Hirdetés
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
arvaiz69
csendes tag
válasz pali923 #26992 üzenetére
Szia!
Szerintem az a gép inkább ácsoknak való, ahol nem olyan fontos a pontosság. De persze asztalos is tudná lécek, palló, vagy szarufa vágására. A 2000 Wattos motorja biztosan bírná! Én a másik asztali körfűrészre figyeltem fel a 2704 számú asztali körfűrészre. Nagyon szupernek néz ki, de biztos az is Persze az ára is az 244.000 Ft!
Üdv.: Zoli -
exlepra
tag
Sziasztok,
szeretnék egy munkapadot csinálni, de hozzávaló satukat nem találtam itthon.
Itt van egy pár, ezek mennyire reális árak?[link]
Woodworking Vise Type 53ED with Quick Release Mechanismthx.
[ Szerkesztve ]
-
-
pali923
aktív tag
-
pali923
aktív tag
Most kaptam meg a Makita szokásos hírlevelét. Van benne a szokásos negyedéves akciós prosi mellett egy 09.01-10.15-ig érvényes faipari akciós újság is. Ebben találtam több gépelyt is, ami 3-5000 Ft-tal olcsóbb a szokásos akciósnak mondott árnál.
Van benne egy újdonságnak nevezett új asztali körfűrész is, ha valaki találkozott vele, megoszthatná a tapasztalatait. Olcsóbb, mint az MLT100.[ Szerkesztve ]
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
mrcruiser
csendes tag
válasz arvaiz69 #26971 üzenetére
Megnéztem az összes asztalos filmedet a youtube-on és láttam, hogy Neked is Lidlis asztali körfűrészed van, mint nekem. Így már értem, hogy a csapolásokat miért inkább felsőmaróba fogott fűrésztárcsával oldottad meg .
Én odáig jutottam a WZ-al, hogy lebontottam a komplett tetejét, csak egy vékony alu profilt hagytam meg, ami a motort tartotta és ráapplikáltam egy mdf lapot. Persze még így is elmarad az eredmény egy normális körfűrésztől, de a barkács kategóriánál jobb lett.
Remélem, hogy év végére összejön az upgrade is. -
mrcruiser
csendes tag
Ha 3 darab ezresért csal kb. 2%-ot és azt is inkább felfele a 100k nagyságrendű profi szerkezethez képest, akkor nekem annyit megér. Gondolkodtam már korábban is hasonlóban, de azok ennek legalább a duplájába kerültek, végül inkább másra költöttem azt a pénzt, de jobb is így. Adok ennek egy esélyt, aztán majd beszámolok róla.
-
nagyúr
"szerencsére én még bőven jól elvagyok a hagyományossal."
Ha nem is "bőven", de még én is elvagyok, viszont azt veszem észre, hogy egyre inkább az ablak felé kell húzódnom a tolómérő leolvasásához, és nekem is egyre rövidebb a kezem. De nyugi, előbb-utóbb te is így leszel.
[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
No, igen, igazad van. Van nekem hagyományos, féltve őrzött kincs de azt csak ünnepnapokon veszem elő. Annak okán, hogy amikor sietve kell valamit mérnem, és ez elég gyakran előfordul, akkor csak egy ilyen digitálist előkapok, mert azt nem sajnálom ütni-vágni. Eddig kettőt ejtettem le. A hagyományost leejteni pedig bűn lenne. Nem is tudom, nem is annyira az ára miatt, talán csak azért, mert ez így belém nevelődött. (Srác koromban az inast fülbekólintotta a mester, ha azt nem a bőr tokban a fiókban ennek kialakított kalodába tette vissza, hanem csak otthagyta a pankon.)
Na meg a szemem is megkopott kicsikét - rövid a kezem.Több fa van, mint asztalos!
-
epmd
tag
Amikor beszállítottunk a parkettagyárakba félkész terméket,akkor elég kemény kritériumokat kellett teljesíteni.A nedvesség tartalomnak 6 és 7% között kellett lennie,vagy nem vették át.Akkor próbálgattuk az olcsóbb nedvességmérőket is,de végül a Merlinből vettünk olyat mint amivel ők mérnek,akkor nem lehet gond.Amikor megmértünk egy alkatrészt,akkor az olcsó mutatott mondjuk 8,5-öt,a Merlin meg 6,7et,ez nem mindegy.
-
thyeby
őstag
válasz Armahun #26976 üzenetére
Tulajdonképpen már az évek alatt lett annyi a kezemben, hogy sok esetben egy darab deszka súlyából is meg tudom mondani, mennyire száraz.
Na jó, kicsit túloztam. Azt érzem meg azonnal, ha jó száraz, vagy azt, ha jó vizes. De itt van pl a borovi, mint olyan. Annak a súlya szárazon is, nedvesen is nagyon változik a gyanta tartralom függvényében - lehet egyforma száraz két darab akár dupla súlyú egyik, mint a másik. Jó, azt meg a tapintás és a szín is elárulja.De azt gondolom, hogy ha ez az aldis csoda ténylegesen egy közeli saccoló, akkor szerintem azt én jól tudnám használni. Tévedjen mondjuk 5%-ot. Az még belefér.
Most történt tegnap:
Vásároltam egy szaküzletben jó erős csavart az utánfutóm zsanérjába. Megláttam a pulton egy digitális tolómérőt. Ráböktem, és megkérdeztem:
- Tud nekem ajánlani egy tabil LCD-s sublert?
Kitett az asztalra hármat. Extool 6 ezerért, valami német ilyenolyan man 7.500-ért, és egy Topex 11 ropiért. Ráböktem a középsőre, nézzük ezt. Tegyen bele elemet, had látom, miként viselkedik. Beletette, és a kazembe adta. Abszolút nem reagált a subler a mozgásra. Visszatettem, nem kértem egyiket se. Egy kutya mind, úgy éreztem.
Vagy 6-7 éve egy lidiset használok. Jól tudom használni, nekem a tizedpontosság napi szinten bejött vele. Csak instabil. Hol tuti pontosan mér, hol meg őrültséget. Köztes dolog nincs. Többnyire pontos, de idegesítő, amikor 8mm-re ő azt mondi néha, hogy az 152mm.
Szóval ha a többi is ilyen, akkor maradok a lidis verziónál, mert az csak kétezer pénz volt. Egyszerűen nem akarózik kockáztatni. Láttam már boltban Bosch-t összeszigszalagozva használni, láttam, amikor egy drága csilivili fém subletr fölhöz vágtak, mert szart se ért. De nem tudom, mit okos venni, nem tudom, létezik-e jó, ami nem csak lehúzás, hanem az árral arányosan nő a minőség, a megbízhatóság is. Nem tudom milyen márkát kell keresni, és egyáltalán érdemes-e keresni?Több fa van, mint asztalos!
-
epmd
tag
válasz mrcruiser #26975 üzenetére
Hát a pár ezerrel drágábbak se az igaziak mert csalnak.A Merlin amit vettünk jóval 100 rongy felett volt.Pár magyarországi parkettagyárral akikkel kapcsolatban álltunk,csak Merlint használtak,mert elégé pontosketyere,meg hát parkettagyártásnál nagyon fontos a megfelelő nedvességtartalom.
-
mdk01
addikt
válasz thyeby #26974 üzenetére
Amit ezzel pl. megtudsz állapítani azt kézrátétellel is mivel olyan rövid a tüske hogy sokat nem ér. Egy rendes nedvesség mérőt ~1cm mélyre kellene beleverni a fába, pontosabban minél közelebb az anyag közepéhez. Amit pár milliméter mélyen lehet mérni azt le is gyalulja az ember fia.
[ Szerkesztve ]
-
-
arvaiz69
csendes tag
Szia!
Nekem ilyen van, ezt úgy hirdették, hogy fa nedvesség mérő! Igaz ellenőrizni nem tudom a mérési eredményt, de meggyőző a kapott eredmény! Biztos nem az az igazi profi ez sem, de az ára sem volt az. Ezt Itthon vásároltam valamelyik hirdető
portálon, garanciával, magyar nyelvű használati utasítással.
Én 6.000 ft-ért vettem, de ugyanezt külföldi internetes piactereken időnként,meglehet venni a feléért is.
Üdv.: Zoli[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
Elképzeltem azt a duzzogást, ami kísérte ezt a nem mindennapi jelenséget.
Jól nézz szét a periférián, próbáld kideríteni, hogy a főnököd mitől lett most ilyen nagyvonalú döntéshozó. Hátha rátalálsz valamire, és máskor is tudod mostmár előre kitervelt módon alkalmazni, mint önérvényesítést.
Több fa van, mint asztalos!
-
Armahun
addikt
Nekem azt mondták, hogy ezek a rányomós , hozzáérintős mérők csak jó közeli saccolók.
Az igazi fa nevesség mérőt bele kell kalapálni a fába.Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
mrcruiser
csendes tag
Erre én is kíváncsi lennék. Gondolom, hogy a néhány ezer forinttal drágábbak sem a profi kategóriába tartoznak. Arra sem megfelelő az ilyen cucc, ha nem halál pontosan akarom megmérni a nedvességtartalmat csak úgy, hogy mondjuk 8-10% körül van, tehát száraz eléggé ahhoz, hogy használni lehessen?
-
arvaiz69
csendes tag
válasz mrcruiser #26966 üzenetére
Szia!
Nem tudom láttad-e a kisfilmet amit készítettem? Mert abban van egy rövid rész, ahogyan készítem a csapokat. Az első beállításnál a csap vastagságát vágom ki, a kellő mélységig bevágva. A második műveletnél a körfűrészkorongot feljebb állítom, hogy a vállazást elvégezzem. A vállazásnál a léceket nem fektetve tolom, hanem egy rém egyszerű vezetőasztalra rakom, ami egyben a derékszöget is biztosítja. A léceket a bütüjével lefele állítva rakom, úgy hogy a marógép vezetőjének megtámasztom. Így történik a vállazás! Egyébként láttad a kisfilmet? Mert abban jól látható hogyan alkalmazom a gyakorlatban!
Üdv.: Zoli[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
Fiúk!
Baritól kaptam egy linket. Ismeri ezt valaki, aki rá, vagy lebeszélne tapasztalatból?
-
mrcruiser
csendes tag
-
thyeby
őstag
válasz runner 125 #26954 üzenetére
Nem T végűt akartál írni?
A Bosch.
Nekem attól az Abraboro elmarad tartósságilag is, és vágásképileg is.
[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
Persze. Nem is arra gondoltam, hogy kézzel, szemre toljuk a körfűrészen. De azért gondolj bele: Te melyik módszert alkalmaznád inkább, ha mindkét technológia készen állna számodra a feladathoz? És akkor most arról nem is szóltam, hogy melyik 150-200 ezer forintos körfűrész asztal stellerjében bízol meg annyira, hogy ollóscsapot merj vele készíteni? Talán a TS250, de az is elmarad a Zoli módszerének a tűrésétől - a beállításhoz szükséges maceráról nem is szólva. Az a 30 ezer forintos kis ződbosch tuti, hogy tizedpontos lesz.
-
mdk01
addikt
válasz #05304832 #26959 üzenetére
Nem kijavítva csak kiegészítve, de nekem a 36. oldalon lévő megoldás mindig is szimpatikusabb volt ha van mellette másik ajtó is.
-
Winner_hun
titán
válasz strange1975 #26958 üzenetére
A korpusz belső mérete az ajtó mérete. Nem hiszem hogy gond lenne az élekkel (páne 2 mm-es ABS élzárás esetén) de ha beteszel egy kis öntapadós gumiütközőt akkor biztosan nem lesz. Ennél a megoldásnál ez nem is árt mivel a sarokban levő ajtó síkja visszább áll mint a többi ajtó.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
strange1975
csendes tag
válasz Winner_hun #26957 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Értem! Gondolom a korpusz méretnél a külső éleket kell figyelembe venni. Azaz , az alapján készítsem az ajtót? Nem fog idővel nagyon tönkremenni a szekrény hogy az ajtó a korpusz élére csukódik? Vagy tegyek bele valami ütközőtt?
-
Winner_hun
titán
válasz strange1975 #26955 üzenetére
Olyan széles az ajtó amekkora a korpusz nyílása. 45 fokos kivetőpánttal minden gond nélkül megoldható.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
epmd
tag
válasz runner 125 #26954 üzenetére
Jó a Bosch és az Abraboro.
-
strange1975
csendes tag
Üdv Mesterek.
Egy olyan problémám van,hogy nem tudom milyen módon tudok összesorolt szerények közé sarok szekrényt besorolni úgy hogy az ajtó ne legyen probléma.
Rajzon ecsetelem.
A jobb oldali szekrény, négy ajtós,négy fiókos.
A baloldali szekrény kilenc fiókos.
Tud valaki valami megoldást?
Akár szerkezeti módosítást vagy speciális pántot?
Help me! -
runner 125
nagyúr
Hi,
U végű dekopír(szúró)fűrészlapból melyik a legjobb minőségű gyártó?
Köszi.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
arvaiz69
csendes tag
válasz mrcruiser #26948 üzenetére
Szia!
Én ezt a módszert már nagyon-nagyon régóta alkalmazom. Amikor kiötlöttem és megvalósítottam, akkor már nem volt körfűrészem. Mikor először kipróbáltam ezt a módszert, rögtön szimpatikus lett. Több okból is. Egyik, hogy nagyon gyorsan lehet vele haladni, hiszen egyszerre akár 4 darab lécet tudok áttolni a fűrészkorongon. Kevésbé tartom balesetveszélyesnek mint egyébként az asztali körfűrész használatát. Számomra a marógépen történő beállítás is könnyebbnek tűnik, a vágások pedig hibátlanok. Ezzel a kis körfűrészkoronggal gyönyörűen vágok, nem szaggatja a fa szélet. És végül, hogy sokkal, de sokkal tisztább munkát lehet végezni, hiszen nem leszek tetőtől talpig fűrészporos! A marógéppel történő fűrészelés során nem piszkolom össze magam, hiszen nincs szétszóródó fűrészpor, mert a forgácselszívó minden port, forgácsot tökéletesen elszív! A fűrészkorong a por 100 %-át behajtja a forgácselszívóba. Nekem ez marógéppel fűrészelés nagyon bejött, nem érzem kínlódásnak, vagy hasonló! Szeretek így dolgozni! Üdv.: Zoli -
arvaiz69
csendes tag
válasz Attis1971 #26942 üzenetére
Szia!
Nekem az asztal alá egy Bosch POF 1400 ACE marógép van beépítve. Ebbe a gépbe maximum 8 milliméteres szárat lehet belerakni. Ezért esztergályossal készítettem egy olyan 8 mm szárat amire képes vagyok felfogatni egy körfűrészlapot. A körfűrészlap amit használok egy Workplus korong, kb. 800 Ft ás minden barkácsboltban lehet kepni. A korong átmérője 100 mm, a közepén lyuk a tengely átmérőnél 30 mm, 24 vídiás fog van rajta, a fogak vastagsága 1,8 mm. Én hosszú évek óta használom ezt a módszert. Úgy veszem észre a marógépet különösebben nem erőlteti meg a nagy fűrészkoronggal való munkavégzés. Csak egy példa: ha a marógéppe egy 12 vagy 16 mm-es hengeres marófejet rakok be, és azzal mondjuk 8 vagy 10 mm mélyen nútot marunk akkor a marógépen hallani hogy azért kicsit erőlködik. Én a körfűrészkoronggal 15 mm mélyen szoktam bevágni a csapok készítése során, ami csak 1,8 mm szélességet vág ki a fából. Tehát jóval kisebb területet vesz ki a fából, ezért a motornak is sokkal könnyebb a munka. Egyébként ezzel a koronggal 3 cm-nél mélyebben nem lehet vágni, a tengelyre tőrtrénő felfogatás miatt.
Rakok fel pár képet a 8 mm-es marószárról és a korongról!
Attis1971
csendes tag
Jó reggelt mindenkinek
megnéztem Árvai Zoli ovis székekről készített videóját, nagyon tetszett De mindjárt kérdezni is szeretnék ezzel kapcsolatban. Az asztalba épített felsőmaró ( szerszámbefogás ) mekkora átmérővel kell, hogy rendelkezzen? A csapozáshoz mekkora, és milyen fűrészlapot lehet használni? Milyen mélységű csapozást lehet ezzel megoldani?
-
thyeby
őstag
válasz arvaiz69 #26936 üzenetére
Köszönöm a fotókat! Kattinthatóak, és remekül látszik ceruza vonal nélkül is a lényeg.
Azt gondoltam, valami trükkös késpárral oldottad meg, míg ki nem okosítottál. Igazából amikor ilyet akartam készíteni, akkor táblába kellett volna bemarnom, meg egy hosszú collos deszkába.
-
thyeby
őstag
válasz peti_k #26933 üzenetére
Szia!
Nem kell berosálnod, nem szú rágja. Ha lehántod egy olyannak a kérgét, amiből hullik a por, meglátod, hogy olyan öblös járatok ezek, mint egy baba ujja. A háncs alatt érzi jól magát, ritkán megy beljebb, inkább amikor már megette a háncsot. Persze van, hogy eltéved, de tüzifánál semmi jelentősége. Nem fog felmászni a padra, nyugi - hacsak nem a padláson tárolsz 8 tonna fát. De ha ott van is, annak kicsi a valószínűsége, hogy egyetlen télen áttelepedjen egyik fadarabból a másikba. A padláson a gerendákat kezeld le sárga méreggel, akkor nem jársz pórul egyéb kártevővel sem. Olcsó, vízben oldódó por ez a sárga méreg, és nagyon könnyen, gyorsan lehet a fát kezelni vele.
-
epmd
tag
válasz thyeby #26925 üzenetére
Ezért a Divar fűrészért már hónapok óta rágom főnököm fülét,hogy vegyen már végre egyet,csak mindig halogatja.Pedig már szívesen kipróbálnám mennyire használható,a Festool árának negyedéért.Már kínomban csináltam a Makitánkhoz egy Festo-sín utánzatot Mdf-ből a helyszíni szabásokhoz,és lényegében egész jól bevált,de ez nem az igazi.
-
-
runner 125
nagyúr
-
arvaiz69
csendes tag
válasz thyeby #26926 üzenetére
Szia!
Próbáltam közeli képeket csinálni, de őszintén megmondom nem tudtam olyan, igazi közeli képeket készíteni! Sajnos nem nagyon látni, hogy hol van elvágva, majd összeragasztva a fa. Ceruzával megjelöltem a fa végén a vágás vonalát, ha nagyon megfigyeljük, akkor lehet látni, hogy a fa erezete másként folytatódik! Tehát miután szétvágtam a vágás vonalában a fát, az alsó fába belemartam egy szélesebb nútot. Majd a levágott fát visszaragasztottam ( csak előtte meggyalultam mind két vágás helyét), utána a felső fa tetejébe is martam egy keskenyebb nútot, ami az alsó nútig leér! Így tudtam megcsinálni a hornyot! De ne beszéljek tovább jöjjenek a képek! Üdv.: Zoli -
gabi9107
csendes tag
Hali
Csináltam egy hajlítósablont és csináltam vele egy hajlított rétegelt polcot mi a véleményetek róla ??
esetleg el lehetne az ilyet adni és mennyit lehetne érte kérni???És lenne még egy kérdésem ez nem ehhez tartozik csinált már itt valaki közületek kis gyerek konyhát??
képeket méreteket rajzokat szívesen fogadok akár email-be isgabi9107@citromail.hu
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
pali923
aktív tag
válasz runner 125 #26757 üzenetére
Srácok, nincs valakinek elfekvőben 18mm-es MDF lapja?
Ha még aktuális: most voltam a győri Zatikban, minimális leeső mdf-jük van, csak azért nem érdemes elmenni. Persze lehet, hogy akár holnapra lesz.
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
peti_k
csendes tag
Sziasztok!
Nem éppen asztalos témával kapcsolatban írok, de lehet, hogy ti tudtok nekem segíteni, mert hosszadalmas internetes keresés nem hozott eredményt. Nyár elején vásároltam tűzifát, amit felaprítottam és betároltam. A napokban bementem, és azt tapasztaltam, hogy a szú rágja a fát. Hallani a hangját és "faport" is találtam. Van módszer így lekezelni a fát, vagy csak egyesével át kell néznem őket? Nem szeretném ha átmenne a padlásozásra, tetőszerkezetre. Az internet szerint csak helyi kezelések léteznek. Őszintén szólva nincs kedvem kipakolni a kb. 80 mázsa fát. Előre is köszönöm a válaszokat!
-
yooccoo
aktív tag
freud lamellózógép van eladó, mert csak a helyet foglalja
árat privátban mondok
0 perces gép -
arvaiz69
csendes tag
válasz thyeby #26926 üzenetére
Szia!
Ja, arra horonyra gondoltál, ami a tolóasztalon keresztben lévő fába van, most már tudom! Azt a fát egyben kigyalultam, majd hosszában kb. a 3/4 részénél kettévágtam. Utána a vágott oldalát mindkét lécnek ismét meggyalultam. A vastagabb fának a tetejébe egy szélesebb nútot martam (kb. 2,5 cm széles és 1 cm mély).
Mikor ezzel a nútmarással megvoltam, akkor a tetejére visszaragasztottam az imént levágott (1 /4 részt) .
Mikor ezzel is megvoltam, akkor a felül lévő 1 /4 -es résznek a tetejébe martam egy kisebb nútot ( kb. 1 x 1,5 cm ). Ennek a két marásnak az eredménye a "T"alakú horony, amiben csúszik a távolsághatároló .Holnap majd rakok fel közelebbi képeket róla! Én is gondolkoztam, hogyan tudnám egyszerűbben megcsinálni, a horony marást de nem találtam könnyebb megoldást. Ezért maradt ez az elég munkaigényes megoldás!
thyeby
őstag
válasz five05 #26923 üzenetére
Pontosítani kell megrendeléskor, hogy te milyen gyalult méretet akarsz, és kikötni, hogy ha nem annyi, nem jó a vinklije, vagy vetemedett, akkor nem fizetsz érte semmit. Így jobban odafigyel, amikor készíti, mert ha elcseszi, neki kell benyelni, s nem neked.
Holnap válaszolok még korábbi kérdéseidre, amire eddig senki - most megint nincs időm befejezni, amit Neked akartam írni.
Addig is küldök neked annyi csemegét, hogy el leszel vele egy időre szerintem. Imádom ezt az úriembert: Mathias Wandel.
-
thyeby
őstag
válasz arvaiz69 #26922 üzenetére
"A lécet egyébként méretre gyalultam, aztán"
Jaj, számomra itt most összekeveredett a horony, meg a léc. Lécet csináltam sokat - ugyanazzal a módszerrel, ahogyan Te is. Én a horony kimarása felől érdeklődtem csupafül módon.
A léchez egy tipp - ha máskor is nekiveselkedsz hasonló dolognak:
Az ember fog egy öl bükk lecet, és válogatás nélkül kigyalulja, kimarja mindet. Ha pontosan dolgozott, akkor az egyenesek úgy fognak siklani, mint a korcsolya a jégen, amik kicsit meggörbültek valamerre, azok pedig feszesen, sokkal szigorúbban, ám ezenáltal pontosabban fognak járni. És mikor ez jobb, mikor az.Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
Ez szerintem ipari titok kategória. Elképzelhető, hogy eladták a Triont azzal a megkötéssel, hogy nem használhatja a nevet és a színkombinációt. Persze ez csak egy tippem.
Ilyen sínt a hosszabbikból vettem két darabot régebben. Azt is valami bagó pénzért kínálták. És azóta nézegetem ezt a Divart, ami illeszkedik rá. Vajon miféle szerzet lehet? Talán meg kellene vennem a kicsit, és ha az beválik, és kevésnek bizonyul a 40mm, akkor megvenni a nagyot?
Nincs ismerős, aki hitelesen tudna rá, vagy lebeszélni, én meg most épp nem egy kockáztatós szakaszomban leledzek.Több fa van, mint asztalos!
-
pali923
aktív tag
-
five05
csendes tag
válasz thyeby #26910 üzenetére
Köszönöm a videót! Nagyon sok jó (talán alap)műveletet sikerült ellesnem.
Nagyon ügyesen dolgozik Zoltán. És micsoda géppark! Gratulálok!
Lenne még pár kérdésem ami biztosan a fórumon jelenlévő mestereknek nyilvánvaló, de nekem nem az. Előre is elnézést kérek emiatt.
Amennyiben gyalult terméket rendelek/veszek, mennyire lehetek bizonyos benne, hogy "felhasználó kész" terméket kapok. (Mondjuk csak csiszolnom kell) Sajnos gyaluból csak a hagyományos kézi verzióim vannak jelenleg (többféle). Bár próbálgattam, de nem használom ügyesen, sőt. Azért kérdezném, ha a gyalulni kell esetleg, akkor valamennyi ráhagyással számolok inkább.
Továbbra is köszönöm a segítségeket!
-
arvaiz69
csendes tag
válasz thyeby #26920 üzenetére
Szia!
Azt tudtam, hogy van neked ez a szuper géped, a saját magad által készített asztallal és hosszabbítóval, sőt a képeket is láttam már! Még egyszer gratulálok is hozzá, mert nagyon alapos tervezés és igényes megvalósítás lett az eredmény!A "T" horony kimarása elég aprólékos, pepecselős munka volt, nem nagyon szeretek ilyeneket készíteni! Egyébként már ezt megelőzően is csináltam "T" lécet, mikor az asztali körfűrész asztalához készítettem tolóasztalt! Azt azért nemszeretem használni, mert mindig teli szórja a hajamat fűrészporral! A lécet egyébként méretre gyalultam, aztán az asztal alá beépített felsőmarógéppel kimartam. Persze csak óvatosan a marássál, mert ha sokat szedek le belőle, akkor el lehet dobni! De jól sikerült!
-
thyeby
őstag
válasz arvaiz69 #26908 üzenetére
"körfűrészeddel vágsz pontos méretre?"
A filmen bemutatott feladatot én ezzel a fabrikálmányommal oldom meg.
Ollóscsapot a Makitával készítek sablon és segédeszköz nélkül a gyári stellerekkel, de nekem nem kell olyan szériákat készítenem, mint amit a Te videóidon látok.
Amikor megvettem ezt az LBF1200-at, már akkor elhatároztam, hogy készítek rá én is ilyen tolószánt. Most aztán egyszerű dolgom lesz, egyszerűen csak lemásolom a Tiédet, és hozzáadom még a Balázs és a Winner javaslatait.
Egyébként történt már többször is, hogy azon vettem észre magam, hogy amikor nagyon pontosan kellett valamit megoldani, ami nem a gérvágó feladata, akkor ez a Makita oldotta meg legjobban.Ami leginkább érdekelt volna ebben a munkádban, az a T horony kimarása. Történt, hogy kellett volna nekem ilyen horony, és inkább fecskefark maró mellett döntöttem, mert olyan marófejem van, és egy lépésben megoldja.
[ Szerkesztve ]
-
epmd
tag
Úgy tűnik a Festool együttműködik a Narexel Ez a régi Trion új köntösben,sokkal olcsóbban.
www.mall.hu/dekopirfuresz/narex-epl-12-7-be
A Mall-nál a 800-as körfűrész vezetősínt most 1 rongyért adnak,ha valakit érdekel. -
epmd
tag
válasz runner 125 #26913 üzenetére
Ennyiért szerintem esélytelen jól használhatót venni,még a legolcsóbb Ferm,Einhell és társai is 15-től kezdődnek.Akkor inkább egy Bleki vagy ződbosch,de azok meg 20 felett vannak.
-
runner 125
nagyúr
Hi,
Kellene otthoni felhasználásra egy kézi körfűrész.
A kevésbé prémium márkákból mi az amit meg szabad venni, mennyi tapasztalatotok van az ilyen gépekkel?
10-15k-nál többet nem adnék érte. Inkább újat szeretnék, használatakban ezen téren nem bízom.Köszi.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
thyeby
őstag
válasz five05 #26906 üzenetére
De van. Nyugi, nem feledkeztem el rólad, egyéb kérdéseidre is próbálok majd válaszokat adni később.
"az oldallapok és hátlap nútjának kialakítására?"
Pontosítsunk, jól értem-e, mit kérdeztél. Most a falc bemarásra gondolsz, amibe a lemezeket akarod betolni?
Körfűrésszel és/vagy felsőmaróval jól megoldható. Nem köll félned, majd belejössz, hogy mennyi rengeteg dolgot lehet ezzel a két gyakran használt szerszámgéppel megoldani. Csak kikeresem én az Árvai Zoli videóját neked. Mondjuk, ha beírod a jutyubon, hogy Árvai Zoltán, szerintem megtalálod magad is.
Bocsi, azt kell beírnod, hogy Zoltán Árvai, többet is találhatsz, egy itt van.
[ Szerkesztve ]
-
epmd
tag
-
arvaiz69
csendes tag
válasz thyeby #26904 üzenetére
Szia!
Köszönöm az elismerést! Ez a kis tolóasztal olyan nyögve nyelve készült el, hogy a lécekről én is megfeledkeztem! Pedig ha az ember rászánná magát, akkor gyorsan elkészülne vele, hiszen nem olyan nagy valami! A szalagfűrészhez neked is van valami hasonló, vagy Te a körfűrészeddel vágsz pontos méretre?
thyeby
őstag
-
thyeby
őstag
válasz arvaiz69 #26893 üzenetére
Profi munka!
Most jól megszégyelltem magam. Készítettem egy öl ilyen T lecet a szalagfűrészemhez bükkből. Félre is tettem Neked belőle, hogy elpostázom, ha megírod a címed. Te meg is írtad, én meg rápakoltam valamit a léceidre, így jól elfeledkeztem róla. Késő bánat.
A Balázs gondolata nekem is tetszik. Gyorsan, egyszerűen lehet akkor vállazni is.
-
mdk01
addikt
válasz arvaiz69 #26893 üzenetére
Jó lett ügyes vagy.
Mondtad hogy a lécet azért raktad alá hogy megakadjon az asztalba és ne lehessen elvágni a lécet. Ha abba a lécbe ami alul ütközik raksz valamilyen metrikus átmenő csavart akkor tudod azt is szabáloyzni hogy hol álljon meg. Gondolok itt olyanra például ha mondjuk ütköző mellett akarod az ollóscsapnak a vállát levágni akkor be lehet pontosan állítani hogy csak a csapig vágjon a lap. Mondjuk ahhoz illik kicsit ferdén is vágni, de esetleg máskor is jól jöhet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Szólánc.
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest