- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
b0bcat #123394 üzenetére
Ezzel sokan vagyunk így.
Többen, mint amennyien leírjuk ezt.Sajnos.
Fiam a Redmi3pro-t választotta (Lenovo A820-at váltotta). Kifejezetten tetszik.
+ megfelelő méret, 5"-on
+ 99%-ban magyarított szotver (e*stock)
+ eddig 100%-osan jól működő ujjlenyomatolvasó
+ jó akku
+ minőségi összerakás
+ kifejezetten jó hangminőség
+ hangos külső hangszóró
+ gyors~ átlagos kamera (a JY G4 sorozatnál gyengébb)
~ nincs gomb-háttérvilágítás
~ fura helyen van az értesítő led (és csak lezárt képernyőnél kezd jelezni)- tálcás sim megoldás, ráadásul a mixtúrás ("2 sim" vagy "1 sim + 1 sd")
- zárt bootloader
- bugzik a proximity sensor: ha hirtelen eltakarom és elveszem az ujjamat, akkor hajamos beragadni. Ujjat visszatéve pár másodpercre, és elvéve, újra magához tér.
- b20 (mimás...)A frissítésre vonatkozó igény 0, így a verzióhajhászás nem szempont.
Ha lenne b20, már bele is törődnék abba, hogy elég legyen a 32GB ROM (26GB a data+internalSD - emulált verzió), bár ekkor át kellene alakítani a sok flac-et ogg-q10-re (esetleg mp3-320-V0 verzióra).
@(#123399) Duliee
Júúúúújjjj... ez gonosz volt! (láttam ám a szmájlit!) -
Bferibörs
addikt
válasz
citkar #123395 üzenetére
és (#123394) b0bcat
igen tudom sajnos, alapvetően arra gondoltam,hogy valamin hátha átsiklottam , a P70 és az One Plusz 3 ami kompromisszum képes számomra , csak... hátha van némileg jobb "teljesítmény" , gondolok itt P70-nél támogatás,szoftver, One Plusz 3-nál akku.
Köszönöm !
-
Upo
addikt
válasz
denko #123351 üzenetére
Elvileg jó kellene legyen rá, a 3s az egy sima redmi3 árában levű fingerprintes készülék. Ugyanannyiba kerül mint a sima ujjnyomat olvasó nélküli redmi3 (eredeti kínai ár Yuanban), abból jött ki az árelőny az ujjnyomat olvasóra, hogy egy gyengébb soc került bele. A 3 gigásak meg ugyanannyiba kerülnek. A hírek szerint ugyanabban a házban van, kijelzővédő jó kell legyen hozzá, tokból inkább a redmi3 pro-hoz valót venném mert azon van luk a fingerprint szenzornak.
Simán jó lehet a készülék, ha nem kell olyan erős proci, de csak ha árában van. A presell árak most elég viccesek, 20-30$-al drágább mint a redmi 3/pro, annyiért biztos nem venném meg. -
b0bcat
addikt
válasz
Bferibörs #123389 üzenetére
"Zsákutcába jutottam teljesen, sok típust átfutottam de nem tudok dönteni..."
Ezzel sokan vagyunk így.
A gyártóknak mindig sikerül valamit (pl. béhúsz) kihagyni a modelljeikből, ami fájó pont.
Így aztán a telefonválasztás is pont olyan, mint az élet megannyi más területe: kompromisszumokat kell kötni. Ez sokszor nagy vonalakban érthető is (pl. magasabb ár = jobb minőség, vagy nagyobb akku = hosszabb akkuidő, cserébe nagyobb tömeg), de aztán jönnek az érthetetlen dolgok, mint a noti LED vagy a gombvilágítás kihagyása, a micro SD bővítés ellehetetlenítése (gondolok itt a hibrid tálcás megoldásra - bár a barkácsolók számára erre pont van workaround)...
Szóval nem vagy egyedül ezzel a problémával.
-
Crytek
nagyúr
válasz
fateless #123391 üzenetére
Tetszik, nem bántam meg ,főleg annak tükrében, hogy csak 35500ft volt.Eddig szerencsére nem találkoztam semmiféle hibával ami a használatot akadályozni.
Amit szoknom kellett az a méret és a tömeg. MI2 -höz képest monstrum.
Az első pár napomat "naplóztam" így látható ,hogy miket lehet kihozni az 5ezres akksibólElső használat 10 óra 20 perc kijelző idő. (Rögtön kicsomagolás után atomra nyomkodással wifi filmezéssel ,netezéssel stb)
Első feltöltés 2 óra 24 perc 5%-> 100%1 nap 12 óra 20 perc @ 7 óra 30 perc kijelző idő
Töltés 6%-> 100% 2 óra 20 perc1 nap 13 óra 4 perc @7 óra 6 perc kijelző idő
Töltés 2 óra 25 perc4 nap 3 óra 26 perc @3.5 óra kijelző idő (lájtos használat minimális netezés , hívások)
4 nap 14 óra 44 perc @ 3 óra 56 perc kijelző idő (lájtos használat minimális netezés , hívások)
Átlag töltési idő tehát kb 2 óra 20-30perc a kijelző idő meg ha nagyon használva van 5-7 óra.
-
Crytek
nagyúr
Cubot H2 tulaj vagyok több mint 1 hónapja.
Akit valami érdekel ezzel a telefonnal kapcsolatban kérdezzen bátran,ha tudok segítek. -
Bferibörs
addikt
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.Zsákutcába jutottam teljesen, sok típust átfutottam de nem tudok dönteni ,vagy az akksi kicsi vagy régi android fut rajta (4.4) vagy 2GB RAM pld. ami ideális lenne MTK Lenovo P70,egyéb proci OnePlus 3, LG G5, más (MTK procis) telefonokat is néztem mindegyik valahol hibázik, vagy RAM,vagy akku ,vagy szoftver vagy támogatás.
Minimum 2 SIM-es telefont keresek a következő lehetőségekkel.
- 5-5,3 col
-Hazai beszerzés, használható támogatás (OTA,frissítés stb. nem mókolom a telefonjaimat)
-Nagy akkumulátor ( hosszú üzemidő 3500-5000 mAh)
-Jó hangminőség beszélgetésnél
-kiváló LTE és wifi képesség ( B20-ra is szükségem van ,sokat vidékezek, szolgátatóim,Telenor,Telekom )
-Wifihotspot ( elsősorban erre lenne használva a teló és hívásra,navigálásra)
-kiváló GPS
-jól látható képernyő napsütésben is
-fényképező,videó ( nem árt ha jól működik, néha használom sötétben is )
-játszani nem szoktam egyáltalán
-3-4 GB RAM, 32 vagy bővíthető ROM
ár kb. 160 ezerig -
100 ezer körül mit ajánlanátok?
Android
Win10 is szóba jöhet.Legyen benne b20, és hazai beszerzés.
Nagyon Win10 párti, de teljesen halott ársáv / lehet single-sim, bocsi, ha az.
-
RVR400
veterán
válasz
tibcsi0407 #123378 üzenetére
Szerintem valami nem kerek a 6735 és a T20 viszonyával. Most vagy 1 magos T720 van benne, vagy valójában csökkentett órajelen - 450MHZ - megy, a 6735P-ben meg 400 MHz-en megy MP2 kiszerelésben.
-
Max_218
tag
Sziasztok! Van valakinek Samsung A9 ,vagy A9 pro ,telefonja? s4.-ről váltanék , már végre de eddig nem találtam jó telefont , ez a 2.- tetszik de nálunk nem kapható hivatalosan csak gsm-boltokban.
-
ajapi
tag
Kategóriájában egyértelműen a Xiaomi redmi különböző változatait ajánljátok. A különböző Xiaomi topicok ugyanakkor a különböző ROM-okról, frissítésekről szólnak.
Kérdésem: akkor is a Xiaomi a best buy, ha nem értek a rootoláshoz, ROM frissítéshez, stb., azaz egyszerűen csak használni szeretném, ahogy a boltból megveszem? (pl. Eustock)
Előre is köszönöm a választ.
-
válasz
tibcsi0407 #123376 üzenetére
Az eddig oké, de a 2magos, nem?
-
válasz
tibcsi0407 #123374 üzenetére
MT6735
-
Köszönöm, ezt én is megtaláltam, csak az nem volt egyértelmű, hogy mivel 3 féle van belőle, melyik az, hiszen nem "MPX"-et írt, hanem iii. generációt. De ha most jól veszem le, akkor ez a kétmagos 600mHz-s, ugye?
-
tibcsi0407
félisten
-
Sziasztok!
Bátorkodom ebbe a topikba beírni kérdésem, mert elvégre egy Dual-SIM android GPU-ja...
A GPU típusa ARM Mali-T720 III.
Ilyennel találkozott már valaki? Mit tud? Csak mert a Google erre a kérdésre nem volt a barátom... -
csubuka
addikt
Redmi3-ra jó minőségű üveget és bevált fóliát tudnátok ajánlani?
-
zizol
aktív tag
válasz
Turbobacsi #123361 üzenetére
Már vacakolt az akku egyébként is.
-
zizol
aktív tag
Eu-ból szumma 80$-ig milyen készülék javasolt? Nyugdíjasnak kell. Egyszerű használat a legfontosabb szempont.
-
RVR400
veterán
válasz
AlyrArkhon #123355 üzenetére
Annyi pénzt egy dugi sem ér...
-
RVR400
veterán
Teszteltem kicsit Doogee X6-ot (2 db-nál sem a rezgés, sem a kijelző nem egyforma színhőmérsékletű, sőt az első OTA frissítés is más méretű volt, arról nem beszélve, hogy az egyiken a fólián X6 Pro felirat van, de valójában sima X6).
Eddig azt hittem, hogy a Homtom HT3 kameráját nem lehet alulmúlni, hát tévedtem, inkább nem tesztképezek, nem akarjátok tudni. Van kamera beépítve, valamire biztos jó lesz.Az üzemidő viszont egész jó, mivel Antutu Battery Test alatt 8000 pont, és kikapcsolásig 5 óra 32 perc kijelzőidő érhető el (ebből 4.5 óra a teszt, a maradék 1 órában a GPS Test megy az ablakban, a korábbi teszteknél is előbb Antutus akksiteszt, majd GPS-test, ez így viszonylag reális képet ad).
A készülék hátlapja már nullkilométeresen sem túl passzos, nem ajánlott napi szinten leszedegetni. A gombok megoldása elég béna szerintem ( azt hittem, hogy a készülékház meg van repedve
), amúgy ötletes.
A GPS az ablakban talál jelet, szoba közepén már nem. Kicsit nehéz a készülék, az akksit még most töltöm, a végén kiderül, hogy valójában mekkora, azonban a töltés elég gyík, csak 0.62A-rel tölti.
-
mb702
tag
-
denko
senior tag
sziasztok,
szerintetek a redmi 3s hez jók a redmi 3- re való tokok és üvegfoliák?
Csak mert nézem a Nilkin shop-ot és ott a 3s hez nem igen van még cucc.
Elvileg 1mm külömbség van. -
-
maroni
aktív tag
Szia újra lett rakva a telefon a gyári rommal és + twrp + rot! Ez lett rá rakva [link] Most visszaállt az eredeti állapot! Azért próbáltam rootolni mert egy malwaret találtam a gyári romban és szerettem volna eltüntetni! De most is meg van, de már hagyom ameddig nem lesz rá valami!
-
gagyilovag
aktív tag
Köszönöm a válaszokat,majd tolmácsolom a kollégának
-
punky10
addikt
válasz
RVR400 #123331 üzenetére
Én még 119-ért vettem...
fateless:egy szóval jellemezném:kínai...A szinek rendben vannak,középen még látszik az autófókusz is,de a szélek elmosódott,festmény hatásúak.Viszont az akksi remek.Hetente 2x töltöm,wifi,mobilnet folyamatos,e-mail és widgettek folyamatosan szinkronizálva,a többi alkalmazás a Greenify által kordába tartva.
-
dh66e
veterán
Sziasztok!
Nagy üzemidővel (relatív ugye) keresek 5.5"-es készüléket hölgy tulajnak.Főleg netezésre használná tehát tudja az összes sávot .Minden javaslatot szívesen fogadok 50k értékhatásig. -
woodworm
veterán
válasz
gagyilovag #123333 üzenetére
Kapcsolja ki a gesztusvezérlést.
Egyébként az x5 pro topikjában érdemes keresgélni.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
gagyilovag #123333 üzenetére
Nem egészen értem. Miért nem használ képernyőzárat?
(#123335) woodworm: vagy azt
-
gagyilovag
aktív tag
Sziasztok!
Kedves kollégám vett egy Doogee X5S telefont és arra panaszkodik,hogy ha kap üzenetet,vagy akármit,és a telefon a zsebébe van akkor mire kiveszi,addigra elkolbászol minden felé a menübe a szerkezet.Szerinte nagyon érzékeny a kijelző.
Lehet az érzékenységen állítani valahol?
Vagy mit lehetne vele kezdeni? -
törölt tag
válasz
rokarudi #123330 üzenetére
Semennyire. Athelyzi a franciákhoz. pl
ha egy kicsi kinait megerint a brexit vege a vilagnak
A vezetok azt nyilatkoztak igy dontottek akkor hamar es minden kedvezmenybol
Bar szerintem sem eszik olyan forron a kasat. Amivel szerintem szivnak, az ugranak a skotok az irek gibraltar -
rokarudi
aktív tag
Kíváncsi leszek, hogy a BREXIT mennyire fogja felborítani az olyan kínai webshopok működését, amiknek Angliában van az EU raktára. Tudom, hogy most nem ez a legnagyobb gond, de ebben a fórumban ez a kérdés érdekes lehet
-
RVR400
veterán
válasz
punky10 #123324 üzenetére
Ha nem is 100 dollár, de közelít. Talán nem leszel játékfüggő gimnazista nepper a szemében...
-
törölt tag
válasz
Bferibörs #123325 üzenetére
Az One Plus család itthon is népszerű, mobilarénás tesztje is van, és mögötte egy topik. Inkább ott kéne informálódnod. Itt inkább arról kaphatsz képet, hogy ki, miért NEM vett One Plus 3 -at. Én azért, mert az MTK vonalat jobban kedvelem, és a bővíthető memória is kritérium. Nem első sorban az alap tárhely bővítése miatt, mert 64GB elég lenne. Inkább azért, mert jobban szeretem, ha néhány fontos adatot úgy tudok helyben kezelni, hogy egy esetleges telómeghibásodás esetén is hozzáférhetőek maradnak. Meg, egy külső adathordozóról, CWM/TWRP alól indított Aroma fájlkezelő is jól jön. Sokszor kisegített már.
-
Bferibörs
addikt
válasz
#79335424 #123323 üzenetére
Sziasztok !
Valaki használ ilyen készüléket One Plus 3 ,vélemény, rövid leírás esetleg személyes tapasztalat alapján elképzelhető ?
Másik kérdésem az lenne, hogy alcatel 8008D schribe ( Android OS, v4.1 (Jelly Bean) ) készüléken 5 db képernyő van alap beállításként, hogy lehet a képernyők számát csökkenteni ( törölni ) ?
Köszönöm ha segítetek !
-
punky10
addikt
válasz
LámaZ #123320 üzenetére
Légyszíves Mester,mutass egy telefont a számomra,Azok kellenek,amiket leirtál,egy kis plusszal:legyen egy kis IP védettsége.Külsős hálozat-szerelőként dolgozom,télen-nyáron a szabadban.Ma 2 liter "vizet" csavartam ki abból a pólóból,aminek a zsebében pihent a telefonom...
Szóval keress egy telót 100 dodó alatt,2 giga RAM,16 giga ROM,B20,IP67,minimum 3000-es akksi.. -
törölt tag
válasz
LámaZ #123320 üzenetére
"átlag felhasználónak"
No, ez az "apróság" maradt ki az eredeti véleményedből. Én nem vagyok átlag felhasználó, így rögtön kiesek az általad definiált halmazból. Sőt, az átlag felhasználó telóvásárlás előtt egyáltalán nem tájékozódik a PH Android dual SIM topikjában, tehát aki olvassa a véleményedet, az az iménti kiegészítéseddel szintén kiesik a halmazból. Sztem, aki követi a topikot, és a 100 dollár feletti kategóriában választ telót, az pontosan tudja, hogy miért teszi. Emiatt én meg továbbra is fenntartom, hogy az eredeti véleményednek a vitageneráláson kívül, ebben a topikban semmi értelme.
-
KamuMazsola
őstag
Mások majd 1000 dolláros ájfonokkal rohangálnak, mi meg 100-200 dolláron vitázunk?
-
citkar
addikt
válasz
LámaZ #123320 üzenetére
Szerintem internet nélkül te is meglennél (sőt telefon és számítógép nélkül is), ez sem kell mindenkinek, mégis boldogan élnek. Ezt kell tudatosítsd magadban és helyreáll a világ normális rendje. Nem kell cikizni senkit, mert 200 dolláros telefonja van.
Remélem átjön az irónia és az, hogy a szubjektív véleményed erősen túlzó.
-
LámaZ
addikt
válasz
#79335424 #123315 üzenetére
Okés, főnök – ahogy nekem is mondani szokták – maradjunk ennyiben.
Én továbbra is fenntartom, hogy hálistennek eljutott a technika arra a szintre, hogy átlag felhasználónak – mint amilyen én is vagyok, és ilyen a felhasználók minimum ¾-e – bőven elég egy kipróbált, a felhasználók által jó minőségűnek ítélt (min. 4 processzormag, 2 GB RAM, 16 GB ROM, két SIM-hely, 4G képesség), 100 USA dollár alatti okostelefon, legyen az akár kínai is.
A kocsik terén is vannak Alfa Romeók, Jaguárok, Mercedesek, Ferrarik, Lexusok stb., olyan sem kell mindenkinek, és mégis boldogan élünk. Ezt kell tudatosítani az emberekben, nem túlköltekezésre buzdítani őket, és akkor helyreáll a világ normális rendje. Aki meg mást cikizik azért, mert olcsó telefonja van, le kell nézni.
-
LámaZ
addikt
válasz
#79335424 #123313 üzenetére
Én elvből nem fogok letiltani senkit, mert minden érdekel.
Amúgy, tettem én máshol, máskor is erős indulatokat kiváltó kijelentéseket, aztán eltelt pár év és rendre igazam lett, csak ugye akkor az erős indulatokat mutató egyedek már sehol nem voltak, nem jöttek vissza azzal, hogy bocs, de igazad volt. De nem is várom ezt el, az elégtétel úgyis megvan. -
törölt tag
válasz
gipsztigris #123312 üzenetére
El sem tudom képzelni, hogy ez hogy működik. X hsz. -eit látom, Y -ét viszont nem. X társalog Y -nal, de nekem gőzöm sincs, hogy X mire válaszolgat. Hááát... Én inkább maradok a saját "prémium" módszeremnél. Ha nem érdekel a diskurzus témája, akkor átugrom.
-
Ne etessétek már a trollt, mert ideszokik, majd idepiszkít!!
-
törölt tag
válasz
LámaZ #123308 üzenetére
Nem, továbbra sem értem. A létező keresletnek pont ösztönzőleg kéne hatnia egy hazai gyártó megjelenésére. De, ebbe ne bonyolódjunk bele, mert nem a kínálatot, hanem a keresletet kritizáltad! Nos, én egyik, általad említett kategóriába sem tartozom, az aláírásomban mégis ott van a telóm (tehát "reklámozom"). 85 -ezerért vettem, ami még a mostani Forintgyengeségnél is nagyságrendekkel a 100 dolláros kategória fölött van. Nem bántam meg, másfél éve használom, és a következő telómat sem a 100 -as kategóriában fogom keresni.
-
LámaZ
addikt
válasz
#79335424 #123306 üzenetére
„ha lenne olyan Magyar telómárka, ami Magyarországon készül”
Na, látod, érted te a csíziót!
Szerinted, ez a sok magyar fiatal, aki most kínai telefonokat bütyköl, egyszer nem csap a homlokára, hogy „Évrika, hát ezt még én is meg tudnám csinálni!”
(akár állami/EU-s K+F-es pályázati segédlettel, akár tömegfinanszírozásos startuppal, vagy a Londonban mosogató/EU-ban kamionozónagybácsi/szülő/stb által hazaküldött pénzzel is)
De szeretem, hogy gondolkodsz! -
svgyula
addikt
válasz
LámaZ #123290 üzenetére
Szia! Hát ez nemcsak merész kijelentés hanem elég nagy butaság is! Nekem volt jó pár telefon amit saját használatra vettem. DE két éve úgy döntöttem, hogy nem sz@rakodok, kísérletezek, veszek egy rendeset
Nem bántam meg akkor is csúcs készülék volt és még ma is rendesen ott van az élmezőnyben. Ja és hiba nélkül! Na ez az ami nem mindegy!
Nos nem vagyok/leszek semmilyen ügynökmint ahogy állítod!
-
törölt tag
válasz
LámaZ #123304 üzenetére
Mi vaaan? Milyen közgazdasági marhasággal etetsz engem? Ennek akkor lenne alapja, ha lenne olyan Magyar telómárka, ami Magyarországon készül. De nincs. A CC is Kínában gyártat. A Kínából rendelt telók után pedig megfizetjük az áfát (többnyire), ami bevétel az államnak.
-
LámaZ
addikt
válasz
#79335424 #123298 üzenetére
Pedig a legkorrektebb véleményt írtam le, amelyet a népi gyógyászati tapasztalat visszaigazolt.
Amúgy, gondolj bele: évente – hasamra ütök! – 500 millió dollárt szórunk ki távol-keleti kütyükre.
Ha ezt az összeget a felére tudnánk csökkenteni (tehát az importra kiadott pénz csökkenne), az még a magyar gazdaságnak, tehát minden magyar állampolgárnak is, jót tenne.
De nem kell itt nekem kukacoskodnom, lesznek még itt érdekes fejlemények a közeljövőben.
A darwini evolúció nem kamu! -
pilu01
senior tag
válasz
tibcsi0407 #123301 üzenetére
Ezekkel nem kell sokat mókolni a magyar friss romokkal?
-
tibcsi0407
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Építő/felújító topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Horizon Forbidden West
- War Thunder - MMO Combat Game
- Fujifilm X
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged