Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- Kalandor: Habemus papam
-
LOGOUT
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brogyi
őstag
válasz
CoolBoy323 #94798 üzenetére
Az USB2 500mA tud. Ha méred a feszültségét 4,2V-nál kiszállás, de aki a dallamát se érti az neee!
-
Digger
senior tag
válasz
kismércse #94787 üzenetére
Én most rendeltem karácsony körül egy olyan kütyüt amit rádugok az USB-re és méri a másik végére dugott USB-ről töltődő akárminek az áramfelvételét, a kimenő feszültséget, sőt ha töltődik rajta keresztül egy akku, akkor a beletett energiát is mAh-ban! Egy ilyen cuccal sok mindent ki lehet szűrni. A hibát okozhatja az is, ha a töltőd elkói kiszáradtak és terhelve már nem 5 V--ot ad, hanem kevesebbet. Az akkut kivéve is meg lehetne próbálni feltölteni. Akár egy másik telefonban, de lehet kapni olyan töltőt is, aminek a feszültséget leadó érintkezőit akármilyen LION akku mechanikai formájához lehet igazítani és feltölteni. A MM-ban vettem régebben egy ilyet.
A középső kivezetés egyszerű esetben csak egy hőmérő csatlakozása, de lehet akár egy beépített tároló, amibe letárolják, hányszor volt feltöltve, stb. -
CoolBoy323
nagyúr
-
Magnat
veterán
válasz
CoolBoy323 #94793 üzenetére
Szia,
És teljesen feltöltötted vagy honnan tudtad, h kész van? Sztem ha 5 volttal fullig töltöd akkor vagy károsodik vagy fel is robban a cella - az asztali töltők akkor kapcsolnak le ha már 4.2 volt van a cellában, illetve van pár olyan cella már aminek 4.3 volt a maximuma és baromira nem ajánlott még 4.3-as töltővel sem adni a 4.2-eseknek, nemhogy 5 volttal.
-
Foxx666
csendes tag
Sziasztok nem tudom hova kéne írni ezt a telefon problémát hogy megoldást kapjak,szóval ide írom.
Van egy cubot gt95 ös telefonom,ebayon vettem faszán működik.Egyetlen negatív dolog amit tapasztaltam,hogy néha mikor leteszem a beszélgetést valakivel akkor egyszerűen nem működik a tapi rész,és ilyenkor csak az aksi ki/be segít.Mitől lehet?valaki találkozott már ilyennel más telefonon? -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
CoolBoy323 #94790 üzenetére
Tudok. Égettem el csipesz hegyét mobilteló akkuval es lattam elpukkanni is. Kicsi kinai mindig ugyanarra a színre köti az USB kábelt? Töltésvezérlés?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
CoolBoy323 #94785 üzenetére
Isten őrizz, ilyeneket ne tanacsolj.
kismércse: nem, igy ne töltsd ,keresni kell hozza külön asztali töltőt.
-
kismércse
tag
válasz
CoolBoy323 #94785 üzenetére
Lemértem ott is, oda már nem megy semmi, szóval valahol az akksi csatlakozó és a micro USB között van a gond. Gondolom valamelyik smd alkatrész :/
Egyébként ilyen egyszerű lenne tölteni? Így nem lehet semmi baja? A középső érintkező az mire való?@tahepa: Köszönöm, ezt még meggondolom
-
New Bluestar
tag
Szia Cappa72 !
Olyan gondom lenne, hogy amikor telepitem a telómhoz a vcom drivert, akkor ha rádugom, az eszközkezelőben megjelenik, hogy MT65xx preloader, de kb. 2 másodperc múlva frissít a kép és eltünik, aztán megint pár másodperc és újra ott van, és ez így megy végtelenségig. Ha gyorsan rákattintok, akkor tudom az illesztőprogramot frissiteni, és feltelepül, de akkor meg a portoknál, a feltelepült mediatek preloader usb vcom port csinálja ugyanezt hogy másodpercenként ott van, meg eltünik.
Telómmal lenne valami gond esetleg ?
Több gépen is próbáltam minden ezt csinálja.
-
kismércse
tag
Üdv!
Van egy Star Q9000 telefonom (bár ez most nem számít). Történt vele, hogy hirtelen nem vette be a töltést. Nem a csatlakozónak van baja, mert le lett mérve minden, rendesen érintkezik, szóval a csatlakozón túl van a gond. Sajnos nem tudok már rá megoldást, szóval valamilyen módon meglehetne azt oldani, hogy az akksit valahogy külsőleg feltöltsem?
-
Terentius
őstag
Coolpad F2-ről mi a vélemény?Mennyire jó a snapi 615?
-
scavy
tag
válasz
fotosjani #94764 üzenetére
Köszi az infót, keményen tolják a hatóságok. Amúgy nekem VPN-em az van, abban nincs hiba. Eddig az Angliában vásárolt Moto G-mmel használtam több google szolgáltatást is. A kínai appokkal szimplán csak annyi a baj, hogy csak kínaiul vannak, azt pedig én nem beszélem egyenlőre.
Amúgy nem teljesen értem most mi a helyzet, mert ha ennyire blokkolják a google appokat, akkor miért lehet őket letölteni egy szimpla gyári kínai marketplace appal? Mert én most megpróbáltam, és le tudtam tölteni a play storet, play music-ot, stb. Más kérdés hogy valamiért nem indul el, de magában a marketplace appban benne van.
Így most valószínűleg jobb híján megrootolom, és hátha úgy megy.
-
akkor lehet hogy frissiteni kell, vagy eltavolitani az elozoket es utana megint feltelepiteni.
szerk:
@(#94771) cekkk
Azért van, mert csak a preloader kapcsolat felépülése után marad meg. Egyébként leold.
Tehát ha a flashtool-on nyomsz egy download-ot, és utána csatlakoztatod a telefont, akkor épül fel a kapcsolat, és ha felépült akkor a flashtool fenntartja és elkezdi a flash-t. -
fotosjani
aktív tag
A Rom csere sem lesz elég ha Kínában akarod használni a mobilt.
Teljesen blokkolja a Gmailt Kína -
Wolfskin
őstag
válasz
punky10 #94761 üzenetére
értem. az jó lehet....
asszem az egyetlen mód, hogy én is rootolom a készüléket. tudsz esetleg - vagy valaki - root programot ajánlani (linkkel), ami ilyen 1 klkk, egyszerűen megoldja? amikre rákerestem (Vroot, iroot, kingroot) mind vírusos, a comodo nem engedi futtatni.készülék: zgpax s9 (Alps s9), android 4.2.2 rendszerel
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Lenne egy lenovo S860-as telefonom.
Az a gondom, hogy a MTK droidtools nem látja? Se bekapcsolt állapotban se kikapcsolva.
Mi lehet a gond mit kellene csinálnom?
Az usb drivert telepítettem, de valami oknál fogva nem látja.Köszönöm a segítséget.
-
WOT-H-A-C
veterán
Az úgy nem fog menni, sajnos. A root nem fogja hazavágni. Ha van hozzá akkor célszerűbb lenne egy rendes multilang romot amibe alapból benne van a gapps, mivel belpiacossat vettél így alapból levan tiltva a google szolgáltatások. Szerintem nem tudod elkerülni a romcserét.
-
scavy
tag
Üdv!
Én kint élek Kínában már egy ideje. Most vettem itt a helyi piacon egy Lenovo A560-at, mivel a jó öreg angol Moto G-met benyelte a szilveszteri éjszaka. (400 yuan volt az ára)
Az lenne a kérdés, hogy ahhoz hogy google play storet futtathassak rajta és a google accountomba be tudjak jelentkezni, muszáj nekem ezt rootolnom? Illetve ha valami balul sülne el rootolás közben, azt utána vissza lehet csinálni, vagy lesz bármi hibája a telefonnak?
Próbálkoztam most, hogy csak felraktam az apk fájlokat, de a google frame services folyton hibát ír ki, és így nem loginol be a google accountomba.
-
z8t6
csendes tag
Üdv! Tudnátok segíteni?
BEEX LEGEND X1 ehez kellene nekem kijelző és érintőpanel, de nem találok semmit sajnos melyk telefonnak a másolata ? vagy csak én keresem rossz helyen! Előre is köszönöm! -
Wolfskin
őstag
válasz
KamuMazsola #94755 üzenetére
értem, köszi.
mellette van egy 12000mAh-es Proda power pack is, de abban más aku lehet, mert sokkal kisebb, kíváncsi vagyok, az tudja-e legalább 3x. azon csak négy led jelzi a töltöttséget, úgyhogy majd kísérletezek vele.
-
cs.zs.
veterán
válasz
margithid #94752 üzenetére
Ez így 43.000. Ft , ha megakad a központban akkor 27% ÁFA jön hozzá (11600 Ft) , + 1500 Ft postai-vámeljárási díj. Ez utóbbi a legfelháborítóbb, hiszen így azt kell kifizetned hogy ők ott vannak, és hajlandók elvégezni a munkájukat. Ezeket a díjakat akkor is ki kell fizetned, ha kötsz rá TAX-biztosítást, csak a kapott papírok alapján majd visszakéred a pandamacitól (az ÁFÁT, az 1500-at sztem nem, de majd kiderül). Még azt sem tartom kizártnak, hogy a magyar hatóságok a biztosítással növelt árra szabják ki az áfát, mert ugyebár a paypal visszaigazolás alapján számolnak, és akkor még többe kerül az egész, ott pedig adott lesz a végösszeg. Ez nem lesz egyszerű, szomszédom-barátom 3 hete levelezget velük, mindig adódik vmi probléma ...
Mielőtt ebbe belevágnál (ez egy nagyon jó kis telefon) nézz szét a közvetlen környezetedben, hátha van egy vállalkozó-cég-vállalat-stb , akinek a nevére kérnél számlát, és visszaadná Neked az ÁFÁT.
Itthon 69.900.- [link] , azaz ha visszakapod az áfát , akkor 55 ezresedbe kerül - 1 év magyar garival. -
KamuMazsola
őstag
válasz
Wolfskin #94737 üzenetére
Szia!
1. Nem hamisak az aksik,csak a beépített védelem miatt nem lehet őket 0-ra meríteni.
2. A powerpack mérhet pontatlanul, inkább tájékoztató jellegű és energiát is fogyaszt valamennyit. A stabilizált 5V előállítása is igényel némi energiát.
3. Természetesen adódik némi veszteség is.
Én elképzelhetőnek tartom, hogy kb kétszer lehet egy 3100 mAh telefonakkut feltölteni vele. -
margithid
veterán
Ha jól értem, akkor 5%-ot kell fizetni még plusszban és vámmentes lesz? [link]
Csak mert az semmi, itthon a kezelési költség kb ennyi lenne, plusz az adó ami majdnem 30%. -
Wolfskin
őstag
válasz
punky10 #94748 üzenetére
hú, ezzel nem is számoltam..
am 3.6V-osak, és mind a 4 párhuzamosan van kötve (tehát minden minusz és minden plusz láb egy sínen van: kép)
am a múltkor asszem már kérdeztem, a Q4-t le lehet tenni (vonalat bontani) a piros gombbal kikapcsolt screen mellett is? a rootolást még mindig nem sikerült megoldani az enyémen...
-
punky10
addikt
válasz
Wolfskin #94737 üzenetére
Nem ismerem az említett akkumulátorokat, de szerintem nem tudnak 5V-ot, csak kb 2,6-ot.Ebben az esetben valószínűleg 2x2-ess elrendezésbe vannak kötve(2 aksi sorosan, ez pedig párhuzamosan a másik két sorosan kötött aksival) Így nem a négyszeresével kell számolnod, csak a duplájával.
Szerintem... -
törölt tag
válasz
WOT-H-A-C #94746 üzenetére
De van. De sztem a Meizunál elírás a "2,4 and 5GHz". Az sztem nem "and", hanem "or". Kétlem, hogy párhuzamosan tudna csatlakozni mindkettőn.
A Zopo procija "M" -es. Így "csak" 1080 -ban rögzít, nem 4K -ban. A Meizu kamerában és akkuban is erősebb. Viszont 1GB ram -mal kevesebb. A Meizu -nál nem látok sem dual SIM -et, sem mikroSD -t és bárhogy hangoztatják a széles frekvenciasáv támogatást, a 800Mhz -es (B20) LTE nincs köztük. Pedig Magyarországon nem ártana. -
WOT-H-A-C
veterán
-
csubuka
addikt
válasz
Wolfskin #94743 üzenetére
Nem biztos, hogy a legutolsó eladóval is bejön (lehet sok lenne a huza-vona), van aki lehet visszaküldeti, de elég súlyos vétség a fake termék, így a paypal is Neked ítélne gondolom, ha arra kerülne a sor. Én eddig ilyen módon hamissal nem lettem átverve, de ami olcsó az sajnos hamis szinte biztosan - ezt megtanultam némi időpocsékolás útján.
-
csubuka
addikt
válasz
Wolfskin #94739 üzenetére
Levideózom, ahogy kiveszem a csomagból, be a gépbe - végig videó - h2testw-vel 8 gigáig kb elég tesztelni elsőre, mert a kamuk lebuknak úgy is. Aztán videó vagy képek elküldése. Kamu kártya, full refund. Így eléggé biztosítva vagy. Visszaküldeni nem éri meg, d enem is kell, mert teljesen átvertek. Mondjuk ha tényleg selejtet kapsz nem sokra mész vele. Ha 8 gigás, akkor azért valami másodlagos használatra particionálva jó lehet.
-
csubuka
addikt
válasz
Wolfskin #94735 üzenetére
Igen sajnos hamisítják, de h2testw-vel azonnal kijön a problem. Oké én is hologrammosat veszek általában, de időnként jön kamu, azt meg megmentem átparticionálással - a pénzemet meg full refunddal - és használom valami "alantas" helyen: Pl.: tabletbe letöltéstárolónak, ilyen olyan közel sem pótolhatatlan adatok vannak rajta.
-
Wolfskin
őstag
válasz
KamuMazsola #94620 üzenetére
szia KamuMazsola,
te ilyen elektromos embernek tűnsz, hátha van ötleted:
vettem egy power packot (QD-184-SX), amibe 18650-es Li-Ion aksik kellenek. A hirdetésből led lámpákhoz olcsón vett trust fire 3000 mAh aksik elég egyértelműen hamisak, ezért vettem szaküzletben 4 db eredeti 2300 mAh fenix (ARB-L2M) aksit.
Feltöltöttem 100%-ra, a telefont meg lemerítettem, hogy kikapcsolt magától és így kikapcsolva elkezdtem tölteni.
az aksikban 55% maradt, mire feltöltötte 100%-ra a 3100 mAh-s telefont.
osztva-szorozva, ha 45% --> 3100, akkor a 100% kb 6800 így /4= 1700 mAh jön ki.
Kérdésem, hogy:1. hamisak lehetnek a szaküzletben vásárolt aksik? (1700 mAh 2300 helyett?)
2. ennyire pontatlanul mér a töltő/power pack?
3. ennyi veszteség normális az ilyen áttöltés közben?Ha az 1.-t kilőjük, a 2-3-ból összejöhet ekkora eltérés?
-
Wolfskin
őstag
válasz
csubuka #94699 üzenetére
BUÉK,
most olvastam az sd kártya mizériát.
én vettem innen a fórumról pár éve 2db 32GB samsunng kártyát, és tudta is mindkettő a 32GB-ot, de kb. másfél év után minden előjel nélkül a, egyik pillanatról a másikra elhaláloztak. Semmi nem érzékeli, minden adat elveszett róluk. Azóta csak boltban veszek dobozos, hologramosat. Nem a kártya a drága, hanem az adatok, meg a sok macera a pótlásukkal.Tavaly (előtt) spontán módon vettem Shanghaiban egy 4TB (igen, 4 terabájtos) pendrájvot kb 4000 Ft-ért. Ravasz voltam, bedugtam egy laptopba, leteszteltem, az is annyinak látta. Négy napig madarat lehetett volna fogatni velem, olyan boldog voltam... mennyi problémám oldódott meg egy csapásra...
Aztán itthon utána olvastam, azon az őszön mutatta be a Kingston a Cebiten a 2 TB pendrájvot, kb 400.000 Ft-os áron... Huh, akkor én nagyon átvertem az eladót gondoltam, de a bogár ott marad a fülemben. Tovább bolygatva kiderült, hogy a vezérlőcsipet krekkelik, valójában 2GB a kártya, de arra sem használom inkább, nem bíznék benne.
Visszagondolva mégis azt mondom megérte, 4 napig voltam boldog 4 ezer Ft-ért. Itthon hol van ilyen ár-érték mutató??? -
cs.zs.
veterán
válasz
wwenigma #94732 üzenetére
Nem tudom hogy mit kell(enne) mutatnia, és mit nem, de ez pörgött mint az ítélet, soha meg nem döccent, javaslom mindenkinek, akinek a 4,3"-tól nem kell nagyobb. 33.000. Ft-ért adtuk el 4 hónaposan, helyette érkezett a 135 dolláros (33.114.-Ft) Lenovo P780 , mert a kis feleségem 5"-ra vágyott , amihez megérkezéskor még egy 8800+1500 Ft-os ÁFA-csekk társult. Meg is lepett a Lenovo, hogy már kibontáskor 600MB Ram-ot használt, és ez azóta csak nőtt. Átlagosan 200-250 MB szabad. Szerencsére nem áll meg, a páromat meg nem nagyon érdeklik a számok, működjön és puszi.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
cs.zs. #94731 üzenetére
Ha ennyi ures ram van akkor mi a t*komnek van benne 1G ram? Az ures memoria pazarlas. Nem itt kezdodik az optimalizalas hogy ugy allitjuk be, kilovogessen a hatterbol mindent.
Egyebkent ez nem az igazat mutatja, az elotoltott programokat nem listazza. (Nagyon helyesen egyebkent)
-
cs.zs.
veterán
-
petszol
tag
Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet Mindenkinek!
[link]
Ez igaz lehet?
Ennyiért nem olyan rossz. -
cs.zs.
veterán
válasz
han_lev #94724 üzenetére
Telefonfüggő is ez. Volt a nyáron LG L7-II a családban, ott a gyártó által feltüntetett 4GB a valóságban összesen 1,78GB-ot jelentett, ami pikkpakk meg is telt, és csókolom. Hiába pakolgattuk SD-re amit lehetett, megtelt az 1,78 giga... döbbenet.
Csodaszép (fehér) telefon volt, kitűnő fényképezővel, ezt a részét imádtuk is, de nagyon hamar ment a háztól ... -
cs.zs.
veterán
válasz
WOT-H-A-C #94713 üzenetére
Az 1/4 giga az átlag felhasználónak bőven elég. A miénk (P780) úgy van particionálva, hogy 1,5GB alkalmazásoknak, és 1GB média tárhely. 32GB SD ment bele, így az utóbbi nem számít, a másfél giga alkalmazás-tárhely pedig félig van, miután a feleségem belakta az általa óhajtott dolgokkal. Nem rossz ez!
-
han_lev
senior tag
válasz
citkar #94719 üzenetére
Hát igen.
Sajnos.Mondjuk ezek közül közül sok bejönne... Ha: vagy nagyobb lenne az akksij, vagy itthon is menne a LTE (vagy a 3g) vagy olcsóbb lenne ...
-
Aucor
senior tag
Sziasztok, manapság honnan lenne érdemes rendelni egy Xiaomi Mi3-at? A legfontosabb az lenne, hogy olcsó legyen, és nem hamisítvány. Ha egy hónapig jön a postával, az sem zavar. Előre is köszi.
-
buca84
őstag
válasz
Ferenc1989 #94715 üzenetére
Ha visszaolvasol a fórumban, van aki a V5-el foglakozik. Árulja és nem 63e Ft. Csak 44e Ft.
-
diegho
nagyúr
válasz
Ferenc1989 #94714 üzenetére
A Xiaomi Redmi 1S 55k, a Note 66k itthon vásárolva itthoni garival.
A 2/8GB-os V5 pedig 44k itthon.
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
Ferenc1989 #94710 üzenetére
Valóban , ha 1/4 gigaban gondolkodsz akkor talán a p780 jobb vétel is lehet! Annyiban lutri a p780, hogy már régen kifutott és a végét szórják ki, benne van a pakliban hogy felújitottat kapsz. De ha ez bizonyìtott simán lehet reklamálni ha nem tüntették fel. A p780 remek telefon.Letisztult, elegáns formával.
-
buca84
őstag
válasz
Ferenc1989 #94710 üzenetére
Nem kötekedésként és bántásként írtam a keresését.
Vannak hazai források is a beszerzéshez. Nem kell kintről rendelni. Ha rákerestél a fórumban, akkor olvastad.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Ferenc1989 #94707 üzenetére
Szia,
146 dollár az most kb 38e Ft, ha ehhez áfa is jön, közel 50 e-ben áll majd meg. Hasonló árkategóriát nézegettem én is, végül Lenovo P780 lett belőle, 135 dollár volt Pandawill-en, naná hogy áfás lett, 44000 Ft lett a vége. 4.4 droid van rajta és 4000mAh akkuja van. Azóta méglejjebb ment az ára! Nézd meg ezt is!
Üdv
Cs Zs -
margithid
veterán
válasz
Én ennyiért inkább már a redmi note-ot venném!
Egyébként ahonnan nem kellene vámot fizetni, ott mennyi lenne cakli pakli? -
buca84
őstag
válasz
Rákerestél már a topikban
-
Ferenc1989
tag
-
beg
veterán
Lassan egy napja kártyázunk. Nem lehetne ezt a saját topikjában?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256 GB titánszürke 3 év garanciával
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest