Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Alsó-Középkategóriás Gamer konfig, 2024 őszén
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Garasoskodás
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Cybertruck Taipeiben
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
válasz #31816946 #33698 üzenetére
Szia.
Asusnál is vannak gyenge szériák (ezt nem így nézzük már), mint ez is. Sajnos gyenge a műanyag, nem ajánlott vétel. Ezen Win10 home oprendszer van előtelepítve. Biztos vannak még rajta az Asus saját hülyeséhei, más nincs rajta.
Jobban járnál ennyiér, vagy még olcsóbban is valami használt üzleti modellel. PL: Dell Latitude egyes modelljei pl 7x sorozat, vagy HP ProBook, vagy FJS Esprimo (made in Japan).. stb modellek -
törölt tag
Sziasztok!
Ez a laptop milyennek számít?
180E Ft-ot megér?
ASUS VivoBook X515FA-BQ060T Szürke laptop (15,6" FHD/Core i3/8GB/256 GB SSD/Win10H)
Milyen márkának számít az Asus? Milyen programok vannak rátelepítve gyárilag? -
bkiky01
senior tag
válasz zkiss0 #33687 üzenetére
Nekem is ezek voltak a kiszemeltek tavaly novemberben, igaz a 13,3 colos verziói.. Minél könnyebb, kisebb, halkabb, na meg persze nekem az oled is cél volt.. Ryzen 5 lett a befutó, meglepően gyors, venti kb Windows frissítésnél dolgozik csak és akksi több, mint 10 órát elmegy. Előtte még nem láttam ilyent notebooknál. Amúgy egyikkel sem lőssz mellé..
-
tomp
félisten
Sziasztok!
Pár napja lecseréltem a régi K53SC-t egy ExpertBook B1 B1500-ra. Minden szuper viszont a hűtés vezérlést nem értem!
Ha hajtva van a CPU akkor addig megy a hűtés amíg a kijelző is megy! Ahogyan lekapcsol vagy lehajtom, a hűtés is lemegy alapra így a hőfok 95fokig is felmegy. Ahogy újra aktív a kijelző azonnal elkezd süvíteni a hűtő, hogy levigye a hőfokot.
MyAsus-ban a hűtés "Szabványos mód"-ra van kapcsolva de "Teljesítmény" módon is ugyan ezt csinálja. Rá lehet venni valahogy, hogy offolt kijelzővel vagy lecsukva is menjen rendesen a hűtés? -
zkiss0
tag
Sziasztok! Sok utazós munkához keresek laptopot és a Zenbookok tetszenek. Um425 és ux425 között megy a gondolkodás. Szerintem a processzorok ma már mindent tudnak ami Office munkához kell. A zaj és az üzemidő a kérdéses. A fülhallgatóról már lemondtam... Csendes legyen és bírjon 9-10 óra munkát.
Zenbook jó érre?
KösziWindows XP, mert megérdemled! :-)
-
BMS
őstag
[link] Innen ajánlott valami drivert felrakni ?
"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"
-
B-L-A-C-K
titán
Nemrég vettem egy Vivobook Pro 14-et, maximálisan megvagyok elégedve vele, viszont 1 dolgot nem tudok megoldani... Minden notimnál a színeket kalibrálom magamnak, itt is kicsit a kontraszton állítottam intel vezérlőközpontban, és minden újra indításnál, vagy kijelentkezésnél elfelejti....Úgy hogy amúgy az intel vezérlő központba aktív a szín profilom újraindítás/kijelentkezés után is, ilyenkor megint rá kell nyomni hogy úgy is jelenjelek meg a színek (Win10-es az oprendszer).
Valami ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
BMS
őstag
Hali
Van egy Tuf gaming A17-es gépem(16 giga 4800mhz ram,3050ti vga),normális ha játék közben(wow) akár 90 fokra is felmegy a cpu hőmérséklete?Böngészés közben meg ilyen 65-70 fok?
Illetve milyen power saving beállítás az ajánlott? Nekem most kiegyensúlyozottan van. Van értelme átrakni asus recommend-re? Az armoury crate-en kívül kell más szoftvert felraknom hozzá?"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"
-
Bálnaborjú
tag
Ha esetleg volna itt P2451FA-EB0708 vagy B7402FEA-L90442 tulajdonos, arról szeretnék érdeklődni, hogy gyárilag egy vagy két ram modul volt benne? Köszi.
-
Edge
veterán
válasz Kapanyél #33664 üzenetére
"Egy Legion ezerszer jobb ebből a szempontból, amiért az csak hátra fújja ki a levegőt."
Hát a Legion inkább a ROG Strix-nek megfeleltethető ebből a szempontból(is), a hűtés ugyanúgy hátra fúj.Bálnaborjú:
nem, egyforma méretűnek kell lennie a RAM-oknak a dual-hoz, igazából csak ez az egy feltétele van még különböző gyártmányúak is lehetnek. Persze ha biztosra akarsz menni ugyanakkora ugyanolyan gyártmány és timing-ü ramokat használj.B-L-A-C-K:
sajnos nem lehet(alaplapra van forrasztva és nincs slot).[ Szerkesztve ]
Többékevésbé: éééééééééééé bbb
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok!
Asus Vivobook Pro 14X-be lehet plusz memóriát rakni?
-
Bálnaborjú
tag
Sziasztok, egy expertbook P2451FA -ban a gyári 8Gb RAM mellé tennék be egy 16 v. 32 Gb-os modult. Kérdés, hogy ebben az esetben dual channel sebességgel működne ? (legalábbis az átfedő 2x8Gb).
-
HARDVERAPRÓD
-
Kapanyél
őstag
Üdv!
Nem sok találatot dobott a topic, bár a konkrét megoldás szerepel, csak abból nehéz kitalálni, hogy az kell.
Egy Pro Duo boldog gazdája vagyok és az első napon már meg is hülyült a ScreenPad+. A jelenség, hogy tapipadként kezd üzemelni, és nagyjából csak a fő kijelzőn lehet mocorogni vele. Érdekes módon azon függőlegesen is mindkét végét elérni így, hiába fele olyan magas csak. Tehát egy kezdő számára elhiteti, hogy így a jó és csak valami elállítódott… Egy YT videó alatti kommentben találtam a megoldásra, a gyári optimizerre.A gép egyébként szuper, de sok dolog nem jön át a videós tesztekből:
- fém az egész szinte, ahol a képeken kérdéses - ez jó
- nincsen rajta Kensington zár (sosem érdekelt, de ezt sem mindig hoznám haza az irodából)
- talán a fém ház miatt is, de a brutál hardver alaphangon ontja magából a meleget. A ventilátort nem hallani közben. Egy Legion ezerszer jobb ebből a szempontból, amiért az csak hátra fújja ki a levegőt.
- a screenpadról el szokták mondani, hogy nem hajlik föl eléggé - és tényleg. Hiába IPS, ilyen hegyes szögből már jelentős a kontrasztvesztés
- nehéz a 2,3 kg
- a tapipados numpad nem mindig fogja az adást, néha ki-be kell kapcsolni
- a Windows Hello kamera infra LED-jének fénye átüt az OLED alól vagy mittudomén honnan, de körülötte (alatta) a kijelző is villódzik kicsit
- a toll mintha nem windows érintőceruzaként jelenne meg, hanem az Asus saját cucca. Konfigurálni a gombokat még nem tudtam
- kell egy port replikátor is hozzá, vagy legalább egy ilyen hűtőpad, mert az egyetlen USB-A port hamar elfogy
- a wifije 1,5 Gbps-t vitt tegnap speedtest szerintHús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
jlaci74
aktív tag
válasz Adams15 #33659 üzenetére
Megnéztem a videódat, de a lényeg nem jön át, hogy mekkora erővel nyomod a touchpadot, hogy kattanjon.
Szemre az enyém is így működik, de ez akkor derülne ki ha egymás mellett lenne a két gép. Az a tuti ha megmutatod a forgalmazónak ill. te magad próbálsz ki egy másik ilyen modellt . -
-
Adams15
aktív tag
Csináltam egy videot is róla: [link]
-
Adams15
aktív tag
Vagy így könnyen billeg. Ha ráteszem az ujjaimat, akkor a laptop felém eső részénél a touchpad lebillen
-
Adams15
aktív tag
Úgy volt, de addig hezitáltam, hogy melyiket.. hogy végül nem. Túl sok a lehetőség
Az M7400 és az M3701 kijelzői között van amúgy különbség?
Az látom h a 7400 procija kicsit jobb pl. Milyen különbségek vannak még?
Van ez a dial pad, az ha jól látom csak a 7400-on van.
Az igaz, hogy az M3701 kijelzője 600 nit, az M7400 pedig 400 nit?? -
bkiky01
senior tag
válasz Adams15 #33640 üzenetére
Pont ma jár le az oledlaptopokra az asuspromo.hu 90 napos elégedettség garancia.. 90 napig meggondolhatod magad, ha mégsem tetszene, szerintem nem sokan küldték vissza. Amit linkeltél parsméterekre nagyon rendben van. Nem néztem, de például nekem az egyik ami nagyon tetszik a 65w pd gyors töltés, újaknál van ahol 100w. Régi 19watthoz képest álom a töltés, de ez csak egy, nyilván a kijelző a top.
-
Adams15
aktív tag
Vaagy ez esetleg? Intel i7 proci, de ez GTX 1650
-
Adams15
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy laptopot relatíve sürgősen. Irodai munkára lenne használva, emellett CT-képek átnézésre, de nem diagnosztikai célból, csak gyors kérdések eldöntése miatt, nem kell emiatt a nagy monitor.
Előadni is vinném, így egy HDMI port nem ártana. Gyakran hordzonám, jó akksi idő előny.
Az OLED-es vivobook-okat nézegettem. Jó választás lehet szerintetek?
-
draco31
veterán
válasz valeno #33632 üzenetére
Bármelyiket megeszi, megbízható típus, inkább SSD topicban, lehet az összefoglalójába bele is van írva.
Átszereléskor ha nem volt még, akkor egy hűtő takarítás is mehet neki, innentől élni fog a gép, nem csak félálomban szenvedni[ Szerkesztve ]
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
valeno
tag
Sziasztok,
Édesanyám laptopját szeretném felturbozni kicsit. Egy régi Asus p50ij-rol lenne szó és gondoltam raknék bele egy ssd-t. Milyen típusú kellene bele és melyik a legolcsobb, használható alternatíva?
Emag-ra van kuponom így ott venném meg. Egy 250gb-os szerintem elég lenne neki, nincs sok cucc rajta, általános felhasználás jellemzi (Excel, Word, Chrome). -
malor
aktív tag
válasz Takika14 #33629 üzenetére
MediaTek MT7921 Wi-Fi 6 - látom. Csak gyorsan ránéztem a neten és van rá panasz. De nézd csak, itt van egy életmentő megoldás. Talán nálad is működik. Ha nagyon nem bírsz vele, lehet érdemes cserélni ezt a kártyát.
-
malor
aktív tag
válasz Takika14 #33627 üzenetére
Driverekkel foglalkoztál?
Egyébként milyen kártya van benne(wifi és bt)?
[ Szerkesztve ]
-
Takika14
aktív tag
Üdv!
Adott egy Asus rog g713ie eredeti win10 oprendszerrel.3-4 napja azt produkálja, hogy a bluethoot illetve a Wifi teljesen eltűnik. Se beállítani se semmit nem tudok vele, egyszer sikerült resetelni, de most újra eltűntek és semmit nem tudok kezdeni vele.
Néztem youtubeon videót, mindent végig zongoráztam, de nem lett jó.
Valakinek esetleg ötlet? -
draco31
veterán
Néha rontanak el ilyen dolgokat.
Nekem az S410-esből kellett dobjam a gyári nem is tudom már milyen WiFi Bluetooth kombó kártyát, mert ha esetleg ment a Bluetooth, akkor random dobálta el a WiFi jelet 1-1 frissítés után.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
-
_Flood_
aktív tag
UX363EA laptopom van amit ugye a thunderbolt porton keresztül kell tölteni a 65wattos töltőjével. A kérdésem az lenne, hogy rosszat teszek az aksinak ha néha 45wattos samsung töltővel töltöm? A windows-ban megjelenik egy felkiáltó jel, de szépen feltölti.
-
HARDVERAPRÓD
válasz banhazilaura #33620 üzenetére
Linkesítsd már
nézd: [link] -
Skizz
addikt
Sziasztok,
[link] ez a noti állandóan fényerővezérlés hibában szenved.Gyári win10 egy updateot követően (kb. 1-2 hónapja) lehetetlenné tette a fényerőszabályozást, sem Fn billentyűvel, sem szoftveresen nem lehetett állítani. Frissítés előtti win visszaállítása segített.
Most legutóbb integrált VGA drivere frissült magától, a fényerő megint konstans maxon van.
Mi a fene lehet ezekkel? Globális probléma, más is találkozott vele?
köszi -
banhazilaura
újonc
Új állapotú notebookom eladó!
https://hardverapro.hu/apro/asus_zenbook_y7yp/hsz_1-50.html -
g0dl
addikt
Van valamilyen tapasztalat aRyzen 5000-es ASUS, M513 modellel? Ajánlott kategória, ha tartósság, megbízhatóság a fő szempont?
Azt értem, hogy ebben is a nyomorult forrasztásos memória van, és ezt is feszegetve kell nyitni.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Valami jogi kiskapu lehet, ahogy itt is írják alul.Valószínűleg az EU szabály erősebb, mint a Microsoft véleménye. Ha nem így lenne, akkor már eljárás indult volna a hirdetők ellen.
A mennyiségi szerződésből származó szoftverlicencek az eredeti eladó tiltása ellenére is az eredeti hardverkötöttség nélkül jogtisztán továbbértékesíthetők az EU 2009/24/EK irányelve, valamint az Európai Bíróság 2012-es C-128/11. határozata alapján.[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
Nem kell kérni a törlést, nincs miért és, szó sincs indulatról, ha úgy tünt akkor bocsánat. Ha megnézed a win10 topikban is sokan belefutottak ebbe, és jó néhányuknak nem is aktiválódott be legközelebb, mert már akkor nem engedte. (ha jól emlékszem azért mert ugye ezeket a kulcsokat értékesítik és aktiválják többször is, persze a te tudtod nélkül. ), ezért írtam, hogy ha aktiválatlan az legalább legális, max nem tudsz háttérképet állítani meg registry-ben turkálni.. stb. Szóval csak ezért akartam leírni, és nem vita gerjesztésnek.
Mellesleg van erre válasz az MS-nek is. itt mellékeltem is a válaszukat. [link]
Ha gondolod olvasd el.
Még egyszer semmi indulat nincs bennem, csak szeretném, ha tisztán látna mindenki és nem esne áldozatul ennek az olcsó kulcsos vásárlásoknak.[ Szerkesztve ]
-
malor
aktív tag
válasz Pyttawrx #33614 üzenetére
Én csak próbáltam a beszélgetést abban a mederben tartani ahonnan indult. Ha megnézed, azzal kezdted, hogy "aktiválatlanul legalább legális marad". Erre írtam azt, hogy aktiválva van. Már telepítés közben megadtam a kért termékkulcsot/digitális licensz kódot. Aztán amikor feltelepült ellenőriztem, hogy aktiválva van-e. Persze aktiválva volt, a megadott Windows verzióra és szépen frissítette is magát és felállt az Asus Zenbook ahogy kell.
Ha lenyitom az aktiválás részleteit azt írja, hogy " A Windowst a Microsoft-fiókjához kapcsolt digitális licenccel aktiválták".
A digitális kulcs és digitális licensz meg tudtommal egy és ugyanaz. A Microsoft is használja a kulcs és a licensz szót szinonimaként. Példuál maradva a verzióváltásnál, amit szintén az Aktiválás részben lehet kezdeményezni, akkor "Termékkulcs módosításnak" hívja és ez pont az, ami a digitális licensz "kulcs" is. De termékkulcsot kér a telepítés közben is.
De elengedem a témát. Akár kérhetjük az erre vonatkozó beszélgetés törlését is. Nem akarom, hogy miattam forrjanak itt az indulatok.
-
HARDVERAPRÓD
Akkor nem ment áta lényeg... A digitális kulcsod szerinted 1700-ért legális lesz, és a 7 feltételnek megfelel, illetve kaptál hozzá szerződést is, hogy az a tied. TE kacs kulcsot kaptál, és nem licenszet vettél. De mindenki azt csinál amit akar.
Csak ne keverd a licenszet a kulccsal, a kettő nem ugyanaz.Egy digitális licensz kulcs nem az árától legális vagy sem. Ha illegális, akkor aktiválni sem lehet. Ez így ebben a formában nem igaz, hisz egy 300ft-os kulcssal is megy az aktiválás, sőt spico-val is, akkor az is legális?
[ Szerkesztve ]
-
malor
aktív tag
válasz pinnacle #33612 üzenetére
A Windows aktiválás digitális kulccsal egy teljesen normáis dolog. Nincs is masik lehetőség, ha nincs gyárilag Win a gépen.
De ha váltani szeretnél pl. a gyári Win Home-ról inkább Pro-ra, akkor is digitális kulcs rá a megoldás. Megveszed, az aktiválás résznél megadod az új kulcsot és kész.
Egy digitális licensz kulcs nem az árától legális vagy sem. Ha illegális, akkor aktiválni sem lehet.
-
malor
aktív tag
válasz Pyttawrx #33610 üzenetére
A digitális szoftver licensz kódok piaca teljesen legális. A linkben a használt OEM kódokat éri kritika. Miközben az OEM kód adott estben tényleg újrahasznosítható egy újraaktiválás során. Egy gép tönkrement, nem javítják, attól még a hozzá köthető Windows licensz igenis használható. Jelenleg Windows 10 esetében beszélhetünk leginkább használt OEM kulcsokról.
Viszont én retail kulcsot vettem, amiről egy árva szót sem olvashatunk a linkben. A retail kulcs a felhasználóhoz kötődik (a Microsoft fiókhoz), aki aktiválja és használja a Windowst, nem pedig a géphez. Egyszerre csak egy gépen lehet aktív, de a felhasználó akár új gépre is viheti/költöztetheti magával a Windowst.
[ Szerkesztve ]
-
malor
aktív tag
Aktiválva van. Minden rendben.
-
-
malor
aktív tag
válasz bkiky01 #33600 üzenetére
Ez a Windows dolog nagyon érdekes. Egy ideig én is ragaszkodtam hozzá, hogy legyen rajta alapból. De aztán rájöttem, hogy nem rossz dolog külön venni és usb-ről telepíteni. 1699 Ft-ért vettem hozzá Win11 Pro licenszt. A Clean install azt mondják amúgy is elvileg előnyösebb telepítési forma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- War Thunder - MMO Combat Game
- Crypto Trade
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Filmvilág
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okos Otthon / Smart Home
- Asztalra is jöhet a Windows és az ARM duója
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest