, hanem magnéziumot ad hozzá, ami kifejezetten előnyös a kávé ízének fokozásában. A szűrő speciális technológiája magnéziumionokat ad a vízhez, ami javítja az ízérzetet, mivel a magnézium fokozza a kávé aromáját. Ezáltal a kávé gazdagabb és kiegyensúlyozottabb lesz.
A szűrő olyan keménységű vizet állít elő, ami ideális a kávékészítéshez (kb. 4-7°dH). Megfelelő ásványi anyag egyensúlyt biztosít, ami elősegíti a kávé tökéletes extrakcióját.
A BWT szűrők aktív szénnel kombinált ioncserélő technológiát használnak, amely nemcsak a keménységet csökkenti, hanem eltávolítja a klórt és egyéb nem kívánt szennyeződéseket is.
A magnézium hozzáadásával biztosítja, hogy a víz ne váljon íztelenné, ahogy sok más szűrő esetében előfordul.
Bár a magnézium is hozzájárulhat a keménységhez, a szűrő úgy van kialakítva, hogy a kalciumionokat hatékonyabban cserélje ki, miközben fenntartja az ideális ásványi anyagszintet. -
-Solt-
veterán
Persze, a gyári szűrő benne van a tartályban, arra öntöttem a szűrt vizet... viszont most vettem észre, hogy életem egyetlen értelme magnéziumos szűrőbetétet vett abba a nyomorult kancsóba... szerintem annak az áldásos hatása látható a duggatyú tetején, hogy a jó Isten húzná a ...
-
Dr. Szilikát
őstag
Saeco rendszerű Philips gépekben az őrlő fordulatait számolja, beépített mágnes és Hall-szenzor segítségével, ami elvileg pontosabb, mint az őrlő időzített vezérlése, amit a többi gép alkalmaz (Krups, De'Longhi, Jura).
Viszont mára utóbbiaknál is van általában negatív visszacsatolás, amiből képes következtetni a pogácsa vastagságára és korrigálni a beőrölt mennyiséget, ha szükséges. Seaco esetében a főzőegység motoráramának figyelése, többinél megfelelően elhelyezett jeladó mikrokapcsolók, illetve a présdugattyú haladási idejének mérése.
Ha egy teszt során leméri a teljes (üres) behajtási időt, utána ennek alapján kalkulálhatja, mekkora vastagra sikerült a pogácsa, mivel az hamarabb megakasztja a dugattyút. Ehhez képest korrigálhat a következő őrlési időzítésen.
Ha egy gép több ciklus után is túl vékony pogácsát képez (és a főzőegység sem szorul), az okozhatná elvileg az őrlő hibája (nem termel elegendő mennyiséget), esetleg túl finomra kalibrált gyári beállítás a legalsó fokozaton, vagy olyan kávébab használata, ami a szokásoshoz képest másképp "viselkedik".
-
atala
addikt
válasz
-Solt- #13658 üzenetére
A tartályban is van szűrő, vagy a szűrt vizet öntesz bele? Mert ugye nem csak az a lényeg, hogy szűrt víz legyen, hanem hogy lágy legyen a víz.
Egyébként a gyári szűrőkből a beüzemeléskor 0nk-s víz jön ki, de 2-3 hónap után már ugyan olyan kemény a víz mint ami a csapból jön. -
atala
addikt
válasz
FőDudu #13649 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a régi Jura gépemnél úgy volt, hogy bizonyos kávé erősséghez meghatározott ideig ment az őrlő.
Ha durvára volt állítva, akkor több kávé mennyiséget darált le azonos idő alatt, míg ha finomra volt állítva, akkor kevesebb mennyiséget. Erősségben nem sok változás volt, mert a több durva kávé kb ugyan azt hozta, mint a kevesebb finom kávé.
Viszont ízben már volt eltérés.Lehet, hogy ezeknél a modern gépeknél már máshogyan van.
-
válasz
-Solt- #13658 üzenetére
Én eleinte ugyan ezt csináltam, aztán végül vettem 0-s kávé vizet. 2x5L kanna van itthon, ha elfogy, megyek és utána töltetek.
# vicces: jól van az úgy, nem rögzül jobban a szűrő. A tetején pont azért van az a kör keret, hogy ott fogja. A bean adapt jó dolog. Minden egyes új kávé esetén javasolt, hogy az aktuális őrlő beállítás mellett főzz 3 kávét és utána érdemes indítani.
-
ma végre megérkezett a rivelia
hát elsőre nagyon meglepődtem, hogy mennyire rohadt kib@3#>ttul halk. a pupmpát alig hallani és az őrlő is iszonyú csendes. semmi kétség nem maradt bennem, hogy a philips megy a háztól.az első beállítás program rohadt részletes. látszik, hogy foglalkoztak vele a tervezésnél. víz alig keletkezik a csepptálcában.
Addig jutottam ma vele, hogy húztam vele 2 eszpresszót. csak egyet akartam, de véletlenül indítottam egy másodikat is. mivel este van már ennyi. aludni is kéne.
az első kávépogi teljesen szétesett vagy szétfolyt, a második már egyben maradt. 5-ösön van az őrlő. gondolom ezt fogom lejjebb tekerni. a kávé csalódás eddig, de gondolom majd még be fog állni.
a tejhabosítót még csak kiszedtem a fóliából. illetve azt a kávébab menedzsment funkciót sem piszkáltam /nem ugrik be a neve/. azt írta a menü a 2 eszpresszó után, hogy mielött elkezdeném használni legalább 3 kávét csináljak a géppel
a vízszűrő viszont nekem furcsa. belenyomtam a víztartályba ahogy a gép kérte. szerintem a tömítőgumi felfekszik a kör alakú foglalat falán, viszont a szűrőházat lehet ide-oda billegtetni. igaz a tető alatt van egy henger ami ráül felűlről. rendben van ez így vagy nem nyomtam le elég erősen
sztem kb fél testsúllyal nyomtam le. -
-Solt-
veterán
Üdv Urak,
A dugattyú tetjén ilyen fátyolos vízkőlerakódás van: [link]
Kb 2,5 hónapos Rivelia, tesztcsík szerint közepes vízkeménység, szűrőt használom. Annyi az "extra", hogy BWT-s szűrt vízzel szoktam feltölteni.
Normális, hogy ennyi idő után már ennyire vízköves?
-
z123456z
őstag
válasz
Dr. Szilikát #13652 üzenetére
Ezeket kismilliószor kitárgyaltuk már, te is többször elmondtad, amit köszönök. De nem tudom érthetőbben leírni, amit már többször is leírtam. Nagyjából már ismerem a gépet, hogy mivel mit állítok. Nos, tök mindegy mit csinálok, nem lesz olyan vastag, mint a 3300 volt eszpresszónál max erősséggel 3. finomságok. De még olyan vastag sem, mint a magasabb, durvább őrlési beállításokon, ugyanúgy presszón. S ami még érdekes, hogy 12. fokozaton és 3-4-en is 10.2-10.3 másodpercig őről, míg ha leveszem az erősséget legkisebbre, akkor csak 8 mp. Tehát változtatja kávé mennyiségét az erősségnek megfelelően, de az őrlemény elvileg ugyanannyi finom és durva beállításnál is, csak vékonyabb. Ránézésre azt mondanám, hogy 8-10mm, míg a vastag szerintem simán másfél centi.Vigyem szervízbe, vegyek egy központi egységet vagy hagyjam, mert ez normális ( szerintem, nem az, mint az előző modellen láttuk )?
-
justo00
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi kérdésekben:
Mi a különbség a 3 típus között?
[ECAM290.81.TB EX:2] / [ECAM290.81.TB] / [ECAM292.81.B EX:2]Van tapasztalat az alábbi weboldallal kapcsolatban?
[link]Előre is köszönöm!
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
z123456z #13644 üzenetére
Ilyenkor várni kell vagy az aromát is erősebbre állítani, ami több őrleményt céloz meg.
Ha a gép gyengének érzékeli a tömörítést, legközelebb eggyel növeli az őrlési fordulatok számát (szervizdoksi --> 2 impulzus --> 1 fordulat, ha jól emlékszem). De bizonyára van egy korlát is. Ha túltömné a kamrát és megszorulna, azt is érzékeli, utána többet vesz vissza.Ha leggyengébb aromát (erősséget) állítasz be, érthető a vékonyabb pogácsa, viszont 13 mm alatt lesznek gondok, ha nem tölti ki rendesen a kamrát, csak lötty lesz.
Noha én régi Saeco gépnél mértem, de azonos típusú főzőegység, ami 13-18 mm között képes rugalmasan tömöríteni, elvileg ilyen határok között van a jó pogácsa.
-
z123456z
őstag
válasz
FőDudu #13649 üzenetére
Pedig függ, az tuti. Amikor nyáron beüzemeltem, már akkor feltűnt ( volt összehasonlítási alap ugye, a 3300-as ), és mérgemben visszatekertem 12-re. Ott megjött a vastagság. Aztán szép lassan ismét a 3-on kötöttem ki. Mi kénytelenek vagyunk állítgatni ( az italok beállításit ), legalább 3 profilt használunk. Tegnap ismét 12-ről kezdtem, nagyon szép a vastagság, lefőztem egy csomót, hogy visszaérjek 4-re, és megint vékony. Kezdem únni, hogy nem tudom, miért. De a durva és vastag pogiból is jó italt készít, és a finomabb vékonyból is. Akkor milyen lehet normális vastagságú finom pogiból? Ki a fene érti ezt?
-
FőDudu
veterán
válasz
z123456z #13644 üzenetére
A pogacsa vastagsaga nem fugg az orlo beallitasatol.
Az a kave erossegetol fugg - az hatarozza meg mennyi kavet daraljon bele az adott fozetbe.Nalam 3 fele lehetseges, meg meg az orolt kave amikor a tetejen toltod be a kavet (pl. decaf) aminel viszont fix merokanal van es annal tobbet nem szabad betolteni a leirasa szerint.
Ha allitod az orlot, akkor par kave erejeig a pogacsa vastagsaga valtozhat, mivel valami motor aram erosseget meros megoldassal csinalja a ledaralt mennyiseg mereset es utan allitja az orlesi folyamatot. Legalabbis ilyet irtak itt a nalam hozzaertobbek.
A pogacsat a dugattyu alatt elvo rugo nyomasa preseli ossze - ha az nincs kiakadva, akkor nem foglalkoznek a vastagsaggal.
En ma ontottem ki 1 teli tarolonyi pogacsat, nalunk nagyon szep vastagok keszulnek. De mi kb soha nem allitgatjuk az erosseget. Ott van harmason es csak a hosszat allitjuk (hogy mennyi viz menjen at rajta).
-
z123456z
őstag
-
z123456z
őstag
válasz
FőDudu #13643 üzenetére
Még 2.5 év gari van rá, nem akarnám felújítani. Csak 17k nem olyan sok egy központi egységért. Meg idegesít a vékony pogácsa. Tegnap visszatekertem 12-re, és szép kövér pogácsák készültek. Most 4-ig elértem, és megint vékony. Mondjuk az ital kifogástalan, csak nem értem ezeket a vékony pogácsákat. A 3300 még finom fokozatokon is vastagot csinált. Ezzel nem akarom beküldeni gariba, ezért gondoltam rá, hogy veszek egyet. A központi egység tömöríti a kávé őrleményt nem?
-
Power17
tag
Sziasztok!
Media marktban akciós ez a kávégép. De fura hogy árukeresőn csak a MediaMarkt és a Pepita forgalmazza senki más sehol. Kicsit gyanus, esetleg valami kifutó tipus lehet azért? Vagy valami nem jól sikerült verzio
PHILIPS EP3347/90 6 ital választék, amúgy egész jól néz ki. Vélemény? -
roti86
őstag
Szia!
Ki kell tisztítani a tejhabosító részt. Volt már róla szó ebben a topicban, de most nem találpom ezt a hozzászólást. Gondolom valami hasonló a felépítése a tejhabosítónak. Az egyik alkatrészen van egy tűhegynyi szelep, az szokott eldugulni.
Ha nem ilyen majd jön Nagya21 és megmondja a tutit.
-
Cry0
őstag
Sziasztok!
adott egy delonghi 290.81,két hete van meg a gép,olyan problémánk lett vele a mai nap hogy a csppucino keszitese közben kattogott a gép és csak a meleg tejet nyomta át rajta.
eddig mikor készítette nagy gőz mellett jött a tej,most a gőz nem jelentkezett. -
FőDudu
veterán
válasz
Rocker1 #13636 üzenetére
Szurobol en mindig jol kinyomkodom a levegot - kezzel az oldalat picit be lehet nyomni, igy amikor ala meritem egy edenyben, akkor addig csinalom amig mar nem jon belole buborek az oldalanak enyhe megnyomasara.
A masik fontos dolog: ezeket fel kell razni a behelyezes elott. Azaz a kibontas utan jol fel kell oket razni.
(nekem az egyik nem lett felrazva, az produkalt atfolyasi nehezseget).
-
Rocker1
tag
válasz
Zirowe #13635 üzenetére
Tapasztalatom szerint nem tudja felszívni a vizet szűrő csere után, bár Én nem értek hozzá úgy, mint a fórum társak. Aquaclean szűrőt nem cseréltél esetleg? Én már kétszer jártam így szűrő csere után. Meleg vízzel Nekem is működött, hideg vízzel nem, vettem másikat, kicseréltem azután jó volt minden.
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, 3 hónapos EP5543/90 gép 5 napja hangosan kezdte csinálni a kávét és hibakód nélküli hibát dobott, kávé nem jött (ez feleségemmel történt, ennyit mondott).
Következő bekapcsoláskor jó volt megint egy darabig, aztán megint ez a jelenség.
Megnéztem, alapvetően az a baja, hogy kávéfőzéskor nem kap vizet csak búg hangosan.
Ha leállítom és kikapcsolom, akkor a kikapcsoláskori öblítésnél is búg és nem jön víz.Ha viszont meleg vizet csinálok, az jön rögtön és utána a kávét is normálisan csinálja.
A készülék rendesen karban van tartva.
Mi lehet a baja?
-
törölt tag
-
atala
addikt
válasz
#91658752 #13630 üzenetére
Lehet, hogy pont az a baj, hogy a legfinomabbra van állítva.
Szerintem kezd a közepes beállításon, és 5-6 kávé után módosítsd.
Ha ez nem hoz eredményt, akkor az őrlő törött el. Nekem is ez volt. Kevés kévét darált le, vizes volt a zacc, és gyenge a kávé.
Nem hangosabb az őrlés mint szokott? -
törölt tag
Sziasztok!
Van egy Philips automata kávéfőzőm.
A zacc nagyon nedves és szétesik.
Már a legfinomabb őrlésű van beállítva. Friss a kávé is, körülbelül 10 napos pörkölés. Erős főzés van állítva. Mi lehet a baj? -
jozsi252
veterán
Igen az nagyon jó dolog. Majd nézek videókat hogy adott kávénál pl először mi megy hozzá, mert az alapokon kívül van jó pár féle amivel még nem is találkoztam.
bteebi
Köszönöm a tanácsot!Ki akarom próbálni a Lavazza Super Cremat. Benne lenne esetleg valaki egy rendelésbe hogy egy 1kg-os csomit elfelezzünk?
Alzán 8890ft és ingyen szállításom van. Helyileg X. ker Szállás utcában tudnám odaadni a munkahelyemen, illetve Dányon a lakhelyemen. -
FőDudu
veterán
válasz
z123456z #13622 üzenetére
Szerintem nem. Vettem egy O gyuru keszletet. Igy nem kell kuldozgetni, hurcolaszni - magam meg tudom oldani a felmerulo gondot.
Volt vagy 10 Euro szallitassal egyutt.
Raadasul nalad peldaul a pipacso tomiteset a kozponti egyseg csereje nem oldja meg.Szoval duplan nem erdemes. Szerintem.
-
huan
őstag
Sziasztok,
Delonghi automata kávégépet szeretnék venni 180-210 környéki ársávban.
Melyik típus ár-értékben a lejjobb vétel most?
Köszi -
z123456z
őstag
Érdemes vajon tartalékba venni egy központi egységet ( megy rá a szülinapi kupon, így 17 ezer ), vagy tök felesleges a 3 év gari mellett? Most kapható, eddig nem volt.
-
bteebi
veterán
válasz
jozsi252 #13579 üzenetére
Tejhab amúgy a tej fehérjetartalmából/tól lesz. Az meg független a zsírtartalomtól (és attól is, hogy amúgy laktózmentes-e), és egyébként nagyjából állandó a mennyisége. Persze ha jobb tejből (pl. 3,5%-os) csinálod, akkor finomabb, krémesebb lesz. De elvben nem lesz több/jobb a hab. (Hacsak nem a zsír vagy a laktóz valamelyest stabilizálná a habot... de azt azért nem hinném.)
-
Kotyogósból mit ajánlanátok? Szüleimnek vennék ajándékba, nem lehető őket az automata vagy karos felé terelni.
Bialetti? -
gyvince
senior tag
Engem azért érdekelne az hogy Siemens kávégépek miért nincsenek emlegetve annyira rosszak? Nem kötözködök én is most vettem egy Saeco sm 6580/00-t csak úgy érdekel hogy miért nincsenek emlegetve….
-
jozsi252
veterán
Mielőtt megvásároltuk volna a Philips gépet, nézegettem Delonghi gépeket is. Amikor nézegettem a használatijukat akkor egyik Delonghi gépnél tök jól le volt vezetve hogy melyik programba miből mennyi megy hozzá. Pl Americano-nál 30-60ml között állítható a kávé illetve 50-100ml között a víz mennyisége (hasraütésszerű számokat írtam).
Philips gépeknél van esetleg valahol ilyen táblázat? Csak mert a használatiba nem akadtam rá ilyenre.
Tudom ha rákeresek az adott kávéra akkor interneten megtalálható az infó, de jobban érdekelnének a mennyiségek amik az adott gépre jellemzőek.Köszönöm!
-
z123456z
őstag
válasz
Mentior #13607 üzenetére
https://www.philips.hu/c-p/EP1200_00/series-1200-automata-eszpresszogepek
De ha nem ízlik, ne engem ne okolj. Te akartál automatát.
-
z123456z
őstag
válasz
Mentior #13604 üzenetére
Szerintem az összeg kevés egy új automatához, használt árakat nem ismerem. A legegyszerűbb Philips darálós automata 9x.000 forint, nem tudom, menne e rá a szülinapi kupont. Amennyiben igen, akkor még 27 lejönne belőle. De az tényleg alapgép.
Megnéztem, megy rá, így 66.500.
Philips Series 1200
Olcsóbban tuti, hogy semmit nem kapsz.Félautomata nagynyomású van annyiért, szerintem arra gondolhattál. Nekünk Sencor ses 4040bk volt, szerettük, jó kávét csinált. De ha nem kell a tejtartály, akkor olyat nézzél.
-
jozsi252
veterán
válasz
z123456z #13603 üzenetére
Köszi akkor megnyugodtam hogy minden rendben a géppel. Kávé mennyisége már szerintem nagyon közel van a beállított értékhez. Tejnél furcsálltam a beállított értéket, de utólag belegondolva durva lenne egy Lattehoz 2-3dl tej lenne elhasználva.
Veszek majd kávéolaj eltávolítót és hó vége fele le is nyomom a programot.
Géppel nagyon meg vagyok elégedve, jó döntés volt ezt venni. Reggelente kis termoszba a latte és útközben azt iszom kocsiba.
Durva hogy milyen különbségek vannak. Sok helyen 3000-es széria van drágábban mint ez az 55000-as széria. -
Mentior
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen laikus kávéfogyasztóként, felhasználóként szeretném meglepni a feleségemet karácsonyra egy jó kávéfőzővel. Napi 3-5 kávét főzünk jelenleg ezzel DE-LONGHI EC 221.B.
Szeretném lecserélni egy akár automata főzőre, de szóba jöhet továbbra is az eszpresszó főző is. Nem használjuk a tejhabosító részét, nem szoktunk tejes italokat fogyasztani.Nagyjából 55-75.000 Ft-ot tudok rászánni.
Általában egyszerre 2 kávét főzünk.
Előre is köszönöm a segítségeteket. -
z123456z
őstag
válasz
jozsi252 #13602 üzenetére
Szerintem igen. Nemigen foglalkoztatott eddig a mennyiség kérdése, de reggel eszembe jutott, mert habos kakaót csináltam csak tej habosítással. Először 250ml-re aztán 320ml-re állítottam, így már tele lett a bögre, de szerintem talán 1 dl fogyott a tejből, bár nem tudom, mennyi megy a tartályba, csak tipp. De ez a hab köszönőviszonyban sincs a lattés/kapucsínós habbal, inkább olyan, mint amit te fotóztál. Tehát valahogy tudja ( tudná ) szabályozni a hab minőségét, talán a gőz mennyiségével, nyomásával, nem tudom.
-
jozsi252
veterán
Hideg tejjel csináltam. Ma reggel is csináltam, alig volt benne bubi. Nem tudom összefügg-e azzal hogy a tejtartóba állt egy éjszakát.
Ebben esetleg tudtok segíteni?
“A kávé mennyiség már nagyjából pontos, viszont a tej mennyisége ami ki van jelezve ml-ben, az nem azt jelenti hogy a gép annyi ml tejet használ el hanem a habbal együtt mennyi lesz a térfogat? Mert pl Latte-nál közel sem használ el annyi tejet amennyit beállítok. Ez nálatok is így van?“
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- sziku69: Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Robogó, kismotor
- Gitáros topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- HomeAssistant és SolarAssistant Center - spórolj pénzt automatizálással!
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- ÚJ, USB-C-s / elemes, rádiós (RF), wifis (Tuya, SmartLife, stb.), programozható okostermosztát
- Autós tükörre rögzíthető kamera rendszer - komplett - csere is
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- SzoftverPremium.hu
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval