Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- ldave: New Game Blitz - 2026
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
evitiguF
senior tag
válasz
blueye
üzenetére
Mi vele a problémád pontosan?
Ugye nem felejted el az elején az erősségnél átállítani, hogy őrölt kávéból csinálja?Én sajnos már többször belefutottam ebbe a hibába (még a régebbi 54XX-es géppel) hogy őrölt kávénál is állítottam erősséget, aztán őrölt hozzá a babból, próbálta összenyomni, majd törölte a készítést.
Viszont ha az adagolókanállal egy adagnyit beleraktam, majd az elején nem felejtettem el kiválasztani a legalsó szintet, úgy még sosem volt vele probléma.
-
DrDobos
őstag
A Philips automaták hány gramm szemes kávét darálnak meg egy adaghoz? Csak hogy kiszámoljam hogy hány forint egy kávé és ne érezzem magam olyan rosszul ha drága kávét veszek
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
kosmoo81: en csak n82-t ittam eddig, bar nagyon szemezek a top-pal, bar 1 kg nem kellene belőle elso probara, a kisebb 250grammos meg nagyon draga szerintem...
-
kosmoo81
tag
akik pellinit hasznal, mik a tapasztalatok?
mekkora kulonbseget lehet eszlelni pl a top es az n3 - n82 között?
itt vannak az árak:
[link] -
FőDudu
veterán
-
Beni2360
félisten
válasz
evitiguF
üzenetére
Igaz nekem 2200 gépem van 4-n van és szép pogácsák vannak 80/20% keverékkel.
Nálam a darált kávé beöntő nyílás szokott beszükülni és kevés kávé megy a tartályba. Ezt hetente egy használaton kívüli kis hajgöndőritő kefével szoktam átkefélni. Jó egy kimustrált fogkefe is a tisztításra. A sarokban rakódik le az őrlemény. -
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, adott egy 3 éves philips ep2231/40 gép, amit a feleségem nagy megelégedéssel használ.
A probléma viszont az, hogy nemrég a konyha melletti kamra bővítve lett és odaköltözött egy csecsemő, aki gyakran alszik, feleségem pedig majdnem mindig elfelejt előre kávét főzni magának, amikor a gyermek meg már alszik "kockázatos" a kávéfőzés, néha úgy csináljuk, hogy párnát rakunk a gép tetejére, de még úgy is hangos.
Látom most az új 5500-as gépeknél van ez a "silentbrew" funkció, mennyire valós ez?
Tényleg halkabb az őrlés és a főzés?
Érdemben vagy elhanyagolható módon?Illetve baromi zavaró, hogy a mostani gép nem jelzi a kávészemek elfogyását, az 5500-as tudja már ezt a funkciót?
-
evitiguF
senior tag
válasz
blueye
üzenetére
Erről írnál bővebben? Valószínű, hasonló cipőben járunk.
Egy 54xx gépet váltanánk le erre az újabb 55xx-re, hétvégén üzemeltük be, de ugyan ilyesmi az első tapasztalat.Ha őrölt kávéból csináljuk, akkor szép crema is van, a kávé is szuper, és a pogácsa is egy összeállt, száraz, jól néz ki.
Viszont ha kávébabot őröltetünk vele, crema alig van, a kávé íze kritikán aluli (párom kávés víznek nevezte) és a zacctartóban egy vizes-nedves trutyi van utána, se formája, se állaga nincs.
Először azt hittük, a babbal van valami gond, mert most bontottuk tavaly szeptemberi olasz kirándulás során olaszból hozott kávét... ezek szerint másnak is vannak gondjaik.Őrlő finomsága nálam kb középen van, olyan 5-6-7 pöttynél.
-
blueye
veterán
alzás Philips Lattego 5500: majdnem visszaküldtem az elején, utáltam, nem főzött jó kávét,nem ment az őrölt kávé adagoló. Itt olvasgattam, durvábbra állítottam az őrlőt, bejáródott a gép, most nagyon szeretem, finom kávékat főz, gyönyörű pogácsákat ürít.
Bíztatásul írtam a kezdő Automata kávégépekseknek
Mondjuk az őrölt kávé adagoló most sem jó
-
h0o2a7j6
tag
Sziasztok!
Ilyen tömítés nem létezik?
A lenti géphez keresek szilikon tömítést, de sehol sem találok, csak a nagyobb, 72mm átmérőjűt. Ami nekem kellene, az: 55 mm x 40 mm x 7 mm méretű.
Van esetleg valakinek ötlete, merre tovább a kereséssel?Gaggia Carezza Deluxe
Type: SIN042GM RI8525/1
S/N: TU902108027465
-
-
roti86
őstag
válasz
FőDudu
üzenetére
Persze tudom hogy kell mérni és mit jelentenek a megadott méretek, csak szerettem volna meggyőződni róla, hogy a korábban rendelt ccc jó lesz e a gépemhez. Egyébként 90%, hogy a képeden az ID 6mm-es lesz a nyerő, az piros és 2db kell hozzá. Lemérni már nem tudom az eredetit, mert cserélve lett, ami meg most rajta van nem tökéletes hozzá, így csalóka lenne.
-
FőDudu
veterán
válasz
roti86
üzenetére
Ennyire meg nem mentem bele - csak megrendeltem az osszes letezo meretet ami kellhet.
Elore tervezek.Szetszedeskor merd meg a kulso atmerot, aztan abbl tudod melyik kell.
Ott valamelyik kicsi lesz (es valoszinuleg piros szinu), az en zacskomon nem ugy irtak ra ahogyan (altalaban) szokas.Altalaban ugy irjak ra, hogy 4x7x1,5 - ami 4mm belso atmerot takar, masfel millimeteres vastagsaggal, igy a kulso atmero 7mm.
-
roti86
őstag
válasz
FőDudu
üzenetére
Szia!
Ha a tömítések közül meg tudnád írni, hogy melyik zacskón feltűntetett méret passzol a nagynyomású szelep belsejébe azt megköszönném.
-
Aethel
aktív tag
Sziasztok!
Egy éve vásárolt Philips Lattego-s 5400 series gép pár hete elkezdett hátul vizet engedni. 1 kávé lefőzésénél nem jön elő, de ha 2-t főzök le, akkor rendesen kis tócsa alakul ki a gép mögött. Próbáltam felemelni, figyelni honnan jön de nem tudom beazonosítani. Még nem volt komolyabban tisztítva, most rendeltem meg a teljes zsírózós, zsíroldós karbantartó packot, csak a főzőegység volt kiszedve 4-5 alkalommal kézzel finoman átmosva, mert szépen összegyűjti a retket.
Még garis, de ha egy gyűrű csere megoldhatja, nem bajlódnék a garival. Van ezzel valami tapasztalat? -
FőDudu
veterán
Az oktoberi Lattegoban elhasznaltam mar 6db szurot.
A gyarit es 5db Wessper-t.Ma a nejem cserelte ki, mert fozes kozben elfogyott a gepbol a viz. Ugy, hogy csurig volt a tartalya.
A wessper szuro annyira megtelt, hogy nem ment at rajta eleg viz. Fozes kozben nem volt eleg viz.
Az ujat berakva minden szep es jo.
Szoval 9 honap alatt 6db szuro fogyott el.
Csak viszonyitas keppen mondom. -
FőDudu
veterán
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Ma mikor felnyitottam az orolt kave betolto muanyag takaro lemezet, akkor kirepult egy muslica.
Gondoltam, na most akkor kiderult a hogyan lett kukacos a Lattego kerdes...
Bar az 1-2 mm-es hernyok nagyobbak egy uslicanal, szoval az valami legy lehetett. -
Jenne
őstag
Szerintem az teljesen kizárt, hogy a pörkölt kávéban vagy annak a csomagolásában lennének kukacok. Egy kis olvasni való a pörkölés menetéről, hogy miért nem lehet. [link]
-
FőDudu
veterán
válasz
kchris78
üzenetére
Nalunk a macskanak kirakott taknyos (nedves macska kaja) eledelt kb 5 perc utan mar bekopik a legyek.
Igy a macska nem valogathat, nem huzhatja az idot, kulonben siman elvesszuk tole.
(pedig nemelyik kurvara ra tud erni - na en meg pont a masik vagyok, ha nem eszed, mehetsz, ne huzd az idomet, nem vagy eleg ehes, valogass mashol).Szoval valoszinuleg a muslica vagy valami egyeb legy lehet a forras.
-
kchris78
veterán
válasz
Gabesz87
üzenetére
Lepetézés az oka. Anélkül rohad penészedik stb de nem lesznek kukacok. Valami beköpte berepült légy.. A pörkölt szemes kávéban azért nincs ilyen
. 20-24 fokig kezelhetőek ezek a folyamatok de 24+ szobahőmérsékleten a rohadás stb folyamatok exponenciálisan begyorsulnak.. Én a muslincákkal (muslicákkal?
) harcolok, minden folyósat édeset stb.. Rögtön dobok szemétbe ami egy kis zacskó légmentesen lezárva és viszem le 1-2 naponta.. Kintről bejönnek és 1-2 nap elég hogy valamin elkezdjenek kezelhetetlenül szaporodni... Porszívó lehet megoldás az összegyűjtésükre. 
-
Gabesz87
veterán
válasz
FőDudu
üzenetére
Mi is kb. múlt héten vettük észre. Egy átlátszó (nagy tejfölös doboz méretű) pohárba gyűjtjük a zaccot, ami aztán a komposztba kerül, és láttuk benne a sok kis kukacot. Én annak tudom be, hogy rohadt meleg van, na meg gyümölcs szezon, nálunk a kajszi van állandóan bent most, amit nap mint nap leszedünk (lehullottakat is), és jönnek rá a muslicák ezerrel. Gondoltam, biztos ezek petéznek le a zaccban.
-
FerNandor
őstag
válasz
FőDudu
üzenetére
Olyan "légmentesen" záródó üvegben nálunk is voltak már kukacok és kifejtett valamilyen molyepkék... Lisztet vagy mit tartottunk benne. Vagy valahogyan belementek vagy már benne voltak.
---
Egyre jobban megszeretem ezt a kávés dolgot, és én nem kávéztam sosem
Nekem az espresso macchiato jött be eddig, 40ml/40ml arányban vagy 50/50-ben. De még nem állapodtam meg..
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
FőDudu
üzenetére
Úgy látszik, kellemes táptalajra leltek:
Kukacok lepték el a kávéfőzőt, mire hazajött a család az utazásból
Múltkor szóba került, hogy a zacctartályba egy kis ecet gátolja a penészedést, elfelejtettem hozzátenni, elvileg citromsavas oldat, esetleg citromlé koncentrátum (saját gyári tartósítószerével együtt) is megfelelhet, a kémhatás savas irányba tolásához, ami a penészgombáknak és rohasztó baktériumoknak nem kedvence.
-
FőDudu
veterán
-
FőDudu
veterán
Kavefozoben milyen kukac lehet?
Ma pucoltam ki - kb 1 hete volt tisztitva utoljara - es a kiszedett kave pogacsaban feher kukacok masztak (1-2mm hosszuak).
Bele megy a legy a nyitott tetejen, vagy mar eleve a kaveban jon a kukac?
(nejem szolt, hogy a biologiai hulladekos kuka is tele van veluk - ezek szerint nem egyszeri eset.Lehet gyakrabban kell takaritani....
-
Jenne
őstag
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Szia!
"...Hát én ilyet nem vennék..."
Melyiket nem vennéd?
Nálunk a belinkelt Krups az már másfél éve hibátlanul megy, szüleimnél szintén...
Ha már szóba jött a kényelem ...biztosra, hogy lefőzi a kávét és olyat is főz amit szeretnék, és hosszú távon (nem valami hibákkal bíbelődni mint itt sorra olvasom az automata gépeknél) akkor inkább ez a karos főző mint bármelyik másik automata.
Én eddig 2x vízkőmentesítettem a másfél alatt, más nem volt amiért hozzá kellett volna nyúlnom. Ilyen vízzel használom. Sajnos már drágább lett, 820 Ft/liter...

Csak megjegyzem, hogy abban a Hibrew főzőben egy komplett DeLonghi belső van
-
Jenne
őstag
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
De ez is...
[link] 60 ezerből kijön az ára.
Ha a mostani KRUPS kávéfőzőnk elromlik, és nem érdemes vagy nem éri meg megjavíttatni, akkor nekünk is egy ilyen HIBREW lesz majd a következő.
Két ismerősnél ilyen HIBREW-et használnak, egyikük az általad linkelt DeLonghi gépről váltott ( jófogáson adta el) nagyon jó gép és finom a kávé is amit lefőz. Állítása szerint legalább annyira jó mint az eladott DeLonghi, de talán még jobb is picivel... -
vodrosjozsi
addikt
Ez ugyan nem automata de azért nagyon baba
-
Gabesz87
veterán
Még egy kérdésem volna a saját gépünkkel kapcsolatosan. Tekintve, hogy van egy központi vízlágyítónk, a víz így nagyon lágy. Kell / ajánlott vízszűrőt használnunk ennek ellenére, vagy így akár el is hagyható?
-
SUPERMAN1
csendes tag
Sziasztok!
Ajánlást kérnék gép vásárlásra. A szüleimnek keresek megbízható gépet. Egy Delongi automata gépük, van többször volt már szervízbe, újat szeretnének inkább.
Főleg rövid kávét isznak. Nem fontos a tejhabosítás.
Melyik szerintetek a megbízható, és ár/érték arányban jó?
Philips EP2220/10 ? Philips EP2221/40 Series 2200 ? jó lehet?
vagy Philips EP1223/00 ez a kategória is jó?
Vagy inkább DeLonghi ECAM22.112 Magnifica S Automata kávéfőző ?Mit javasoltok? Mire figyeljek?
Előre is köszi!
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Ajánlást szeretnék kérni én is gép vásárlására. Szüleimnek van egy katasztofális Philips LatteGo 3000 sorozatú gépe, 4-5 éves, szerencséjükre kiterjesztett garival vették, ami idén jár le év vége felé. Azért szerencséjükre, merthogy kb. fél évente szervizbe hordják a gépet, legtöbbször a tejes részével van baj. Nem nyom tejet, folyik, meg mit tudom én még mi minden baja volt. Szerintem már az is minősíthetetlen, hogy ennyi javítás után nem cserélik nekik újra, mert ez nem normális dolog. Na mindegy, ha lejár a gari, és megint baja lesz, akkor újat vesznek. Nekünk egy 5000-es szériájú, kb. hasonló korú gépünk van, de ezt szeretjük, semmi baj nincs vele, egyszer volt szervizben, a daráló megszorult, vagy ilyesmi. Ők csak cappuchinot isznak, ha esetleg van ott vendég, vagy mi vagyunk otthon, akkor szoktunk néha sima espressot is főzni. Árat nehezen tudok mondani, mert ált. kevésbé számít, ha valamire azt mondják nekik, hogy ez tutira jó, akkor képesek áldozni rá. Szerintem olyan 250-ig OK.
-
perge666
veterán
válasz
perge666
üzenetére
Jó reggelt.
Korán keltem,sokat olvasgattam,nézelődtem,és lehet vennem kellene egy új kávéfőzőt.A Siemens gépet próbaképp vettük hogy vajon fogjuk e szeretni,előtte egy sima kotyogósat használtunk,nem is ittunk annyi kávét,az automata óta viszont napi szinten használjuk,nagyon megszerettük.
Ezt lehet meg fogom csináltatni és szüleimnek ajándékozom.Látom a Philips kávéfőzők itt ismertebbek,elfogadottabbak,elég pozitív dolgokat olvasok róluk,efelé kacsintgatok.
Ezt a 3 tipust nézegetem,ti ajánlanátok valamelyket?
PHILIPS EP1223/00 Series 1200 Automata kávégép manuális tejhabosítóval, 1500 W
Philips Series 2200 LatteGo EP2235/40 Automata Kávéfőző Tejhabosítóva
Philips Series 3300 LatteGo EP3343/90
Az 1200-as azért tetszik mert olcsó,egyszerű,és éppen elég is lenne amire kell.
A 2200-as egy picivel már többet tud,a tejhabosítója ahogy látom sokkal jobb,talán ez tetszik a legjobban.
A 3300-ast meg azért linkeltem mert gondolom a 2200 ráncfelvarrott változata továbbfejlesztve.Ahogy nézem ezek mind könnyen és gyorsan takaríthatóak,a Siemensem picit bonyolult szerkezet ezekhez..........
Ma még ithon vagyok szabadságon,/ pihenem a nyaralást /ha úgy van be tudok menni Debrecenbe mondjuk a Media Marktba és tudok is venni egyet,így legalább nem kellene napokat várnom mire meghozzák.
De ha tudtok ajánlani ezektől jobbat azt is szívesen megnézem.

-
perge666
veterán
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Köszönöm az infót,holnap jobban utánanézek akkor hátha találok róla valami hasznos videót.
Igen kézzel átforgatható,könnyen jár,azt a törött darabkát kellene megtalálnom hogy hová való. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
werszomjas
üzenetére
A főzőkamrában maradó víznek is távozni kell, csak lefelé tud, belül a tálcába. Bárki megfigyelheti kézi mosás közben, ami vizet a főzőkamrába folyatunk, az lent a pipánál csorog ki, akkor jó.
Mellesleg nem csak öblítés, hanem minden főzőciklusban is van egy kis víz, ami a pogácsa alatti részben reked és utána lefelé folyik.
#12639 perge666
Ezt kevesebben ismerik, itt a topikban is ritkább a tapasztalat, ellentétben a Saeco / Philips főzőegységgel, ami hasonló elven működik, de más tervezés, más alkatrészek. Olyat Youtube-on láttam én is, szétszedős videóban, hátha az segít valamit.
Részletekre nem emlékszem, de elvileg erre is érvényes, hogy a megfelelő retesz oldása után kézzel átforgathatónak kell lenni az egységnek.
-
hcol7
senior tag
válasz
werszomjas
üzenetére
nekem erre a regi kavegepes kontaktom aztmondta, hogy valamilyen szintig normalis, mert amugyis megy bele viz. ugyan miletta gepem volt, de enis poharba gyujtottem az oblito levet.
-
perge666
veterán
Sziasztok.
Bő 2 éve használtan vettem egy Siemens EQ7Plus darálós kávéfőzőt ami most megadta magát.
Kiírt valami Siemens szervízt,a központi egysége beragadt,nem fordult el,addig piszkáltam amíg sikerült kiszednem,de takarítás közben kiesett egy törött műanyag darabka és most nem adja le a vizet.
Szerintetek a gépből tört ki,vagy a központi egységből?
Mert ezt az egységet találtam cirka 40000ft-ért,és ha ez a baja nekem megér annyit hogy újra jó legyen.Fotót próbálom feltölteni de nem igazán sikerül...........

-
FőDudu
veterán
válasz
werszomjas
üzenetére
Nem csak a kifolyon oblit - a fozo egyseget ha jol tudom masik uton mossa el. Az pedig a csepptalcaba folyik.
-
werszomjas
addikt
Az normális, hogy a csepptálcában gyűlik a víz, viszonylag sok, annak ellenére, hogy a ki-és bekapcsolásnál az öblítő vizet külön pohárba engedem, tehát elvileg semmi víz nem megy a csepptálcába?
Philips 5500 -
FőDudu
veterán
-
jjeahh
nagyúr
válasz
FőDudu
üzenetére
Ezt vajon hogy csinálják? Nálam a Shakerato néz ki hasonlóan, ha nem jégkockával csinálom, hanem műanyag shakerben barna cukorral lefagyasztok egy hosszú kávét, arra engedek egy presszót és addig rázom, amíg full jéghideg habot kapok. Üveg shakerrel nem merném megcsinálni
-
FőDudu
veterán
Ecco La:

Vasarlas kozben beszaladtunk egy gyors kajara - szelet pizza - aztan ott is lehetett kapni az Illy Crema-t. 2,2 Euroert igen csak ajandek...
-
FerNandor
őstag
Hali,
Tejrendszer tisztításra van valami "otthoni" szer? Vagy csak ezek a bolti tisztítószerek? -
FerNandor
őstag
-
Jenne
őstag
válasz
FerNandor
üzenetére
Szia!
Köszi.
Közben én is megtaláltam, a LIDL Plus-on belül van ez, szórólapokon nincs feltüntetve. [link]
Holnap reggel el is megyek venni belőle...most iszonyat meleg van kint, olvad az aszfalt is. Lehet a kisteherrel megyek majd és elhozok egy raklappal belőle...
Csak vicceltem.
-
FerNandor
őstag
4000 a lidliben Lidl plusszal. Mivel ezt is kiírtam magamnak korábban innen a topicból, vettem egyet. 2026.05.30-ig jó. -
Pá
addikt
válasz
CsiguszMaxim
üzenetére
Szép hobbikészlet! Sajna ehhez képet mindegyik automata csak gagyi levest fog készíteni.

-
z123456z
őstag
válasz
CsiguszMaxim
üzenetére
Én nem vagyok hc kávé rajongó, sőt, az ízlelőbimbóim sem túl kifinomultak, a tetejébe még tapasztalatom sincs túl nagy, de szerintem ez a pogácsa dolog kicsit túl van misztifikálva. Épp a mostani géppel az elején a pogácsa miatt nem voltam túl elégedett, és mérgemben a legelejéről kezdtem az őrlő beállítást. 12-ről indultam tehát, és meglehetősen lekvár állagú volt a zacc, mégsem éreztem rosszabbnak, éppen ellenkezőleg, talán picivel még jobbnak is tűnt a főzet, mint az előző géppel. Mostanra már más kávéval, 8-ig jutott beállításon, egyben maradó ( legfeljebb kettétört ), sosem látott vastagságú pogácsával sem tűnik fel, hogy jobb vagy másabb lenne a kávé, mint a lekvárral.
Persze ez csak az én magán véleményem, talán csak placebo, de én így érzem. -
z123456z
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Hát még a cukrozott fejes saláta ecetes leve 1-2 nap állás után...
-
hcol7
senior tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
en is kedvelem a kovaszosuborka levet, ami foleg eros folyadekhiany eseten adja ki a lenyeget, de szvsz pont a kv az, ahol ertekelnem, ha nemlenne ecetes aroma benne.
no offense, csak tenyleg ez a szitu reszemrol. -
Dr. Szilikát
őstag
Nincs semmi hatással a kávéra, mellesleg a vízzel hígított ecetet én üdítőitalként is bármikor megiszom, legyen az almaecet vagy ipari ecetsav, mindegy. (Egyébként étkezési ecetsav néven fut, de ipari termék az is.)
Főleg kánikulában nagyon jó szomjoltó, mint az ecetes uborka leve is. Tudom, hogy sót is pakolnak bele rendesen, az élet sója, nem számít. Kombucha italt is generáltam egy időben, hobbiból.
-
hcol7
senior tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
es nem "szaglik fel" az ecet a fozo egysegig, hogy penetralja a kave elmenyt?
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
markussandor
üzenetére
Babfajtától is függ, mennyire hajlamos a penészedésre, mindenesetre a Krupsnál az lett a megoldás, hogy alapos tisztítás után egy kis ecet a fiók aljába, az megfogja.
3-6 mm ecet, hogy így mondjam, 20 %-os megfelel. Étkezési ecetsav is lehet.
Amikor a gép figyelmeztet és kiöntöttem, ott maradt az aljában az ecettel átitatott zacc, az kiszolgált még egy ciklust, még akkor sem lett penészes.
-
mazsi70
őstag
válasz
markussandor
üzenetére
Én szilikon sprayt használtam .Alapos szellőztetés és törlés után tettem vissza a tartót .
-
FőDudu
veterán
válasz
kchris78
üzenetére
Olaszoknal lehet kapni olyan jegkasa szeru kavet. Valami Illy specialitas.
Szerintem ilyen geppel keszul.
Na annal jobb a vilagon nincs.1-2 helyen lattam eddig, valami specialitas az is.
(ha arra jarok, mindig kerek olyat).
(Gelateria Jimmy Muggia peldaul). -
kchris78
veterán
válasz
viktorhu
üzenetére
Igen ez igy van, az ilyen progressziv helyeken (most talaltam ki ezt az elnevezest
) lehet olaszorszagban speciality gyumolcsos kavekat inni kb.. Mikor egy kvs podcastban nyomtak a sznob dumat hogy azert "olaszorszagban is lehet jo kavet inni" hat onnantol kezdve hanyagoltam oket..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5600XT / RTX 5060 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- Samsung Galaxy A22 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- HP ZBook Fury 17 G8 i7-11800H 32 GB RAM 1TB SSD NVIDIA RTX A3000 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

. 20-24 fokig kezelhetőek ezek a folyamatok de 24+ szobahőmérsékleten a rohadás stb folyamatok exponenciálisan begyorsulnak.. Én a muslincákkal (muslicákkal?