- Asszociációs játék. :)
- Hóban vigad a ló
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A siker két szabálya
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Megoldások IBS/IBD-re
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speciali
tag
-
Speciali
tag
válasz Winner_hun #28996 üzenetére
Te magad meg is adtad a választ.
-
Speciali
tag
Mivel az ácsok általában olyan szerkezeteket készitenek, amik ha leszakadnak, öszeomlanak, annak nagyon nagy anyagi kár és emberéletben bekövetkezö tragédia is lehet a következménye.
Amit az asztalosok készitette polc, szekrény vagy egyéb leszakad, ott sokkal kisebb kár törtenhet.
Nálunk a cégnél sokszor ugy érzem tulzásba visszük. Butorlap 19-es kurpusz ,lamelloval, pvac és PU ragasztó, meg csavar. De a bolti butoroknál nincs ilyen probléma. 12-es 16-os korpusz, minifixel összerakva.
Itt talán a Segmüller butoros cég kinálja a leghulladékabb butorokat. Nem is tudom milyen otthoni bolthálozathoz lehetne hasonlitani. -
Winner_hun
titán
Konyhába kiegészítő pultot amihez bárszékkel oda lehet ülni milyen magas szokott lenni?
Itt találtam egy leírást:
Míg az étkezőasztal akkor a legkényelmesebb, ha a magassága 70-75 cm, a bárpult akkor ideális, ha a padlótól 110-140 cm-re helyezzük el. Fontos, hogy a különböző magasságú asztalokhoz különböző magasságú székekre lesz szükség. A fix bárszékeket két méretben gyártják, 67–77 vagy 65–75 cm-es magasságban, a liftes bárszékek ülőfelületének magasságát fokozatmentesen állíthatjuk 55–80 cm-es magasságig. A szék kiválasztásánál a pult magasságából vonjunk ki 30 cm-t, ekkor lesz harmóniában a kettő. A vásárlók általában a már megtervezett vagy kész bárpultokhoz keresnek széket, pedig célszerű inkább a székhez szabatni a pultot.[ Szerkesztve ]
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
-
Loobelt70
csendes tag
Vajon mi mikor növünk fel ehhez a gyalupadhoz, a precizitást illetően?
"Nincs bedugva és mégse' forog!"
-
bim
veterán
Szuper lett a polc csak az motoszkál bennem hogy nem nagy e az a feszítő erő amit a polctartó kifejt a falra fúrt rögzítőre. Én tőbe biztosan raknék egy kisebb háromszöget mint egy"könyökfa" hogy ezt megerősítsem.
Azt egyébként nálunk megfigyeltem a cégnél hogy az asztalosok olyan teherhordó szerkezeteket építenek amik megállnak ugyan de ki vannak centizve. Ellenben mi olyat építünk ami 5x túl van biztosítva terhelésre.
-
Bari
Modder
válasz dose79 #28988 üzenetére
Nekem ez a kedvencem, a sajátomat is valami hasonlóra tervezem, csak más méretekkel.
Üdv: Bari
-
dose79
újonc
válasz Loobelt70 #28985 üzenetére
Ez egy elég szépen kivitelezett megoldás elszívóasztal témában:
[How to make a downdraft table] -
mrcruiser
csendes tag
-
Winner_hun
titán
válasz Loobelt70 #28985 üzenetére
Flexhez aztán használhatsz ilyen elszívót. Szalagcsiszolóhoz szintén. Szalagnál vagy a porzsáknál jön ki a por vagy a motornál. Egyik se lefelé fog szállni, nincs értelme hozzájuk ilyen elszívóhoz. Szalagcsiszolóra kötött porszívó a legjobb megoldás. Flexet meg felejtsd el szerintem. Ha nem tudod táblásítás után gyalulni a felületet akkor szalagcsiszoló durva papírral, szálirányra merőlegesen.
-
Loobelt70
csendes tag
válasz martong #28980 üzenetére
Ilyet szeretnék magamnak építeni fából. Valamikor láttam videót róla és tetszik.
Nálam pl táblásítás után a csiszolás:
-Durvázni 40-es flex
-Finomítani 60-as, 90-es szalag
-Homogenizálni 60-as excenter.
(Csak az utóbbi nem hagy maga után port.)
Tehát lesz nekem ilyenem fából előbb-utóbb."Nincs bedugva és mégse' forog!"
-
Bari
Modder
válasz martong #28980 üzenetére
Szia!
Nálam is tervbe van egy szekrényke, melyben fiókos tárolókat és szortimentereket szeretnék tartani csavarok, stb), és a tetejét úgy kialakítani, hogy csiszoláshoz ideális legyen, mint magasságban, mint por elszívásban. De előtte a por elszívó szerkezetet kell kialakítani, ahhoz meg kicsit át kell rendezni a műhelyt, ez már folyamatban van. A hétvégén végre elkészült egy egyszerű fa tároló állvány. A káosz is kezd kicsit rendezettebb körülményekre hasonlítani. Remélem hamarosan neki tudok majd kezdeni az elszívó építésének is. A motor, egy 1500W-os indukciós már megvan (hajdanán egy szivattyú motorja volt egy házi vízműn, csak a szivattyú része szétment, én meg lecsaptam rá mint lehetséges donor). Tartálynak egy talán 60l-es csatos fedelű műanyag hordó lesz, olyasmi mint ami Te is használsz a porszívódhoz. A váz műgyanta bevonatú rétegelt lemezből készül majd, ez szerencsére van bőven Apósom jóvoltából, aki annak idején a munkahelyéről hulladékként vásárolta (zsalu alapanyagnak használták). Jó lenne hamarosan ezekről is beszámolni itt Nektek!
-
Loobelt70
csendes tag
válasz Winner_hun #28963 üzenetére
A múlt hónapban vettem a "Krecskert" 80 papírért rázza a romgyot és a szívóereje nagyon ott van.
Nem hangos. A rongyrázásának köszönhetően ha a szűrő eltömődne a finom portól, leállás nélkül lerázza magáról és ismét veszettül szív anélkül, hogy szét kellene szedni, meg prüszkölni vele."Nincs bedugva és mégse' forog!"
-
Loobelt70
csendes tag
válasz Sterilzona #28958 üzenetére
Szia!
Nekem Tibi bátyám lőtte 15 papírért ezt.
Nagyon meg vagyok vele elégedve, pedig metibó.
A gyári Metibó korongok felejtősek. Érdemes márkás papírt vásárolni hozzá. Drágább így a papír, de sokkal kifizetődőbb. A kis porgyűjtője nagyon ügyesen magába szedi a port, könnyű gyorsan üríteni. A munka élvezet vele."Nincs bedugva és mégse' forog!"
-
martong
tag
Ilyet használ valaki?
Ötletesnek tűnik.Okos embernek a nagyapja ültet diófát.
-
martong
tag
Szia, a piros a fűrész talpa, a szürke elemet kellene előállítani.
A nút valójában 6 szögletű, de nem szórakoztam vele.
Sík lap biztos nem elég, ugyanis a lapnak túl kell nyúlnia, hogy bele tudjam tenni az asztalba kimart helyre. a kiemelkedés meg arra kell, hogy a fűrész talpát belecsúsztassam.
Az egyik hosszú oldalon is meg kell támasztani, de ott csak simán, az innenső oldalon meg valami oldható támasztás kell.[ Szerkesztve ]
Okos embernek a nagyapja ültet diófát.
-
Tzupi
csendes tag
Beszéltem én is vele, mert pont eszembe jutott a dolog.
Sógorom nemsokára kitalálja, mert neki teherautóplatót kell kicserélni, és meglátja, hogy mennyi kell neki.
Részemről nincs elfelejtve a dolog, csak sógorom kicsit lassú jószág, és vártam rá.A vágás, meg lerakás megoldható továbbra is persze
-
fi:zi'k
nagyúr
Keményfa munkalapból le- és kivágott darabokból szeretnék polcokat csináltatni.
Van most itt aki el tudná vállalni a munkát Bp-en (vagy környékén)?Ha
saját tervezésűegyedi méretű bútort szeretnék, ahhoz hol érdemes venni/vágatni az anyagot? Mármint, hogy konkrétan van-e vkivel tapasztalat ilyen téren?96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
martong
tag
Szia
Olyat vállalnak szerinted, hogy a kézi körfűrészem talpára szabnak egy 6 mm-es talpat. Nincsenek rajta furatok, hanem a peremén vannak spec nútok. Elvinném a fűrészt, és csinálják meg.
Pl itt látszik az egyik oldali négy kis köröm, ilyen van a másik oldalon is.
Meg kéne két másik 6 mm-es acél lap is a dekopírhoz és a felsőmaróhoz, az csak sima téglalap pár furattal.[ Szerkesztve ]
-
mahoo
csendes tag
Házilag készítek egy asztalt a kézi körfűrészhez. Lesz egy alaplemez (fa) és azon 3db 32*80cm-es 6mm-es acéllemez 2cm-es hézaggal. Azaz maga az asztal 100*80-as lesz. Végre találtam egy megfizethető céget aki szabja a lemezeket, fúrja és kivágja a körfűrész helyét de minimum 20e-ért kell rendelni náluk és én csak a felénél járok. Ha esetleg valaki szeretne acélt lézerrel vágatni, az dobjon egy privit és akkor összeállhatnánk.
-
hummerdikk
őstag
Szervusz!
Szerintem nyugodtan megveheted az Obi-s LuxTools-t. Nemet gyartmany, van rendes magyar szerviz (Rotel-esek szervizelik a termekek nagyreszet). Nekem gyalujukkal van tapasztalatom es rosszat nem tudok ra mondani, illetve egy korfuresz, annak csak az a "baja", hogy nem lagyinditos es azert 1500 wattos motor szepet tud rantani, ha lazan fogjak
A maradek penzbol meg jo sok csiszolopapir kitellik es szerintem ugyis inkabb az a lenyeg, foleg, hogy neked hobbi celra kell.Ha megvetted barmelyiket legyszives szamolj be rola, nyaron gondolkodok en is beszerezni egyet
-
epmd
tag
válasz Winner_hun #28963 üzenetére
Szerintem a betonhoz vegyél zsákot külön,én 2 rongyért vettem darabját.Azért kíváncsi lennék,hogy miért adta el,nem kérdezted?
-
epmd
tag
válasz Sterilzona #28960 üzenetére
Ilyen Maktec csiszoló van még esetleg. [link]
-
Winner_hun
titán
CTL 26 E megvéve (van itt eladó festool élmaró ha valakit esetleg érdekel).
Decemberben néztem ezt a porszívót, akkor ~185k volt az ára, németeknél találtam 150k-ért. A hozzávaló long life szűrőzsáké meg 45k volt ha jól emlékszek. Idei évre lett egy kis áremelkedés..A long life szűrőzsákhoz: betont mennyire lehet vele szívni? Vagy ahhoz lehet jobban járnék ha vennék egy külön porzsákot amit csak arra használnék?
[ Szerkesztve ]
-
Landrider2
újonc
válasz Landrider2 #28961 üzenetére
Tapasztalatom meg a Festool excenterevel van ,de az más kategória .
Üdv .: Laci
-
Landrider2
újonc
Metabo BAS 260 szalag fűrészt használ esetleg valaki?
Tudnátok valami hasonlót ajanlani? Esetleg olcsóbbat ?
Főleg ívekhez kellene.
Üdv .: Laci -
Sterilzona
senior tag
válasz Landrider2 #28959 üzenetére
Köszönöm a választ
Hm, pedig akció nélkül 1 kategóriával feljebb is van mint pl, a legolcsóbbak.
Ajánlatod nincs akkor ? -
Landrider2
újonc
Szia!
Nekem egy ilyenem van,csak az előző dizájnnal.
Ha nem sűrűn használod nem rossz. Eléggé tudja az ember kezet zsibbasztani. Elég gyenge a rezgescsillapitas. Ha ki akarod próbálni akkor megbeszélhetjuk.
Üdv .: Laci[ Szerkesztve ]
-
Sterilzona
senior tag
Sziasztok. Keresőt próbáltam, de nem találtam meg az igazi választ a kérdésemre
Excenter csiszolót szeretnék venni. Itthoni, hobbi célra, általános felhasználásra. Ahogy nézegettem most az árakat, kb 10 től vannak. Van-e esetleg valami jó kis tipp ? Vagy vegyek straust, lux tools meg mindenféle noname, vagy tegyek hozzá pár ezret és nézzek valami nevesebbet. Azt már leszűrtem, hogy talán előnyösebb olyat venni, aminek az elején nincs fogantyú, hátha útba lesz egyszer Ezenkívül ? Számít valamit, hogy 280 W vagy 450 W ?
[link]
ez ugyan már a drágábbik ötlet, de mit szóltok ehhez ? -
mahoo
csendes tag
Nem hivatalos forras szerint, jelenleg neten meg nem latom, jovo hetvegen 25%-os nap a Baumaxban, ha valakit erdekel.
-
epmd
tag
Ha esetleg zárva lenne a konditerem.[link]
-
bim
veterán
válasz darkipista #28952 üzenetére
Majd meglátjuk mi lesz. Az a baj ha túl jókat szerzünk annak általában az a sorsa hogy ellopják vagy elhagyjuk.
-
martong
tag
Ez a dugattyús csavaró miben más, mint a másik?
-
Bari
Modder
válasz martong #28949 üzenetére
Kíváncsi vagyok a tapasztalataidra!
A Delonghi porszívómnak alapból 38mm-es a spirál csöve, eddig nem tudtam eldugítani, későbbiekben is a gyári csövét gondoltam használni, egyedül a porszívó és a bödön között gondoltam kicserélni fix 65-ös műanyag csővel.
A karctűvel jelölés bele ceruzával jelölni én is láttam már többször, de az dupla macera, kétszer kell jelölni, így maradok a ceruzánál, azt le lehet radírozni a felületről, míg a karcolás ott marad, csak ha le nem csiszolok a felületből. Fenyőnél elég mélyre is tud menni ahhoz, hogy csiszolás után is a felületen maradjon.
-
martong
tag
válasz thyeby #28942 üzenetére
Nem gondoltam, hogy a metebó azt a hordót így magára húzza. Pedig nem olyan pószpász falvastagsága van annak a hordónak.
Próbálj valami acélkarikákat beleragasztani valami kétkomponensű ragasztval. Esetleg adj neki valamennyi fals levegőt, amíg nem találsz ki jobbat.Az az érdekes, hogy behorpad "könnyen", de ki nem horpad magától. Szét kell szedni, és belülről kézzel kinyomkodni.
Amúgy nem baj, ha be van horpadva, úgy is működik.Ez azt jelenti, hogy jól van tömítve a rendszer.
Ha mondtad volna, hogy gumival akarod rögzíteni, adtam volna jóféle csúzligumit.
Tedd bele a dobozomba , annyira nem sürgős.
[ Szerkesztve ]
-
martong
tag
Van nekem is ugyan ilyen derékszögem, az a kis fémet ha kitekered, egy karctű van a végén.
A múltkor láttam egy videóban a következőt csinálta srác:
A karctűvel karmolt egy kis rést a fába a vonalzó mentén, majd a hornyot végigrajzolta ceruzával - már vonalzó nélkül.
Eddig nekem is a ceruza vált be.Okos embernek a nagyapja ültet diófát.
-
Bari
Modder
válasz martong #28936 üzenetére
Szia!
Van nekem is ugyan ilyen derékszögem, az a kis fémet ha kitekered, egy karctű van a végén. A jelölő eszköz mindig kéznél van, már ha nem felejted el minden egyes alkalommal visszacsavarni. Használható, de én inkább maradok a ceruzánál.Gratulálok a ciklonodhoz. Annyit beszéltetek mostanában a fórumban róla, hogy fejembe vettem magam is elkészítek egyet a műhelyben használatos porszívóhoz, mert nagyon hamar lecsökken a szívóteljesítménye ha ár már van anyag rendesen a porzsákjában. Egy Delonghi vizes/száraz porszívó. A motor alján kilógó csonkra sajnos nincs ilyen redős szűrő, hanem csak sima szűrőzsákocska amit egy műanyag bilincs rögzít. Porzsák nélkül nagyon hamar rárakódik a por és visszafogja a motort, a porzsákja meg már nehezen beszerezhető, mert több mint 10 éves gép, de szerencsére jól bírja, olyan szívóereje van, hogy az excentert úgy leszívja a fához hogy alig lehet mozgatni, ki kell nyitni a porszívócsövön a kis nyílást, hogy falst is tudjon szívni.
A Tiédhez lenne azért ötletem hogy lehetne kicsit feljavítani, hogy még az a kis mennyiségű por se menjen a porszívódba. Az egyik a csövek belső elrendezése. A szívó csövet célszerűbb lenne érintő irányban bevezetni és kicsit megdönteni, hogy a csonk kinti vége 1-2 cm-t magasabban legyen mint ahol a hordóhoz csatlakozik. A könyök nem fogná meg az anyagot és jobban a hordó palástján tudna mozogni a hordó alja felé, meg szerintem kicsit lejjebb is lehetne tenni, hogy a szívó csonk, ha már nem föntről és középen szívod a levegőt (végül is ez lenne a ciklon eredeti elrendezése) minél kevésbé legyen képes az apró port is beszippantani. A hordó megerősítésére tehetnél belső abroncsot fából, a hordó középtájára, úgy már nem tudná össze szívni a hordót a vákuum. Az abroncs felső élét 45° megtörni akkor a por/forgács sem tudna megülni rajta.
Én hasonló elrendezésűt szereznék mint amit Mathias Wendel is csinált, csak hozzáigazítva a saját lehetőségeimhez.Mostanság sok szeparátoros videót megnéztem, ötleteket merítve. Ha eljutok odáig majd megosztom Veletek a tapasztalatomat.Üdv: Bari
-
epmd
tag
válasz martong #28935 üzenetére
A sarokelemet meglehet csinálni 45x45-ös bükkfából,amiből kifalcolsz 20x20-at,a külső élt meg nagy rádiusszal lekerekíted,és kész van a pipaléced.A hossza meg tetszőleges lehet.A falcot belül meg leragasztod barna,vagy átlátszó csomagoló ragasztószalaggal,amire nem ragad rá a kifolyt a faragasztó.A Lamellot nem akarom fikázni de nem sokkal ér többet,mint egy minőségi spanifer 2500 ft-ért.Mi csak akkor használjuk,ha nagyobb dolgokat kell ragasztani,vagy ha elfogynak a pillanatszorítók.Az hogy gyorsabb-e ezzel dolgozni,a fene se tudja.Maga a szorítás egy mozdulat,de a többi molyolás vele az időigényes. Például egy kis fiók ragasztásánál mire eligazítod a spanit,felrakod a 4 szögvasat,utána meghúzod,aztán mire összeszeded a felesleges spanit,hogy ne azon taposs,addig bőven ráraksz két pillanatszorítót,és kész.Szerintem kissé parasztvakítás az egész,mert nem nyújt annyit egyáltalán,mint amennyiért adják.Abból a 40 ropiból mint amennyiért adnak egy pár ilyen szorítót,inkább vennék bessziből 4 db minőségi pillanatszorítót,amit több dologra tudok használni.
-
thyeby
őstag
válasz martong #28939 üzenetére
Híjj, az áldóját!
Nem gondoltam, hogy a metebó azt a hordót így magára húzza. Pedig nem olyan pószpász falvastagsága van annak a hordónak.
Próbálj valami acélkarikákat beleragasztani valami kétkomponensű ragasztval. Esetleg adj neki valamennyi fals levegőt, amíg nem találsz ki jobbat.Ha mondtad volna, hogy gumival akarod rögzíteni, adtam volna jóféle csúzligumit.
Több fa van, mint asztalos!
-
martong
tag
Ciklotron 2.0
Thyeby barátom megajándékozott egy hordóval, így elkészült az eggyel javított ciklotron.Belül még a hagyományos technológia
A hordó tetejére ráillesztettem a Metabo porszívót. A felfogatás egyszerű, de kell szereznem erősebb gumikat, úgy vélem a befőző gumik nem fogják sokáig bírni.
Az újabb teszt ennyi por felszívása volt.
És ennyi került a porszívóba:
Sajnos a kép nem elég jó: A szűrőben semmi, a tartály alja kicsit poros lett.Tapasztalatok:
A Metabó nagyon jó porszívó, de sajnos a szűrő recéi telnek meg először, és utána már nem szív olyan jól. A letakarítása elég nyűgös (poros).
Ez a rendszer 99%-os leválasztást biztosít, úgyhogy a célt elértem.
A hordó nem elég merev, ha kicsit is szorosabban szívok vele valamit, azonnal behorpadA csőrendszer nagyon szűk, kisebb szálkák azonnal elzárták a csövet. pl.: azt a műanyag spirális izét nem bírta.
Fejlesztés:
A porszívó kimenete és a hordó közé 63-as lefolyó csövet szerkesztek, nem ívesen, hanem két 90 fokos elemmel, akkor nem áll úgy ki.
A bemenetre is 63-as csövet teszek, majd ilyenből készítem el a fali rendszert.
A hordó alá kerül egy kerekes kis "kocsi", mert a mozgatás most nehézkes.[ Szerkesztve ]
-
martong
tag
Sziasztok,
Én is vettem két spanifert, amire darabonként 500 kg-ot írtak, de a sarokelemek beszerzése/elkészítése még előttem van. Ha van vkinek ilyen én is várom a méreteket.
Úgy látom a bessi állítható, nekem a 90 fokos is bőven megfelelne.
A linkelt amúgy annyival jobb, mint a sima racsnis heveder, hogy gyorsabb vele dolgozni?[ Szerkesztve ]
-
epmd
tag
Itt egy jó vétel,ha valakit érdekel,ilyet kínzok vagy 8 éve. [link]
-
bim
veterán
válasz thyeby #28908 üzenetére
Sokszor ilyen lenne a legjobb de gyalult anyagba nem üthetem bele csak úgy.
Hamarosan vetetnünk kell a céggel pár komolyabbat mint amit ők használnak mert nekünk tonnás húzóerők kellenek. Nem véletlenül használunk 10t spanifereket is. Nálunk ha zsinórpadról felveszünk egy méretet és kiszabjuk a kötést akkor annak a kapcsolatnak ott kell lennie ha fene fenét eszik is. Nincs olyan hogy belenyúlunk lánccal mert nem ül össze. Ehhez viszont noszogatni kell a fákat mert csavarodik vagy épp az ellenkező irányba hajlik. Ilyenekre van a kétkezes buflák és spanik. Kiegészítőnek játszik némi állítható fémláb és pill.szorító. Ezek közül a leggyengébb láncszem a szorító.más: elkezdtek komoly ipari gépeket felpakolni az OLX-re. Ilyen ez a január. Erre vártam! El tudnék most simán költeni fél misit. (ha lenne )
-
törölt tag
Ez nem élhajlítós feladat. Egyrészt annak lesz egy belső rádiusza (az eredetin nemhogy nincs, de még pluszban ki is van ott "könnyítve"), másrészt nehéz lenne elérni, hogy pont derékszögű maradjon, mikor meghúzod a spannifert, továbbá nem úgy adná át a terhelést, ahogy a gyári. Az eredetin sem véletlenül van "megvastagítva" a sarok környéke, ugyanis így pont úgy viselkedik, mintha mindkét irányban meg-gyorsszorítóznád. Ha csak egy élhajlított lemezt teszel ennek a helyére, az sajna csak a korpusz élére terhelne rá (kb mintha csak átlóban tennél rá gyorszorítókat, ami önmagában felérne egy cirkuszi mutatvánnyal ) . Ha civilizáltan működne egyszerű élhajlítással, akkor ők is azt választották volna, mert mind a proto, mind a széria lényegesen olcsóbb lett volna...
-
thyeby
őstag
válasz Winner_hun #28926 üzenetére
Áá, én csak egy ilyesforma gurtnisat használok. De nem Besszit, hanem occó topexest.
Azt tapasztaltam, hogyha pontosak a derékszög vágások, akkor teljesen magától beáll, nem is lehet ferdét szorítani. A Topexes gurtnija nyúlik. A Bessey biztos nem.Igazából én nem merek ebben nagyon okos lenni, mert gyakorlatilag csak hébe-hóba rakok magamnak ezt-azt így össze. Osztót pl még be se tettem sose. De ha be kellene, és látnám, hogy dudorodik, addig illesztgetném rá a párhuzam szorítót, míg nem 100%-os.
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
válasz thyeby #28921 üzenetére
Mennyi ilyet tettél már össze? Ha csak bumm ráteszem és meg van oldva a probléma akkor nem írtam volna ezt, mint utólagos nyűg. Ha a rárakott párhuzamszorító nem 100%-ban egy vonalban van akkor elhúzza az egész szekrényt és helló átló...
-
thyeby
őstag
válasz Winner_hun #28919 üzenetére
Attól még rá lehet tenni pluszba egy párhuzamszorítót az osztóra, oszt' most dudorodj bameg.
-
thyeby
őstag
válasz Winner_hun #28913 üzenetére
Mondjuk tuti, hogy a 45°-os illesztésnél klasszikusabban eloszlik a terhelés, azaz a szorítás. De a 90°-ost is remekül meg kell oldania. Ilyenforma baj akkor lehet, ha a 90°-os illesztésnél nem kellően pontos a keksz marása, és az a darab, amelyiknek az élbe martunk, kijjebb áll. De akkor meg úgyis régen rossz az egész, a szorítónak pedig semmi köze a sántasághoz.
-
thyeby
őstag
válasz Winner_hun #28909 üzenetére
Indok az nincs.
Ha van ennek gyenge pontja, akkor az valószínűleg az, hogy ha kellően sok egyforma darabot szorít, akkor kirongyolhatja esetleg a hevedert.
Ha meglesz, és már egy ideje nyomorgatod, számolj be róla, hogy megérte-e az árát!Több fa van, mint asztalos!
-
Winner_hun
titán
válasz thyeby #28893 üzenetére
Szerintem meg van. Jóval gyorsabb. De ha van valami indok ami ne ez mellett állna arra figyelek. Idén tervben van egy ilyen beszerzése. Jó lett volna tavaly évvégére...
[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ukrajnai háború
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Asszociációs játék. :)
- Hóban vigad a ló
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen széket vegyek?
- Whisky topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.