Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#25401) Mosqu!to


Mosqu!to
addikt

Sziasztok!

Az alábbi esethez szeretném segítségeteket kérni:

Asztalossal csináltattam fürdőszobai mosdó alá passzoló bútort, a mosdónak csak a gyártó által közölt méretei voltak meg, és amikor meglett a bútor és a mosdó, akkor derült ki, hogy kb 1 cm-rel rövidebb a mosdó, mint azt eredetileg vártuk.
A bútor már össze van ragasztva, stb, elég problematikus lenne vágni, így az a megoldás merült fel bennünk, hogy hozzuk ki a mosdót a bútor front síkjáig, majd a mosdó mögé valamilyen műanyag/kerámia lapot teszünk, amivel a hézagot kitöltjük. Méretileg valami olyan dolog kéne, ami 0,8cm vastag, 80cm széles és 17,5cm magas.
Hol tudok ehhez megfelelő eszközt szerezni?

Köszi előre is,
Mosqu!to

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

(#25402) Bubi válasza thyeby (#25399) üzenetére


Bubi
csendes tag

Jól ráragadt szegény unimaxosra a klónság (nekem is van) pedig az NEM klón csak a cimke hiányzik róla. Én legalábbis klónnak akkor nevezném ha másolat lenne, ennek viszont egy-az-egyben azonos az összes alkatrésze.

(#25403) Soká válasza Attis1971 (#25398) üzenetére


Soká
senior tag

"4 - 5 mm vastag vaslemez, 4 - 5 mm vastag alumíniumlemez,"

Én mindent túlbiztosítok, de egyáltalán nem bántam meg, hogy 8mm-es lemezből készült az a betét. És kisebb is, mint amit te tervezel. Az is igaz, hogy nekem egy szürkeöntvény asztalba került ez a betét. nem tudom, hogyan állítanád elő azt a betétet, de ha lézerrel vágatod ki, akkor az 1-2ezer forinton ne múljon a stabilitás. Szerintem Lézer helyett én vizes vágást javasolnék, a lézertől (hőtől) deformálódhat a lemez! - én szenvedtem ezzel...) . A betétet meg nem magasabbra, nem alacsonyabbra kell készíteni az asztalban, hanem pontosan szintbe :) És akkor nem akad, nem döcög a munkadarab tolás közben.
Az asztal mérete attól is függ, hogy jellemzően mekkora munkadarabokat akarsz megmunkálni? 90x60 már elegendő lehet. Persze minél nagyobb az asztal, annál erősebb anyagból kell készítened.

Mielőtt elkészíted, jól gondold át, másodszorra már biztosan jobban menne, de jobb más kárán tanulni! :)
Érdemes szétnézni.

(#25404) mdk01 válasza Mosqu!to (#25401) üzenetére


mdk01
addikt

Én levágatnék a szekrényből.
Ha úgy van megcsinálva ahogy a mosdókagyló alatti szekrények nagyrésze akkor ez nem nagy probléma. Fényképezd le kérlek és sztem lesz megoldás, ne foltozgass feleslegesen.

(#25405) mdk01 válasza Soká (#25403) üzenetére


mdk01
addikt

A vízzel meg az a probléma hogy nem vág merőlegesen és 2mm-es vastagság felett már számolni kell vele.

(#25406) pali923


pali923
tag

Ma bementem a Praktikerbe, egyáltalán nem csodálkozom, hogy be akar zárni.
A minap említettem, hogy anyám szekrényei alá farigcsáltam léceket, hogy ne dőljenek fel. Emlékeztem, hogy lehet kapni műanyag ékeket, amiket vágni is lehet a kívánt vastagságnál. Találtam is: fél centi a max. vastagsága, 65mm hosszú, és majdnem 2 cm széles műanyag biszbasz. Ebből van 4 db egy csomagban 1600, azaz ezerhatszáz Ft-ért. :W
A bekerülési értéke csomagolással együtt lehet kb. 8 Ft. Ki vásárol egyáltalán ilyet? :Y

[ Szerkesztve ]

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#25407) Soká válasza mdk01 (#25405) üzenetére


Soká
senior tag

"A vízzel meg az a probléma hogy nem vág merőlegesen"

De jelen esetben ennek nincs túl nagy jelentősége, legfeljebb esztétikai. A helyét úgy kell megtervezni, hogy a nagyobb mérthez kell igazítani a fészket.
Amúgy ez is gépbeállítás függvénye, ha kéred előbányászok egy 12mm vastag alkatrészt (igaz, alumínium) egyszerűen nem látszik, hogy kúpos lenne. Csak ahhoz kisebb "előtolással kell vágni", azt meg nem szeretik a szakik, mert idő...

Szerk:
meg is találtam.

[ Szerkesztve ]

(#25408) Attis1971


Attis1971
csendes tag

Nagyon szépen köszönöm a tanácsaitokat, de az igazság az, hogy mindjárt gondolkodásra is kényszerítettetek. :( Na de sorba, a gépet én is az Uni-max - soktól vettem, és ott a B268 kóddal volt ellátva 2000 W . Legnagyobb meglepetésemre amikor kibontottam a csomagot, ott már a Triton 2400 W szerepelt, és a gépen is ez van. Az asztalt úgy terveztem, hogy alulra 18 mm rétegelt nyír, és erre ragasztanék 18 mm bútorlapot. Na és most jön a problémám, betét, vagy nem betét? :( Nem gondoltam, hogy ezt a részt ilyen nehezen lehet megoldani. Hajlik a hőtől, nem merőleges a vágás, és akkor még a szűkítőkről nem is beszélve. Megkérdeztem már azt is, hogy esetleg maróval körbemarni lehet e, erre is azt mondták, hogy nem egyszerű. Valahogy csak meg lehet oldani, hogy az jó legyen. Esetleg lehet már készen is venni ilyet?
A mostani maróm, csak simán oda van csavarozva egy 10 mm rétegelt lemezhez, de ennél profibbat szeretnék. Az anyag egyenetlenségét pedig azzal szoktam korrigálni, hogy fölülről teszek egy leszorítást. Na látom még agyalnom kell ezen. :F

(#25409) darkipista válasza Attis1971 (#25408) üzenetére


darkipista
csendes tag

Üdv.Az már komoly erőgép:-) Én is ezen agyalok hogy 230v-ról érdemes egy ilyet meghajtani,csak fullos asztalban ami már inkább hasonlít egy asztalosmaróra mint rétegeltlemez barkácsasztalra.Valahol láttam hirdetni kiskőrösi 800-as szalag öntvényasztalát,szerintem az se túlzás.Ha kellően merev szerkezetet rakunk össze ,majdnem egy normális marógéppel felvenné a versenyt,csak 500ezer helyett 50 vagy 12lenne a késkészlet...Én annak a gépnek szereznék egy öntvény gépasztalt,vagy min 20mm vasasztalt,betétnek 8-as bakelit.A tolósztalnak vagy vadásznék valami gyári prizmás szupportot,vagy valami hasonlót.

(#25410) mdk01 válasza Soká (#25407) üzenetére


mdk01
addikt

Hát én soha nem láttam még nem kúpos vízvágástm de ez valóban az.
Jó tudni, köszi.

(#25411) Attis1971 válasza darkipista (#25409) üzenetére


Attis1971
csendes tag

Egyenlőre még csak a dobozában pihen, így nem sokat tudok róla mondani. Viszont azt az öntvény asztalt túlzásnak gondolom. Mint már írtam, egy rétegelt lemez + bútorlap kombinációban gondolkozom, amibe egy aluprofilt tervezek vezetőnek. Ebbe aztán lehet majd szögvezetőt is tenni. Eddig már elméletben eljutottam, csak a betétet kellene valahogy megoldani. Bízom benne holnap már többet fogok tudni ezzel kapcsolatban is. Természetesen a betétet magasságban állíthatóra tervezem.

(#25412) thomgrande válasza Attis1971 (#25408) üzenetére


thomgrande
tag

Itthon ez kapható. A 400x300-as méretet feleslegesnek tartom.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#25413) Soká válasza Attis1971 (#25411) üzenetére


Soká
senior tag

Tedd már meg, hogy lefotózod a géped, kíváncsi vagyok, miben más, mint amit régebben árultak!

Nyilván nem kell túlzásokba esni a munkaasztalt illetően, (nekem akkor éppen ehhez volt kedvem) én valószínűleg egy 8-10mm vastag alu lemezből oldanám meg a betétet és ugyanabból a lemezből a szűkítőket is. Az nem vetemedik, könnyebben megmunkálható.
De azért illik azzal is pontosan dolgozni, hogy minden a helyén legyen rajta.
Az én betétem így nézett ki.
Az asztal öntőmintája meg így. :)
Ez még megvan most is, nekem felesleges, ha kéred odaadhatom (Bp) Nem csak öntőmintának jó, de kész asztalt is lehet belőle csinálni, mert ahhoz is elég merev szerintem.

(#25414) Soká válasza thomgrande (#25412) üzenetére


Soká
senior tag

"A 400x300-as méretet feleslegesnek tartom."

Valószínűleg azért ekkora, hogy a gép is átférjen a résen, ha kiemeli a betétlapot, nem? Az én betétem is kisebb és nem fér át a gép rajta, alulról kell beszerelnem. (ami nem baj, mert nem cserélgetem, egyszer próbáltam bele, éppen a tritont, annak is ugyanott vannak a furatai, mint a Freudnak, legalábbis majdnem... 2-3tized eltéréssel....)

(#25415) thomgrande válasza Soká (#25414) üzenetére


thomgrande
tag

Jóval kisebb méreten is kifér a marógép. Bár nem tudom hogy a 2000W-osnál mennyivel nagyobb a 2400W-os.
A szűkítő gyűrűknek szerintem nagyobb a szerepük mint magának a betétnek. Persze bizonyos felhasználási módoknál a betétnek is fontos szerepe van.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#25416) Satyricon


Satyricon
addikt

Sziasztok

Elég nagy problémával küszködöm: Írtam a Kálmán Kft-nek, ahogy valaki itt közületek pár hsz-szel ez előtt ajánlotta, és visszaírtak, hogy ők se tudnak beszerezni már sehonnan ilyen papírrács betétet. Kezd elég sürgős lenni a dolog, emiatt arra kérlek Titeket, adnátok már tanácsot, hogy mivel lehetne kiváltani ezt a papírrács betétet? :F

Itt egy kép a papírrácsról, szóval ez helyett kellene valami más megoldás:

Ötlet? :F

(lOo \ (llll) (llll) / oOl)

(#25417) Attis1971 válasza Soká (#25413) üzenetére


Attis1971
csendes tag

Délután készítek pár képet róla.

(#25418) thyeby válasza Satyricon (#25416) üzenetére


thyeby
őstag

Kiváltatod a papírrácsot azzal, ha egyszerűen vékony fenyő leceket ragasztol fel helyette alkalmas sűrűségben. Ha türelmes vagy, abból is készíthetsz rácsot. És még erősebb is lesz, mint a papír.

Több fa van, mint asztalos!

(#25419) thyeby válasza Attis1971 (#25417) üzenetére


thyeby
őstag

Én is várom ezeket a képeket.

Mennyiért jutottál hozzá a géphez? (Épp tennap botlottam bele, hogy én kb 2-3 éve netto 33 ezerért kaptam meg a 2 kW-os noname verziót - talán az utolsó percben, mert emlékeim szerint akkor volt utoljára ennyiért akcióban.)

Több fa van, mint asztalos!

(#25420) Satyricon válasza thyeby (#25418) üzenetére


Satyricon
addikt

Ok, köszi!

Esetleg ugyanolyan vastagságú-méretű hungarocell lap szóba jöhet? :F Ha jól számoltam, akkor 1600x800x35mm-es hungarocell/nikecell darab kell majd. Szerinted ezzel is jó kiváltani a papírrácsot? :F Súlya szinte nem is lenne, még jól is jönne, mert nem lenne terhelve vele a mennyezet. :F

(lOo \ (llll) (llll) / oOl)

(#25421) mdk01 válasza Satyricon (#25420) üzenetére


mdk01
addikt

Polisztirol is jó igen, de azt illik össze kontaktcsiszoltatni a fenyőkereteddel, hogy tuti síkba legyen, mivel valamennyire változó a vastagsága, illetve arra figyelj hogy amit a tűzépen 30-asnak hívnak az nagy valószínűséggel 28mm lesz a valóságban.
Amúgy biztos vagyok benne hogy belehet szerezni ezt a papírrácsot csak nem akartak neked ilyennel xarakodni.

(#25422) thyeby válasza Satyricon (#25420) üzenetére


thyeby
őstag

Szerintem is megfelelhet egy EPS tábla. Igaz, a polisztirol nem annyira merev, de nem hinném, hogy ez jelen esetben valamit is tesz.

Egyébként néhányszor elgondolkodtam rajta, hogy ha nekem lenne szükségem ilyen vetítővászonra, akkor valószínűleg úgy oldanám meg, ahogyan az iskolákban az írásvetítőt szokták. Ha emlékszel rá, az egy pofon egyszerű roló, ami helyet se foglal, súlya sincs, és használaton kívül esztétikailag sokkal kisebb ákombákom, mint az, amit tervezel. Ilyenre gondoltam vmi alkalmas méretben, és persze nem feltétlenül ezt a hyperminőségű 3M-est, talán van olcsóbb is. Vagy készíthetsz magadnak mondjuk teherautó ponyvából, hasonló anyagból, valamiből. (Egyik üzletfelem egy jó nagy sátrat készített olyan fehér műa. ponyvából, aminek teljesen sima a felülete, gondolom, utána járt valami olcsóbb anyagnak. Ha igényled, rákérdezek tőle, mi az.) De azért nem írtam ezt eddig, mert nem hiszem, hogy ezt magadtól nem tudod, biztosan oka van annak, hogy ilyet tervezel.

Az EPS ragasztása lehet még feladat a farostlemezhez, ugyanis ami oldja, az nagyon oldja, a Palmafix ekkora felületen egyrészt bedöglik, mire felkened, másrészt az a nyomástól ragad, s nem (elsősorban) az oldástól, ill a ragasztó mennyiségétől. De most nem jut eszembe alkalmas ragasztóanyag.

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#25423) doberman válasza Satyricon (#25420) üzenetére


doberman
senior tag

hmmm most jutott eszembe, hogy régebben a furnér ajtókban is volt ilyen zigzagos papír bigyó....

8lnu

(#25424) Satyricon válasza mdk01 (#25421) üzenetére


Satyricon
addikt

OK, akkor viszek tolómérőt és muszáj leszek lemérni, hány milis pontosan a 30-as, vagy 35-ös. Itthon am van 40milis, a mellék épületünk mennyezete ezzel van beburkolva. Max veszek le 3-4 lapot és kész is! :DD

(#25422) thyeby: Azt megköszönném, ha utána kérdeznél, mi volt az az anyag! :K Am a pénzhiány kényszerít erre a megoldásra. Sajna nincs 100.000-120.000 ft-om vászonra(150x250cm-es kell), gagyi minőségűt meg nem veszek. Mert ha lesz rá pénzem, akkor már high-end minőségűt veszek. ez csak amolyan... ideiglenes megoldás lesz. Szóval ha lesz pézem vászonra, erre fogom majd rátenni. :K

Szerk.:
(#25423) doberman: Igen, mikor még asztalos voltam, akkor sok ilyen farostlemezes ajtót csináltunk, és abba ilyen rácsot tettünk. Ha anno 2004-2005-ben tudtam volna hogy egyszer szükségem lesz rá, bizony Isten mentek meg 3-4db 100 centi széles darabot! :DD De hát sajna ezt akkor még nem tudtam, sőt! Még tavaly ilyenkor se tudtam, hogy nekem projektor kell... : :N

[ Szerkesztve ]

(lOo \ (llll) (llll) / oOl)

(#25425) Attis1971 válasza thyeby (#25419) üzenetére


Attis1971
csendes tag

Sziasztok, egy két kép a kicsikémről. :) Nem profi képek, csak képek. :D

(#25426) Attis1971 válasza Attis1971 (#25425) üzenetére


Attis1971
csendes tag

Na ezt nem így terveztem. :W

Kb. két hete vettem. 71 000, Ft szállítással együtt.

(#25427) doberman válasza Satyricon (#25424) üzenetére


doberman
senior tag

nézd csak itt azt írják, hogy van folyamatosan... vedd fel vele a kapcsolatot, egy telefont megér.

8lnu

(#25428) Satyricon válasza doberman (#25427) üzenetére


Satyricon
addikt

Igen ezt én is megtaláltam, csak már nem aktív a hirdetés, ráadásul nem is lehet felvenni a kapcsolatot a hirdetővel :( Ilyen az én szerencsém, ba...

Azért köszi :U

Szerk.:
Közbe megtaláltam a cég nevét, és így a mailcímét, rtá is kérdezek.

Köszi még1x :R

[ Szerkesztve ]

(lOo \ (llll) (llll) / oOl)

(#25429) Márton111 válasza Satyricon (#25416) üzenetére


Márton111
aktív tag

Papírrács alternatívája (ha találsz is,szerintem 1db-ot nem fognak egykönnyen adni,vagy a fuvar fogja kitenni a költséget):35mm széles farostlemez csíkok, keresztbe összeeresztve,a találkozási helyen a fele magasságáig, így egy négyzetrácsot csinálsz ami6-8 cm-es nagyságú négyzetekből áll.Ez kitölti az ajtód belsejét.Ezt csinálták a asztalosok amikor még nem volt papírács.(A négyzetrács magassága egyenlő kell legyen, az ajtó fa alkatrészeinek magasságával)Körfűrésszel elkészíthető.

[ Szerkesztve ]

(#25430) Satyricon válasza Márton111 (#25429) üzenetére


Satyricon
addikt

Igen, anno mi is csináltunk ilyet, csak nekem nincs itthon farost lemezem, na meg körfűrészem. Habár... Lehet mégis lesz! :DD

Köszi

(lOo \ (llll) (llll) / oOl)

(#25431) Soká válasza Attis1971 (#25425) üzenetére


Soká
senior tag

Tehát egyenesen Triton címkével árulják az Uni-maxban a marónkat? No, ez már sehogysem klón akkor :)

(#25432) Attis1971 válasza Soká (#25431) üzenetére


Attis1971
csendes tag

Mikor megjött, és elcsodálkoztam rajta, hogy a dobozán is már Triton volt, meg a gépen is. Sőt ugyebár az Uni-maxon 2000 W - ról írtak, ezen meg mindenhol 2400 W szerepelt, mint az eredeti Tritonon. Először picit furcsállottam a dolgot, de most már csak az érdekel, hogy jól működjön. A tiéd milyen néven fut?

(#25433) gabi9107


gabi9107
csendes tag

Hali

Tudtok olyan oldalt ahonnan pdf rajzokat lehet letölteni??
olyan dolgokrol amiket lehet gyártani

(#25434) Satyricon


Satyricon
addikt

Srácok

Jó pár éve meg akarok már kérdezni 1 asztalost, aki benne van a szakmában... Igazából mondjuk nem fa, hanem műanyag nyílászáró(fenstherm-es) ról lenne szó, amit használtan vettem anno(fóliás, karcmentes állapotban volt), azt mondták, hogy bukó-nyíló az ablak. Nos, kinyílni kinyílik, csak bukóra nem lehet állítani! (lehet emiatt adták olcsóbban) :((Az lenne a kérdésem, ha a zárat körbe lefényképezem, valaki meg tudná mondani, hogy miért nem lehet bukóra állítani? :F

(lOo \ (llll) (llll) / oOl)

(#25435) Soká válasza Attis1971 (#25432) üzenetére


Soká
senior tag

Amit régebben árultak, annak nem volt neve. Amit linkeltem képtárat, ott megnézheted. Ugyanaz csak nincs rajta címke. Ugyanúgy Tajvanban készítve. Még leveleztem is erről a Tritonnal, de érzékeltem, hogy kitértek a válasz elől... A Triton egy időben tulajdonosváltáson esett át (csak névleg ausztrálok, úgy emlékszem, zűrjeik lehettek és a gyárból ugyanaz kikerült noname formában, Tritonként, de még CMT név alatt is.
Ha jól látom, ugyanabba kaszniba tettek egy nagyobb motort. Mondjuk nagy értelmét nem látom, nem volt gond ennek a marónak az erejével, csak látom itt is megy a pixelháború, minél nagyobb, annál jobb.
Vettem tavaly a feleségemnek egy rúdmixert, 750 wattos. Elvileg nagyobb teljesítményű mint az élmaróm :) ami azért elég mókás...

(#25436) Soká válasza gabi9107 (#25433) üzenetére


Soká
senior tag

Gabi, Te! :)

Legalább írnád oda, hogy milyen rajzokra vágysz! Kész bútorterveket szeretnél, vagy mindegy, hogy mi az csak gyártani lehessen? :))
Az nem működik, hogy elmész az ikejába leméred ami tetszik, aztán újraalkotod? ;)

bocs, hogy viccelődöm veled!

[ Szerkesztve ]

(#25437) Winner_hun válasza Satyricon (#25434) üzenetére


Winner_hun
félisten

Ami itt jobb oldalon van olyan van az ablakod alján ott, ahol a pántok vannak?

Ha ki van nyitva az ablak akkor a kilincset tovább tudod felfelé forgatni?

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#25438) Satyricon válasza Winner_hun (#25437) üzenetére


Satyricon
addikt

Hali

Igen, van ilyen rajta. Próbáltam kinyitott, és bezárt ablaknál is felfelé fordítani a kilincset, de meg se mozdul. Lehet hogy nem bukó sín vagy micsoda lett feltéve rá és emiatt nem nyílik ki? :F

Ha lefényképezem vagy videozom jó minőségbe az ablak minden egyes részét, abból le tudjátok szűrni, hogy hol a hiba? :F

(lOo \ (llll) (llll) / oOl)

(#25439) Armahun válasza Satyricon (#25438) üzenetére


Armahun
addikt

Ha jó vasalat van benne, akkor első tippre azt mondanám, hogy az ablakszárny nagyon a pánt felüli oldalon van.
A kilincs oldalán van egy hibás működést gátló retesz. Valószínűleg az nem nyomódik be csukott állapotban és ezért nem tudod feltolni a kilincset.

Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#25440) Satyricon válasza Armahun (#25439) üzenetére


Satyricon
addikt

Mint tyúknak az ABC, amit most mondtál :))

Mit lehet tenni? Vagy mit csináljak, hogy megtudjam,mi a baj? :F

(lOo \ (llll) (llll) / oOl)

(#25441) mdk01 válasza Satyricon (#25440) üzenetére


mdk01
addikt

Valamelyik típuson van egy kallantyú ami becsukott állapotban benyomódik így lehetővé teszi hogy bukóra is tudd nyitni, ez ilyen "hülyebiztos kallantyú".
Így nehéz elmondani de ha rászánsz 10percet a szerkezet mechanikájának tanulmányozására és megpróbálod megérteni rájössz magadtól is, biztos vagyok benne.
Ha nem megy fényképezd körbe az ablakot négy oldalról és megfejtjük
Első körben a jobb vagy bal felső sarka a lényeges, hogy ott milyen pánt van ,mert ha csak nyíló akkor az nem igazán fog kiakadni, hogy buktatni is tudd.

(#25442) Satyricon válasza mdk01 (#25441) üzenetére


Satyricon
addikt

Értem. Holnap csinálok róla jó minőségű képet és feldobom. Több szem többet lát!

Am van rajta 2-3 vagy 4 ilyen kis bütyök, ami ugye a kilincs nyitása/zárásakor mozog. Nos, valahol ennek a kis bütyöknek 2, van ahol 3 állása is lehet. Szóval valahol megvan a helye neki, hogy bukóra álljon be, valahol pedig csak 2 állása lehet. Ugye mikor zárom, akkor lenn van a bütyök. Ha kinyitom, akkor középen, de bukóra nem tudom állítani, mert mert a fém lemezbe csak 2 állítási lehetőség van, pedig a bütyök fél mm-t felfelé tud mozdulni, ha bukóra akarom állítani. Na mindegy, majd holnap csinálok róla képeket! :U Soha nem volt dolgom ilyen zárral! Se asztalosként, se mikor a Fensthermnél melóztam! Úgyhogy emiatt nem tudom :(

Valamelyik típuson van egy kallantyú ami becsukott állapotban benyomódik így lehetővé teszi hogy bukóra is tudd nyitni, ez ilyen "hülyebiztos kallantyú". - Arra a kis rugós fém lapra gondolsz, ami az ablak zárának az oldalán szokott lenni? :F Mert olyan nincs ezen :(

(lOo \ (llll) (llll) / oOl)

(#25443) Satyricon


Satyricon
addikt

Sziasztok

Itt vannak az ígért képek az ablakról:

Előre is bocs a sok képért! :K











Remélem kilátni belőle mindenhol, hogy az ablaknak melyik részeit fényképeztem!

(Mondjuk csodálkoztam, hogy felül nincs sín vagy micsoda az ablakon. Gondolom lennie kéne :F )

(lOo \ (llll) (llll) / oOl)

(#25444) epmd válasza Satyricon (#25443) üzenetére


epmd
tag

Szia!
Szerintem ez nem bukó-nyíló vasalat a képekről ítélve.

[ Szerkesztve ]

(#25445) mdk01 válasza Satyricon (#25443) üzenetére


mdk01
addikt

Nincs összeköttétésben a felső sarok az egész mechanikzmussal. Mondtam én hogy rájössz magadtól is, nem egy olyan bonyolult szerkezet ez. :)
Amúgy én sem értek annyira ezekhez, mert nem szoktam ilyet csinálni.

SAROK ALATT

FELÜL ELÖL

ALUL ELÖL

[ Szerkesztve ]

(#25446) Satyricon válasza mdk01 (#25445) üzenetére


Satyricon
addikt

Ohh köszi! :K Lehet ehhez venni ilyen összekötő cuccot? Ha igen, milyen is kell pontosan? :F

(lOo \ (llll) (llll) / oOl)

(#25447) mdk01 válasza epmd (#25444) üzenetére


mdk01
addikt

Igen, azoknál egy kicsit bonyolultabb ez a felső sarok, de ez is olyan mintha eltudna fordulni, meg az alsó sarokban lévő is olyan mint a bukó-nyíló ablakoké. Ha viszont csak nyíló akkor nem tudom miért ilyen vasalat van rajta.
Kicsit olyan öszvér érzetű az egész.

(#25448) mdk01 válasza Satyricon (#25446) üzenetére


mdk01
addikt

Nem igazán tudom, nem szoktam ilyeneket csinálni csak raktam már be pár ilyen ablakot, illetve reparáltam, de a gyártás nálam kimaradt

(#25449) epmd válasza mdk01 (#25447) üzenetére


epmd
tag

Még az jutott eszembe,ha egyesével leszedi a tokról az ellendarabokat.és úgy próbálgatja,hogy átfordul-e bukó állásba a kilincs,és hátha a felső kar(már amennyiben az bukó olló lenne :F ) is elfordul bukóra.Mert lehet ,hogy csak az egyik ellendarab rossz helyen van.Egy próbát megérne.

(#25450) mdk01 válasza epmd (#25449) üzenetére


mdk01
addikt

Igen, vagy megakadályozza.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.