Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Digitális Állampolgárság Program
Új hozzászólás Aktív témák
-
NTonee
veterán
válasz Showhai #18099 üzenetére
hogy mi volt akkor úgy általában a gyártóknál, fogalmam sincs. Az asus meg amúgy is egy külön téma. A 11,6" gépekben még ramot sem tudsz se bővíteni, se cserélni. Az is integrálva van.
Hibalehetőség? A tervezett élettartamot biztosan kibírja, a többi a gyártókat nem izgatja túlzottan. -
Showhai
tag
Hi
Csak egy kérdés 1007U cpu témában (nem nagyon akarok offolni, bár végülis a laptop ASUS).
Megérdeklődtem, hogy ki lehet-e cserélni egy ULV-s procit, persze nem, mertA kérdéses típusban a processzor az alaplapra van integrálva és az nem
cserélheto csak az egész alaplappal együtt, amely kb. a készülék árát teszi
ki.Én ezt értem, hogy idióta voltam, amikor azt hittem, hogy ami két éve úgy volt, az most is úgy van a laptopoknál, hogy csak úgy procit cserélek. Nyilván ha Atom vagy AMD E-xxx akkor ok.
Szal a kérdésem, hogy 2012 előtt amikor asszem bejött ez az ULV cucc, a celeronoknál (meg minden ami nem Atom) nem úgy volt, hogy procit cserélek 'szjóvan?
Tudom, hogy ekkora hibát nem szabad elkövetni, de életemben nem gondoltam volna, hogy a Cerkákat is BGA-zzák egy ideje...ez nekem egy leforrázás volt. Mennyivel nagyobb a hibalehetőség?Duoble Chekc Everytihng
-
Sickboy25
addikt
válasz huncutka1029 #18096 üzenetére
Persze meg fogom nézni ezeket is köszönöm mindenki válaszát...
Csak reménykedtem, hogy senki nem fog írni típushibát...
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
huncutka1029
addikt
válasz Sickboy25 #18095 üzenetére
azért próbáld meg bekapcsolás után a windows+P bill, kombót, nem e át van állítva kivetítő üzemmódba.
És a többi lehetőségre is illik regálni, kipróbálni, mert nem biztos hogy a tipus hiba jelentkezett a te készülékednél.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
Sickboy25
addikt
válasz colosbarni #18094 üzenetére
szia
Igen pont egy ilyen segítségre számítottam, hogy valami jellemző, esetleg visszatérő széria betegség... Akkor sajna kukagyanús...
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
NTonee
veterán
válasz SeniorTilla #18092 üzenetére
én is ettől félek. A régi Z96Js gépemben cseréltem a 3945bg kártyát 4965agn-re. Azzal nem volt gond. És ha atheros féle valami jobbat keresnék, azzal több esélyem lenne?
-
veterán
-
NTonee
veterán
Vajon a G53SX gépem mit szólna egy intel 7260 ac-s wifi kártyához? Honnan lehetne megtudni, hogy működne e benne? Gyárilag Atheros AR9002WB-1NG van benne.
-
veterán
-
Sickboy25
addikt
Sziasztok
Adott egy Asus K51A laptop. Bekapcsolom ventik pörögnek, de kép sajna nincs... Mi lehet a probléma?
Koszi
-
chosa921
tag
Sziasztok!
van nekem egy asus k52F laptopom és kiszeretném szedni belőle az optikai meghajtót ( helyére egy kingston v300 menne ) hogyan tudom ezt megvalósitani? hol mit kell kibontsak/lebontsak?Üdv.:Peti
-
kovaripeti
aktív tag
válasz SeniorTilla #18084 üzenetére
Hát ugyan ezzel a géppel.
-
veterán
válasz kovaripeti #18083 üzenetére
Mivel írtad meg előtte a lemezeket?
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
kovaripeti
aktív tag
válasz SeniorTilla #18082 üzenetére
Volt itthon egy régi dvd-rw, először azzal próbálkoztam, nem volt jó. Azt hittem azzal van a baj. Vettem egyet most, azt sem olvassa. Berakom az írhatót, simán beolvassa.
-
veterán
válasz kovaripeti #18081 üzenetére
Szerintem semmi baja az olvasódnak. Van ilyen, hogy nem olvas bizonyos lemezeket. Ezt a bizonyos DVD-RW-t próbáltad már más meghajtóban is olvasni? Ott beolvasta?
Driver és ilyesmi nem kell a cd-rom-hoz
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
kovaripeti
aktív tag
Üdv.
Van egy Asus f3sg laptopom, windows7 op rendszerrel. Már nagyon régen használtam a CD olvasóját (ezt hívják úgy hogy ROM?) Most szerettem volna megnézni egy DVD-RW lemezt, és nem látja. Ha berakom a norm. írható DVD-t, azt olvassa. Többször volt telepítve már az op rendszer is azóta, mióta nem használtam. Előtte mindig jó volt. Mi lehet a baj? Driver hiba? Az eszközkezelőben nincs felkiáltójel, jelzi hogy ott van, és működik: MATSHITA DVD-RAM uj-850s ATA Device
Ha driver, azt hol tudok hozzá letölteni? ( Hát ha az kell)
Válaszokat köszönöm. -
huncutka1029
addikt
válasz Tobaja #18075 üzenetére
Javaslatom:
Biosban csinálj egy "factory resetet" állítsd vissza a default értékre
fogj egy pendrive-ot, és win 7 alatt asztali gépen készíts egy bootolható "lemezt"
És telepítsd USB-ről az op rendszert.
Utána próbáld meg az optikai meghajtó driverét frissíteni, ha még mindig zárolt állapotban maradna...
itt találsz segítséget a bootolható USB készítéshez.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
Revox66
tag
válasz Kicsirics77 #18077 üzenetére
Köszi a választ, így már megnyugodtam, új pasztát kapott, meg rendesen ki lett takarítva a ventilátor rész is.
-
Kicsirics77
veterán
válasz Revox66 #18076 üzenetére
szia
ne parázz
normálisan fel kell pasztázni a hűtőt meg kitakarítani
nekem az x51-rl-ben t2370 volt és ugyanennyi volt a hőfok.
most az f5sr-ben egy p8400 van de az is kb ugyanennyi..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Revox66
tag
Sziasztok, van nekem egy Asus X51R -es notim. Nemrégiben kicseréltem a régi Celeron cpu-t egy T2400-ra no most eddig oké is, csak nem gondoltam, hogy ez ilyen forrófejű lesz. Próbáltam bios-ban állítani a cpu légkavaróját, de nincs erre lehetőség. Jelenleg 55fok-nál kapcsol és hűti vissza 51fokra sacc/kb. Ami a lényeg ezt is csak úgy értem el, hogy alulról hűti egy usb-s 12cm-es ventilátor + visszavettem az órajelet power4 gear progiban, tehát 2x1Ghz -en megy most, eredeti órajelen simán menne 65 fok fölé is. Lenne ötletetek, hogy tudnék javítani a hűtésén ?
[ Szerkesztve ]
-
Tobaja
tag
Most szereztem egy Windows8-s lemezt! Ezzel sem sikerült semmit sem csinálni, sőt minden egyes lépésnél perceket kellett várni, hogy végrehajtsa! Javítani nem tudja a rendszert mert a lemezmeghajtó zárolva van. Telepíteni sem tudok, mert kb 1/4 órája csak áll a "A telepítő elindul" felirattal!
Kiakasztó!
Jaa, amúgy egy Asus X550C laptopról van szó. Ebben egy Intel Pentium ULV 1.8-as ketyeg, 4 GB RAM-al.[ Szerkesztve ]
Motorola Defy - Sony Xperia SP - Sony Xperia Z5 Compact- Honor 8-Huawei P30
-
válasz Tobaja #18072 üzenetére
Sztem az MBR je csesződött el a vinyónak. Talán. Egy linux lemezzel gyaluld le a vinyót aztán újra windows telepítés és a partíciót is mindent gyalulj le... Hátha. De talán lessz itt hasonló hibával találkozó ember. Én régebben futottam bele hasonlóba és így megoldottam...
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
Tobaja
tag
Hello!
Az egyik kolléganőm kért hogy nézzem meg az új laptopját, mert a gyerek csinált vele valamit és nem indul el rajt a Windows 8! A rendszerindítás valóban megakadt mert hibát talált a bootolás során! Megpróbálta kijavítani automatikusan, de nem ment neki. Nem használtam sosem Win8-t, ezért gondoltam, hogy inkáb egy Win7-t rakok fel rá. De nem sikerült! A bootolás megakadt a rendszerbetöltéskor, és már addig sem jutottam el, hogy a nyelvkiválasztás megjelenjen! Egy fekete képernyő fogadott, aminek az elején a kurzor látszott, (mozgott), de ezenkívül semmi más! És ezt minden egyes Win7-s lemezemmel megcsinálta! De még a Live Windows 7 lemezem se indult el rajt!
Mi lehet a gond???!!![ Szerkesztve ]
Motorola Defy - Sony Xperia SP - Sony Xperia Z5 Compact- Honor 8-Huawei P30
-
mabandi1
tag
Sziasztok.
Olyan problémám van hogy van egy Asus X550C gépem, és valamiért nem ismeri fel az optikai meghajtót. Eddig minden rendben volt de most hiába teszem be a lemezt felpörgeti de nem birom megnézni a tartalmát mert nem látni az optikait... Mi lehet a gond? -
huncutka1029
addikt
szia nekem Asus X55u notim van, ebben is valami noname 4GB ram volt.
Most tetem bele Samsung 8GB ramoit, azonnal felismerte, stabil vele, kb 2 hete használom így.
semmi gond nem volt vele itt rendeltem, ezt a tipusta női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
NdF
csendes tag
Ahogy ígértem elkészült egy kicsit hosszabb leírás az ASUS N550LF laptopról, remélem segítségetekre szolgál majd.
Asus N550LF
Kb. 3 hete használom a notit a következő sorokban a saját tapasztalataimat, véleményemet gyűjtöttem egy csokorba.Külső: A gép hátlapján kívül a teljes gép fém borítást kapott. A hátlap és a fedlap is szereti gyűjteni az ujjlenyomatokat, azonban míg a fedlap könnyen takarítható, addig a hátlap igen csak ragaszkodik a begyűjtött nyomokhoz. Kinyitva a gépet ezüstös felület fogad, ezen szerencsére nem látszódnak meg a lenyomatok. A billentyűk is ezüstös (festést) színt kaptak. Nekem kicsit furcsa volt a hideg fémes burkolat után a műanyag gombokon gépelni. Szinte már elvárná az ember, hogy azok is fémből legyenek. A három lépcsőben módosítható háttérvilágítás (fehér) tökéletesen passzol a géphez. A gépház stabil, az összeszerelés minősége kitűnő. Nem találtam illesztési hibákat. A gép nem recseg, nem ropog, a ház masszív benyomást kelt. Külön tetszik, hogy figyeltek az olyan apróságokra, mint a lekerekített élek, vagy a fedlapon található ASUS logó, mely a gép bekapcsolt állapotában világít. Külön dicséretes a portok elhelyezése. Minden fontos csatlakozási lehetőséget a gép bal oldalára pakoltak, így aki egérrel szeretné használni a gépet, annak sem kell kábelekben bukdácsolnia. Egyedül a portok „követési távolsága” lehetne picit nagyobb, de ez a legtöbb gépen sajnos ilyen. A laptophoz jár egy kicsi és könnyű töltő és egy henger alakú „hangláda”, mindkettő minősége illeszkedik a géphez.
Belbecs: Az általam vásárolt laptopban egy i7 4500U-s processzor, 8 GB ram (1 slot, egy még üres maradt), GT 745M vga (sajnos csak DDR3-as rammal), valamint egy 1 TB-os (5400 rpm) winchester található. A gyártó szerint nem kevesebb, mint 4 hangszórót építettek be a még jobb hangzás eléréséért. Ez csak papíron hangzik ilyen jól, a valóságban mást tapasztaltam. DVD író, a tálca nyitó gombját nem túl szerencsésen egészen alulra tervezték, így szinte meg kell emelni a gépet, hogy hozzá lehessen férni. Legalább is akinek kicsit testesebb ujja van, neki mindenképp.
Használat: Nem mértem sem bekapcsolási, sem leállási időt, de érzésre hozzák a mai gépek átlagát (amúgy sem értem miért olyan fontos ez az adat, hiszen 15, vagy 25 másodperc, szerintem a felhasználók többsége nem ki és bekapcsolgatással tölti az egész napját). A gép működése közben folyamatosan hallani egy nagyon halk ventilátor zajt. A gép kialakításánál külön légkavarót kapott a CPU és külön a VGA is, valamint az alacsony fogyasztású processzornak köszönhetően jó eséllyel indulunk, hogy ne olvadjon össze az egész gép egy átjátszott estét követően. Netezés, szövegszerkesztés, filmezés közben jéghideg környezet fogad. Csak a ventilátor és a merevlemez hangját hallani (egyik sem zavaró). Játék közben picit már módosul a kép. A laptop kijelző felőli része elkezd melegedni, de a billentyűzet viszonylag hűvös marad. Mivel a kijelző zsanér mögött távozik a meleg levegő, így az egerészős kezünknek sem lesz melege. Nem túl erőforrás igényes játékokkal próbálkoztam (wow, cs, l4d2), de ezek egyike sem izzasztotta meg a gépet. Valamennyi játék high beállítások mellett fullHD felbontásban élvezhetően játszható. Ami érdekesség volt, hogy a ventilátorok zaja nem emelkedett túlzottan. Sok esetben nem is volt hallható eltérés az alap és a játék között (rendkívűl csendes a gép). Netezés közben a processzor nem lépte túl a 30 fokot, míg játéknál 58-59 fokig emelkedett. Szerintem fantasztikus hűtést alkalmaztak a gyártók ebben a gépben. Touchpad szokni kell, nem mindig azt csinálja amit szeretnék, rendkívül érzékeny. Beállításokkal nem bíbelődtem, de biztosan lehet optimalizálni.
Kijelző: Matt, nem érintőpaneles. Még barátkoznom kell a fullHD-vel, hiába, hozzá szoktam a sokkal kisebb felbontásokhoz, így elsőre minden mütyür volt. Jelenleg 125%-os nagyítást használok, nekem ez bevált. A kép és színek gyönyörűek. Korábbi TN paneles gépeimhez képest ég és föld. Végre lehet oldalról is látni, hogy mi történik a kijelzőn, nem csak szemből (van, hogy ketten hárman is filmezünk, ilyenkor különösen jól jön).
Hangzás: Az egyetlen dolog amivel még nem sikerült kibékülnöm. Számomra egyértelműen csalódás, de lehet csak nekem voltak túl nagyok az elvárásaim. Hangerőből nincs hiány, azonban sehogy sem sikerült előcsalogatnom a középső hangtartományt. Magas és amennyiben csatlakoztatjuk a külső hangládát, akkor mély hangok is a helyükön vannak, de a középső tartomány nekem kevésnek bizonyult. Lehet, hogy csak nekem nem sikerült még, és ha kitartóbb lennék, akkor az amúgy rengeteg beállítási lehetőséget tartalmazó programban elő lehetne csalni ezt a hangtartományt is, de egyenlőre marad a kicsit keserű szájíz (megjegyzem, hogy még így is simán az átlag feletti hangzásról van szó).
Összegzés: Egy nagyon jól összeállított gépet tarthatok a kezemben. Az anyaghasználat, összeszerelés minősége pazar. FullHD-s IPS panel gyönyörű képet ad. Mind alapjáraton, mind játék közben rendkívül csendes és hűvös gép. Egyedül a hangzáson lehetne mit csiszolni. Ha létezik tökéletes gép (számomra) az ASUS N550LF az eddig általam ismert gépek közül az, amelyik a legközelebb áll hozzá.
-
mateee17
újonc
Sziasztok!
Van egy ASUS X75VB (azt hiszem TY057D) laptopom. Az alaplapon van 4 GB ram, illetve van benne egy DDR3-as slot.
Ma vettem egy 4 GB-os ramot (Kingston KVR16S11S8/4). Bepattintanám a helyére, de nem marad ott, ki lehet húzni...A neten mindenhol csak annyit találtam, hogy 1 SO-DIMM DDR3 slot van benne, max. 8 GB...
(Pl: https://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/X75VB/#specifications)Első ránézésre jónak tűnt (DDR2-eseket cseréltem még régebben az előző laptopomban...).
Ilyennel találkozott már valaki? Vagy egyszerűen én voltam túl naiv, hogy azt hittem, minden DDR3-as notebook ram egyforma (fizikailag, értsd: ugyanott vannak a bevágások a szélein)?
Kingston-párti vagyok, de a gyártó honlapján a keresésben (ki lehet választan ia géped, aztán kidobja a hozzá való ramokat) nem találom a laptopom típusát... (X75VC, X75VD van, B-s nincs...)
Üdv:
Máté -
veréb
tag
sziasztok!
k52j-m van és a ramom nem igazán jön ki az alaplapommal így ki szeretném cserélni valakinek tapasztalat ez ügyben hogy milyen fajta ramokkal nincs gond?
én most 1333-as kingmaxot néztem ki ami most benne van olyan márkáról még nem is hallottam :asint!
üdvnézzél jobban szét hátha csak a fától nem látod az erdőt
-
legenda
válasz Tamás008 #18062 üzenetére
a drv az illesztés, a hotkey a funkcionális billentyűkhöz kell, olyat nem látok, hogy ATK_package - más régiósat nézel? -, amik vannak, azok pedig kellenek/javasoltak; ATK_Hotkey UTILITY, ATK Generic Function UTILITY, ATK0100 ACPI UTILITY, ASUS ATKOSD2 UTILITY...stb.
itt néztem; linkRéges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Gesta28
tag
Sziasztok!
Van egy Asus X58L notim, aminek a kijelzője bekapcsoláskor piros hátteret mutat, majd a windows belépésnél például már eléggé mosódott a kép, olyan mintha megfojt volna a kijelző, de nem az, mivel már 2 kijelzőt is kipróbáltam, és mindkettőn ugyanaz a hiba jelentkezett. Külső kijelzőre váltva semmi ilyen probléma sincs. Távoli asztalon sem látszik semmi hibajelenség. Csak és kizárólag ezen a gépen van ilyen.
Mitől lehet ez? Szalagkábel esetleg? Vagy inverter, és a kábele? Esetleg VGA?
Próbáltam másik szalagkábellel, másik kijelzővel, de nem segített semmit. Nincs több ötletem, hátha nektek van valami használható ötletek. Mi befolyásolja lényegében a képernyő megjelenést? -
veterán
válasz BollaFeri #18058 üzenetére
Semmit, csak lépj be a biosba, és hagyd úgy a gépet, amíg ki nem kapcsol. Bios-ban nem megy az energiagazdálkodás, ezért nem kapcsolja ki a gépet a rendszer, csak ha már az akksi lemerült, akkor kapcsolódik ki.
-
Tamás008
tag
Értem. Köszi a gyors választ.
Még az volna a gondom, hogy van itt még három féle ATK rövidítéssel kezdődő progi az Asus support honlapján a Notebook szekció Drivers alszekciójában, amik:
ATK_Hotkey
ATK_package
ATKDrv
-néven vannak. Na most ezek közül melyiket kellhet még telepíteni a notira.
A noti típusa X53Ke (régebbi típus, nem mai darab már), Amd procival, 64bites Win7 rendszerrel.
Előre is kösz a választ. -
Tamás008
tag
Az ATKDrv [link] programnak mi a szerepe az Asus notikon? Ez minek a driver programja? Mit szabályoz, irányít ha telepítem? Feltétlenül szükséges telepíteni? Fontos?
Előre is kösz a választ. -
cell114
újonc
Sziasztok!
Tud valaki valami infót arról, hogy mikor jönnek ki az ASUS új K szériás notebook-jai? Semmi hír róluk, pedig már 2012 óta rájuk várok...
...vagy befejezte a sorozatot az ASUS? -
BollaFeri
tag
válasz SeniorTilla #18048 üzenetére
Már lemerítettem 15% körülire, de ugyanez a helyzet. BIOS-ba nincs ilyen opció, ha jól látom. Mit kellene keresni?
-
legenda
válasz vwpolopg #18050 üzenetére
szia,
alapesetben elég a jótállási jegy; link
4. § (1) A jótállási igény a jótállási jeggyel érvényesíthető.
legyen mire hivatkozni is, ha kérnék a számlát.
fontos azonban tudni, hogy bizonyos esetekben kérhetik azt is, de akkor külön részletezik és indokolják is a dolgot.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
-
vwpolopg
őstag
Sziasztok! Van egy Asus notim, ami anno a saturnban lett véve, kezemben a lepecsételt asusos kis garanciafüzet. Viszont a blokkot nem találom sehol. A gép gariztatásához elég a lepecsételt garijegy vagy kell a blokk is? Ha kell, vajon van arra lehetőségem, hogy a saturnból lett médiában nyomtassanak nekem újat? Köszi előre is!
-
Impressa
őstag
válasz BollaFeri #18044 üzenetére
Nálam is ez a probléma, pár hete jelentkezett: csatlakoztatva, töltődik... ( 93%, vagy 95% mikor milyen kedve van) de közben merül az akku. A kalibrációt végig csináltam, annak ellenére, hogy tudom a valamelyik cellával van a probléma. Utána felugrott 96%-ra, aztán visszaesett 93-ra. Addig használd, amíg bírja, aztán csere...
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
veterán
válasz BollaFeri #18047 üzenetére
Már két éves, tehát nem új. Próbáld meg kalibrálni az akksit, teljesen lemeríteni és feltölteni. Lemeríteni a biosba belépve lehet a legjobban.
-
BollaFeri
tag
válasz SeniorTilla #18045 üzenetére
Nem akarok hülyeséget mondani, de 2012 max, vagy újabb.
-
veterán
-
BollaFeri
tag
Sziasztok! Van egy Asus EEE PC-m, minden remek, sőt a legjobb 10"-os gépem eddig, hdmi, szupergyors, stb.. Na de nem ezért írok.. Nem régi, tehát arra nem gondolok, hogy az akku már öregedne, viszont amikor felteszem töltőre, 93%-nál nem tölti tovább. Nincs nagy elhasználódottsága, és bírja a gyári előírt 2-3 órát, csak nem értem a jelenséget, ezért érdeklődöm, valaki esetleg hozzá tud szólni?
-
Sziasztok!
Asus X502CA notival kapcsolatban bárkinek bármi tudomása? Akksis üzemidő érdekelne.
Vagy bármelyik hasonló új vékony szériás Asus notikról? Surgős lenne, napokon belül megvenném és már csak két gép között filózok...Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
Ateess
tag
válasz Ateess #18039 üzenetére
Vagy ha nem is konkrétan erre adtok választ, hanem arra, hogy az Intel i5 4200U 15 W-os fogyasztása az Intel i7 4700HQ 47 W-os fogyasztásához képest üzemidőbe mit jelent, mert Laptopmag.com-on az i7-es procival felszerelt Asus N550JV-re 4:52-t mértek üzemidőbe netezés mellett, ebből szeretnék valahogy következtetni, hogy az ULV-s változat kb, mennyit menne, mivel már csak ez a szűk keresztmetszet nálam az Asus N550LF és a Dell Inspiron 7537 között.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Ateess
tag
Akinek van Asus N550LF gépe, az tudna információval szolgálni, hogy az üzemidő milyen?
Előre is köszönöm!
-
v1kt0hr
tag
Sziasztok! Notebook vásárlás előtt állok, leginkább multimédiára/gamelésre szeretnék valami olyan vasat ami még jó ideig viszi a játékokat! Belefutottam ebbe az ASUS K95VB-be ami számomra elsőnek a pont ideálisnak tűnik. Ám az ASUS-rol mint márkáról nem hallotam laptop téren jókat, ezért fordultam ide, hozzátok. Nem olvastam el a forumot, de keresgetéssel nem találtam róla semmi információt, épp ezért szeretnélek Titeket kérdezni, hogy kinek mi a véleménye az ASUS laptopokról, illetve ez a notebook mennyire lenne jó vétel? 250e Ft ig szeretnék vásárolni.
Válaszokat előre is köszönöm, ha rossz helyen teszem fel a kérdést akkor sry de nem találtam igy hirtelen jobb helyetLenovo y510p, OnePlus 6
-
jokv
újonc
Asus K52F óra beállításnál: win 7 ultimate van. Hiba történt az utolsó szinkronizálás állapotának beolvasásakor. Az elem nem található
Az elemet kicseréltem, az alaplapon DL 2032-re de továbbra is ezt írja az időt állandódon át állítja mit tegyek? -
NdF
csendes tag
válasz Ateess #18033 üzenetére
Alapból nem adtak hozzá akksi kímélő szoftvert, mint a Dell-nél. Keresgéltem a neten, de nem találtam egyenlőre semmit. Power4gear szoftvert mellékeli a gyártó, de az nem erre való. Nálam a kezdeti 100%-ról a tápot használva 98%-ig merült az akksi és itt szinten tartja, de nem töltöget rá folyamatosan mint a réges régi notiknál. Hogy mennyire lesz tartós az majd kiderül. Sajnos a mai vékony gépeknél egyre gyakoribb az ilyen beépítés. Egy két év múlva lehet-e majd kapni hozzá és ha igen mennyiért erre kíváncsi lennék. A korábbi notijaimnak 1280x800, illetve 1366x768 volt a felbontása, ég és föld a különbség a mostani fullHD-hez képest.
-
veterán
válasz Ateess #18033 üzenetére
nagyon megéri, egyrészt mert az IPS-nek baromi jó képe van, a képet pedig mindig nézed, tehát az egyik legfontosabb tényező egy notebookban, másrészt nem kell feltétel nélkül elhinni, amit az akkumulátoros üzemidőről mondanak...
-
Ateess
tag
Köszönöm a választ!
Olvastam sok tesztet, az Asus-ban tetszik a Full HD kijelző, illetve, hogy matt, tetszik,h lehet a DVD író helyére SSD-t rakni, így maradhat benne a HDD is, illetve, hogy a memória bővíthető 16 GB-ra, továbbá, hogy van benne miniDisplay port. Viszont a Dell-ben tetszik az üzemidő, hogy ha csak a netes böngészést nézem a Dell 7 óra körül tud, míg az Asus csak 4-et, illetve, hogy a Dell-ben van akkumulátor kímélő progi, nem tudom, hogy ebben van-e, mivel itt sem kivehető az akksi és legtöbbször az megy nálam tönkre leghamarabb, hiába igyekszek óvni. Lenovo-ba pedig az tetszik, hogy vékony és könnyű, illetve ott is magas az üzemidő.
Kérdés: Mivel nekem programozásra kellene elsősorban a gép, így a FHD kijelző elvileg jobb lenne, de a valóságban mennyit számít, megéri beáldozni az üzemidőt? -
NdF
csendes tag
válasz Doky586 #18031 üzenetére
Külföldi tesztekből bőven találsz használhatót mindegyik gépre. Rövid összefoglalót írtam az Asus notiról a [link] topicban. Szerintem teljesen vállalható az akksi üzemideje is. A neten található teszteknél mindenhol az N550JV szerepel, ennél picivel jobb üzemidő érhető el az LF sorozatnál az alacsony feszültségű proci és ramok miatt.
Bocsi Ateess-nek szántam a választ, még túl korán van.
[ Szerkesztve ]
-
Ateess
tag
Sziasztok!
A közeljövőben szeretnék gépet vásárolni és már eddig is őrlődtem két típus között, az egyik a Lenovo IdeaPad U430P volt, a másik a Dell Inspiron 7537. Aztán nemrég felkerült az Edigital oldalára az Asus N550LF gép. Az lenne a kérdésem, hogy a három gép közül melyiket ajánlanátok a leginkább, mert az utóbbiban nagyon tetszik a FHD IPS kijelzője, a miniDisplay port, de az akkumulátor üzemidőben az első kettő nagyon veri?
Előre is köszönöm a válaszotokat!
-
1Laci
tag
Kiváncsiságból lenne egy kérdésem: egy 2 éves asus k53-asom van, 1366x768-as kijelzővel....ezt ki lehetne cserélni egy full HD-s kijelzőre?
-
csizila
csendes tag
Sziasztok
Lenne egy kérdésem hátha már találkozott valaki ezzel a hibával
Van egy Asus x51r laptopom, amiben egy bios elem csere történt
De a csere után nem akar fel éledni az alvó állapot villog és se kép se hang
Olyan mintha nem látná a HDD-t A ram-ot is kivettem a HDD is az ODD is az alvás lámpa világít, és nem kapcsolja be a képernyőt
Ha valaki találkozott ilyen hibával és sikerült megjavítani meg írhatná
Vagy jó ötleteket is fogadok
Köszönöm -
fatal`
titán
válasz SeniorTilla #18026 üzenetére
A notebookot nem nagyon használom csendes környezetben, meg alapból elég húzós. A rezonálás már más kérdés. Átgondolom még
-
veterán
válasz fatal` #18020 üzenetére
A 7200-as HDD-k rezonálni szoktak, illetve rezegtetik a burkolatot kicsit. Csak csendes környezetben hallani, és nem minden HDD-nél. Tapasztalatom szerint a melegedés érezhető. Én ezért váltottam vissza anno 720-asokról 5400-asokra, főleg a rezonancia miatt. Pedig jófajta Toshiba-k voltak.
-
fatal`
titán
Köszönöm.
-
fatal`
titán
válasz Kicsirics77 #18021 üzenetére
Kompatibilitási probléma gondolom nem lehet.
A csoda SIS chipset miatt aggódom picit
-
Kicsirics77
veterán
válasz fatal` #18020 üzenetére
elméletileg menni kell neki gond nélkül,a melegedés lehet majd jobban előjön de az f5 szériánál elég messze van az alaplaptól,hogy annyi hőt átadjon ami már káros lenne.
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
fatal`
titán
Sziasztok!
Van egy ASUS-F5SL notebookom (AP344), meghalt a vinyója, le kell cserélnem. Az lenne a kérdés, hogy gond nélkül tehetek bele 7200-as HDD-t?
Konkrétan erről lenne szó: Western Digital 2,5" 500GB belső SATAIII 7200RPM 16MB Black Scorpion advanced format WD5000BPKX
Nem melegszik nagyon, el tudja vezetni a hőt? Nem szeretnék instabil gépet. A fogyasztás nem szempont, az aksija a laposnak rég nem az igazi, de azt nem fogom lecserélni, nagyrészt konnektorról van használva.
-
veterán
válasz Doky586 #18015 üzenetére
Akkor minek kérdezted? Azért írtam, mert látom, nagyon nem vagy tisztában a notebookok működésével. Tényleg el kellene olvasnod az előttem szóló ajánlását.
-
Gaben06
tag
válasz szabonagyur #18005 üzenetére
Bevittem a gépet a szervizbe, előzetes telefonbeszélgetés alapján. Elvileg és papír szerint is azt az alaplapot rakták be ami a gyári tehát 4GB-os nVidia kártyával. Megnézte a szervizes srác. Aida64, GPU Z, 2GB memóriát lát, az nVidia programja Teljes memória: 4GB-ot Tényleges memória: 2GB- ot ír. Nem érti Ő sem így utánna néz. Beszél az ASUS-al (nem a Magyarrokkal) Valamint lehet hogy a BIOS rossz vagy pedig az alaplap.
-
simos
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék :
Vásároltam egy Asus X550 ca notebookot.
Freedos van rajta. Win 7-et szeretnék telepíteni. Enged boot -olni,
de amikor meghajtót kell választani , partícionálni, és telepíteni, ott nem látja a winyót.Mi ilyenkor a teendő? Lehet ez MBR probléma?
Előre is köszönöm asegítséget !
-
NTonee
veterán
válasz Doky586 #18015 üzenetére
olvass utána az nvidia optimus és amd radeon dual graphics témának.
Tényleg nem találkoztál még olyan géppel, amiben van egy igp és egy diszkrét grafikus vezérlő egyszerre és a kettő között lehet váltani? Mindkettő ugyanazon a kijelzőn jelenít meg, de amúgy nem egyszerre nyilvánvalóan.(#17957) NTonee:
Hétfő délután visszakaptam a javítatlan gépemet a FixDirecttől, átvittem egy független nb szervizbe. Leadáskor a szervizes megtekergette gépet, erre hirtelen lett kép a kijelzőn. Mondtam neki, hogy mostmár maradjon a gép és nézze át, hogy mi volt ez az egész. Már kedden este készen is lett, szerdán reggel átvehettem. A számlán vga board rework szerepel ~20eFt + nagytakarítás és újrapasztázás 0Ft + HM65 hűtés módosítás 0Ft.
Otthon nyakon csapott azonban egy újabb probléma. A szervizelés idejére kivett hdd egyszerűen letérdelt, amit nem nagyon értek. Kivettem, beraktam a szekrénybe, visszajött a gép, visszaraktam. Aznap semm baja nem volt, másnap viszont folyamatosan belebakizott a másolásokba, stb. HD Sentinel elindít, ami közölte, hogy van ott pár hibás szektor, meg adódott pár adatkapcsolati probléma. Gyorsan lementettem mindent egy külső winchesterre, de mire befejeződött a másolás, már pár dolog nem jött le rendesen, a HD Sentinel meg már 59 hibás szektort írt. A felület teszt után dobott még 210-et hozzá, meg egy jópofa 23%-os kondíciós állapot kijelzést. Így most várom az új WD Black 750GB HDD-t.
Bocsi a szóf*sásért, de gondoltam leírom történteket, ha már sírtam itt a gépem miatt korábban.[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz SeniorTilla #18014 üzenetére
nem az én gondom, akkor segíts a kérdezőnek TE...
...hogy "mind a két vga" adjon egyszerre képet egyazon kijelzőre,,,
-
veterán
-
Doky586
nagyúr
válasz SeniorTilla #18012 üzenetére
És hogy dugod át a beépített LCD-t az egyikről a másik videokártyára?
Asztali gép esetén ez könnyű.. de laptopnál? az oldalán is csak 1db dsub vga csati van. -
veterán
-
veterán
válasz szabonagyur #18003 üzenetére
A netes leírásokban is meg lehet találni.
-
legenda
válasz Vilhelmino11 #18008 üzenetére
szia,
bios -> advanced -> vga mode select -> power xpress/dgpu mode?
az első módozatban elvileg mind a kettő megy, a másodikban meg csak a dedikált.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Doky586
nagyúr
válasz Vilhelmino11 #18008 üzenetére
A dual-vga nem azt jelenti hogy a laptop beépített lcd-jén és a külső csatlakozón más-más képet tud megjeleníteni??? (pl kiterjesztett desktop) vagy mit akarsz? inkább még egy monitor kéne neked.
-
Vilhelmino11
csendes tag
Sziasztok. Egy olyan problémám lenne, hogy van nekem egy Asus k50ab-m. Elvileg dual vga-s. Az egyik egy hd 3200, a másik egy hd4570. A probléma az, hogy nem tudom normálisan futtatni mind a két vga-t, mert nem működik normálisan a hivatalos oldalról letöltött driver. Valamiért csak a hd4570-t futtatja a hd3200-t nem. Nem igazán csináltam még dupla vga-s gépet. Hogy oldjam meg? Előre is köszönöm a segítséget.
-
Sziasztok!
Kérdésem lenne X502CA fehér notebookot használó kollégáktól.
A vékony DVD nélküli kivetelre gondolok. Azt mondják 2 cellás az akksija.
Egyrészt hány Wórás? Meg mennyit megy el róla?
Másrész mennyire halk a gép? Mennyire strapabíró?
Továbbá ha jól láttam ezeknek már olyan a töltője, hogy nem egy kábel közepén van mint a szokvány noti töltő hanem egy töltőfej egyben van na. Értitek. Ez hány wattos?Az xx126D típust leste 1.8Ghz Pentium procival elvileg...
Egy két héten belül venném meg, nagyon szemezek vele. Tetszik baromira hogy könnyű, de többet szeretnék tudni róla.
Előre is nagyon köszi az infókat
[ Szerkesztve ]
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
zirigy
tag
Sziasztok.
A múlt héten vettem egy ASUS X550VC notebookot. Eddig megfelelően működik, csak lenne egy problémám, amivel kapcsolatban nem tudom hol kell informálódnom, ezért is írok ide.
Van a szobámban egy régi 72-es CRT kocka TV. Na most az előző notebookomon (FujiSiemens) volt S-Video kimenetel, így rá tudtam kötni a gépet a TV-re filmezéskor. Mégis nagyobb a kép mint a 15-ös kijelzőn
Na most, az új gépen csak HDMI meg VGA kimenetel van a képre. Van rá mód, hogy a képet megjelenítsem a TV-n? Létezik erre valami HDMI to AV átalakító? Vagy esetleg All in One Androidos mini PC-n gondolkozzak? Ezeken van A/V kimenetel, csak hát 100 Euró. Viszont ősz környékén valószinűleg lesz véve egy Smart TV, szóval a régi TV-t nem szivesen ruháznám fel smart funkciókkal.Van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata??
-
félisten
-
Gaben06
tag
válasz szabonagyur #18003 üzenetére
100% hogy 4GB- volt benne. Emlékszem rá és meg is néztem. Ez a harmadik alaplap benne az eredetin kívül a második. Akkor is meg néztem, hogy minden frankó és a mostani szerviz után is. Az az SSD van e benne amit Én vettem bele stb. Ekkor tünt fel a 2GB. Először Aida64 -el utánna CPU Z- vel. Mind a kettő 2GB -ot olvas ki. Valamint ha rákeresel az N76VZ-V4G-1187H notebook specifikációjában is 4GB-os VGA van.
-
félisten
-
Gaben06
tag
válasz SeniorTilla #18001 üzenetére
Köszönöm a véleményed és javaslatodat. Ha egyszer 4GB-os VGA-val vettem akkor annyi is legyen benne attól függetlenül, hogy kihasználja vagy nem.
Holnap jelzem a problémámat a szerviznek. -
veterán
válasz Gaben06 #17999 üzenetére
Annyi van benne, amit a GPU-Z kiír. Nekem is voltak 2 és 4GB-os N széirás gépeim, mindig a megfelelő értéket írta ki. Volt közöttük árkülönbség.
Szólj a szerviznek, hogy nem olyan alaplapot tettek bele mint volt, cseréljék ki. A javításkor csak a felhasználó előnyére térhetnek el a paraméterektől, lefelé nem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rog strix g17 360hz
- Asus TUF A15 FA507 - 15,6"QHD 165Hz - Ryzen 9 7940HS - 16GB - 1TB - RTX 4070 8GB - 2,5év garancia
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Lenovo ThinkPad x280, i5-8350U, 8GB RAM, 256GB SSD, FHD, 1 év garancia, Áfás számla!
- Dell (Ryzen 7,FHD, 512 M.2, 16 GB, 1 év gyári gar) notebook egyszerűbb játékokhoz!!!AkciÓÓ!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest