- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
azbest
félisten
válasz
Mikulásbá #39131 üzenetére
fizikai hiba lehet az is, hogy megsérültek a hőcsövek és nem működnek. Érdemes lehet neki azt is figyelnie, hogy a hőcső felforrósodik-e 100 fok környékére vagy sem.
Persze, ha a pasztázás valóban jó és megfelelő pasztával történt.szerk:
Még az eszembe jutott, hogy a hwinfo64 progival meg lehet nézni, hogy van -e throttling.
A szenzoros részen van core thermal throttling és performance limit reasons.
De az enhanced részen lévő power limitek is érdekesek lehetnek.Ott látszik elvileg, ha szotfveresen el van valahogy állítva, ki van kapcsolva limit és azért engedi túlmelegedni. Esetleg egy screenshotot tolni róla. Például ha throttlestop progi fut abban ki lehet kapcsolni dolgokat, ami védelem és fagyást okozhat.
Pl nekem picit késve pörög fel a venti, ezért terhelésnél először jól bethrottlingol a melegedés miatt, aztán engedi újra, ahogy fújni kezd. [kép] Adott értéknél jobb klikk - show graph, grafikont is tud akár rajzolni ha úgy érdekesebb valami.
-
Lewzke
őstag
válasz
Mikulásbá #39095 üzenetére
Be fogom, csak dolgozom mostanában sokat. 2 magos régi Athlonon böngészőből
A support azt mondta ilyen rossz levett frissitést általában hamar hotfixelnek, szerintem kivárom azt a biost, mert a román szervízeléstől is rettegek amúgy Erdélyben ... azt hiszem február közepi volt ez a rossz bios.
-
zoltaneger
junior tag
-
zoltaneger
junior tag
-
-
teptep
senior tag
válasz
Mikulásbá #38761 üzenetére
A két mérés kicsit eltér egymástól. A laptopmedia szerint a teljes fényerő tartományban van egy minimális vibrálás, a notebookcheck szerint pedig 80%-ig. De abban egyértenek, hogy a MyAsus alkalmazással villódzásmentes üzemmód állítható be. Nekem csak IPS Asusom van, abban nincs ilyen funkció. De ha lenne, akkor is műszer kellene hozzá, mert csak nagyon kevés emberre van negatív hatással a 480 Hz vibrálás. Ha neked van telepítve MyAsus, valóban van benne "Flicker-Free Dimming" vagy valami más villódzás csökkentő opció? (Mert akkor használhatnád 81% alatt is?
)
-
válasz
Mikulásbá #38709 üzenetére
Miért kellene???
Minden nap 7:30-tól használva van a noti 90-95%-ban töltőről. Kb hajnali 1 óráig. Illetve hetente kell használnom akksiról legalább 1x, olyankor 10-20%-ig merül. Ez teljesen megfelel a normál kopásnak.
Ne tegyünk már úgy mintha egy akksi több év használat után is 100 körül kell legyen. Az olyan akksik szoktak behalni hirtelen, oszt megy a fejvakarás.És ismétlem arról beszélünk hogy van használva is az akksi és nem csak heti 2-3x van használva.
Pl sose kapcsolom ki a notit. Hibernálom mindig. Havi 1-2x kapcsolom vagy csak indítom újra.Csak a teljesség kedvéért: kiállított darab volt, így kb 4-6% elhasználódás volt benne ha jól emlékszem, de lehet vol 8 is. Ez passz.
-
Roland861010
veterán
válasz
Mikulásbá #38688 üzenetére
Tegnap leteszteltem
Akkor ez így okés ? -
-
teptep
senior tag
válasz
Mikulásbá #38460 üzenetére
Pl. [link] Core Ultra 7-el, bár ez egy kicsit kisebb.
Bocsi, de Ultra 5-öt linkeltél. -
SoundBox
aktív tag
válasz
Mikulásbá #38466 üzenetére
Nem szeretèm hitelre tudom hogy jó dolog a kamatmentes hitel de most nem szeretném elég bizonytalan a munkahely
Néztem a két procirol össze hasonlítást igazából tényleg elenyésző a különbség, meg fogok lesni egy kisebb laptopot mennyire lenne zavaró, de sztem a ZenBook fog nyerni 🤣🤣 -
SoundBox
aktív tag
válasz
Mikulásbá #38462 üzenetére
Én azt hittem a Vivobook is fém de akkor tévedtem, pedig az szempont volt
ultra 9 az nem fér bele, így se tudom hosszú távon meddig lesz jó, és ez az összeg is súrolja a maxot....
Az előző gép 7 évet bírt kezdi magát megadni pedig nem volt egy olcsó kategória... [link] -
olala
tag
válasz
Mikulásbá #38390 üzenetére
Szia!
Megkérdezhetem, hogy hol érdeklődtél?
Nekem is nagyon tetszik a Zenbook 14 (UX3405), de ragaszkodnék a 32 GB RAM-hoz az időtállóság miatt. Itt a 14"-os kijelző kettős érzéseket kelt bennem, mert egyrészt jót tesz a hordozhatóságnak, ugynakkor lehetne nagyobb is egy összetettebb felületű szoftver használatához. A hasonló méretű 14X-xel volt dolgom, az nagyon masszív kis gép volt.
Viszont ami nagyon felkeltette még az érdeklődésemet az a ASUS Vivobook S 16 OLED (M5606) Ryzen 8845HS + 32 GB RAM-mal. Bár ez is még csak előrendelhető és itt is csak a nagyobb 8945HS CPU-hoz jár a nagyobb RAM.
Ennek a szürke verziójának érkezéséről van valakinek infója?Köszönöm!
-
NoOne92
csendes tag
-
laci666
senior tag
válasz
Mikulásbá #38371 üzenetére
Felraktam egyedül a grafikus vga driver szedte le, továbbrase nincs touchpad meg ujjlenyomat olvasó se müködik. My asus alkalmazás is Felraktam de semmi.Hát nem semmi ez a gép m@r telepítésekor megszivatott hogy nem látta az SSD, azt megoldottam utána meg nem volt wifi az is sikerült, most meg még ezzel bajlodom.
-
azbest
félisten
válasz
Mikulásbá #38348 üzenetére
alapból, ha jól emlékszem 2 év gari volt és amikor az asus ügyfélszolgálattól kérdeztem valamit, akkor aktiválták az ár miatt kötelező 3adik évi jótállást a rendszerükben. Érdemes beregisztrálni asusnál a gépet.
A cégre rákeresve úgy látom több márka nevében, termékeivel is üzemeltetnek webshopokat az asuson kívül. (roidmi,
xiaomi ) -
-
python1
veterán
válasz
Mikulásbá #38095 üzenetére
Miért ne menne, vagy az asus ennyire gyenge lenne, bár nem rajongok ezekért a konzumer cuccokért.
Lenovo Tinkpaddal dolgozunk itthon, ott nincsen ilyen probléma, minden flottúl megy, HP-vel sem volt eddig probléma, egyedül ezzel az asussal nem boldogulok, igaz leselejteztük, már csak 1-2 dologra használnám, de ott jól jönne akkuról, ha normális teljesítményt adna.
Tényleg komolyan beletúrtam minden beállításba, bioszba is mindent megnéztem, na mindegy még egy új wint megpróbálok.
Kellemes ünnepeket mindenkinek! -
-
cs.zs.
veterán
válasz
Mikulásbá #37977 üzenetére
Szia,
úgy tűnik hogy igen mélyre ment a maci a málnásban, mert neki FA706IU van, és ahhoz nincs is más, csak 11...
(Mit keres rajta a 10? Bios volt frissítve?)
-
Gubu0101
veterán
válasz
Mikulásbá #37689 üzenetére
En nem is tudom hany eve mar nem futottam bele virusokba.Meg anno talan a win7-nel.Mikor ereztem,hogy lassu a gep akkor a kasperskyt letoltottem es elvegezte a dolgat.Volt is neha 150-200 virus a gepen
Mara mar szerintem elhanyagolhato,ha csak nem maszkal az ember olyan helyeken.Nem is hasznalom csak a defendert,teljesen jo,ahogy irod is.
-
dudu98
tag
válasz
Mikulásbá #37650 üzenetére
Windows 11 Home-mal jött a szervizből vissza, de azt vettem észre hogy nem biosban volt a kulcs, mivel engedte azonnal most a pro verziót telepíteni. Rufusszal készült a telepítő, ISO fájlt letöltöttem és már fel is raktam, jelenleg a Windows update dolgozik rajta, meg az Intel driver support alkalmazás.
-
-
Gubu0101
veterán
válasz
Mikulásbá #37578 üzenetére
Tehat,akkor olcsobb lesz ha veszek egy laptopot es megcsinalom magamnak a telepito pendriveot
Mivel ezzel a laptopal nem jutok el odaig,hogy betoltse a windowst
Ha kesz lesz az lesz az elso,hogy keszitek egyet,itt csesztem el,hogy nincs pendriveom windowsal.Nem szamitottam erre,hogy 6-7 honapos laptopon ilyen hamar beadja a kulcsot.Egy kosza aramszunet miatt -
bodorjanos
aktív tag
válasz
Mikulásbá #37313 üzenetére
Kipróbálom, ha hazaértem!
Eddig silent mód+stahl juci könyvével megemelt fenékkel jól működött
A standard módra ha állítom akkor jobban pörög a venti is. Gondolom ez érezhető azért.
Szív annyi több levegőt így a venti, hogy az SSD-ről és a RAM-ról is elszívja a meleget?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Autós kamerák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- BestBuy topik
- Milyen videókártyát?
- Vicces képek
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged