Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
st3v3np3t3r #34498 üzenetére
Szóval, akkor neked M key. Mivel 5 van külön. Legalábbis azon a képen, amit megosztottál.
De a weblapja szerint van rajta külön egy satás m.2 és két nvmi m.2 slot is. Összesen 3 slot.Expansion Slots (includes used)1x M.2 2280 SATA31x M.2 2280 PCIe 3.0x21x M.2 2280 PCIe 3.0x4
Ja bocs, a tied MA végű, akkor az lehet másik változat.
Tán fejjel lefelé van a slot a gépben? Az ssd matricás fele alulra vagy a látható oldalra kerül? -
Necc
addikt
válasz
st3v3np3t3r #34495 üzenetére
Mindketto. Nezd meg a BIOS-ban nincsen-e valami elallitva ami miatt nem ismeri fel a SATA SSD-t.
Az egyetlen eset amikor egy m.2 slot M key-es nem kezelte a SATA-t oda volt irva a slot melle nagy betukkel hogy PCI-E ONLY. -
válasz
GoodSpeed #34491 üzenetére
No megoldottam, hogy NE mobilról kelljen szenvedni
Youtube-ra videót csinálni nem ezzel fogok
Meg játszani sem. Viszont Youtube-on videókat nézni, meg HBO MAX-ot arra oké
Meg Facebookra is
Az előző hsz pontosítása:
"Egyébként én így szoktam váltani gépeket:
2003: ASUS A7V8X-X-LAN CPU + AMD TB 2200+ DDRI 1GB RAM
2005: ASUS A8N SLI- AMD Athlon64 3200+, ezt upgradeltem 2007-ben AMD Athlon64 X2 4200+-ra DDRI 3 GB RAM
2010: ASUS M4A785D-M PRO + AMD Phenome II X4 945 + DDR2 8 GB RAM
2016: ASUS Z170-A + i5 6600K, ezt 2018-ban upgradeltem 7700K-ra (januárban) + 4x 8 GB, 32 GB DDR4 3200-as Corsair RAM, GTX 1060 6GB
2018: HP Pavilion 15-cc516nh - 2LE41EA Intel Core i3 7100U (ez a tönkrement A8N-SLI-t váltotta)
2021: ASUS Rog Strix G17 G713QM HX1139T - AMD Ryzen 9 5900HX, 2x8GB Micron 4ATF1G64HZ-3G2E2 DDR4 3200MHz, NVIDIA GeForce RTX 3060 Laptop GPU (6 GB)AMD PSP 10. Device TPM 2.0"' -
válasz
HartgeH3-2.8 #34492 üzenetére
Az a helyzet, hogy nekem ez a laptop, ami jelenleg ipari hulladék kategória ebben az állapotban, mióta itt van, megérkezett, nem hagyta el sosem a lakást. Még az ASUS által ajánlott 60%-on tartsam az akkumulátort, és legalább 250 óránként merítsem 50% alá, majd onnan 60%-ra töltsem féle rítust is maradéktalanul végrehajtottam, egészen a lefagyásokig amikor jobbnak láttam feltölteni 100% -ra mivel restart és boot között kegyetlenül tölti...
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
GoodSpeed #34490 üzenetére
Nekem is még bőven szolgál az asztali aztán majd meglatjuk hogyan alakul a piac, de mindig van valami. Egy jó series x még ott a polcon ha bármi van. Az egy időtálló dolog még. Néha amúgy elgondolkozom bekapcsoljam e az én gépemet is (A17). Minden patent, minden tökéletes már-már túlzottan is. Nincs szoftver hiba , hűvös, gyönyörűen dolgoznak a ventik, egy élmény. De ezzel az erővel tarthatnám vitrinben, néha port törlök és konstatálom minden rendben. Az se szép karrier. Az értéke meg szépen csúszik lefelé idővel.
Szóval bennem van egy félsz, hogy mivan ha.
Az a bizonyos szerviz meg, ahova vinni kéne adott esetben ..azt inkább nem is minősítem. Bár az lenne hogy egy-egy gyártósoron elbénáztak valamit, és idővel ez korrigálásra kerül. Minden esetre az AMD-vel több elégedett vagyok -
Ezt másik topicban írtam, amikor még nem sejtettem mi lesz...
"Mert felvetődik az a kérdés is, hogy várni, de meddig? Akkor az az alaplap már több mint 5 éves volt. A bányászláz miatt értelmes áron RTX-es VGA-t csak komplett laptop vásárlással lehetett. A 2060 RTX-ből azért nem lett semmi, mert az 1060-ast méregdrága lett volna lecserélni. Tehát már a Windows 11 megjelenése, pardon, bejelentése előtt is váltani akartam, csak a piaci feltételek nem voltak megfelelőek, és mint látjuk az ASUS 7. generációs Z chipsettel szerelt alaplapjainak elképesztő, és korábban elképzelhetetlen árain keresztül, amire az i-re a pont az, hogy bár a bányászláznak vége lett, de az új 40xx-es kártyára ugyanolyan horror lenne váltani, így tavaly októberben végül megléptem, hogy eladom a PC-t és laptopot vásárolok. Igazából a laptopba amit lehetett átmentettem:
Az összes SSD rajta lóg USB-n keresztül, és az összes HDD-m is.
1. SAMSUNG 860 EVO (E) SSD
2. SAMSUNG 850 EVO (F) SSD
3. WD1 (J) HDD
4. WD3 (K) HDD
5. WD2 (I) HDD
6. Corsair Force GT (G) SSD
7. Kingston (H) SSDi-tec USB 3.0 Charging HUB 7port + Power Adapter 36 W, ezen felül megmaradtak az UPS-eim, ezek biztosítják azt, ha áramszünet lenne, akkor a külsős meghajtók ne maradjanak áram nélkül. Megtartottam a mechanikus billentyűzetemet: Cooler Master MasterKeys Pro M White MX Red , az egeremet: Razer DeathAdder Elite , új 144 Hz-es külső monitort vásároltam hozzá, hogy komfortos legyen: ASUS TUF VG249Q Gaming monitor, 23.8”, IPS, Full HD, 1 ms, 144Hz, FreeSync, HDMI, D-Sub, DP
A régi gépben Corsair Vengeance LPX Black CMK16GX4M2B3200C16 4x8GB DDR4 3200MHz RAM-jaim voltak. A laptopban meg 2x8GB Micron 4ATF1G64HZ-3G2E2 DDR4 3200MHz modulok. Ezt mérlegelem jelenleg, hogy 2.x 16 GB-ra cserélem, ha 5.5 évig 32 GB RAM-om volt :D
a laptophoz még vásároltam egy ASUS Xonar U5 5.1-es külső hangkártyát is. Szóval vegyes a kép, mert vannak 11 éves alkatrészeim is (a Kingston SSD-t pl még 2011-ben vásároltam), de az egyik UPS-em (melyet már felújíttattam szervizben 2005-ben! vettem), amit lehetett átmentettem, amit meg már nem akartam tovább használni, eladtam. Jó áron ment el a 7700K (75K), és az 1060-as (102K), de az alaplap is 23 E Ft körül ment el TPM 1.2-es modullal.
Szerencsére sok hardverem megmaradt a PC-bol, így nem 0-rol kell építkezni.
-
válasz
HartgeH3-2.8 #34484 üzenetére
Ráadásul 649 E Ft -os laptop 🥹 Mármint tavaly annyi volt. Még nincs egy éves sem. A tárgyilagosság kedvéért 2003-ota csak ASUS alaplapjaim voltak, 2003 ASUS A7V8X-X LAN;
2005 ASUS A8N-SLI, 2010 ASUS M4A785D-M PRO, 2016 ASUS Z170-A utóbbi 32 GB RAM Corsair, i7 7700K társaságában. Azért szerencsém volt, hogy eddig egy ASUS alaplapom sem halt meg.. pechem,hogy ez meg igen. Egy alaplap halál PC-nel is meglövi az embert, ez vigasztaló nekem kicsit, mert sokkal korulmenyesebb a csere mint bármilyen más alkatrész esetében, a CPU T ki kell venni, magát az alaplapot, aztán ha pl már olyanra történik a csere amelybe már nem rakható bele a korábbi CPU, akkor ott is szívás van...Van egy 5. Éves HP laptop itthon, idén kellett kidobni az akkumulátort belőle, ezt leszámítva működik!
Amikor belevágtam ebbe úgy gondolkoztam, hogy hát oké nem cserélhető a CPU, GPU, de 3-5 évig simán kibírom vele, ameddig elmúlik a bányászláz, a chip hiány, és majd utána új PC-t építek... Az árak azóta csak romlottak... A bölcs döntés az lett volna ha maradok a 7700K-s rendszeren. Soha többé nem tervezek laptopot venni,nekem ez volt 1997 óta az első, a HP az anyukámé.https://prohardver.hu/tema/re_kiderultek_az_asus_z790-es_alaplapok_arai/hsz_155-155.html
-
válasz
st3v3np3t3r #34486 üzenetére
???
[link] -
Necc
addikt
válasz
st3v3np3t3r #34486 üzenetére
Ha jól látom a slotot M-key van rajta, azaz NVMe SSD megy bele. mSATA viszont az esetek 99.9%-ában működik M-key slotban is: [link]
#34487: kijelző megítélése egyrészt szubjektív, másrészt semmi garancia nincs arra milyen panel kerül éppen bele az adott gépbe, azaz lehet hogy a tiédbe pont jobb minőségű panel került. A gyártóknak csak a feltűntetett specifikációknak kell megfelelniük.
Én mikor szétnéztem illetve ismerősöknél körbekérdeztem ez ügyben, egybehangzóan figyelmeztettek hogy kerüljem a 144Hz-es gépeket a nagyon rossz minőségű kijelző miatt (vagy annak nagy esélye miett). Személyesen megtekinteni ezeket a kijelzőket nem volt lehetőségem.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Szebb Napot! Beszereztem egy flip14(tp401ma)-et dolgozós laptopnak,nem egy erőgép, de legalább nem kell a tuf gaming laptopomat ezzel nyüstölni pluszba. Kérdésem az lenne, hogy ebbe m.2 nvme-s vagy m.2 sata-s ssd építhető-e be, mert sok infót nem találtam róla.
Igen, a hűtés hagy némi kívánni valót maga után.ThermalPad nuku,fém a fémmel adja át a hőt. -
Necc
addikt
Üdv.
Asus gaming laptopoknál a 144Hz-es kijelzővel szerelteket lehetőleg kerüld el nagy ívben, az összesbe egy olcsó, legalja gépekbe szánt panelt raknak, természetesen jó alaposan meghúzva overdrive-al hogy kipréseljék a 144Hz-et, cserébe a kéminősége szánalmasabb mint egy overdrive nélküli 60Hz-es belépőszintű office monitoré.
2022-es ROG strix-nél tudtommal az összes G513RC ilyen panellel van szerelve, én nagyon nem ajánlom a megvételét.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
GoodSpeed #34479 üzenetére
Nincs még egy éves ez a ROG Strix? Atya ég mi megy Asuséknál. Hibaszázalék mindig is volt, mindig is lesz, de ez már durva. Nem látják a központban, vagy az importőrök nagykerek nem adják le a drótot az anyacéghez, hogy helló csávók , mennek gatyára a cuccok
Szerk: Büszkén írták magukról korábban weboldalon (ha még megvan), hány csilliárd alaplapot gyártottak le X vagy Y év alatt. Hol vannak most ezek a csilliárd legyártott alaplapok utáni tapasztalatok? HOL?!
Ez az anyaghiány meg egyéb körülmények csúnyán tönkretette a gyártási minőségeket.
Jó, régen is volt mit köpködni, de ennyit nem. -
Befogadták a kérelmet , ezt is mellékelem hozzá
Van, aki írta, hogy alaplapot cseréltek a laptopjában, és szerencséje volt, hogy még volt alaplap. Szerintem is alaplapi probléma lehet a dolog esetemben is. Most egy kérdés: Ezen kb minden integrálva van. Ha az alaplapot cserélni kell benne, akkor a ráforrasztott Ryzen 9 CPU, 3060 GPU is ...
Marad a készülékház, a RAM, SSD, kijelző és töltő.. kb ennyi az oka,hogy ilyenkor cserélik a legdrágább dolgokat magába integrálva tartalmazó alaplapot a komplett laptop helyett nem?
-
-
-
-
válasz
Pyttawrx #34478 üzenetére
Eddig csak a Windows 11 22H2- -vel néztem kb 4x telepítettem a rendszert...van,hogy már a ROG logonal, de ha bebootol, akkor a Windowsban teszi meg pár perc után. Insider óta rajta volt a 22H2 , egészen pár nappal ezelőttig nem volt semmi ilyesmi gond. Nincs még egy éves, de ettől eltekintve is nagyon sokat szívtam vele...
-
Sajnos a lehető legrosszabb verzió valósult meg , az ASUS Rog Strix G17 G713QM HX1139T minden bizonnyal hardver hibás, a Windows 11 22H2 nem megy fel rá, tiszta felépítéssel sem
A mobil MyASUS alkalmazáson belül, hol tudom igényelni a garanciális javítást?
-
HartgeH3-2.8
addikt
A DASH úgy látom főként design-ban tér el, kicsit könnyebb is , de úgy kb hasonló a társaihoz specifikációban. Első ránézésre. Nekem a DASH amúgy nem jön be annyira. Igen az "A" TUF-ok nehezebbek , de nem sokkal.
Ugyan ilyen procim van, azt mondhatom bivaly, 8 mag 16 szál nincs kérdés, úgy konvertálta a videóimat melóba mint a kés a vajba. Mondjuk ebbe a több szálas, több magos történetbe az AMD mindig is élen ált. Én több tesztben is felfedezni véltem, hogy több ponton verte a procim az aktuális intel ellenfelét, ami azért jól esett. Persze volt ahol az intel. Ilyen ez.Délutános vagyok, melóba átnézegetem amiket linkeltél , mindegyik jó igazából, és egy belépő szintű dedikált gpu is van bennük. Mennyi a keret amúgy max? bocsánat ha már írtad.
-
Joker88
őstag
válasz
azbest #34463 üzenetére
Írtam az ASUS supportnak időközben.. elég hamar jött is válasz rá.. :
"
A készülék pontos típusszáma sorozatszám alapján: S513EA-BN3088W
Amennyiben ez van a készüléken és a dobozon, úgy helyesen van feltüntetve. Az alaplap ami benne van, viszont EAN-es végződésű ezért szükséges BIOS-nál az EAN verzió. Minden másban ugyan azok a driverek/illesztőprogramok kellenek hozzá, szóval ott már teljesen mindegy, hogy melyikhez tölti le. " -
válasz
Turbobacsi #34469 üzenetére
-
Turbobacsi
senior tag
Kérdésem lenne, van egy eladó laptopom, vevő is lenne rá (ismerősöm), csak fogalmam sincs mennyi a gép "piaci" ára, amiből persze majd engedek.
Erről lenne szó: [link]
Asus N751JX, +8GB RAM, +25GB SSD, patika állapotban van
Kb. mennyiért lehetne eladni? -
s3int
csendes tag
És esetleg róluk mi lenne a véleményetek?
https://www.digiprime.hu/laptop/asus-rog-strix-g15-g513rc-73927-elado/?utm_source=arukereso&utm_medium=73927-asus&utm_campaign=konverzio
https://www.digiprime.hu/laptop/asus-rog-strix-g15-g513rc-76233-elado/?utm_source=arukereso&utm_medium=76233-asus&utm_campaign=konverzio
-
s3int
csendes tag
válasz
HartgeH3-2.8 #34447 üzenetére
Szia,
Megnéztem amit írtál. Kicsit elsőre olyan mintha Intel-Amd eltérés a fő különbség.
Az A15 kicsit drágább, nincs thunderbolt, van rgb bill., kisebb aksi, nehezebb kicsit.
Mármint ezt a kettőt hasonlítgattam:
https://www.digiprime.hu/laptop/asus-laptop/asus-tuf-dash-f15-fx517-ar/asus-tuf-dash-f15-fx517zc-75585-elado
https://www.digiprime.hu/laptop/asus-tuf-gaming-a15-fa507rc-75273-eladoAmúgy a dash miben különbözik a nem dash-tól?
-
válasz
Mikulásbá #34465 üzenetére
Régen egy X751 es laposomat kellett bevinnem. Két nap múlva már hívtak hogy kész van, alaplapcsere volt és mázlim volt, hogy van alkatrész.
Hát most aggódok, hogy az Auchan ki tudja mikorra küldi be a gépet, aztán vissza meg ilyesmi. Meg félek, hogy egyáltalán épkézláb állapotban kapom e vissza. Mielőtt átveszem, az fix hogy nagyítóval nézem át a gépet meg a dobozt is. Azért ez szerintem gáz. Tudom többen is írták, hogy ez egy szar széria. Na de ennyire...
Nem örülök, hogy a 280 rongyos gép három napot sem volt nálam, amiből kb 5-6 órát ment.. Azt is két Win telepítéssel és kész. Talán egy fél órát játszottam rajta, de játék közben is volt képernyőhiba. Az auchanban a számtekes emberke szerint a videókártya, amivel én is egyetértek. Itt a hiba videó róla.:
-
válasz
Lalikiraly #34464 üzenetére
Szerintem jó hely, nekem nem volt még gondom velük, korrektül tájékoztattak, ha hívtam őket még közvetlenül a szerelővel is lehetett beszélni.
-
Elvileg a fixdirect hez kerül a gépem. Régen jó tapasztalatom volt velük. Hát kíváncsi leszek. Vannak tapasztalatok?
-
azbest
félisten
válasz
Joker88 #34461 üzenetére
milyen fájlt próbáltál betölteni a biosos frissítővel? Mi a fájl neve?
Úgy látom 7-zip-pel megnyitva az exet hogy van benne X513EA.313 nevű fájl.
Az exét akartad betölteni?Egyébként az is gond lehet, hogy a gépedet X513EAN -nak írja és lehet az EA nem kompatibilis és tévedésből mutatja a myasus. EA típus alatt nem mutat frissítést a weblap.
Mondjuk az S513 és x513 oldaon ugyanolyan hash-el írja a biosokat, szóval valsz az egyezik.
-
Na hát én visszavittem a gépet az auchanba, de a három nap letelt, így elküldik szervízbe. Gondolom egy hónap múlva talán visszajön, hogy semmi baja. Passz, majd kiderül.
-
Joker88
őstag
válasz
draco31 #34459 üzenetére
sajnos ez sem nyerő.
ahogy írtad,megcsinálva,de semmi --> [kép]
[#34460 azbest] :na ez frankó
és ilyenkor mit lehet tenni?
[#34457 Pyttawrx] : kikapcsoltuk.. de semmi. -
draco31
veterán
válasz
Joker88 #34454 üzenetére
Wines egy hulladék.
Dugj be egy fat32-es pentdrive-ot.
Aztán futtasd a winest, és figyeld meg hová csinál mappát.
Nekem c:/drivers-be rakta.
Azokat a fájlokat, vagy csak az oda rakott biost másolod penre. Ezt akkor tudod megcsinálni, amikor kiírja, hogy resi most vagy később, ott akkor ne nyomj semmit. Ha átmásoltad, utána nyomhatod, és léphetsz be BIOS-ba EZ-Flesh nyomni, hátha úgy megeszi. -
Hát igazatok lett, az f15 ös ennyi volt 3 nap. Már BIOS alattt is vibrált a képernyő alsó része. Youtube alatt volt hogy megállt a kép és a hang, a monitor ki és bekapcsolt. Játék alatt is volt képernyő villanás.
-
Srácok, az Armoury crate mobilon nektek működik rendesen? Nekem ha 10 ből egyszer kb...
-
Srácok én az F15 re semmilyen hang vezérlőt nem tudok felrakni. A DTS ultra kéne de csak a store ból lehetne, de hibát ír ki.
Nektek folyamatosan megy a dedikált VGa?
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
HartgeH3-2.8 #34447 üzenetére
-
HartgeH3-2.8
addikt
Belépő TUF A15 (2022), de ha teljesen mellékes a játék akkor tényleg jó a kolléga által említett verziók közül valamelyik mert egy fapad CSGO-t elvisz egy iGPU is manapság
Sajnos a korábbi F sorozatok elképesztően sok hibát generálnak. Agyig tömve a külföldi csoportok Wifi modul hibákkal, nincs wifi elmegy a wifi, hardver hibák tömkelege stb. Mi meg az A szériások élünk mint Marci hevesen. Fújnak is ránk rendesen. (Igen ROG/TUF házon belül).
Más (hogy végre én is írjak egy problémát): Jött egy ilyen Dolby frissítés a rendszerhez (W11), rendszeresen feldobja, hogy állítsam be. Ezzel nincs is semmi gond, még nem állítottam be mindig kinyomom. Viszont windowsban mindig feldobja mint update hogy Audio Control frissítés elérhető. Leszedem, restart, majd ismét feldobja. Lehet be kéne konfigolni ezt a sz*rt neki? vagy beragadt az update? Egyértelmű windows oldali persze.
-
-
s3int
csendes tag
válasz
HartgeH3-2.8 #34444 üzenetére
A Dash sokaknak az, nem is vmi elterjedtnek tűnik kis hazánkban.
Olvasgattam a korábbi hozzászólásokat az F sorozatról, esetleg össze lehetne foglalni mi a baj velük?
Ez elvileg 2022-es, de pont azért kérdezek mert megy a dillema és másnak (nektek) nagyobb a tapasztalata.
A játék tényleg nagyon mellékes, az időm se a régi sajnos és ha van is ott az asztali gép minden földi jóval.
Mit értesz belépő TUF-on? -
HartgeH3-2.8
addikt
Nekem a Dash kakukktojás. Nem kimondottan látok külföldi csoportban hibákat. Viszont az F kerülendő főleg a 2022 előtti. Érthető hogy jobban tetszik baromi jó design. (Ha irodai gép, de azért játszanál is az onnantól nem irodai gép szvsz). Szerintem egy belépő TUF-ot nézz ha belefér a keretbe. Én is dolgozom a géppel de üres órákban megy a dayz meg a Company of Heroes
-
s3int
csendes tag
Sziasztok,
Mennyire tudjátok ajánlani ezt a gépet?: ASUS TUF Dash F15 FX517ZC
Komolyabb irodai felhasználásra (talán kicsi CSGO) keresgélnék gépet.Néztem ezeket is, de az első a legszimpibb:
ASUS VivoBook 16X X1603ZA
ASUS Zenbook 14X UM5401QA -
draco31
veterán
Kíváncsiságból letöltöttem ezt a MyASUS cuccot. Ennek nincs annyi hozzáférése, hogy pl. a driver ellenőrzéseknél lássa mi van a gépben? Ennek így kb semmi haszna nincs.
-
Ja és még egy kérdés, az Epic game launcher telepít egy játékot. Ilyenkor is megy az Nvidia kártya, bár csak pár százalákban. Ezt lehet szabályozni vagy ilyesmi? Miket kell és ajánlott beállítani és hol?
-
Sziasztok! Még egy kérdés, ha már megvettem az F15 ösömet.
A hangzást lehet valahol állítani? Valami DTS program vagy mi kéne rá. Honnan szedjem le? Előre is köszi a helpet.Továbbá az Nvidia kártyánál 1650 mit kell beállítani? Ami a tálcán van Nvidia vezérlőpult ott nemsok-mindent lehet. Elég egyszerű kicsi kezelőfelület.
-
-
válasz
HartgeH3-2.8 #34434 üzenetére
Így van de ez itt már megtörtént, mert alaplapcsere is volt, most meg ez az ügy, innentől már jöhet a b. testület
-
Helló, tegnap óta tapasztalom, hogy a gép alvó módból nem kapcsolja fel egyik kijelzőt sem, a gyárit sem, meg az ASUS-t sem. Helyette lefagy, így fel kell nyitnom, kikapcs, bekapcs, eddig stabil volt mint a beton: Viszont pont ebben az időszakban érkezett új NVIDIA Driver:
522.25-notebook-win10-win11-64bit-international-dch-whql, elsőnek lejött Geforce Experencien keresztül, majd utána manuálisan is tisztatelepítést hajtottam végre, mert az az érzésem, hogy az új NV driver okozza... valakinek nincs hasonló tapasztalata esetleg?
Teljesen fel van driverezve a rendszer. Windows 11 22H2, 22621.674. -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Pyttawrx #34433 üzenetére
Én úgy tudom az akkor van ha ellentmondott a másik fél, és nincs megoldás. Nálam legalábbis szerencsére sosem volt békéltető, mert a fogyvédelem/vásárlók könyve hallatára varázsütésre hirtelen születtek megoldások amit megelőzően hónapig nem, vagy még a tinta meg sem száradt a papíron, vittem oda, már ellenjegyezte a boltvezető, és azonnal jött a kompenzáció felajánlása sűrű elnézések közepette. Persze nem mondom a fellépés se mindegy. Nem asztalt kell borítani, de ha látják valakin, hogy tutyimutyi, elmennek a végsőkig.
Természetesen videókkal, screenshotokkal, lementett logokkal mindennel kell "felvértezve" lenni.
-
válasz
HartgeH3-2.8 #34432 üzenetére
Békeltetővel kell kezdeni szerintem...
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Norbi887 #34430 üzenetére
Gyakorlatilag kuka az egész F széria, de hogy az F15 az, az szinte biztos. Ha nem pénzt kapsz vissza akkor A15 vagy A17 , és 2022!! Tudom rajtad nem segít, de én napi szinten nyúzom melóba, otthon, barátnőnél. Az ég világon semmi gondom nincsen.
Hibás az a széria.
Ütni kell a vasat, ha nem cserélnek, szerviz és vásárlók könyve. Szépen részletesen okosan előre írd meg. Nincs sok hely a lényeget, és érthetően. Vásárlók könyvére fognak mozdulni, mert nem érdekük fight-olni a hivatallal vagy büntit kapni. Persze azért békéltető testületre még némileg készítsd magad, de nem jellemző. A harmadik kör után se jó panaszkönyv, fogyvédelem. Nagyon sajnálom, aki eddig itt F15-el járt annak mind gatya lett.
-
Norbi887
aktív tag
válasz
Pyttawrx #34429 üzenetére
Hát ja, sajna nem igazán
És tényleg sajnálom, mert egyébként pedig maga a gép tökéletes lenne, meg tetszene is, de így...
(MyAsus frissítések, Armoury Crate legfrisebb, Intel Xe iGPU + GeForce driverek mindegyike a legújabb, frisssen telepítve, beállítva.) VBIOS Update is jött, azt is ráengedtem.
Mindjárt nézem is neked a levelem.
Hibajelenség: Levél videóval csatolva az Asus számára: Boot/OS BSOD: A legutóbbi szervizelés ellenére továbbra is kékhalált/összeomlásokat produkál a termék, blablabla..(A termék cserét/visszatérítést egyenlőre visszautasították, by the way, pedig direkt beleírtam, hogy lehetőség szerint élnék vele, de még úgy néz ki nem járt náluk eleget.)
Állítólag, mint említettem átesett egy "mély" tesztelésen, ahol volt alvó módból ébresztés, sokszori újraindítás, 3D Terhelés is történt, ők állítólagosan hibát nem tapasztaltak. Állítólag.
Ehhez képest tegnap délelőtt óta van nálam a gép, ülök délelőtt a gép elé, szerintem 10 percet nem használtam összesen, és összeomlott. Onnan tűnt gyanúsnak a dolog, hogy amikor 3D alkalmazást akartam indítani, elsőre az is Errort dobott, miszerint nem látja a dedikált GPU-t, ekkor akartam csekkolni az Armoury Crate-et, nem-e az állított át esetlegesen valamit, de Standard-beállításokon volt az is. Ekkor jött a kékhalál random. Már csak mosolyogtam rajta.
DMP File-t mentettem, BSOD Viewerrel Screenshot-oltam is rögtön azután, hogy újraindult.
(Ui.. Ja, és igen, amit még kérdeztél, teljes alaplap cserés volt a gép első héten)
-
Norbi887
aktív tag
válasz
HartgeH3-2.8 #34418 üzenetére
Teljesen rendben van, persze
(Ugyanez van régebbi, és újabb driverek mellett is). Most per pillanat csak az Armoury Crate-et akartam megnyitni, hogy beállíthassak pár dolgot, hát ideág jutottam. (Hozzáteszem mindez éppen akksiról működtetett állapot mellett történt)Először a Windows az dedikált kártyát nem is látta valamiért, pedig Standard GPU Mode-ban ment. Armoury Crate elindít, megfagy minden, és BSOD. Valami k@rvára nem kerek ezzel az egésszel, de már egyáltalán nem is érdekel.
Legfrisebb driverek vannak fennt, Windows is friss, tőlük kaptam vissza, állítólag "mély" teszten is részt vett a masina.
-
Belako
tag
HI!
Hol is kezdjem. Akartam kicsit bővíteni a laposomba a ramot.
egy Tuf fx505dt van szó legújabb Biosszal és 32gb-ig támogat.
Gyárilag ez van benne:
SK hynix 8GB 1Rx8 DDR4 2666V Cl19 //HMA81GS6JJR8N-VK//Vettem egy ilyet:
G.Skill SO-DIMM 32GB DDR4-2400 Kit CL16 //F4-2400C16D-32GRS//
A proci cpuworld szerint a cpu 2400 mhz-ig támogat, gondoltam ez bőven elég.
Kicseréltem
A vas felismeri. azonban ahogy a win betöltöt egyből kékhalál.
Win10 teleptés szintén zenész.
Persze a régi rammal nincs gondNézegettem és véleményem szerint az időzítés lehet a probléma forrása, azonban
ebben nem vagyok teljesen biztos.--Amennyiben hasonló karakterisztikájú memóriát veszek, szerintetek elillan a gond?
pl: G.Skill SO-DIMM 32 GB DDR4-2666 Kit CL19 //F4-2666C19D-32GRS//
Építő jellegű kritikát szívesen fogadok.
Válaszokat előre is köszi
Üdv B. -
-
válasz
Lalikiraly #34421 üzenetére
-
-
válasz
HartgeH3-2.8 #34418 üzenetére
Még várj vele, ha valami nem tetszik vagy beüt a gebasz, arról állítja vissza a gép az előző rendszert.
Később, ha minden rendben, lehet törölni. -
válasz
Lalikiraly #34416 üzenetére
Nem kell semmi egyéb. A kijelző frekvenciához semmi nem kell, a gép képernyő beállításainál van.
-
-
válasz
Lalikiraly #34414 üzenetére
Megnyitod az Armory Crate-et, alul bal szélen állíthatod egérrel.
-
-
válasz
Lalikiraly #34412 üzenetére
Nézd meg az eszközkezelőt, van-e ott kérdőjeles ikon.
Én az Intel Driver & Support Assistance-t is használom. -
Sziasztok
Tegnap sikerült megvásárolnom életem első Gamer notiját. FX506-os
Szerintempríma és masszív gép.
Nagyon szép és jó fényerejű a kijelzője. Ramot majd bővítek benne.Az lenne a kérdésem, hogy milyen drivert kell pluszban feralni rá? Mert Win nélküli volt. A win11 et felrakta, frissített, a myasust is. Az Armoury Crate-et is.
-
draco31
veterán
válasz
draco31 #34410 üzenetére
Közben frissitettem, eszembe jutott, hogykorábban is furcsálltam, hogy X411-ként hivatkozik rá a BIOS valamiért.
Most WIN telepitést akartam, nem is tudom miért.
Letöltöttem, elindítom rendszergazdaként, kéri a resit, újraindul, semmi.
Inditom megint, látom hogy a C/drivers mappába rak valamit. megnézem, ott a frissitő, meg pár dolog még mellette. Kéri a resit a telepitő, megint megkapja, ismét semmi. Drivers mappa üres.
Akkor ismét indítom a frissitőt, resi kéréskor kimásoltam a fájlokat pendrive-ra, és megcsináltam manuálisan bios-ból.
Ennek a Win alóli frissitőnek így mi értelme?
Régen másik gépnél, nem emlékszem mi volt az, elindítottam az ilyen telepítőt, és az meg is csinálta rendesen. -
draco31
veterán
BIOS-ozok én is kicsit.
Dobozon S410UA-EB045 szerepel.
Aida meg ezt mondja. Akkor valamit nem jól olvas?
-
Joker88
őstag
Nem létfontosságú,de az ASUS notikban hogyan lehet BIOS-frissíteni ?
Mert jelenleg az ismerős notijában a következő van : [kép] ( X513EAN.301 )
viszont a honalpon , miután bejelentkezett a "My Asus"-ba, tehát tuti ahhoz a notebookhoz való BIOS verzió ez : [kép] ( Version 313 )
tehát bőven újabb,majd egy év különbség..
Mert amit letöltött BIOS fájlt, USB-re kimásolta, majd a BIOSban valami EZ Update menüben, a szoftver azt írta ki,hogy érvénytelen BIOS.. -
TongPo72
csendes tag
Sziasztok,
Errol mi a velemenyetek? Itt is illetve mas oldalakon is olvastam teszteket es velemenyeket, ugy altalanossagban ar/ertek aranyban nagyon jonak tunik. Mit gondoltok?
(Amire kellene: altalanos irodai felhasznalas, sok tabos bongeszes, filmek, esetleg statisztikai/adatelemzo szoftver, regi jatekok)
Koszi es udv
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Okos Otthon / Smart Home
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Gaming notebook topik
- World of Tanks - MMO
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2540M I 4GB I 250GB I DVDRW I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 160GB I DVDRW I 14,1" WXGA I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia
- Dell Inspiron 15 5518 /11.gen i5-11300H 24GB ram/512 GB SSD FHD
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9500 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 Super 8GB AeroCool 800 DeepCool 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 13 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 89% akku
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest