- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KamuMazsola
őstag
Én tavaly vettem magamnak egy xiaomi-mi-9t-t Kínából. Eddig évente cseréltem a telóimat, most ez úgy látom megváltozott. Nincs már akkora fejlődés és a valós igényeket többszörösen kielégíti egy ilyen masina. Ismeretségi kör is kezd visszatérni a szolgáltató által ingyen elvihető telefonokhoz. Saját részre, ill a gyerekeknek fogok még venni, de lehet hazai forgalmazótól, mi store, vagy alza, emag stb, ha jó akciót fogok ki, a kintinél nem sokkal drágább.
-
KamuMazsola
őstag
Azért bármennyire is ingyen adja a hazai szolgáltató a telefont, bizony olyan előfizetéssel, amit nem használ ki egy átlag user. Listaáron meg még mindig jóval drágábbak, mint a kínai beszerzés és pl nekem nem ér ennyivel többet a hazai garancia. (jelenleg Mi9T). A másik az, hogy sokszor késve kerül be a kínálatába az adott készülék (xiaomi rn5 pl).
-
KamuMazsola
őstag
válasz
pècsimunkás #138708 üzenetére
Mi 9T. Igaz van "csak" 30 ropival drágábban is.
-
KamuMazsola
őstag
Hogy mi miatt van, azt nem tudom, de mi csak ráfizetünk. Azaz a viszonteladóknál drágább, mintha közvetlen az eustocknál vásárolnánk, így nálam ismét előtérbe került a kínai beszerzés, még akkor is, ha sok pénzem is áll benne. Ami telót most kinéztem magamnak hazai forgalmazónál több mint 40 ezerrel drágább, mint kínából. Jó persze akciós, de ott mindig akciós szinte minden.
-
KamuMazsola
őstag
A hivatalos forrás a wayteqnél szervizeltet, a szolgáltatótól vásárolt telefont meg a telemax javítja. Mindkettőről olvastunk már rossz tapasztalatot és a várakozási idő is elég sok mindkettőnél. Magam részéről fél-egy évre veszek telefont, nincs értelme évekig ragaszkodom hozzá. Úgyhogy a két éves garancia számomra placebo.
Szolgáltatótól nem veszek telót a rablánc miatt, az általad hivatalos forrásnak nevezett cégtől valami akcióban már inkább vennék. De mitől hivatalos ez a forrás? Közvetlen a gyártótól kapja az árukészletet, vagy az is az eustock-on keresztül jön? Mert ugye eddig azt is a szürkeimport közé soroltuk, mégha nem is volt olyan szürke mint Kínából megvenni. A Kingtelnél meg ellent mond egymásnak a specifikáció és a leírás, szóval nem egyértelmű pl a b20 támogatása, azaz global verzió, vagy sem. -
KamuMazsola
őstag
Xiaomi Redmi Note 7 64GB 4GB telót tudtok 55 ezer körül, ami hamar megjön? Gari annyira nem érdekes, csak ne kelljen heteket várni rá.
-
KamuMazsola
őstag
válasz
#73959936 #138111 üzenetére
Csak függetlent, függetlenítettet nem - kivéve ha a szolgáltató függetleníti - vennék. Ez a 70 pénz nem akkora összeg, hogy -10 ezerért érdemes lenne kockáztatni, hogy a végén mindet bukod, mert ugye ez is benne van. Vegyél újat, lehetőleg függetlent és ne előfizetéssel! Így rendben lesz a garanciád is, ha neked az fontos és nem köt semmilyen béklyó a szolgáltatóhoz. A pereskedést felejtsd el, sok idő és az sem biztos, hogy pénzednél leszel.
-
KamuMazsola
őstag
válasz
janakbacsi #137979 üzenetére
Sokan vannak akik úgy használják a telefont, ahogy kivették a dobozából. Hallani sem akarnak semmilyen mókolásról, nemhogy egy esetleges rootolás után még egyéb hókuszpókuszokról (magisk). Abban igazad van, hogy akár működhet is.
Nekem pl fontosabb, hogy stabil legyen, állandóan elérhető legyek a négy gyerekem miatt és ezt nem vagyok hajlandó kockáztatni egy esetlegesen nem jól működő rom vagy modul, vagy bármi miatt, ezért mindennemű mókolás kizárva. A telóm topikjában is sorra olvasom, hogy mit művelnek a telefojukkal, azt hol ez, hol az nem működik, van hogy a telefont is kivonják egy időre a forgalomból, azt a fél topik azon van, hogy helyreállítsák. Sokaknak ez nem hiányzik, ők nem rootolnak és roottal a banki appok sem mennek nekik (elsőre). -
KamuMazsola
őstag
válasz
nagysandor79 #137860 üzenetére
Jó kis felárral biztosan. Persze nem biztos, hogy szolgáltatók felveszik a kínálatukba, de ki tudja, Telenornál volt már nem is egy Xiaomi teló.
Mindenesetre jó hamar jött a hetes!
-
KamuMazsola
őstag
válasz
svgyula #137486 üzenetére
Nos a falusi net azért van alacsony frekvencián mert jobb a terjedése, mint a háromszor négyszer nagyobb frekvenciáknak. Az, hogy kevesebb user tud kiszolgálni az még abból adódik, hogy kisebb a sávszélessége. Tehát pont ilyen ritkábban lakott területekre való - nagyobb területet fed le, de kevesebb ügyfelet tud kiszolgálni.
Nem kizárólagos a b20 megléte egy új készülékben, csak ajánlott! És mint tudjuk nincs már plusz költség emiatt. -
KamuMazsola
őstag
Én emailben kaptam ez egy LeEco Le Max 2 X821 124,99$. Persze a rózsaarany kerül ennyibe, meg nem tudom a banggoodnál melyik az 'famentes szállítás.
szerk: az arany 129,99, a szürke 134,99
-
KamuMazsola
őstag
válasz
attiati #137399 üzenetére
Én általában évente cserélem a telóimat, a régit mindig eladóm. A legutóbbit itt az aprón adtam el. Tájékoztattam a vevőt a telefon eredetéről (kínai vásárlás), a garanciális lehetőségről, állapotáról stb. Az üzlet megköttetett, előre utalás után csomagként küldtem, érkezés után pozitív értékelést kaptam. Mindenki elégedett. Csak azért írtam le, hogy legyen egy pozitív infó is, illetve ha használt mobilt vesz valaki mondjuk az aprón, akkor talán bátrabban vághat neki, ha az eladónak van ilyen témában pozitív értékelése.
-
KamuMazsola
őstag
válasz
Mercutio_ #137268 üzenetére
Van topikja, olvass bele! Mondjuk elég sok a romolós hozzászólás. Én most vettem, pár napos, előtte az elődjét a redmi note 4-et használtam. Nekem minden gyári, első bekapcsoláskor jött egy frissítés, amiről mások azt írják jobban eszi az akkut. Nekem kb 2,5 napot bírt, állítólag az új 10-es miui jobb akkuidőket produkál. Nekem a sebességével nincs bajom, de nem is vagyok power user. Mindennapi használatra ennyi pénzért (55k) több mint jó. A fényerő elegendő napfényben is. Nálam kb 40% +alkalmazkodó fényerő be van kapcsolva. Fagyás nem volt ez idő alatt, illetve a google maps idővonala fagyott le, mert sz@r, de a teló működött tovább.
Találtam egy beállítást ami a képernyő kikapcsolása után törli a gyorsítótárakat, ezt kikapcsoltam. Nem tapasztaltam lassulást, akadozást. -
-
KamuMazsola
őstag
válasz
Blizzardking #137232 üzenetére
Nekem is volt thl t6s és t6pro is.
-
KamuMazsola
őstag
válasz
Viktor0610 #137193 üzenetére
Van benne b20, inkább amit fataless írt.
-
KamuMazsola
őstag
válasz
fudi2002 #137135 üzenetére
Néhány éve, amikor az első redmi (red rice) és az első redmi note megjelent, itt a PH-n mindenki istenítette a MIUI. Becézgették meg még cikk is volt a PH-n (vagy valamelyik társ oldalon), hogy milyen szuper, meg hogy mennyire testreszabható, mennyivel jobb, mint a stock droid. Most ekkorát fordult a világ? Ez is olyan lett mint a Samsung touchwiz-je? Kerülendő? Én out of the box használtam a RN4-et egy évig és olvasva a topikját mindenki mókolta így, meg úgy, de a végén úgy láttam nem, vagy annyival nem lett jobb, mint amennyi időt belefektettek. Vannak abban a topikban páran, köztük te is, akik értenek is hozzá, ez mindenképp értékelendő! Láttam, hogy volt ott camera 2 api, meg sony kameramodulcsere, meg ilyen root, olyan root (magisk), amiket persze figyelemmel követtem, de soha nem alkalmaztam. Szóval a MIUI most tényleg ennyire rossz lett? Részemről ez nem kötekedés, ezért kérlek ne annak vedd/vegyétek! Ez csak kíváncsiság.
-
KamuMazsola
őstag
válasz
Viktor0610 #137113 üzenetére
Három éve három giga ramos telót használok, eddig mindenre elég volt. Sőt még telefonálni is tudtam vele
Most is csak azért vettem 4/64-est, mert kintről annyiért is meg (vagy olcsóbban) mint itthon a 3/32-est. Mondjuk a tárhely az jó ha minél nagyobb, sokat fényképezek fényképezőgéppel, ami kapcsolódik BT-n és wifin a telóhoz, igy ide is tudok képeket menteni.134114: nem ugyanaz a hardware! B20 pl. Legalábbis az általad linkelt esetében.
-
KamuMazsola
őstag
válasz
Viktor0610 #137068 üzenetére
Csak az egyik simet szeretné lekapcsolni. Arra nem jó a repülő mód.
-
KamuMazsola
őstag
Ezen a garancián kár rugózni. Én azért veszek Kínából telót, mert jóval olcsóbb, mint hazai kereskedőtől hazai garanciával. Ha egyáltalán lehet itthon kapni. Tudom, hogy kockáztatok, de van, hogy a hazai áfás ár valamivel több mint a feléért megkapom kintről okospostával, így, ha komoly a baj és nem jutnék dűlőre a garanciáztatással vehetnék a másik telót. Hozzáteszem meg nem kellett garanciáztatnom, mióta így vásárolok telefont. (kb 20 teló)
Mondhatják az okosok, hogy szerencsém volt. Volt egyszer mikrofon probléma az egyik telóval, rendeltem hozzá panelt (usb-töltő-mikrofon panel) 8-10$ volt. Volt púpos akku, azt is magam cseréltem hasonló áron, így ezekkel meg sem próbáltam garanciáztatni. -
KamuMazsola
őstag
válasz
tibcsi0407 #136281 üzenetére
Blitzwolf kétoldalú kábelt vettem, fordítva is be lehet dugni a telóba, gyerekek így nem tesznek kárt a készülékekben, ha fordítva dugják be. Arra lettem volna kíváncsi, hogy műszaki szempontból jobb-e. Persze azt értem, hogy a gyártónak illene követni a trendet, de úgy gondolom nem okoz vele nagy hátrányt a felhasználóknak, hogy mégsem c csatlakozót alkalmaz.
-
KamuMazsola
őstag
válasz
nimfas #136259 üzenetére
A redmi note 5 és a redmi note 5 pro ugyanaz és s636 van benne. Sajnos a Xiaomi az elnevezésekben elég zavaros.
Ez a topik a redmi 5 plus ról szól, amiben ugyanaz a soc van, mint az A1-ben, vagy a redmi note 4-ben, s625.
A 60 ezer körüli ár az s636-ossal szereltre vonatkozik és még csak előrendelhető.Ciccuka! Nem csak megrendelés után derül ki, ez így hülyeség!
-
KamuMazsola
őstag
-
KamuMazsola
őstag
Jó hogy nem mindjárt 7.1-et akartok egy hangszóróból!
-
KamuMazsola
őstag
válasz
tibcsi0407 #135456 üzenetére
lehet, de akkor most kinek adjam a redmi note 4-et?
-
KamuMazsola
őstag
válasz
tibcsi0407 #135450 üzenetére
Azért nem gondolom én sem olyan sokadlagos dolognak a biztonságot, csak érdeklődtem hogy egy átlag felhasználónak ez mit hoz.
Facebook és instagram fiókom nincs, ill egy kamu face fiók, hogy ha muszáj be tudjak kukkantani oda, de számomra a közösségi média csak homokozó.
Fizetésre paypass képes bankkártyát használok, nincs igényem rá, hogy ezt a mobilom helyettesítse, meg nem is tudja asszem (RN4).
Céges emailt nem használok, de megértem hogy mások igen. -
KamuMazsola
őstag
válasz
tibcsi0407 #135445 üzenetére
Esetedben érthető, ezt nem vitatom. Én átlagfelhasználó vagyok, kb annyit adok a biztonságra, hogy a bankom oldalára böngészőből lépek be SMS azonosítással és nem engedem eltárolni a belépési adatokat. Appot nem használok erre. Így ugyan minden esetben be kell pötyögnöm az összes számot, jelszót, de nekem ez elég.
Szóval egy átlagfelhasználó szempontból tettem fel a kérdést. -
KamuMazsola
őstag
válasz
tibcsi0407 #135441 üzenetére
Miért jó nekünk az a sok biztonsági frissítés? Mire való? Mit csinál? Bocs az értetlenkedő kérdésért, de nem tudom mitől véd meg. Egy átlagfelhasználónak ebből mi haszna? Az előző telómon idén nyáron még 4.4 android futott nulla frissítéssel stabilan. Nem éreztem semmiben hátrányát. Végülis csak azért cseréltem le, mert két éves volt és nem akartam megvárni míg a kezemben kimulik.
-
KamuMazsola
őstag
Boldog karácsonyt topiklakók!
-
KamuMazsola
őstag
Én mintha azt olvastam volna a telefon bemutató cikkében, hogy itthon a nem szolgáltatótól történő vásárláskor olyat adnak, pl MM, edigital, etc. Bocs, ha tévedek, de nem olvastam tüzetesen a cikket, mert a több mint háromszázezres ár miatt nem nagyon érdekelt.
Szerk : Ár nélkül kérdezte, azt hittem van is rá.
-
KamuMazsola
őstag
válasz
tibcsi0407 #134746 üzenetére
Oukitel U7 plus róla vannak hasonlóan jó tapasztalataim. Van egy a családban, bírja a leejtést. Sokadik esés után kapott egy másik hátlapot, egy üvegfóliát és szilikon tokot. Így most bombabiztos. 6737 soc, 2GB ram, volt rá android frissítés is. Szintén tinydeal, az ár is hasonló eu expressz-szel.
-
-
KamuMazsola
őstag
válasz
molnardenes #134389 üzenetére
Sikerült életet lehelni abba a telóba? Vagy tényleg csak eredeti akkuval megy csak? Másik rommal tölti?
-
KamuMazsola
őstag
Nálunk a THL T6S éledt újra egy utángyártott 3600 mAh-s akkutól. Így közel három év után a nagyobb gyerektől a kisebbhez került. Öröm és boldogság. Az a jdi megjelenítő most is szép képet produkál. Persze vannak korlátai, de kapott egy 16 GB-os kártyát és üvegfóliát is, szóval mondhatjuk lett rá költve egy kicsi. Nem csúcsmodell, de remélem még egy darabig szolgál.
Olcsó teló, viszont nem akarunk belőle Ferrarit! -
-
KamuMazsola
őstag
válasz
Donki Hóte #134354 üzenetére
gippazoid által magasztalt j5-öshöz kell is a dedikált micro sd slot, hiszen csak 16 GB tárhelye van egy B20-at is tudó Xiaomi 32,vagy 64 GB-jával szemben. A felbontása is jobb az utóbbinak. Akku 4000mAh, ami azonos használat mellett biztos hogy többet bír mint a j5-ben lévő. Ram is több jutott a sáomiba, 3, vagy 4 GB. Nem beszélve arról hogy olcsóbb is és minden paramétere jobb mint a kolléga által jelzett telefonnak. A béhúsz nélküli telefonokat hagyjuk, ez nálam is feltétel. A GPS rendesen működik, motorozás közben ezzel rögzítem az útvonalat, szóval ez pipa. A videó, hát én forgatom is mégis tudok telefonálni is pedig több mint 800 órája nem volt ujraindítva, szóval ez sem áll meg.
A frissítések telepítése nem automatikus, szóval ez is mindegy, ill csak kifogás.
A miui nekem is új, szokni kell. De testreszabhatóbb mint a samu touchwizz felülete. -
KamuMazsola
őstag
válasz
[KgP].Robot #134128 üzenetére
Esetleg színes tok?
-
KamuMazsola
őstag
válasz
[KgP].Robot #134101 üzenetére
Pl Xiaomi redmi 4X
Esetleg a HA-n is megnézheted, ez 5"-os. -
KamuMazsola
őstag
Hát én nem tudom, de nem vásárolnék ilyen garázscégektől kibontott telefont és nem is fizetnék azért, hogy valaki más rendelje meg helyettem. Elég rég óta és elég sokat tanultam itt a topiklakóktól, köszönet érte!
Nekem egy négy éves körüli asus fonepad 2A-es töltője az etalon, de általában a készülékhez adott töltőt és kábelt használom. Persze volt már pl THL telóhoz hitvány töltőm, ami ment is a kukába kábellel együtt. -
KamuMazsola
őstag
válasz
aytukabozs #134009 üzenetére
Igen és a Xiaomi töltőjét nem nevezném gagyinak. Annyit hozzátennék, hogy átalakítós töltőt én sem szívesen használnék.
-
KamuMazsola
őstag
válasz
aytukabozs #134004 üzenetére
Abban a topikban is akartam reagálni, itt meg is teszem. A RN4-hez kapott gyári töltő eu szabvány, maximum 2 A-t tud. A hozzá kapott kábellel és az aliról rendelt USB-s "műszerrel" mérve 1,6 A környéken tölt. A teló nem, a töltő kicsit melegszik, de semmiképpen nem tűzveszélyes. Tehát szerintem amit én kaptam a telómhoz töltőt és kábelt az tökéletes.
-
KamuMazsola
őstag
válasz
Crytek #133895 üzenetére
Van topikjában, ott a téma összefoglalóban is van.
-
KamuMazsola
őstag
-
KamuMazsola
őstag
Az eredeti kérdés az volt, hogy az egyik kártya 4G, másik pedig a HD hangot tudjon amihez kell a 3G. Nem kell neki duál aktív, csak ha hívás jön a nem netes kártyára az a HD hangot tudja. Én elsők között válaszoltam neki, hogy a Xiaomi Redmi Note 4 B20 ezt tudja. Nem kell neki egyszerre mindkét kártyán 4G. A nevezett készülék tudja mindkét sloton a 4G-t, persze nem egyszerre, de menüből állítható.
Ez a telefon neki túl nagy volt, azt utána ment el félre ez a téma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Autós topik
- Automata kávégépek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged