- Asszociációs játék. :)
- Hóban vigad a ló
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A siker két szabálya
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Megoldások IBS/IBD-re
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dose79
újonc
Boldog Új Évet kívánok mindenkinek!
-
pali923
aktív tag
Biztosan unjátok már a jókívánságokat, ezért én rosszat is kívánok mindenkinek: legyen a 2015-ös év jobb, mint a 2014-es, de legyen rosszabb, mint a 2016-os!
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
Landrider2
újonc
Erőben,jó ötletekben és jól fizető megrendelésekben gazdag új évet kívánok mindenkinek.
Köszönöm a sok jó tanácsot.
Üdv.: Laci
[ Szerkesztve ]
-
mahoo
csendes tag
Csatlakoznék az előttem szólókhoz, én is Nagyon Boldog Új évet Kívánok minden fórumtársnak.
[ Szerkesztve ]
-
Sanyabá
senior tag
Buék a már ébren lévőknek, és a később kelőknek !
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
lentivator
csendes tag
BÚÉK fórumtársak!
-
Attis1971
csendes tag
B.Ú.É.K. mindenkinek.
-
mrcruiser
csendes tag
BUÉK minden kedves fórumtársnak!
-
mrcruiser
csendes tag
válasz hummerdikk #28785 üzenetére
Tegyél fel kérlek képet, tanulni mindig hasznos.
Mivel elég magasan van, ezért max én tapogatom, ha szükséges, úgyhogy az érintésvédelem miatt nem aggódom. (Csak egy picit rázott a mándlirúd az elején, amelyikben levittem a delejt, de meglett a hiba
A 6 spot+a szalag és a táp cca 13k-ból állt meg. -
arvaiz69
csendes tag
Sziasztok!
B.U.É.K!
Üdv.: Zoli -
Loobelt70
csendes tag
válasz Sanyabá #28786 üzenetére
Ez lesz az első (kettő). Barátom nyaggat érte majd egy éve. Április eggyel felmondtam a melóban és rengeteg feladat vár rám, hogy a fába vághassam a fejszém. Fa munkákból szeretnék megélni. A lakásfelújítás nincs még befejezve, és a leendő munkahelyem a "tanya" is sok időt és pénzt követel tőlem. Ha tavasszal belevágok ebbe a projectbe, kettőt készítek, mert nekem is bejön.
"Nincs bedugva és mégse' forog!"
-
hummerdikk
őstag
válasz mrcruiser #28723 üzenetére
Igen, erre gondoltam. Mert anno en is szamolgattam, de mindent osszevetve a gyari megoldas gyengebb es dragabb is lett volna. (illetve felvetett nehany erintesvedelmi kerdest is...).
Ha gondoljatok egy teszek fel edesanyam furdojerol kepet, ahol igy lett megoldva a vilagitas. Igaz ott csak az otlet es a tervezes (+ villszer) az en munkam, az asztalos resze az nem. De hatha mas is tud belole otlet meriteni. -
thyeby
őstag
válasz Madmax81 #28783 üzenetére
Fiúk!
Csupa véletlenül nem használ valaki ugyanilyen porszívót? D 27901 QS
Több fa van, mint asztalos!
-
Madmax81
aktív tag
válasz arvaiz69 #28714 üzenetére
Szia
A kontúrt akril filcel húzta meg biztos kéz kell hozzá ,a neveket egy kis segítséggel, ragasztó szalaggal megjelöltem a magasságot , de a neveket kézzel rajzolta .
A kivágott sablonokat tetszőlegesen lehet felhasználni , akár többször is .
A festésről nem igazán tudok nyilatkozni mert nem egy nap készítettem esténként foglalkoztam vele lealapoztam felcsiszoltam lealapoztam felcsiszoltam első réteg második felcsiszoltam majd a többi 4 réteg és kész is majd az akril feliratok képek majd egy réteg lakk majd még egy majd felcsiszoltam majd a többi 4 réteg .
A csillámport úgy szórtuk bele az akril festékbe majd hagytuk megszáradni .
Barátnőm nem festő hanem szülésznő , de van egy kis gyakorlata és nagyon jó a kézügyessége .
A alapozó és fedő festékek és a lakkok és az akril filc összesen volt vagy 20 ezer .1956-2010 07.22 Varga László
-
thyeby
őstag
válasz GeriCool #28781 üzenetére
Tulajdonképpen mindezt úgy írtam, hogy nincs a linkelt géppel semmi tapasztalatom - sajnos. (Mondjuk ha akkor elérhető lett volna, amikor a Makitát vettem, hát nagyon fontolóra vettem volna, hogy tegyek e inkább rá még néhány lapát pénzt.)
De!
Van tapasztalatom viszont a következőről:
Úgy a gérvágó fűrész, úgy a dekopírfűrész (Vigyázat, csak a DW331K!- mert egyéb DW dekopírról rosszakat hallottam több helyről is.) megvásárlása az a pont volt, ahol gondolkodás nélkül meg tudtam állapodni. Gérvágóból az ötödik gép volt már a kezeim alatt, mire az első DeWalt-ra rászántam magam, Dekopírfűrészből pedig a nagy Makita kivételével jó sok felső kategóriás átment már a kezemen. (A Festool Carvex-et akartam eredetileg megvenni, de kiderült, hogy jól elcseszte azt a szériát a gyártó, így döntöttem inkább a DW 331K mellett.)
A gérvágóról, amit már sokadik éve iparszerűen használok, akkor sem tudnék rosszat mondani, ha nagyon erőlködnék rajta, az annyira mindenben megfelelő nekem. A Dekopírról már tudnék rosszat is írni, de nem akarok, mert annak ellenére is annyira eltalált gép, hogy ha újat kell vennem, mert a meglevőt széttapostam, akkor is ugyanezt vásárolnám meg. És mondok valamit: Esküszöm, hogy így, talán hat éves korában nem adnám oda ominózus kis fapados DW 702-esemet egy vadiúj, nálunk kishíján félmilláért vesztegetett Festool Kapex-ért. Jó, ha lenne kettő, az egyiket odaadnám.
Mindezt azért részleteztem ennyire unalomig, hogy árnyaltan érzékeltessem, miért fogalmazódott meg bennem egy általánosítás, ami persze nem biztos, hogy megáll a lábán:A DeWalt nagyon otthon van a fűrészelésben. (Tudom pl, hogy a radiálfűrésze egy legenda.)
[ Szerkesztve ]
-
GeriCool
aktív tag
válasz thyeby #28780 üzenetére
Jaj. Már csorog is a nyálam. De sajna ez már nekem sok. Kb 160K körül meg kell állnom. A linkelt Axminsteres gép (drágábbik) hazahozatallal is megáll kb 125K-ba. Ha kell rá vámot fizetni, akkor is cirka 165K lenne.
Annak idején a Metabo TS250-re azért repültem rá, mert 160K volt az ára és még az ÁFÁ-t is visszakaptam volna. Tehát 125-ből megáll.
Ha a DeWalt-ot nézem, akkor ÁFA nélkül is 175K és már nem biztos, hogy van ilyen lehetőségem. A 220 az biztos, hogy sok. De azért köszönöm és eljátszok a gondolattal. Engem biztos, hogy sokáig kiszolgálna. -
thyeby
őstag
válasz Winner_hun #28777 üzenetére
"Hogy jött ki a 20k/tábla? Az 1900 Ft/m2-rel számolva egy tábla 11012 Ft..."
Úgy, hogy jól benéztem. Még nem töltött be rendesen a vindóz. Vagy húsz évig matekot tanítottam, biztosan az agyamra ment.
-
martong
tag
Az 1900 Ft/m2 a vágott ár, tehát a hulladékot ki sem kell fizetni.
Azaz sokkal olcsóbb, mint a "hivatalos" szabászatban.A minőséget mindenki ítélje meg maga. Vágni szépen vágnak, abban nem láttam hibát. A fóliázás már nem olyan tökéletes, de az is lehet jó. Az épp aktuális emberkétől függ. Szinte mindenhol embert keresnek a szabászatra, úgyhogy nem igazán tűnik húzóágazatnak, de azért megy. Nálunk az OBI-ban pl, mindig kint áll 10-20 raklap a kész termékekkel a szabászat előtt. El kell menni, és meg kell nézni.
Ezek a laminált bútorlap árak, pár hete fényképeztem:A hátlap is olcsóbb ingyen vágják azt is, azt nem nagyon lehet elrontani.
Okos embernek a nagyapja ültet diófát.
-
GeriCool
aktív tag
válasz thyeby #28759 üzenetére
Köszönöm a hozzászólásokat. Igen gondolom, hogy a Bessey mérföldkővel jobb lehet, de amit én linkeltem az 900mm-es. Azért itt a Bessey ára már megugrik.
Az is igaz, hogy én csak a Bauhausban néztem egyenlőre (bár sejtettem hogy a Bessey az drága egy dolog).
Viszont az általad linkelt 600mm-ből lehet, hogy beszerzek 1-2 darabot.
Köszönöm az észrevételeidet. -
thyeby
őstag
Szerintem benne van az a táblaárban (fehér 18-as tábla cca 20 ropi? máshol 12-ért veszek ilyen táblát, hát a különbözetből igen apróra lehet darabolni), hogy abból miszlikekre lehet vagdalni. Bár megjegyzem, hogy még sohse szabattam ilyen helyen. De úgy gondolom, hogy ha inkorrekt a vágás, egyszerűen nem kell kifizetni. Nem azt mondom, hogy be se teszem a lábam baumaxba, partikerbe, bauhausba, de igen széles termékpaletta van ott, amit régóta elvből meg se nézek. Vagy azért mert minősíthetetlen, vagy azért, mert szemtelenül túlárazott. És egyáltalán nem csodálkoztam, hogy a bezárás lengte körül hazánkban az ilyen multit.
Történt egyszer - és ez szó szerint így történt - hogy megkértek egy feladatra. Egy házat kellett újra küszöbözni. A tulaj tépte magát, hogy miért nem vett sr küszöbsínt, amikor talált leárazva ott a nemmondommelyikben. Kérdeztem, mennyi volt az akciósan? És a kiárusítás beárazása is több, mint a duflája volt az egészséges piaci árnak. Vettem egy lakkozott réz táblát, felszabattam. Elkészültem a munkával, és úgy fizettek ki, hogy húszezer forinttal többet kaptam, mint amennyit kértem. És még megkérdezték, hogy biztos, hogy elég nekem ennyi? Gondoltam magamban, hogy épp az ilyen embereknek találták ki ezeket a multikat.Több fa van, mint asztalos!
-
Bari
Modder
válasz Sanyabá #28764 üzenetére
Szia!
Megtisztelő a véleményed!
A dísz mintájától függően a kivágása durván 30 perc, ebben nincs benne a fa anyag előkészítése [OFF(fűrészelés/gyalulás), a sablon kinyomtatása, kivágása, felragasztása, és kivágás után a csiszolás, méhviaszozás. Egy db díszre nem nagyon néztem ezeket mennyi időbe tellenek, egy darabnak nem is igazán érdemes nekiállni
Boldog, Eredményekben Gazdag Új Évet Kívánok Mindenkinek!
Üdv: Bari
-
Bari
Modder
Szia!
Sajnos saját képek nincsenek a díszek készítésének munkafolyamatairól. De tudok linkelni egy videót ami annak idején mikor megtaláltam nagyon inspiráló volt. Ennek hatására kezdtem el kutatni a könyv után, ami a díszek sablonjait tartalmazza.
A dobozkának is volt szerencsére sikereÜdv: Bari
-
martong
tag
válasz gabi9107 #28765 üzenetére
Mindenhol (OBI, BAUMAX, PRAKTKER, BAUHAUS) ingyen szabnak.
Egy-két vágás azonnal, nagyobb tétel kb. egy hét.
Fehér 18-as bútorlap 1900 Ft/m2
Élfóliázás is olcsó, nem dolgoznak csúnyán, de mindig van kirakva készáru a szabászat elé, lehet nézegetni.Okos embernek a nagyapja ültet diófát.
-
gabi9107
csendes tag
Hali
Valaki szabatott már a Bauhausba???
Nem tudjátok mennyiért szabnak???
-
thyeby
őstag
válasz thomgrande #28762 üzenetére
Arra nekem a 900-as Topex-es egykezesek is darabonként 1500-ért (vagy 8 évvel ezelőtt, nehogy ismét linket kérj! ) tökéletesen megfelelnek.
Egy dolgot azért a javadra. Az általad használt felépítésében ilyen feladatra azért benne van, hogy élethosszig hibátlan marad. A Topex meg? Ki tudja? Eddig jó. De xar kis műanyag, és ha kopik a kapaszkodó fém tüske, akkor már nemigen tud szorítani, meg kicsi mozgatástól is könnyen elernyedhet. Mondjuk én nem iparszerűen használom. Ha arra kellene, keresnék valami sokkal megbízhatóbbat. Minimum olyat, mint a Tied.
De hogy mondjak valamit, nem egyszer táblásítottam már vele (jobb híján) collos bükköt, pl gyúródeszkákat, és megoldotta. Eredetileg kaptárak építéséhez vettem, de kiszálltam abból a ringispilből rég.[ Szerkesztve ]
-
thomgrande
tag
válasz thyeby #28760 üzenetére
Nekem a 910-esek vannak. Korpusz szorításra nekem több mint megfelelő. Ennél a műveletnél nem kell vizet facsarni az anyagból. A nagy erőkifejtéshez gyenge a szára. Elgörbül.
"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
thyeby
őstag
válasz #05304832 #28757 üzenetére
Nekem se néz ki szarnak, de ha jól értelmeztem, akkor gyenge.
Persze olyan kétezer pénz magasságában nem túl nagy bukta.[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
-
Sanyabá
senior tag
Ilyen lóca-pad combót nem akar-e valaki készíteni?[link]
[ Szerkesztve ]
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
thyeby
őstag
-
-
thyeby
őstag
válasz #05304832 #28752 üzenetére
Unimax-os 900-as ötezeröt körül, a Bessey 800-as pedig 8 ropi körül összehasonlításában pl nem több, mint duplája, hanem ebből a kettőből én gondolkodás nélkül a Besszit rendelném meg. De lehet, hogy van a Conrad-tól olcsóbb üzlet is M.o.-n, a Conrad-ot csak hirtelen felindulásból linkeltem nagy sebességgel. És tudom, hogy van néhány túlárazott tétel a kínálatukban.
Nincs unimaxosom, nem tudlak megnyugtatni, hogy korrekt, de azzal igen, hogy ami az unimaxnál se olcsó, az azért általában nem túlárazott tecsógazdaságos verzió.
Puding próbája az evés. A bessziről tudom, hogy könnyített, de erősített ötvözetekkel dolgozik. És ettől drágább, mint egy hasonló átlagos márka. A Topexhez pl még véletlenül sem hasonlítanám. De a Bessey-től sem való hanyat vágódni, nem is tudom, ki írta ide a fórumba, hogy kölcsönkértek néhány Bessey szorítót egy fajátékostól, és az elengedte a szorítást. Nekem eddig nem tett ilyet, hanyagul meg se lehet húzni, mert vagy nem szorít sehogy, vagy rendesen. De még nem volt módom alaposan megfingatni - ahhoz nincs elég Bessey szorítóm. (Egy vagyon lenne mondjuk 20-25 párat beszerezni belőle.)
Viszont nagyon csiklandoz a gondolat, hogy készítsek magamnak a tegnap linkelt videók alapján. Csak mikor lesz nekem arra időm, azt nem tudom. Elvileg egy home made szorító is utolérheti funkcionalitásban is, használhatóságban is és tartósságban, megbízhatóságban is a drága nagyokat. Csak alapossággal köll végigvinni. Szerintem.Az a baj, hogy minél hosszabbra készítjük a szorító pofáját, az annál erősebb szárat igényel, meg úgy mindenféle alkatrész alapanyagot is. A nyolc centi már nem kevés az ilyen típusú áttételeknél.
Nem ritkán épp a hosszú pofa az oka az elgörbült szorítóknak. Mert sokan zsigerből is max-ra szorítanak vele, mondván, hogy ha már tudja, akkor miért ne úgy. De igazán a gyártónak kellene úgy kalibrálnia, hogy ne görbülhessen el max.-on se. Kifli Besseyt személyesen még nem láttam. Ettől persze még lehet, hogy létezik.[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz martong #28749 üzenetére
Ez kicsit hasonlóan működik a hagyományos asztalos szorítókhoz, csak szélesebb a sínen/csövön a felfekvése, ezáltal biztosabban fixálódik, nehezebben old ki/ernyed el. Amikor az orsómenetet szorítod, feszülni kezd annál a fesztávnál, ahol rögzíteni akarod.
Érdemes egyet készítened, ha van időd ilyesmire. Egyrészt tök ingyen van, másrészt teljesen a szád ízére kalibrálhatod a következőt, és bárhányat, ráadásul bármekkora fesztávút készíthetsz egyetlen sablon mintájára.
Ha ez tegnap szóba került volna, a műhelyben, adtam volna kellően méretes bükköt a puttonyodba annyit, amennyit elbírsz. De majd legközelebb ne felejtsük el.
-
hzsolee
őstag
válasz martong #28749 üzenetére
Ugyanaz majdnem mint egy sima szorító, csak azt a keretet tologatja a csavarmenet..
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
thyeby
őstag
Olyan jó hsz-ek jöttek a napokban.
Köszi mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz GeriCool #28739 üzenetére
Ne hülyéskedj már, alig drágább a Besszi uniklamp. És az nagyon meg van csinálva.
[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz agent_k #28738 üzenetére
Először merevítésre gondoltam én is. De így elgondolkodva a támasztékon a következő ötletem támadt. Ha a támasztékot csavarral állíthatóra készíted, akkor nagyon finoman oda lehet hangolni az asztal alá. Csak ugye a támaszték, meg a porszívózás eléggé haragszanak egymásra.
Egyébként az a száz kiló így kimondva laikusnak annyi, mint egy tonna. a valóságban az a súly a teljes felfekvő felületen szétoszlik. Úgy már nem is ilyesztő. Szóval ráérsz akkor nyugtalankodni, ha azt veszed észre, hogy mint ha ereszkedne az asztallap síkja.
Ha meg a porszívód haragudna a támasztékra, úgy a merevítés is teljesen járható út szerintem. Egyszerűen alulról felcsavarozol az asztal lapjára keményfa léceket. Lehet akár T vas idom, vagy mezei szögvas is, ha nem bánti a szépérzékedet, hogy vasak vannak a szobában. (Nekem bánti.)
A lényeg az, hogy ahol úgy fekszik a medence, hogy messzebb van az alátámasztástól, ott tud esetleg meghajolni idővel. De mondok valamit: Egyik másik könyvespolc sokkal nagyobb terhet visel, mint a te absztrakciód. Igaz, a könyv, ha leesik, nem törik, és a szőnyeg nem ázik. De csontot törni lazán képes az is.Több fa van, mint asztalos!
-
unreg1
tag
-
GeriCool
aktív tag
Jónap!
Ilyen szorítót keresnék. Esetleg van jobb ajánlat vagy ismeri valaki ezt a terméket. Jó lenne ha személyesen Bp-en lehetne megvenni.
A Dunakeszi Bauhausban van Bessey, de az nekem drága.
Köszönöm -
macera2
aktív tag
válasz agent_k #28735 üzenetére
Tudom, hogy ez nem Lakatos, hanem "Asztalos klub", de ennek ellenére meg reszkíroznám a javaslatom. Szóval, én nem idegenkednék pl. egy 25x25 -ös szögvas merevítőkénti alkalmazásától sem. Úgy, hogy a két vége, az asztallap alatt, csak az asztal lábakra támaszkodjon. 100 kg. az azért már elég szép súly.
[ Szerkesztve ]
A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
-
agent_k
őstag
Köszönöm a választ. Kicsit nyugodtabb vagyok.
Albérletben vagyunk, csekély a mozgásterem a bútorokkal. Arra gondoltam, hogy egy olyan merevítést lehetne eszkábálni, ami egy lábból és a tetején egy kereszt formájú merevítésből áll. Medence nélkül hozzámérni az asztalhoz, kint összecsavarozni és beszorítani a helyére. Ezt még én is meg tudnám csinálni szerintem. Így a középső támaszték is meg van oldva. És még nyugodtabb lennék.
Ha butaság amit írtam akkor szólj.
-
agent_k
őstag
Sziasztok!
Van egy 100 literes akváriumunk, meg egy Jokkmokk asztalunk. Ezt egy hónappal ezelőtt összehoztuk így most ezen pihen a medence. Az asztal erősnek tűnik, de nem is tudom honnan bogár került a fülembe, hogy mi van ha könnyelmű volt az elhelyezés és sok az asztalnak a terhelés. Most készülünk még 10-15kg plusz aljatot rakni bele. Talán ez gondolkoztatott el. Jelenleg a hátsó merevítés vonalában van az akvárium hátulja, illetve nagyjából az asztal közepén.
Mutatok néhány fényképet. Nektek, szakembereknek talán jelent valamit. Ha azt mondjátok, hogy ez így nem oké akkor lekerül a padlóra az akvárium és nyugodt az alvás. -
Loobelt70
csendes tag
válasz dose79 #28730 üzenetére
Az ilyen hirdetéseket én úgy kezelem, hogy "nem eladó".
(...És ha sokan kezelnénk így, akkor valszeg megszűnne az "értelmetlen nekem van, de nem eladó" -című hirdetés. Tehát az ilyen hirdetés nekem nagyon hajaz a Kelet-Matyiban megjelent "Ház van eladó"-ra.)[ Szerkesztve ]
"Nincs bedugva és mégse' forog!"
-
Bubi
csendes tag
válasz #05304832 #28725 üzenetére
Ez olcsóbb : http://www.uni-max.hu/szuro-a-kh-1111-hez/d/
-
dose79
újonc
Sziasztok,
a légszűrős témához: a Jet elszívóknál láttam egy ilyen kiegészítő filtert, amiből létezik olcsóbb (Axminster saját márkás is. Persze így is húzós az ára, de hát az allergia gyógyszerem is az + elvileg egyszer kell megvenni, mivel tisztítható a cucc. Ha minden igaz, ez 1 mikronos szűrésre képes: [link]
Kíváncsi vagyok, hogy esetleg ráapplikálható-e más elszívókra is..
-
mrcruiser
csendes tag
válasz hummerdikk #28722 üzenetére
Arra gondolsz, hogy a gyári spot led izzók helyett magamnak építsek izzókat power ledből? Ha ez volt a kérdésed, akkor ez azért meghaladja a villanyszerelési tudásomat meg kedvemet, továbbá ezek a led spotok nem power ledesek, hanem COB chipesek (biztosan olyat is lehetne házilag összerakni).
Nekem kifejezetten tetszik, hogy nem közvetlenül a plafonon, hanem annál lejjebb, függesztve van az armatúra, mert egyrészt így ugye közelebb is van a világítandó felülethez, másrészt pedig a teret is jobban kitölti (ahogy írtad is). A felfelé világító ledszalagnak a fénye pedig jobban tud terülni a plafonon, ezáltal a visszaverődő fény is jobban terül.
-
hummerdikk
őstag
Szervusztok!
Mindenkinek gratulalok gyonyoruek a munkak!
mrcruiser: Az lenne a kerdesem, hogy nem gondolkodtal esetleg abban, hogy "hazi" spot lampakat csinalsz power leddel? Mert igy akar mehetett volna fel a plafonra az egesz szerkezet szerintem. Bar ha kozelebb van a munkapadhoz sokkal jobban nez ki szerintem, mert jobban megosztja a tereket
-
mrcruiser
csendes tag
válasz Loobelt70 #28719 üzenetére
Valóban nagyon szép lett minden bemutatott produktum, gratulálok én is mindenkinek!
A mennyezeti spot armatúrával kapcsolatban mutatnám meg én is a közelmúltban elkészült verziómat, hátha ad némi inspirációt a kollégáknak. No nem az asztalos munkára gondolok, mert az viszonylag egyszerű volt, viszont sokat törtem a fejem a felfüggesztésen. Szerettem volna, ha relatíve egyszerűen karbantartható (ha szükség van rá), ami azt jelenti, hogy a plafontól kb. 25 cm-re függesztem, de azért lehetőleg ízléses legyen a függesztés kialakítása.
Ezt végül úgy oldottam meg, hogy a rögzítési pontoknál 1-1 m8-as mosdórögzítő csavart tipliztem a plafonba, a metrikus menetes végére egy menetes szár toldót raktam. Ebbe jött a megfelelő hosszra vágott menetes szár, amihez szintén egy toldó és egy csavar segítségével rögzítettem az armatúrát. Összeszerelésnél pedig a menetes szárat egy krómozott mándlirúdba rejtettem, ami a plafonon lévő furatokat is takarja és a középső ponton a vezeték is abban lett levezetve.
-
Loobelt70
csendes tag
Köszönjük a dicséretet, Gratula Madmax81, gabi9107 és Barinak!
Bátyus mesélt a törékeny karácsonyfa-díszeidről.
Valóban nagyon gyönyörűek! Engem is lenyűgöznek a munkáid."Nincs bedugva és mégse' forog!"
-
Bari
Modder
Sziasztok!
Madmax81, Loobelt70, gabi9107, Gratulálok nagyon szép alkotások!
Megoszatnám én is karácsonyfára készített fa fügődíszeimet. Sajnos minden betervezettre nem jutott idő, de így is 10 különböző darab került fel a fára. Jövőre remélhetőleg mind a 40db elkészül.
A családban nagy sikere volt
27×27mm-es bükkfa anyagból lombfűrészgép segítségével vágtam ki. A díszek sablonjai Christmas Ornaments for the Scroll Saw című könybvől valóak.
Üdv: Bari
-
arvaiz69
csendes tag
válasz Madmax81 #28685 üzenetére
Szia!
Köszönöm a festéssel kapcsolatos válaszod. A 4 db. gyerekszékes fényképek annyira tetszettek, hogy azonnal kérdést is intéztem feléd. Csak most, miután újra megnéztem az akkori írásod, jöttem rá, hogy nem olvastam végig leveled. A vizsgamunkádra készített lócáról a fényképet csak most néztem meg!!!
Nagyon szép az is, igazi mestermunka, gratulálok hozzá.A gyerekszékekhez visszatérve még azt szeretném megkérdezni, hogy a mintáknál a kontúrt a barátnőd milyen ecsettel húzta meg? Továbbá azt akarom kérdezni még, hogy a neveket és a Hello Kitty feliratot kézzel rajzolta meg a barátnőd, vagy sablont vágtatok ki neki? És még egy utolsó kérdésem lenne! A kivágott Helló Kitty sablonokat többször is fel lehet használni, vagy minden ülőkéhez és asztalhoz másik sablont kellett használni? Egy ilyen kisbútornak a festése, mármint a rózsaszín alapú részeknek a minta megfestése, mennyi időt vesz igénybe? Most felmerült bennem még egy kérdés, de ez már tényleg az utolsó! Látom a képeken, hogy a masniban és a virág belsejében csillogó valami van festve, ez csillogó körömlakkal van bekenve? Vagy ha nem, akkor mit használt a barátnőd?
Már éppen elakartam küldeni a levelem, mikor egy újabb kérdés fogalmazódott meg bennem!
A barátnőd teljesen amatőrként fogott a festéshez hozzá, vagy a kellő tapasztalatot, gyakorlatot
már valahol megszerezte, esetleg valami festőművész? De bármelyik is, neki is gratulálok, mert nagyban hozzájárult a termék szépségéhez!!!!
Válaszod előre is köszönöm!
arvaiz69
csendes tag
Szia!
Köszönöm a festéssel kapcsolatos válaszod. A 4 db. gyerekszékes fényképek annyira tetszettek, hogy azonnal kérdést is intéztem feléd a multkor. Csak most, miután újra megnéztem az akkori írásod, jöttem rá, hogy nem olvastam végig leveled. A vizsgamunkádra készített lócáról a fényképet csak most néztem meg!!!
Nagyon szép az is, igazi mestermunka, gratulálok hozzá!A gyerekszékekhez visszatérve még azt szeretném megkérdezni, hogy a mintáknál a kontúrt a barátnőd milyen ecsettel húzta meg? Továbbá azt akarom kérdezni még, hogy a neveket és a Hello Kitty feliratot kézzel rajzolta meg a barátnőd, vagy sablont vágtatok ki neki? És még egy utolsó kérdésem lenne! A kivágott Helló Kitty sablonokat többször is fel lehet használni, vagy minden ülőkéhez és asztalhoz másik sablont kellett használni? Egy ilyen kisbútornak a festése, mármint a rózsaszín alapú részeknek a minta megfestése, mennyi időt vesz igénybe? Most felmerült bennem még egy kérdés, de ez már tényleg az utolsó! Látom a képeken, hogy a masniban és a virág belsejében csillogó valami van festve, ez csillogó körömlakkal van bekenve? Vagy ha nem, akkor mit használt a barátnőd?
Már éppen elakartam küldeni a levelem, mikor egy újabb kérdés fogalmazódott meg bennem!
A barátnőd teljesen amatőrként fogott a festéshez hozzá, vagy a kellő tapasztalatot, gyakorlatot
már valahol megszerezte, esetleg valami festőművész? De bármelyik is, neki is gratulálok, mert nagyban hozzájárult a termék szépségéhez!!!!
Válaszod előre is köszönöm!
pali923
aktív tag
-
Landrider2
újonc
Szépek a munkáitok. Gratulálok.
Üdv.: Laci
-
epmd
tag
Nézem ezt a videót [link],de nem tudom mi értelme van,hogy nem használ ez a gyökér porzsákot a porszívóhoz.Ha használna,akkor tiszta maradna a porszívó belseje,és nem cseszne el egy negyedmilliós porszívót.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kés topik
- Hegesztés topic
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
- Politika
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Elemlámpa, zseblámpa
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest