Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3954) Ranger^41 válasza Raysen623 (#3951) üzenetére


Ranger^41
aktív tag

Ez a sablonfájl dolog az én örök vesszőparipám... Ezt próbálom átrugdosni, meg egy épkézláb company standardet, de most ott fogyott el a türelmem, amikor most az aktuális ~700 lakásos projekt beindítása előtt bemondtam, hogy kéne nekem kb egy hét, hogy összevakarjak valami használható templatet, akkor néztek rám WTF fejjel, hogy mi tart addig pár toll beállításán. Na akkor kimentem volna egy bagóra, ha cigiznék :D Egyszerűen nincs időm gatyába rázni a rendszert, ha ezt nem kezelik prioritásként.
Igazából kis projekteken lehetne kitapasztalni, és felépíteni a dolgot, nem egy 30000m2 szintterületes 500 lakásos társasházon, amin 4-5-en dolgozunk kézzel lábbal... Na mind1, ennyi picsogás elég is :D
Egyébként te hol dolgozol, ha publikus?
Amúgy az az 5x5x5m-es Revites példád kicsit túlzás, csináltam benne ~9000m2-es szennyvíztelepet teljes, kiviteli szintű gépészettel. Mindkét programnak megvannak az előnyei és a hátrányai, és míg az utóbbi időben a Revit kicsit egyhelyben toporog, addig Graphisofték átvesznek tőlük soksok jó dolgot. Pl most a 20ban, hogy minden elemhez adhatsz egyedi paramétereket, meg végre bekerült a graphic override, ami Revitben már évek óta megvan Filter néven. Vagy az átépítési állapot, de az még mindig sokkal erőteljesebb Revitben, ahol nem korlátozódik meglévő/bontandó/új elemekre, hanem annyi Phaset csinálsz amennyit nem szégyellsz. Vagy ott a Design options, amivel egy modellben tudsz kontrollálni többféle kialakítást. Sok mindent fel lehetne még sorolni pro és kontra, de azon nem változtat, hogy itthon egyeduralkodó marad az ac, nem véletlenül hagyott fel a hungarocad se a revit magyar lokalizálásával.
Én nagyon üdvözlöm, hogy elkezdték tolni ezt a bim vonalat, csak a szakmán nem fogják átverni sose...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.