- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- bambano: Bambanő háza tája
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- talmida: Változások
- 25
Aktív témák
-
waassy
tag
Ezt szedtem össze a témában:
Van egy kis átfedés az előttem lévőkkel...
A Hartware.net közzétett egy listát melyben a 2008. júniusában megjelenő HD 4000 széria tagjainak tulajdonságait közli. A forrás nem teljesen megbízható de állítólag az AMD szivárogtatta ki. A következőket tudjuk meg a cikkből.
A HD 4000 széria továbbra is a 55nm-es technológiát követi, illetve a DirectX 10.1-et tudja. A shader egységek számát növelik, mint ahogy a anti-aliasing hatékonyságát is. A csúcs kategóriás kártya az ATI Radeon 4870 HD X2 (R700XT). Hasonlóan a HD 3870 X2-höz szintén két GPU-val készül, méghozzá RV770-es chippel. A 2 TeraFLOPS (Floating-point Operations Per Second - Lebegőpontos művelet/s) értékből következik, hogy ez a kártya 4-szer gyorsabb lesz a Radeon HD 3870-nél. A kártya 1-2 GB GDDR5 memóriával jön ki. Fogyasztása 250W körül lesz, míg alap járaton 20W. A GPU frekvencia 1050MHz míg a memória 1800MHz-es lesz.
A HD 4870 és HD 4850 RV770-es grafikus chippel, 256 bittel, 16 raszer egységgel jön ki. A shader egységek száma 320-ról 480-ra növekszik az előző generációhoz képest míg a textúrázó egységek száma 16-ról 32-re növekszik. Alap járaton 10W alatti llesz a fogyaszás. A HD 4870 1024 Mbyte 2200 MHz memóriával 1050 MHZ GPU-val készül, a fogyasztás 150 W lesz. A Radeon 4850 HD 850/1800 MHz-es tulajdonságokkal 512 Mbyte GDDR5 memóriával és 120 W fogyasztással fog bírni.
A HD 4650 és HD 4670 RV740 chippel, 240 shader, 12 raszter és 24 textúrázó egységgel valamint 256 bites memóriával - ami duplája az régebbi megfelelőjének - jön ki. A HD 4670 512 Mbyte 1200 MHz GDDR4 memóriával 1000 MHZ GPU-vallesz kapható, a fogyasztás 100 W lesz. A Radeon 4650 HD 800/1000 MHz-es tulajdonságokkal 256 Mbyte memóriával és 80 W fogyasztással fog bírni.
A belépő szintű AMD Radeon 4450 és 4470 HD RV710 chippel készül. Adatai: 40 shader, 4 raszter, 8 textúra egység és 128bit-es memória. GDDR3 és DDR2 memóriával készül. Energia fogyasztása alapon 5 watt alatt lesz, 3D-ben 50 watt (4470) és 30 watt (4450).
A Radeon HD 4470 900/800 MHz, 256 MB GDDR3 tulajdonságokkal bír. A Radeon HD 4450 128 Mbyte DDR2 SDRAM-al és 700/500 MHz tulajdonságokkal fog bírni.Infók: [link]
-
ulveczkii
tag
Képek az ellenfélről
Szép szép de azért csak G92 -
Gyuri27
félisten
-
rocket
nagyúr
Source linken nem irogatnak 1ghz-rol, felreforditottak vrzoneon
Itt a pontos forditas:"The core frequency of RV770 is a little higher than RV670, but not over 1GHZ. The ram used by RV770 is GDDR5, and the core size is 250 mm2. The stepping A11 GPU's yield is over 71% when recently taped out. And the stepping provided to retail will be the same A11 stepping. Whether stepping A12 will be provided is not known yet. The detail specification of RV770 is just more than two times SP number and TMU number of RV670. The release date of RV770 will be some day in May."
-
Azért nem hiszem, mert az RV670 órajele 825MHz-ről indult (legalábbis pletykaszinten), aztán 800, aztán lett végül 775. Az X2-ről meg egy AMD-s emberke nyilatkozta, hogy a nagyobb nyák miatt tudták 825-re felvinni az órajelet (valami és valami között nagyobb a távolság) - tehát nem a GPU volt a korlát, ha lehet hinni a nyilatkozatnak.
A jobb minőségű alkatrészes elgondolás elgondolkodtató - ha nem lesz olyan nyomás árfronton, mint a 38x0-eknél volt, akkor simán reális lehet.Oliverda: a fudzillás híreket mindig maximális fenntartással kezelem, de örülnék neki, ha így lenne
-
Oliverda
félisten
Hamarosan jön egy újabb rev. az RV670-ből, ami még szerintem akár az 1GHz-et is tudhatja majd.
ATI works on RV670 revision A12
Meg egy újabb kiadás az X2-ből:
-
7600GT
senior tag
Tudom fudzilla..., mondjuk mivel németül tudok, lenne vki olyan kedves és röviden lefordítaná?
Mondjuk a nagyját értem.
-
ulveczkii
tag
Nagyon becsendült a téma.
Nincs senkinek semmi új infója? -
leviske
veterán
Itt házon belülre gondolt.
Más szóval GTS 640 és GT esete, ill GTX és GTS 512 esete...vagy HD2900XT és HD3870 esete.
Bár az igaz, hogy ezen esetekben inkább arra törekedtek, hogy olcsóbban adják ugyan azt, de a lényeg ugyan az.
És ha belegondolsz abba, hogy elvileg a 88GT jöhetett volna 98GT-ként is...
-
ulveczkii
tag
-
ulveczkii
tag
válasz
Komplikato #169 üzenetére
Köszi így sokkal közelebb járok a megoldáshoz
-
ulveczkii
tag
válasz
Csiborbogár #163 üzenetére
Mondjuk úgyis annyiért fogják adni amenyit a piac digtál és ha nem lesz ellenfél akkor biztos elkérik az árát, biztos nem gyártási költség határon fogják osztogatni
-
-
Dare2Live
félisten
Ezért/azért de decemberben amikor az éves forgalom 30% megy el jóval több 3850/70 ment el nálunk és az általam ismert nagykerekben/kiskerekben mint 8800.
És most januárban is ATI kb duplázta a tavalyi részesedését, igy már 3eladott karibol 2nv és 1ati.
Minden 3. pedig nem "pár" ember. -
Dare2Live
félisten
végre egy félnormálsi crosfireX teszt, mégha béta is.
[link]Láthatóan sokkal jobban skálázodik mint az SLI
-
leviske
veterán
Az a 7%-os különbség nem annyira nagy cucc...árban még bőven tudja ugy pozicionálni az AMD a 70-est, hogy jobb vétel legyen.
A kérdés inkább az, hogy a nV megakarja-e tartani a 88GT-t, vagy megválik tőle és a másik kérdés, hogy mennyire érez késztetést az árcsökkentésre.
Lehet, hogy a 9600 megállapodik 45k-n a HD3870 40k-n, a HD3850 pedig lesz 35k.MOD: off
(#158) ulveczkii : meg eleve az AMD-nél nem hülyék dolgoznak. Csak kitudnak ügyeskedni valamit... az nV is megtudta oldani, hogy a G94 ennyivel olcsóbb legyen és majd gyorsabb.
Eleve a HD4600-asoknál és 800-asoknál látszik (ha igazak az infók), hogy elvileg valami változni fog...a R600-ban és a RV670-ben 320sp van, míg a RV770-ben 480-van, amit már nem rég vitattak a kollégák, hogy nem tudják, hogy hogy jön ki.
-
ulveczkii
tag
Épp most nézem hogy a 3870 ára most zuhant 244$ ról 189$-ra vagyis még igyis bőven megéri gyártani
Ez egyrészt azért jó jel mert épp most akarok beruházni egy ilyen karira, másrésztmeg bízhatunk abban hogy a 4000-es széria árai se lesznek egetrengetőek, mondjuk max 300$ vagyis olyan 70-75K nállunk -
leviske
veterán
válasz
rauschie #149 üzenetére
Ez szerintem nem újdonság.
A csúcskártyáknál sosem a fogyasztás számít, hanem a teljesítmény....ha már a teljesítmény meg van, akkor következik a többi.
MÁS: Azt viszont remélem, hogy nem 100%-ig a R600-ból indulnak tovább. Akkor tényleg drágábbak lesznek, mint illene és tényleg többet fognak fogyasztani, mint illene.
-
ulveczkii
tag
Biztos hogy egy szilicium darabon lesznek a magok és biztos hogy elég komoly összeköttetésben lesznek szóval inkább egy egészet fog alkotni mint külön egységeket
én úgy tudnám elképzelni mint monjuk a phenom-okrauschie: engem nem zavarna a "300W"-os fogyasztás ha az energiagazdálkodás jól meg lesz csinálva.
Teszemazt csal egy minden teljesen kikapcsol egy 120SP-t tartalmazó egység ami csak visszaveszi az órajeleit így lényegében ennyit sem fogyasztan mint most egy 3650 terheletlenül.
Egyedül a hűtés hatékony és csendes megoldása jelentene nehézséget de végűlis azis rekerhet felőlem játék közbe, a robbanások és lövések úgyis elnyomják. Terheletlenül legyen csendes de akkor nagyon. -
7600GT
senior tag
válasz
ulveczkii #148 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint inkább a TMU-k száma határozza meg, hogy azt, hogy a memsávszél lesz-e a szűk keresztmetszet. Bár lehet, hogy ez nagy marhaság.
rauschie: az 1050 MHz nekem az Rv635-ös magokkal nagyon könnyen elképzelhető. Ha egy sziliciuam lapkára raktak volna egy ~1 milliárd tranyós szörnyet, akkor nem tudnám elhinni.
Szerk.: Nah, jó olyan könnyen nekem sem elképzelhető az 1GHz-s core clock, de ha finomítottak a gyártás technológián plusz kitaláltak még valami extrát, akkor el tudom képzelni.
-
rauschie
senior tag
Egyébként nem kizártak szvsz az első hsz specifikációi.
Az ATi-nak presztizst kell szereznie a felső kategóriában, és a cél sok esetben szentesíti az eszközt, ha lenne egy kártyájuk ami agyonver mindent, akkor szvsz le lehetne nyeletni a néppel a fogyasztást, ami nem szép dolog, de nagyobb békát is lenyelt már a társadalom, nem csak vörös oldalról....ha visszagondolunk az x1900xtx is brute force volt gyakorlatilag, hatalmas fogyasztással de az nv csak kétmagos kártyával tudta legyőzni.Szóval jelenleg a 3870ek mennek tuningban 900at jó esetben (ha jól értettem feljebb?), ez persze bőven nem jelent referencia 900at, de pl limitáltszériás prémiumkártyán(xtpe, toxic kártyák, his iceq széria stb) 850 mint alapórajel sztem nem kizárt, bár 38xxekkel nem vagyok nagyon képben. 1000 mhz persze még így is sok, de 900 vagy kicsivel több szerintem elképzelhető(generációváltás). Az ATi-nak dobnia kell, túl sokáig volt trónon a Geforce, elképzelhető, hogy egy adott szegmensben(azaz a csúcskártyák közt, ahol a fogyasztás kevésbé mérvadó) kizárólag a nyers teljesítményt fogják előtérbe helyezni, bármi áron. Volt már példa tréfás dolgokra, pl ezt most megerősíteni nem tudom, de emlékeim szerint az x1800xt-ken a ram magasabb órajelen ment gyárilag mint amit a rászitázott késleltetés alapján bírnia kellett volna...
Jelezném hogy alapvetően optimista vagyok szval ez inkábbcsak egyfajta idealizált elképzelés, bár 300wattos fogyasztás nemtudom kinek lenne ideális
-
Thrawn
félisten
válasz
Csiborbogár #143 üzenetére
A rajzról nekem úgy tűnik, hogy a két GPU nem egy szilíciumból készül, de egy tokban lesznek.
-
ulveczkii
tag
kicsit számolgattam és cáfoljatok meg ha tévedek de ha minden igaz a 4870x2nek 512 bit-en 1800Mhz ram órajelen 230400 Mb/s lesz a memó sávszélessége.
Az azért nem rosz -
ulveczkii
tag
válasz
Dare2Live #139 üzenetére
Én az rv770re gondoltam
A linkhez visszatérve most az szúrt még szemet hogy egy közös vonal veszi körbe a két gpu-t, lehet hogy csak találgatás lehet hogy véletlen de az is lehet hogy egy lapra lesznek integrálva nem?
Ja és valaki esetleg lefordíthatná azt a kínai krixkraxot -
ulveczkii
tag
ami nekem ezen a grafikonon igazán tetszik az az hogy elhadják a PCIe switch-et és a két chi össze lesz kötve.
Ezzel egyrészt javula a komunikáció elég jelentősen másrészt tudni fogja a kari a PCIe2-t és harmadrészt a nyákról éltűnik az a csúnya chip aminek köszönhetően akaár csökkenhet is a nyák mérete és a gyártási költségek -
Thrawn
félisten
-
Dare2Live
félisten
Én itt elöbb olyat olvastam, hogy a R7x0 négy RV635 lesz.
Egyébként ha a jelenlegi 635 fpseit 2* 100%ban összeadjuk és hozzáadunk +50%ot mert faragnak rajta meg +mhz még mindig nem értük el egy 3870 FPSét sem, nemhogy egy 8800GTét ésha 4et raknak egy karira és ott is 100%ban összeadjuk az FPSeket és hozzáadunk +50%ot még mindig nem előztük be a 3870X2t.
A fene tudja.btw r635 hányFlopsot tud?
-
leviske
veterán
válasz
Dare2Live #132 üzenetére
Azt én sem hinném, hogy így oldanák meg a RV770-et.
Akkor ennyi erővel eleve nem két RV770-ből kéne összerakni az R700-at, hanem kétszer annyi RV635-öt belerakni.
Valahogy nekem hülyén venné ki magát...még talán az is hihetőbb, hogy RV740-esekből álljon a RV770 és négy RV740 legyen egy R700.
-
ulveczkii
tag
Szerintem biztos hogy egy lapkára kell integrálni és valami űberbrutál komunikációs link kell közéjük
Egyébként ezek az r635ős magok már gyári tuningban is jöttek ki 900Mhz-en úgyhogy nemis olyan elérhetetlen az a 1050Mhz
Viszont érdekes hogy ebben a tesztben sok játkban még ha szorozzuk néggyel a 3650ek eredményét még akkor sem éri el a 8800gts teljesítményét
Tudom hogy nem így működik a dolog de azért mégis -
7600GT
senior tag
És kisebb teljesítmény?! Egyébként nem hinném, hogy rögtön 4db mag egy fedél alá való integrálásával kezdenék. Amugy egy hihetetlenül jó megoldás lenne ez, már ami a kihozatalt és az előállítási költségeket illeti. De akkor nem fognak 3 magos vidkarit csinálni?
Szerk.: Egyáltalán jól értelmeztem most a dolgokat? Egy szilicium lapkán lesz ez a 4db mag vagy "csak" egy fedél alatt?
-
ftc
nagyúr
4,8,12,16 magosrol...
Azaz elképzelseim szerint.
Lesz egy alap egység ami a megjelenítésért felel ezt nem tudjuk lekapcsolni.Itt taláhato energia managment feladat eloszto...
A többi viszont egyfajta számolási tömbök lennének mely ringbuson kapcsolodna a többihez...S han icn rájuk szükség ala csak netezek akko r lekapcsolhatóak
-
válasz
Csiborbogár #121 üzenetére
arról már régen szó van, hogy az R7xx sorozat multicore lesz. de hogy ez több GPU egy nyákon, vagy több GPU egy tokban (vagy mindkettő), azt nem tudni.
-
Csiborbogár
őstag
Egyszer volt róla szó,
hogy ATI fog csinálni duplamagos GPU-t. Az vajon 7-es sorozatban lesz?
Érdekes lenne egy kétmagos fejenként 1 milliárd tranyóval... -
P00By
nagyúr
Áá ez jó topik, mentem is el!
(azért van épító jellegű szakmai rész is
)
-
Dare2Live
félisten
Fless nemakarsz egyet takarítani?
-
Bundás22
őstag
-
dede, elsősorban a gyártók tehetnek róla, ha időben stabilabb lenne a HW-k teljesítménye (és az architektúra), akkor a játékok készítőinek lenne esélyük optimalizálni. nem mintha nem lennének sokan közülük igénytelen lusta disznók, de ezt a folyamatot nem ők gerjesztik.
Bundás22: de qrva jó nekem, hogy itt a 96895978GTXTXTXTXTX, és kétes értékű extra vizualitással feleakkora fps-sel játszhatom a friss játékokat (amik a minőség releváns lecsökkentése után ocsmánynak bizonyulnak), mint mondjuk 3 éve
-
Bundás22
őstag
sztem pro és kontra ezer érvet lehet felhozni h mi a jobb, szal meddő vita
sztem inkább fejlődjön egy ágazat mint egy helyben toporogjon
ha az ilyenek kivánsága teljesülne az FX5800 és radeon 9700-nél tartanánk és nem a 9600/3870-nél szvsz
ha meg bux rajta egy nagyot az csak neked fáj senki más nem sajnál ezért téged -
theniel
aktív tag
válasz
Bundás22 #100 üzenetére
Gondolom más lenne a véleményed, ha 150-ért megveszed a kártyát és 1 hónap múlva már csak 30-at kapsz érte, ráadásul el is avult.
Gondolok itt a mostani állapotokra mondjuk nem ilyen arányokkal mert most csak a felére zuhantak a 8800 GTX árak.
Ugyanakkor fejlődés meg nem igen van, mert a crysist ugyanúgy nem viszik az új olcsó kártyák mint a régi drágák. -
leviske
veterán
Attól, hogy kijön egy új széria... még nem biztos, hogy a másik nem tudja leszolgálni a maga 1 évét max felbontáson.
Arról meg nem az ATi tehet, hogy olyan játékokat terveznek, hogy egy 8magos processzorral és 4 HD3870X2-vel szerelt számítógép nem tudja játszhatóan futtatni max felbontáson. -
leviske
veterán
Most nézem, hogy a HD4670 és 50 közt is ugyan ez a helyzet...
Ugyanaz a memória csak több és magasabbak az órajelek...
Lehet, hogy nekem kicsi a képzelőerőm, de valahogy nem látom indokoltnak a 50-esekre újabb memóriát szerelni, de addig én mostmár nem is rágódok a memógenerációján, míg biztos hír nem lesz.
(#102) Bundás22 : mért? jelenleg a 9600GT lesz 40k...
(
)
A sebességhez igazából komoly hozzáfűznivalóm nincs, ez a számítástechnika, ezt kell szeretni. -
leviske
veterán
válasz
Bundás22 #100 üzenetére
Igen, egy igazi optimista akkor is ezt mondja, ha ő 2 hete vette 150k-ért....
(#96) lsc: én akkor sem tudom felfogni, hogy miért lesz külön HD4870 és 50....ez inkább már olyan lesz, mint a GTX és Ultra esete.(szvsz)
Ítt már a HD4870 tényleg csak parasztvakítás... az 1GB memória és a gyárilag magasabb órajelekben különbözik.
Viszont a fogyasztáskülönbséget nem értem... vagy ennyit számít a magasabb órajel és több memória?
Aktív témák
- Megjöttek a be quiet! Pure Loop 3 sorozatú kompakt AIO-i
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- Fotók, videók mobillal
- EAFC 25
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5300 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3163, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3115
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest