Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcsm88
senior tag
Üdv
Láttam videókat arról, hogy vivobook tuchpadje tud másodlagos kinelzőként üzemelni.Nem tudjátok, hogy a S513EA-L12988W is tud e ilyet?
-
-
.Szaki.
addikt
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem. A mai naptól van egy F15 TUF laptopom, ami rendelkezik AURA funkcióval. Jelenleg a billentyűzet a világ összes színében pompázik egyszerre, és folyamatosan váltogatja ezt. Remekül néz ki, de nem tudom állítani azt, hogy mit csináljon. Elméletileg az FN+ -> és FN+ <- gombokkal lehet ezt megtenni, azonban ezek használatakor nem történik semmi. A fényerőt és minden egyebet is tudok állítani az FN+ "..." kombinációval, egyedül ezesetben nem csinál semmit.
Lehetséges, hogy hiányzik valami illesztőprogram, vagy én csinálok valamit rosszul?
(A WiFi modulhoz külön illesztőprogramot kellett leszednem az ASUS oldaláról)
Köszi előre is a segítséget!

-
zkiss0
tag
Sziasztok!
Mennyire ismert a Zenbook sorozatnál a spontán akku merülés (kikapcsolt állapotban kb. 5 nap alatt 4%-ot merül, 3 hét alatt 55%-ról kb.19-re esett le). Mivel még garanciás kértem segítséget, elvileg jönnek is.
Van valakinek ilyen jellegű hibával, illetve akku szervízeléssel tapasztalata?
Köszi
-
S@c@
őstag
Sziasztok! Vettem egy x415os notebookot. A win10et sikerult nagy nehezen feltenni ra, de a wifi adaptert nem talalja. Mar youtube videókat porgettem parat, de egyik sem volt megoldas. :(
-
tomp
félisten
-
mcsm88
senior tag
Sziasztok
Pár nap múlva érkezik az Asus Vivobook S513EA latopom előtelepített windows-al.
Ha később újraraknám valamikor a windowst, akkor jár a laptophoz valami serial, amivel jogtiszta marad majd az új rendszer?
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Jól van az, ha 60 foknál kapcsol.
-
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Persze, h meleg, ott távozik a meleg levgő. De a 60 fok az tökéletes.
mi is a pontos cpu? -
-
pinnacle
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Köszi! Úgy tudom, hogy a hálózaton lévő laptopokat érdemes havonta egyszer lemeríteni az akku miatt, de a tieddel szerencsére amúgy sincs probléma.
tomp persze, kicserélték egyből merítettem kikapcsolásig, majd teljes töltés, utána még egyszer az egész. Először 60%-os fényerőn 3 óra Youtube-ot bírt, másodszor minimális fényerőn 6,5 órát. Lehet ez az Asus C31N1339 sorozathibás? Elsőnél arra gondoltam, hogy túlmerült az üzletben, mert sokáig nem volt töltve, de ez a második 2022. 03 hó gyártású.
-
válasz
pinnacle
üzenetére
Tavaly október óta. Folyamatosan áramon van, és 60 %-os töltöttségen. 2 hetenre, lemerül 50%-ra körülire, onnan töltöm vissza 60%-ra , ASUS ajánlás szerint. Azt nem tudom, hogy hányszor töltöttem, mert ahány újraindítás, annyiszor kezd bele a töltésbe, de csak a Boot idejéig.
-
siskad
őstag
Sziasztok!
Pár napja vettem egy Asus rog strix g513qc laptopot. A ventilátorokkal kapcsolatban lenne kérdésem. Azt vettem észre, hogy a laptop a használat nagy részében teljesen csendes, egyik ventilátor sem megy. Armoury crate-ben néztem a hőfokot és akkor indulnak el csak a ventik amikor a cpu hömérséklete ilyen 66-67 fok körül van. Ennek így kellene működnie? Armoury crate-ben balanced-re van állítva a profil. Ha manuális profilra váltok és én állítom be hogy mikor mennyire pörögjön akkor rendesen megy alacsonyabb hőfoknál is, illetve Myasus-ban csináltam egy ventilátor tesztet, ott is pörögtek rendesen. -
-
válasz
takcslajos1
üzenetére
-
válasz
takcslajos1
üzenetére
-
takcslajos1
tag
-
válasz
takcslajos1
üzenetére
MediaTek Wi-Fi 6 MT7921 Wireless LAN Card driver update: version 3.3.1.508
A legfrissebb.
-
takcslajos1
tag
Sziasztok,
sajnos nem kaptam a szerviztől választ, szóval itt érdeklődöm, hátha tudjátok a választ.A laptopom egyszer kékhalált kapott dpc watchdog violation hibával, utánanyomoztam, és 99,99% valószínűséggel a MediaTek MT7921 wifi kártya lesz a ludas, tudomásom szerint a legfrissebb driver van fent (3.0.1.1237).
Ha veszek saját zsebből mondjuk egy Intel AX211 vagy AX411-et, és beteszem a MediaTek helyére, az garivesztős téma? Úgy láttam, hogy a wifi kártyát simán lehet cserélni Vivobook 14X Pro típuson (nyilván az akksi kábel kihúzása után).
Ugyanígy, az SSD is cserélhető garanciavesztés nélkül? Mondjuk ez egy hosszabb távú téma lenne, az Intel 670p megfelelő kapacitásban meglehetősen drága, és meg kell gondolni, mekkora legyen, mivel ebben ugye csak 1db slot van.
-
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Hát ha van raktáron nekik zsanér, és nem sérült a ház..... Ha sérült, akkor lehet cserélni kellhet azt is ha nem tudják normálisan ragasztani. Általában ennek van kötési/száradási ideje is, ha kell rgasztani.
Konkrét szervizt én nem tudok.
Ha érintő képernyős, akkor még nagyobb szívás is lehet. Picit több tényezős ez így látatlanban. Plusz ugye ha már szétszedik és megnézik, akkor lehet nem is tudják visszarakni, csak már javítva... Szerintem mentsen le mindent ami kellhet neki, utána a többit a szerviz megmondja. -
CharlieDrop
veterán
sziasztok, tudtok ajánlani olyan szervizt Budapesten, ahol zsanért javítanak és mondjuk meg is lehet várni? Egy ismerősöm leejtette az Asus notiját és az egyik zsanért már nem fog úgy, de nagyon nem tudja nélkülözni a gépet annyira munkaeszköz neki.
Köszi
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
barack1997
üzenetére
Menj ki érte a kamionnal...

-
barack1997
senior tag
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Valoban a legjobb egy minőségi szinuszjeles invertert értelmes keresztmetszetű vezetékkel külön biztositekkal direktben bekötni, persze tudom ezeket, de jelenleg nem tudom megoldani, ezért gondolkoztam alternatív megoldásban. Mivel az ASUS-nak nincs ilyenje kizárásos módon ez a 2 típus maradt: Lenovo és HP amiből az utóbbi szerintem ránézésre minőségibb, amit az ára is tükröz, de nem postaznak magyarba.

-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
barack1997
üzenetére
Minőségit kell venni-drága de jó.
-
barack1997
senior tag
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Nem lesz gond vele, menet közben úgy se fogom nyomni, ha állok, akkor meg befuggonyozok teljesen.

Van inverterem, de nem feltétlen bíznék rá egy ilyen drága eszközt, nem bízok ezeknek a minőségében, pláne, úgy, hogy már egy PartyBox 310-es kínozza amúgy is szerencsétlent
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
barack1997
üzenetére
Nagyon jó kis gép, de mivel OLED és fényes, lehet gond lesz pláne kamionban.
Olyan megoldás, ami szivargyújtóból csinál 230V-ot, az nem jó? -
barack1997
senior tag
Sziasztok.
A héten tulajdonosa leszek egy ZenBook UX325EA-KG666W típusnak ami kamionban lesz használva főképp, tehát valami töltési megoldást kell találnom. Tudtok olyan szivargyújtós USB C (20V 3.25A) töltőt ami jó hozzá és lehet Magyarországon is kapni ?
A HP-nak és a Lenovo-nak van gyári 65w toltoje, de egyiket sem kapni itthon. -
bkiky01
senior tag
UM325 gépem van, most jártam először úgy, hogy egy Acer projektorral csak 640x480- ban volt hajlandó működni, más laptoppal simán ment full hd-ben.. Szerintetek hol lehet a probléma?
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Úgy értem, ne cseszd szét a csavar fejeit, ne roppantsd össze a alját leszedéskor, stb.
Lehet cserélni nyugodtan SSD-t és RAM-ot is, de előtte húzd le akku kábelét az alaplapról! -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Úgy érted "ne barmold" össze?
Én is erre gondoltam, nehogy esetleg valami történjen egy ártatlan SSD bővítés során.
Lehet beviszem az Asus-hoz, és megcsináltatom, így van kire mutogatni ha bármi van. Remélem van ilyen gyors procedúra esetén megvárható dolog.
Én ott nem hagyom 2 hétre..
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Igen, cserélhetsz, de barmold össze szétszedésnél, abba beleköthetnek.
-
HartgeH3-2.8
addikt
red13: Jó , de miééé vetted le?
Tök menő, hogy ott figyel egy úgy mondván a "miheztartás végett" matrica
Szerk: Lehet kapni, nem drága, és problem solved. Szerintem sem lehet a fogyasztó részére kifogás, bár mindenképpen érdekes téma. Az előző laptop esetében ami hibás volt és vissza kellett küldenem, matricákat mindent érintetlenül hagytam, nem regisztráltam be a terméket, nem vettem úgy mondván birtokba (nem laktam be). Az új gép esetében is ezt csináltam, ameddig meg nem bizonyosodtam teljesen arról, hogy minden rendben, és akarom is a gépet. Ezt követően kicsit túl is toltam a matricázást le kellett vennem párat..
Persze a reg mindegy volt úgy is a vásárlás napja számít.Más: Jól tudom, hogy Asus lapik esetében nem jár garivesztéssel az SSD / Memória bővítése? Mintha az Asus ezt ki is emelné az oldalon a termék profilokon.
-
takcslajos1
tag
25. § A fogyasztó csak a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel. Nem felel a fogyasztó az értékcsökkenésért, ha a vállalkozás a 11. § (1) bekezdésének i) pontjában előírt tájékoztatási kötelezettségének nem tett eleget.
Szerintem az adott kereskedő jóindulatán múlik, ugyanis a kipróbáláshoz nem szükséges a címke eltávolítása. Bár úgy gondolom, hogy így is kötelesek visszavenni, azonban így joguk van arra, hogy kevesebb pénzt adjanak vissza. Illetve arról is el lehetne akár vitatkozni, hogy a címke hiánya értékcsökkenésnek minősül-e, bár a bolt helyében nyilván azt mondanám, hogy igen.
De tény, hogy nem ugyanaz a kategória, mintha pl. karcos kijelzővel próbálnád visszaküldeni. -
red13
tag
Ha laptopról levettem az intel címkét a kéztámaszról, akkor még vissza lehet küldeni? 14 napban benne vagyok.
-
Nem igazán:
Elméletileg van egy megoldás, ami működik úgy néz ki:
Most finomhangolásként, lekapcsoltam a három aktív USB hubot. Ami maradt, ott kikapcsoltam, hogy altathassa őket. Amik visszakapcsolás után maradtak, ott meg be...
Ezek aktívak, ha csak a laptopéi vannak a rendszerben.
-
jlaci74
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
A "dolgozik" az tulzás, abszolut amatőr-hobby szinten használok CAD-et.
-
-
Sziasztok , Milyen notebook topicból érkezem , sajnos ott nem kaptam választ a kérdésemre .
Esetleg van itt valaki aki AutoCad – SolidEdge – EdgeCAM – Fusion 360-al dolgozik ?
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Google, 10 mp!
"2021. január 1-jétől az alábbiak szerint változik a kötelező jótállás:
10 és 100 ezer Ft között: marad az 1 év kötelező jótállás.
100 és 250 ezer Ft között: 2 év kötelező jótállás lesz.
250 ezer Ft fölött: 3 év kötelező jótállás lesz." -
Mikulásbá
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Mindegy mi van ott, a lényeg, hogy a vásárlás napjától számít a sávos garancia. Az enyémben is így van.
-
Bela52
tag
Tiszteletem mindenkinek.Ma vettem egy Asus tuf gépet.Nagyon zavar hogy villog a billentyűzet.A start menüben nem találom a armoury create programot.De a gép házban megtalálható,de nem indul el. Wind 11 van a gépen. Van valami javaslat?
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
80 fok alatt mindenképp jó.
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Milyen gép ez, aminek ilyen a hőmérséklete? Ha alapból ennyi, semmi terhelés, akkor nagyon sok. Pláne paddal.
-
tomp
félisten
Nekem is megy a ventilátor Súgó módban de nulla hangja van. Igaz nekem ExpertBook B1 van.
Súgó módban 1900-2000rpm között megy de csak akkor hallom ha megfordítom a gépet és a ventilátorhoz nyomom a fülem.
Én Szabványos módban használom így 2100-2300rpm között pörög de még így sincs hangja. -
red13
tag
Súgó módban van, de akkor is megy a venti, ha semmi nincs megnyitva a gépen. Ez érdekes, mert az előző laptopomban egy i3 4030u van, és böngészés közben sem ment mindig.
Wifi úgy néz ki megoldódott, sajnos. Töröltem, telepítettem drivereket, aztán odavittem közvetlen a router mellé a laptopot és 450mbps mért. Visszamentem a másik szobába, és lement 250mbps. Ennyire szar lenne ez a ax201? Redmi 9-es telefonom tök stabil, még kint az udvaron is használható. Másik laptopomat ugyanígy a kanapéról használom, és soha nem megy le egy pálcikát sem a wifi jel. De abban egy Intel AC 3160 van.
-
Mikulásbá
nagyúr
-
red13
tag
Én azt gondoltam, hogy egy böngésző nem veszi annyira igénybe a gépet. Ezek szerint tévedtem.
Megnéztem a router beállításokat, semmi olyat nem találtam, ami nem jó lenne. Engedélyezve van a 2,4 és a 5ghz is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Lenovo L440 laptop - i5-4200M - 4 gb DDR3 ram - 320 gb HDD
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- Lenovo ThinkPad P16V Gen2. Munkaállomás Intel Core Ultra 7-165H/32RAM/1TBSSD/RTX2000Ada 3év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest