Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-03-11 00:46:52

LOGOUT.hu

Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21251) Janos250 válasza Urna (#21248) üzenetére


Janos250
őstag

Én az easyeda.com-ot használom. Gyors, jó minőség, és olcsó, bár a szállítás megdrágítja

Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.

(#21252) Urna válasza Janos250 (#21251) üzenetére


Urna
tag

Szia!
Az oldal amit küldtél tényleg elég kezdőbarát volt, kb másfél óra alatt össze is dobtam amit akartam, három dolog van még mielőtt megrendelem:
Az egyik hogy van-e bármi amit esetleg elronthattam a design közben? Igazából fogtam a 30 pines csatlakozót és az első 3 pint leszámítva (ezeket nem használja a kábel) rákötöttem az I/O pinekre. Kapott pár felitatot, csavar lyukakat, meg kivezettem a maradék 5 pin-t egy-egy lyukra hogyha mégis el szeretném érni.
[link] Ezen a linken meg tudja nézni aki esetleg jobban ért hozzá, ha mindent jól csináltam.
A másik hogy ez a csatlakozó még nem végleges, de ahogy néztem (főleg a user-made tartalmakat) elég könnyen meglehet majd a csatlakozóhoz illő is. Nekem nehéz pontosan belőni hogy milyen lehet ami épp kéne, mivel eredetileg ez egy internal connector egy 20 éves laptopból. 30mm a kábel széltől szélig, egy csatlakozó pedig kb 0.8 mm szóval ez tűnt kb jónak, de majd meglátjuk. Ez alapján választottam a pcb-hez egy csatlakozó-alapot: [link] nagyjából stimmelt.
A harmadik hogy nem hiszem hogy feltétlen külföldről rendelném mivel egy becslésre kb 2$ volt a pcb, de idehozni 20 lett volna, lehet előbb itthon körbenézek még, ahogy néztem van több opció is.
Bármilyen kritikát amúgy szívesen fogadok mert az első ilyen projektem.
Offra tettem, mivel nem annyira arduino mint a pcb-készítés, de ha maradhat itt a téma akkor mondjatok, vagy esetleg átvihetem a hobby elektronika topikra. :R

S10 + Galaxy Watch 3

(#21253) JozsBiker


JozsBiker
aktív tag

Sziasztok !

A SoftwareSerial -nál belefutott már valaki hogy ha túl sok adat jön problémássá válik a vételi buffer ? 64 byte az alapértelmezett mérete és nagyon nem ajánlják feljebb venni. Ha viszont nem veszem feljebb és ennél több adat jön akkor ha lassan szedegetem elvesznek adatok ( a buffer túlcsordul ), ha gyorsan akkor csak több részben tudom kiszedni ( kiürül a buffer, aztán figyelni kell hogy újra jött-e még valami, és a kiolvasott darabokat összefűzögetni -> sok a hibalehetőség ).

(#21254) Janos250 válasza Urna (#21252) üzenetére


Janos250
őstag

"van-e bármi amit esetleg elronthattam a design közben?"
Van. Például nem minden légvezetéket alakítottál át.
Ott van benne egy ellenőrzés, futtasd le. Nem tudom fejből, hogy hol, de van.
Az persze egy csomó egyéb figyelmeztetést is kiír. Pl. ha egy láb semmihez nincs csatlakoztatva, stb.
"Ezen a linken meg tudja nézni"
A kapcsolás jónak tűnik, de nem látom a panelon a vezetékezést!
" Ez alapján választottam a pcb-hez egy csatlakozó-alapot:"
Csinálhatsz is magadnak saját footprintet.
"Offra tettem, mivel nem annyira arduino mint a pcb-készítés,"
De, Arduino, mert az Arduino alapú projektekhez kell PCB is!
Én is Arduino dolgokhoz használom.

[ Szerkesztve ]

Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.

(#21255) Aryes válasza Urna (#21252) üzenetére


Aryes
nagyúr

Nyugodtan tedd on-ba szerintem. :K

Megnézted, hogy a board 2x 2 pin sorát a valóságban is össze tudod majd ezen a módon kötni a PCB-n, ahogy a terven szerepel?
Kihagytad az USB által lefoglalt pin-eket? Sajnos nem tudom fejből, hogy melyik 2 pint használja az USB, nézd majd meg.
Írtad, hogy a keyboard tartalmaz touchpad-et, azt hogy fogod kezelni? Vagy nem jól értettem?

(#21256) Aryes válasza JozsBiker (#21253) üzenetére


Aryes
nagyúr

Nem írtad, milyen board.

(#21257) JozsBiker válasza Aryes (#21256) üzenetére


JozsBiker
aktív tag

UNO.
A kérdés igazából az lenne, hogy van-e erre valami jó trükk, ami "önbeállóssá" teszi a programot. Mert lehet sakkozni pl. a port sebesség változtatással vagy ide-oda egy kis késleltetést tenni, csak aztán esetleg megváltozik valami paraméter és ami kezdetben jónak tűnt onnantól hibásan működik.

(#21258) Aryes válasza JozsBiker (#21257) üzenetére


Aryes
nagyúr

Igazából az egész program ismerete nélkül nehéz bármit mondani, mert önmagában a software serial-lal nemigen szokott probléma lenni, valami összeférhetetlenség van a programon belül, talán túl sok delay vagy interrupt.

(#21259) Urna válasza Aryes (#21255) üzenetére


Urna
tag

Hú akkor inkább egybe válaszolok.
Az auto routing után most csináltam pár verziót, ha jó lesz a klaszikus kialakítás akkor a kis hely miatt valószínüleg azzal próbálkoznék hogy a lap egyik oldalán az ESP a másikon a szallagkábel csati.

Janos250
Van ilyen, igen hogy ha nincs minden vég bekötve akkor szól, de pl az esetemben Minden olyanra szól amire nincs kötve semmi, esetemben ezek a "kivezetett" pinek, pl a GND.
A panel vezetékezés valós baj volt, én valahogy abban a hitben voltam, hogy a kapcsolási rajz után ő autómatikusan megcsinálja a pcb-kreálásakor, de csak ilyen segédvonalakat ad hogy mit mivel kéne összekötnöm. A pcb szerkesztés oldalán valóban egyesével be kéne kötnöm mindent, de megtaláltam és tud auto-routingot. Így már ezzel sincs baj, de eddig valósan hiányzott.
A saját footprint is jó ötlet, de igazából kelleni fog egy alkatrész fizikailag is amivel a kábelt rögzítem majd a pcb-hez. Szóval előbb vagy utóbb kelleni fog majd a pontos típus.

Aryes
A 2x2 soros mintát igazából felhasználói modell alapján tettem be, de holnap ha minden igaz megjönnek a sajátaim és le tudom mérni hogy mennyire pontos, szemre mindenképp az :D.
Az usb-s lefoglalt pinek már érdekesek, ahogy olvastam azokra a GPIO 19 (USB D-) és 20 (USB D+) -as van használva. Viszont elvileg ez tudja a C-s usb-n is, és ott lenne használva. Bár most hogy leírtam már nekem is megingott a hitem ebben, de nagyon így rémlik, megnézem ezt újra mindenképp.
A touchpad valóban a projekt része de nem ennek a kontrollernek a dolga, ahogy néztem neki nem is kell semmi kontroller, mert ps2-es-ként kommunikál, csak szét kell szedjek egy ps2-usb konvertert.

S10 + Galaxy Watch 3

(#21260) razorbenke92 válasza Urna (#21259) üzenetére

Annyi csak, hogy az itthoni rendelést szerintem engedd el. Csábítóan hangzik, hogy a PCB 2$ és 20$ a szállítás, de itthon erősen csodálkoznék, ha ennyiért (22$) bárhol szóba állnának veled. Még a kétszereséért sem szerintem.

[ Szerkesztve ]

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#21261) dew28 válasza Urna (#21252) üzenetére


dew28
aktív tag

A harmadik hogy nem hiszem hogy feltétlen külföldről rendelném mivel egy becslésre kb 2$ volt a pcb, de idehozni 20 lett volna, lehet előbb itthon körbenézek még, ahogy néztem van több opció is.

Ha easyEda-bol rendeled, is van kedvezmeny, meg a jlcpcb oldalan is kapsz kupont, talan havonta(?) . nekem az utolso rendelesem 2 kulonbozo pcb-bol 5-5db, a $8-os kuponnal:

Merchandise Total: $1.00
Shipping Charge: $0.50
Customs duties & taxes: $0.41
Order Total: $1.91

("Global Standard Direct Line" szallitassal, 9 nap volt)
persze csak ha nem kell semmi extra opcio, vagy osszeszereles stb.

[ Szerkesztve ]

[ Szerkesztve ]

(#21262) Aryes válasza Urna (#21259) üzenetére


Aryes
nagyúr

Viszont elvileg ez tudja a C-s usb-n is, és ott lenne használva.

Ezt a mondatot nem igazán értettem. :)

(#21263) cog777 válasza JozsBiker (#21253) üzenetére


cog777
senior tag

Hasznalj Freertos-t es az egyik feladat csak a serial porttal foglalkozna :)

HP ZBook Workstation A3000 - Linux Mint; Raspberry Pi4 - Raspbian

(#21264) Urna válasza Aryes (#21262) üzenetére


Urna
tag

Nem csodálkozom, este volt már eléggé :D

Azt szerettem volna mondani, hogy elvileg nem csak a 19-es meg 20-as pin alkalmas usb-s kommunkikációra, hanem ha az usb-c-n keresztül is működik, csak akkor debugolni nem fogom tudni mert elvesztem a serial írás lehetőségét. Majd kénytelen leszek két tülön részre bontani szeritnem, először ha minden jól megy akkor olvasom és serialra írom, aztán egyból HID-ként kiteszem, legalábbis így látatlanban erre gondolok.
Persze nem a legjobb, mert debug nélkül egy "élmény" tesztelni, de ez alapján kivitelezhető: [link]

dew28
Futottam még egy kört az árakkal és valóban, igazat adok. Az tévesztett meg, hogy alapból a legdrágább szállítási módot választotta ki. Ha nem a DHL -t kérem ami 3-5 nap, hanem egy sima Aliexpress shipinget, akkor máris csak 4 usd, szóval teljesen vállalható. Ez a pcbway-volt, valószínüsítem hogy a easyEda is ilyesmi hiba volt, de ahogy néztem van első rendelői kupon is, szóval már nem vészes ez a fele sem.

S10 + Galaxy Watch 3

(#21265) Aryes válasza Urna (#21264) üzenetére


Aryes
nagyúr

Igen, most megnéztem, ha jól látom az USB+- pinek nincsenek is külön kivezetve.

csak akkor debugolni nem fogom tudni mert elvesztem a serial írás lehetőségét.

Egy csodát nem. ;) Mivel keyboard vezérlőt építesz, úgy tudsz vele debugolni, hogy megnyitod például a notepad-et a gépen, és hagyod, hogy beleírja azt, amit amúgy a serial-ra íratnál. :D

(#21266) lalajos


lalajos
csendes tag

Van egy arduino alapú pedálom szimulátorhoz. A fejlesztője már messze jár... A Steames Eurotruck Simulator 2 kifagy tőle, de működik nem Steames Scania alatt. Fizetős és sürgős megoldást keresek Budapesten.

(#21267) Aryes válasza lalajos (#21266) üzenetére


Aryes
nagyúr

Menjen valaki a fejlesztő után...?

(#21268) ViZion válasza lalajos (#21266) üzenetére


ViZion
félisten

ha a forrás program nincs meg, akkor eléggé necces... Vannak ilyen projectek, keresni kell és újraflashelni a cuccot, hátha...

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#21269) Postas99 válasza lalajos (#21266) üzenetére


Postas99
senior tag

Hogy néz ki ez a cucc?
[Mert ilyen találtam]

Innen továbbkutatva megvan egyfajta kód:
[Itt kéne körbenézni]

[ Szerkesztve ]

(#21270) Breaker


Breaker
tag

Sziasztok,

Szeretnék csinálni magamnak itthonra egy kis interface-t amivel flight simulatorokban a Garmin gps forgógombjait vezérelhetem. Minden megvan, azonban nem tudom, hogy hivják az olyan forgókapcsolókat amelyeket végtelenségig lehet jobbra vagy balra tekerni. Probáltam "rotary knob" vagy "rotary switch" de nem tudom megmondani hogy azok megakadnak e 12 állás után jobbra vagy balra a fotók alapján.

Tudnátok esetleg irányt mutatni mire keressek?

Előre is köszi
Üdv
Breaker

MSI MPG B550 GAMING PLUS | AMD Ryzen 5800X3D | 32GB Trident RGB G.Skill 3200Mhz | MSI GTX 1080TI ARMOR OC

(#21271) ViZion válasza Breaker (#21270) üzenetére


ViZion
félisten

Szia!
Szerintem ezt keresed: Rotary encoder [link], upszi, Neked 12 position-os kell, ez rotary switch [link] körbefordul, nincs eleje-vége állás ezen, ha jól látom.
arduino videó: [link]

[ Szerkesztve ]

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#21272) Breaker válasza ViZion (#21271) üzenetére


Breaker
tag

Szia!

Köszi szépen, ezt kerestem :)
A 20 position szerintem mégjobb ugyhogy az lesz a nyerő :)

Üdv!
Breaker

[ Szerkesztve ]

MSI MPG B550 GAMING PLUS | AMD Ryzen 5800X3D | 32GB Trident RGB G.Skill 3200Mhz | MSI GTX 1080TI ARMOR OC

(#21273) Postas99


Postas99
senior tag

Sziasztok!

Van valaki aki járatos szervó motorokban?
Olyat keresek olcsón először is ami kicsi,
és van elég ereje.
Miit kéne hogy tudjon?
A kar mozgatna egy hosszabb műanyag pálcát amin lenne egy másik motor ami mozgatnat egy másik műanyag pálcát.
Az elképzelés jelenleg ez.
De ha leírom hogy pontosan mit szeretnék megvalósítani akkor lehet jobb ötleteket kapokmost inkább tanácsot kérnék.

(#21274) Aryes válasza Postas99 (#21273) üzenetére


Aryes
nagyúr

Sg90 a legelterjedtebb szervó, könnyű és olcsó, elég sokat bír, a legtöbb Arduino projekt ezt használja. Ennek némileg erősebb változata az mg90S, ami kb ugyanaz, csak belül teljesen fém mechanikás. Mindkettő analóg szervó. Ha nagyobb pontosság kell, vagy nagyobb erőt kell kifejteni (nem írtad, a két rúd milyen irányba mozog és milyen terhelés éri) érdemes digitális szervót keresni, vannak nagy forgatónyomatékú robot szervók, árban meg határ a csillagos ég. :)

(#21275) Postas99 válasza Aryes (#21274) üzenetére


Postas99
senior tag

Szóval szereretném megvalósítani hogy 1-1 szervó mozgassa max +-20 fokig alaphelyzetből az egyik majd másik irányba a barnával jelölt "rudazatot sínt" aminek a végére fel van téve egy másik szervo motor és az is max -+20 fokban tud elfordulni.
Az egész modjuk egy csőszigetelő polisztirol anyagban lenne, és e köré építenék nejlonzsacskókból egy emberi torzót formázó tárgyat., természetesen fel lesz lógatva " a lábánál fogva" az elektronika pedig balra jobbra fogja mozgatni a "rudazatot vagy lécet" így úgy fog kinézni mintha "élő" alak lenne benne.
Ehhez kellene szervo motor, mint mondtam nejlon zacskókból formáznám az alakot és a léc ami be van burkolva ebbe a polisztirol csőbe ez végezné a hajlítást, mozgatást.
Remélem a kép is jól magyarázatul szolgál. Ha az alap erősebb szervó ezt kiszolgálja akkor megjöttem. Ha nem akkor kell körbenézni.

[ Szerkesztve ]

(#21276) Aryes válasza Postas99 (#21275) üzenetére


Aryes
nagyúr

Nyomaték: 2,0 kg / cm (4,8 V), 2,8 kg / cm (6V) ·

Hát, szerintem meg lehet próbálni, de már a csőszigetelő polisztirolt nem nagyon fogja tudni meghajlítani.

Elképzeltem, hogy milyen effektet szeretnél vele elérni, és ahhoz szerintem nem szervó kellene, hanem valami erősebb, lineáris mágneses aktuátor, valami ilyesmi:

Igaz, hogy csak két állása lenne, viszont sokkal gyorsabban tudná mozgatni a rudakat, ezzel kimondott rángatózó hatást tudna kelteni. ;]

(#21277) Postas99 válasza Aryes (#21276) üzenetére


Postas99
senior tag

Igen , erre lenne szükségem, a rángatózásra.. Ne haragudj de beteg ötleteim vannak, és ez csak az egyik közüle. Ezt szeretném jövő halloween-re megcsinálni.. Azért most mert még frissek az élmények és ezen felül jut időm kisérletezni.

Halloween ami tegnap volt: Elsőként hoztam inkább félelmetes dolgot a halloween dologba és kicsit másoltam az amerikai mindent bele dolgokat, viszont minden "home made" volt és erre büszke vagyok, mert többek is megkérdezték hogy ez mi meg hogy van.. mondtam hogy nem bolti, hanem minden own creation,. amúgy, Szörnyláda: ettől a felnőttek is be voltak sz@rva.
A körítés szöveg az volt, hogy a ládában a vattacukor szörny van, aki gyerekekeket ránt ba a dobozba és elszopogatja őket, ezért kerülendő a kontakt a dobozzal is de meg lehet próbálni a megközelítést. A rádiós távirányitóra kötöttem be a teljes érzékelő helyettesítést ezért egy kabátban állva a zsebembe dugott kézzel tudtam riogatni azokat akik megpróbálták a "simogatást". Volt néhány besz@rós pillanat. A füstgép ami benne volt 50/50 PG-VG keverékkel ment oreo ízzel, ettől volt édes illata a füstnek, ezért mondhattam hogy benne van a vattacukor szörny. Volt egy egészen beszaratós szörny kéz is a cukros tálban arra meg csak azt mondtam, hogy levágtam a szörny kezét és őt pedig leláncoltam a ládába ezért nem tud majd kimenni a ládából.

A jövőévi mozgó és nyöszörgő hullák és beszélő szem forgató koponya.. aki vigyáz a cukorkákra hogy ne vegyenek belőle.

(#21278) Aryes válasza Postas99 (#21277) üzenetére


Aryes
nagyúr

Miért haragudnék? Imádom a kreativitást. :C
Sajnos nekem nem volt időm megcsinálni, amit terveztem, de remélem jövőre összejön.
Szörnyláda: az, ami a korábbi videódon volt? Az tényleg nagyon jó. :K

[ Szerkesztve ]

(#21279) Micsurin


Micsurin
nagyúr

Nem szakdoga most más, hobbi projekt. :D

Adott két ESP32S, BLE-vel szórakozok viszont ha rátöltöm konkrétan a GitHub-os minta kódot akkor az egyik ESP "meghal":
[link]
In file included from C:\Users\Micsurin\OneDrive\Dokumentumok\Arduino\libraries\ESP32_BLE_Arduino-master\src/BLEAdvertising.h:15,
                 from C:\Users\Micsurin\OneDrive\Dokumentumok\Arduino\libraries\ESP32_BLE_Arduino-master\src/BLEServer.h:19,
                 from C:\Users\Micsurin\OneDrive\Dokumentumok\Arduino\libraries\ESP32_BLE_Arduino-master\src/BLEDevice.h:18,
                 from C:\Users\Micsurin\OneDrive\Dokumentumok\Arduino\sketch_oct31a\sketch_oct31a.ino:7:
C:\Users\Micsurin\OneDrive\Dokumentumok\Arduino\libraries\ESP32_BLE_Arduino-master\src/FreeRTOS.h:61:28: error: 'ringbuf_type_t' has not been declared
  Ringbuffer(size_t length, ringbuf_type_t type = RINGBUF_TYPE_NOSPLIT);
                            ^~~~~~
exit status 1
Hiba a(z) ESP32 Wrover Module alaplapra fordításra.

Már lassan az összes fórumos orvosságot néztük de nem segít ha kitöröljük a BLE importot, se ha újra hozzáadjuk se semmi. :(

Mit lehetne vele kezdeni? Másik ESP-n viszont nem tudjuk kipróbálni mert a servernek szánt kód már nincs meg csak a boardra írva. :DDD :W

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#21280) Aryes válasza Micsurin (#21279) üzenetére


Aryes
nagyúr

Hiba a(z) ESP32 Wrover Module alaplapra fordításra.

Az nem ESP32S. Jól van beállítva a board típusa?

(#21281) Micsurin válasza Aryes (#21280) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Jól csak elírtam, fejben van most vagy 3 féle csoda mert megszórtak minket bent aztán megy velük a házi projekt. :B

[ Szerkesztve ]

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#21282) Aryes válasza Micsurin (#21281) üzenetére


Aryes
nagyúr

Nem minden esp32 modulban van Bluetooth (pl s2-ben nincs). Mi van pontosan rávésve a fém kupakra?

(#21283) Micsurin válasza Aryes (#21282) üzenetére


Micsurin
nagyúr

ESP-WROOM 32

Azon agyalok, hogy viszont egyetemen laborokban VMware és Ubuntun megy a dolog, lehet erre fele kéne keresgélni esetleg? Mivel most csak felraktam minden libraryt a sajátomra és ahogy mindig Win11 + ArduinoIDE / VSCode. De érdekes eddig sosem ütköztem ilyen hibába. :B

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#21284) Aryes válasza Micsurin (#21283) üzenetére


Aryes
nagyúr

Ha jól tudom abban sincs BLE "csak" Bluetooth, de lehet tévedek.
A típusszám többi része is fontos lenne amúgy.

[ Szerkesztve ]

(#21285) Micsurin válasza Aryes (#21284) üzenetére


Micsurin
nagyúr

De a másikon megy a Server példa kód ugyan innen, sőt az egyetemen a szétosztott kb 30 darabból mindegyiken ment bent. :DDD

Itt az a kérdés miben tér el a gépemen a bentitől a setup... megnézni meg vagy egy hétig nem fogom tudni most. :W :W

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#21286) bagarol válasza Micsurin (#21285) üzenetére


bagarol
junior tag

[link] Talán segít.

(#21287) Postas99 válasza Aryes (#21278) üzenetére


Postas99
senior tag

:) Nekem is ez a lényeg, szintén imádom az egyedi öteleteket, és gyűlölöm a "favágó" munkát.

A kérdés még ehhez hogy az nem lenne járható hogy ezen felül beszerzek erősebb szervó motort is?
[PL ilyet]

Ugyanis ebből a relés cuccból ugye olyan kéne majd nekem ami mondjuk 5-8 cm hosszan tudja kilökni és visszahúzni magából a rudazatot. Ehhez majd nézelődök ilyen attenuátort.
Amúgy az idei Exporól már loptam ötelteket: [Video]

(#21288) Aryes válasza Postas99 (#21287) üzenetére


Aryes
nagyúr

az nem lenne járható hogy ezen felül beszerzek erősebb szervó motort is?

Hogyne lenne, én is írtam, hogy létezik mindenféle minden feladatra, csak pénz kérdése. Én speciel ezeket ismerem csak személyesen.
Inkább az a gond a szervókkal, hogy az áttétel miatt erősek ugyan, de viszonylag lassúak is, nem tudsz velük hirtelen mozgást szimulálni. De ki kell próbálni.

(#21289) Micsurin válasza bagarol (#21286) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Köszi :R Ezt próbáltuk de semmi, nem értem Linux VM-en meg elsőre... mindegy most már jó lesz így erre a pár hétre a házi projektnek. :DDD :DDD

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#21290) Micsurin válasza gazso75 (#11245) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Sorry a dupláért :R De ebben a hsz-ben lévő képet és a [link]-ben lévőt, hogy értelmezzem együtt? Az tiszta melyik léb kéne a 8266-on az nem tiszta, hogy a kéksárgán és a linkelten melyik láb melyik az SD-n. :B

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#21291) Micsurin válasza Micsurin (#21290) üzenetére


Micsurin
nagyúr

[link] ez alapján kilegóztam de nem találja meg sem a 4 sem a 16-os kártyát. :W Ötlet? :(

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#21292) Aryes válasza Micsurin (#21291) üzenetére


Aryes
nagyúr

Milyen kártyáról van szó? Mire van formázva?
Milyen tápot adtál neki, 3,3V-ot?

[ Szerkesztve ]

(#21293) Micsurin válasza Aryes (#21292) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Sima 16-os Kingston Class4, 3,3V és VIN-en is ugyan az az eredmény. exFAT-en can a kártya, ez alapján csináltam csak a 8266 kiosztását figyelembe véve:
https://alexlubbock.com/micro-sd-adapter-esp8266-esp32
Meg nem akartam hidalni ezért a barna fekete két GND lett nálam de nem szabadna bezavarjon nem?
:F

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#21294) Micsurin válasza Micsurin (#21293) üzenetére


Micsurin
nagyúr

FAT32 nem okozott difit. :(

[link] ez jó lehet nekem? Expresszel ~4k de keddre itt is lenne... ezen a ponton nem érdekel az ára de csak ez hiányzik a szakdolgozatból, hogy letároljam a szögeket. :W :W :W

[ Szerkesztve ]

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#21295) Aryes válasza Micsurin (#21293) üzenetére


Aryes
nagyúr

Ez alapján már csak arra tudok gondolni, hogy forrasztás közben esetleg megolvadt belülről az adapter, és kontakthibás lett, vagy eleve az volt. Nekem van nem is egy ilyen adapterem, amiben nem olvasható a microsd kártya. Ha van másik adaptered, esetleg gyártsd újra...
A kártya egyébként gépről írható-olvasható maradt, ugye?

(#21296) ViZion válasza Aryes (#21295) üzenetére


ViZion
félisten

a régi adapterekben gép sem látja az újabb kártyákat, előtte tesztelni kell, h működik-e.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#21297) Aryes válasza ViZion (#21296) üzenetére


Aryes
nagyúr

Köszi!

(#21298) razorbenke92 válasza Micsurin (#21294) üzenetére

Hol vagy helyileg? Adok neked SD olvasót amit linkeltél "express" ha a közelben vagy.

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#21299) Micsurin válasza ViZion (#21296) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Nagy király vagy mindenre gondoltam csak erre nem, pedig már vagy 3-at elforrasztottam.:DDD :C Kikerestem a gyárit ami jött hozzá azzal jó. Érdekes.

razorbenke92 BP de ez a legkevesebb max tekergek egyet. Első körben most úgy fest a dolog sikerült de holnap kiderül ha összerakom a modellt. Ha így is megmakkan akkor keresnélek és hatalmas köszi. :K :R


ESP8266 SDFat Example V2 lefutott szépen és rajta is van a teszt.txt a kártyán szóval szerintem jó vagyok. Ma vagy holnap beintegrálom a szögmérésbe aztán kiderül, de innentől nem hinném, hogy lehetne vele gáz.

----
Jó lenne végre úgy foglalkozni ezekkel, hogy nem a szakdogán ketcselek hanem mehetne szépen nyugiban a saját elektromos redőny projektem. :DDD

[ Szerkesztve ]

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#21300) razorbenke92 válasza Micsurin (#21299) üzenetére

Én Újpesten vagyok, szóval írj nyugodtan, ha kell, de innen szerintem is sínen vagy.

Jó lenne végre úgy foglalkozni ezekkel, hogy nem a szakdogán ketcselek hanem mehetne szépen nyugiban a saját elektromos redőny projektem.
Az egyetemen ezt elképesztő nehezen tanultam meg kezelni. Amikor hajtásban voltam, és az agyam 150%-on pörgött folyamatosan, jobbnál jobb ötleteim támadtak különböző projektekre. Néha annyira jók, hogy az eredeti feladattól elment a kedvem...

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.