- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
Aktív témák
-
- = Zk = -
félisten
válasz
bozont #48064 üzenetére
meglátjuk mithoz az APEH. lehet 4890-et
#48065) samu74: tudtommal nincs gond a hűtéssel.
#48069) katt777: áááá, a jóöreg Katt doktor
ezeréve nem hallottam felőled!
noh, köszönönm a tesztet, átnyálazom. valamit csaktudok vele kezdeni
eddig ugynézki, lecserélem 4890-re. de ezmég nagyon a jövő zenéje. addig még van 2hét kb. -
scope2007
addikt
válasz
bozont #45748 üzenetére
ilyen nekem is volt még régebben.. míg 560wos tápom volt
de mióta lecseréltem 750esre azóta 1x se jött elő a VPU recover
[bár igaz az én vgam más kategória fogyasztásban]
na meg persze a régi táppal átalakítóval volt megoldva a 8pin
az újon már alapból van 8pines tápcsati -
twine
veterán
válasz
bozont #43566 üzenetére
Valami hasonlóra gondolok mint bim kollega! Ha már ennyit szivtál ezzel a dologgal, és volt reinstall, szüz rendszer stb....én két dolgot javasolnék! Sorrendet neked kellene összerakni, melyik is a könnyeb, és ideálisabb számodra:
Az első egy hűtőcsere, és kipróbálni a kártyát úgy,,vagy ami könnyeb, ráálítani ideiglenesen egy 12-es ventit valahogy, úgy hogy meg legyen támogatva a hűtés!
A második pedig hogy megpróbálni csökkenteni az órajeleit a kártyának,,,és úgy használni, próbálgatni,,,,nem drasztikusan persze, csak módjával....
Ha a két dolog közül bármelyik meghozza az eredményt, máris magabiztosabban csapkodhatod az asztalt garancia ügyintézésnél!Szerk: itt soxor elhangzott már, talán még én is irtam, egy szöszenetben hogy mindenkinek tuningnál jön elő álltalában a recovery....ha a tuningot csökkentjük eltünik, ez a jelenség....ezért gondolom én is hogy valamit nagyon nem csipáz a kártyád....vagy valami(nem feltétlen a GPU aminek látod a hőfokát) túlmelegszik, vagy egyszerüen nem birja a zsuga valamilyen gyári hiba miatt az alap órajeleit!
-
Mappa
addikt
válasz
bozont #41374 üzenetére
az a nagyhelyzet,hogy már ősidők óta tervezem az új gépet,csak hát a válság az nekem is betett.vagy csak úgy általánosságban játékraHát mit mondjak erre
az elmúlt 5-6 év játékait a mai mostani játékok minden érdekel fps,szimulátor,mászkálos..és akár stratégia is még ha csak proba képpen is
.....mert járom itt ott a fórumokat..mindehol írják hogy hosszútávra tervezni gépet nem lehet így feljődik meg úgyfeljődnek a hardware-ek,hát a mostani gépem is 7+ évet kibírt
tehát azért mondom,hogy én ellenék az elmúlt 5-6 év játékaival pár évig..ezért gondoltam az erősebb 4870-re de tény hogy a IceQ4850 remek vga csak jót hallotam róla...nekem már azis biztos elég lenne sőt...csak hát telhetetlen vagyok
mindig csak a több a több jó lesz nekem 1 gigás 4850
micsoda bizonytalanság
-
-
_Toka_
senior tag
válasz
bozont #36860 üzenetére
Hát, pedig sajnálatos módon azt tudom mondani, hogy a korábbi tapasztalatok alapján - hiába volt aug. környékén az a megfelelő válasz, hogy felesleges lesz az 1GB memó a kártyán -, ma már fél évre előrevetítve bizony az lesz a megfelelő válasz a hasonló kérdésre, hogy egyre inkább érdemesebb az 1GB-s kártyába fektetni...
Persze árfüggő, de pár ezer FT különbség esetén érdemesebb az 1GB-s változatba fektetni, mint a fél GB-osba. -
Bluegene
addikt
válasz
bozont #36860 üzenetére
ez a trend 1 giga kell majd és kész, a többi játék az régi dolog, elmúlt, és a jövő???
nem hiszem el hogy az emberek nem tudnak klikkelni nézd meg a többit is ott is gyorsabb az 1 gigás többnyire, és ez egyre inkább így lesz
megveszi dr genya az 1 gigásat azt majd lesitek hogy fognak neki futni a game-ek, nektek/nekünk pedig gagyin fog futni, tipikus
1 giga és kész szeretném befejezni az a jobb, még egy érv: a minimum FPS az 1 gigás kártyákon magasabb, szal ritkábban röccen be, ez a 1gb-os 4850-re is igaz
-
katt777
félisten
válasz
bozont #36496 üzenetére
Az azért még mindig jobb, mint az én esetem, hogy a hibásakat fogom ki 80% eséllyel... CM ventiből is sikerült rosszat vennem, azt egy rosszra cserélnem, és csak utána kaptam jót, holott addig 1etlen hibás sem volt az üzletben...
Gaboman: A Sapphire-eket mindenesetre én kerülném, talán ha Powercolor-t vagy Palit (
) kapsz ref. hűtőset, ezek jók, vagy ASUS-t, utóbbihoz eleve kapod a tuningprogikat is.
-
katt777
félisten
válasz
bozont #36490 üzenetére
Lehet, hogy nem tetszett neki a procid.
Azzal tökéletesen értelmetlen a VGA-tuning, és ezt a karid is tudja.
De hát Gaboman-nek akkor van egy ellenvéleménye is. Az én ASUS1950XT-m is kevésbé tuningolható darab volt a max. karikhoz képest, de azért lehetett hajtani rendesen így is. A Sapphire 4870-ben +50MHz volt nekem GPU-részről, és +100 a RAM-okéról, ami mindenben stabil volt. Sajna a 48xx karik amúgy sem kimondottan a tuningolhatóságukról híresek.
-
katt777
félisten
válasz
bozont #35439 üzenetére
Elég, ha van pár programod, vagy egy rosszul beállított XP-d. Mindemellett van, hogy hiába a virtuális memória (pl. Crysis-szel szívók mesélhetnek róla), simán kivág a játék.
XP managernek van olyan funkciója, hogy a nem használt dll-eket kilője a memóriából, a kernelt meg bent tartsa, érdemes lenne kipróbálnod.
A VPU recover, az nagy eséllyel (de nem kizárólagosan) túlmelegedés. És máris egy hibás kártya, a bios szerint ugyanis 105°C-nál kapcsolna "hűs üzemmódba", tehát elméletileg a VPU-Recover elő sem jöhetne. Valahogy mégis a hűtés javítása oldja meg az ilyen jellegű problémákat.
Ha kimondottam RAM-hiba, akkor kapsz RAM-hibaüzenetet.
mod: Hát ez VGA-nak néz ki, viszont még mindig lehet szoftveres is. RAM-nál kapnál valami kivétel történt xxxxxxxx címen, v. hasonlovat. -
cimbi186
aktív tag
válasz
bozont #35422 üzenetére
Szia!
Nálam meg csak a Crysis Warhead-al csinálja,és azzal is csak nagyritkán amióta kikapcsoltam az AF-t,előtte idegesített engem is(40-50 fps--nél,simán eldobott) most már játszható!
Viszont akinek ilyen problémája volt itt és vett bele csak emiatt plusz RAM-ot annak megszünt!
Mondjuk nálam a teljes RAM használat ,ha fut a Crysis 1.8-1.9 Giga,de már láttam a feledatkezelőbe 2.4-t is,szvsz simán lehet,hogy belekérne 1-1pillanatra 2Giga fölé és akkor jön a haverom:a VPU Recover,de már nem érdekel,1 pálya van hátra
,úgyhogy a RAM-ok 1enlőre maradnak a boltban
-
twine
veterán
válasz
bozont #32954 üzenetére
Ezt a lehető leggyorsabban mond meg nekem légyszives leheteőleg piszkosul szájbarágósan hogy hol találom...mert én kb 200* átnéztem a CCC-t,,,direkt ezért telepitettem fel ismét,,,(pedig már megint nem akartam , mert nincs rá szükségem) és még mindig nem találom,csak a már eddig is meglévő kényszerítést,,,ami nem kényszerit Vista alatt dx10-ben! ezzel nem azt mondom hogy nincs ilyen,,,csak gyorsan gyorsan,,áruld el hol? mert hónapok óta küzdök vele! Nem lehet hogy Xp-t használsz? Mert abban az esetben... na mindegy....ezerszer le irtuk hogy Vista és DX10 az egész 60Hz-es mizéria lényege! Azon kivül hogy CRt! A többi programot nem szeretném feltenni huszadszor is(refreshlock, powerstrip,) mert mindegyikkel volt valami bajom,,,a CCC esne jól a szervezetemnek,,,ha azzal meg lehetne oldani...de ..............
Szóval várom a választ! -
válasz
bozont #32639 üzenetére
Mikor volt 80 fokos a kártya? Mert nekem GPU CV alatt nem volt 80 fokos, játék alatt meg pláne. Mivel próbáltad húzni? Alapon nálad hány fokos a kari? Próbáld meg a kedvemért RivaTunerrel felrakni a hűtést 90%-ra. GPU-Z-t kapcsold be, van olyan alul, hogy log to file, azt pipáld ki. Indítsd el a GPU CapsViewer-t, hagy 15-20 percig, ha ez alatt nem kapsz VPU recoveryt, akkor vedd lejjebb a padlófűtést!
GPU-Z megkérdi majd,hova mented a log fájlt, ott másodpercre le tudod követni a VGA minden értékét.
-
válasz
bozont #32634 üzenetére
A VPU recovery nálam akkor kapcsolt be még a 3850-es ASUS VGA-nál, ha túl vot húzva a kari és melegedett. Nem tudom a te kártyád hány fokos alapból, de mivel ugyanolyanunk van, sok különbség nem lehet. Talán nálad valami pont a VGA-ra tolja a meleg levegőt! Nem tudom, hogyan szedted le az NV drivert, de ha én annyit szoptam volna ezzel a király VGA-val, már rég feltoltam volna egy friss, ropogós vindózt, kilőve ezzel driver problémát! Szvsz!
-
lala42
őstag
válasz
bozont #28350 üzenetére
Szerintem a TFT monitoroknál a jelet (persze lehet,hogy nem jól tudom
mert még nem láttam olyat) analóg csatlakozó veszi a videokaritól. Azért van a dobozban DVI átalakító. Az LCD monitoroknál (egyes tipusoknál) van DVI bemeneti csatlakozó. De TFT monitornál 60 Hrz. csak a szemészeknek és az optikusoknak használ
-
Dubuka
csendes tag
válasz
bozont #28318 üzenetére
Saphire Radeon 4870-el rendelkezem, ATT-vel teszteltem a kártyám, és IDLE 62 (RPM:720-880 FAN Speed: 23-25%)fokos, leterhelve(ATT-vel) pedig 68-67 fok körül volt(RPM:1400-1500 FAN Speed 30-35% környéke ), a méréseket a GPU-Z 0.2.8-al mértem.
Valaki mért kisebbet?
Másnak mennyi? -
dzsóbácsi
aktív tag
válasz
bozont #28318 üzenetére
'70-esre csak a megfelelő BIOS-t kell felrakni és máris nincs porszívó hangja...Nekem mostmár szőrös fánknál sem megy a venti 48% fölé /10perc/..ami már télleg türhető..Éjszaka pedig 23% terheletlenül..Ja és ref. hűtő lévén az a rengeteg hő nem melegít további alkatrészeket...sztem ez sem elhanyagolható
4850X2-ről valami hír?? -
Osynho
addikt
-
Tomate
veterán
válasz
bozont #10099 üzenetére
Az AC-ból ki lett véve a dx10.1 hála Nv barátunknak, majd nemrég kiadtak egy peccset amivel elvileg már megy a dx 10.1. De öszintén egy 35mb-os patch hol képes helyettesíteni az igazi dx10.1-et? Ez megint csak valami vetítés.
Acor:Elvileg a Crysis alapból nem támogatja a CF-et mivel ATI
Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Vicces képek
- Bluetooth hangszórók
- Alkoholista nevelde
- Wise (ex-TransferWise)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged