- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
gabi133 #42216 üzenetére
Csak amikkel mostanában játszottam/játszok:
Tomb Raider Legend, Prince of Persia (2008),
Colin McRae DiRT, FlatOut Ultimate Carnage,
Crysis, Crysis WarheadSzerk: na igen, katt777-nek igaza van, mint
mondottam volt, ezek csak példák, de simán
kihasználják a karit.(Ami egyben azt is
jelenti, hogy pl. a GTX285-ön jobban mennek,
de azért maradtam klubtag második géppel.)
-
katt777
félisten
válasz
gabi133 #34209 üzenetére
Senki nem kérdőjelezte meg, egyszerűen csak a legtöbb javaslat a HIS IceQ4-re szól.
Láttam én már 4850 hőtesztet, amelyben nem melegedett a kari 54°C fölé, azt is megkérdőjelezték (majdnem ölre mentek miatta egy másik topicban), aztán rákérdeztem a srácnál, és kiderült, hogy valami elavult, egy magos P4-es dolgozott a 4850 alatt, azaz a VGA hőértékei ugyanúgy valósak voltak, mint annál, akinél egy ugyanilyen kártya 85-90°C-okat produkált. Viszont ettől még nem lett jobb a hűtése, mint más 4850-eké.
Célszerű lenne GPU-terheléses tesztet végezned maximális szűrőkkel, és azokkal együtt képmentéseket csinálnod (nem csak hőértékekkel, hanem CPU, GPU terhelés-méréssel ATT-szal v. RivaTunerrel), abban senki nem kételkedhet. (Vagy majd azt mondják: Photoshop.)
Egyébiránt szerintem egyértelmű, hogy egy quad-pipe-os hűtés messze veri a ref-t, viszont a leghalkabb tudtommal mindenképpen az IceQ4.
-
szasanyi
félisten
válasz
gabi133 #33983 üzenetére
Nem kell meggyőznöd semmiről, mert nekem is ilyen kártyám van. "...nagyon nagyon ritkán 1 fél másodpercre beakad..." Nem elég a vaknak, hogy nem lát? Ez a lényeg, és nem a fraps mérése. Azt már csak ráadásnak jegyzem meg, hogy az én konfigom jobb teljesítményű, mégsem fut full beállításokkal 1440x900 felbontásban, mert nem élvezetes a játék sebessége. De nálad biztos kivételt tesz a Crysis.
-
Tibord
senior tag
válasz
gabi133 #31377 üzenetére
Mennyiért osztogatják azt?
Mennyire zavar a hang?
Mert a Gainward 4850 tőkéletesen elvégzi a hűtést minden szinten bármien biosturkálás nélkül. Kicsit hangos (aludni nem jó mellette de nappal egy átlagos lakásba (uccai zajok, stb) nincs gond. (főleg nem játék közben fülhallgatóval a fejeden)
Meg aztán erre is lehet egyedi hűtést rakni pluszba. Lehet hogy ugy olcsobban jön ki az ember.
Persze ha nem akar barkácsolni valaki akkor kénytelen rászánni több pénzt -
TTomax
félisten
válasz
gabi133 #31377 üzenetére
Majd ha raksz mellé egy elég erös processzort akkor nyilatkozz ismét,érdemben...
Gorneck23
Gondolhatod amikor nekem 2fütötte a házam... meg voltam zavarodva mint vasorru bába a mágneses viharban...mert ugye egyik se fujja ki a meleget a házbol,hiába raktam rá S1-et,15-20 fokkal lett itt ott hüvösebb miután elpateroltam öket,mert még azt elviseltem valahogy hogy afrikai szaharát varázsolt a 18fokos angliai "kánikulában" a szobámbol,de azt már nem tudtam megbocsátani hogy néha a single kari jobban teljesitett mint a CF...és PH! tesz ide vagy oda,nekem az koránt sem ment olyan fényesen mint ami a tesztekböl kitünik... -
Bluegene
addikt
válasz
gabi133 #31328 üzenetére
hát mind1, megvárhatod az új AMD-ket a 45nm-es phenomot, csak az tényleg drága lesz
be kell látni ha játszol a játékfejlesztők a játékmotorját a core2duo kétmagos chipekre "lőtték be", szal hiába veszel phenomot vagy 6400+-t vagy akármit, gördülékenyebb lesz a még a leggyengébb core2-esen is szvsz, de ha csak AMD jöhet szóba még egy S939 X2-es is megteszi legalább a lapod nem kukázódik
akkó tökmind1
ha azt akarod h jól fussanak a dolgok akkor core2duo
Chapel: ha nincs tunning szvsz vedd a legolcsóbbat, a sapphire se rossz, ha tuti nem lesz tunning vedd azt amelyik a legolcsóbb vagy legjobban tetszik vagy adnak hozzá valami apró extrát(pl.: játék, pendrive), egyforma teljesítményűek azonos referencia órajelen
Vasinger: hehe, direkt nem írtam látom kitaláljátok magatok is. dirty fantasy
-
Bluegene
addikt
válasz
gabi133 #31287 üzenetére
nekem is volt hasonló procim, pont olyan mint neked
S939 3200+
S939 4200+X2hidd el abba a gépbe nem érdemes 4850-est rakni, pláne 1024-es felbontásba, vegyél bele egy 4670-est, az olcsóbb is és avval jól járnál, tehát nem illik az S939-esbe
olyan mintha egy Ferrarira tranbant felniket raknál hidd el nem való bele a 4850-es, vissza lenne fogva, 4670-es ellenben még jó bele
az X2-essel se nyersz túl sokat, én is próbáltam, legjobb lenne egy olcsó C2D rendszer tunningolva neked
szal vagy
1. Intel Core 2 Duo és 4850
2. Marad az AMD és egy 3850/4670de AMD DDR1-es rammal és 4850
hülyeség
-
katt777
félisten
válasz
gabi133 #31278 üzenetére
Akkor egyáltalán nem hajtja ki a 4850-et, talán félgőzzel megy majd, ergo pénzkidobás a kártya, mert, gondolom, Phenomot nem a mielőbbi lecserélés miatt akarsz venni. Tudtommal az új 2-3 magosok tudják már/majd az 1066-ot, csak a kifutó X2-esek 800-asok, de mostanában nem foglalkozom AMD-vel, úgyhogy ezt olyan topicban kérdezd meg.
1024-ben a VGA-d legalább megközelítő kihajtásához csak C2D jöhet szóba, az is rendesen feltuningolva. Persze, ha veszel egy nagy felbontású monitort, akkor már AMD is elég, csak akkor meg a felbontás miatt a kihajtott VGA is lassú lesz. Szóval gondosan tervezz, mit akarsz fejleszteni. -
fdisk
őstag
válasz
gabi133 #31278 üzenetére
A magok számának semmi köze sincs a RAM frekihez.
2 mag doszt elég játékhoz.Alig van?? olyan játék ami 4 magot használ.98%-ban 2 v 1 mag.Ebből kifolyólag oly mindegy h 4*2.66 ghz v 2*2.66 ghz<--ez csak 1 példa,mert ha nem húzod a procit (v ha nem olyant veszel ami alapból mondjuk 3.0 ghz-en fut)semmit sem nyersz a 4 maggal. -
_Toka_
senior tag
válasz
gabi133 #31279 üzenetére
Ha tudnád, mekkora kő esett le a szívemről!!
(#31279) gabi133: ..., mert ha jól értelmeztem a honlapjukon, akkor az MSI K9A2 Neo-F csak azzal tudja 1066mhz-en használni a ramokat.
Ha ez így is van - fogalmam sincs -, de ... mivel a memória verérlő a prociban van, kizárólag attól függ ezen tudománya a lapnak, hogy melyik processzoruk tudja kezelni a 1066MHz-es RAM-okat. Ha még nincs kétmagos AMD proci ezzel a tudással, bármikor lehet. Aztán egy BIOS revízió után a lap máris fogja tudni kezelni ezt a procit. -
_Toka_
senior tag
válasz
gabi133 #31273 üzenetére
Kérdésed első részéhez nem szólnék hozzá ... részemről érdekes is lenne ... mondjuk, törekvés bennem is van a csere iránt...
Illetve ramnak mennyi köze van hozzá?
Annyiban, amennyiben az adott játék igényli. A driver memória-igénye szerintem nem jelentős. A sebességet szigorúan véve ez nem befolyásolja.
Ooooops, eddig rendszermemóriáról beszéltem.
A kártyán pedig egyelőre emberi méretekben - 1680 környéke, már sértődés ne essék- még elég az 512MB, de 1680 feletteill. a jövőre készülvén egyre jobb választás lesz az 1GB.
(#31275) twine:
-
katt777
félisten
Aktív témák
Hirdetés
- Inno3D GeForce X3 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- RX 6650 XT 8GB Core Gaming 3 év Alza garancia.
- ZOTAC GeForce GTX 1080 8Gb ArcticStorm+Raijintek Triton 240mm radiator (+ventilátorok és fittingek)
- HP Omen RTX 2080 Ti 11GB GDDR6 Videokártya! BeszámítOK
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4080 16GB OC eladó
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest