Hirdetés
- tordaitibi: Chatcontrol
- Bitfenix Outlaw
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbi887
aktív tag
válasz
HartgeH3-2.8 #34292 üzenetére
Nos, hát túl jó híreim nincsenek, eltelt ismételten 3 bő nap, és délelőttre megint kékhalál fogadott, ugyanazzal a hibasorral/azonosítóval, mint a szervizelés előtti állapotában.
Innentől kezdve Én azt hiszem ezzel együttvéve búcsúzom is innnetől ezen márkától valószínüleg, ami a Notebookokat/Laptopokat illeti egy kisi deig, mert nem fér bele sem a tanulmányaim, sem pedig a munkavégzés, és állandó napi használatba az, hogy majd két esetleg háromhetente küldözgetem oda- és vissza, hogy aztán kezdődjön az egész hóbelebanc előről.
Jószolván bízom benne, hogy nem fogják majd ki sokan mellettem ezt a szériát.Írtam nekik ismétetlen egy mailt, melyben kezdeményeztem a cserét esetlegesen egy másik gyártó Notebookjára/modelljére, akár felár/árkülönbözet egyeztetéssel egybekötötten, csak kapjak egy használható gépet, ami megbízhatóan teszi a dolgát számomra.
Volt legalább 4-vagy 5 setupom az elmúlt 10 évben (asztali is, notebook is), de azt nem gondoltam volna hogy pont ebben az árrésben leszek meglőve ilyennel.Maga a hardver/gép egyébként nem lenne rossz, sőt, de ez így összességében only negatív tapasztalat számomra most. Ettől függetlenül nem állítom, hogy az összes gépük rossz, csak hát ez most így sikerült.
Kicsit szomorú vagyok azért emiatt, de ez van.
-
azbest
félisten
válasz
azbest #34298 üzenetére
Á tévedtem, az utángyártott töltővel sem megy a targus dokkolón át a 90w töltés.
Úgy tűnik külön kell bedugnom előbb a töltőt a gépbe és utána a dokkolót. Valsz amit előbb dugok be, azt használja töltése és a másikat nem. A targus dokk alján meg 20v 5a van írva egyebek közt.. lehet nem simán átadja a töltő képességét, hanem a legnagyobb közös osztót adja, ami kisebbre jön ki.Bár érdekes, hogy linux alatt mintha nem esett volna le lényegesen a teljesítmény a dokkolón át töltéskor sem. Win alatt vesz vissza lassú töltéskor.
Nem lehet valami programmal lekérni azt, hogy milyen pd módban tölt a gép?
-
azbest
félisten
Kezd bosszantani már ez a thunderbolt történet...
az irodában próbáltam két monitorral, utángyártott 90w pd töltővel a targus DOCK423EU dokkolót és működött csont nélkül. Itthon viszont, ha a targus be van dugva, akkor a gyári 90w töltőt nem ismeri fel közvetlen a gépbe dugva, nem tölt. Ha a dokkolóba dugom be, akkor meg lassú töltést ír, ami lelassítja a gépet. Ráadásul még kihúzás után is, amíg a gépet újra nem indítom, addig csak lassú tültés figyelmeztetéssel eszi a saját gyári töltőjét.Bár az is lehet a win hülye és csak a kijelzés idióta. Vagy nem midegy, előbb dugom-e be a tápot, aztán a dokkolót és a monitort.... de ez akkor is hitványság.
Ha előbb dugom be a gépbe a saját tápját és utána a tb4es dokkolót, akkor tölt. Csak egy felkiáltó jelet tesz a win11 töltés jelzéshez. -
Andy975
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hogy volt már kérdés, de nincs türelmem visszaolvasni az összes hozzászólást.
ASUS TUF Gaming F17 FX706-os laptopon a billentyűzet világítás színét hogyan lehet beállítani?
Jelen pillanatban folyamatosan váltogatja a színeket és csak kikapcsolni tudtam. -
jeff_lynn
csendes tag
Sziasztok,
valaki próbált már Zenbook OLED 16:10-es kijelzőre matt fóliát tenni? Érdekelne, milyen lesz tőle a kép, mert a gép nagyon jó, de a fényes kijelző egy gagyi (de matt) Dell után elviselhetetlen. -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Norbi887 #34291 üzenetére
Nekem 72 órás rémálommal indult , azóta is imádom a cuccot. Talán van már 3 hónapja h nyúzom. Patent a cucc. SSD-t kellene bővíteni, de oda be nem adom az zihher..
Kérdés:
Az alvó módos "üzem" miért annyira fontos? Amúgy is kell, vagy csak a teszt végett? Dobozodat vissza kaptad? (Eredetit) , Fedlapod nem gányolták össze?Windows Store (fehér bevásárlókocsi), windows Update, valamint Armoury Crate updates, valamint MY ASUS applikációban is nézz meg mindent le van e frissülve. Fontos lehet. BIOS egyszer csak automatán gondol egyet és frissít. Azon se lepődj meg
My Asus-ba néha csinálj vagy egy komplett vagy egy specifikus tesztet én ventit szoktam, memóriákat. Ha pipa, minden faxa ötös.
Armoury Crate perfomance mód (ezt kivesézhetjük melyik a legjobb) nekem van egy bevált.Egy képet majd tolhatnál a masináról , alig van TUF márkatárs
Innentől boldog használatot kívánok sok örömet. Olyan mint a mostani mercik, amikor tökéletes akkor baromi jó (és tényleg).
-
Norbi887
aktív tag
válasz
HartgeH3-2.8 #34268 üzenetére
Hello!
Nos, tegnapi nappal megérkezett végre a gép, Windows 11 install meg is volt, driverek, progik, játékok is tesztelve, eddig úgy minden rendben van.Estére direkt úgy hagytam Alvó Módban, mert a szervízbe is emiatt lett elküldve végül, hogy reggel felnyitáskor kékhalált kaptam. Na most nem történt ezúttal ilyen, viszont felnyitáskor villogott a Státuszjelző Led, de a gépnek nem akarózott felébrednie, csak ha hosszan lenyomva tartottam a Power gombot, utána már kapcsolt rendesen, ahogyan kell.
Annyi feltűnt, hogy kicsit melegebb volt reggelre a laptop amikor éjszaka úgyhagytam alvóban pihenni.(Gondolom ez alapvetően nem para, csak észrevétel).
Amit megcsináltam még extra opcióként, hogy kikapcsoltam a ''Fast Boot''/Gyors rendszerindítás opciót az Energiagazdálkodási beállításokon belül, azóta teszteltem az Alvást, látszólag semmi gond nincsen.
Szóval tekerem, nyúzom, aztán remélhetőleg minden okés lesz mostmár.
Nehéz, az a baj elfeledni amik voltak vele, mivel rögtön első hetes gondok voltak ám, de azért mostmár remélhetőleg megbízható eszköz marad.
-
azbest
félisten
Na megjött és remekül működik a vivobook s 14 K3402ZA modelben a 32GB-os g.skill ripjaws modul. Így bővíthető 40GB ramra.
-
azbest
félisten
válasz
Istyu74 #34287 üzenetére
A win11 app storeban van
Asus AssistantMyASUS alkalmazás, az össze tudja szedni az esetleges hiányzó drivereket. Vagy manuálisan a te gépedet megkeresed az asus letöltős oldalán. De van pár tool, ami mindenképpen win11 appos.Persze a hálózati kártyát vagy wifit fel kell tenni kézzel, hogy legyen net. Arra is kell figyelni, hogy 2-3 külöböző fajta hardver is lehet, azt kell választani, ami a te gépedhez való, amikor manuálisan töltöd le.
Ha így sem sikerül eltalálni melyik hiányzik, akkor eszközkezelőben az ismeretlen eszköz device id-jét megnézve rá lehet keresni neten és az alapján már egyértelmű szokott lenni, hogy melyik gyártó melyik eszköze az.
-
Istyu74
aktív tag
Sziasztok,
Ismerős most vett egy ASUS vivobook pro 15 oled laptopot.
Windows 11 et telepítettem rá. Viszont touchpad nem működik, hálózati kártya nem működik.
Hiába tettem föl drivereket nem történik semmi.
Eszközkezelőben rengetek ismeretlen eszköz van.
Milyen trükkel lehet ezeket életre kelteni ? -
törölt tag
válasz
Pyttawrx #34285 üzenetére
Köszi szépen, de ha hiszed ha nem mikor írtad ezt nézegettem (más oldalon) viszont az sehol nincs leírva, hogy a 3200Mhz-es 8GB ram hogyan van benne gyárilag 1x8 v.2x4, és jó volna a dual channel-ben menne a 16-ra bővítés után, tehát vagy olyat venni 8-at, ami tudja ezt, vagy 16-ot ha cserélhető benne az egész...nem mind1 a CL érték sem....
-
törölt tag
Sziasztok. Olyantól kérdezném, aki biztosan tudja az ebben lévő gyári 8GB memória tipusát és minden gyári jellemzőjét, valamint azt hogy mire lehet vagy érdemes bővíteni (tudom, h. 16gb max.) ?
-
-
-
Annak mi lehet az oka, hogy az ASUS Rog Strix G17 G713QM HX1139T laptopra HDMI-n keresztül kapcsolódó ASUS TUF VG249Q Gaming monitor 144Hz:
144Hz-ről 50 Hz-re vált vissza HBO MAX, Telekom TV Stream esetében, de 144 Hz-en megy a Youtube és a játékok is? -
-
-
dave777
csendes tag
válasz
azbest #34265 üzenetére
Egészen pontosan ilyenem van: Asus Vivobook Pro 15 OLED M3500QA
Nincsen rajta thunderbolt. USB 3.2 Gen 1 type C-t tudnék a csatlakozásra használni.
Igazából csak azt szeretném, hogy egy kábellel ki tudjak váltani minden perifériát, plussz legyen rajta ethernet.Az ASUS USB3.0 HZ-3B dokkolót nézegettem. Vélemény?
-
azbest
félisten
válasz
HartgeH3-2.8 #34268 üzenetére
Szerintem minden gyártó valamilyen helyi, vagy szomszéd országbeli szervizzel van elszerződve. Írják is melyik cégek azok [link]
Van cég, amelyik a sima lakossági termékeket egy nagy szervizcéggel csináltatja és az a cég sok más cégnek is szervizel. Meg van olyan is, hogy az ország több pontján, helyi szervizekkel vannak leszerződve. Az üzleti sorozatokat csinálják inkább az utóbbik, mert azoknál helyszíni szerviz is lehet. -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Norbi887 #34267 üzenetére
Pontosan ugyan így jártam én is , csak én 3 napon belül észleltem a hibát, és ütöttem a vasat, meg a jogszabályokat ameddig forró volt.
Innentől már csak jobb lesz, belefutottunk.Amit nem értek: VAN HIVATALOS Asus központi szerviz, miért nem ott csinálják ezeket?
Utána nézek ennek a cégnek, érdekel.
Én mindenképp várom a jelzésed, és örömmel fogadok egy TUF márkatársat végre patent motyóval
Onnantól, hogy tökéletesen fog működni nagyon szerethető cucc bárki bármit is műanyagozzon ide meg belépőszintezzen oda! Stream munkákat végzek, munkába alkalomszerűen hordom, otthon vágok vele Adobe Pro. Bnőmhöz hurcibálom, és nem low end sz**okkal toljuk. Úgy hogy nekem pampoghat bárkit bármit, most már nem érdekel.Welcome drink.
-
Norbi887
aktív tag
válasz
HartgeH3-2.8 #34266 üzenetére
Szia!
Köszi az érdeklődést, pont akartam is írni, hogy igen, kaptam visszajelzést a FixDirect-hez került be, hiába ASUS RMA-n keresztül igényeltem a szervizelèst, ezek szerint itthon ide irányítják ezen termékeket javításra.Ma jött a mail, hogy holnap érkezik vissza hozzám, a GLS-el.
Szervíz leírása szerint: alaplap hibás volt (szinte gondoltam, hogy ez lesz különben, gyanús volt, hogy 3x Újra telepítés sem segített rajta), szóval azt teljesen kicserélték, átfuttattàk az ASUS-os termék teszteken, amin meg is felelt, záró mondatkènt annyit kaptam, hogy érdemes OS telepítèssel kezdeni (amúgyis úgy szerettem volna újra elkezdeni használni).Röviden, és tömören: elméletileg sikerrel zárult a javítás.
Holnap meglátjuk természetesen, a hét végéig nyúzom majd egy két játékkal, meg programmal. -
dave777
csendes tag
Sziasztok!
Egy Asus Vivobook Pro-hoz szeretnék egy dokkolót venni. Tudtok ajánlani egyet? Lehetőleg olyat, amit a laptop alá tudok tenni. Köszönöm! -
dobobazsy
őstag
sziasztok! ASUS TUF FX506HC-HN1135W géppel nem tudok HDMI-n 4k + HDR jelet kiküldeni. elvileg HDMI 2.0b csatlakozója van, mégis ha bekapcsolom a TV-n a beállításokba a HDR-t arra a portra, a laptop kijelzője elsötétül pár másodpercenként, majd visszatér és jelez hogy kijelzőt csatlakoztattam. a tv-n pedig nincs jel
vettem egy "ultra high speed" hdmi kábelt de azzal is ugyan az. mi lehet a probléma?
-
mrsitn
csendes tag
Egy ismerősöm kínál egy Asus TP550L laptopot. Sajnos nem találok rá semmilyen árat a neten. Tudnátok segíteni hogy mennyit szabad érte adni? Intel Core i-3 5010U, 2,1GHz, 4GB ram, 1TB HDD Nvidia GF920M. Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Helló, a MyASUS-ban reklámozzák az IOLO System Mechanic progit.
Fix Errors with System Mechanic (Asus) - iolo
De ez most jól látom, hogy csak 30 napos trial ?
-
dinersgala
tag
Sziasztok,
Asus rog g513 nál az a problámám hogy a kurzor néha eléggé belassul főleg a kis mozgásoknál. Az érintőpad beállításainál feltettem maxra a segességet de így sem túl pontos/gyors a kurzor. Aránylag új gép, szóval nem hiszem hogy hardveres proláma lenne, illetve sokszor jól működik. Mi lehet a probléma? -
Sziasztok!
Arról tud valaki, hogy mi ez a kavarás a touchpadba épített numpad körül az idei ROG G szériás gépeknél? Nem egy kritikus feature csak furcsának találom ezt a ködös kommunikációt.
A héten vettem egy Asus G513RM-HF235 típusú gépet, és nincs (vagy nem működik) a touchpadba épített numpad. Ezt azért furcsállom, mert a gyártó oldalán az összes marketing képen ott van, illetve a driverek között ha kiválasztom az én gépemet, ott is megjelenik a numpad driver:
Mindeközben viszont több külföldi tesztben is olvastam, hogy az elődökkel ellentétben nincs már ebben a gépben.
-
válasz
thotzoltan #34255 üzenetére
Küldtem privátot.
-
thotzoltan
tag
Sziasztok!
Fiam Asus Rog G74 SX laptopja gondolt egyet,és nem kapcsol be...próbáltam másik töltővel,azzal sem történt semmi..van megoldás? Vagy kuka? -
törölt tag
sziasztok. x712ea au693. Opr rendszer nélkül. 1 hete vettem, még nincs op rendszer, agy bekapcsoláskor a bios indul....
aminek az alján ott a cpu hűtő ventije, miszerint egyáltalán nem megy, ezért a hőmérséklet nagyon gyorsan ugrik szinte 50 fok felé...
tudna valaki segíteni abban, mit állítsak a biosban, hogy elinduljon a hűtés ?
-
Norbi887
aktív tag
válasz
HartgeH3-2.8 #34247 üzenetére
Megvolt, ma el is vitte délelőtt a GLS, aztán türelmesen várom vissza.
Hagytam nekik egy kis cetlit is a dobozban, hogy mellékletesen kihelyeztem az asztalon egy mappába az összes crash, meg blue screen log-ot, hátha segítségül szolgál majd a hiba elhárítására vonatkozóan. (dmp fileok, képek, ilyesmi).Aztán bízom a legjobbakban, máshogy úgy sincs értelme ugyebár
Remélhetőleg néhány napon belül, mondjuk jövő hétig vissza is kapom, jó kis gép alapvetően, csak most így jött ki elsőre sajnos.
-
HartgeH3-2.8
addikt
-
Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy ASUS G513RM gépet, viszont a legtöbb modell 8GB memóriával jön gyárilag, ami már nemcsak játékra kevés 2022-ben szerintem.
Ezek a gépek ugye még mindig garanciavesztés nélkül bővíthetőek SSD és RAM terén? Házilag vagy bármilyen laptopszerviz által elvégezhető? Nincs garancia plomba a csavarokon? -
Norbi887
aktív tag
válasz
HartgeH3-2.8 #34240 üzenetére
Tegnap este megadtam a szervizelèshez szükséges adatokat az ASUS RMA oldalán, de még egy visszaigazoló email sem érkezett egyenlőre.
Ez általában mennyi időt szokott átlagosan igénybe venni?
Nem türelmetlenkedèsből, vagy ilyesmi, de azért legalább egy "hello, megkaptuk a kérést" mailnek örülnék.Bízom benne azért hogy ügyesen sikerül ezt az egész mizèriát megoldani, 2 hetes laptop ilyen ár kategóriában háát ez így elég kellemetlen, hogy finoman fogalmazzak, hogy ezzel egyáltalán foglalkozni kell most sajnos.
Attól félek a végén majd kiderül hogy csak driver hiba aztán nem csinálnak vele jóformán majd semmit sem.
De azért bízom a legjobbakban.
Legutóbbi kékhalálròl sikerült elkapni egy screent, meg egy előzőről is volt BSOD Viewer képem még:
-
siredrive
újonc
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hátha valaki... Van egy Asus TUF Gaming laptopom egy fx505dt, és az a gondom, hogy 2 napja a ventillátor olyan hangosan pörög, mintha fel akarna szállni. Elvileg nincs melegedés se Gpu, se Cpu, se Ssd. Ki is van pucolva a gép. Az Asus support leszedetett velem vmi Armoury crate progit is, de softwaresen nem tudom silentre tenni a ventit. Olyan mintha folyamatosan turbo fokozaton pörögne.
Ventilátor csere? 2 éves garanciája most júniusban járt le.
Valakinek esetleg valami ötlete?
Köszi előre is!
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Norbi887 #34238 üzenetére
Gyári visszaállítás már volt? Én azzal kezdenék elsőre. Az F15-el én is szívtam, egy hulladék volt az egész. De gyak nulladik perctől gyári hibás volt. Küldtek egy másik típust, szériát azóta is hibátlan. Pedig otthon, munkában is használom. Ahogy KH is mondta, ki kell fogni.
Szerk: Ja hogy néhány napja, nem hónapja. Elnézést félre olvastam. Nekem is 72 órám volt az azonnali cserére, nyúztam is rendesen 72 óra alatt. Zéró hiba. Onnantól annak mennie kell.
Nincs mese akkor szerviz.Amúgy nem értem, hivatalos Asus garanciád van, miért nem a nagy testvérhez viszed official? Én a sufni szervizbe biztos nem vinném. Kötelez rá a bolt mert azzal vannak szerződésbe vagy mi? Három év teljeskörű ASUS garid van. Kit érdekel a FixDirect?
-
mondeo61
tag
válasz
Norbi887 #34238 üzenetére
Szia!
Elég széles a hiba skála. Ilyen új és komoly gép esetén elég idegesítő is. A hibákat többek között driver összeakadás is okozza, csak a kiszűrése aprólékos. Próbáld meg az energiagazdálkodásnál a gyorsindítás kikapcsolását, ha engedélyezve van. Továbbá írnak régi Bios verzió miatti kékhalált, keress rá nem kell-e frissíteni. Telepítsd fel a BlueScreenView.exe progit kilistázza a kékhalál hibákat és az okokat. Magyar nyelvű. Sok sikert. -
Norbi887
aktív tag
Sziasztok!
Néhány napja vásárolt új ASUS TUF DASH F15 (FX516PC) gépem folyamatos kékhalált, összeomlásokat produkál.
Próbáltam újra rendszer telepítèssel/régi-ès új driverekkel is, semmi megoldásra nem jutottam ezzel kapcsolatban.Hol használat közben, hol felébresztèskor (laptop felnyitását követően) kapok kékhalált.
Legutóbbi kékhalál kódja ez volt: WIN32K_POWER_WATCHDOG_TIMEOUT.Előtte való alkalmakkal Bluetooth Driverre, azelőtt pedig Nvidia driverrel kapcsolatban szállt el a gép a használata közben.
Első emailem pont a 14-edik nappal irtam meg a Webáruház számára, ahonnan vettem, de már csak szervízt tudtak ajánlani számomra, visszatérítès már nem eshetett szóba.
A FixDirect szervízről esetleg tud valaki infót mondani? Mennyire rugalmasak? Elsősorban munkavégzésre, tanulásra, időnkénti játékra lett vásárolva maga a gép, így remélhetőleg nem tart majd hónapokig a szervizelèsi folyamat, szükség lenne rá a mindennapokban.
-
lumpy95
tag
Tervben van, hogy eladom a laptopom és egy Zenbookra váltok.
Nézelődtem neten, de érdekelne, hogy Ti az alábbi gépet mennyiért adnátok el / vennétek meg.Lenovo y520: i5-7300hq, 16gb ram, 1TB HDD, 256Gb SSD, jogtiszta win10 (frissíthető 11-re), karc és sérülésmentes (szinte alig volt hordva), Nvidia gtx 1050Ti 4gb
-
azbest
félisten
Oh lol... ha valaki újabb vivobookon linuxot futtatna, akkor lehet nem fog működni alatta a belépített billentyűzet
Már csináltak fixet / workaroundot, de még nem került be a mostani linuxokba [link]
Úgy látom ez a probléma nem csak ezt az inteles modelt érinti, hanem rysen6000 gépek közt is előfordul, nem csak asus, hanem más gyártóknál, még thinkbook is. Gondolom az újabb gépekhez készült biosok közös alapokon nyugszanak.
-
törölt tag
Megjött végre az új lapos...ASUS VivoBook X712EA-AU693
kérdezném: hol találom TPM kulcs jelszavát ? Op rendszer nélkül jött, meghajtót sem lát szegény...
-
Hannibhál
őstag
Sziasztok!
Van egy Asus FX503VD-DM311 laptopom, s nagyon elégedett vagyok vele, viszont szeretném az akksija időtartamát kitolni kicsit, mert egyetemen kell. Esetleg van nagyobb akksi hozzá, vagy lehet külső akksit kapni ami jó hozzá? univerzálisat néztem, de azok usb-c-sek az meg szerintem nem jó, bár lehet tévedek.
Köszönöm előre a segítséget -
törölt tag
Sziasztok.
Ebbe a laposba memória/háttértár bővítési lehetőségről érdeklődnék, választ köszönettel -
tomp
félisten
válasz
azbest #34223 üzenetére
Nem tudom, hogy a VivoBookhoz van e de az ExpertBookhoz letölthető az Asus driver oldaláról a "Driver Package" így ha szűz rendszert raksz fel akkor lekapod a driver packot iso-ban azt elindítod és felrak minden drivert ami kell + a MyAsus programot is.
Ennek például azért ekkora a mérete mivel az ExpertBook B1 1400 és 1500-as sorozat összes verziójának összes drivereit tartalmazza.
-
azbest
félisten
válasz
Mikulásbá #34222 üzenetére
Azt tudom, hogy van forrasztott ram, csak abban vagyok bizonytalan, hogy a K3402ZA sorozatnál 8 vagy 16, mert mysoftnál 32GB-osra bővítéssel is árulják. Hétfőn kiderül
Valamelyik felsőbb kategóriás sorozatnál meg már 16-ot forrasztanak. Csak annyira sokféle változatuk van, hogy képtelenség követni
Sajnos a youtube videókon főleg indiai régiós bemutatók vannak és hát azok csak reklámozzák őket, nem mutatnak rendes technikai részleteket vagy szétszedést.
Az jó, ha nem kell kézzel telepítgetni mindent. Thinkpad és dell vostro gépek, meg egy fujitsu vesz körül, azokhoz is volt ilyen segédprogram. Akkor asusnál sem lesz macerásabb a telepítés.
szerk: Úgy általában is kíváncsi leszek arra, hogy mennyire érezni majd jó felépítésűnek. Munkahelyen gépbeszerzésben részt szoktam venni és hát 400 alatt nem nagyon van értelmes alternatíva, persze 700 körül már komolyabb üzleti szériák is befigyelnek, de azért 10-20 gépnél nem mindegy a különbség. Bővíthetőség, teljesítmény, portok szempontjából minden lábon van lőve üzleti szériából ezen a szinten. Most ezt a vostrot szoktuk venni, míg ki nem fut - 32GB rammal és 500GB ssd-vel br 320ért szokott lenni, gynús hogy kifut nemsoká. Kettől már kellett javíttatni a 10-15 db-ból, de azokra van helyszini szerviz. Amúgy van vagy 40 dell vostro és latitude a cégnél már.
A ram bővíthetőség, háttértár bővíthetőség és lehetőleg 2 kijelző ráköthetőség valamilyen gazdaságos formában a cél nálunk. A vostronál már csalni kellett ezzel.
A korábbi vivobookokat többek közt a monitor ráköthetőség limitek és a nem bővíthető ram miatt kerültem el a csábító oled ellenére. De most majd ...
#34224 tomp
az expertbook az az asus féle üzleti széria, ha jól emlékszem. Megnézem majd. -
azbest
félisten
Mit gondoltok, jó vétel?
Asus Vivobook S 14 OLED K3402ZA-KM220 [link]
Intel Core i7 12700H (2.3 - 4.7 GHz, 24 MB cache)
2.8K oled 90Hz. 512GB ssd.
16GB ram (talán 8 forrasztott + 8 slotban, de van webshop ahol 32GB-ra bővítve is árulják, szóval nem tudom melyik az elírás. 16 integrált és szabad slot még jobb lenne persze).
Fém fedél. 2x thunderbolt 4. No os.A neten talált videók alapján nem tudom miben különbözik az inteles S14x -től. Az Xben tán 120Hz kijelző van. Esetleg ddr4 vs ddr5?
Angliai webshopokban árulnak a modellre méretezett matt fóliát is a kijelzőhöz.De ami a legdurvább az az ára. Az i5ös változat 283 ezer, az i7-es 326 ezer az asus weblapján (Europeer Szolgáltató Kft. van mögötte itthon), máshol vagy egy százassal drágább. [link]
Gondolom csak nem kétes cég van a hivatalos weboldalon lévő store mögött, más modelleknél is szinte gyanúsan olcsó.Asusnál is van olyan progi, amit feltéve mindenféle drivert és frissítést kezel? MyAsus?
-
válasz
HartgeH3-2.8 #34219 üzenetére
Bocsi, de ennek köze sincs az asus supporthoz.
Itt a kereskedő volt jó fej. -
TaMo
csendes tag
válasz
Pyttawrx #34215 üzenetére
Szia!
Az lett!
Tegnap visszavittem a kereskedőhöz, mégiscsak 3 napon belüli a gép, ha hardverhiba, akkor most derüljön ki, nagyon rendesek voltak a szervizesek, tegnap elég sokat elmókoltak vele, de ők se jutottak semmire, így a konklúzió az lett, hogy hagyjam ott és ma reggel megpróbálnak ráhúzni egy Win10-et, megnézik azzal, ha azzal se jó, akkor cserélik a gépet.
Most hívtak, hogy10-es alatt minden tökéletesen működik a gépen, az összes driver felment, az ujjlenyomatos bejelentkezés is rendben van.
Így akkor marad a 10-es a gépen és Happy End.
-
TaMo
csendes tag
válasz
Pyttawrx #34212 üzenetére
Én is gyanakodtam erre de nem találom. Egyértelmű kis fül nincs, hogy hol lehetne lehúzni, ha van. Most megkapargattam egy kicsit a szenzort kézzel, most megint ezt csinálja:
A kék jelzés folyamatosan villog középen akkor is ha nem érek a szenzorhoz.... De nem változik semmi akkor sem, ha hozzá érek...
-
Norbi887
aktív tag
Sziasztok!
Laptop Dual monitor beállítással küszködöm, HDMI-n keresztül.Adott egy Phillips 60Hz monitor, amit rácsatlakoztattam egy ASUS TUF F15 Laptopra (A laptop alapvetően 144Hz-es) (RTX 3050 + Intel Iris Xe iGPU-kkal van szerelve.)
Miután csatlakoztatom a külső monitort, és lecsukom a laptopot, (mert onnantól kezdve nem szükséges, hogy menjen), ugyan működik, de borzasztóan akadozik a kép, stutterel, játékok gyakorlatilag játszhatatlanok így, videók nézése is detto.
Ha felnyitom a laptopot, megszűnik a lag/stutter, egyéb animációbeli akadozás.Próbáltam drivereket is frissíteni, semmi nem segített egyenlőre.
Valakinek valami tipp, vagy találkozott hasonlóval? -
TaMo
csendes tag
Sziasztok,
Vásároltam egy Zenbook OLED 14 UM3402YA notebookot, Ryzen 7 5825-tel. Minden remek, de az ujjlenyomat olvasót nem tudom életre kelteni.
Friss Win11 Pro install, minden driver felment a driver partícióról. Volt BIOS frissítés, az Asus honlapról driver frissitesek. Elvileg mindenből a legújabb van fenn.
Eszközkezelőben látszik a szenzor, driver elvileg rendben, legújabb. Driver eltávolítás és reinstall is volt.
Szóval amikor a Windows Hello alatt elkezdeném konfigurálni az ujjlenyomatokat, akkor eljutunk odáig hogy tegyem az ujjam a szenzorra, és itt megáll a sztori. Semmit nem érzékel. Az ujjlenyomat szenzor itt elvileg a bekapcsoló gombban van. Kellene annak világítani, vagy valamilyen visszajelzést adni? - Mert semmi ilyent nem tesz... Akár hogy tapogatom, nem kezdi el lépésről lépésre felvenni az ujjlenyomatot.
BIOS és driver frissítés előtt volt olyan, hogy azt mutatta, mintha rajta lenne az ujjam, de akkor sem volt hajlandó az első felvételezési lépésnél tovább menni, ráadásul akkor is ezt mutatta, ha hozzá sem értem a gombhoz, most meg el se indul a folyamat.
Segítsetek kérlek, ha van még valamilyen ötlet, mert megőrulök... Egyébként olyan jó kis gép, gyönyörű kijelző, de ez feladata a leckét...
-
tomp
félisten
válasz
HartgeH3-2.8 #34204 üzenetére
ExpertBook is már 318-on van július óta. Érdekes, hogy a TUF ennyivel hátrébb van.
-
razzorr
őstag
Sziasztok.
Szemezek a következő géppel és ezekkel a paraméterekkel:
ASUS Zenbook 14 UX425JA NumberPad - i5-1035G1, 14FULL HD, 1000 GB, 8GB, UHD Graphics. Megvehetem nyugodt szívvel?
Aki nagyobb gépről váltott, nem zavaró ergo megszokható? Sokszor kell magammal vinni, közben webshopokat karbantartani, dok szerkesztés, photoshop, videót vágni, nem ártana ha a hangszórója is egész jó lenne. Meg nem süvítene idegesítően a ventije egész nap ok nélkül is.
Tudom mindenkinek más az igénye, a kompromisszum képessége. Én most egy 10éves 15,6" sima HD i3-as HP probookról jövök, ami dög nehéz és már véres a torka minden irányból. Szóval vagy a Zenbook vagy egy Lenovo Idepad 5 pro lenne a befutó. Árban ugyanaz. Ok ez egy Asus fórum, de csak megkérdezem, mert semmi tapasztalatom ezekkel a gépekkel.
Előre is köszi. -
HartgeH3-2.8
addikt
Visszatérve BIOS update gondok:
TUF vonalon érdekes még mindig 312 verzión vagyunk..
Hiba nincs. -
válasz
F.B.I. #34200 üzenetére
Ugyanez volt a gondja pár napja valakinek, nem tudom sikerült-e megoldani neki és hogyan.
Én is vettem a páromnak új X515-ös Vivobook-ot, a VMD mizérián kívül nem volt gond, felment a Windows, frissült, aktiváltam, stb.
Nem tudom mi ez az divat az Asus részéről, de igen, röhej.
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad L490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5511
- P14s Gen5 14.5" 3K IPS Ultra 7 165H RTX 500 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Csúcskategóriás gamer fenevad: ASUS ROG Strix Scar G733QS (Ryzen 9, RTX 3080, 32gb ram/1tb ssd)
- E14 Gen5 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Sound Blaster AE-7 (B-Stock)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB NZXT H710I Be Quiet 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest