Hirdetés
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
Aktív témák
-
7600GT
senior tag
Az nV kb. eláshatja magát: link Lenne még egy kérdesem is: miért van az, hogy a HD karik Shader limitbe futnak? gbors kis tesztje is ezt állapította meg. Ennyire nem bírnak avval az 5way mimd felépítéssel a fejlesztők?
-
ulveczkii
tag
RV770xt hűtő pletykák
Nemhiszem hogy ilyen mértékben növelt hűtő kellene ha csak 400sp lenne benn kicsit magasabb órajelen. Szerintem elég szép példány. -
Ez is igaz. Hát nem t'om. A 480 / 16 nagyon durva lenne ALU:TEX vonalon, a 480 / 32 meg kicsit hihetetlennek tűnik, nagyon erős hátraarc lenne - és a népszerű hiedelemmel ellentétben nem biztos, hogy megoldaná a gondokat. Pl. azért, mert a sz**os 8 TMU-val ellátott jó kis 2600XT-m rá sem bagózott, ha bekapcsoltam a 16xAF-et...
ulveczkii: a magméretek különbsége persze érdekes, de a selejtek sokkal durvább előállítási ktg-beli különbséget fognak jelenteni, ha 2x800M VS 1500M tranzisztorról van szó.
-
BenceShearer
aktív tag
És az R700-ról mit tudni? Egy lapka alá kerül a 2 mag?
-
ulveczkii
tag
Már kevesebb mint 2 hónap
Reméljük igaz a hír. És ha így van akkor az rv770 még akár hamarabb is lelepleződhet.Dare2Live: Mégaz hogy kevesebb a selejt de eleve kissebb még 2 mag is mint a GT200 vagyis eleve olcsóbb. (65nm 1.5mt vs. 55nm 2x0.8mt)
-
Dare2Live
félisten
-
ulveczkii
tag
válasz
Madmax81
üzenetére
Szerintem ez a hír úgy sántít ahogy van!
Én az ATI-s részét úgy nem hiszem el ahogy van
A GT200zal kapcsolatban megcsak annyit hogy az egy duplázott G80 és oda van írva hogy + 100% nadeazért ez nemegyszer ki lett tárgyalva hogy ez nem így működik. Úgyhogy hiszi a piszi.Szerintem az Ati igenis jó úton halad.
-
Madmax81
aktív tag
Hali
Tényleg igaz az hogy ilyen erős az (Geforce GT200) ??
Ha igen akkor az ati-Amd nagyon elszámolta magát !!??
Ha az Nv igy elhúz nem nem biztos hogy kibir még egy nehéz korszakot a cég , nem értem miért kell ragaszkodni bizonyos dolgokhoz az Ati mérnökeinek ( talán már ők is feladták a harcot
-
rocket
nagyúr
Ha a 800SP soknak tunt 830millio tranzisztor melle a 32TMU-val egyutt, akkor a +40SP meg nagyon keves a "hirben" szereplo minimum 800 millio tranzisztor melle, ami ugye + 134millio tranzisztor az RV670-hez kepest. (remeljuk nem valami 2010-ben esedekes featurere pazaroltak el a tranzisztorokat
)
Elolvasva a hirt valami forum felhasznalo gyujtogette ossze a pletykakat azt irjak, amivel nincs is gond, viszont ugytunik mivel a 800SP-t soknak gondolta a 32TMU-val 800-830millio tranzisztorhoz, ezert megfekezte es abbol lett az RV770, pedig egyik pletyka se igy szolt, ettol meg persze lehet igaz, de az rololehuzassal felero ongol lenne, nehez egyelore elhinni meg annak ellenere is az ATi nagyobb bakikat is lott az elmult 3-4 evben, de ez egymagaban felerne az osszes baklovesuk nagysagaval
-
válasz
ulveczkii
üzenetére
a 400 SP várhatóan +1 cluster a 4 mellé, ha a shaderek környékén van a fő szűk keresztmetszet (szertintem ott van, a / cluster kihasználtságuk), akkor ez nagyjából hozni fog +25%-ot. ha az órajel nő 20%-kal (775->930), akkor ideális esetben ez hozhat 50%-ot. a gyakorlatban ez fps-ben mondjuk 35-40%. és erre jönnek még az architektúra esetleges finomhangolásai.
-
BenceShearer
aktív tag
Hét remélem +50-nél több lesz...azzal az nV mostani csúcsát ha eléri.....
-
ulveczkii
tag
RV770:
• 850-900 MHz Chip
• 400 Shader-ALUsEz mennyire vehető hitelesnek? Mert nem így indult a dolog ha jól emlékszem
RV770:
• 1000-1050 MHz Chip
• 480 Shader-ALUs -
keIdor
titán
RV530 pl...
Újabb pletykák: [link]
R700:
• 2x RV770, also 800 Shader-ALUs, 32 TMUs, 512 Bit SpeicherinterfaceRV770:
• 850-900 MHz Chip
• 400 Shader-ALUs
• 16 TMUs
• 16 ROPs (endlich repariert, 4z/clk, MSAA-Resolve in den ROPs)
• 55nm
• ~ 800-830M Transistoren
• schnelles GDDR4
• Leistung: RV670+50% und mehr
• TDP (Karte) ~150 WattGeforce Next (GT200):
• 550-650 MHz Chip, ~1,5 GHz Shader
• 240 Shader-ALUs
• 80 TMUs
• 32 ROPs
• 65nm
• >600mm² Die-Size
• ~1,5 Mrd. Transistoren
• GDDR3-RAM, 1,0-1,1 GHz, 512 Bit
• Leistung: G80+100%
• TDP (Karte): >200 Watt -
arra gondolsz, hogy 32 címző + 32 szűrő? lehet, az nV-nek is bejött.
amúgy nekem is az ugrott be, hogy a 800 ALU inkább 2 GPU-ból jöhet, úgy már elhiszem a 800M tranzisztort / RV770...
7600GT: a ROP-ba (vissza)drótozott MSAA resolve-ot hiszem, ha látom - az RV670-nél is volt ilyen pletyka...
-
7600GT
senior tag
Egyre érdekesebb: link Legalább reális. Nah annak, hogy szerintük az MSAA Resolve vissza fog kerülni a ROP-okba, Abu85 tutira neki fog esni.

-
Cagm^c
tag
Az AMD Q3-ra ígérte ( februárban ) a B3-as Phenomokat. Akkor miért ne lehetne előbb késsz az R770 is? Látszik rajtuk az igyekezet. 1-2 tőkeinjekció au EU-tól és az araboktól és máris beindul a gépezet.

-
rocket
nagyúr
-
ha most csinálják a próbagyártást az első szilikon-revízióval, akkor a júniusi megjelenés meglehetősen optimista - ha nem is fog kelleni több revízió (ami azért elég idealizált állapot), még akkor is elég feszített meló 2 hónap alatt a konkrét piacra vihető kártyákig eljutni, és akkor még kérdés, hogy lesz-e elég gDDR5 memória (ha igaz a gDDR5-ös pletyi). szurkolok nekik, hogy sikerüljön, de ez még nagyon sok "ha"...
Mozso: régen nem a GFLopsokon múlik a kártyák teljesítménye. ezzel együtt, a fizikai paraméterek tükrében én is keveslem az 50%-ot - bár ott van a kérdés, hogy mennyiben fog változni az MSAA tudás (tudom Abu, az újabb játékokból kopik kifelé az MSAA, de nálam pl. az ilyen játékok még mindig 20% alatti népsűrűséggel vannak jelen...)
-
leviske
veterán
Nem hinném, hogy a RV770 annyira nagy csapás lenne az nV-ra. Max akkor lehetne, ha megérkezne nyár elején, mivel az nV nyáron fogja kiadni a D10U-t, amit már igen csak elláttak memóriával, szept. környékén meg jön a GT200.

MOD: NEWS!!!!!!! Valahogy nem ártana, ha nem volna pletyka.

-
Oliverda
félisten
-
Dare2Live
félisten
Hát én nem ilyeneket olvastam pl [link]
azaz már tavaly novemberben megkapták a samplekat.
Korábbi sample felfutás mass termelés közti idő alapján tippre nyár vége-ösz mire massba mehet a termelés persze sose leeht tudni lehet már nyáreleje és lehet, hogy csak őszvége....ottkar: 100% olcsobb gddr5 mint 512bit. Én azon se lepődnék meg ha NV feladná az 512bites terveit és áttervezné GT200at gddr5re....
-
válasz
TomBoy1986
üzenetére
ill. lehet, hogy a G94 architektúrális tweakjeinek köszönhető a dolog

-
elnézést, off lesz.
miután ezt a topicot többen is olvassák, akikkel anno DX10-et méregettünk, szeretném jelezni, hogy az nVidia nem szabotálja a Global Illumination demot, ill. hogy a tavaly nyári driverrel, 8800GT-vel mért eredménynél a 9600GT a 174.74-es driverrel mintegy 2x gyorsabb.
... na így kell tartalmilag valós, mindamellett rohadtul félrevezető hsz-t írni
az anno mért eredmény ugyanis 1fps volt 
-
Thrawn
félisten
-
keIdor
titán
Ahha... akkor már világos, hogy miért van 16ROP a G92-ben. A 256bit miatt... 8800GTX (G80)-ban volt 24 és így lett 384bit. Ezt nem tudtam...
Kiváncsi vagyok, hogy a G92-t meg lehetne-e oldani 24ROP-384bit-el?
Ilyennek kellett volna lennie a 9800GTX-nek! Mondjuk 800/2000/2500MHz-en egy 8800GTX úgy repesztene mint a hülye! Ilyen lenne az igazi utód, Nvidia de utállak! 
btw: A GDDR4 képes akár 3GHz-re is, így tudnának kicsit javítani a sávszélességen a 256bit-nél ha akarnának... persze kérdés, hogy van-e értelme... de szerintem még kicsit korai a GDDR5. 2009-ig lemenne az ára, addig meg használnának 2,8-3,0GHz-es GDDR4-et...
-
válasz
Csiborbogár
üzenetére
az nVidia igyekezett a G80-at nagyon rugalmasra tervezni - a ROP blokkok variálásával lehetett módosítani a sávszélességet már az elejétől (ld. GTX - 6 ROP blokk - 384bit, GTS - 5 ROP blokk - 320bit), ill. a 8800GS-nél is éltek ezzel az eszközzel. így legyárthatják pl. a teljes értékű G92 chipeket, és egyesekben lenyeshetnek 1-1 ROP blokkot (pl. praktikusan azokban, ahol 1 blokk gyártási hibás volt - tiszta haszon), és már kész is a 192bites kártya.
BMW: eddig igazi szükség nem volt a gDDR4-re, most meg már gondolom nem akarnak kínlódni az optimalizációkkal, ha már itt az 5...
-
MPowerPH
félisten
válasz
Csiborbogár
üzenetére
De, a GPU -tól függ.

Mackósajt: Hát igen, ez a dolog egyre valószínűbb. Csak nem értem azt, hogy miért nem tudják megcsinálni, hogy az első VGA -at kiadják GDDR4 -el, így nem késnének semmit a beharangozott júliushoz képest. Aztán ha a GDDR5 gyártása elkezdődik, és van elég belőle akkor annyi lenne az egész, hogy csinálnának egy HD4950 és egy HD4970 -es VGA -t, amit már GDDR5 -el adnának ki. Így tutira nem késnének az új szériával, és legalább látná mindenki, hogy mit ér az új chip.
Amúgy, azt nem értem, hogy a GDDR4 -et miért nem tornásszák magasabb órajelekre.
Mert azt elmondhatjuk, hogy a GDDR3 -ból kihoztak már mindent. De a GDDR4 -ben még azért lehetnek tartalékok, vagy tévedek? -
Mackósajt
senior tag
Az XbitLabs is éppen azon filózik, hogy nem e a GDRR5 termelés felfutása körüli bizonytalanság miatt ekkora a csend a konkrét megjelenési tervekről.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
válasz
MPowerPH
üzenetére
technikailag talán nem volt annyira nehéz, mert minden ROP blokkhoz 64bites buszon keresztül kapcsolódik a hozzá tartozó memóriablokk (ha jól emlékszem, ezek dedikáltak, a crossbarolás csak a ROP-ok és a TPC-k között van), ezért a ROP blokkok számának variálásával változik a teljes sávszélesség. gondot inkább abban látok, hogy az elmúlt 20-30 évben minden létező szervezési logika építhetett a 2-hatvány méretű buszra, és szerintem a tesztelés során olyan meglepetések érték az nVidia mérnökeit, hogy ihaj. amúgy persze, a crossbar miatt nem kísérleteztek 512bittel, a 384bit is kész csoda sztem...
Keldor Papa: kezdetben igen, de a memória ára esni fog, a nyáké meg nem :-) arról nem beszélve, hogy nem csak a nyákot, hanem a GPU-t is módosítani kellene.
-
MPowerPH
félisten
Amúgy azt én se értettem, hogy lehetett 384bit -es buszt csinálni.( lehet tényleg a crossbar miatt lett ekkora.. )
Én nem csak arra leszek kíváncsi. Hanem arra, hogy ezek után mennyire lesznek tuningbarátok a vga -k. Mondjuk az ATI nem arról híres, hogy a csúcs VGA -it agyon lehet húzni.
-
MPowerPH
félisten
Na igen, csak sajna a piacon még nem láttam ilyet.
És az nem lehet, hogy elsőkörben az ATI kiadja a VGA -kat GDDR4 -el? Az új széria csúcsai úgyis is támogatják majd a GDDR5 -öt, azt beletudják később is rakni. Úgy mint az X1900XTX - X1950XTX esetében volt anno.
És nem tudni, hogy mekkora teljesítmény növekedést okozna az újabb memória. Mert emléxem a 2900XT -nél tök mindegy volt, hogy GDDR3 vagy GDDR4, ez nem javított a vga teljesítményén.

-
válasz
MPowerPH
üzenetére
persze, hogy nem használták fel, ugyanaz a chip, mint a 88GT meg a 88GTS-512. egyébként ezeket a kártyákat nem elsősorban a memória-sávszélesség limitálja (legalábbis 16x12-ig), de ha nő, nem árt.
SZVSZ az a fő gond itt, hogy a 256bit kezd már szűkössé válni, az 512bit viszont irdatlan overkill. a 384bit meg érzésem szerint állati nagy szívás lehetett, ha se az nVidia nem folytatja, sem az ATI nem kapott rá (meg sehol máshol nem látni nem 2-hatvány szélességű buszt). kíváncsi leszek, beválik-e az ATI-nak az órajelnöveléses megoldás... -
MPowerPH
félisten
válasz
TomBoy1986
üzenetére
A 9800GTX -ben mégse használták fel. Mondjuk látszik is, mert nem tudtak sokmindent kihozni a kártyából.
-
MPowerPH
félisten
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Bizonyám.
Az 512 -es az drága. Nem véletlenül egy időben a középkategória sem kapta meg a 256 bitet, csak a 128 -at.
Amúgy érdekes dolog, de a GDDR4 nem lett valami elterjedt, és nagyon nem is próbálták kihegyezni őket, ellnetétben a GDDR3 -al. Pedig pont ahogy írtad, van benne tartalék bőven.
Számomra az is érthetetlen, hogy egy csúcskártyára miért nem GDDR4 -et raktak, azért egy X2 -höz illett volna.
A crossbar az valóban gyengébb mint az ATI ringbus -a, de amint látszik, nincs szükség 256 bit -nél nagyobbra, és még mostanában lehet nem is lesz. Így elnézve az ATI terveit, ők még nem tervezik újra bevezetni. Talán az Nvidia visszateszi a 384 -et a 9900 -as szérián, de ott is csak kényszerből, mivel abból a technológiából már sokat nem tudnának kihozni más módon.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
ulveczkii
üzenetére
Nagyban drágítja a nyák felépítését (több réteg kell az 512-eshez, ha jól tudom), s ezért is lett elvetve a használata az RV670 esetében.
Na meg persze a GDDR4... amelyek 2.5-2.7GHz-re is képesek (már persze ami rajta van a 3870-eseken). Úgy pedig már közel 85GB/s-os sávszélesség is elérhető.
Bár az nagyon látszik a 3870 X2-k teljesítményén nagy felbontásban, hogy oda bizony már nem elég a GDD3+256bit (2048*1536 és fölötte).
-
ulveczkii
tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Szeretném azt hinni hogy nem kidobott péz volt. Illetve az hogy 512 bit az nem volt szerintem nagy ráfordítás sem anyagilag sem időben, inkább maga a ringbus volt a feladat de az már régen kész van. És már a kezdetek óta mondták hogy a ringbussal simán megvalósítható az 512bit míg a crosbar(nemtudom jól írom e) már 256 környékén kifúlad (bár a NV megcsinálta vele a 384et de az már tuti hogy a legeslegvége)
-
rocket
nagyúr
RV770-re epulo single core kartyak egy dolog miatt keshetnek mar csak, a GDDR5 miatt, hiaba jelentette be 3 ceg is a GDDR5 memoriakat honapokkal ezelott, tomeggyartas meg egyiknel sincs, korai ES kartyak GDDR3 memoriaval vannak szerelve mert akkor meg GDDR5 sampleket se kaptak.
Marcius vegen mar megkaptak a GDDR5 sampleket es teszt fazisban vannak, mar csak az a kerdes ha minden oke a tomeggyartas mikor indulhat, nagyon vacakolni nincs mar ido, nem lenne jo az o szempontjukbol a keses vagy ha minden kotel szakad a kesest elkerulendo a GDDR4, az eddig hasznaltaknal magasabb orajelu GDDR4 megfelelo lehetne de csak a Samsungnak vannak ilyen ramjai, dragak es alig van beloluk.
Megint bevallaltak egy olyan dolgot amivel meggyulhet a bajuk, hiaba van 3 gyarto GDDR5 memoriak kapcsan ez se biztositek arra, hogy lesz idoben eleg modul megfelelo mennyisegben. (regi szep 1.4ns GDDR3 memoriakkal kapcsolatos idok jutottak eszembe, amikor jo nagy szivas volt a memoriak hianya miatt, igaz akkor az ATi es NV kozosen szivtak, most meg csak az ATi fog egyelore, ha minden igaz a GT200 GDDR3 memoriakat fog haszalni).Szoval az ATi kezebol kikerult az iranyitas az RV770 kapcsan, innentol mar rajtuk nem mulik semmi, max. azon bosszankodhatnak miert nem tudnak olyan kulso alkatreszeket hasznalni ami a piacon van es akkor nem kene gyomorgorccsel ebrednie Ruiznak minden reggel

-
válasz
MPowerPH
üzenetére
hát, ha az adatoknak hinni lehet valamennyire, akkor erre megvan minden esély - TMU-ban 2.5-szer, shaderben majdnem 2-szer több lesz. ha nem dugul be sehol, akkor akár hozhatja is valamelyik javulás cca. 80%-át (attól függően, hogy most hol van a szűk keresztmetszet, ill. hogyan lesznek az egységek szervezve - ez utóbbit nem nagyon látom, ezért vagyok szkeptikus).
Mozso: esetleg annyi szólhat a gDDR5 mellett, hogy a nagyobb kártyákat alacsony szériában gyártják, és akkor talán lesz elég memória időre. de ebben is kételkedem...
-
MPowerPH
félisten
Hát, a 3000 -es szériát időben kiadták, talán ezzel sem késnek.

Amúgy ajánlom nekik, hogy időben kihozzák az új szériát, mert most ezek miatt nem vettem 3870 X2 -őt, pedig elég olcsón hozzájuthattam volna. De ha tényleg az lesz, hogy az új HD4870 -es olyan erős lesz mint egy 3870 X2, akkor megérte várni.

-
Madmax81
aktív tag
Hali
Mikor fog kijönni a 4xxx sorozat a harmadik negyedév elején ???
-
MPowerPH
félisten
Lehet már láttátok:[link]
Aktív témák
Hirdetés
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Kuponkunyeráló
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Kutya topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Spórolós topik
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Dell UltraSharp 24 USB-C Hub Monitor - U2422HE - 27% ÁFÁs
- AMD GAMER PC! Ryzen 5600X / RX 6700XT / X470 / 16GB 3000MHz / 512GB NVMe / 650w!
- Gamer billentyűzetek /Akko/Monsgeek/Montech/Asus/SteelSeries/Ozone/Deltaco/DE/UK/Számlával!/
- DDR5 8GB / 16GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Óriás! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700 / RTX 3080 / 16GB DDR4 / 512GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Melegebb lesz, mint a 2900XT.

véletlenűl átsiklottam felette...

Mert azt elmondhatjuk, hogy a GDDR3 -ból kihoztak már mindent. De a GDDR4 -ben még azért lehetnek tartalékok, vagy tévedek?

Na igen, csak sajna a piacon még nem láttam ilyet.