- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- gerner1
- Lalikiraly: Letiltott a Marketplace
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
-
VinoRosso
veterán
válasz
BloodyEddie #2693 üzenetére
érdekes, akik megírták azt a hírt, szerintem nem nagyon voltak felháborodva, hogy amit ide belinkeltél azt ők csinálták. Pedig a szerzői jog az övék, nem a tied.
-
Bundás22
őstag
válasz
BloodyEddie #2693 üzenetére
ősi lengyel népi mondás: nem az a mester aki letöri a gallyat hanem aki megfaragja a furulyát
ha ennyire föl vagy háborodva miért nem linkelted be te?
-
BloodyEddie
őstag
válasz
Bundás22 #2647 üzenetére
Te Bundáskenyér, k*rvára örülnék ha leállítanád magad!! Belinkelek egy hírt ide, erre te azzal vágsz fel a GT200 topikban
Abba a topikba is küldtem egy infót, erre van pofád belinkelni ide ugyanazt?!
Ha veszem a fáradságot hogy figyelem az újdonságokat és jelzek ha találok valamit, baszottul örülnék, ha nem másolnád amit én találok, vagy legalább írd oda, h "by BloodyEddie", nem hiszem h túl megerőltető
-
alien_
őstag
Voltmár?
Chiphell -> hd 4850 powerplay -
R.Zoli
őstag
válasz
Bundás22 #2647 üzenetére
Tuti kamu ez a benchmark, nem történtek olyan architekturális változtatások a GTX 260 és 280-ban ami miatt most hirtelen a COH feküdne az NV kártyáknak és a Crysis alatt meg magukhoz képest belassultak mert 1,8-szeres gyorsulást a 3870 X2-höz képest a 4870 X2 is fog tudni pedig nem fekszik neki ez a progi...A Crysis lehetne éppen az a progi ami meg tudja menteni az NV seggét majd a 4870 X2-vel szemben is talán mert ez nem fekszik az Ati kártyáknak...
-
dr.radon
csendes tag
Kedves Photoshop végzős hallgatók!
Örömmel tudatom Veletek, hogy egy kivételével mindenki szín 5-öst és azonnali állást kapott a VR-Zone fiktív grafikon gyártó részlegénél.
Bundi, veled találkozunk a nyári pótvizsgán, addig is gyakorold a pozíciónálás és a kitakarás művészetét.
-
-
illusiON
őstag
na egy utolsó de csak hogy legyen a vga-mnak önbizalma [link]
leviske: sztem az nálunk azért több lesz nem 100 ezer körülbár kitudja
-
leviske
veterán
Azért én megfizethetetlennek nem mondanám...
A GTX260 lesz olyan 80-90k a 80-as meg lesz olyan 100-120k...De pont ebből kiindulva nem hiszem, hogy csak ekkora árkülönbség volna, ha a teljesítményben ennyire elvernék az ATi-t...
"technológiára sincs olyan praktikus és kifinomult mint az amd."
Ezzel mélységesen egyetértek...és nem csak azért, mert ATi fán vagyok...
-
depzoo
tag
Mennyit lovagoltok ezen a (fake) képen...
Az nv karik lehet hogy gyorsabbak lesznek pár százalékkal max 25-30 mondjuk, de árban pedig a magyar valóságban élők számára megfizethetetlen, ezért nem szeretem most az nvidiát. Más kérdés hogy technológiára sincs olyan praktikus és kifinomult mint az amd.
-
leviske
veterán
válasz
Bundás22 #2665 üzenetére
Ezt én értem, de a GX2-ben ugyan ugy 240SP van, tehát felesleges abból kiidnulni. Inkább az a kérdés, hogy azzal a problémával kapcsolatban tudtak-e valamit előrelépni, ami miatt a GTS512 alig volt gyorsabb a GT-nél, pedig 16sp-al több volt benne és magasabb órajeleken is járt...
(#2668) tzsolesz: és az 50-es miért lenne gyorsabb a 70-esnél?
-
tzsolesz
nagyúr
Én azért mberibb voltam: AZÉRT EZ EMBERIBB
A legutolsót értd 4850-nek, bocsi.
tudjátok mit hadjátok a fenébe, még ha az 4850-es is lenne, akkor is felcseréltem akettőt, de legalább szemléltettük azt hogy mennyit is érnek ilyenkor ezek a szar grafikonok.
-
-
Bundás22
őstag
válasz
leviske #2662 üzenetére
KB. azt tudnám elhinni, hogy annyira hagyja ott, az X2-t, mint a GX2... esetleg kicsivel jobban, mert nem lesz SLI Sose becsüld alá az erő sötét oldalát Luke! Ez ennyivel jobb lesz 240 sp 128 helyett és azok is 50%-kal gyorsabbak tehát a g80-tól minimum 2,5X gyorsabb lesz, minimum
, ráadásul 3 éve ezt fejlesztik
-
-
Bundás22
őstag
válasz
tzsolesz #2658 üzenetére
miközben a HD4650-es régebbi kérdésemre sem válaszolt senki, mert az nem olyan fontos, mint a 8800GT. CSÁ
azért nem válaszolunk mert nincs válasz, brühühü!
egyébként ne várj csodát a 4650-től, kábé 3850-es szintű ami már most 20K használtan, addigra meg 15K lesz, sztem még gyengébb is lesz az rv670-től
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
BloodyEddie #2617 üzenetére
az anonym info szerinti sebességgel valami nem stimmel. a 3870 x2 kb hozza a gx2 sebességét, ezek után a az 1.4 gx sebességű 4870 dupla gpus verziója nem értem hogy lesz csak 1.3 gx2. mondjuk ezt magyarázhatja driverpara vagy az a tény, h nem sikerült kihajtani a kártyát
tzsolesz: 4650 jó kérdés. én eddig egyetlen 3650 tesztet nem láttam, namármost ha szivárog info, az mindig a csúcskategóriánál kezdődik (amikor azért az emberek jórészének nem az van). várj egy picit, lesz még normális info is.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
VinoRosso #2656 üzenetére
Nem értettél meg úgy látom, de tudod mit gyerünk át egy kicsit a GTX-es topicba, mindjárt belinkelek neki hülye garfikonokat, meg elkezdem isteni az ATI-t, utána majd belikeljük a hozzászólásokat, amit ott kapok utána. Kezd már érdekesebb lenni a történet amit írtam, ugye így már világos, itt befejeztem a témát és kész, beszéljünk másról.
Nem vagyok teljesen ATI párti, de ATI-s topic-ban szeretnék inkább ATI-król több infót megtudni, ittt meg már az összes Nvidiás Youtube-os videó, meg az összes létező NV-és előzetes, meg teszt, meg fogysztás, meg istentudja mennyi szar be van linkelve, miközben a HD4650-es régebbi kérdésemre sem válaszolt senki, mert az nem olyan fontos, mint a 8800GT. CSÁ!!!
-
leviske
veterán
válasz
Bundás22 #2649 üzenetére
"lehet h a 4870X2 is lemarad NV bácsitól,"
Irónikus, hogy eddig én is ezt magyaráztam...Amugy azért én annyira nem látom reálisnak, hogy ennyivel verje a HD3870X2-t a GTX200-as család... Bár mondjuk attól függ, hol helyezkedik el ezen a kiindulási pont... 70FPS-nél, vagy 0-nál...
Egyébként azt illene belátnod, hogy teljesen más, hogy hallunk a GT200-ról és megint más, ha csak arról van szó. És mikor megemlíted, akkor nyugodtan teheted off-ba, mert teljesen más az on hír és megint más az off....
Az már egy más kérdés, hogy ha off-ba tennéd a GT200-as hsz-eidet, akkor az elmúlt 20 oldalon csak off lennél...Nem akarlak bántani, de nekem nagyon ugy tűnik, hogy csak azért jársz ide írogatni, mert ez a topik jobban pörög...
-
VinoRosso
veterán
válasz
tzsolesz #2654 üzenetére
jo de azert azt is vedd figyelembe, hogy egy marginalis csoportba tartozol. Nem azert, mert az NVIDAsok tobben vannak, hanem azert mert az emberek tobbseget nem erdekli, hogy milyen logo diszeleg a vgajan, azt veszi ameik jobb. Es ok ugyanugy olvasgatnak, nekik is van velemenyuk amit ide beirkalnak. Pl en is kozejuk tartozom. Nekem most nv karim van, de lehet hogy minnya leszedem rola a feliratot, es rateszek egy erospista matricat. Ha nagyon jo lesz a 4870 akkor en is olyat fogok venni, sot jo lenne ha vmit mutatna mar az ati, mert akkor vegre lesz egy kis verseny, ami lenyomja az arakat, meg a vga is jo lesz melle. Igy most se az arak, se a karik nem tul jok. Nekem rohadtul mind1, hogy mi van rairva a karimra, az a lenyeg, hogy nem azert vettem 200/300kbol gepet, hogy azt nezzem, ahogy a Crysis szaggat rajta 1650x1050 be.
-
Bundás22
őstag
válasz
tzsolesz #2654 üzenetére
nem értelek összehasonlításra jó az nv
egyébként ha 8800Gt-d lenne akkor meg azt dicsérnéd h milyen szépen visz mindent(crysis-t beleértve)a közepét nézd meg a filmnek a 2600XT-den úgyse fogy látni olyat -
tzsolesz
nagyúr
Ember, ha nem látnád ez egy ATI-s topic, ahol az emberek ATI VGA-król beszégetnek, ne csodálkozz már azon, ha valakinek nem tetszik egy bizonyos NV.
Ha meg nem tetszik a topic akkor meg miért olvasgatod?
Mit gondoltál, én ha beírok egy NV-és topic-ba hasonlót, úgy elküldenek az isten f@szára ahogy vagyok, én meg így is csak annyit mondtam, hogy nekem nem jön be, meg hogy unom, hogy mindenki ezzel jön, ennyi. -
Bundás22
őstag
válasz
T.Peter #2652 üzenetére
igen lehet h egy ománi hülyegyerek csinálta, photoshoppal vagy akármivel, ez lehet
Although, the benchmarks are done internally by Nvidia a vrzone szerint viszont eredeti nv-s(vettek egy 3870X2-est a boltból
), szal a vrzone elég neves ahhoz h tényként kezelje, vagy csupán átverés
-
T.Peter
őstag
válasz
Bundás22 #2647 üzenetére
Nézd meg, a Call of Juarez-nél a legnagyobb a differencia. Emiatt kizárt dolog, hogy ez valós legyen. Az ati eddig is elverte CoJ-ban az nvidiát, nem hinném, hogy pont most változna meg, ráadásul ennyivel. Egyszerűen képtelenség. Az pedig, hogy a logó ott szerepel, számomra nem azt jelenti, hogy ha ott van egy logó, akkor az már hiteles, hanem azt, hogy ha van egy grafikon, és azon a grafikonon szerepel egy gyártói logó, akkor természetesen annak a gyártónak a kártyái szerepelnek jobban, vagyis egyszerűen csak parasztvakítás, amit sokan be is vesznek sajnos.
-
Bundás22
őstag
válasz
VinoRosso #2650 üzenetére
örvendetes hogy egyeseknek van humorérzékük!
egyébként elég manipulatív a grafikon, az Y tengelyen lévő számokat kell kuksizni, mert futó pillantásra azt hihetné az ember h 5X gyorsabb közbe "csak" 2X, kábé olyan mint a választási plakátok és közvélemény kuatások, szal 0,8-nál kezdődik a grafikon nem 0-nál(az ati teljesítménye=1)
-
Bundás22
őstag
válasz
PepeDon #2648 üzenetére
Különben már egyszer felhívtam a figyelmed ez az ATI topic, az ilyen cikkeket a nvidia topicba kérném legközelebb (azt nem olvasom).azért linkeltem mert látom ide még nem linkelték pedig fontos, az h te mit kérsz és mi tartozik a témához az más tészta(ez is ON, hisz mi alapján lehet összevetni őket?
)
különben is miért ne? idegesítenek az ilyen linkek? legalább már te is tudsz róla (hisz az nv-s topicot nem látogatod), az h ott virít az nv logó a bizonyítéka h komoly benchmark lehet hisz a nevét adta a cég, ráadásul reális(eddigi előzetes+tapasztalat alapján)
ennek alapján lehet h a 4870X2 is lemarad NV bácsitól, mondom ezt mint AMD-ati párti ez van szvsz -
PepeDon
tag
válasz
Bundás22 #2647 üzenetére
Ezek a legjobb grafikonok. Semmi nincs rajta csak viszonyszámok. Most lehet,hogy olyan felbontásba tesztelték, ahol már a 3870x2 csak 2 fps-t tud. És ezt 1,2-2,4 meg az nvidia. Ráadásul ott virít a nagy nvidia logó.
Különben már egyszer felhívtam a figyelmed ez az ATI topic, az ilyen cikkeket a nvidia topicba kérném legközelebb (azt nem olvasom). -
válasz
TomBoy1986 #2637 üzenetére
hát ezt is megértük - lett egy olyan Catalyst, ami tényleg hozott jelentős javulást
8800GT dolog: a fejlettebb dynamic branching miatt az ATI kártyák tényleg kevesebbet lassulnak magasabb felbontáson - 19x12-ben ez már jól érezhető. véletlenül pont ez az a felbontás, amihez már eszembe sem jutna sem a 88GT, sem a 3870 - ez pont jól is jellemzi a két cég közötti különbséget mind műszaki, mind marketing vonalon...
-
HSM
félisten
válasz
TomBoy1986 #2642 üzenetére
8.5 valóban fainul megy.... és talán egy légyszarnyival gyorsabb is xp alatt..... A béna 8.X-esek közül az első jól elalált.... Asszem marad egy drabig...
-
Dare2Live
félisten
válasz
cowboy_bebop #2639 üzenetére
...
-
TomBoy1986
veterán
válasz
cowboy_bebop #2639 üzenetére
Óriási teszt... 3 játék. Abból ráadásul a 3870*es mindenhol gyorsult, kivéve ahol stagnált.
Szép az egészben hogy saját magam amit tapasztaltam ellentmond a tesztben lévő eredményeknek, ugyanis nekem gyorsult a WIC-ben a 3870-es DX10 módban 10%-ot (ez 2 FPS-t takar).
A 8.5-ös bizony egy nagyon jól eltalált driver lett, amit az itteni 3870-es tulajok szerintem meg is tudnak erősíteni.
Amúgy nézd meg az előző hsz-em 2. linkjét. Ott a 8.3-mal hasonlították össze. Nem kis javulást lehet látni - erdmények a felbontásra kattinva lenyithatók.
-
depzoo
tag
link
ennyit az nvidiáról -
TomBoy1986
veterán
-
szacsee
nagyúr
Azóta már lecsurgott 1-2 liter víz a Dunán.
A 8.5-ös driverrel kb pariban vannak, arról nem is beszélve, hogy a felbontás emelésére az ATI nem nagyon reagál teljesítménycsökkenéssel....legalábbis nem annyira, mint NV.
1920-on a Crysis ugyanannyi FPS-t produkál egy 3850-esen, mint a 8800GT-n. -
Zso2
őstag
válasz
TomBoy1986 #2634 üzenetére
hát pedig a prohardver link ezt mutatja...[link] a 70 hez is 25% kb
-
Zso2
őstag
-
keIdor
titán
válasz
cowboy_bebop #2630 üzenetére
ÉS ez a GTX-200-asoknál elég nagy hiba lehet... a GTX-280 idle 180W-ot fog enni, de ez őket nem zavarja.
-
Dare2Live
félisten
válasz
cowboy_bebop #2626 üzenetére
Márha folyamatosan játszol. Mert ha nem és az átlag ilyen akkor fordul a sorrend 3870 sokkal takarékosabb 8800GTnél egy 3850 meg még egy 8600nál is kevesebbet eszik.
-
Zso2
őstag
válasz
cowboy_bebop #2626 üzenetére
Hát igen mikor megjelent a 880gt ugymond ő volt a legtakarékosabb a nagyok között[ prohardver link] de ne szemeteljük tele az ATI topicot csakhát idegesít a megondolatlan kijelentés..
-
Zso2
őstag
válasz
tzsolesz #2613 üzenetére
Miért nem hagyod már békén a 8800 gt-t , írritál vagy mi?
Egy nagyon is jól eltalált kis karesz, van benne erő rendesen, és igen még mindig jó helyen van ugyanis még mindig az elsők között van az "1chipesek" között főleg a baloldaliak között :-) . A melegedést meg nem tudom miért mondod ezeket is meg lehet rántani annyira mint akármelyiket... -
kisfurko
senior tag
válasz
VinoRosso #2610 üzenetére
Még mindig nem értem, hogy a HT mitől lenne más. Értsd már meg, hogy egy CPU-ban sem egy végrehajtó egység van! Azokat is külön-külön ütemezik, és pont azért out-of-order a végrehajtás, hogy sokkal nagyobb eséllyel legyenek foglaltak. A HT is pont arra való, hogy ha még OOO-val sem sikerül jól kihasználni, akkor legyen még plusz munka. Nem szekvenciálisan hajtódnak végre az utasítások már a Pentium Pro/Cyrix 6x86 óta. Semmi köze a szálaknak a végrehajtáshoz, pláne nem azoknak a processzor szálakhoz!
Ez abból adódik, hogy hogy a processzorok képesek egy blokkolt szál helyett egy másik szál végrehajtására átkapcsolni.Ez ennek szükséges feltétele.
De ezt csak te állítod, a tesztek is mást mutatnak. Olvasd el. Meg fussad át megint a G80-as architektúrát.
Részemről ennyi, a válaszaid alapján nem látom értelmét a további "vitának".
-
BloodyEddie
őstag
Én 4850et tervezek, ha sikerül 45k körüli áron indítani, ha nem, akkor 3870. Már fél éve várok gépvásárlással, egyszer meg kell venni
Nagykerbe am milyen áron viszik be? Oda alapból is normál áron csak a kiskerek dobják meg ennyire, vagy oda is alapból magasabb áron szállítanak be
Ez a memóriaszivárgás konkrétan micsoda? Olvastam róla utalásokat, de semmi konkrét dolog.. és nem, a gúgli nem a barátom
-
válasz
Nekem megfelelne ha magyarországon csak 70k lenne a 4870 már bevezetéskor.
Kár hogy késik az 1Gb-os, pedig arra gondoltam direkt olyat veszek mert azt kevesebben akarnak majd így könnyebb lehet beszerezni, emellett bebiztosítom hogy elég legyen a VRAM a Full-HD monitoromhoz, mert a mostani kártyámmal ha nincs elég gyakran pályatöltés 10-15 percenként le kell vágni az asztalra az új játékokat. (amúgy megelpően jól tűri az 1920x1200-at 2/4x AA és 16xAF mellett COD4, AC, UT3, HL2:EP2 stb... Csak most már szerencsém akad a G80 memóriaszivárgáshoz amit eddig 1440-ben megúsztam) -
syckaloz
aktív tag
válasz
Miért vagy ilyen pesszimista? 'ez' a mi ferink drágaszága
-
BloodyEddie
őstag
Hivatalos HD 4k széria infók és új árak
Aki ért németül, itt a hosszabb változatBár nemhiszem h ez kis országunkban változtatna azon h +15 20k-val drágábban indítják..
-
alien_
őstag
válasz
tzsolesz #2613 üzenetére
AK47...Crysis ezen fut legjobban....mi van?!
Elkötelezett Ati párti vagyok, ennek ellenére ha vennék ebben a kategóriában valamit, megint 8800gt mellett döntenék, mivel 32 000 forintért már kapható, 35k-ért pedig zalmanos-t kapsz.
Remélem, hogy 4870 lesz az új bestbuy, ősszel össze akarok dobni egy asztali configot, remélem hogy megérdemli majd az AMD kártyája, hogy bekerüljön. -
tzsolesz
nagyúr
Ez a 8800GT olyan mint az AK-47-es kistávolságú félautomata gépfegyver. Majd 30 év múlva is ezzel kereskednek az öreg szakik, akik itt egyfolytában ezt ajánlják. Nyugodjon békében a fűtőmester....
Ezután leporolják a crysis-t, és nosztalgiáznak, hogy még mindíg ezen megy a legjobban.
-
PepeDon
tag
válasz
VinoRosso #2610 üzenetére
Tesókám az ilyen hozzászólást legközelebb privátban. Engem teljesen hidegen hagy, hogy ki az okosabb te, vagy vitapartnereid. Sőt a processzor lélektana sem érdekel.
Én itt csak a zsírújmindentverő
HD 4000 szériáról akarok olvasni. Lehetőleg tesztet, lehetőleg minél hamarabb.
Pedig már majdnem elcsábultam egy 3870-es felé, de a teszteket és az árakat mindenképpen megvárom. Lehet utána is 'csak' egy 3870-est veszek, de remélem jóval olcsóbban.
Remélem itt senki nem akar rábeszélni egy nvidiára.Mikor megvették a 3Dfx-et és egyik napról a másikra leállítottak mindenféle terméktámogatást, akkor fogadtam meg, hogy sose veszek nvidiát. Pont akkor volt egy Voodoo Banshee-m. Utána egyszer elcsábultam egy 6600gt-re, de rövid idő múlva becseréltem egy x800gto-ra. Na de elég a történelemből jöjjenek az új kártyák.
-
VinoRosso
veterán
válasz
kisfurko #2587 üzenetére
eírtad, hogy max. 8 különböző utasítást hajthat végre. Hát akkor nem 8 db processzor?
Nem, ha összefogsz 4 db X4PHENOMOT, és azokkal egyszerre ugyanazt az utasítást hajtatod végre, de különböző szálakon, azok attól még nem fognak 1 CPU-nak számítani. Annyi CPU van, ahány szál egymással párhuzamosan futhat. Ezeknek a száma pedig 128.
A gondolatmeneted alapján akkor a hyperthreadinget használó processzormagok már egyből kettőnek számítanak?
Nem mert az Intel a HT-ben csak a szálak ütemezéséhez szükséges egységeket duplázta meg, a végrehajtó egységek száma nem duplázódott. Ez csupán arra elég, hogy az OS két szálat tudjon párhuzamosan ütemezni, logikailag két processzort lát, de fizikailag csak 1 cpu-n, szekvenciálisan hajtódnak végre utasítások. Egyébként a nem az én gondolatmenetem, és nem azt mondja, hogy csupán az ütemezéshez szükséges elemek számát többszörözte meg. hanem van 128 végrehajtó egység, amelyek képesek párhuzamosan egymástól független szálak(=egymással összefüggő utasítás sorozatok) végrehajtására.
Ki mondta, hogy minden stream processzornak külön mentődik az állapota?
Ez abból adódik, hogy hogy a processzorok képesek egy blokkolt szál helyett egy másik szál végrehajtására átkapcsolni.Ez ennek szükséges feltétele.
A nagyobb lebegőpontos teljesítmény sem a szervezésnek köszönhető, hanem a puszta ténynek, hogy sokkal több FP ALU van benne.
Ez nem így van. Ha pusztán a végrehatjó egységeket többszörözték volna az architektúra tervezésénél, csupán egyetlen ütemezővel, akkor nem lehetne hatékonyan váltani a geometriai és a pixel folyamok közt. Nem a szél fújta oda azokat a lokális ütemezőket, szám szerint 8at, meg van belőle egy globális is, sőt hogy még hatékonyabb legyen a folyamok szervezése, a globális ütemező elé beiktattak külön geometriai, pixel, és vertex szálkezelő egységeket is. Ha ezeket mind kivennénk, akkor az olyan, mintha kiherélnénk a gtx-et, mert ezek gondoskodnak a folyamok hatékony szervezéséről. A g80 történetét pedig ismerjük, tudjuk, hogy amit csináltak, az jól, hatékonyan működik.
nem függetlenek a "stream processzorok",
Nem a processzorok közt alakul ki függés, hanem a vezérlésben és az adatok közt.
De ami nem stream jellegű, az nem feltétlenül profitál ebből a nyers erőből.
Ez pontosan így van, sőt a nem adatpárhuzamos számítások egyetalán nem profitálnak ebből semmit. Ez egy-két játékon is meglátszik, ahol csökken a párhuzamosíthatóság szinje, mert adatfüggések alakulnak ki a folyamok közt(pl az egyik olyan geometriát számol, aminek az eredményére egy másik folyamnál van szükség) Sok múlik azonban a szervezésen, és azon hogy az adott játék mennyire illeszkedik az architektúrához(vagy éppen mennyira optimalizálják, mennyire hangolják hozzá). Ezért van az, hogy a különböző architektúrák más és más játékban teljesítenek jól, ahol az egyik jó, ott a másik lehet éppen nagyon szar, mert nem fekszik neki annyira a gamma. Ez általánosságban is elmondható, hogy egy adott GPU-t mennyire sikerül általánosságban a grafikai alkalmazások elvárásaihoz illeszteni. Lehet egy architektúra nagyon jó, lehet óriási számítási kapacitása egymástól teljesen független adatfolyamok közt, ha a valós alkalmazások igényeit nem tudja kielégíteni, akkor max 3dmakkban lesz jó garfikából, de nem szintetikus alkalmazásoknál nem lesz hatékony a kihasználtság. Lásd 2900XT, ami tudományos számításokban, ahol nagy mennyiségű adatokon kell hasonló jellegű műveleteket végrehajtani(pl molekuláris modellezés, nyomásgörbék számítása, n-test modellezés, hullámegyenletek), elveri a GTX-et, grafikai alkalmazások(OGL és DX) nagyrészében meg elmarad tőle.
-
leviske
veterán
válasz
marcias #2603 üzenetére
Szvsz 30k alatt már igen keveredni szoktak az árak... PL: sokáig a HD26-osok árszintjén voltak az X1950-esek, sőt, még most is ott vannak, mikor azért egy 19-es még mindíg lazán ver egy 26-ost...
Szerintem se az nV-t, se az ATi-t nem fogja érdekelni, hogy a kártyái ütköznek az alsóbb kategóriás társaikkal. Az a lényeg, hogy fogyjon a készlet.
Az sem fog senkit érdekelni, hogy a HD4600-asok jódarabig egy árban lesznek a HD26, ill. 36-osokkal.
-
marcias
őstag
válasz
leviske #2602 üzenetére
Jah értem én, de van itt valami... ilyenek, hogy HD2600XT 512MB - 20-25k, HD3850 512MB - 29k... szóval, az oké, hogy csökkentik az árát, de hova? annyiért fogják adni, mint a 2600XT-t? Nyilván akkor annak az árát is csökkenteni kell, mondjuk a 3650 256MB-ot 16k-ért árulják már... ha ezeket még lejjebb nyomják, akkor az már a 3450/70 árszinje.. arra akarok kilukadni, hogy sztem a 3850 elérte azt az árszintet, amit ha tövább csökkentenek, az egész alatta található termékpaletta árát csökkenteni kell.
-
leviske
veterán
válasz
marcias #2600 üzenetére
Én erre csak annyit tudok visszakérdezni, hogy a HD2000-esek megérkezte után eltűntek a boltokból az X1000-esek? És a HD3000-esek után eltűntek a HD2000-esek?
Minden bizonnyal egy idő után elfognak kopni, de nem hinném pl. hogy a HD3870X2 ára végzeteset zuhanna... olyan 50k-ra ha leesik és már akkor is "jobban" jár vele az ember, mint egy HD4850-el 50k-ért...
Én inkább arra leszek kíváncsi, hogy az édes, drága Magyarországon hol fog indulni az ára? 45-50k környékén (számomra irreális), vagy 60-70k környékén (ez számomra a reális)...
Bár örülnék neki, ha 50k-ért már be lehetne szerezni egy HD4850-est... ha jól sikerült széria lesz, akkor a 70-est még ki is hagyom...(hagynám, ha 50k lenne az 50-es...
)
(#2601) Bundás22: ezt kétlem...
Ritkán szoktak VGA-t árulni 500FT-ért... Használtan átlagba 3500Ft a minimum, újonnan meg 6000Ft...
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elden Ring
- PlayStation 5
- Linux kezdőknek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- ASUS ROG Ally
- További aktív témák...
- Gigabyte RX 6750 XT GAMING OC 12G
- ASUS GeForce RTX 4060 Dual EVO OC 8GB - Új, 3 év garancia
- Hibátlan, másfél hetet ment, gyártói garanciás - ASUS Prime Radeon RX 9070 XT OC
- ASUS GTX 1660S Phoenix OC (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- Új, bontatlan, Kazy garancia - XFX Mercury AMD Radeon RX 9070XT OC Gaming Edition
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest