Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3951) Raysen623 válasza Ranger^41 (#3950) üzenetére


Raysen623
addikt

Nálunk elég rendesen megy a BIM mint olyan, mivel szakágakkal is modell alapokon is kommunikálunk, ami segíti és gyorsítja a munkát.
Azokban az irodákban ahol nem modelleznek és az ArchiCAD-et 2D-s tervezésre használják mindössze felesleges erőltetni az ilyen tervezési technológiát. Voltam ilyen helyeken, és majdnem sírva fakadtam. Ha valahol akkor AC-ben rohadt egyszerű az alapmodell felépítése és abból azonnal megvan az alap metszet és homlokzat. Utána már csak ki kell dolgozni. Ezt azonban hiába magyarázod egy beszűkült látókörű, papírtervgyárosnak, aki el van veszve a nyomtassuk ki a tervet témában...Az ilyen irodák idővel ki fognak hullani a piacról, mert gyenge terveket fognak gyártani, amiből az építkezésen rengeteg többletköltség fog generálódni.
Szóval nyugodtan folytathatod a kereszteshadjáratodat, de jobban jársz ha olyan irodában dolgozol, ahol modelleznek és van belső rendszerük, ami le is van írva + kidolgozott saját sablonfájluk van. Sajnos így élünk huniában...

A liget projektel és úgy összességében az egész magyar BIM-el a következő a baj: senki nem fogja fel, hogy erre idő és pénz kell. Az ugye soha nincs, pedig végeredménynél lehet vele spórolni + az üzemeltetésnél ha ilyen hosszútávon gondolkodunk. Itthon csak a szöveg megy, de aki a döntést meghozza ugye nem ért hozzá csak a grafikonokat látja. kb 20 év mire lesz ebből idehaza egy egységes valami.

[ Szerkesztve ]

A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.