Keresés

Aktív témák

• kisfurko

senior tag

válasz VinoRosso #2610 üzenetére

Még mindig nem értem, hogy a HT mitől lenne más. Értsd már meg, hogy egy CPU-ban sem egy végrehajtó egység van! Azokat is külön-külön ütemezik, és pont azért out-of-order a végrehajtás, hogy sokkal nagyobb eséllyel legyenek foglaltak. A HT is pont arra való, hogy ha még OOO-val sem sikerül jól kihasználni, akkor legyen még plusz munka. Nem szekvenciálisan hajtódnak végre az utasítások már a Pentium Pro/Cyrix 6x86 óta. Semmi köze a szálaknak a végrehajtáshoz, pláne nem azoknak a processzor szálakhoz!

Ez abból adódik, hogy hogy a processzorok képesek egy blokkolt szál helyett egy másik szál végrehajtására átkapcsolni.Ez ennek szükséges feltétele.

De ezt csak te állítod, a tesztek is mást mutatnak. Olvasd el. Meg fussad át megint a G80-as architektúrát.

Részemről ennyi, a válaszaid alapján nem látom értelmét a további "vitának".

• PepeDon

tag

válasz VinoRosso #2610 üzenetére

Tesókám az ilyen hozzászólást legközelebb privátban. Engem teljesen hidegen hagy, hogy ki az okosabb te, vagy vitapartnereid. Sőt a processzor lélektana sem érdekel.

Én itt csak a zsírújmindentverő :D HD 4000 szériáról akarok olvasni. Lehetőleg tesztet, lehetőleg minél hamarabb.
    Pedig már majdnem elcsábultam egy 3870-es felé, de a teszteket és az árakat mindenképpen megvárom. Lehet utána is 'csak' egy 3870-est veszek, de remélem jóval olcsóbban.
    Remélem itt senki nem akar rábeszélni egy nvidiára. :D Mikor megvették a 3Dfx-et és egyik napról a másikra leállítottak mindenféle terméktámogatást, akkor fogadtam meg, hogy sose veszek nvidiát. Pont akkor volt egy Voodoo Banshee-m. Utána egyszer elcsábultam egy 6600gt-re, de rövid idő múlva becseréltem egy x800gto-ra. Na de elég a történelemből jöjjenek az új kártyák.

Aktív témák

Hirdetés