- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Aktív témák
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
8nemesis8 #49976 üzenetére
Hát nekem a HD 3870 X2 probáltam annak 1G volt állítolag... megette vacsorára ... nem elég hogy akadt ... fullon játszhatatlan tempót tudott produkálni
8800 GTX 768M ... mediumon elment de úgy akadt azzal is... eddig amivel csak probáltam akad...valamiért .. 9800 GX2... úgy szintén...vagy csak én vagyok hozzá bénade akad
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
8nemesis8 #49962 üzenetére
Persze. Már 4870 512M Zuzok. Ez előtt egy HD 3870 X2 volt, mindenki mondta hogy nem érdemes váltani ne ugorjak bele a cserébe.
CrySis Minimum fps nővekedés brutális szintű volt. Full akcióban 28 - 30 fps nél meg áll..
HD 3870 X2 * tankosoknál gondolt egyet 10 Fps...akkor ez hány % gyorsulás?????
Lehet nem szalad fel 45 - 50fpsre. Viszont brutálisan viszi és stabilan JÁTSZHATÓAN!
Másfelöl Nincsenek szarakodások azzal hogy bocs * stalker nem megy a crossfire játszhatatlan a clear sky fullon stb
Érdemes váltani!!!!! és nem csalódtam a kártyában. egyedül a 3dMark06 ban kaptam kevesebb pontszámot.... De logikus 2gpu vs / 1 Gpu ott kb ennyit számít... Viszont nem Dmarkra vettem 4870 est
-
madgie
titán
válasz
8nemesis8 #49936 üzenetére
Krájziszban annyi a különbség alap és 800/1000 körül húzott 4870-nel, hogy kvázi ugyanazt hozza húzva Very High-on, mint alapórajelekkel High-on (1280*1024-ben persze, magasabb felbontásnál már nem hinném)
Amúgy jól emlékeztek, az egyik 12V-s ágon 14, a másikon 15A-t tud leadni a 400-as tápom. Akkor nézhetek majd valami combosabbat, ha lesz időm (és pénzem)...
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
8nemesis8 #49936 üzenetére
Igazából a minimum fps nagyon jó a volt HD3870 X2 höz képest.
Tehát akciós részeknél se küldi le hanem az a stabil játszható tempót azért lediktálja a vga.
1280x1024 VeryHigh
Viszont sokkal többet fps nyertem 800 / 1000 mhz órajelen 3.6 Ghz intellel. Mint hogy 4 ghz / Alap Hd4870 es kari.
Bár lehet hogy ha veszem a HD 4870 est a párját már a 4.0 Ghz tuti elkell majd neki
Monitorom csak 1280x1024 et bír. Így igazából 1 Vga bőven kiszolgál
Most nagyon sasóltam ezt az alaplapteszteket crossfireban hogy x38-x48 / p45 / egyéb mennyi a különbség hogy csak 2x8Ba járatja avagy 2x16 ba a kártyát avagy 2x16 Pci-e 2 .0ba... Hát nem hittem a szemeimnek. Ahogy a lap megosztja a teljesítményt avagy a adatátvitelt onnantól már rohamosan csökken a vga tempója... 2 vga gyengébben muzsikált mint 1 ... érdekes. -
lsc
nagyúr
válasz
8nemesis8 #49929 üzenetére
A chieftecek jók, nincs velük megbízhatósági gond, azért nem szokták ajánlani mert a 12 V-os águk nem a legerősebb/ami rá van írva azért leadja/, terhelésnél zajosak lehetnek, illetve a legfőbb hogy az áruk nem a legjobb, hasonló vagy olcsóbb áron lehet kapni jobbat .
-
madgie
titán
válasz
8nemesis8 #49923 üzenetére
Kétszer kékhalálozott a minap, ezért szedtem szét tegnap a cuccot. Valószínűleg nem a 4870 a ludas, hanem a 400-as Chieftec dolgozik kicentizve a Phenom II, a 4870 és a három vinyó fogyasztása miatt. Mivel ez még régebbi táp és az egyik hateres csatit adapterezve kellett megoldanom a VGA számára, így nem mindegy, melyik ágon lévő 12A-t használom erre. Ez is csak most derült ki, mert elsőre jól csináltam, tegnap vszont a másik ágra kötve kattogást hallottam. Na, az a táp volt...
De jó gépházam van, míg nem szedtem le az oldalát, addig fel sem tűnt, mennyire hangos lett a venti a tápban
-
madgie
titán
válasz
8nemesis8 #49899 üzenetére
Helyesbítek: totál fura a hűtése a 4870-es Powercolornak. Nem is jól gondoltam első ránézésre.
Ma szétkaptam, és rézt csak a GPU kap, a ramoknak valami szivacsos, ragacsos anyag jutott, hogy áthidalja a távolságot a hűtőborda alsó része között (ami már messze nem réz persze). Nemtom, nem is találkoztam még ilyennel, de nem túl bizalomgerjesztő, asszem szerzek a közeljövőben valami jobb ventit az Accelero S1-hez. Ott mégis csak ram sünik vannak, meg nagyobb a hőleadó felület...fagy53: nekem ott vannak rég a 3850-en, nem pottyantak egyszer sem le
-
Eli_01
csendes tag
válasz
8nemesis8 #49747 üzenetére
Nemrégiben volt szerencsém hozzá igaz az 512MB-os volt crossfireben ment a szintén sapphire társával azon viszont egy gfx chilla volt, hát attól kicsit hangosabb volt
. A viccet félretéve egy kicsi hangja van azért, de nem zavaró. Hőfok tekintetében is elég jónak mondható alapon gpu/memó:48/57 fok, szőrös fánk alatt sem ment fel gpu/memo: 77/82 fok fölé.
-
-
Bali27
addikt
válasz
8nemesis8 #49732 üzenetére
hát igen. ebből az jön le hogy majd ha a játékokat nem viszi megfelelően akkor a vgaban van még krft, de egy 48xx re kell váltani...
Legalább is igy laikusként..Ja a 9.2es Driver+Catalystról mia véleményetek? Azt kaptam a kártyához.. Tök mind1 h melyik drivert rakom fel? Vagy ide is rakjak XG-t?
-
qfm
őstag
válasz
8nemesis8 #49320 üzenetére
1280*960 azért mondtam hogy nem óriás felbontást akarok, csak azt hogy késöbb is elvigyen újabb játékokat ha nem is maxon
Eközött a kettő között filózok:
SAPPHIRE HD4850 1GB DDR3 VAPOR-X PCIE
SAPPHIRE HD4870 512MB DDR5 Sapphire Edition PCIECsak azt lenne jó tudni hogy a játékok amik jönnek az elkövetkező időkben, inkább memória igényesek lesznek, vagy inkább meghálálják a sávszélt meg a gyorsabb gput
-
qfm
őstag
válasz
8nemesis8 #49315 üzenetére
Köszönöm a véleményed.
Igen, e miatt nem tudtam még dönteni, mert jelenleg főleg csak nagyobb felbontáshoz kell az 1gb, amit nem használnék ki, de az új játékok meg már lehet meg fogják zabálni, így nem tudom melyik lenne időtálóbb. A másik szempont még a hűtés volt, legalábbis eddig a vapor-x -ről jót hallottam, és úgy gondolom azzal talán tuningolni is lehetne kicsit, és jobban bírná picit mint egy ref hűtős 4870. De igazából ennek nem jártam annyira utána. Van még két hetem eldönteni.
Addig ha bárkinek van még valami elképzelése, várom
(#49317) köszönöm neked is, megnézem azt a kártyát is
-
_Toka_
senior tag
válasz
8nemesis8 #49294 üzenetére
Picit felette használom, de meg vagyok vele elégedve.
Nem vagyok 12, tehát nem csak a holnapután megjelenő játékokkal játszom. Meló mellett van még régről is elmaradásom bőven. Nem mellesleg több mai játék is röccenés nélkül megy a vasamon max.-on. Igen, max.-on!(#49304) Tomi 16: Úgy érted, amikor még működik rendben?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
8nemesis8 #49294 üzenetére
Miért ne lenne ésszerű? 6-7 játékon kívül, szerintem közepes beállítások mellett tökéletesen megfelel mindenhová.
Persze AA nélkül.
De inkább itt egy kis ízelítő. KATT (VGASpeed)
-
gfefe
őstag
válasz
8nemesis8 #49250 üzenetére
na meg azért tegyük hozzá, hogy az AMD már szerver szinten 6 magosokat gyárt...
asztali szinten pedig akkor már nem sokára fognak ezek is jönni és ha véletlen ezek is kompatibilisek lesznek a régebbi foglalatokkal akkor végképp jó vétel az AMD...csak sajna erről bővebb infót senki sem tud...
-
-
-
gfefe
őstag
válasz
8nemesis8 #49124 üzenetére
szerintem beéri rendesen... pláne, hogy ha egy kis tuningot is beiktat az ember mind két karin... a jelenlegi karim tudja a 730 at a gpu-n és 1150 et a memen. Na ah az új kari is fogja tudni legalább a 700/1100 at már sinen vagyok...
apropó itt kérdeznék vissza arra amit már feltettem tegnap itt, de válasz nem jött, hogy mi annak a proginak a neve amivel win alól tudjuk a vga bioszát égetni?
Vmint, hogy van e belőle olyan változat ami megy 64 biten....
vha még 3870 es időszakomban használtam, de már foggalmam sincs, hogy melyik ez a progi...
-
lsc
nagyúr
válasz
8nemesis8 #49114 üzenetére
de egy-két játéknak azon a felbontáson már most is kevés . Ebből hol jön ki hogy ne vegye és mindenhol kevés ? Ha nem érted amit olvasol abban sajnos nem tudok segíteni . Nem kell hozzágondolni semmit, amit írtam azt kell megérteni .
Mod realmadrid92 : Ha most kell a kártya akkor vedd meg most, őszre lehet jön olyan játék amihez az 5xxx széria is kevés lesz . Amit linkeltek 4870 vapor-x 1 Gb 45 körül egész jó áron van, a hűtés is jó rajta .
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
8nemesis8 #48816 üzenetére
Sapphire DualSlot hűtéséhez 4 eres kábel van, szóval vezérelhető a fordulatszáma. Ebben a hűtés tesztben benne van a DualSlot (sajnos a Vapor nincs benne még).
-
_Toka_
senior tag
válasz
8nemesis8 #34907 üzenetére
Ez megvan itt helyben is...
Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- LEGO klub
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Minden a maxon: Asztalunkon a ROG Strix Scar 18 notebook
- One mobilszolgáltatások
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- ASUS TUF RTX 3070 Ti - Bármelyik RX 6800 (XT) / 125 000 Ft
- Garanciális ! GIGABYTE RTX 4070 Ti SUPER OC 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK!
- Asus Dual Geforce RTX4070 12GB - Garancia: 2026.07. -ELKELT
- Palit 3070 Ti GamingPRO 8G 115e ft
- MSI RTX 5080 16GB GDDR7 VENTUS 3X OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H110M i5 6500 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Deepcool D-Shield V2 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest