- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Aktív témák
-
77Dmb
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Régi elveimet félredobva (csak NV semmi más) egy Asus Extreme radeon HD 4870/Hdmi/512 Mb tulajjá vedlettem.
Első meglepi kellemes: a dobozra és számlára írt 512 Mb helyett a kari biosza 1 Gb memóriát ír, és mindenhol uez a helyzet.Melyik lehet az igaz???
RAMokon nincs hűtés, ezért alapból ragasztottam rájuk bordát még mielőtt gépbe raktam volna, biztos ami nem bizonytalan
Előtte egy GF 7800GT ment a gépemben már vagy 2 éve, ami kezdett elfogyni játék alatt. Nem vagyok tuningbajnok, még tesztelni sem igen szoktam a kártyáimat. Egy vmi érdekel, hogy a kedvenc játékom IL-2 repszimulátor max beállításon zökkenőmentesen fusson. A 7800-as már nem bírta a monitor 1600*1200 natív felbontását, ezért léptem egy nagyot.
Hát lehet, hogy visszafelé? A GF 1024*768-ban, max grafikával + élsímítással, még akadás nélkül simán viszi a játékot.
No hajrá, feltolom az új karival 1600*1200-ra, ráadok apait anyait és LÁM... kb. 4-5 fps/sec. Hű ez hidegzuhany...
Talán mégsem kellene ekkorát lépni, és elkezdem visszaszedni a képjavító funkciókat. Az eredmény: 1024*768 felbontás mellett, minden egyéb - élsímítás stb.- kikapcsolva, és még mindig játszhatatlanul szaggat a játék. (Ezt messze felülmúlta a 7800GT)
Uccsó próbaként a játék graf vezérlését OpenGL-ről DirektX-re kapcsolom, és láss csodát megy gond nélkül. No elkezdem visszakapcsolgatni a képjavítókat, megy is minden szépen, még az 1600*1200 felbontást is viszi szépen. (Igaz már vagy 2* simán kidobott a játékból...) Igen ám, de így sokkal rondább a game egész grafikája, és a maximális beállításokat nem is engedélyezi...
A tesztekben -emlékeim szerint- azt írják, hogy ennek a GPU-nak már elég jól feljavították az OpenGL kezelését, már már utoléri a "szupergagyi, nyamvadt" GF-at is... Hát most mi az igazság?
Lehet vmi elkerülte a figyelmemet a beállításoknál?
Légyszi Erre adjatok vmi okos tanácsot, vagy jobban járok, ha visszarakom azt a kivénhedt "sz@rt"? -
Fecos15
tag
Hali Mindenkinek!(Sapphire 4850 tulaj vagyok)
És azt lenne a kérdésem nektek hány fokos?a cuc mert nekem kb 80 de semmit se állítottam rajta,meg igazából nem is tudok mert nem nagyon értek hozzá!
Eltudnátok mondani pontosan mit kell csinálni? hogy ne legyen 80C
Jah és azt se akarom ,hogy hangos legyen szóval hány fokot érdemes úgy hűteni,hogy ne is repüljön le a venti a helyéről,(inkább mondom úgy hány fokosnak kell lennie a vgak többségének?)terhelésnél kb65-70fok-ra gondolok
Szóval ha egyszer beállítom ne keljen többet!
(gondolom Format Cig)
Válaszokat várom! -
MPowerPH
félisten
válasz
Johnny Cage #29191 üzenetére
Ja, csak ez kicsit visszabutítja a vga -t.
-
MaSzKa
senior tag
válasz
VinoRosso #29121 üzenetére
"Te milyen pasztával kencézik össze össze a gyári refhűtésű radikat? Abban is van ám ezüst bőven. A másik meg az, hogy nem mindegyik ezüst tartalmú pastzta vezeti az elektromosságot, pont ezen oknál fogva."
attól még hogy szürke nem jelenti azt hogy van benne ezüst
az ezüst az fém és mint minden más fém vezeti az elektromosságot
és ha tényleg az van benne akkor az vezeti az elektromosságot
sokféle adalékanyag van és rengetegféle paszta
még aranytartalmút is láttam már -
DigitXT
félisten
válasz
Johnny Cage #29191 üzenetére
Ja, végülis ha 2D beállításokkal játszunk 3D-ben...
Esetleg még meg lehetne fejelni azzal, hogy vegyük a grafikai részletességet minimumra, a felbontást 640x480-ra, úgy kevésbé dolgozik, tehát kevésbé melegszik...
Vagy ne játsszunk, dobjuk ki a karit.
Amúgy ha vki ilyen okokból butítja le a karit, vehetett volna eleve gyengébbet, hűvösebbet.
Most nézem, hogy 3D módban kevesebb feszt ajánlasz: "racionális" tipp.
-
MaSzKa
senior tag
válasz
TTomax #29089 üzenetére
"e mint látjuk gyárilag passzív hűtéssel is szerelik.."
egyedül a Gigabyte az és azon sokkal másabb alkatrészek vannak és az nem referencia
4 helyett 5db fesz modul van rajta és az elrendezés is más és gondolom az alkatrészek elkrendezése is és a memória órajeléből visszavetteka PowerColor HD4850 SCS3 volt a legelső bemutatott passzív ilyen vga de nem merték kiadni egyenlőre pedig már majdnem fél és is eltelt
122 és 148W TDP-s vga-t passzívan hűteni nehéz
H2O kell ide már sztem -
rento
őstag
válasz
Szuperboci #29161 üzenetére
köszi a segítséget, sikerült végülis cfx-be kötni. a 8.10-es béta catalyst-tal ment. a 8.9-el nem. viszont a teljesítményétől nem ájultam el. a 3d markokban jól skálázódott, viszont a crysis játszhatatlan volt, az ut-ben sem vettem észre hatalmas különbséget. egyedül a cod4 volt az amire azt mondhattam h szinte dupla annyi fps-t produkált, mint egyedül a 4870-es. több játékot nem volt kedvem/időm felrakni, szal egyenlőre ennyi, haver már el is vitte a 4850.
-
Johnny Cage
addikt
Lehet, hogy mégse kell új hűtő. 4850 tulajoknak tipp:
ATT-ben a következőre állítsátok a Túlhajtást:
- 2D: MAG 250mhz / MEMÓRIA 500mhz - Feszültség: 1.158V
- Ventillátor: Kézi állítás => 0
Vegye fel profilba pipa. Indításkor ezt a profilt használja pipa. Készenléti mód után helyreállítás pipa. Mentés 2D néven.- 3D: MAG alapon (500mhz) / MEMÓRIA alapon (750mhz) - Feszültség: 1.120V
- Ventillátor: Kézi állítás => 35
Vegye fel profilba pipa. Indításkor ezt a profilt használja pipa. Készenléti mód után helyreállítás pipa. Mentés 3D néven.Automata túlhajtás:
Automata 2D/3D túlhajtás bekapcsolása pipa. Apply to all game profiles... pipa. Értelemszerűen 2D-hez a 2D elnevezésű profilt, 3D-hoz a 3D elnevezésű profilt.Ezek a beállítások 3D alatt hűvösebben tartják a kártyát, mint automatán, mégis sokkal csendesebb, mivel a ventillátor fordulatszáma fix. 2D alatt pedig még csendesebb és kevesebbet fogyaszt. Érdemes kipróbálni.
-
cortez(21)
csendes tag
tegnap haverral eggy cigi közben azon elmélkettünk hogy vajon mért van az hogy a gpu memio hőmérséklet több mint a többi érték. arra a következtetésre juttotunk ebbőll kiindulva:
http://kepfeltoltes.hu/view/081006/rv770_www.kepfeltoltes.hu_.jpghogy a gpu felületére nem teljesen fekszik fel az s1 talp része (ez alatt értsd"mivelhogy a memio [memoria input output] és ez a gpu szélén helyezkedik el) gondoltuk megviszgáljuk közelebről első ránézésre minden jó ,szétcsavarozzuk a kártyát ujra pasztázzuk ugyan ugy maradt a +10 celsius fokos külömbség (a memio javára)ekkor szemet szurt hogy az s1 talprészén található eggy kis fekete védő muanyag ami a heatpipe tetején helyezkedik el gondoltuk, "mibajunklehet" levesszük és uggy rakjuk vissza a gpu ra . és lám csodát a hőmérséklet beállt +5 celsius fokra a memio javára és ráadásul már ugy emelkedik a hőmérséklet hogy 40 ről hirtelen felugrik 50 re hanem fokozatosan lásd:
http://kepfeltoltes.hu/view/081006/ujj_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
Wukiwo
senior tag
most akkor végül is melyik gyártó kártyáját ajánljátok?
tegyük fel az ár most mellékes (gianni listájában megtalálható karikra gondolnék )
Sapphire Radeon HD 4850 512 DDR3 Dual Slot h. 2 év gar: 35.500,-
- VGA Gainward Radeon HD 4850 512 DDR3 Extra hűtős 3 év gar: 35.500,-
- VGA Gigabyte Radeon HD 4850 512 DDR3 Zalman hűtős 2 év gar: 36.500,-
- VGA ASUS Radeon HD 4850 512 DDR3 Glaciator hűtős 3 év gar: 36.990,- -
_Toka_
senior tag
válasz
F-ECT$ #29176 üzenetére
A nem ref. megoldások pedig próbálják jobban lehűteni a kártyát, mint a ref. hűtés tenné, de ez csak jelentősen több hanggal esélyes.
Ez nem teljesen igaz: Hűtőteszt . (Érdemes megnézni a "Same fan speed" táblázatot.) Persze nem biztos, hogy megér 10k-t egy T-RAD2
Én itt anno a kártya gyártók nem referencia megoldásairól beszéltem, nem a piacon kapható alternatív hűtési megoldásokról.
És azokra jellemzően igaz, hogy hangosabbak a referenciánál, ellenben drágábbak is a tehetségesebbek... -
Rockybro
tag
A Turbo és a TurboX mennyit javít a kártyán? Bőven jó az alap is nem?
-
XoZ
aktív tag
válasz
Rockybro #29178 üzenetére
A jó hűtésű 4850-esek:
- az előttem említett MSI Quad Pipe (a webshopoknál általában nem jelzik külön, ezért nem tudhatod, hogy ezt vagy a referencia hűtésűt kapod, itt a PH-n már láttam bontatlanul 33 ezerért is)
- HIS IceQ4 ez talán a legjobb, mert kifelé fúj, viszont 40 ezer körül van és viszonylag nehezen beszerezhető (különösen a gyári tuningos Turbo és TurboX)
- Gigabyte MC-1GH passzív, viszont ventillátor nélkül szerintem nem érdemes használni (venti nélkül akár 90-100 fokig melegszik, ára 40-45 ezer)
- referencia + AC S1/AC Twin Turbo/GFXChilla/stb. (35 ezer + a hűtés) -
Rockybro
tag
Üdv! Gondolom már százszor leírtátok, de én azért megkérdezem mégegyszer, hogy a jelenlegi állás szerint a HD 4850-esnél melyik a legjobb és egyben legcsendesebb hűtési megoldás? A toxicról és a dual slot fansink-ről azt olvastam, hogy nagyon hangosak, az alap verzióról pedig, hogy nem hűt... Passzív hűtésben nincs jó megoldás? Esetleg várjak még mire kijön egy jóhűtésű?
-
MPowerPH
félisten
válasz
katt777 #29175 üzenetére
Ferrari... Álomvilág
.
Nem tom, én eddig jó ATI -at fogtam ki, nem ilyen silányat.
Az X1950XTX -em GPU -ja 760MHz -t tudott, amivel tökéletesen elégedett voltam.
A 2900XT -m 898/1104 -et tudott, ami megint jónak számított, mert a 8800GT -ket lazán elverte...
Ez a kártya meg egy gyík, már utánna is néztem egy Diamondnak, hátha sikerül egyet szereznem.F-ECT$: nem fog melegedni.
-
F-ECT$
titán
válasz
_Toka_ #29168 üzenetére
(Igen, direkt írtam, hogy nettó árak, de ezt valahogy mindig keverik a népek
)
]A nem ref. megoldások pedig próbálják jobban lehűteni a kártyát, mint a ref. hűtés tenné, de ez csak jelentősen több hanggal esélyes.
Ez nem teljesen igaz: Hűtőteszt . (Érdemes megnézni a "Same fan speed" táblázatot.) Persze nem biztos, hogy megér 10k-t egy T-RAD2, szóval egyelőre maradok egy ref hűtős 4870-nél, aztán ha nagyon melegszik, akkor teszek rá valami erősebbet...
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #29174 üzenetére
Hát, sajátjaimról tudok nyilatkozni eddig 1950XT +8%, 3870 +10%, 8800GT +22% (GPU és RAM is, és stabilan), szóval tuningra csak nV, de ez most GTX260 vs. HD4870 nV-nak csak a kiegyenlítésre elég magasabb áron. 4870-et bár már láthatnám! Ja, és 8.5+ driverekkel legmagasabb összetettséggel a 3870 már szépen elkalapálta SM3.0-ban a 8800GT-t (mindkettő max tuninggal), SM2-vel meg 1 szintben voltak. Szóval részemről ezért is maradtam az ATI mellett, mert a minőség mindenkinek jár.
Forza Ferrari!
-
MPowerPH
félisten
válasz
katt777 #29170 üzenetére
Már 100/200 -ig jutottam 0.8v -n. De itt van valahol a határ.
Sajnos tuning szempontjából nem ilyen rózsás a helyzet.Nektek mennyit sikerült kisajtolnotok a kártyákból?
"(Meg ne sértődjön ám a márkamániás, autót még nem látott kolléga, hogy V-vel írtad a BMW-t!
)"
Ezért még számolunk. -
katt777
félisten
válasz
pempellini #29172 üzenetére
Na, a 0.8V az durva!
Bocsi, ezúttal én is kihagytam az adott hsz-t.
(Meg ne sértődjön ám a márkamániás, autót még nem látott kolléga, hogy V-vel írtad a BMW-t!
)
ATT-t köszi, akkor tényleg már csak a bios vs. ATT low level driver hőeltérést kell megtudnom.
Vsz majd bios-ban lövöm be a hűtést a folyamatos szabályozás érdekében, de mindenképpen ATT-szal fogom tesztelni előtte. Feszt is, sztem jó lesz az nekem 1V-on 300/700-zal, mint most a 3870.
Hűtés-szabályozásra meg megnézem még a RivaTunert, hogyan megy. -
pempellini
senior tag
válasz
pempellini #29171 üzenetére
én igy skáláztam be az ATT-[link]
és nem megy a kari 70c-fölé.
ezekkel teszteltem:crysis,cod4,stalker,jerico.
everestel kiraktam az osd-t és ott figyeltem.
szinte nincs is hangja a 4870-nek és a 80-fokot meg sem közelíti
alapon 56-58-fok -
katt777
félisten
válasz
pempellini #29169 üzenetére
Köszi. 2D-ben mennyire lehet max levenni a feszültséget és az órajeleket? Csak mert ez 3870-nél is csaknem -10°C-ot jelentett energiatakarékos módban.
És ha már ATT: a 4870-et is túlmelegíti bios beállításokkal, vagy ez spec. 3870-probléma? (Ti. ATT-ból ua beállítás mint biosban +5°C még Chillával is 1.05V-on, viszont a feszt biztosan kezeli, mert 1.3V-on viszont +10°C 2D órajelekkel.)
-
_Toka_
senior tag
válasz
F-ECT$ #29163 üzenetére
Azt nem tudom eldönteni, hogy vegyek 4850-et jobb hűtővel és húzzam 4870 körülre, vagy vegyek 4870-et rosszabb hűtővel, és azt akkor nem húznám.
A 4850-et nagyon kis eséllyel húzod 4870 körülre. Főleg, ha a kapott teljesítményt nézzük, hiába közelítjük a frekit. Valszeg a GDDR5 az oka.
Egyébként is kevéssé húzhatók ezek a kártyák. Túl forró fejűek ahhoz. Ne érts félre, így forrón tökéletesen mennek, de sok tuningpotenciál már nincs bennük.A referenciák hűtése egyáltalán nem hangos. A nem ref. megoldások pedig próbálják jobban lehűteni a kártyát, mint a ref. hűtés tenné, de ez csak jelentősen több hanggal esélyes.
A referenciák bőven jók!
(#29164) DigitXT:
Jól leestek az árak...
F_ECT$ írja, hogy netto árak. -
katt777
félisten
válasz
DigitXT #29164 üzenetére
Francot estek, éppen mennek fölfelé az Euro erősödése miatt. Bár ezek bruttónak sem rosszak, én itt sajnos meg vagyok lőve. Viszont ha minden jól megy, hétvégére meglesz a Sapphire 4870, az ASUS sajna rohadt drága, ugyanazt +6k-ért kapnám meg. Ennyit nem ér az EPU.
Sapphire 4870 bios-okkal mik a tapasztalataitok? Néztem TPU-on, és a legfrissebben 980MHz-re van húzva a RAM boot-up clock. Van valami hiba a memóriákban, amiért ez kell nekik?
Zomb€€: Nyilván azért írta oda...
-
F-ECT$
titán
VGA vásárlás előtt állok, az biztos, hogy 4850/70-et szeretnék venni. Azt nem tudom eldönteni, hogy vegyek 4850-et jobb hűtővel és húzzam 4870 körülre, vagy vegyek 4870-et rosszabb hűtővel, és azt akkor nem húznám.
Lehetséges jelöltek (nettó árakkal):-GigaByte Radeon HD4850 512MB GDDR3, TV Out + Dual DVI+HDMI, PCI-Express, Zalman Heatpipe hűtés 30k
-Sapphire Radeon HD4850 Toxic 675/2200MHz, 512MB GDDR3, PCI-E, Heatpipe hűtés, TV + Dual DVI+HDMI 33k
-GigaByte Radeon HD4870 512MB GDDR5,PCI-E,TV+Dual DVI+HDMI 43k
-Sapphire Radeon HD4870 512MB GDDR5,PCI-E,TV+Dual DVI+HDMI 45k
Ti mit választanátok, esetleg más jelölt? (Fontos lenne, hogy ne legyen túl hangos a hűtés.)
-
Szuperboci
senior tag
Ha közbeszólhatok felejtsd el a cfx et,én is most adom el mind a két 4850 emet,pedig csak 1 hónaposak voltak.Sok vele a bíbelődés,nincs hozzá megfelelő driver.Sok játék fagy,csak 3dmark06 megy vele rendesen.Vantage is csak véletlenszerüen fut le.
Viszont ha van időd és türelmed annyi ,hogy vársz egy jobb driverre akkor hajráA válaszodra annyit hogy 1 híd elég,és alapból bekapcsolja a driver.Catalystbe alul van kiírva hogy cfx be van a kártya és van egy pipa téve a használatához.Ha nem irja ki Catalalsytbe akkor mehet a dirver reinstall,vagy régebbi driver.Na ezért ment el a kedvem a cfx től.
-
rento
őstag
Lenne 1-2 kérdésem cf-fel kapcsolatban.
Adott egy 4870 és egy 4850-es kari. Crossfire-x-et akarok. Annyi lenne a kérdésem h hány db. cf híd kell a működéséhez, és a catalystban hol lehet bekapcsolni konkrétan a cf-et? -
M@trixfan
addikt
Eza aztán pörgő topic!
Valaki meg tudná mondani, hogy egy 4850 + Accelero S1 belefér 2 slot magaságba vagy túllóg rajta?
-
DerStauner
senior tag
-
kanmajom
tag
válasz
lala42 #29150 üzenetére
nekem is tök ugyanilyen dualslotos sapphire van.
semmi baja, kivéve: a crysist nem bírja a kártya csak 1024/768 maximum felbontáson. de hát ez egy nvidiás játék. remélem a gta 4-et jobban fogja csípni.
amúgy nem vmi tuningbarát tremék, legalábbis az enyém. 660/1100 mhz fölött instabil. -
CimbiX
aktív tag
válasz
lala42 #29150 üzenetére
Nekem sima Sapphire-om van, ket honapja megy rajta a Folding@home minden szabad pillanatban (ha otthonrol elmegyek, gep bekapcsolva marad, csak estere lövöm ki), semmi baj nincs vele. De az biztos, hogy ha rendeltem volna a kartyat, akkor nem lennek ilyen bator. Igy ha feldobja esetleg a talpat, csak beugrok a Saturn- ba es hozok egy masikat helyette. Furmark-al (exe fajl atirva) is orakon keresztül kinoztam (egyszer 12 oran keresztül), UE 3 motoros jatekok es Oblivion brutal texturakkal stb. neha orakon keresztül megy, semmi baj nem volt vele soha.
Ha most mindenki, akinek ilyen kartyaja van, beposztolna, hogy "je, nem ment tönkre a kartyam", akkor attol tartok hamar betelne a topik.
Azert GW-ot ne vegyel.
-
XoZ
aktív tag
válasz
Mauzes #29151 üzenetére
Az első hozzászólásban van néhány bundle kép, általában DVI-HDMI átalakító, DVI-DSUB átalakító, TV kimenet átalakítók (SVIDEO, komponens), MOLEX-PCIE tápátalakító, crossfire híd, driver CD (+ egyéb CD-k, pl. játékdemókkal, 3DMark, DVD lejátszó).
Más: biztos volt már, de aki hűtéscserén gondolkodik, itt egy teszt 13 hűtővel: [link]
-
lala42
őstag
válasz
rocket #29143 üzenetére
Nem is azért mondom, mert megállapítottam, hogy minden ilyen kártya szar. Ezt nem állítom. De azért, amikor sorozatban fogom ki és az ismerőseim is a rossz kártyákat, akkor elgondolkodik az ember, hogy mi is van itt?
Annak ellenére, hogy vacilálok (mint a kormány) még mindig azt mondom, hogy rápróbálok még egy ilyen karira, mert azért jókat is hallok felőle és ár/értékben nekem megfelelne.
Tehát 2-3 nap múlva jövök az új tapasztalatokkal -
Mauzes
addikt
Üdv!
Weblapon így írják: ATI HD4850/512MB SAPPHIRE OEM PCI-E VGA.
Mit jelent egy videókártyánál, hogy OEM? (2 év garanciát írnak.)
-
XoZ
aktív tag
válasz
Johnny Cage #29133 üzenetére
Az én Sapphire Toxicomon gyárilag ilyen van, és jobban lehűti mint a referencia hűtő (idle 45 fok, load 75-80 fok), viszont ennyi pénzért sokkal jobb hűtőket kaphatsz (4 heatpipe, jóval nagyobb felület, halkabb ventillátor), pl.: AC S1 (ehhez kell egy halk 12cm-es venti pluszban), AC Twin Turbo, GFXChilla
A gyári hűtő cseréjénél viszont figyelni kell a memóriák és a VRM megfelelő hűtésére is, ehhez az említett hűtők tartalmaznak bordákat (az S1-hez adott VRM hűtő nem jó a 4850-re, és csak 8 memória bordát tartalmaz, tehát itt külön venni kell plusz hűtőbordákat is). -
rocket
nagyúr
válasz
lala42 #29128 üzenetére
Mindig is lesznek elromlo termekek, nem ertem mit kell ezen kiakadni, ahoz kepest mennyit adnak el, olvasgatva a forumokat semmi ok a panikra, nem nagy szamban romlanak el a kartyak.
Persze van 1-2 ember aki felfujta a lufit, es nehany ember rossz tapasztalatai alapjan altalanosit a temaban.Valaki megfogalmazta mar a lenyeget korabban, a legtobb tortenetbol nehany dolog kimarad ami esetleg a felhasznalo felelossegere is fenyt vetne, az emberek mar csak ilyenek, minden a masik hibaja. (persze vannak boven akiknel nem ez a helyzet, gyari hibas kartyat kapnak, vagy gyari allapotban hasznaljak megis meghal, erre talaltak ki a garanciat).
Az is elofrodul neha, hogy valamelyik gyartonak kikerul hibas szeriaja, amivel az atlagnal is tobb a gond, pl. Gainward third party huteses 4850 kartyainak az elso szeriajaval voltak gondok boven, amit azota megoldottak.(ez az egesz tortenentrol a Maxtor vinyok jutnak eszembe, amikor nehany evvel ezelott par felhasznalo rossz tapasztalatai alapjan sokan azt a konkluziot szurtek le, hogy a Maxtor vinyok sz@rok, es elromlanak, pedig csak arrol volt szo, hogy sokkal tobb Maxtor vinyo fogyott mint mas markak, ezert persze, hogy tobb problema volt, de osszesegeben semmivel nem volt tobb mint mas gyartoknal.)
Nekem nincs problemam a 4850-nel, ezert nincs mit irnom ide, ismetelgetni azt amit mar leirtam nem fogom napi szinten
-
_Toka_
senior tag
válasz
lala42 #29137 üzenetére
Mondjuk az Általad említett egy nagyon nem tipikus hiba... Azaz ott valami nagyon nagy gány van. Ha jól értem, még be sem boot-olt vele a gép úgy, hogy olvasható info-kat láttál volna a monitoron.
Ez nem R770 hiba. Azaz nem olyan, ami miatt érdemes/nem érdemes ilyet venni. Az a darab konkrétan egy hulladék. Tipikus gyári hiba. Félre ne érts, de ez még a jobbak közül való, mert nem csak bizonyos bolygó-együttállásokkor sz@r.Azért győzködlek, mert szerintem ettől függetlenül még egy esélyt adhatsz 4850-nek...
-
MPowerPH
félisten
válasz
pempellini #29134 üzenetére
Ha ATT -ben beállítod, akkor visszaállnak. Ha nem állítd be, akkor úgy maradnak. Ha az ATT -t kikapcsolod, akkor szintén visszaáll a gyári vezérlés.
Csinálj egy energiatakarékos 2D -s és egy 3D -s profilt. Ezeket a hardver menün belül az automata túlhajtásban tudod kontrollálni. Oda betöltöd őket és az ATT fogja váltani az órajelprofilokat 2D/3D alapján. -
Johnny Cage
addikt
válasz
Frenky89 #29088 üzenetére
Megéri egy ilyenre cserélni a gyárit? Mert a referencia hűtés se nem halk, se nem hűt jól. Alacsony fordulaton van egy idegesítő mély pulzáló búgása, magas fordulaton meg a szokásos visító hang, ennek ellenére sem hűti le túlzottan a chip-et. A Zalman vajon hatékonyabb lehet? És halkabb?
-
DerStauner
senior tag
a twin turbo-t most akkor hogyan is kell felszerelni?
láttam olyat is, hogy a hűtőcsövek voltak az alaplaptól távolabbi oldalon, és itt most van olyan, hogy a hűtőcsövek vannak az alaplap felőli oldalon. elfér egyáltalán?
-
lala42
őstag
válasz
VinoRosso #29124 üzenetére
Hali!
Én is csatlakoznék a hozzászólásodhoz. Ma vittem vissza a Shappire 4850-es kártyámat. Pénteken jött meg, teljesen sz@r. Kipixelesedik a képernyő, fúrcsa általam még az ASCII kódtáblában sem látott jelek jönnek fel a képernyőre. Nem ismeri fel egyik driver sem a kárttyát. Ugy-hogy ez nem jött be. Visszakerült a 2900 Pro. Csak azt nem értem, hogy ha ennyi meghal, vagy halott kártya van a piacon, -nem első amivel találkozok ebből a tipusból, l. Nashwill fórumtársunk, - akkor a gyártó, vagy a forgalmazó miért nem tesz ellene valamit. Azért nem Krőzusok vásárolják ezeket a kártyákat. -
VinoRosso
veterán
válasz
MPowerPH #29090 üzenetére
tedd maxra, az AA-t és az AF-et, így talán jobban szimulálja a játékok alatti terhelést, de ez sem lesz detto ugyanaz. igazából még játék és játék közt is sok különbség lehet. Memória stresszre a Clear Sky-t ajánlanám, geometriára valami tolongós autóversenyt, talán gridet, shadere meg a furmark illetve a vantage new calico tesztje loopolva. De végülis ha játékra kell akkor az a legegyszerűbb, hogy játszol minél több játékkal, és ahol hibázik, ott visszaveszed az órajelet, Sokmindent úgy sem tudsz csinálni már ennél az órajelnél.
-
VinoRosso
veterán
hát azt tudom tanácsolni, hogy most ne vegyél rv770-et, gainwardot semmiképp. Nagyon sok ilyen VGA meghalt mostanában. Én inkább most kivárnék, és figyelném a netet, hogy hány hozzászólés érkezik megdöglött karikról, meg amúgyis nemsokára jön az 55nm-es gt200 ha jól sikerül, még le is nyomhatja a betonstabil ati árakat, és akkor érdemesebb lesz feltenni azt a kérdést, hogy milyen VGA-t vegyek. Én most garis cseréig meg az új nv karikig ellavírzok egy 9600GTvel, ez nem olan jó mint a radeonok, de a 4850 után ez a legjobb ár/érték arányú kari, és nem is kerül sokba(25k volt "zsír" újan).
Bluegene: Nem tehetek róla, hogy funkcionális analfabéta vagy(sajnos egy felmérés szerint Magyarországon az emberek 75% ilyen, hála a csodálatos oktatási rendszernek), mindeki más felfogta, hogy én soha nem csökkentettem a venti fordulatszámot(hanem inkább növeltem), és csak akkor emeltem feszt(biztonságos értéktartományon belül jóval) amikor már fele olyan meleg lett a kártya. A cikket meg olvastam, még mielőtt megvettem volna a GFX Chillát, és úgy vettem meg, hogy tudtam, külön hűtést kell tennem a VRM chipekre, ezért is volt rajta az eslő pillanatokról kezdve.
-
Bikerider
aktív tag
Hi
Kozvelemeny kutatast szeretnek vegezni
Van valakinek zalmanhutus HD4850-es Gigabyt-ba
Venti hagjai,GPU,Ram C-fokjai
Van valakinek Sapphire HD48500 TOXIC-ja
Neki is a venti hagja,GPU,Ram C-Fokjai
Nekem Sapphire DS 4850-es em van.Meg vagyok vele elegedve
Csak kivancsi vagyok nem-e jartam volna jobban Zalmanos Gigaval,vagy Sapphire de a TOXIC-kalUI:E7300 procihoz mindenkep 1066-os ramok kellenek vagy jo neki a 800-as is.
Az INFOT,HELPET KOSZONOM SZEPEN
-
MPowerPH
félisten
Na, sikerült elérnem azt a bizonyos határt. Tehát, 100/200 -on stabil 0,8v mellett, 3D -ben tesztelve.
GPU -t alacsonyabbra már nem akarom rakni, memória meg 180 alatt nem bírja. Így a 200 az bőven jó ott. Majd 4870 tulajok közül jó lenne ha más is megpróbálná, hogy ez mennyire normális/reális. (anno a 2900XT 202,5/202,5 alatt fagyott) -
VinoRosso
veterán
válasz
MaSzKa #29074 üzenetére
hát valaki megnézhetné már igazán, ne mindig cska én bogarásszam a topicokat, de majd ha lesz időm meg kedvem akkor lehet rápsinaltok a gt200 vagy a g92-es vagy a g96-os topicra. Végülis most vettem egyy 9600GT-t, szóval a motiváció megvan. Ja am megnézted Te milyen pasztával kencézik össze össze a gyári refhűtésű radikat? Abban is van ám ezüst bőven. A másik meg az, hogy nem mindegyik ezüst tartalmú pastzta vezeti az elektromosságot, pont ezen oknál fogva.
-
MPowerPH
félisten
válasz
pempellini #29119 üzenetére
A segítségeknél megtalálsz mindent az ATT -ről. Jó szemezgetést.
-
MPowerPH
félisten
válasz
pempellini #29117 üzenetére
Nem. Katt csinált ATT -hez beállítási útmutatót, anno onnan tanultam meg én is használni. Itt van.
-
MPowerPH
félisten
válasz
pempellini #29115 üzenetére
Így jó?
GPU-Z -t nem linkelek, abszolút hülyeségeket mutat...
-
MPowerPH
félisten
válasz
pempellini #29113 üzenetére
Melyikről? Avagy miről?
Ide belinkelem majd.
-
MPowerPH
félisten
válasz
pempellini #29111 üzenetére
Igen, ATT -ben csináltam mindent. A fesznél a legördülő menü mellett van ... -os feliratú gomb. Ott tudsz megadni spec értékeket.
200/200 -on is stabil, így a GPU 42C -s 1200RPM -en.
-
Roba
tag
Üdv!
A monitorom egyelőre a régi, egy LG 900 B 19" CRT, szerintem ez nem számít. Az új gépem az előzőhöz képest - habár a kiegészítő házhűtő a táp alatt maradt: 2700 rpm - halkabb lett, más viszonyítási alapom nincs. A gpu hűtője nem hangos, nem is hallom a kieg. házhűtő miatt( az se hangos), jól hűti, nekem 65 fok fölé nem ment a hőmérséklete.
A gpu hűtője nem fedi, de elér a csupasz memóriák széléig, 1 ns-osak, tehát effektív 2000 mhz-et tudnak, picivel ez alatt mennek. Mivel nincs hűtésük TILOS a húzásuk, még a 2 év gari ellenére is. Azért azokat a süniket nem kellett volna lespórolni a memóriákról. Ha biztosra tudnám, hogy alapon a csupasz memóriák bírni fogják hosszútávon, akkor biztos ajánlanám. Aki biztosra akar menni ragasszon rá süniket, de lehet, hogy a gpu hűtője miatt nem tudja teljes felületével. Több órás játék után kilépve, az Everest-ben a gpu dióda (MemIO): 65 fokos volt, a 3 gpu adat közül a legmelegebb.Egy core 2 duo 8X400-on, 1:1-ben, 2x2 gb. ram, Sap. Rad. 4850 alapon, a Crysis 1024X768-on, élsimítás nélkül, dx.10-ben, minden nagyon magas beállításon (full), egy tengerparti részen 30 fps-t futott. Tehát magas beállítással jól játszható, nem rossz ez egy Geforce-ra optimalizált gaménál, jó a 4850.
Lenne egy kérdésem: XP alatt jól működött a refreshlock progi( pld: a Gothic 3 alap 85 hz-ét felülbírálva 100 hz-en futtatta), viszont a Vista alatt a Crysis 60 hz-en fut, nem veszi figyelembe a beállított 100 hz-et. Mi a megoldás?
THX!
-
MPowerPH
félisten
válasz
Bikerider #29108 üzenetére
Kérdés ---> Válasz.
DerStauner: a 2900XT -n is egy brutál AC hűtő volt, a GPU -t hűvösen tartotta, a gyárira rávert majd 10C -t. Ellenben a ramok melegebbek voltak, a VRM az néha 20C -vel is magasabb hőt produkált, és a kártya is eszméletlen forró volt. Ráadásul a házba tolta azt a sok meleget, amitől minden más is erősebben melegedett. Igaz, csöndes volt.
-
Bikerider
aktív tag
Hi
Ketto osztalytars kerdesei:9600gt-rol HD4850-ra
8800gt-rol GTX260-ra EN HD4870-es mondok
Egy HD4850-es gyorsabb ming 9600gt Sli-ben -
MPowerPH
félisten
válasz
DerStauner #29106 üzenetére
Én se az 1 slotos hűtésre gondoltam, mivel 4850 esetében is beszélhetünk 2 slotról, pl. HIS tálalásában. Igaz meg is kell fizetni, de az a VRM -re tapasztalatból mondom, hogy jobb.
_Toka_: Isten őrizz, hogy a BIOS -hoz hozzányúljak. Így a legegyszerűbb, és a legbiztonságosabb.
-
DerStauner
senior tag
válasz
MPowerPH #29101 üzenetére
hadd csatlakozzak be én is az eszmecserébe, ugyanis hamarosan meg kell jönnie az ac twin turbo-nak
nos, véleményem szerint egy sima ref sapphire hűtő (4850) sem hűti jobban a memóriákat meg a vrm-t, mint az új hűtés keretében ráragasztott sünik. vannak olyan kártyák, ahol gyárilag van rátéve a borda a vrm-re, egyesek szerint az megfelelő hűtés.
-
_Toka_
senior tag
válasz
MPowerPH #29104 üzenetére
Vigyázz vele, mert itt - emlékeim szerint - valaki már járt úgy, hogy addig csökkentette a frekiket ill. a fesz.-t, míg nem indult! De asszem ő BIOS-szal matatott. Mondjuk ezzel szemben előnyöd van, mert induláskor kilövöd az ATT-t, és meg is vagy.
Na, ügyes! A végére meggyőztem magam, hogy minden rendben, csak csináld![ szerk. ] Viszont ez esetben lehetne már akár off is...
-
MPowerPH
félisten
válasz
pempellini #29103 üzenetére
A villanást hogy érted?
ATT -ben csináltam, ott van beállítva mindkét profil, és a program vezérli, hogy 2d -ből 3d -be váltson és vissza. Egyet vibrál olyankor a képernyő, de ez normális. Ez volt az 1900 és a 2900 esetében is.
Te próbálkoztál takarékos funkcio beállítással?
200/300 -on is stabil.
-
_Toka_
senior tag
Abszolut nem hangos. Úgy értem adva van a házam, ha megy a gép, jön valamiféle zaj onnan - mily meglepő
-, de egyáltalán nem vészes. Sőt, mikor lecseréltem a korábbi 9600GT-met - bocs az ott szereplő randa képért... -, amin egy komolyabb hűtés volt, azonnal feltűnt, hogy jelentősen halkabb, mint az volt. Cserébe viszont forró! De, mivel nem éget lyukat a padlószőnyegbe, ill. nem égeti a bokámat, engem ez nem zavar.
Én nem nyúltam hozzá, viszont megy tökéletesen. Hogy akinek tönkrement, miért ment tönkre - legyen az akár VinoRosso -, nem tudom, ellenben többségük tuningolt, és/vagy hűtést cserélt.
Konkrétan nem emlékszem olyanra, aki ref. kártyát vett, nem birizgálta és tönkrement volna neki. Nem kattintgattam végig VinoRosso linkjeit, tehát ha Te megtetted és ott találtál ilyent, ebben akár Te is lehetsz már jobban értesült. -
MPowerPH
félisten
Igen, Zafír.
Én őszintén mondva félek az ilyen a hűtőktől, mert a GPU -n kívül mást nem hűtenek elégségesen.
Na, egyenlőre belőttem 250/400 -ra 0,8v mellett. Így álló ventivel is csak langyos a vga. kíváncsi vagyok, így mennyit eszik.
1200RPM -en forog a venti, teljesen hangtalan. így a GPU 46C -s, memory 47C, shader 49C, VRM 40C. Igen, ez Sapphire.
Aktív témák
Hirdetés
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest