Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Ha rámegy, szerintem bánni fogod, úgy hogy csak óvatosan!
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Gép DASH beszámolót követel a nép
Ha 2 liter COLA rámegy se bánjuk 
Ma én is hoztam magammal a kis harcost melóba. Ma kicsit nyugalom szigete lesz, az első nagy roham lement. Szegény tiszta maszat, meg zsírfolt egy ideje nem volt takarítva pont az ünnepek előtt valamikor talán. Szégyellem is magam, de nincs nálam a csoda mikroszálas.
Én mással nem esek neki, csak azzal.Más: Egy kicsit ON mert Asus és Gaming ROG vonal!
A műfaj kedvelőinek kijelzős Asus ROG "Xbox Controller"-t villantott az Asus.
A kijelző 1,3" OLED - elsőként a PC játékosokat célozva. Programozható lesz, valamint akkumulátor élettartam, a Bluetooth-kapcsolat, mikrofon állapot jeleníthető meg többek között.USB C kapcsolat , és Bluetooth 5.0A teljes Xbox kompatibilitás egyelőre nem ismert. De a videóban elhangzik (link alább), hogy Xbox Certified Controller.Mikor? 2023Víruskereső témára:
Én évek óta az asztalin AVG-t használok. Van akik szerint fogják ezek a gépeket, van aki szerint nem jó kizárólag csak a Windows-os védelem. Én már nem tudom melyik a helyes. A laptopon jelenleg nekem is a gyári W11 védelem van eddig semmi gond nem volt belőle
Asztalin nem vettem észre drasztikus problémát, hogy enné az erőforrásokat. -
cs.zs.
veterán
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Én meg kizárólag a Defendert használom, és egyik gépünkre sem rakok mást...
-
-
-
dudu98
tag
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Most újraindítottam, frissítettem a BIOS-t, jelenleg az időt még nem változtatta megint Tajpejre. Az antimalware services állandóan fut, ordít a ventilátor mikor elindul a gép

Kedvencem az, hogy a háttérkép állandóan eltűnik, fekete lesz...
Sz@r MacBook után Winf0st használni...
-
-
dudu98
tag
Üdv mindenkinek! Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy van egy 1 hónapos ASUS UX3402ZA típusú gépem, ami az utóbbi napokban rendszeresen dobálja a tartózkodási helyet, szinte mindig Tajpejt írja, fogalmam sincs miért. A másik probléma az üzemidő. Vannak olyan napok melynél egész nap elmegy 10 órát, ami szerintem normálisnak számít, de van amikor 1 óra alatt merül 20%-ot teljesen oktalanul. Csakis kizárólag pdf fájlt nyitok meg és néha szerkesztem, mindez Microsoft Edge böngészőben. Esetleg mi lehet a gond mind két esetben?
-
cs.zs.
veterán
-
azbest
félisten
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Attól függ, hogy milyenre konfigurálva szállítják. A bios default az szerintem jellemzően a raid mód, ha senki sem változtatta meg. Lehet ezzel szívni, hogy default betöltés után, ha kék halálozik a win indítás háttértár panasszal, akkor ezt kell átbillenteni újra.
Ettől persze még ha nagyon akarod lehetséges telepíteni raid módban, ahogy te is írod.
Példa:
dell vostro 15 3500-v25 11th gen gépeket szoktunk venni.
Amelyiket gyári opcióban kapott ssd-vel kapjuk win nélkül, azoknál az alapértelmezetten Raid (RST vagy VMD néven) móra konfigurálva jön.Amelyiknél ssd bővítés opcióval vettük, ott a bolt az ssd cseréjekor átállította sima nvme-re.
Van egy másik érdekes dolog is a 12th gen vivobook S biosban az advanced menüben:
Auto-install app service mechanismEz meg, ha minden igaz, akkor windows alatt egy rootkit, amit a lopásvédelem kapcsán szoktak előtelepíteni ( C:\Windows\system32\wpbbin.exe). Hogy mindenképp indítsa el azt a programot, hogy távolról elérhető legyen a gép. A gondolat jó is lehet, de ha valami más nemkívánatos program telepíti fel a fájlt, amit ez indít, akkor másnak csinál átjáróházat.
Szóval, ha nem használunk ilyen szolgáltatást a gép követéséhez, akkor érdemes azt is kikapcsolni. -
wopi
aktív tag
Wow, köszönöm srácok a gyors segítséget. :)
-
cs.zs.
veterán
válasz
azbest
üzenetére
Nézdcsak,
ebben a kis retekben
2 db m2 2280 slot van, és raid-ben mennek ha akarod, meg a ram is bővíthető, meg az akkuidő is hosszú, meg 400nit 100% srgb, ...
és kapható is ! -
De én továbbra sem értem a dolgot.
A Lenovo is 11 gen intel volt amelyiket telepítettem.
Semmit nem csináltam BIOS ba. Egy intel drivert beraktam a telepítő pendrivera egy mappába amit az intel oldaláról leszedtem és kész gyönyörűen ment.
Vezetékes netet nem tudok adni, de telefonnal USBn igen. Megoldom, nem ijedek meg az árnyékomtól. Nem olyan családból származok én
-
cs.zs.
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Igen, jelenleg csak az Intel 12.gen.-t
(illetve arról tudunk, 11-et nem vágom, de hamarosan jön a 13 is)
AMD-vel nincs ilyen gond.ezért írtam Mikulásbának, hogy köszi hogy mostmár tudom (tőle), előtte én is drivereltem a telepítő pendrive-ot, mert ugye nem látta az ssd-t, de azóta már csak AMD gépek vannak a családban, így engem/minket pont nem érint.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Jól értelmezem ez amit írtok csak az Intel gépeket érinti?
-
azbest
félisten
válasz
Lalikiraly
üzenetére
nekem úgy tűnik, hogy egy szál háttértárral teljesen felesleges a vmd (raid és más varázslat) mód és csak gondot okoz, hogy nem látja alapból az oprendszer. Az intel oldalán is xeon procis, csoportosított pcie lane-es gépekhez írja, hogy milyen jó.
"Intel® Volume Management Device (Intel® VMD) is specifically designed for enterprise-grade management of NVMe SSDs connected to Intel® Xeon® CPUs. " [link]
Nekem még nem volt olyan igényem, hogy az egy szál m.2 kártyát menet közben cseréljem a laptopban
Eleve, mivel arról fut az os, nem is lehet megtenni, csak ha több kártya lenne megfelelő raid módban.Ahogy a korábbi szériáknál is a raid vezérlős módnak nem volt értelme egy háttértáras laptopban.
#35369 cs.zs.
jaja, 12th gennél jött be. Vmd kikapcs, egy pendrivere meg előre letölteni az asus weblapról a géphez tartozó alap drivereket, de legalább a wifit, ha nincs lan.Ha jól látom a dram buffer nélküli ssd-ken a host memory bufferhez sem kell a spéci lemezkezelés.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Lalikiraly
üzenetére
De pont a 12.gen-hez kell!
Ha most azt vettél, és win nélküli, akkor rád is ez vár
Meg az, hogy wifi sincs. (bár TUF-ba lehet vezetékest dugni, nincs gond) -
válasz
cs.zs.
üzenetére
Én nem is értem, hogy mindenhol azt írják hogy a VMD controllert ki kell kapcsolni biosba. Ez baromság. Egy szerencsétlen driver kell csak a telepítőbe. De asszem 12 gennél már az sem kell. Amúgy kipróbáltam direkt egy Lenovo gépen hogy a controllert kikapcsolta, ugyanúgy nem látta az SSDt- sőt még driver után sem engedte a telepítést.
-
-
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Köszi az üdítő ötleteket

Fogok képet videót mindent csinálni. Laptop-prn lesz

-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
light1994012
üzenetére
Erre nincs szükség, már többször le lett írva itt is. A BIOS-ban a VMD Setup átállítása és ennyi.
-
cs.zs.
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Nyiss meg egy feladatkezelőt, menj rá a vram-ra, és tálcázd le.
Játék közben nézz rá, mennyit használ abból a megosztott részből... -
cs.zs.
veterán
És amikor feltelepítetted, nem fogja látni a wifi kártyát sem, ne ijedj meg, egyszerűen csak a telefonodról adj neki netet usb-n (a wifit is vissza lehet osztani a laptop felé, igen). A laptop képernyőjén a jobb alsó sarokban megjelenik a kis monitor, mintha kábeles neten lenne, és a windows update megcsinál mindent (a wifi kártyát is).
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
cs.zs.
üzenetére
Akkor ez nem minden játékban működik ezek szerint?
Én amiben észrevettem (MSI Afterrel) az a: Dayz, New World, ahol nagyobb terepeket kellett bejárni, láttam, hogy elfogyott a vram (4GB), és elkezdte betölteni a fizikai memóriát, de olyan 12-be megállt mindig kompletten. Talán még a DyingLight ahol ezt tapasztaltam. Végig smooth maradt becsületére legyen mondva, soha egy akadás.
Egyéb játékoknál nem is érdekes, mert medium/high , FHD beállítás mellett egyszerűen nem kell neki 4-nél több vram. COH2, ETS2, és hasonlókra gondolok.
Szerk:
Lalikiraly
Pár képet azért majd előzetesen, rögtön kérünk ha OnBoard leszel
Tolok én is majd pár képet, csak év kezdés melóhelyen, őrültekháza.
A Cola témára:
Legutóbb Mirindáról álmodtam azt kellett vegyek, nemrég pedig a 7UP jutott eszembe, hogy gyerekkoromban ittam utoljára. Vettem is ma. Bakker ugyan olyan jó mint 20 éve.
Szerk2: Persze a MountainDew-t egyik se veri![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Asus Zenbook UX3402ZA. Teljesen szűz Windows 11 telepítést csinálnék, viszont USB-ről bootolva a telepítő nem látja az SSD-t.
Honnan szerezhetek hozzá drivert?
Köszönöm szépen!
-
-
tomp
félisten
Jaaa az más. Akkor vagy a tesztek azt mutatták, hogy 60-80% között elhanyagolható különbség van vagy más az akksi kémiája.
-
cs.zs.
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Sajna ez nem ilyen egyszerű, és hirtelen ne is költs most erre!
A saját 4 GB vram-ot a gép használja, az elkülönített "fél-ramot" meg használHATja, de majd nézd meg, alig fogja...
Örülhetsz, ha már 0,5-1GB-ot fogsz ott látni.
Ramot bővítened akkor kell, ha azt a részt valóban el is használja, és elfogy.
(nem jellemző) -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Igen a 6800H az egy elég kemény cucc. Talán még mobil cpu téren mai napig top 10. Azóta jött ki több friss AMD cpu, már lehetséges, hogy nem. Minden esetre nem nagyon gondolkozik semmin. Ez a gép fő ereje.
Mindenképp várom majd a beszámolót ha megjött a tiéd
cs.zs
Igen valóban 11,7 az össz megosztott vram 16GB-nál, csak a 12 jobban hangzik. Emiatt gondolkozom majd én is a memória emelésen 32-re mert így gyakorlatilag kipipálható a 3050 Ti-ben lévő 4GB vram bottleneck.Addig nem is hittem benne ameddig nem láttam milyen szépen használja a megosztott memóriát. Működik a megoldás.
-
Vesporigo
aktív tag
De, lehet 100%-ra tölteni, ha kikapcsolom a gondozási módban a 80%-os maximumot.
A korábbi beállítások alapján lehetett még pluszban 60%-os maximumig tölteni, ami elvileg növeli az akku élettartamát. Itt most ezt kivették, és marad a 80 és 100%.
Csak gondoltam megosztom, hátha más is hiányolná.
-
Vesporigo
aktív tag
válasz
Vesporigo
üzenetére
Válaszolt az asus support a myasus töltési opciókra vonatkozó kérdésemre:
A MyAsus alkalmazás folyamatos fejlesztés és finomhangoláson megy át. Ebben az esetben ennél a laptopnál csak 80%-os lehetőséget hagyták meg, vélelmezhetően ennél modellnél így a legoptimálisabb.
A MyAsus alkalmazásról bővebben: [link]
Tehát akinek Zenbook UM3402YA gépe van, az ne lepődjön meg, ha myasusban eltűnik a 60-80-100%-os töltési opció. -
cs.zs.
veterán
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Így viszont 2 db 2,5 literest vegyél valahol útközben!
De nemám zérót! Igazi cukrosat!
-
-
cs.zs.
veterán
válasz
Lalikiraly
üzenetére
(...néha-néha 1 pohár kólát igyál meg...! Holnap reggelig ki ne száradj az új gép előtt..!...)
-
Megjött a gép sracok ma reggel. Holnap lesz beszámoló róla.
-
memorix
senior tag
válasz
siskad
üzenetére
Amúgy ma nekem volt egy érdekes jelentés a Vivobook S15 M3502Q -l. Tegnap este standby hagytam és szépen lement aludni a laptop. Bekapcsolás után reggel, a Wifi kártya nem volt elérhető. Többszöri windows bootolásra sem. Csak Wifi stick -l ment a laptop. Eszközkezelőben sem látszott. A Support kérésére 20 ms nyomtam a bekapcsoló gombot. Utána újra botoolt a rendszer és lett wifim -m. Csak megemlítem, ha valakinek lenne ilyen problémája a jövőben.
-
siskad
őstag
válasz
memorix
üzenetére
Nem ment le akkor sem ha lehajtottam a fedelét, pedig be volt állítva. A kijelző kikapcsolt, de a gép nem ment alvó módba.
Azóta egyébként egy gyors windows újrahúzással megoldódott a dolog, más okból is esedékessé vált, így ez talán gyorsabb volt mint tovább keresgélni hogy hol lehet a hiba. Erről a God mode-ról egyébként eddig nem is hallottam még, ránézek, köszi!
#35342 cs.zs.: Átnéztem részletesen ezeket a beállításokat, minden rendesen be volt állítva, eddig működött is, csak egyik napról a másikra aztán nem. Most újrahúzás után is ugyanúgy van beállítva minden mint előtte, és újra működik szerencsére.
-
memorix
senior tag
válasz
siskad
üzenetére
Hajtsd le a laptop fedelét. Akkor elmegy a gép alvó módba....
Rakd fel a God mode-t és ott minden beállítást elérsz.Az is beállítható, hogy mire ébredjen fel...
alvó állapot idejének módosítása/séma beállítások/Speciális energia beállítás módosítása....
Mondjuk a kávét ágyba nem hozza... arra más God mode kell

-
cs.zs.
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
"...de az össz megosztott memória 12GB..."
11,7 GB, nem?
16 GB ram esetén a szabad ram (15,4GB) fele, 7,7GB + RTX 4GB
32 GB ram esetén a szabad ram (31,4GB) fele, 15,7GB + RTX 4GB (19,7) -
-
siskad
őstag
Sziasztok! Adott egy Rog Strix G17 (2020). Olyan problémám van, hogy ha a töltő csatlakoztatva van, akkor nem megy alvó módba a laptop, még akkor sem, ha manuálisan kiválasztom. Eddig működött ez a dolog, illetve kihúzott töltővel nincs ez a probléma.
Van valami tippetek mi okozhatja? -
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Atya ég a 6800H már durván tápos lehet... te jó ég

Képzelem, hogy nem egy teknős. Hát remélem csütörtökön legkésőbb meglesz a gépem az ügyfélszolgálatos is azt mondta, az már nagyon a legkésőbb.
Aztán írok róla meg minden... -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Az enyém az AMD-s verzió, TUF A17 (2022) FA707RE - Ryzen verzió (W11) gyárilag.
Ryzen 6800H és RTX 3050 Ti 4GB (de az össz megosztott memória 12GB)
Durván fél éve van meg a gép
Tesztet is szívesen csinálok majd.
Kép, videó?
-
azbest
félisten
válasz
cs.zs.
üzenetére
Na a cablexpert feliratosaknál nem csodálom. Az usb3-hdmi dongleről is gyorsan kiderült, hogy valójában usb2-őt tud csak és ezért szaggat a kép [link] a hdmi+vga kimenetes változat is ilyen a cablexpert fajtából. Egy vcom -ost veszünk azóta, annak valóban usb3-as és bevált fajta chipsetes a képgenerálásáa.
A gembirdök csak átbrandelt kínai cuccok, van köztük jó is rossz. A cablexpert átbrandeltekkel nekem is rossz a tapasztalatom.
-
Vesporigo
aktív tag
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Köszi, a bios alapbeállítások után a venti már nem akar elszállni. De az akku módok nem jöttek vissza. Tettem fel myasusból régebbi biosokat is, myasust és az asus system control interface-t is újratelepítettem, de nem jártam sikerrel, továbbra is ezt látom a myasusban, ezért írtam az asus supportnak.
-
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Neked mióta van meg? Meg most akkor a 12450H és 3050 el szerelt változat? rakjál már be fotót róla... esetleg kis videót is.
Pont ezt tervezem én is, hogy biztos nem lesz kikapcsolva, csak kapjam meg, de sajnos óráról órára csökken az esélye hogy a héten megjön, bár csoda bármikor lehet

Szépen feltelepítem, aztán hadd menjen. GTA V el akarok játszani, meg vagy 8-10 videót kéne megvágnom csak
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Ahhoz képest megváltás!
Mindenképp cseréljünk tapasztalatokat, hűtés, gaming, coolingpad stb.Teszteld rommá, menjen 3 napig kíméletlenül. Nem tudom mennyire vagy a vigyázós fajta , én kezdetben a széltől is óvtam, most már csak használom amire vettem. Azért az első 72-be végig teszteltem én is, muszáj volt.
-
-
Vesporigo
aktív tag
Frissítettem a BIOS-t a Zenbookomon, azóta nem tudom kiválasztani az akku 60-80-100% töltését, a venti meg elég hangosan kezdett dolgozni. Vissza lehet tenni valahogy az előző BIOS-t?
-
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Köszönöm szépen.
Hát én tűkön ülve várom hogy megérkezzen.
A régi ótvar tn paneles celeronos gépekhez képest biztos megvaltás lesz. -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Addig is itt egy cikk ami a DASH-t illeti: [link]
-
cs.zs.
veterán
-
xXxian
senior tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
-
azbest
félisten
válasz
cs.zs.
üzenetére
aha, akkor lehet még valami régebbi fajta, amikor maga a dongle usb2-es és azért olyan. Néha még 10 megabites gagyit is találni.
Tegnap egyébként végigpróbáltam a vivobookommal, hogy melyik usb-lan adapter akad össze az uefi-vel, csak az ax88179A chipsetes (0B95:1790 rev2.0) a problémás. A régebbi gigabitesek: ax88179 (0B95:1790 rev1.0), realtek rtl8153 és a 100as az ax8872b, rtl8152 gond nélkül megy.
Írtam nekik részletes hibajelentést, remélem beépítik a később kiadandó bios frissítésebe a fixet hozzá. Ha nem, akkor marad a kerülő megoldás, hogy a dokkolómra rádugok egy kompatibilis fajta donglet pluszban
-
cs.zs.
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Én ilyennel szemezek, nem tudom mikor szánom rá magam, majd ha 25000 Ft lesz
2 db C, 2 db A, PD is, HDMi is, Lan is. -
CharlieDrop
veterán
válasz
cs.zs.
üzenetére
Na, csak találtam Axagont, remélem jó lesz
-
cs.zs.
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
(Ryzen 5000 széria még nem tud TB4-et, az enyém 5600H, így ez sem, de a 6000 már igen, meg az Intel 12.gen is TB4. 11.gent nem vágom, már lehet az is tudja. De pl a Lenovo Legionunkon van kb 6 db USB, és már egyik sem 2.0)
-
memorix
senior tag
válasz
xXxian
üzenetére
a gép pontos típusát nem adtad meg.
hasonló hibákat jelentettek erről a windows buildről.
microsoft support oldala [link]
itt egy tanács ugyanerre [link]
itt meg egy másik [link]
itt pedig egy harmadik [link] ebből csak a power management-s beállítás érdekes.ettől függetlenül az asus driver laptop oldalról rakd fel az asus által adott drivereket.
-
Na srácok, ma az egyik boltban megnézettem a noti rendelésemet. A héten megjön a TUF DASH
Majd jön a beszámoló róla. Alig várom. 
-
xXxian
senior tag
válasz
memorix
üzenetére
Szia,
Köszönöm, hogy gyorsan válaszoltál és elnézést, hogy csak most reagálok. BÚÉK!
Milyen op. rendszer van rajta és mikor lett frissítve vagy mi a verzió száma? Microsoft Windows 11 Home (64 bites), 22H2 (10.0.22621)
Leírnád mikor mit tapasztalsz? Be bottol? Bottolás közben alatt adja meg magát? Azt hiszem, mindig akkor jelentkezett a probléma, amikor a gépet összecsuktam, majd pár perc vagy óra múlva újra használni szerettem volna. Bevillan, ami épp meg van nyitva, de csak pár tized másodpercre, majd jön a szürke kín(lódás).
Van hibaüzenet? Újra bootol? Csökkentett módban próbáltál belépni? Nincs, nem, nem.
A hivatalos drivereket felinstalláltad ? Csak azok vannak rajta? Hagytam, hogy frissítsen a Windows Update és az Intel DSA is. Elvileg minden friss.
Myasus diag lefutott ? Dob hibát? Igen, de nem lelt hibát.
Hivatalos windows van rajta? Van -e crack -l szoftver/játék/Windows/office a gépen? Igen, géppel jött a W11. Semmi "illegális nincs a gépen. Illetve, eleinte a micro torrentet a McAfee nem szerette, karanténba dobott valamit. Aztán legórtam róla a McAfeet s Avast Premiumra váltottam. Torrent kliensnél meg qBitTorrent.
Csak játék indításnál dob hibát? Mi van a windows hibanaplóban, megnézted ? Ahogy fent írtam, a gép indításánál ill. ébresztésénél jelentkezik a hiba. Naplót nem néztem.
A hibáról írtam az ASUSnak is, azt írják, küldjem be szervizbe a gépet. Ez nem annyira dob fel, hiszen azért vettem, hogy használhassam. Az 550JX-et már megkapta a nagylány.
+egy grátisz hiba: eddig kétszer játszotta el a gép, hogy a kijelzőt felnyitva semmire sem reagál. Illetve reagál, az infra/piros led világít pár másodpercre, de sötét marad /a kijeélhző. Mozgatom az egeret, nyomkodom a space-t, de semmi. A bekapcsoló gomb rövid lenyomására sem reagál. Hosszan nyomva ezt leáll a gép, de tartok tőle, ennek sem így kellene működnie. -
CharlieDrop
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Atyagatya, nem semmi
-
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Ha már net meg adapter, akkor Creative Modem Blaster V.92 USB (jaa ez 56k USB modem volt és akkoriban egy vagyon, de sokkal jobb, mint a PCI kártya változat! Még megvan a szekrénybe elrakva full dobozos, tartozékos.

Régi jó és szép idők, még ISDN előtt... (ez egy csúcs eszköz volt)
-
cs.zs.
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Van.
Ne Gembird-öt vegyél.
Nemrég vettem "gigabites" Gembird adaptert.
300/300-at tud, épp levelezek a bolttal. Mivel bőven 2 hét után került csak gigabit közelébe, hamarabb nem derült ki, így már nem állhatok el.
El tudják küldeni a beszállítónak, majd a beszállító reagál, stb, hetekig nem lenne adapter, stb stb.
5790 Ft volt, hagyom a picsába. Megmarad 300/300-nak...
Axagon drágább, de legalább tudja is azt, ami rá van írva.
Ha a netkábelt a laptopba dugjuk, (Legionba) 950 megabit. Ha Axagonnal dugjuk be, 950 megabit.
Gigabites Gembird-del 300 megabit... -
CharlieDrop
veterán
válasz
cs.zs.
üzenetére
Végül a 4K60-at elengedtem, és ez a Gembird eléggé megtetszett. (Egy UX3402Z-hez lenne, vagy is egy Oledes Zenbookhoz)
Igaz csak asztalnál lehet használni, de van benne elég USB-A port is.
Valakinek van ilyesmivel tapasztalata? -
cs.zs.
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Szia,
TUF-ból is lehet fullos belsővel ellátott darabot venni, persze hogy drága lesz, jó lesz. Ez nem változtat azon, hogy a gamer kategória egyik leggyengébb kijelzője lesz benne. -
válasz
Pocak89
üzenetére
Ha a mux kapcsoló nincs fixen a dedikáltra átváltva akkor a etrheléstől függ melyik kártya megy. Alapesetben főleg silent ilyesmi a dedikáltat nem nagyon használja a rendszer. Az az IrisXE sem elhanyagolható dolog ami a prociba van integrálva. Tehát ha csak netezel ilyesmi, azért fölös a dedikált kártya. De amúgy a Windowsban is van lehetőség beállítani kicsit tré helyen, hogy melyik alkalmazás melyik videókártyát használja. De a sakkhoz fölösleges a dedikált kártya pl.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Lalikiraly
üzenetére
G-Syncről én nem tudok speciel, valami adaptív Sync van ezekbe, de hogy mire jó még nem jöttem rá. De mindjárt rá guglizok.
cs.zs.
"Olcsósítás"
Azért TUF szinten, alsó hangon 450-470 ezer forintos készülékről beszélünk ha 16GB memória van benne, Win11-el van gyáriag, és nem egy i5 hanem egy felső kategóriás i7 vagy Ryzen dolgozik alattuk, pláne ha még terra SSD is ott figyel. Azért ezt olcsónak én nem nevezném, de kinek mi az olcsó persze. Egy másfél millás dual monitoros ROG Strix-hez képest olcsó igen.Kijelző:
Barátnőmnél wotoztam kicsit vittem a tankjait IX felé, hát épp az, hogy tű éles kép, gyönyörű színek, FLUID képfolyam, és éppen pont tökéletes 17 coll hogy kényelmes legyen. A 15" nekem már nem adná, úgy hogy jobb is, hogy nem az FX506 lett végül.
Minden téren tökéletes.Ha valamire panaszkodnom kéne, hát PONT a kijelző jutna legutoljára eszembe hogy őszinte legyek. ..de nem vagyunk egyformák
Új hozzászólás Aktív témák
- Acer TravelMate Spin B311RNA- - Érintőképernyős
- Lenovo ThinkBook 14s Yoga 2-in-1 üzleti laptop tollal i7-1165G7 16gb ram 512ssd FHD IPS Gari
- Dell Latitude 7400, 14" FHD IPS kijelző, i5-8365U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év gar
- ASUS TUF Gaming F16 (2024) FX607JU
- -300e Ft KEDVEZMÉNY:ÚJ Lenovo Thinkpad T14 Gen 5:Ultra 7 165U/64GB DDR5/512GB/400nit/vil.MAGYAR bill
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- HP EliteBook 640 G10 - 14" FullHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)