- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
leviske
veterán
válasz
tzsolesz
üzenetére
A GTX280 tesztekben látszik crysis alatt, hogy driverrel még bőven lehet gyorsítani...
Feltételezem addig nem hozzák ki belőle, míg meg nem jön az X2.. nehogy túl sokat adjanak a népnek és ne tudják túlszárnyalni a következő szériával. 
(#3495) SzlobiG: nem hinném, hogy készen volna a Catalyst 8.6... eddig még csak Beta-t láttam, de lehet, hogy vak vagyok.

-
Chosen
addikt
1680x1050-ben sztem elég lesz 4850 még Krájziszban is. Már belinkelték, de ezt nézd át. Én is erre pályázok, ha tényleg olcsó lesz

-
rocket
nagyúr
válasz
SzlobiG
üzenetére
Elvileg junius 25. 15:00CET, ennek nemileg ellentmond mennyi helyen ott vannak mar a HD4850 kartyak, sot tobb embernek is van mar kulonbozo forumokon retail kartyaja, szoval nem igazan jo otlet az ATi-tol jelen helyzetben addig varni, lehet tenlyeg bevarnak par ezer HD4870 kartyat, ne lehessen a fejukhoz vagni, hogy paper launch volt a HD4870

-
leviske
veterán
válasz
SzlobiG
üzenetére
18.-án, vagy 25.-én.

MÁS: tudom, hogy nem a topik témája, de hallott már valaki erről a Force3D-ről? Valószinűleg én vagyok a túlságosan újonc a témában...
Úgy tűnik, hogy a HD3850-esükön nem ref. hűtés van...(#3489) toflehi : a HD4870-nek enyhe túlzással sem hinném, hogy a GTX280 lenne az ellenfele. Talán a GTX260, de akkor már mindenki örülhet.
Eredetileg a RV770 a G92b ellen készült, amit ugy tűnik, hogy lazán fog verni. 
-
leviske
veterán
válasz
üzenetére
1 hsz-al előtted linkeltetek egy oldalt... ott van az ára és mi egy más.

Mondanám, hogy amugy mehetett volna off-ba, de már ennek a topiknak ugyis mind1.

(#3485) rocket: ezt honnan????
Jól látom, hogy Sapphire?
Jó lenne, ha ők is kitudnának adni egy szép karit... a HD3800-asaikon a csaj nem jött be.
Ruby jöhet! 
-
rocket
nagyúr

-
törölt tag
Na, most már csak az ára kérdéses:
-
Bluegene
addikt
válasz
üzenetére
ezzel az a gond h ha megnézed a 8800GTX 2006 novemberi tesztjén az eredményeket és mai driverekkel ugyanazt lefuttatod ugyanazon a gépen de mai driverrel sztem van nem kevés javulás
szal hiába sztem a g80/g92 elérte már a határait(0,5 teraflops), a 4850(1 teraflops) pedig az elkövetezendő egy évben folyamatosan fog gyorsulni(persze 3dmark az adott), így hülyeség már ugyanannyiért egy régebbit megvenni, ugyanez áll az újak vs régi nagyvasak esetére
egyszóval csúnyán ott fogja hagyni, ráadásul az nv le fogja 3 év után tojni a 8800GTX-et és nem optimalizál már rá vagy csak hányveti módon, így tehát egy jövő ilyenkor megjelenő játék sokkal jobban fogy futni az új atin mint az öreg 8800GTX-en#3478: tessék, itt a válasz
-
törölt tag
válasz
Bluegene
üzenetére
ironikusan mondtam...
Egyébként jelenlegi tippem az erősorrendet illetően:
88GTX/ 88GTS512 / 98GTX=100%
4850= 90-110%
3870X2 / 4870=130-140%
GTX260=140%
98GX2=140-150%
GTX280=150-160%
Ezeket a tesztek(amik lehetnek-sőt részben biztosan-fakek) és a specifikációk alapján saccolom. Lehet velük vitatkozni.
Azért nem valószínű hogy fordulna az erősorrend, mert egyik oldalon sincs valódi arhitekturális váltás, mindkét oldal csak az előző generációs karikat bővíti több számolóegységgel.
No meg az biztos hogy NV és ATI már rég tudja hogy az ellenfél kártyája nagyjából mire lesz képes, így annak megfelelően lövik be az árakat. Ha ATi úgy érezné az övé lesz az erősebb kártya, akkor nem adna sokkal alacsonyabb árakat mint NV, hiszen nagyot akarna kaszálni! Anno x1950xtx is drágább volt ha jól emlékszem mint a konkurens NV. -
Bluegene
addikt
válasz
üzenetére
jó de jó lenne ha a gtx 260-nál gyorsabb lenne, olcsóbb és gyorsabb hmmm...
akkor le kell h vigye a gtx 260-as árát szal minnél jobban veri az nv-t annál jobb a vevőknek, szal ez nem "veszély"(nem értem a szóhasználatot), de a 4870x2 csak megveri
#3478: nem értem miért elképzelhetetlen az h ezúttal az NV lőtt mellé és most az ati hozott ki jobbat, egyszer fent egyszer lent nem? egyenlőre úgy néz ki az atié is elég erős kártya lesz ráadásul jobb a kihozatala sokkal és olcsóbb, szal jó irányba halad az ati amit a 3800-asokkal elkezdtek

-
Bluegene
addikt
sztem, ha valóban 800sp van benne, akkor biztos raktak bele többet a jobb kihozatal érdekében, gondolom a r670 se 320 sp-s hanem talán 400, és amelyik blockot elcsesznek a gyártás folyámán, azt letiltják
, tehát a felhasználóknak 800sp jut, komolyan nagyon jól ködösítenek, de ez igzibb így
, sőt az is lehet h a kivételesen jó chipek a 4870re kerülnek több sp-vel a 4850-esek kapják azokat amelyben több hibás rész van kevesebb sp-vel
na szal elég ciki lenne ha a 4870es gyorsabb lenne mint a gtx 260, sőt ha a gtx 280nál is gyorsabb az az nv-nek igen kellemetlen lenne
, akkor az ati lesz a sláger és nem az nv mint eddig
bár ha ez lesz az nv gyorsan talpra fog állni fél éven belül -
virkir
veterán
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Hát azért nem annyira csúnya ha egy egy GPU-s kártya elveri a GX2-őt.
Remélhetőleg az Ati is valami hasonlót produkál. -
Sundesz
addikt
De a VisionTek oldalán is 800 SP-t írnak, most akkor mi van?

-
szacsee
nagyúr
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Azért nem oan rossz az, de nekem nem köll az 100%.
-
TomBoy1986
veterán
-
Cagm^c
tag
4850 elég lesz 1680x1050 felbontásban? Vagy várjam meg a '70-est?

-
cizoe
őstag
válasz
samfishR
üzenetére

Kelvin: Ez a hivatalos sajtóanyag
-
attiLANte
tag
Várjuk ki a végét...
Az 1 teraFLOPs megvan, de a 800SP-t nem említik. -
cizoe
őstag
Fix a 800. Idézet Ph! hírből: [link]
lapka 320 egyszerű stream processzorával (64 shader egységével) szemben az RV770-ben 800 számolóegység (160 shader) található.
-
Dashes
őstag
Új GPU-Z is 800SP-t lát LINK
-
Syde
tag
Valószínűleg nem fog tovább csúszni a 4870 kiadása, a marketing gépezet már beindult. LINK
Egyébként, remélem 4870X2 hűtését még módosítják. 3870 X2 borzalom, a dupla oldalas RAM miatt. 60-70 fokon fűti vagy a déli, vagy az északi hídat attól fűggően, hogy melyik
slotban van.szerk: Másfelöl GTX280 mostanság megjelent eredményei abszolulte hitelsnek tűnnek.
-
Kucsek
aktív tag
Egy előzetes német test a Konkurenciáról.Ha igaz felköthetjük a gatyót.Szerintem sokan tudtok itt németül nem fordítgatnom.Árban is borsos a cucc.
Fogyasztásban odaver a szörnyeteg.Nem tudom mennyire elfogult vagy sem az oldal ezért óvatosan kezeljük az infókat. -
Kucsek
aktív tag
Ja én is várom már kíváncsi vagyok a teljesítményére nagyon meg az árára is.Remélem emberi árakon mérik majd bár ez a remény elég naív ismerve lehúzós társadalmunk mivoltát
(tisztelet a kevés kivételnek
).
Főnleg a következő X2 re de az még messzebb van.
Bár nem hiszem ,hogy megszabadulok az X2-től miatta.Ahhoz nagyon nagyot kellene durrania,majd meglátjuk.
Bár ahogy az árakat elnézem már buktam az X2-őn 15 - 20 k-t a 80 k-s nagykeres vásárhoz viszonyítva így még nem vészes 3-4 hónap alatt.
De szorítok az Atinak nagyon,nehogy gáz legyen.Kitől veszek legközelebb kártyát ha becsődöl? -
gfefe
őstag
jöhetnének már.... ideje lenne oda pörkölni a zöldeknek...

-
LALA_kiraly
őstag
Na még pár nap és itt vannak. Hú de várom
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
janos666
nagyúr
válasz
BloodyEddie
üzenetére
Vagyis 26 napos csúszás lett az. (ha azt nézzük áprilisban még váltig állították a pletykák hogy május végén jön, 29.-e körül, abból lett 17 ami 25-re csúszott; és más hírek szerint is már raktáron voltak a 4850-esek június első hetében)
-
keIdor
titán
válasz
BloodyEddie
üzenetére
Szerintem a HD4870-nél csak paper launch lesz. Szerintem ugyanaz lesz, mint a 8800GT, HD3870 esetében.
-
janos666
nagyúr
válasz
tzsolesz
üzenetére
Vagy eszükbejutott hogy mégse lesz jó ha 1-2 hónap késéssel postázzák hozzájuk a GDDR5 RAM-okat, hogy otthon forasztgassák fel a vásárlók.
De csak azért mert félnek hogy sokan nem küldenék vissza a GDDR2-eseket amiket átmenetileg raknak a chipek helyére hogy addig is bootoljon a gép. Pedig azok majd kellenének nekik a 4650-esekre.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tzsolesz
nagyúr
A 4870 most akkor mikor jön? Mit kell annyit késleltetni azt a kártyát? Vagy eszükbe jutott még egy kis utólsó simítás?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
janos666
nagyúr
válasz
üzenetére
Szerintem azt nem vágta le hogy jön ide a "melegség" (buziság), miután valalki azt írta válaszként egy oltásra hogy "szeretlek".
Szóval az volt a poén hogy akkora a fejetlenség a VGA körül hogy az emberek annyira megzavarodnak hogy már azt se tudják nőből vannak vagy férfiból...
-
TTomax
félisten
Jól csinálja az ATI annyira nincs konkrét információ ami fake mentes,hogy a topic már meleg...

-
syckaloz
aktív tag
válasz
tzsolesz
üzenetére
Remélem igazad lesz. Annó amikor kijött a G80, ATi-nak kellett volna válaszolni valami dúrva kártyával, Erre jött a HD2900XT. 512bites memó, én spec. azthittem, hogy sokat fog számítani, hát persze nem így lett. Most talán ugyan ez a helyzet, csak az nvidia próbálkozik az 512bit-tel. Jólenne már végre valami igazi ütős kártya. (mint talán annó az 1950XTX)
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
syckaloz
üzenetére
De valahol éppen azt mondták, hogy a gddr4 nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, és a gddr5-el éppen ezt szeretnék kiküszöbölni. Ez a tény azért még nyomhat azon a lanton valamennyit, amit te felvázoltál, természetesen csak elviekben. Tehát ezzel azt akartam mondani, hogy valaki azt mondta előttem valamikor, hogy a gddr4 és a gddr5 viszonya nem olyan lesz mint a gddr3 kontra gddr4, mert ott a sokkal rosszabb időzítésekkel jóformán 5-6%-ot nyertek, valahol meg semmit.

-
syckaloz
aktív tag
válasz
janos666
üzenetére
Valóban, akkor átfogalmazom az aggodalmam: a gpu ha jóltuom 1050en fog menni, a ram2.2ghz helyett most 4 körül - csak tsiztánlátáts kedvéért fogjuk rá, hogy duplája - elvileg
a mag +20% a ram +100% architektúrálisan is fejlödött, mindezeket együtt véve elméletileg 2 legalább, de inkább 3x olyan gyorsnak kéne lennie a 4870-nek, de szerintem örülhetünk, ha kábé 40%kal lesz erősebb mint egy 3870ddr4-es -
syckaloz
aktív tag
Nagyon-nagyon kíváncsi leszek a ddr5re, attól tartok, hogy nemfog annyit hozni teljesítményben a kártya, mint amennyire megy a titkolózás ill. amennyire jól hangzik hogy 3-4 gigahertz effektív freki.

-
válasz
Raymond
üzenetére
TMU-k: nem ennyire szigorú a shader clusterek és a TMU-k közötti kapcsolat, az RV630-ban 3 shader clusterre 12 helyett 8 TMU jutott.
#3405, R.Zoli: na ennek a hsz-nek pont semmi értelme nem volt. én sem szeretem az nVidia módszereit, de ez az iszonyú acsarkodás csak arra jó, hogy hiteltelenné tegye a mondandódat...
-
tzsolesz
nagyúr
Amúgy lehet már tudni, hogy a nagykerekben mikor lehet ilyet rendelni? Ott hamarább lesz elérhető gondolom, nem?

-
Raymond
titán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
A novekedes a tobbi shader alapu tesztben orajelre normalizalva a 480->800 alapjan alakul:
Perlin noise = 2.37 ; Pixel Shader = 2.34 ; Particle Shaders = 2.2
Az MT fillrate eredmenybol az latszik hogy 32 TMU van az viszont akkor nem vilagos hogy lehet 800 shader akartyaban. Ha 10x16 a felallas akkor 40-nek kene lennie.
-
törölt tag
válasz
tzsolesz
üzenetére
Én anno több játékkal is megjártam a radeon 9550-emmel. pl NFSU2-nél felraktam egy patchet és utána az út olyan lett mint wolf3d-ben és le is lassult. Ugyanez a patch a haverom fx5200-asán is elcsúfította az utat, de az ő kártyáján ettől gyorsult a játék...
Most Assassins Creed-del vagyok hasonló helyzetben, nem merek patchet rakni rá...
-
R.Zoli
őstag
válasz
leviske
üzenetére
Az nV patch-ekkel tud hozni 20-30%-ot, amit a játékfejlesztők írnak az nV nyomására
Ez az a nyomás amit mondjuk egy jó nagy köteg százdolláros tud okozni mikor az ember farzsebébe rakják
A másik köteg meg azért megy a másik oldali farzsebbe ,hogy a DX 10.1 optimalizáció sose legyen elékészítve az Ati kártyákra... -
leviske
veterán
"azért azt ne felejtsétek h az nv is elő tud hozni ilyenkor akár 20-30% ot új driverekkel.."
Azért ne keverjük. Az nV patch-ekkel tud hozni 20-30%-ot, amit a játékfejlesztők írnak az nV nyomására, az ATi pedig driverrel tud kihozni 20-30%-ot, amit meg is tett pl a 8.5-ös Catalyst-al.
A procis részre meg annyit, hogy aki 1280-ban játszik, az maradjon a sima 4870-nél.

-
R.Zoli
őstag
az nVidia jellemzően szokott tartalékolni optimalizációkat új launchokhoz
Igen ,ez annyit jelent ,hogy amikor látja ,hogy máshogy nem megy akkor lefizet pár játékfejlesztőt ,hogy qurják el az Ati kártyákon az optimalizációt illetve beépítenek pár csalást a driverbe, hogy ha ezt meg azt a progi észleli akkor így meg úgy csaljon...
-
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
mindkét pletyka 1TFlops körüli számítási teljesítményt ígért, a 480SP esetében külön shader clock domainről volt szó, ezért a perlin meg a hasonló tesztek eredményei nem meglepőek.
nem tudom, végül mennyi lesz a core clock (700-720MHz körüli RV670-nel egyenértékűek a vertex számok) - de akár még az is lehet, hogy a triangle setupon is optimalizáltak egy kicsit

def26: az nVidia jellemzően szokott tartalékolni optimalizációkat új launchokhoz

-
válasz
szacsee
üzenetére
azért azt ne felejtsétek h az nv is elő tud hozni ilyenkor akár 20-30% ot új driverekkel..
azért az úgy már nem rossz- szal azért ennyire ne írd le a gt200 at
sztem azért lesz verseny 4870x2 és gx280 közt
mégha az ati hozza is az 1. helyet kemény csata lesz : )nde mikor lesz mondjuk egy olyan proci ami kihajtja a 4870x2-t mondjuk 1280ban?
sztem az jmég vagy 2 -3 év
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem hinném, hogy driver nélkül adnák ki a kártyákat, mint annó a HD3800-asok esetében. Valószinűleg most a 70-esre és a driverre várnak.

GTX280-nál mindenképpenerősebb lesz. Most mi lesz az NV jön még egy újabb szériával, na ne........ 

Jól látom, hogy Sapphire?
Ruby jöhet!
, akkor az ati lesz a sláger és nem az nv mint eddig

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)