2022. szeptember 30., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • DOQO - Alternatíva a nemlétezőre

  Mennyit számít a méret? Szerintem nem mindig annyit, mint amennyit az előítéleted közöl veled!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 1 hete 6

 • Nyaralás újratöltve

  Előzetes információk:

  Pár évvel ezelőtt édesapámék mesélték, hogy fiatal házasokként voltak nyaralni Visegrádon. Ekkor elhatározás született, nézzük meg magunknak. Elterveztük, hogy míg húgaim táborban vannak, addig megcsináljuk az első, úgymond gyerek-mentes nyaralásunkat, szüleimmel, bátyámmal és feleségemmel, természetesen velem az élen.
  Egy autóval mentünk és a környék, valamint a körülötte lévő lehetőségek ihletet adtak: Ide vissza fogunk jönni, motorokkal! Nos, arról a kalandról szól a két évvel ezelőtti történetem, melyet megosztottam itt veletek is. Az esetleges érdeklődés fenntartása érdekében annyit elárulok előzetesen, hogy abban a történetben szerepelt ugyan egy tréler, de ebben kettő is lesz…
  Ez rutinná nőtte ki magát, az elgondolás szerint ide minden évben megrendezzük a motoros nyaralást, ami a tavalyi évben sem volt másként és az ideiben sem lett volna. Azonban, ha minden terv szerint alakul, nem született volna meg ez a történetem, írott formában.

  Folytatás...

  Mr. Y 1 hónapja 7

 • Apple Hungary

  Elkövettem egy hibát. Jelentős hibát.
  Leadtam egy rendelést az iStyle-on keresztül. Valamivel több, mint 540.000-et kellett előre utalni.
  Azért rajtuk keresztül adtam le, mert jófej akartam lenni. Hasonló berkekben dolgozom így tudom, hogy részesedés jár nekik.

  Ha ugyan ezt a konfigot megrendeltem volna egyenesen Kaliforniából, semmivel nem lett volna drágább. Viszont 1-3 munkanap a szállítás. Nem úgy, mint az iStyle esetében...
  2 hete áll náluk a pénzem és semmi információ. Felhívtam őket. A válaszuk alapján ők ezt már megrendelték, mert nekik pont nincs készleten, és most kapaszkodjatok meg: "Szállítási idő várhatóan 8-12 hét"!!!

  Több, mint fél millióm van náluk és várjak 2-3 hónapot? Hát Kínából előbb megjönne!!! A röhely az egészben, hogy állításuk szerint nekik sincs semmi információjuk arról, hogy hol tart a rendelés. Én meg itt ülök a monitor mögött és tehetetlen vagyok.

  Ez felháborító, így felhívom a figyelmeteket, ha Apple készülék vásárlásán gondolkodtok: Felejtsétek el Magyarországot! A gyártótól sem kerül többe, de hamarabb ideér!

  Mr. Y 3 hónapja 16

 • Letiltott iPhone teendők

  Sziasztok!

  Ismervén a bennem szunnyadó agresszív, cselekvésre elszánt énemet, a saját lelki nyugalmam érdekében úgy döntöttem, előbb kérdezek, mint cselekszem.

  Bátyámnak vettem egy iPhone SE2020-at augusztusban. Tegnap a szolgáltató letiltotta.
  Nekem 3 dolog áll rendelkezésemre, mint tudás:
  - Az eredeti tulaj telefonszáma,
  - A helyszín, ahol találkoztunk,
  - Nagyjából a kinézete.

  Az lenne a kérdés, mit tudok ilyenkor tenni? Mit érdemes megpróbálni, milyen sorrendben?
  Előre is köszönöm a segítséget!

  Mr. Y 10 hónapja 25

 • Motoros sztorik #02

  A két napos index csere

  Legutóbbi sztorit azzal zártam, hogy átültem egy XF-650 típusú Suzuki FreeWind-re. Ez a történet pedig azt meséli el, hogyan generált egy irányjelző meghibásodása kétnapos munkát.

  Történt ugyanis, hogy ismét Visegrádra gurult a család. Nem, most nem volt semmi malőr, ám hazafelé, mikor elváltunk Édesapáméktól, jelezték felém, hogy a jobb hátsó irányjelzőm bizony nem működik. Mit volt mit tenni, hazáig utasom, vagyis feleségem vette át a jelzőrendszer szerepét. Mivel későre járt, a munka csak másnap kezdődött meg.

  Első nap

  Azt már a gép megvásárlásakor láttam, hogy nem a gyári irányjelzők vannak rajta. 3 csavart jellett eltávolítani a búra leemeléséhez, és akkor jött a szembesülés: Nem az izzó ment tönkre. Ugyanis a komplett izzófoglalat le volt szakadva, mind a két vezetékről, ezt máig nem értem. Nem gondoltam valami túl nagy költségű dologra, így elmentem az indexboltba, kezemben a foglalattal. Ott rossz hírt kaptam, ugyanis az átszerelt irányjelzőm izzófoglalata nem volt sztenderd, így olyan foglalat, ami kompatibilis volt az izzóval, nem fért volna be. Tehát nincsen!

  Folytatás...

  Mr. Y 1 éve 0

 • Július 01-től ÁFÁ-t mindenre!

  Én megértem, hogy kizsákmányolt népünkről Hazánk felsőbbjei még több bőrt akarnak lehúzni, de a tegnap délután történt eset azért kiborító.

  Törvényt hoztak, miszerint 2021 Július 01-től minden külföldről rendelt tételért (akár 1 USD az ára, akár több) áfát kell fizetni, 150 EURÓ felett pedig VÁM-ot is. Tiszta sor, fel lehet fogni. DE! A pofátlanságnak is van határa (avagy a fóf*sznak is van vége!).

  Történt ugyanis, hogy kaptam egy értesítőt, miszerint csomagot vehetek át a helyi Posta hivatalban. Ez már megszokott volt, noha bosszantó, mert eddig 2021-ben nem fordult olyan elő, hogy házhoz hozták volna, holott házhozszállítást fizettem. Már-már törzsvendég vagyok a Postán :)

  Ez az értesítő azonban más volt. Írták ugyanis, hogy 150 HUF lesz rajta az áfa, amit be kell fizetni. Utána jártam a dolgoknak, egy kemény 699 HUF tételről volt szó, házhozszállítással együtt lehetett ~1300 HUF.

  Bementem a Postára. Azt mondja nekem a hölgyemény, 950 HUF lesz. Mondom mivan?
  Azt mondja, hogy ugyan 150 HUF az áfa, de 799 HUF a VÁM kezelés. Egy picit eltorzult az arcberendezésem, hogy többet fizessek be, mint a rendelt cucc értéke. Sőt, maga a VÁM kezelés többe kerül, mint ami lapul a csomagban. Hát kérdezősködtem.

  Folytatás...

  Mr. Y 1 éve 89

 • Segítség, megloptak!

  Komolyan. Ez tényleg segítség kérés.

  Történt ugyanis, hogy múlthét szombaton a Jófogás nevű Online piactéren kinéztem magamnak egy gépet. Az eladóval folytattunk pár levélváltást, a köztünk lévő távolság végett a futárszolgálatra esett a választás és Ő ragaszkodott az előre utaláshoz. Én nem.
  Azonban hajthatatlan volt, nekem pedig nem állt módomban elszalasztani egy ilyen lehetőséget, így miután elküldte nekem fényképeken a Személyi igazolványának és Lakcímkártyájának mindkét oldalát, belementem a dologba. Először PayPal-t akartam használni, mert azt ismerem és tudom, hogy ha baj van, Ők intézkednek.
  Amit viszont nem tudtam, hogy Pay-Pal-ról nem lehet mezei bankszámlára utalni, csak sajátra.

  Ekkor történt kettőnk között egy telefonbeszélgetés.

  Így elkövettem azt a végzetes hibát, hogy előre utaltam (Bankon belül). Köszönöm, nem kérek kioktatást, azt már megkaptam magamtól!

  Azt követően, hogy az eladó maga is megerősítette a pénz beérkezését, megkértem, hogy ha feladja a csomagot, írja meg nekem a nyomkövetési számot. És itt kezdődött a történet igazán.
  Az eladó annyit válaszolt, hogy: Csak előre utalást követően adom fel, előbb nem!

  Folytatás...

  Mr. Y 2 éve 166

 • Intel VS AMD Vélemények

  Sziasztok!

  Érdekelne a véleményetek, egy felmérés keretében. Intel VS AMD a téma, felhasználási kör pedig Játékok!
  Sokfelől hallom ugyanis, hogy játékra csak AMD, ellenben bármely random keresőben (piaci) rákeresek csak arra a kifejezésre, hogy Gamer PC, 21:4 az átlag arány Intel : AMD viszonylatban, azaz a Gamer PC piac 84 %-a Intel.
  A felmérésben nem érdekelnek pontos konfigok, csak a vélemény, illetve hogy ki mit tapasztalt!

  Előre is köszönöm a véleményeket!

  Mr. Y 2 éve 37

 • Type-C vs Lightning - Pro/Kontra

  Régóta foglalkoztat a téma, így összegezem a gondolataimat.
  Sok helyről lehet hallani, leginkább az internetes médiában, hogy több gyártó, állam és szervezetek akarják rávenni az Apple céget, hogy mobiltelefonjaikban használják ők is a Type-C USB-t, ezzel univerzálissá téve a töltőportot.
  A válasz azonban mindig nemleges volt. Ez az írásom arról szól, hogy miért akarja mindenki rávenni az almás vállalatot erre a lépésre, illetve, hogy az említett cég miért viszakozik.

  Az Apple, mint olyan, sosem közösködött. Sosem használt Mini- vagy MicroUSB-t, inkább saját csatlakozókat tervezett, melyek a 4S szériáig inkább hasonlítottak egy elfeledett Nokia töltőjére, mint a konkurens cégek addigi univerzális megoldásaira, viszont többet is tudott. Legalábbis képes volt egyszerű dokkolásra audió-eszközökhöz.
  Az 5-ös szériával azonban megjelent egy újfajta csatlakozó, ez volt és van a mai napig: Lightning. A csatlakozó, melyet már nem kellett forgatni, bárhogyan elfogadta az adott eszköz és hibátlanul is működik. Ekkor 2012-t írtunk.
  A konkurenseknél is fejlődni kezdett a csatlakozó, itt jött képbe a C típus, ismertebb nevén a Type-C. Ez 2016-ban lett először elfogadott szabvány.

  Folytatás...

  Mr. Y 2 éve 14

 • ATM-ek és mögöttes szervek!

  Egyszerűen ki kell írnom magamból, mi történt. Na nem azért, mert egyedi eset lenne, hanem azért, ahogyan baktattam a megoldás felé vezető úton.

  Személy szerint nem szeretem a számlámon tartani a vagyonomat. Egyfelől nem bízok a bankokban, másfelől ha van a számlámon egy kis zseton, képes vagyok bármilyen hülyeséget megrendelni az internet világából.

  Így amikor jelezte felém főnököm, hogy utalt, vidáman ugráltam el a megszokott ATM-ig, hogy kezembe foghassam előző havi munkám gyümölcsét, mint ahogyan azt teszem minden hónap elején. Csak most nem ment minden terv szerint.

  A kártyát beraktam, PIN pipa --> Add ide a pénzem!
  Már a leszámolás folyamata ment, mikor egy hirtelen villanás, a gép elsötétül, majd visszatér minden pár másodpercet követően, és... Üdvözlöm! Kérem helyezzen be egy kártyát!

  Lefagytam. Én is, nem csak a gép. Se pénz, se kártya.

  Próbálkozás Level 1

  Felhívtam a bankot. Igaz ugyan, hogy 10 perc kellett, mire elnavigáltam egy ügyintézőig, de azt meg kell hagyni, jól felépített rendszerük van és hallható is, amit a robotasszony mond.
  Elmeséltem a történteket, a megnyugtató válasz pedig az alábbi volt: Az elkövetkező 2 hétben valamikor ürítik és eljuttatják a bankomba, ahol át tudom venni majd.

  Folytatás...

  Mr. Y 2 éve 99

 • Motoros sztorik #01

  A Felejthetetlen nyaralás

  Előzmények:

  Édesapám kb 9 évvel ezelőtt betolta műhelyébe addigra már 20 éve használt Jawa 350 TYP 634-es típusú, cruiser-re átalakított motorját és nem hozta ki többet.
  3 évvel ezelőtt szintén Ő megvette álmai gépét ennyi év kihagyás után, egy Yamaha Virago 535-ös chopper-t.
  2 évvel ezelőtt bátyám letette az A kategória vizsgát, elővette az öreg Jawa-t és felújította.
  1 évvel ezelőtt bátyám átszállt egy CB400-as Hondára, a Jawa pedig visszakerült a műhelybe.
  Idén letettem az A kategória vizsgát és elővettem a vén vasat. Átalakítottam és megcéloztunk egy családi nyaralást, 5 személy, csak motorok. Szüleim, bátyám, feleségem és végül én. 3 nap volt a cél.

  Indulás:

  Feleségem édesanyámmal mindent megterveztek, a szálláshely 120 km-re lett volna, de a tervek szerint egy 190 km-es túrára lett volna kinyújtva, érintve pár programot (Nagykovácsi, Esztergom, stb.) és cél volt minél több szerpentin, erdős táj.
  Az indulás viszont elcsúszott 3 órával, így még otthon kellett útvonalat módosítani, tudtuk, pár program kimarad - ekkor viszont még nem tudtuk, hogy szinte az összes...

  Folytatás...

  Mr. Y 2 éve 7

 • Avatto B033 - Billentyűzetek királya

  AVATTO. Mi is jut erről eszünkbe? Szinte biztos vagyok benne, hogy senkinek semmi.
  Pedig létező gyártó és termékei koránt sem rosszak, viszont mégis ismeretlen. Ezen bemutatót azért írom meg, mert a gyártó nem teljesen őszinte a vásárlókkal, de ez nem baj! A miértekről később.

  Mérete csupán 304,4 x 97,95 x 8 mm

  Mi is ez? Ahogy a képen is látszik, egy három részből álló, összecsukható, hordozható Bluetooth-os billentyűzet. Plusz egy TouchPad.
  Nekem angol kiosztással érkezett, ráadásul UK formátumban, ami azt jelenti, hogy kevesebb rajta a billentyű, mint egy átlag hazai kiosztásún. A képen látható, hogy a sok fehér felfestés mellett rengeteg kék is található, ezek mind Fn gombbal elérhető funkciók, ezeket később jobban is kifejtem.

  Összcsukásnál 8 darab mágnes gondoskodik arról, hogy ne nyíljon ki.

  TouchPad

  Folytatás...

  Mr. Y 2 éve 10

 • KonzolVilág - Zsák, de hol a folt?

  KonzolVilág:
  Második alkalommal rendeltem most tőlük. Az első is egy rémálom-procedúra volt, mert mire sikerült elmentetni a Weboldalukkal az adataimat, addigra kétszer fordult át a telihold. Akkor éppen itthon voltam, úgyhogy ide vártam a csomagot.

  1:
  A csomaggal azonban elcsúsztak, nem küldték ki időben, így aznap hozták, amikor már dolgoztam. Megkíséreltem felhívni őket, hogy címváltozás legyen, de a telefon felvételét követően olyan sípolás vette kezdetét, ami már 10 másodpercet meghaladva maradandó halláskárosodást okoz. Szerencse a dologban, hogy húgom otthon volt, át tudta venni.

  2:
  Ismét rendeltem tőlük. E-mail-ben ezúttal kaptam csomagszámot is a nyomkövetéshez, de azt a GLS rendszere nem találta, holott Link-ként szerepelt (később kiderült, a kód hibás volt, amit kaptam). Mivel a KonzolVilág Weboldala minősíthetetlen, ezért fél napos könyörgés árán sem sikerült címet változtatni és átkéretni a céghez, így ismét otthoni címemre küldték.

  Folytatás...

  Mr. Y 2 éve 16

 • Életem jegyzetei

  Természetesen, digitálisan.

  Nem vagyok éppen egy ma született kopasz, de idősnek sem érzem magam, mindazonáltal azt elmondhatom, hogy rengeteg dolgon mentem már keresztül. Azonban mindez nem ide tartozik!

  Ez a történet akkor kezdődött, mikor életkorilag elértem az iskoláztatható szintet. Szüleim, tekintettel arra, hogy milyen adottságokkal voltam ellátva már akkoriban, egy távoli suliba küldtek, ahonnan csak hétvégén látja viszont az ember a családját. A kapcsolattartás azonban fontos volt, így testvéreim közül először én kaptam mobiltelefont.
  Na nem kell elképzelni a legmodernebb eszközöket, valahonnan szereztek egy félig halott példányt. Következő tanév kezdetét már nem élte meg, ezért jött egy újabb, egy évet megélő darab. Jómagam mindig vigyáztam eszközeimre, azonban mint írtam korábban, nem voltak újak. A ranglétra tekintetében ez úgy működött, hogy szüleimtől örököltek bátyámék, tőlük pedig a húgom és én.
  Mindennek az a lényege, hogy szinte évente volt másik telefonom, és szerény meglátásom alapján ez vezetett a jelenlegi helyzethez is. Ahhoz, hogy keressem a tökéletest.

  Folytatás...

  Mr. Y 2 éve 2

 • Sprinter, avagy hogyan hárítsd a hülyeséged

  Korábban írtam már egy nyers kritikát az egyik futárszolgálat megbízhatóságáról, azonban ez a mostani eset szerintem még azon is túltesz. A címben szereplő céggel volt ez a történet, ami ott kezdődött, hogy a feleségem külföldről rendelt valamit, aminek szállítását ők biztosították a határzárak végett. Így a futár maga ajándék volt, csakhogy a lakás címe volt megadva, ami ilyenkor általában a postai hivatalnál landol, így kényelmesen át lehet venni munka után, de így elkezdödött az ördögi kör...

  Hétfő: Reggel 8-kor jön egy E-mail, hogy aznap 9-12 között érkezik a futár. Mivel nem számítottunk futárra, azonnal tettem egy bejelentést a hivatalos űrlapjukon keresztül, ahol az általuk felsorolt listából tárgyként a cím módosítása rublikát jelöltem meg, annak reményében, hogy sikerül átkéretni (6,1 km).
  Erre semmi reakció nem volt, viszont nem is jött a futár... egészen 13:10-ig. Akkor ugyanis hívta a feleségemet, hogy ott van. Lévén nem volt otthon senki, így nem tudtuk átvenni. Majd holnap...

  Folytatás...

  Mr. Y 3 éve 7

 • Emlékszik erre valaki?

  Sziasztok!

  Itt főleg az idősebb korosztályt jelölöm meg, mint fő közönség eme kérdés megválaszolásában.

  Pár évvel ezelőtt Édasanyám unszolására felkerekedtünk és lementünk Tihanyba a Levendula fesztiválra. Ott találkoztam vele.
  Édesapámmal és akkor még barátnőmmel mentünk, hogy amíg a csajok elszagolgatják a napot, én se unatkozzak. Meglepetésünkre nem csak a Levendula volt a középpontban. Hanem rengeteg stratégiai és logikai játékot lehetett játszani, az asztali változattól a 10 méteres Sakkig, szinte minden volt. És ott volt ez is.

  Egy játék, aminek elfelejtettem a nevét és sehol nem találom. Azt mondták róla, a Sakk elődje volt. Bár sok köze nem igazán volt hozzá.

  Sajnos elég régen volt, így nem emlékszem a pontos körülményekre és szabályokra, de azt tudom, hogy a két fél nem egyenlő volt. Az egyik fél a pálya közepén katonáival körbevette a királyát, másik fél pedig mind a négy sarokból támadott, király nélkül. Ez volt a kezdő pozíció. Ha jól emlékszem, a bábúk úgy mozoghattak, mint a Bástyák a Sakk táblán (vagy különbözőek voltak?) és úgy tudott levenni az egyik fél a másiktól, ha annak egy bábúját Malom szerűen két irányból közrefogta. Vagy 8x8-as vagy 9x9-es volt a pálya.

  Sajnos csak ennyi maradt meg belőle. Tudja esetleg valaki, hogy miről írok? Nagy segítség volna!

  Mr. Y 3 éve 3

 • Napi jókedv

  Sziasztok!

  Ma fel akartam hívni az eMag Magyarország telefonos ügyfélszolgálatát, persze nem vették fel, ahogy eddig szinte soha...
  No mindegy, nem ez a lényeg. Hanem, hogy a Samu új rendszere (nem tudom, más eszközökön is így van-e) a hívószámhoz egy "okos kijelzés" funkcióval társít egy nevet is. Ez gyakran volt hasznos eddig számomra, bár szerintem itt akadna vita ezen a személyiség kiadása miatt...

  De a legdurvábbat ma írta ki, az eMag Magyarország vezetékes telefonszámára:

  Mr. Y 3 éve 2

 • KDenLive, avagy szivat a Technika

  A KDenLive egy komolynak mondható videó szerkesztő, minden asztali platformra. Jómagam is előszeretettel használom, minden videómat ebben vágom össze mind Win10, mind Linux alatt.

  Valójában ez egy segítség kérés olyanoktól, akik ismerik ezt a programot.
  Benne vagyok éppen egy project-ben, amiben eddig kb 5-6 munkaórám van, amikor a program gondol egyet és nem hajtja véghez az utasításomat.

  Ezen szokott segíteni egy újraindítás, meg is tettem. A látvány, mikor megnyílt, borzasztó. És egyben lehetetlen.
  A gép újraindítását követően a helyzet változatlan, korábbi project visszanyitásánál nincsen probléma. Szemléltetem a gondot:

  Kijelöltem a kritikus dolgokat. A program külön kezeli a videót és annak hangsávját, ezek együtt mozognak, de külön módosíthatóak. Valamiért betöltést követően (akárhány alkalommal) a két sáv elcsúszott egymástól, nem is kis mértékben. Továbbra is együtt mozog, de elcsúszva. Ez egyenesen lehetetlen kellene, hogy legyen. A képeken a vonalak jelzik, minek mivel kellene találkoznia.

  Folytatás...

  Mr. Y 3 éve 3

 • Kospet Optimus PRO - Sok telefon megirigyelné

  Bemutatásom tárgya egy Kospet Optimus Pro SmartWatch, amely kiemelkedik társai közül, nem is kicsit. De ne szaladjunk így előre, kezdjük el rendesen a bemutatót.

  Előzmények Ugord át, ha nem érdekel

  Korábban volt két "okosórám" is, melyeknek alap rendszerük volt, 1,56 hüvelykes képátmérőjük, és a telefonáláson kívül nem értettek semmihez. Ahogy telt-múlt az idő, az első eszközben megfáradt az akkumulátor, a másodikat pedig sikerült több darabra törnöm egy testvéri civakodás alkalmával, bátyámmal karöltve. Ez után váltottam vissza rendes "okos"telefonra, majd ismét, ismét és még tehetnék pár ilyen szót ide, de egy a lényeg: korábbi bemutatóim alanyai azóta kerültek hozzám.
  Idén áprilisban a megjelenés napjára vártam, de késett két napot a Huawei P30 Pro telefonom, mely az egy évvel korábbi csúcsszériát volt hivatott váltani ugyan ettől a márkától. Azonban hamar jött a felismerés, ami mindent megváltoztatott. Hobbi fotósként nem voltam teljesen elégedett a készülékkel és arra lettem figyelmes, hogy egyáltalán nem használom. Addig a pontig párhuzamosan 4-5 készüléket nyüstöltem, de ennek vége lett. Egyszerűen nem érdekelt tovább a telefon nyomkodása.

  Folytatás...

  Mr. Y 3 éve 28

 • Manapság ez jár, ha hűséges vásárló vagy

  Megosztom veletek egy kis történetet, egyben szeretném ezt égbekiáltásként is kitenni, segítség reményében, leginkább, hogy kihez forduljak...

  Történetem 10 évvel ezelőtt kezdődött, akkor leltem rá az egyik, akkor még nem elterjedt kínai webáruházra, a DealExtreme (ma már csak DX) oldalra. Bár tisztában vagyok vele, hogy ez az oldal is egy online piactér, vagyis nincs központi eladó, belevágtam a rendelésekbe. Az elmúlt tíz évben rengeteg alkalommal és igen sok mindent vettem ott, ha volt is apróbb malőr, a rendszergazdák kézben tartották a dolgokat. Egészen mostanáig...

  Történt ugyanis, hogy megtetszett egy okosóra az oldalon, melyet meg is rendeltem. Az óra 2 in 1 eszköz lett volna, mivel kivehető headset maga a fej része, mint a Huawei TalkBand 3 esetében, csak a kiszemeltem többet tudott, ráadásul olcsóbban, hiszen itt csak 51 Amerikai Dollárt fizettem.

  Első nap

  Nagyságrendileg egy hónap múlva jött a postás, de a csomagbontás elszomorított. Nem az a készülék volt benne, amit én rendeltem. Rákerestem az oldalon, és valóban árulják az érkezett típust is, annyi különbséggel, hogy az egy 15 Amerikai Dollárba kerülő gyerekjáték.
  Szinte azonnal rákerestem az eladóra, és megírtam neki, hogy valószínűleg hiba történt a termék összekészítésénél, mivel nem a megrendelt terméket kaptam meg. Küldtem hozzá fényképet is.

  Folytatás...

  Mr. Y 3 éve 35

 • Huawei P30 Pro

  Megérkezett

  Tűkön ültem már, március közepe óta, hogy végre jöjjön el az április elseje és meghozza a futár a készüléket. Előrendeltem a Huawei-től, elsején egész nap néztem a cég kapuját (mert oda kértem), de semmi... Másnap ismét... Viszont, ahogy a mesékben lenni szokott, harmadnapra (szerda) telefonált is a futár délelőtt, hogy meghozta.

  P20-as modellem leváltására érkezett, melyet szintén áprilisban vettem meg, csak azt tavaly.
  A csomag átvételekor nagyon nehéznek tűnt a telefon. Vagy a csomag további tartalma, de az akkor és ott engem nem érdekelt. Nem is haboztam sokat, amint felértem az irodámba, szét is téptem a csomagolást. Külölbelül, mint kisgyerek a karácsonyi ajándékot... és tényleg, egész nap ezzel játszottam.

  A szokásos fehér kartondoboz, méreteket tekintve alig nagyobb valamivel, mint a P20-as doboza. A doboz fedélen felül kapunk egy arany behatást keltő Huawei logót, középen azonos stílusban a márka és típusjelzést, alul pedig a Leica embléma mellett a QUAR CAMERA jelzőt. A doboz két hosszanti oldalán szintén megláthatjuk a fedlap középre zárt szövegét, rövidebb oldalain pedig információ-matricákat, hogy egészen pontosan mire is lehet számítani. De ez utóbbiról később. A fehér téglalap alján szintén csepegtetnek információkat, de ott magáról a gyártóról.

  Folytatás...

  Mr. Y 3 éve 17

 • Mi volt ez, Google Chrome?

  Ma meló közben fel volt nyitva a laptop és meg volt nyitva a böngésző.
  Egyszer a szemem sarkából arra lettem figyelmes, hogy random villogni kezd a megnyitott ablakokat jelző sávban, pár pillanatra, majd eltűnt. Az előzményekben elkaptam a bestiát;

  Ez micsoda? Tudja valaki?

  Mr. Y 4 éve 16

 • Xiaomi Redmi Note 5 PRO - Maga sem tudja...

  Ezen bemutatóm alanya a címben említett tenyér-számítógép, mely rendkívül masszív hardverével és igencsak olcsó árával érte el, hogy foglalkozzak vele.
  A készülék, szintén csak az árához képest magas minőségű megjelenítéssel rendelkezik, annak ellenére, hogy nem követi a mai divatot, nem törekszik teljes előlap-képernyő arányra és NEM tartamlaz Notch-ot, ez utóbbi a sztereotípiákkal ellentétben tisztázandó; nem elvesz a megjelenítő hasznos felületéból, hanem hozzáad ahhoz!
  Ennél a készüléknél azonban vaskos keretekhez kell igazodnunk, bár ha a méreteit vesszük viszonyítási alapnak, akkor kell is ez ide.
  Doboza, illetve annak tartalma el is tér, meg nem is tér el a mai átlag csomagolásoktól. Mivel egy olcsó árkategóriáról beszélünk, nem kell sokra számítani.
  Megjelenése egy narancssárga doboz (már a szívembe lopta magát, pedig ki sem nyitottam még), leemelhető fedéllel. A doboz tetején jobb felül megkapjuk a MI jelzést, majd alulra került a REDMI NOTE 5 felirat. A doboz két hosszanti oldalán szintén szerepel az utóbbi felirat, de itt társul egy Global Version is, ami megnyugtat minket, hogy az eszköz Kínán kívül is műkörni fog. A doboza kívülről (leszámítva az alját) nem árulja el, hogy a PRO verzióval van dolgunk.

  Folytatás...

  Mr. Y 4 éve 13

 • CUBOT MAGIC - Elvarázsolt

  Ez egy nagyon rövid bemutató lesz. Ez a cikk majdnem egy éve készült el, csak valamiért nem lett kitéve...

  A negyedik Cubot, amit eddig vettem és ebből egyből kettőt. Innen is látható, hogy számomra bebizonyította már ez a márka, hogy érdemes vele foglalkozni. Minden terméke roppant olcsónak mondható, emellett ha hardveres szinten nem is, kinézetileg és dizájn tekintetében is próbálnak a prémium minőségre törekedni, csak mindezt műanyagból. Ez a tavalyi modell (megjegyzem, tavaly is vettem) kellően fel van már készítve a mai kor átlag felhasználói követelményeknek. De erről majd később.
  Doboza egy egyszerű leemelhető fedéllel rendelkező fehér karton, mely kibontásakor szembe találkozunk a készülékkel és a maga 145×71×9,3mm-es méreteivel és 160g súlyával. A csomag tartalma a továbbiakban is csak hófehér dolgokat tartalmaz, mint a leírás, egy szilikon tok, egy MicroUSB-USB átalakító kábel és egy töltő, mely egy egyszerű 5V 1Ah-s egység... azonban az mégsem egy egyszerű töltő. Minden eddigi Cubot telefonom esetében ugyan azzal találkoztam; A készülék a saját töltőjével viszonylag hamar képes feltölteni, azonban más töltőkkel kín kivárni. És más eszközt ez a töltő szintén olyan lassan tölt. Úgy tűnik, ez a Cubot egyik védjegye.
  A doboz ezzel ki is fújt.

  Folytatás...

  Mr. Y 4 éve 3

 • Huawei P20

  Régen jelent már meg bemutatóm, de most terveim szerint özönleni fognak. Lássuk az első példányt ebből az évadból;

  Szolid méret, hatalmas kijelző és visszafogott notch – ez jellemzi leginkább a készüléket.

  A Huawei aktuális csúcskollekciójának középső példánya, a P20 kerül most bemutatásra. A széria három üdvöskéje nem csak hardverben, de méreteiben is különbözik, nem beszélve a kinézetükről.

  Doboza egy egyszerű fehér tégla, ellátva aranyozott karakterekkel, mely a márkát, annak szimbólumát és a Leica kamerarendszert reklámozza. A doboz oldalain van információmatrica, egy másikon a modell megnevezése aranyba vésve, alul pedig még több információ.

  A doboz tetejét leemelve megpillanthatjuk magát a készüléket, mely egy vékony műanyag tálcában pihen. A tálca alatt egy karton doboz rejlik, mely magába foglalja a SIM tűt, egy rövidebb és egy vaskos leírást, illetve egy áttetsző szilikon tokot, mely egy selyem tapintású vékony nejlonba van rejtve. Ezt kiemelve egy nagyobb rekesz van, amiben található a gyors-töltő, mely 5V 2A, vagy 4,5V 5A, avagy 5V 4,5A töltésre képes.

  Folytatás...

  Mr. Y 4 éve 0

 • WWA Futárszolgálat

  Ez a cikk egy nyers kritikának készült. Azért ide rakom fel, mert a saját oldalukon nincs lehetőség vásárlók könyve kitöltésére.

  Online rendeltem egy belföldi cégtől, azonnali postázás címszóval egy terméket. Illetőleg kettőt, két apró dolgot. Ez egy pénteki nap délelőttjén történt, nem is számoltam vele, hogy hétfőnél előbb bármit is kezdenek a leadott rendeléssel. Kártyával fizettem, az összeg még abban az órában távozott az egyenlegemből. Eltelt a hétvége, kivártam a hétfőt, a rendelési állapot azonban még kedd reggel is Csomag összeállítása volt.
  Kedd reggel telefonáltam és tájékoztattam az üzletet, hogy mit jelent az azonnali postázás, illetve hogy mi tart már ötödik napja azon két apróság becsomagolásán. Rövidesen visszahívott, hogy szerdán felveszi a futár. Méghozzá a WWA futárszolgálat. Én életemben nem hallotta még róla, de nem vitatkoztam. Egy próbát megér...

  Szerda reggel kaptam meg a bolt felől az E-mailt 09:08-kor, miszerint a futár átvette. Kaptam hozzá nyomkövetőt is. Ránéztem és úgy látszott, használt a noszogatás,, mert még kedden délelőtt 11:05-kor regisztrálva lett a rendszerben. A nyomkövető aktuális állapota még akkor is azt írta, hogy Regisztrálva a rendszerben, miután a futár felvette a csomagot. És itt jutottunk el odáig, hogy a Folyamatosan frissülő nyomkövetés már nem igaz.

  Folytatás...

  Mr. Y 4 éve 11

 • Cubot S500

  Átugrotta a lécet, ez a CUBOT is 100%-ot teljesített! Pedig a vele szemben lévő elvárásokból sok volt, társai miatt...

  Bevezetés, dobozolás

  A harmadik Cubot, amivel PC - user kapcsolatot építettem ki, mind közül a legjobb. A második termékről (One Turbo) nem lesz teszt!

  Nos, kezdhetjük azzal, hogy mivel is állunk szemben. Egy felsőkategóriás modellel? Hát, habár az alja, de ez már ott van. Márkát tekintve egy kínai cég, a CUBOT remekműve a készülék. A Cubot egy mára rendkívül széles körben ismert, sőt, elismert márka, annak ellenére, hogy egy fiatal cégről van szó. Mégis, már egy elvárt minőség van vele szemben. Ezen cég S szériájából az 500-as típusnévre hallgató modell van most a kezemben.

  Külsőre nagyon hasonlít, sőt, konkrétan 1-1 mm eltéréssel megegyezik az X17s modellükkel, az X16-tal, és talán még akad 1-1 modell, melyekkel azonos, már a hátlapi biometrikus érzékelőt leszámítva. Az S550-es pedig habár így néz ki, és tudását tekintve sem komolyabb oly mértékben ennél (max. a PRO, ott hozzáadódik +1 giga a RAM-hoz), az mégis 0,5 collal nagyobb képátlóval rendelkező megjelenítővel van felszerelve. De ha már hasonlítgatás és első benyomás...

  Doboz, és annak minden tartozéka

  Folytatás...

  Mr. Y 5 éve 4

 • Yotaphone 2

  Az Oroszok két oldala

  Ebből a konkrétan különleges készülékből eleddig négyféle modellt különböztethetünk meg. Ezek számozása YD201, YD205, YD206 és C. Mit rejtenek ezek és mi jöhet ezután?
  A Yotaphone 2 eszközt megelőzte a Yotaphone 1-es készülék. Egy új ígéret volt a világnak, mely csodálkozással látott napvilágot. Ez nem mindennapi eszköz volt, ugyanis a készülék hátlapján, mely a kamerát, a Flash villanót és egyes készülékek esetében további kicsi ínyencségeket leszámítva csak a pusztaság maradt, itt ennél a készüléknél volt további egy ínyencség, ami nem volt kicsi. Ez egy másodlagos képernyő volt. Egy EPD technológiás, levilágítatlan, energiatakarékos és hardverkímélő E-ink képernyő. Aztán jött ez…
  A Yotaphone 2, mi említve volt a bevezetésben, négy szériában jelent meg. Oly sok különbség nem akadt, még az is közös bennük, hogy mind 2014-ben jött ki. A YD201-es modell az eredeti, Orosz kiadás, mely mindent adott, amit adni kellett. A YD205 típusszámú széria egy ritka, konkrétan kis számban megjelent változat volt, mely lényegesebb különbséget nem mutatott a YD201-es modellhez képest, csak volt. A YD206-os kiadás már más volt. Ez egy nagyobb számban debütált széria volt, mely a Kínai gyártósorokról gurult a vásárlók kezébe, kedvezményes áron, ugyanazon erős hardverrel belsejében, viszont ezért cserébe az LTE sávszélességről le kellett mondanunk. A C széria kapható volt fehérben.

  Folytatás...

  Mr. Y 5 éve 0

 • Lenovo Yoga Tab 3 - 8.0

  Komoly hardver és igen gyenge teljesítmény

  Igen, ez jellemzi legjobban ezt a gépet. De nem is csoda, ha egyszer egy komoly hardvert akarnak vágni a vásárló tömeg közepébe piti összegekért, hát azon meg is látszik. Csakhogy itt nem az átlagos helyzetet tapasztaljuk, hiszen az összeszerelés teljesen rendben van...

  De ne szaladjunk ennyire előre, nézzük is meg először, miről is van szó;

  Most, hogy láttuk, lehet kritizálni...
  Na jó, akkor haladjunk abban a tisztességes sorrendben, ahogyan eleddigi bemutatóimat példaként hozhatom. Van bőven a gépen látnivaló, konkrétan hasznosabb szobadísznek, mint más egyébnek :) .
  Kezdetnek vegyünk egy-két pillantást a készülék dobozára és annak tartalmára. Engem már azzal megnyert, hogy narancssárga. Ne csak írjak róla, lássátok magatok is;

  A 4 alapvető használati mód feltüntetése. Lesz még róluk szó.

  Folytatás...

  Mr. Y 5 éve 0

 • Samsung Galaxy S7

  "Valaki mondja meg, miért ilyen?"

  Hát, hol is kezdjem?... Nem kertelek, egy egybe kijelentem, hogy az S sorozat eleddigi legrosszabb termékéről van szó. Persze, most jöhetne mindenki, hogy hogyan mondhatok egy ilyen csúcs hardwerrel rendelkező eszközre ilyet, de ha kitartóan olvassátok ezen bemutatómat, be kell látnotok, igazam van...

  Oké, elkezdem, mint szoktam, legyen ez is korrekt. Aztán időnként megkapja a magáét. De előtte leszögeznék egy-két dolgot;
  - Nem fogok bemutatni Benchmarkt tesztet, aki járatos a témában tudhatja, hogy lefizeti a Samsung is a fejlesztőket a magasabb pontszám érdekében.
  - A képek homályosak. Javarészt igen. De legfőbbként szándékos. A Cubot S500-as készülékről készített bemutatóm alkalmával jegyeztem meg, hogy roppant fényképezhetetlen a készülék, mert a középső matt szürke ötvözet a vakut is elnyeli, ám az elől-hátul sima plexi brutálisan tükrözi a valóságot. De ennek a készüléknek sikerült rádobnia egy lapáttal; Az ívelt plexikkel. Gyakorlatilag nincs a készüléken egyenes felület. Ez használat közben oly mértékben nem zavaró, ha nem napon vagy, illetve a fogása némiképp kényelmesnek mondható emiatt, de fényképezni... Se vele (erre később kitérek), de Őt magát sem lehet.

  Folytatás...

  Mr. Y 5 éve 0

 • Samsung Galaxy S5

  Határozott állításom, hogy ez a készülék a Samsung eddigi legjobb terméke. Még ma is. Inkább úgy fogalmaznék, hogy főleg ma (2016). Persze csak ha azt nézzük, hogy az elmúlt két évben (mióta ezt a készüléket kiadták) mit is szart, mármint szórt piacra a Koreai vállalat. Mert ez a termék sokak szerint elavult...

  ...de jobban belegondolva mégsem. Én nagyon örülök annak, hogy csak most, egy Galaxy S6 Edge (garantáltan nem lesz teszt, bár ez is felülmúlja az S7-et, de nézzük a két végletet most; Az elkövetkezendők során a legújabbat, vagyis az S7-et, most pedig a legjobban, vagyis ezt!) és egy S7-es mély-ismerete után kaparintottam csak kézbe ezt a készüléket. Mert ezek után merem bátran állítani az előszóban taglaltakat. Nézzük, mit mutat és mit tudhatunk a termékről?!

  Egy külsőleg szép, elegáns darabot láthatunk. A készülék minden oldalán van valami történés. Hogy ez jó-e vagy sem, döntse el mindenki maga. Leggyakoribb kapható színei a fehér és a fekete (sötétkék), egyedieket meg csináltatni lehet. Elölről egy teljesen fedő plexit láthatunk (két kivágást leszámítva), kellően fényelnyelőt, hogy ne csillogjon drasztikusan, de nem matt. A plexi egy III.

  Folytatás...

  Mr. Y 5 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.