- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wizard1
csendes tag
válasz
Sly189 #34788 üzenetére
Amúgy most még olcsóbb
15.6"Vivobook S 15 OLED (M3502, AMD Ryzen 5000 Series)
Kezdőár 286 490 Ft
Megtakarítás 122 500 Ft
Windows 11 Home
Akár AMD Ryzen™ 7 5800H mobil processzor
16GB memória
1TB SSD tároló
15,6 colos 2.8K OLED Nano Edge kijelző120Hz-es frissítési frekvencia
ASUS antibakteriális védelemWiFi 6 (802.11ax) -
Jazz
veterán
válasz
Mikulásbá #34795 üzenetére
Ez alapján meg se próbáltam system control interface nélkül: https://www.asus.com/hu/support/FAQ/1039718/
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
szeretném a g751jy-on maximalizálni az akksi töltöttséget mondjuk 80%-ra. (Most vettem bele új akksit)
- a gond az hogy ehhez myasus kell
- a myasus-hoz meg "Asus System Control Interface"
- utóbbiból két féle is van V1 V3, de egyik támogatási listjában sincs benne a gép [link]
- Asus oldalán kiválasztva a gépem, sincs ott a listában egyik program se [link]Tudtok erre valami megoldást?
Köszi
-
Wizard1
csendes tag
válasz
Sly189 #34788 üzenetére
Ugyan ilyet vettem a MYsoft-l még 1 héttel a Black Friday elött. Most már drágább ott is.
ASUS VivoBook S15 M3502QA-MA001 AMD5800 H 512GB SSD 16GB RAMLeírások:
Amúgy a 14X UM5401QA-L7208W Zenbook jobb vétel volt . Ez is 299 volt még a Black Friday előtti napokban.
A Mysoftnál még ingyenes Office 365 -t adtak hozzá.Link
A S15 Vivo book -ban forrasztott 3200 memória van. Nem lehet cserélni. Nincs dedikált video memória. A piros gomb csak design elem, de felesleges. A Numberic pad gombjai kisebbek mint a hagyományos billentyűzet gombok.
Ezen apróságok kivételétől a gép rendbe van. Érdemes a MYasus applikációt felrakni és a hűtő ventilátor fokozatot csendesre állítani.
A gép hordozható, 1.8 kg , ha nincs közelben monitor akkor a felbontása kellően nagy és a OLED képernyő színe tökéletes. Az akkumulátor kapacitási is jó kb 10.5 óra filmnézés lehet töltés nélkül. Gyorstöltője van ami Type-c .
Amúgy 14X UM5401QA kisebb csak 14 -s és sokkal jobb vétel volt. Fém váz alul, gyorsabb memória. Nagyobb és jobb gombok, Prémium hangrendszer. Azonban kisebb képernyő és AMD5600H proci van benne. Picivel kisebb aksi. De csak 1.39Kg. -
Sly189
senior tag
Sziasztok,
Asus webshopból Black Friday alkalmából rendeltem egy Vivobook S15-et, de alig találok valami review-t a típusról.
Valakinek van véleménye tapasztalata vele kapcsolatban?
AMD Ryzen 7 5800H
16GB RAM(2*8)
512GB SSD
15.6" 2880 x 1620 @120Hz OLED
300k alatt nem találtam mást, ami a fogam alá való lett volna. -
pezo00
tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani ebbe [link] a notebookba plusz ramot és ssd-t?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
manokaki
addikt
Sziasztok !
A páromnak Asus laptopja van
már SSD-s , valamiért bekapcsolja és a BIOS jön be neki amiből hiába lépek ki ujra azt tölti mikor bekapcsol
Annyit mondott , a you tube ment amikor egyszer megállt és magátol ujra indult és a BIOS jött be rajta ..
Hogy tudom a Windows visszahozni ?
köszönömAttila
-
Joker88
őstag
Esetleg ha memóriabővítés lenne ebben a gépben ( [link] ) , melyik memóriával nem lehetne mellélőni? Igen,1db üres slot van még benne,de melyik márkát javasolnátok? Azt tudom,hogy DDR4..
( ugyanis régebben volt egy notim, az csak a samsung ramot szerette..)
-
V60
aktív tag
Sziasztok!
Egy ilyen laptopra: Asus X550C fel lehet tenni Win10-et?
Válaszokat köszönömÜdv Zola
-
jozef76
csendes tag
Sziasztok!
Elavulttá vált a régi laptopom, és valaki nálam jobban hozzáértőtől szeretném kérdezni (vagy akinek hasonló típus van a birtokában), hogy ez mennyire lenne árban/felszereltségben jó vásár, ill. mennyire megbízható lapos? Játékban inkább csak pár éves címeket tolnék vele, és nem is az lenne az elsődleges felhasználás...
https://euronics.hu/gamer-notebook/asus-fx706he-hx009-tuf-gaming-notebook-p274705?fbclid=IwAR0FSXQISaj-HDl-rNy_ZPNnmd1kGvz86b2UP2L2nOeF-n90qXxGL4iwrmM
-
-
malor
aktív tag
A 16 GB RAM-tól nem trendi leszel. Ha ennyire úgy érzed, hogy felesleges, akkor próbáld ki a 8-at
Thunderbolt 3 kellene valószínűleg a külső monitorhoz. Ezen sima USB 3.2 Gen 1 van. Az erre nem lesz alkalmas. Szóval egy újabb "trendi" dolog, amire szükséged lenne, csak eddig nem tudtad
-
üszök
őstag
Igen a Chrome ritkán megy 20 ablak alá, a mostani gép a sok kinyitott Face/marketplace nem szereti.
Láttam, hogy van USB-C de a leírás amit tei s linkeltél nam írja, hogy alkalmas e kép továbbításra, mert ha igen akkor [vannak ilyen kütyük] amivel be tudnám dokkoni mert 90% asztalon megy és tudnám a régi dsub monitort használni.
Akkor 16 giga ram kell, hogy trendi legyek? -
malor
aktív tag
Azt írtad nagyok sok megnyitott ablakkal netezel. Az viszont meglepően erőforrásigényes tud lenni. Egyébként van rajta USB-C.. Ha neked a 8GB RAM is nagy előrelépés lenne, akkor az Euronics ára tényleg egész jó. Amúgy tényleg kevés a 8GB RAM, mert az a WIN-nek alig elég.
-
-
üszök
őstag
sziasztok, Nézegetek egy ilyen gépet. [link]
Asus Vivobook 14 notebook, kék (X413EA-EK1746) 120 az Euronicsban. Nem tudom a 11 gen i3 elég e mindennapi feladatokra mint pl Chrome nagyon sok ablakkal megnyitva.Van még egy fontos, kérdés van rajta USB C csak nem találom a leírásban ,hogy alkalmas e kép átvitelre mert ha igen akkor rá tudnám kötni a régi Dsub monitorom egy kínai csoda átalakítóval amin minden is van.
-
válasz
Mikulásbá #34754 üzenetére
Nálam is be volt regisztrálva, telefonos beszélgetésnél is látták, de amikor leadod az igényt a javításra, már írásban egyértelmű instrukciók vannak. Nekem a felhőben is megvannak azok a dokumentumok, kinyomtattam belőlük egyet, és mellékeltem. A laptoppal együtt utána azt is visszaküldték.
-
-
Wizard1
csendes tag
válasz
r_zsolt #34746 üzenetére
nálam nem jelentkezik ez. Kipróbáltam. Nekem csak vezetékes gamer egerem van.
1) Nincs esetleg valami egyéb driver felrakva a wifi-s egérhez? Ha igen, szed le és próbáld ki.
2) a keresés mezőbe ird be hogy egér a windowsnál és nyisd meg a panelt. Keres ki a tapi pad beállításokat lent. Ott be és ki lehet kapcsolni a tapipadot.
3) Valamint ha felrakod a Myasus applikációt akkor ott is hangolni tudsz egyes rendszer beállításokat. -
Kront
tag
Sziasztok,
Iskolába, illetve egyéb helyre rendszeresen "cipelős" gép kellene. Jegyzetelés, tanulás, szövegszerkesztés, ppt. Az iskolapad helyszűke miatt leginkább 13" körül. Játék érdektelen.
Ezzel mennyire lehet mellé lőni? ZenBook 13 OLED UX325EA-KG761Az egyetlen érdemleges szempont, hogy megbízható/strapabíró legyen. (Nyilván, a méret adta korlátokon belül. Azt nem várom el 13"-ban, hogy ROG legyen.)
-
r_zsolt
tag
Sziasztok!
Nekem egy ASUS VivoBook S15 M3502 típus van, sajnos az altípust nem találom.
Meg vagyok vele elégedve.
Viszont, a kérdésem az lenne, hogy eddig vezeték nélküli egérrel használtam gond nélkül. Most a tapi padjáról szerettem volna használni, de a windows bejelentkezés után eltűnik az egérmutató. Még a bejelentkezés alatt símogatásra mozog a mutató, de amint bejelentkezik a win11-be eltűnik. Ha hozzácsatlakoztatom a vezeték nélküli egeret újra megjeleni a mutató.
Az eszközkezelőben ott a 2 HID egér, amikor kihúzom az egér USB antennáját eltűnik az egyik egér, de az egérmutató is és nem tudom használni a tapipadot.
Mi lehet a gond? -
-
-
Wizard1
csendes tag
válasz
hematoma1 #34716 üzenetére
Két Asus Laptopunk van:
ASUS VivoBook S15 M3502QA-MA001 Notebook
ASUS ZenBook 14X UM5401QA-L7208W Notebook
Minkét modellt tudom ajánlani.
Ha az anyag használat a lényeges és nem kell, hogy nagy legyen akkor a 14x bőven elegendő lesz. Egy fokkal szebb és jobb mint a S15 -s Vivobook.
Az ujjlenyomatot mindkettő gyűjti, a Vivobookba a Memoria forrasztott, ott előre meg kell venni a 16GB -t. Nincs dedikált Videokártya memoria igy a sima RAMból vesz le a gép valamennyit.
Mindkét kép jó és ajánlom. -
azbest
félisten
ejj... ez az S0 alvás (Modern Standby) nem a barátom. Pénteken lealtatott gép hétfőre lemerült csutkára. Úgy hogy még az óra is megállt. Nincs a gépben cmos elem sem külön. Ha meg be van dugva a töltő, akkor a gép nem alszik, hanem bekapcsol.
Múltkor próbáltam win alatt letiltani az S0-át, hogy a hagyományos S3 lépjen a helyébe. De az meg hibásan működik. Van hogy nem ébred fel... máskor meg az usb portok nem működnek felébresztés után. Intel 12th gen vivobook.
-
FattyDove
őstag
Az miért van, hogyha Win + L-el lezárom a gépet, akkor rá pár mp-re elmegy suspend módba és nem csak a kijelzőt kapcsolja ki (W11)?
Onnan gondolom, hogy suspend módba megy, hogy gyorsan visszakapcsol, illetve villog a power led. -
arcsi84
aktív tag
Sziasztok,
Van egy nagyjából fel éves Asus TUF Dash f15 laptopom, ami nagyon szépen teszi a dolgát, azonban egy dolgot észre vettem.
Ha bedugott kábellel használom nagyon szépen veszi a töltést. De ha mondjuk az L alakú töltő csatlakozót megforgatom akkor egy pillanatra elveszti a töltést majd újra vissza jön. Ez akkor feltűnő ha éppen ágyban fekve használom.
Ez normális hogy körbe forgatva a csatlakozót ilyen történik vagy mehet szervizbe a gép?
Tapasztalt már ilyet valaki?Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv Áron
-
Szóval tegnapi tasztalat:
AMD Ryzen™ 9 5900HX Drivers & Support | AMD az AMD oldaláról idézve:
Important Note for Laptop and All-In-One (AIO) PCs
AMD recommends OEM-provided drivers which are customized and validated for their system-specific features and optimizations.
If you experience issues using the AMD Software: Adrenalin Edition driver package downloaded from AMD.com, please install the OEM-provided drivers for full support and compatibility.Azt javaslom - tekintettel arra is, hogy a CPU-hoz integrált APU csak másodhegedűs az Nvidia RTX-hez viszonyítva -, hogy felesleges telepíteni a legfrissebb AMD-s drivert, az ASUS oldaláról célszerű.
Amint feltelepítettem, onnantól megszűnt az addig jól működő alvás funkció. Uninstalláltam és visszaraktam az ASUS oldaláról a gyártó legfrissebbet:
A Chipsetből nem is tettem fel mást csak a gyártóit, és ezek után nem is tervezem frissíteni az AMD oldaláról. Jó esély van arra, hogy a sokáig panaszos alvási problémának ez volt az oka.
Például AMD PSP-ből is a chipsetben van újabb verzió közvetlen a gyártótól.
Szerencsére az RTX-hez a Geforce Expereince-n keresztül mindig lejön a legújabb, és azzal nincs gond, és gyártói figyelmeztetés sincs.Most még relatíve új a laptopnak a típusa. Így csak pár héttel, esetleg 1- 1,5 hónappal kullog az AMD után az ASUS verziója. Jó kérdés, hogy mi lesz 36 hónap múlva mondjuk ... amikor már nem nagyon jön ki az ASUS oldalára frissítés. Mondjuk szerintem akkor már lehet a Windows Update-es verzió is jó lesz arra, hogy ne csessze el az alvómódot, funkcionalitásban meg az új driver nem igen tud olyat hozni, amit az RTX-szel ne tudnánk megoldani. Csak nekem beidegződésem volt ez a mindenből a legfrissebb driver verziót dolog (mindig is), de PC-n más, mint laptopon.
Amúgy vagy 2 napja jött ki a 321 -es BIOS
Felraktam, de még nem mértem rá, hogy pontszámokban mennyit dob, ha egyáltalán
-
válasz
Dnalorr #34732 üzenetére
Szerintem igen megéri, de! Ugye ha csak arról van szó, hogy pl meg kell húzni a csavart, akkor (nem olvastam utána, hogy mit takar pontosan mit írtál) nagyon óvatosan leszeded a hátulját, majd az akksit, mert elatta lesz, akkor lehet hogy te is meg tudod oldani.
[link] -
Dnalorr
tag
Akinek Zenbook 14X (UM5401)-e van/volt:
Nektek is "zörög" egy kicsit a touchpad? Az alapállás, és a kattintás között van még egy nagyon rövid útja, ami nem csinál semmit, cserébe viszont pl. görgetésnél halk zörgő hangot ad. Ez csak azért szúrt szemet (fület), mert amúgy az egész eszköz nagyon minőségi, ezt az egy dolgot leszámítva. -
Necc
addikt
válasz
#57171968 #34724 üzenetére
Nekem is mediatek wifi van a gépemben (Mediatek MT7922) és semmi problémát nem tapasztaltam eddig vele. Mind sávszélességet, mind lefedettséget hozza, megbízhatóbban üzemel mint az előző laptopom inteles wifi5 modulja.
#34719: találtam egy másik weboldalt, jobb képekkel: [link]
Ha jól veszem ki, 8GB forrasztot memória van benne, és 1 memória slot. -
Ezeket az eredményeket kaptam a Ryzen 9 5900HX-szel. Ezt a tesztet korábban nem futtattam le
NVIDIA GeForce RTX 3060 (notebook) video card benchmark result - AMD Ryzen 9 5900HX,ASUSTeK COMPUTER INC. G713QM (3dmark.com) -
azbest
félisten
válasz
hematoma1 #34708 üzenetére
konkrét linket érdemes mutatni, hogy melyiket nézed. Már csak azért is, mert nagyon nagy különbségek lehetnek változatonként is. Rengeteg a nagyon hasonló nevű, de nagyon különböző gép.
Nekem az S 14 nem X-es (K3402ZA-KM220) szinte teljesen ugyanaz mint az S 14x talán a kijezlő utóbbiban 120Hz. Annak fém a fedlap a kijelző mögött, de minden más műanyag. Enyémen van 2 tb4 port és 4k-s a hdmi. Ramot tudtam betenni 32GB-ost az integrált 8 mellé. De még a típus utáni alkód is sokat számíthat, pl úgy látom a KM220 változat hdmi 2.0, de a KM222 meg hdmi2.1 -es.
A x1503za meg csak sima usb portokat ad, type-c alakú is sima usb. És butított a hdmi kimenete is. 4k monitort nem fogsz tudni vele használni, ha szeretnél. Persze ha nem szempont, akkor jó lehet. A fedlapon amin nem doborodik az asus logó körüli rész, azok általában az alapabb gépek - szóval lehet full műanyag, csak a festét kamu
az az i3 12th gen sem tűnik rossznak korábbi generációhoz képest, mintha gyorsabb lenne, mint a Core i5 1135G7.
Amúgy ja, durva, hogy br 190eft körül már 2.8k oled kijelzős gép is van. -
törölt tag
válasz
Mikulásbá #34711 üzenetére
Nem fém az X16, én már szétszedtem. A váz full műanyag, de olyan festékkel van festve mintha fém lenne, a fedlap szintén műanyag. Az alsó fedele allu. Egyébként jól össze van rakva a merevséggel sincs gond.
A Mediatek wifi tényleg gáz (elvileg szerelik intellel is), meg nálam az usb dobálta el a pendrivomat. -
válasz
bajnokpityu #34718 üzenetére
Nekem jó a hangszóró és a wifi is tudja a 1000/1000-et.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #34697 üzenetére
Nah, lassan kezdem elfogadni. Jó lesz ez.
-
hematoma1
senior tag
Sziasztok.Asus vivobook 15x x1503za oled .Ezt a tipust néztem ki.Mi a véleményetek róla?
-
Szóval képekként feltenni kicsit sok lett volna:
-
válasz
DonDragonka #34704 üzenetére
-
DonDragonka
őstag
válasz
GoodSpeed #34696 üzenetére
Nálad oszt minden okés e?
Nagyon messze vagy memória sebességben az elvileg ideálistól...
Őőőőő vagy ez milyen módban készült teszt?
Mert különíti vagy sem a magot amiket mutatsz igen karcsúak... Illetve CL20-as mérés nincs se egyse mert mind CL22-es, vaaaaagy nem értem akkor most mit is teszteltél...Kingston CL20 3200 (Win11-IP)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- Apple MacBook
- Kuponkunyeráló
- Linux Mint
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged