- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Drivv: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
vaspingvin
csendes tag
Sziasztok!
Laptopvásárlás előtt állok, és érdekelne a szakavatottabbak véleménye is, nálam a fórumozók 99,99% több tapasztalattal rendelkezik, ebben biztos vagyok, mivel
nekem még sosem volt laptopom teljesen új vagyok a témában.Főbb szempontjaim az alábbiak:
-megbízhatóság (az ASUS-szal ezen a téren állítólag nincs gond)
-teljes mértékben képes legyen kiváltani az asztali gépet
-bővíthetőségIgazából az alábbi modell-t találom szimpatikusnak
ASUS N71JQ
[link]Érdekelne a véleményetek erről a szériáról, illetve hogy a laptop Intel GM55 lapkáját tudom-e bővíteni (lehet ez amatőr kérdés de jobb biztosra menni) pl. több merevlemezzel amiket RAID-be kötnék.
Válaszotokat előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Kovács István L.
-
gabrielarky
tag
Én múlthét kedd koradélután rendeltem tőlük Asus K72JR laptopot, köv. csütörtök délelőtt már ittvolt a futár vele egy vidéki községben. Aki a 15.6" K52JR változaton gondolkozik, az inkább gyűjtsön kicsit többet és vegye meg ezt, mindenképpen jobban megéri! a boltot is kifejezetten ajánlom, korrektül és gyorsan intéztek mindent illetve segítettek tanácsadással is.
A laptopnak nagyon szép képe van, csendes (ha nem felejtek benne dvd-t amit pörget
) fullra felinstallálva, sok automatikusan induló programmal is rohadt gyorsab bebootol a win7 64bit. Mindenkinek csak ajánlani tudom, nagyon jó az ár-teljesítmény viszonya az Asus K72JR-nek!
-
állóóra
csendes tag
válasz
animatrix11 #10009 üzenetére
Szia bocsi a késői válaszért.De szerintem is az lehet a gond,hogy angol helyesírásra van beállítva a helyesírás ellenőrző.Kérdésem hól lehet állítani magyarra.Köszi
-
válasz
trefi84 #10094 üzenetére
az eszközkezelőben távolítsd el az egész csatornát, amin az optikai meghajtó van, majd noti újraindít, és várd meg, amint újra felismeri és telepíti, hátha rendesen illeszti eztán!
milyen oprendszer van fent?zardani; notiknál nem nagyon lehet 60 hertz feletti értéket beállítani! a vga illesztve van rendesen? színminőség 32 bit? színkorrekcióval nem lehet játszani?
-
trefi84
csendes tag
Sziasztok!
Van egy k50ab-sx045d notebookom és minden újraindításnál letiltja az optikai meghajtót. Miután az eszközkezelőben engedélyezem utána gond nélkül működik,(olvas,ír.) Ha esetleg tudtok megoldást a problémára előre is köszi!
-
zardani
csendes tag
Sziasztok!
Van egy asus k51 ac 037-es notebook-om.
A problémám az, hogy pl szürke apró csíkos hátterek vibrálnak.
hogy lehet ezt megszüntetni?
A felbontás max-on van, 60Hz és nincs más lehetőség.Köszi
-
a linkelt adatlapon minden szükséges infót megtalálsz, amúgy jó széria, és ár/érték arányban is jó noti, eléggé új széria, ezért szerintem túl sok gyakorlati tapasztalatot itt nem fogsz kapni róla...
nekem nem ilyen noti van, de volt már a kezemben, telepítettem, próbálgattam, és szerintem jó!
msnnincs nekem, meszziről kerülöm...banuszzs; nem tudom, hogy hol olvashattad, mivel én biztosan nem írtam ilyet, hiszen nincs, és nem is volt tl-wr741nd routerem! nekem jelenleg tl-wr941nd van!
a upc bizonyos esetekben menedzseli a hálózatát, és az adott szempontból terheltebb területeken/intervallumokban a torrent prioritása hátrébb kerül(het) a sorban, ezért a torrent sebessége nem mérvadó, a hálózat - menedzselés - miatt is bármikor ingadozhat, és erről sem a noti, sem pedig a router nem tehet! ha a modem vagy a router (upc routert írtál, de a szolgáltató modemet ad) eldobja magát, az esetlegesen adódhat a torrent túl vészes beállításából is, visszább kell venni, és kipróbálni úgy! -
banuszzs
csendes tag
Kali olvastam korábban hogy tp link (tl-wr741nd)routert használsz te is, én minap vettem egyet asus KAB70-esemhez és upc nethez ez tudja az n szabványt már szóval jön is a harminc megabit rendesen egy darabig mert torrentezésnél pl azonnal borul az egész felére esik vissza vagy két három megabitre esetleg az is előfordul hogy kifagy a upc router...szerinted hol a hiba noti router vagy upc?
-
Abri
senior tag
és van már vkinek ilyen notija Asus K52JR-SX121D? Kellene némi infó róla.
Főleg CS Source ra kellene.
Ha neked ilyen van, pls vegyél fel MSN re, thx. -
én ezt ajánlanám; K52JR-SX121D
Zodicus; f2 után nem kéri a jelszót?
N0bu; nálad valami érdekes probléma lesz... az oprendszer nem gányolt?
mellov; ha beleférne a +8 e ft, akkor neked is a fent linkelt notit mondanám, de majdnem olyan jó az is, amit te kiválasztottál!
-
Valty
aktív tag
Hi!
Van egy Asus M51TA notim, tegnap újraraktam a win-t, és azóta süvítő hangot ad ki.
Ez mitől lehet? Lehagytam valamelyik drivert? -
mellov
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék új laptopot vásárolni. Hosszas nézelődés után a választásom erre a gépre esett Asus K50IE-SX053D.
Érdekelne mi a véleményetek a notiról, van e ennél ideálisabb választás ebben az árkategóriában (játékra is szeretném használni)? Maximum 170-m lenne a gépre.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
Zodicus
senior tag
Hy!
Tudja vki esetleg hogy miképpen lehet bemenni a bios-ba, ha van beállítva HDD password? A jelszó megvan, ha ez számít...
-
Abri
senior tag
hy all.
Asus notit szeretnék venni, feltételek: vmi jó proci 4gb ram, normális vga, led kijelző.Asus K50ID-SX096D
Asus K50IE-SX053Dezt a 2t néztem, de az egyik jobb proci, T6670 + GT310M 512mb vga a másik T4400+ GT320M 1gb.
Ti mit ajánlotok?
-
N0bu
csendes tag
Basszameg komolyan mondom besokalok
felraktam újra mindent oprendszer összes gyári driver minden kutyafasza és mostis ugyanaz a helyzet...dgpu alatt telepítettem mindent...mostis hagytam azon tehát most csak a 4570es karit látja és mostis ugyanojan szar a teljesítménye
Nemtudom mitévő lehetnék...esetleg vista?? bár nemtudom elvileg win7en is muzsikálnia kéne a notinak
-
N0bu
csendes tag
jaja dgpu módban is ugyanolyan szar
ráadásul 5perc mire betölt a windows ebben a formában...és amikor visszaállítóm expressre akkoris kurvasokáig tart mire újra feláll a rendszeramúgy azt ajánlod hogy amikor újratelepítema rendszert akkoris xpress módban legyen a bios beállítva?
de most nincs időm foglalkozni vele...majd este fele remélem akkoris online leszel és majd segítessz ha kell
-
mind a két videókarinak van külön illesztése - hiszen az egyik a chipset része, a másik pedig külön dedikált gpu -, de a noti letöltési részlegében adott illesztő mind a kettőt tartalmazza! power xpress módban elvileg mind a két vga illesztve lett!
ha dgpu mód van kiválasztva a bios adott beállításában, akkor is problémás a játék? -
N0bu
csendes tag
Nos felvetett 1pár kérdést ez a válaszhalmaz
1ébként:
-töltőről használtam nem akksiról
-nem energiatakaréskos üzemmódban
-ha a 2vga illesztés alatt a mind2őhöz való illesztőprogram installációját érted arra csak kérdéssel tudok felelni:mind2őnek van külön illesztője???? de 1ébkénta 4570esét tuti felraktam a kari telepítése xpress üzemmódban zajlott...de az most fogós kérdés hogy vajon akkor meik vga-t használta a gép
végső soron arra jutottam hogy formázom a notit új win 7 és minden gyári illesztő telepítése...ja és még win 7install előtt dgpu-módba állítóm a BIOS-t és végig töltőn lesz...ha ígysem járok sikerrel akkor kérdezlek tovább Kali
és nagyonszépen köszönöm a válaszaid
-
a win 7 csak az alap hardverekhez/eszközökhöz ad illesztést, a gyártóspecifikus funkciókhoz nem, ezért ajánlott minden szükséges gyártói illesztő (atk...stb) felhúzása!
a használt energiagazdálkodási séma is beleszólhat még a teljesítménybe, ne az energiatakarékost használd! ugye hálózati táplálás mellett játszottál, és nem akkumulátoros módban?
a videókártya esetében mind a két vga illesztve lett rendesen? a bios vga mód melyik állásában történt a vga illesztő felhúzása?
külön chipset illesztőt hol láttál a noti letöltési részlegében? -
N0bu
csendes tag
Köszi a választ Kali!
De a helyzet a következő!A biosom a legfrissebb ami elérhető az oldalon az van fent nekemis!
próbáltam már a gyári vga drivert is meg újabbat is ugyanaz ...
windowsban is be volt állítva a 4570es és írta is hogy azt használja mégis szar volt a teljesítmény...de kipróbáltam már a biosban való direct dgpu-t is..és szintén gyenge a teljesítménye! nemtudom hogy miben befolyásolná az a dolgokat hogyha felraknék minden 1es drivert hisz tudomásom szerint az összes szükséges fentvan
a hotkey és 1éb baromságok nemfognak nekem beleszólni a grafikai teljesítménybe....1etlen dolog talán ami nincs felrakva az a gyári chipset driver(de mivel a win7 felismert mindent nem tartottam szükségesnek) de most felrakom aztis hátha....
esetleg ha van további 5let szívesen várom -
először is frissítendő a bios! a ípolás és s venti fordulata javulni fog!
ellenőrizd a bios beállításában - ha van olyan - a vga select módot, hogy az hogyan áll, mivel adott noti elvileg hd 3200 integrált, és hd 4570 dedikált videókarival is rendelkezik, power xpress módban mind a kettő aktív - és te tudod oprendszer alatt beállítani, hogy melyik menjen -, dgpu módban pedig csak az erősebb hd4570 vga! hd 3200 integrált videókarival ne akarj játszani, mert gyenge teljesítményt fogsz kapni!
a gyártói illesztőket használd, a noti letöltési részlegéből! -
N0bu
csendes tag
Sziasztok!!
Nos a problémám a következő most vettem ezt a notit: ASUS K50AB-SX089D
AMD Athlon 64 X2 QL-65 (2,1 GHz, 1 MB)
HDD:
500 GB, 5400 RPM, SATA
RAM:
2 x 2 GB DDR2-800
VGA:
ATI Radeon HD4570 512 MBSzép meg minden...csakhát mégsem olyan mint kéne lennie
Szóval elvileg forumok és tesztek böngészése alapján a laptop halk...ami nemigazán igaz mert az enyémben 90%ban fullon pörög a venti..még üresjáratban is..WTF? megaztán van 1kis magasfrekvenciás sípolo ciripelő hang is odabent (szüleim,idősebbek nemhallják) de engem baromira zavar....
+ a legrosszab az egészben az hogy a játékok nemúgy mennek mint kellene..pl teszt bizonyítja hogy CS:Sourcben highon 140 fpsnek kellene lennie és hát lófax......Aion is akad...
ami azért gázos mert a régi notimon amiben 3470es kártya volt (ami feleannyi pontot ért csak el benchmarkban mint a 4570es) simán futott mind2őWin7-et használok...de ezt is ajánlják hozzá
+megpróbáltam már kb az összes lehetséges drivert a vga-hoz
PLS HELP!!!!!! -
állóóra
csendes tag
Sziasztok! Volna megin egy kérdésem ASUS K50AB notin van -e Bluetooth?És ha van hogyan lehet életre csalni.Tudjátok 50 év felett belefogni a számítástechnikába nekem nagyon nagy kihívás ezért sokszor egyértelmű dolog nektek az nekem bonyolult.Azért szoktam kérn óvodás szintem magyarázzátok el.Köszi a válaszokat.állóóra
-
san diego
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy az F5SR szériában a HD3470 cserélhető-e?
Köszi -
gabrielarky
tag
válasz
nagyjojo #10049 üzenetére
Hali! Én előbb téged olvasva azthittem ugyanolyan notival rendelkezel mint amit én rendeltem, de aztán kiderült hogy amit nekem holnap hoz ki a futár, az Asus K72JR lesz. Én főleg netezésre, ebook ( .PDF) olvasgatásra, Photoshoppolásra (win7 64bit 4G rammal asztalin szakít rendesen) filmnézésre és esetleg játékra használnám de legutóbbi minimális. Mit értesz az alatt, hogy "nem túl bika"? Milyen gamékat próbálgattál a Tiéden, milyen felbontással és beállításokkal? Ahogy látom enyémben valamivel erősebb lesz a proci, 4GB RAM, de a VGA egyezni fog a Tiéddel.
-
Dubel
csendes tag
Sziasztok! Ezt a gépet néztem ki: ASUS G73JH-A2
Valami vélemény a gépről? -
pixi2176
csendes tag
Hello!
Van egy régebbi asus laptopom (core 2 dou 1.8 CPU, 2gb ram, ati mobility radeon x2300 384MB, Xp 3 service pack.
Úgy hallottam, hogy a cod6 gépigénye hasonló a cod4 -z. Valaki tud segíteni, hogy futna e rajta a cod6, mert a cod4 ment rajta? -
válasz
kliszi #10058 üzenetére
magáért a kijelzésért az atk osd(2 utility) felel, de feltétele több illesztő és alkalmazás megléte is! az atk driver legyen telepítve, valamit ajánlott az összes atk alkalmazás felhúzása, hogy minden funkciógomb...stb működjön! a wifi be- és kikapcsolásához (fn + f2) az asus wireless switch (wireless console 3) utility kell! a keyboard device filter utility felhúzása is ajánlott!
-
kliszi
senior tag
Ja asus k61ic notebookom van ! Ahoz kéne ez a program az asus honlapjárol melyiket töltsem le ?
-
kliszi
senior tag
Sziasztok ! Tud nekem valaki segiteni ? Melyik programot kell feltelepiteni XP-re hogy az Fn gomb használatakor a képernyön mutassa hogy a hangeröt halkitom vagy hangositom vagy a fényerö jelét stb .? Válaszokat köszi !!
-
job-
tag
válasz
Mitya2010 #10055 üzenetére
Szia!
Ez a jelenség alaplap, illetve ellem hibára utal.
Amennyiben nem csaptad rá a kocsiajtót,vaszleg nem ez okozza a hibát.
Két verzió van ez esetben, ha értesz hozzá te, de ha nem akkor a szerviznek kell szétborítani a gépet. Elképzelhető, hogy érintkezési hiba lépett fel, de lehet az is, hogy elemcsere kell neki.
-
Rellind
senior tag
Bakker valaki mondja már meg hogy lehet megszüntetni ezt az átkozott fényérzékelőt!!!!
Biosban kikapcsoltam a lcd power savinget,P4G -ben nem találok semmi erre vonatkozót.
Egyéb ötlet???Asus M51TA
-
Mitya2010
csendes tag
Sziasztok!
ASUS F5R notival lenne egy kis problémám. Indulásnál kiírja, hogy CMOS Checksum error, CMOS date not, néha azt is hogy battery low. És csak F1 lenyomása után tölti be a windowst. A dátumot és időt, kijelző beállításokat elfelejti a gép. Egy alaplapi elemcser megoldhatja a gondokat? Igazság szerint a kocsi ajtóhoz koccant a gép, mielőtt ezt a hibát produkálta, ez okozhatja a hibaüzenetet? Elmozdulhat az elem? Esetleg BIOS-ban lehet valamit állítani? Egy ilyen hibával kb mennyiért tudnám eladni a gépet? 2 éves karcmentes F5R. Köszi a segítséget előre is. -
F1r3b1rd
tag
válasz
kliszi #10050 üzenetére
Lehet rá xp-t telepíteni:Asus K61IC XP drivers
-
job-
tag
Sziasztok!
Noti vásárlás előtt állok, szemezgetek az ASUS K70EA TY033D -vel.
Van esetleg valami véleményetek, tapasztalatok a notival kapcsolatban?
Alternatíva lehet még egy MSI noti, ha esetleg tudtok ajánlani ezen kategórián belül.
ASUS - MSI ?
Előre is köszi -
kliszi
senior tag
Sziasztok ! Az lenne a kérdésem hogy mi a véleményetek , tapasztaltok az asus K61IC-röl ? Most rendeltem egyet és de még nem jött meg . Van valakinek valami tapasztalata megbizhatosá, illesztés , teljesitmény stb ? XP-t fel lehet rá telepiteni ? Köszi a válaszoka !
-
Thom!
veterán
Asus K52 széria tapasztalat?
-
konvi
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy asus notebook-t. Gyári linuxot adtak hozzá, de sajna nem indul, mert a kódot kér. Pontosabban a redflag vmi localhost login opciót ajánl fel, amihez fogalmam sincsen, hogy milyen kód lehet. Próbálok cd-ről xp bootolni, de nem olyan biosa , mint a többinél. Tehát del gombal nem a szokásos jön be. Persze asus szerviz 7végén nincsen
Tudna vki vmi tippiet adni, hogy mit csináljak? Előre is köszi
-
válasz
sefi05 #10045 üzenetére
ugyan sokszor leírva már, de;
a noti letöltési részlegéből letölteni a megfelelő win 7 - vagy vista - alá adott illesztőt, azt ráhúzni a rendszerre, és így orvosolva lesz a probléma! több típusú kamerával is forgalomba kerül a noti, a webkamera beazonosításához a gyártói leírás; link
letöltési részleg; link -
sefi05
csendes tag
sziasztok.
kérdésem lenne egy asus notebookkal K50IJ win 7-el van telepítve.
minden oké csak a kamera képe van fordítva. lehet hogy csak rossz helyen keresem a beállítást és azért nem tudom helyrerakni. köszi a segítséget.üdv. s5
-
válasz
PredatorNo1 #10036 üzenetére
figyeltem, csak látom hiába írok bármit is...
eleinte azért is lehetett valamivel jobb a hőmérséklet, mert még nem volt kiszáradva a paszta, és nem volt ott is elkoszolódva a hűtés bizonyos része, ahol házilag nem férsz úgy hozzá! és nem csak a proci, hanem vga és a chipset is pasztázva van, és egy szálon megy a hűtés! a hardverek nem tudnak olyan irányban romlani, hogy jobban melegednek, mint újabb korukban, hanem paszta és elkoszolódási problémál léphetnek fel!
a sis chipset esetében, ha egy kékhalálod sem volt miatta, akkor is lomhább, mint egy normális chipset, és nem tudja a dual channel kezelést a memóriák szempontjából! ez a két tényező már elég is kerülésére, ha a többi jellegzetes hibája nem is jött elő...
nem tudom, hogy jelenleg milyen proci van a notiban, de ha a tipikus core 2 duo, akkor szerintem semmi értelme a proci cseréjének, csak feleslegesen ölnéd a pénzt a notiba...zardani; win 7 alatt nem is fogod úgy látni a sajátgépben a kamerát, mint mondjuk xp alatt! ha tettél fel alkalmazást a kamerához, akkor annak a segítségével tudod ellenőrizni, vagy próbáld meg skype, msn...stb alatt!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
nagyjojo #10042 üzenetére
Az azt jelenti, hogy 4 szálon tud utasításvégrehajtani, ezért látják négymagosnak némely programok.
Tedd föl ezt a progit pl. /nem kell a telepített verzió, elég a futtatható/ és ez sok olyan dolgot is kiír, amit a Win alatt nem olyan könnyen találsz meg. -
nagyjojo
csendes tag
válasz
philoxenia #10041 üzenetére
ha jól olvasom az van irva h: number of cores-2 alatta van irva vmi 4es, de az nem tudom mi...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
nagyjojo #10039 üzenetére
Esetleg... van neki olyanja....
-
nagyjojo
csendes tag
és az mitől lehet hogy a core i3as 350es procimat 4 magosnak látja az everest, az eszközkezelő, a fekadatkezelő, és még a processzorfigyelő minialkalmazás is...?????
-
nagyjojo
csendes tag
asus k52jr...
bele van égetve a vinyóba a 64bited win7, hogyan tudom onnan ujratelepiteni?
a boot-nál kellene állítgatnom vagy mi?köszi előre is:
jojo -
zardani
csendes tag
Üdv.
Nemrég vettem egy K51AC 037D-t.
Win 7 64Bit-et tettem rá.
Leszedtem az ASUS honlapjáról az összes szükséges DRIVER-t.
Minden működik kivétel a kamera.
Az eszközkezelőben ott van, "hibátlanul működik"
A fentiekben leírtak alapján kerestem meg a cam. típusát és az ahhoz való driver-t telepítettem.
De nem tudom bekapcsolni és a sajátgépben sem látom a kamerát.Mi lehet a gond?
-
PredatorNo1
aktív tag
Nem veszekedni jöttem ide, de látom nem figyeltél eleinte nem voltak túlmelegedési problémái. Az hogy ezt választottam ez van, erre volt pénzem, és azon kívül hogy melegszik semmi baja.
Írtátok a sis chipsetről hogy ez meg amaz a baja van abból semmi nem volt, a játékok is szépen mennek, csak melegszik a proci ennyi bajom van vele.
Gari lejárta után hogy tudom cserélni a procit? Megéri?
ÜDv -
nemzavarsz
csendes tag
válasz
PredatorNo1 #10033 üzenetére
Tudom, hogy kicsit későn kapcsolódom a témába, de mit jelent az, hogy kitakarítottad? A notiknál általában a ventillátor és a hőcső rácsa közé szokott összegyűlni a por, és előbb-utóbb összeáll, mintha filclap lenne. Ilyenkor folyamatosan megy a venti és mégis meleg a proci, rosszabb esetekben ki is kapcsol magától. Hiába fújod ki a ventit, ha ezt nem szeded ki, nem segítettél rajta. De az is lehet, hogy a hőcső romlott el, 10-20 perc használat után nézd meg, hogy a ventillátor hideg, vagy meleg levegőt fúj-e ki a gépből, ha hideget, akkor valószínűleg a hőcső a rossz, nem viszi el a hőt a prociról. A proci kicseréléséről az jut az eszembe, hogy ha valamilyen probléma van egy garanciális készülékkel, akkor a további meghibásodás megelőzése érdekében kötelességed a lehető leghamarabb elvinned a szervizbe. Ellenkező esetben neked kell kifizetned azt az alkatrészt, ami, ha időben eljuttatod a szervizbe a gépet, nem hibásodott volna meg.
Egyébként szerintem sem romlott el a proci. -
válasz
PredatorNo1 #10033 üzenetére
mint már modtam, teljesen rosszul látod! ezzel az erővel szintem minden gyártónál rengeteg notiba bele tudnál kötni, és minden második szériát javíttatnál - persze ez csak a mesében van így, meg ezek szerint a te gondolataidban...
azt a notit úgy vetted, hogy annyi a terhelt hőmérséklete, adott hardverek mellett! 3 napon belül kellett volna ezen gondolkodni - netes vásárlás esetén 8 napon belül -, és visszaadni, hogy neked így nem jó! utólag már csak annyit tehetsz, hogy használod így, vagy megszabadulsz tőle!
ezzel a szerviz nem kezd semmit, mert nincs meghibásodási jel, rendesen működik a noti!
normális notit kell választani, amiben nem sis chipset, meg kazán vga...stb van, valamint jó/jobb a hűtése, és nem lesz gond! -
válasz
PredatorNo1 #10031 üzenetére
teljesen rosszul látod a dolgkat! majd ha kikapcsolgat a noti normális terhelés alatt a proci/rendszer túlmelegedésétől, és más módon nem orvosolható a probléma, akkor visszatérünk erre a kérdésre - de akkor sem a proci cseréje lesz a megoldás, mert másik azonosnak is pont annyi lesz a hőmérséklete azonos körülmények között, mint a jelenleginek!
-
PredatorNo1
aktív tag
-
philoxenia
MODERÁTOR
A címet módosítottam, az Asus netbookokkal kapcsolatban is ide várjuk a kérdéseket.
-
válasz
PredatorNo1 #10028 üzenetére
nem, egyáltalán nem kötelesek, mivel olyan egy proci esetében nincs, hogy rongálódás, vagy működik rendesen, vagy nem! amúgy sem a vélemény(ed) a döntő, hanem esetlegesen a procira utaló probléma esetén egy szakszerű bevizsgálás!
-
válasz
PredatorNo1 #10026 üzenetére
a zsanért simán meghúzzák, vélhetően csak annyi a baja!
a proci vélhetően nem hibás, ezért nem is kell majd cserélni, esetleg csak újra kell pasztázni!
szerintem hívd fel telefonon az asus ügyfélszolgálatot, és beszéld meg velük a részleteket; +3615054561 (hétfőtől - péntekig 09:00-17:30)
szerviz leírása; link
nyomtatvány; link
a konkrét szeriz; link -
PredatorNo1
aktív tag
Köszi
Igazából takarítom elég gyakran de mégis van ez a problémája, és első 7-10 hónapban nem volt megeledése, csak azután. De akkor a 10 hónapnál volt hogy 105°Cos volt. Az is lehet hogy sérült a proci, pedig nem volt eltakarva, és meg is volt emelvea laptop. A kilazulást meg remélem megcsinálják. És akkor kicserélik nekem a procit egy ugyanolyanra??
Hogy megy ez ki kell töltenem egy űrlapot nem? Feladom és jönnek érte?!!
ÜDv -
válasz
PredatorNo1 #10024 üzenetére
nem tudom, hogy mióta használod a notit, de egy takarítás lehet, hogy ráférne - ha mostanság - vagy egyáltalán - nem történt meg!
mondjuk a 3470 és a sis chipset is elég melegedős fajta...
a zsanér kilazulását orvosolni fogják, de nagyobb procit nem tesznek bele, ha lejár a garancia, akkor utóbbit magad kivitelezheted!
az adatok a zsanér javítása, és az esetleges takarítás - ha otthon nem tudod megcsinálni - miatt nem vesznek el, hiszen nem olyan jellegű hardveres hibáról van szó, hogy a merevlemezzel lenne probléma!
ha vidékről küldöd fel a notit a háztól - házig futárral, akkor egy bő hétre tippelnék! -
PredatorNo1
aktív tag
Hali
Asus f5sl notebookom van. Egy ideje már zavar, hogy egy vírusirtó scantől is 69-75°C lesz a proci, a játékokról meg ne is beszéljünk. Pl COD Modern warfare 2 nél 80-90°C
Most erre még rájött az is, hogy a kijelző ki van lazulva így mozog össze vissza, lecsukódásnál odacsapódik mert nem szorul.
Hasonló esete volt-e valakinek, szervízbe küldés esetén mit mondanak ezekre a problémákra??
Pl. a proci helyett beledobhatnának egy nagyobbat még rá is fizetnék, mennyi idő a szervizelés, adataim elvesznek? Azoktól várok választ akik már adtál szervízbe asusukat.
Köszönöm -
a mikrofonnak külön illesztő nélkül - illetve a hang illesztőjével -, alapban is működnie kell! nézd meg a beállításait az alábbiak szerint; jobb alul a tálcán a fehér hangszóróra jobb klikk -> rögzítőeszközök -> ha a mikrofon ikonján zöld pipa van, akkor arra jobb klikk -> tulajdonságok -> itt ellenőrizd a füleken elérhető beállításokat, legyen engedélyezve a mikrofon, jelszint megfelelő legyen, szükség esetén erősítés, akkumulátoros módban is legyen engedélyezve...stb!
-
apia
csendes tag
sziasztok!
adott egy K50AB-SX73D win 7 ultimate 32bit rendszer.két gondom volt, az egyikre megkaptam a hozzászólások között a választ .a kamera képe fordítva volt , az már jó köszi!!
a kérdésem az ,hogy hogyan tudnám a mikrofont működésre bírni ...ha valaki tudna választ azt előre is köszönöm -
válasz
Biriboyka #10017 üzenetére
bios; f2
boot; esca kéket vélhetően az ahci/sata illesztő hiánya okozza, amit az xp nem tartalmaz alapban - a vista és a win 7 már igen!
ha van rá lehetőség, akkor a bios adott beállításában ide módot kell választani, ha nincs - vagy ahci/sata módban akarod telepíteni a rendszert -, akkor integrálni kell a szükséges illesztőt az xp telepítőjébe! -
Biriboyka
senior tag
ASUS k50AB-mra Xp tennék, de a telepítés során kékhalál. Mi lehet az ok?
Előtte Win7 volt illetve Linux.Másik láma kérdés: hogy jutok be a BIOS-ba?
-
RBJ
addikt
csókolom.
most került hozzám a kollegám asus k50ab tipusú notija. op rendszer nélküli.
sikeresen feltettem rá a win 7 t. ati drivert stb.
egy gondom van még a bluetoot ot az égnek nem bírom életre kelteni.
pedig leszedtem a hivatalos oldalról a drivert , az fn + f2 nyomogatására a led ki be villog de mégse aktiv a bluetooth.
előre is köszöném a segítséget és azt is ha van még javaslat milyen drivert tegyek még fel ami mondjuk a win 7 nem pakol alá. -
-
BLiNk3r
senior tag
Valaki már találkozott ilyen Asus notival? Vélemények, tapasztalatok?
-
animatrix11
őstag
lehet, hogy hülység, de nem lelethséges hogy a helysírás ellenörző angolra van állítva
-
válasz
állóóra #10003 üzenetére
írás közben nem értél hozzá véletlenül a touchpad felületéhez? mert attól is ugrálhat a kurzor! próbáld ki úgy, hogy írás közben kikapcsolod a tapit az fn + f9 kombinációval!
a pirossal aláhúzott szöveg, nem a szövegszerkesztő helyesírás- és nyelvtani ellenőrzésére szolgáló modul működésének az eredménye? -
állóóra
csendes tag
Sziasztok! olyan problémával szembesűltem ,hogy írtam a levelet és vissza ugrott a villogó vonál és onnan folytatta az írást.Ez nem valamilyen beállítási probléma? valaki találkozott ilyen problémával?várom megtisztelő válaszotokat.JA egy ASUS K50 Ab gépről van szó.És a szöveget pirossal aláhúzza.
-
válasz
Zolien #10001 üzenetére
szerintem érdemes lenne utánaolvasnod - a megfelelő helyeken - azoknak az asus monitoroknak is, mivel nem mindegy, hogy milyen árkategória, széria...stb!
utána visszatérhetünk a kérdésedre is...
mellesleg nem mindegy, hogy konkrétan mivel hasonlítanád össze, pláne azért sem, mert az asus szinte minden újabb szériás notiját led kijelzővel szereli már, és ez nem minden más gyártóra igaz! -
Zolien
csendes tag
Helló, az Asus monitoriaról nem sok jót hallani, kis betekintési szög, alacsony kontraszt, a laptopjaiknál hogy alakul ez, mi a helyzet a többivel összehasonlítva?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Parkside szerszám kibeszélő
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Linux kezdőknek
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Hálózati / IP kamera
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Eladó Lenovo Yoga Pro 7 14ARP8
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged