Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-09-04 17:21:16

LOGOUT.hu

Élet az Egyesült Királyságban…

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16035) Petek válasza Ck. (#16026) üzenetére


Petek
tag

Szivesen. Nyugodtan keress meg, szivesen segitek, ha tudok. Most nincsen sok henger gazdasagi megfontolasok miatt, csak 2.5l-es mazda 6, a legjobb eddig 3l-es selymes sorhatos Z4 volt :)
De ez a 2,5-os is megy ugy, vagy jobban, mint egy 2 literes modern dizel, csak persze mas fordulatszamon :)

Nekem 24-26 ora szokott lenni a Baja-Bath viszonylat, ha egyedul vezetek, ha van valtas, akkor 1-2 oraval kevesebb, de en mar nem eloszor megyek. Az is hozzatartozik az igazsaghoz, hogy nem feltetlenul a megengedett sebesseggel megyek. A legtobbet viszont azon lehet sporolni, este 8-10 kozott mesz at a komppal a continensre, mert igy a legforgalmasabb nemetorszagi szakaszokon ejszaka utazol, amikor a leggyerebb a forgalom. Persze faradtsag szempontjabol ez a legrosszabb, mert igy tobbet utazol sotetben, mint ha hajnalban indulsz. Erdemes lehet a kamionstopp idejen autozni. Nagyon nem erdemes akkor autozni amikor sok a turista, tehat unnepek idejen illetve foszezonban, persze ha ez nem megoldhato akkor ott az elso tanacs. Az is hasznos lehet, ha az utitarsad tudja figyelni neked a kozlekedesi hireket. Nemetorszagban sok a parhuzamos autopalya, igy konnyeden ki lehet kerulni egy giga dugot. En ugy szoktam, ha van velem olyan aki erre alkalmas, hogy veszek £5-ert egy napos euro internet passt a three-tol, mielott leszallunk a komprol, aztan a tarsam tudja bongeszni a kozlekedesi hireket. Az is jo, ha a gps-ben van torlodas figyelo, de az nem mindig up to date. Ezen kivul pedig nemetorszagban hallgatom a radioban a hireket. (mondjuk en beszelek nemetul)

Csalaguton meg nem mentem, de a komppal mar kb 20X, es eddig mindig folengedtek az egyel korabbi kompra, ha ugy erkeztem. Keses meg nem fordult elo, igyekszem idoben elindulni, meg neha vissza fele belgiumban meg kell kicsit nyomni :) Az viszont elofordult most agusztusban, hogy annyira tele volt a komp, hogy amikor 3 nappal indulas elott ra akartam tenni egy 3. szemelyt az utaslistara, akkor egyszeruen azt mondtak megtelt a hajo... Ebbol annyit tanultam, hogy legkozelebb eleve 4 szemelynek foglalok jegyet, ugyis ugyan annyiba kerul, es akkor nincsen ilyen meglepetes.

Amugy a vonat dragabb, es erdemes elore megvenni a komp jegyet, mert a helyszinen dragabb, raadasul idot is veszithetsz vele. Amugy mindenkeppen iratkozzal fel a szoba joheto tarsasagok hirlevelere, mert rendszeresen szoktak akciozni 10-20% kedvezmennyel, na en olyankor szoktam foglalni, ha elore tudom, hogy mikor megyek.
Ja es az sem mindegy, hogy Calais, vagy Dunkerque. Elobbi kb fel oraval-45 perccel tavolabb van kocsival magyarorszagtol, viszont fel oraval rovidebb a komp ut, nyilvan uzemanyagban is jelent par fontot. En az utobbit preferalom, mert a tul oldalon hoszabb az utazasi ido, igy inkabb a kompon pihenek fel oraval tobbet.

[ Szerkesztve ]

In vino veritas

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.