2019. július 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Manapság ez jár, ha hűséges vásárló vagy

  Megosztom veletek egy kis történetet, egyben szeretném ezt égbekiáltásként is kitenni, segítség reményében, leginkább, hogy kihez forduljak...

  Történetem 10 évvel ezelőtt kezdődött, akkor leltem rá az egyik, akkor még nem elterjedt kínai webáruházra, a DealExtreme (ma már csak DX) oldalra. Bár tisztában vagyok vele, hogy ez az oldal is egy online piactér, vagyis nincs központi eladó, belevágtam a rendelésekbe. Az elmúlt tíz évben rengeteg alkalommal és igen sok mindent vettem ott, ha volt is apróbb malőr, a rendszergazdák kézben tartották a dolgokat. Egészen mostanáig...

  Történt ugyanis, hogy megtetszett egy okosóra az oldalon, melyet meg is rendeltem. Az óra 2 in 1 eszköz lett volna, mivel kivehető headset maga a fej része, mint a Huawei TalkBand 3 esetében, csak a kiszemeltem többet tudott, ráadásul olcsóbban, hiszen itt csak 51 Amerikai Dollárt fizettem.

  Első nap

  Nagyságrendileg egy hónap múlva jött a postás, de a csomagbontás elszomorított. Nem az a készülék volt benne, amit én rendeltem. Rákerestem az oldalon, és valóban árulják az érkezett típust is, annyi különbséggel, hogy az egy 15 Amerikai Dollárba kerülő gyerekjáték.
  Szinte azonnal rákerestem az eladóra, és megírtam neki, hogy valószínűleg hiba történt a termék összekészítésénél, mivel nem a megrendelt terméket kaptam meg. Küldtem hozzá fényképet is.

  Folytatás...

  Mr. Y 1 hete 35

 • Huawei P30 Pro

  Megérkezett

  Tűkön ültem már, március közepe óta, hogy végre jöjjön el az április elseje és meghozza a futár a készüléket. Előrendeltem a Huawei-től, elsején egész nap néztem a cég kapuját (mert oda kértem), de semmi... Másnap ismét... Viszont, ahogy a mesékben lenni szokott, harmadnapra (szerda) telefonált is a futár délelőtt, hogy meghozta.

  P20-as modellem leváltására érkezett, melyet szintén áprilisban vettem meg, csak azt tavaly.
  A csomag átvételekor nagyon nehéznek tűnt a telefon. Vagy a csomag további tartalma, de az akkor és ott engem nem érdekelt. Nem is haboztam sokat, amint felértem az irodámba, szét is téptem a csomagolást. Külölbelül, mint kisgyerek a karácsonyi ajándékot... és tényleg, egész nap ezzel játszottam.

  A szokásos fehér kartondoboz, méreteket tekintve alig nagyobb valamivel, mint a P20-as doboza. A doboz fedélen felül kapunk egy arany behatást keltő Huawei logót, középen azonos stílusban a márka és típusjelzést, alul pedig a Leica embléma mellett a QUAR CAMERA jelzőt. A doboz két hosszanti oldalán szintén megláthatjuk a fedlap középre zárt szövegét, rövidebb oldalain pedig információ-matricákat, hogy egészen pontosan mire is lehet számítani. De ez utóbbiról később. A fehér téglalap alján szintén csepegtetnek információkat, de ott magáról a gyártóról.

  Folytatás...

  Mr. Y 3 hónapja 17

 • Mi volt ez, Google Chrome?

  Ma meló közben fel volt nyitva a laptop és meg volt nyitva a böngésző.
  Egyszer a szemem sarkából arra lettem figyelmes, hogy random villogni kezd a megnyitott ablakokat jelző sávban, pár pillanatra, majd eltűnt. Az előzményekben elkaptam a bestiát;

  Ez micsoda? Tudja valaki?

  Mr. Y 5 hónapja 16

 • Xiaomi Redmi Note 5 PRO - Maga sem tudja...

  Ezen bemutatóm alanya a címben említett tenyér-számítógép, mely rendkívül masszív hardverével és igencsak olcsó árával érte el, hogy foglalkozzak vele.
  A készülék, szintén csak az árához képest magas minőségű megjelenítéssel rendelkezik, annak ellenére, hogy nem követi a mai divatot, nem törekszik teljes előlap-képernyő arányra és NEM tartamlaz Notch-ot, ez utóbbi a sztereotípiákkal ellentétben tisztázandó; nem elvesz a megjelenítő hasznos felületéból, hanem hozzáad ahhoz!
  Ennél a készüléknél azonban vaskos keretekhez kell igazodnunk, bár ha a méreteit vesszük viszonyítási alapnak, akkor kell is ez ide.
  Doboza, illetve annak tartalma el is tér, meg nem is tér el a mai átlag csomagolásoktól. Mivel egy olcsó árkategóriáról beszélünk, nem kell sokra számítani.
  Megjelenése egy narancssárga doboz (már a szívembe lopta magát, pedig ki sem nyitottam még), leemelhető fedéllel. A doboz tetején jobb felül megkapjuk a MI jelzést, majd alulra került a REDMI NOTE 5 felirat. A doboz két hosszanti oldalán szintén szerepel az utóbbi felirat, de itt társul egy Global Version is, ami megnyugtat minket, hogy az eszköz Kínán kívül is műkörni fog. A doboza kívülről (leszámítva az alját) nem árulja el, hogy a PRO verzióval van dolgunk.

  Folytatás...

  Mr. Y 9 hónapja 13

 • CUBOT MAGIC - Elvarázsolt

  Ez egy nagyon rövid bemutató lesz. Ez a cikk majdnem egy éve készült el, csak valamiért nem lett kitéve...

  A negyedik Cubot, amit eddig vettem és ebből egyből kettőt. Innen is látható, hogy számomra bebizonyította már ez a márka, hogy érdemes vele foglalkozni. Minden terméke roppant olcsónak mondható, emellett ha hardveres szinten nem is, kinézetileg és dizájn tekintetében is próbálnak a prémium minőségre törekedni, csak mindezt műanyagból. Ez a tavalyi modell (megjegyzem, tavaly is vettem) kellően fel van már készítve a mai kor átlag felhasználói követelményeknek. De erről majd később.
  Doboza egy egyszerű leemelhető fedéllel rendelkező fehér karton, mely kibontásakor szembe találkozunk a készülékkel és a maga 145×71×9,3mm-es méreteivel és 160g súlyával. A csomag tartalma a továbbiakban is csak hófehér dolgokat tartalmaz, mint a leírás, egy szilikon tok, egy MicroUSB-USB átalakító kábel és egy töltő, mely egy egyszerű 5V 1Ah-s egység... azonban az mégsem egy egyszerű töltő. Minden eddigi Cubot telefonom esetében ugyan azzal találkoztam; A készülék a saját töltőjével viszonylag hamar képes feltölteni, azonban más töltőkkel kín kivárni. És más eszközt ez a töltő szintén olyan lassan tölt. Úgy tűnik, ez a Cubot egyik védjegye.
  A doboz ezzel ki is fújt.

  Folytatás...

  Mr. Y 10 hónapja 3

 • Huawei P20

  Régen jelent már meg bemutatóm, de most terveim szerint özönleni fognak. Lássuk az első példányt ebből az évadból;

  Szolid méret, hatalmas kijelző és visszafogott notch – ez jellemzi leginkább a készüléket.

  A Huawei aktuális csúcskollekciójának középső példánya, a P20 kerül most bemutatásra. A széria három üdvöskéje nem csak hardverben, de méreteiben is különbözik, nem beszélve a kinézetükről.

  Doboza egy egyszerű fehér tégla, ellátva aranyozott karakterekkel, mely a márkát, annak szimbólumát és a Leica kamerarendszert reklámozza. A doboz oldalain van információmatrica, egy másikon a modell megnevezése aranyba vésve, alul pedig még több információ.

  A doboz tetejét leemelve megpillanthatjuk magát a készüléket, mely egy vékony műanyag tálcában pihen. A tálca alatt egy karton doboz rejlik, mely magába foglalja a SIM tűt, egy rövidebb és egy vaskos leírást, illetve egy áttetsző szilikon tokot, mely egy selyem tapintású vékony nejlonba van rejtve. Ezt kiemelve egy nagyobb rekesz van, amiben található a gyors-töltő, mely 5V 2A, vagy 4,5V 5A, avagy 5V 4,5A töltésre képes.

  Folytatás...

  Mr. Y 1 éve 0

 • WWA Futárszolgálat

  Ez a cikk egy nyers kritikának készült. Azért ide rakom fel, mert a saját oldalukon nincs lehetőség vásárlók könyve kitöltésére.

  Online rendeltem egy belföldi cégtől, azonnali postázás címszóval egy terméket. Illetőleg kettőt, két apró dolgot. Ez egy pénteki nap délelőttjén történt, nem is számoltam vele, hogy hétfőnél előbb bármit is kezdenek a leadott rendeléssel. Kártyával fizettem, az összeg még abban az órában távozott az egyenlegemből. Eltelt a hétvége, kivártam a hétfőt, a rendelési állapot azonban még kedd reggel is Csomag összeállítása volt.
  Kedd reggel telefonáltam és tájékoztattam az üzletet, hogy mit jelent az azonnali postázás, illetve hogy mi tart már ötödik napja azon két apróság becsomagolásán. Rövidesen visszahívott, hogy szerdán felveszi a futár. Méghozzá a WWA futárszolgálat. Én életemben nem hallotta még róla, de nem vitatkoztam. Egy próbát megér...

  Szerda reggel kaptam meg a bolt felől az E-mailt 09:08-kor, miszerint a futár átvette. Kaptam hozzá nyomkövetőt is. Ránéztem és úgy látszott, használt a noszogatás,, mert még kedden délelőtt 11:05-kor regisztrálva lett a rendszerben. A nyomkövető aktuális állapota még akkor is azt írta, hogy Regisztrálva a rendszerben, miután a futár felvette a csomagot. És itt jutottunk el odáig, hogy a Folyamatosan frissülő nyomkövetés már nem igaz.

  Folytatás...

  Mr. Y 1 éve 11

 • Cubot S500

  Átugrotta a lécet, ez a CUBOT is 100%-ot teljesített! Pedig a vele szemben lévő elvárásokból sok volt, társai miatt...

  Bevezetés, dobozolás

  A harmadik Cubot, amivel PC - user kapcsolatot építettem ki, mind közül a legjobb. A második termékről (One Turbo) nem lesz teszt!

  Nos, kezdhetjük azzal, hogy mivel is állunk szemben. Egy felsőkategóriás modellel? Hát, habár az alja, de ez már ott van. Márkát tekintve egy kínai cég, a CUBOT remekműve a készülék. A Cubot egy mára rendkívül széles körben ismert, sőt, elismert márka, annak ellenére, hogy egy fiatal cégről van szó. Mégis, már egy elvárt minőség van vele szemben. Ezen cég S szériájából az 500-as típusnévre hallgató modell van most a kezemben.

  Külsőre nagyon hasonlít, sőt, konkrétan 1-1 mm eltéréssel megegyezik az X17s modellükkel, az X16-tal, és talán még akad 1-1 modell, melyekkel azonos, már a hátlapi biometrikus érzékelőt leszámítva. Az S550-es pedig habár így néz ki, és tudását tekintve sem komolyabb oly mértékben ennél (max. a PRO, ott hozzáadódik +1 giga a RAM-hoz), az mégis 0,5 collal nagyobb képátlóval rendelkező megjelenítővel van felszerelve. De ha már hasonlítgatás és első benyomás...

  Doboz, és annak minden tartozéka

  Folytatás...

  Mr. Y 2 éve 4

 • Yotaphone 2

  Az Oroszok két oldala

  Ebből a konkrétan különleges készülékből eleddig négyféle modellt különböztethetünk meg. Ezek számozása YD201, YD205, YD206 és C. Mit rejtenek ezek és mi jöhet ezután?
  A Yotaphone 2 eszközt megelőzte a Yotaphone 1-es készülék. Egy új ígéret volt a világnak, mely csodálkozással látott napvilágot. Ez nem mindennapi eszköz volt, ugyanis a készülék hátlapján, mely a kamerát, a Flash villanót és egyes készülékek esetében további kicsi ínyencségeket leszámítva csak a pusztaság maradt, itt ennél a készüléknél volt további egy ínyencség, ami nem volt kicsi. Ez egy másodlagos képernyő volt. Egy EPD technológiás, levilágítatlan, energiatakarékos és hardverkímélő E-ink képernyő. Aztán jött ez…
  A Yotaphone 2, mi említve volt a bevezetésben, négy szériában jelent meg. Oly sok különbség nem akadt, még az is közös bennük, hogy mind 2014-ben jött ki. A YD201-es modell az eredeti, Orosz kiadás, mely mindent adott, amit adni kellett. A YD205 típusszámú széria egy ritka, konkrétan kis számban megjelent változat volt, mely lényegesebb különbséget nem mutatott a YD201-es modellhez képest, csak volt. A YD206-os kiadás már más volt. Ez egy nagyobb számban debütált széria volt, mely a Kínai gyártósorokról gurult a vásárlók kezébe, kedvezményes áron, ugyanazon erős hardverrel belsejében, viszont ezért cserébe az LTE sávszélességről le kellett mondanunk. A C széria kapható volt fehérben.

  Folytatás...

  Mr. Y 2 éve 0

 • Lenovo Yoga Tab 3 - 8.0

  Komoly hardver és igen gyenge teljesítmény

  Igen, ez jellemzi legjobban ezt a gépet. De nem is csoda, ha egyszer egy komoly hardvert akarnak vágni a vásárló tömeg közepébe piti összegekért, hát azon meg is látszik. Csakhogy itt nem az átlagos helyzetet tapasztaljuk, hiszen az összeszerelés teljesen rendben van...

  De ne szaladjunk ennyire előre, nézzük is meg először, miről is van szó;

  Most, hogy láttuk, lehet kritizálni...
  Na jó, akkor haladjunk abban a tisztességes sorrendben, ahogyan eleddigi bemutatóimat példaként hozhatom. Van bőven a gépen látnivaló, konkrétan hasznosabb szobadísznek, mint más egyébnek :) .
  Kezdetnek vegyünk egy-két pillantást a készülék dobozára és annak tartalmára. Engem már azzal megnyert, hogy narancssárga. Ne csak írjak róla, lássátok magatok is;

  A 4 alapvető használati mód feltüntetése. Lesz még róluk szó.

  Folytatás...

  Mr. Y 2 éve 0

 • Samsung Galaxy S7

  "Valaki mondja meg, miért ilyen?"

  Hát, hol is kezdjem?... Nem kertelek, egy egybe kijelentem, hogy az S sorozat eleddigi legrosszabb termékéről van szó. Persze, most jöhetne mindenki, hogy hogyan mondhatok egy ilyen csúcs hardwerrel rendelkező eszközre ilyet, de ha kitartóan olvassátok ezen bemutatómat, be kell látnotok, igazam van...

  Oké, elkezdem, mint szoktam, legyen ez is korrekt. Aztán időnként megkapja a magáét. De előtte leszögeznék egy-két dolgot;
  - Nem fogok bemutatni Benchmarkt tesztet, aki járatos a témában tudhatja, hogy lefizeti a Samsung is a fejlesztőket a magasabb pontszám érdekében.
  - A képek homályosak. Javarészt igen. De legfőbbként szándékos. A Cubot S500-as készülékről készített bemutatóm alkalmával jegyeztem meg, hogy roppant fényképezhetetlen a készülék, mert a középső matt szürke ötvözet a vakut is elnyeli, ám az elől-hátul sima plexi brutálisan tükrözi a valóságot. De ennek a készüléknek sikerült rádobnia egy lapáttal; Az ívelt plexikkel. Gyakorlatilag nincs a készüléken egyenes felület. Ez használat közben oly mértékben nem zavaró, ha nem napon vagy, illetve a fogása némiképp kényelmesnek mondható emiatt, de fényképezni... Se vele (erre később kitérek), de Őt magát sem lehet.

  Folytatás...

  Mr. Y 2 éve 0

 • Samsung Galaxy S5

  Határozott állításom, hogy ez a készülék a Samsung eddigi legjobb terméke. Még ma is. Inkább úgy fogalmaznék, hogy főleg ma (2016). Persze csak ha azt nézzük, hogy az elmúlt két évben (mióta ezt a készüléket kiadták) mit is szart, mármint szórt piacra a Koreai vállalat. Mert ez a termék sokak szerint elavult...

  ...de jobban belegondolva mégsem. Én nagyon örülök annak, hogy csak most, egy Galaxy S6 Edge (garantáltan nem lesz teszt, bár ez is felülmúlja az S7-et, de nézzük a két végletet most; Az elkövetkezendők során a legújabbat, vagyis az S7-et, most pedig a legjobban, vagyis ezt!) és egy S7-es mély-ismerete után kaparintottam csak kézbe ezt a készüléket. Mert ezek után merem bátran állítani az előszóban taglaltakat. Nézzük, mit mutat és mit tudhatunk a termékről?!

  Egy külsőleg szép, elegáns darabot láthatunk. A készülék minden oldalán van valami történés. Hogy ez jó-e vagy sem, döntse el mindenki maga. Leggyakoribb kapható színei a fehér és a fekete (sötétkék), egyedieket meg csináltatni lehet. Elölről egy teljesen fedő plexit láthatunk (két kivágást leszámítva), kellően fényelnyelőt, hogy ne csillogjon drasztikusan, de nem matt. A plexi egy III.

  Folytatás...

  Mr. Y 2 éve 3

 • Blackview A5

  *Fintor! - erre választ kaptok!
  Megszerzem, tesztelem, közlöm. A most bemutatásra készülő termék a jelenlegi legújabb tag a családban, a cím magyarázata pedig egyszerű. A teszt során körülbelül ugyan annyi volt a kellemes és a kellemetlen csalódás.Úgy gondolom (amiért nem volt eddig teszt, amit szerettem volna), hogy 2012-re már nem megyek vissza, mint telefon teszt. Pedig szép idők voltak... De nézzük csak, mit rejt a mai teszt!

  Dobozbontás, akksi szenvedés Alsó középkategória, alacsony ár. De miért?!;

  Remélem elnézitek nekem azon tényt, hogy NEM fogok képet feltölteni a dobozról. A magyarázat; Mert ugyan olyan, mint az eddig bemutatottjaim doboza, csak ehhez a mérethez igazítva. Illetve megegyezik a DG250 dobozméretével, a különbség, hogy ez hófehér, és egyetlen apró aranyozott BLACKVIEW feliraton kívül semmi nincs rajta. Tartozékokat azért elmondom; Headset (tudjuk, milyen), EU töltő, USB to MicroUSB töltő és adatkábel, egy rövid leírás (tényleg az), és a telefon, aminek a gyári fóliáját leszámítva nincs másik, mint az eddigieknél.
  Vicces volt a bekapcsolás, rég bontottam már csomagot. Nézem, miért nem kapcsol be... Már töltőre teszem, akkor sem... Hát nem elfelejtkeztem az akkumulátor védőmatricájáról?!

  Előlap, első csalódások és vagy meglepetés

  Folytatás...

  Mr. Y 2 éve 0

 • Cubot GT99

  Széttört, de használható. Ez a készülék volt az első termékem, a Cubot-tól. Korát megelőzte ár/érték arányban, és nagyon meglepett, amit tud. És hogy milyen körülmények között tudja ezt.
  A Kínai technika piacon kétféle kategóriát különböztethetünk meg. Ezek;

  - High-Tech
  - Szar

  Átmenet nem igazán van. Ezt azért tartottam fontosnak most megemlíteni, mert amikor kínai kínait hamisít, annak hiába az első változat az eredetije, a második lesz a replika. A most bemutatásra készülő eszközt biztosan nem hamisították. A Cubot cég kiadott egy x darabszámot, amit a jónép elkapkodott, és azóta sem lehet kapni.
  Ez a készülék két éve van a családban, a negyedik Androidos, kínai telefonként. Azóta is, eredeti rendszerével, hibátlanul szolgál, mindennapi használatban, holott... Na ebből kap majd a cím is értelmet, a későbbiek során.

  Szokásomtól eltérően, a dobozbontogatást kihagyom. Legyen elég annyi, egy viszonylag kicsi, fehér téglában érkezett (súlyra is), és minden volt benne, ami kell. Headset (meglepően jó minőségű), tartalék képernyővédő-fólia (Van egy rá integrálva is, mai napig azzal megy), hálózati töltő, USB kábel.

  Folytatás...

  Mr. Y 2 éve 0

 • Doogee Leo

  Ezen készülék határozottan sokszínű. Ennek több értelme is van, ez a későbbiek során kiderül. A készülék a Doogee márkától a harmadik készülékem, és mind közül a leggyengébb.

  Ez a kép adja az egyik választ arra, ami a címben szerepel; sokszínű. A készülék önmagában csak fehér színben érhető el, de hátlapból... Na erről külön is lesz szó, nem most fecsegem ki. Kezdem azzal, amit már megszoktam, bontsuk ki!

  Doboz - és/vagy tartalom

  Itt jön is az első összehasonlítás. A Doogee által kiadott (és nekem meglévő) három készülék dobozai;

  Csökkenő sorrendbe raktam őket, ki gondolta volna, hogy a középső készülék a legnagyobb mind közül? A dobozok felépítése egyforma, alulról kell kicsúsztatni a "belét", felül fogad a telefon, alatta a töltő, headset, olykor egy USB-MicroUSB is akad. Általában (3/3 esetben) adtak egy tartalék képernyővédő fóliát, a gyárin kívül, amit a készülékre préseltek. De akkor nézzük magát a készüléket;

  Maga a készülék
  Kezdetnek kívülről...

  Folytatás...

  Mr. Y 2 éve 0

 • Doogee Titan 2

  Az erősségei fogják megölni...
  Bemutatásom tárgya a címben említett készülék, IP-címe pedig nem publikus!
  Eme készülék összes hibáját az okozza, hogy hibátlanra akarták tervezni!

  Az egyik, tisztán látható a képen. Nem tűnik fel? A tetején van egy kiálló pöcök!

  Hogy mire szolgál, legyen, formabontó cikket írok korábbiakhoz képest, elmondom már most. Nos, a készülék vízálló!
  Hogy mi ezzel a baj? Alapvetően semmi! Minden bemeneti és kimeneti (fizikális csatlakozó) pontja egy helyen van, a tetején, melyet a vízhatlanság kedvéért egy komoly, vastag gumidugó zár le. Csakhogy ott van a pöcök.. A pöcök, ami arra szolgál, hogy beakasztva oda körmödet (vagy egyéb alkalmatosságodat, legyen az sörnyitó vagy csillámpóni) ki tudd nyitni. Igen ám, ez önmagában nagyszerűen hangzik.. Persze. És miért is ne nyílna csak úgy ki a víz alatt? Ott miért ne akadhatna semmibe?
  Erre van az a válasz, hogy nincs válasz. Költői kérdés. Kinyílt..

  Szerviz I

  A belseje nem vízálló, a nyák-lemez és az azon elhelyezkedő összes alkatrész vízallergiában szenved, sajnos.

  Tünetek;

  Folytatás...

  Mr. Y 2 éve 0

 • Colorfly E708 Q1

  A sejempapír...
  Aki követni szokta újonnan nyílott cikkeimet, észrevehette, hogy csak termékbemutatókat tartok. Nem feltétlen a legújabb eszközökről, de kivétel nélkül eddig MediaTek eszközök voltak. Most nem az következik. Amit megemlítenék, hogy bemutatóim tárgya csak és kizárólag olyan eszköz, mellyel személyes, hosszú tapasztalatom volt/van.
  A teszt elején szeretném leszögezni, hogy ezek a fotók nem sajátok! A gép már nem volt a tulajdonomban, mikor a tesztet készítettem róla!
  A most bemutatásra kerülő táblaszámítógép életem első tabletje, lehet, nem a másodikkal kellett volna kezdenem... De, jobb később, mint soha!
  Mielőtt nekiállok megírni egy cikket, ellenőrzöm, volt e már az oldalon. A keresőbe írok kulcsszavakat, márkákat. De, mivel nem ad ki rá semmit, ez nem azt jelenti, hogy nincs már fent, ugyanis kulcsszavak alapján (általam megadottak) egy cikkemet sem találta meg a keresőmotor.

  Nade! Csapjunk bele a lecsóba, azaz ebbe a gépbe ne, mert szörnyet hal!

  Dobozcsodálós kibontás, belső tartalmi csalódások

  A gépet egy fehér, kecses kis pufis "borítékban" kaptam, melyben egy igényes kialakítású, kedvcsináló kis doboz volt.

  Folytatás...

  Mr. Y 2 éve 0

 • Doogee Nova

  Ezen készülék a gyártó egyidejűleg, vagy korábban kiadott, esetleg ez utáni pár hónappal megjelent termékei közül kiemelkedőnek mondható. A kistestvér nagyra nőtt!
  Valóban nagy, a Doogee telefonok többsége habár 5" képernyő átlóval rendelkezik, mint ez a készülék is, de a legtöbb készülékük alul marad a HD felbontásnak, ő viszont nem hagyta magát!

  [/P] [P:J][B]Dobozolás[/B][/P] [P:J]Egy pufis csomagolásban érkezett, gyakorlatilag bombabiztosan, annyiszor volt körb etekerve. Nagyobb volt a fehér csomagolása, mint a tabletemé. Aztán végül rátaláltam a rendes dobozra is;

  Folytatás...

  Mr. Y 2 éve 0

 • Cube Talk-7x U51GT-C8

  "A legnagyobb testvér" vagy csak egy doboz amit mi építsünk?
  Bemutatásom tárgya életem második tablete, egy, a címben is említett CUBE TALK-7X U51GT-C8

  Hogy miért csak egy fejlesztésre szoruló, olcsó kategóriás de mégis nagy-tudású gép, annak több oka is van.
  Több, mint egy éve van meg és elégedett vagyok vele (most már, fejlesztettem)!
  Nézzük, mit ad nekünk önmaga, első ránézésre;
  Egy egyszerű, díszítetlen, festetlen, szinte rossz ránézni kartondoboz

  Hogy őszinte legyek, nem tudom, milyen ízlésficama volt a tervezőnek, de ez nem valami kecsegtető.
  De mi van benne? Súlyából ítélve semmi, kinyitva azért mégiscsak. Van benne egy kilogramm papír, mindenféle VIP belépő, használati utasítások, garancialevél, csomagolás (benne volt a gép), USB kábel és gyakorlatilag ennyi. Se egy töltő, se egy OTG, hát *****us! Legalább egy Headset elvárt dolog lett volna! Na mindegy, bontsuk ki a gépet is, ha már megtaláltuk...

  Külső

  Folytatás...

  Mr. Y 2 éve 0

 • Okostelefonokba Ujjlenyomatolvasót!

  Sziasztok, ez egy összevetés lesz, saját tapasztalataim és véleményem az okostelefonokba épített ujjlenyomatolvsók hatékonyságáról, pozícionálásáról és élményérõl.
  Azok a készülékek, melyek rendelkeznek vele és a birtokomban vannak/voltak, a következõk;

  - Cubot S500
  - Elephone P3000
  - iPhone 6s
  - Samsung Galaxy S5
  - Samsung Galaxy S7
  - Samsung Galaxy A5 (2016)
  - Honor 8

  Bár ez csak töredéke életem készülékeinek a listájából, de ezekrõl lesz most szó!

  Ezt a listát kapásból két részre lehetne bontani, na nem Sansung és Más, hanem '3D' felismerõ és 'Normális?' felismerõ [Ha ennek van más neve is, szóljatok!].
  Az említett készülékek java [kettõ kivételével az összes] rendelkezik egy [Huawei által elnevezett] okosgombbal, vagyis a szenzor rá van építve egy fizikális nyomógombra. Ami mondhatni szuper, fõleg, ha azt programozni is lehet, amit az esetek több részében [akár komoly módosítások árán] lehet. A szenzorok elemzését a 'Normális' résszel kezdeném...

  Folytatás...

  Mr. Y 2 éve 0

 • Kísérlet!

  Nyár közepe óta rákényszerültem a tömegközlekedésre a munkahely és az otthon közötti 30 kilométeres távolság és az autóm jelenlegi használhatatlan állapotban levése végett (home-made-tuning miatt szétszedtem, csak nagyon időm nincs rá), Szeptember óta pedig e-mellé bejött az egyetem is, szóval sokat járok mostanság tömegközlekedéssel. Észrevettem, hogy nagyon sokan a bérletüket a telefonjukon lévő áttetsző-szerű szilikon tok és a készülék közé préselik, s mivel non-stop azt nyomkodják, ha jön a kaller, csak felmutatják.
  Kíváncsi voltam rá, mennyire figyelmetlen az ember, ha megszokást vesszük alapul, még ha a munkájába is kerülhet akár.

  Így fogtam a bérletemet, lefényképeztem, és a Yotaphone 2-es telefonom hátoldalára kitettem háttérképnek, majd a csillogás végett felhelyeztem egy képernyővédő fóliát (az ívelt képernyő és plexi miatt már kezdett elválni a készüléktől). Egy hetet jártam úgy, hogy a BP bérletemet elő nem véve (nálam volt) csak a telefont mutattam és megdöbbentő eredményre jutottam; Összesen 19 alkalommal jött ellenőr az otthon-egyetem-munkahely útvonalon és egyszer sem szúrt szemet nekik. Holott a bérlet azért színes, az EPD képernyő pedig, amely ebbe a készülékbe került mindössze a szürke 16 árnyalatára képes. Ez persze nem jelent lényegesebb gondot, hiszen azok a szilikon tokok sem áttetszők, többnyire különböző színekkel torzítják el az alattuk lévő valóságot.

  Folytatás...

  Mr. Y 2 éve 9

 • Tudtátok, hogy az Android tud jósolni?

  Először is! Kinek mi ugrik be a jóslat szó hallatán?
  Nekem azon emberek, akik egy iránytűt vagy nagypapi láncos vekkerét lóbálva minél nagyobb pénzösszeg reményében mond vagy olyat, amit tudunk (hiszen mi mondtuk neki), vagy olyat, amit hallani akarunk.

  VS ANDROID

  Az Android ezzel ellentétben az ilyen ötleteivel mosolyt csal az arcunkra és még csak a bankkártyánk PINkódját sem kéri érte cserébe.

  Hogy mi történt pontosan? A kép előtt egy kis magyarázat;

  Úgy két nap híján egy hónapja letöltöttem egy logikai játékot, amelyet nem tudtam letenni, bár volt egy hátulütője. Kb napi 1 pályát engedélyezett. Ez nekem nem volt elég, így egy gyors mozdulattal a telefonom naptárját egy hónappal odébb toltam, letiltva a netes frissítéseket is mellé. Ennek eredménye lett, hogy játszhattam tovább.
  Csakhogy, elkövettem azt a hibát, hogy telefonlátam közben. Miután visszaállítottam a dátumot és a játék alap kódjaiban írtam át a telepítés napját (amihez viszonyított) egy évvel korábbra, hogy elérhető legyen minden pálya (volt azóta frissítés, de nem mertem rányomni, mert a játék fél éve van csak fent a PLAY-en), a telefonkönyv meghülyült.
  Konkrétan nem jegyezte onnan a hívásokat, mert csak a kész dátumot írta az utolsó telefonálásra, ami mivel még nem jött el, nem jegyzett újat... Hiába töröltem az összes appjának memóriáját, visszajöttek... Mindegy.

  Folytatás...

  Mr. Y 3 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.