Hirdetés

2021. június 23., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Segítsetek, kidobom az ablakon!

  Munka és hobbi egyaránt, de szükség van rá.
  Adott egy számítógép, egy Xbox, egy Samsung Deck és 3 monitor. Ez utóbbiból 2 direktben csatlakozik a gépbe, 1 pedig egy HDMI Switch segítségével 3 eszköznek a kijelzője.

  Ameddig nem volt szükség 1 monitor 3 eszközre, tehát csak kettő gép volt, egy Medis HDMI Switch volt segítségemre, amely noha a csatlakozóján keresztül soha nem látott külső tápot, remekül ellátta feladatát.

  Azonban sokminden felborult, mikor jött a harmadik eszköz. Szükség lett hang-leválasztásra is.
  Ekkor a Conrad oldalán találtam meg a megoldást. Nem kevés, 18 ezer forintba került az eszköz, amit hamarosan az ablakon hajítok ki. Egy Speaka váltó, mely 3 HDMI be, 1 HDMI ki, egy Optikai audio ki és egy RCA kimeneti porttal rendelkezik, ráadásul infra távirányító is járt mellé.

  Csakhogy ez egy rakás hulladék. Minden bekapcsolásnál könyörögni kell, hogy adjon már képet. A váltás borzalmas. Ha kikapcsolom a monitort, az teljesen leválasztja a gépről, ezzel együtt a hangot is és kín visszakönyörögni. Az meg csak hab a tortán, hogy néha ha kegyeskedik jelet küldeni a monitor felé, az is csak hangya háború...

  Tehát elegem van ebből az ipari hulladékból. Ehelyett keresek jobb megoldást és ebben szeretném a segítségeteket kérni.

  Szükségleteim:

  Folytatás...

  Mr. Y 3 hónapja 8

 • Segítség, megloptak!

  Komolyan. Ez tényleg segítség kérés.

  Történt ugyanis, hogy múlthét szombaton a Jófogás nevű Online piactéren kinéztem magamnak egy gépet. Az eladóval folytattunk pár levélváltást, a köztünk lévő távolság végett a futárszolgálatra esett a választás és Ő ragaszkodott az előre utaláshoz. Én nem.
  Azonban hajthatatlan volt, nekem pedig nem állt módomban elszalasztani egy ilyen lehetőséget, így miután elküldte nekem fényképeken a Személyi igazolványának és Lakcímkártyájának mindkét oldalát, belementem a dologba. Először PayPal-t akartam használni, mert azt ismerem és tudom, hogy ha baj van, Ők intézkednek.
  Amit viszont nem tudtam, hogy Pay-Pal-ról nem lehet mezei bankszámlára utalni, csak sajátra.

  Ekkor történt kettőnk között egy telefonbeszélgetés.

  Így elkövettem azt a végzetes hibát, hogy előre utaltam (Bankon belül). Köszönöm, nem kérek kioktatást, azt már megkaptam magamtól!

  Azt követően, hogy az eladó maga is megerősítette a pénz beérkezését, megkértem, hogy ha feladja a csomagot, írja meg nekem a nyomkövetési számot. És itt kezdődött a történet igazán.
  Az eladó annyit válaszolt, hogy: Csak előre utalást követően adom fel, előbb nem!

  Folytatás...

  Mr. Y 4 hónapja 166

 • Magyarországon jogosítványt külföldiként

  Sziasztok!

  Egy kis információt szeretnék kérni, mert mindenki mást mond nekem és nem tudom, hogy most mi a valós.
  Lényeg, hogy egyik bátyám kb 6 évvel ezelőtt kiköltözött Németországba. Jelenleg már német állampolgár is.
  Jövő nyarat itthon töltené, és tervezi letenni ez idő alatt az A ketegóriás vizsgát (derogál neki, hogy a családban már csak neki hiányzik :) ). Ennyi idő elég lenne rá, a baj ott kezdődik, hogy valakitől hallotta az alábbi dolgot:

  A jogosítvány elkezdéséhez minimum 3 hónapja bejelentett Magyarországi Lakcímmel kell rendelkezni!

  Mikor utána jártam ismerősöknél, volt, aki egyet értett, volt, aki nem és volt, aki azt mondta, hogy 3 hónapja Magyar állampolgárnak kell csak lenni. Ami tudtommal nem szűnt meg azért, mert elköltözött.

  Ezt a dolgot szeretnénk felderíteni, hogy ebből most mi igaz?

  Előre is köszönöm a válaszokat!

  Mr. Y 6 hónapja 7

 • Intel VS AMD Vélemények

  Sziasztok!

  Érdekelne a véleményetek, egy felmérés keretében. Intel VS AMD a téma, felhasználási kör pedig Játékok!
  Sokfelől hallom ugyanis, hogy játékra csak AMD, ellenben bármely random keresőben (piaci) rákeresek csak arra a kifejezésre, hogy Gamer PC, 21:4 az átlag arány Intel : AMD viszonylatban, azaz a Gamer PC piac 84 %-a Intel.
  A felmérésben nem érdekelnek pontos konfigok, csak a vélemény, illetve hogy ki mit tapasztalt!

  Előre is köszönöm a véleményeket!

  Mr. Y 7 hónapja 37

 • Type-C vs Lightning - Pro/Kontra

  Régóta foglalkoztat a téma, így összegezem a gondolataimat.
  Sok helyről lehet hallani, leginkább az internetes médiában, hogy több gyártó, állam és szervezetek akarják rávenni az Apple céget, hogy mobiltelefonjaikban használják ők is a Type-C USB-t, ezzel univerzálissá téve a töltőportot.
  A válasz azonban mindig nemleges volt. Ez az írásom arról szól, hogy miért akarja mindenki rávenni az almás vállalatot erre a lépésre, illetve, hogy az említett cég miért viszakozik.

  Az Apple, mint olyan, sosem közösködött. Sosem használt Mini- vagy MicroUSB-t, inkább saját csatlakozókat tervezett, melyek a 4S szériáig inkább hasonlítottak egy elfeledett Nokia töltőjére, mint a konkurens cégek addigi univerzális megoldásaira, viszont többet is tudott. Legalábbis képes volt egyszerű dokkolásra audió-eszközökhöz.
  Az 5-ös szériával azonban megjelent egy újfajta csatlakozó, ez volt és van a mai napig: Lightning. A csatlakozó, melyet már nem kellett forgatni, bárhogyan elfogadta az adott eszköz és hibátlanul is működik. Ekkor 2012-t írtunk.
  A konkurenseknél is fejlődni kezdett a csatlakozó, itt jött képbe a C típus, ismertebb nevén a Type-C. Ez 2016-ban lett először elfogadott szabvány.

  Folytatás...

  Mr. Y 9 hónapja 14

 • ATM-ek és mögöttes szervek!

  Egyszerűen ki kell írnom magamból, mi történt. Na nem azért, mert egyedi eset lenne, hanem azért, ahogyan baktattam a megoldás felé vezető úton.

  Személy szerint nem szeretem a számlámon tartani a vagyonomat. Egyfelől nem bízok a bankokban, másfelől ha van a számlámon egy kis zseton, képes vagyok bármilyen hülyeséget megrendelni az internet világából.

  Így amikor jelezte felém főnököm, hogy utalt, vidáman ugráltam el a megszokott ATM-ig, hogy kezembe foghassam előző havi munkám gyümölcsét, mint ahogyan azt teszem minden hónap elején. Csak most nem ment minden terv szerint.

  A kártyát beraktam, PIN pipa --> Add ide a pénzem!
  Már a leszámolás folyamata ment, mikor egy hirtelen villanás, a gép elsötétül, majd visszatér minden pár másodpercet követően, és... Üdvözlöm! Kérem helyezzen be egy kártyát!

  Lefagytam. Én is, nem csak a gép. Se pénz, se kártya.

  Próbálkozás Level 1

  Felhívtam a bankot. Igaz ugyan, hogy 10 perc kellett, mire elnavigáltam egy ügyintézőig, de azt meg kell hagyni, jól felépített rendszerük van és hallható is, amit a robotasszony mond.
  Elmeséltem a történteket, a megnyugtató válasz pedig az alábbi volt: Az elkövetkező 2 hétben valamikor ürítik és eljuttatják a bankomba, ahol át tudom venni majd.

  Folytatás...

  Mr. Y 10 hónapja 99

 • A Felejthetetlen nyaralás

  Előzmények:

  Édesapám kb 9 évvel ezelőtt betolta műhelyébe addigra már 20 éve használt Jawa 350 TYP 634-es típusú, cruiser-re átalakított motorját és nem hozta ki többet.
  3 évvel ezelőtt szintén Ő megvette álmai gépét ennyi év kihagyás után, egy Yamaha Virago 535-ös chopper-t.
  2 évvel ezelőtt bátyám letette az A kategória vizsgát, elővette az öreg Jawa-t és felújította.
  1 évvel ezelőtt bátyám átszállt egy CB400-as Hondára, a Jawa pedig visszakerült a műhelybe.
  Idén letettem az A kategória vizsgát és elővettem a vén vasat. Átalakítottam és megcéloztunk egy családi nyaralást, 5 személy, csak motorok. Szüleim, bátyám, feleségem és végül én. 3 nap volt a cél.

  Indulás:

  Feleségem édesanyámmal mindent megterveztek, a szálláshely 120 km-re lett volna, de a tervek szerint egy 190 km-es túrára lett volna kinyújtva, érintve pár programot (Nagykovácsi, Esztergom, stb.) és cél volt minél több szerpentin, erdős táj.
  Az indulás viszont elcsúszott 3 órával, így még otthon kellett útvonalat módosítani, tudtuk, pár program kimarad - ekkor viszont még nem tudtuk, hogy szinte az összes...

  A módosított útvonal először Zsámbékot célozta meg, onnan az Üveg-Tigris, szerpentineken át Esztergom, végül Visegrád. Rövidebbnek ígérkezett az eredeti tervtől, de 19:00-ig le kellett érnünk átvenni a szállást.

  Folytatás...

  Mr. Y 10 hónapja 7

 • Avatto B033 - Billentyűzetek királya

  AVATTO. Mi is jut erről eszünkbe? Szinte biztos vagyok benne, hogy senkinek semmi.
  Pedig létező gyártó és termékei koránt sem rosszak, viszont mégis ismeretlen. Ezen bemutatót azért írom meg, mert a gyártó nem teljesen őszinte a vásárlókkal, de ez nem baj! A miértekről később.

  Mérete csupán 304,4 x 97,95 x 8 mm

  Mi is ez? Ahogy a képen is látszik, egy három részből álló, összecsukható, hordozható Bluetooth-os billentyűzet. Plusz egy TouchPad.
  Nekem angol kiosztással érkezett, ráadásul UK formátumban, ami azt jelenti, hogy kevesebb rajta a billentyű, mint egy átlag hazai kiosztásún. A képen látható, hogy a sok fehér felfestés mellett rengeteg kék is található, ezek mind Fn gombbal elérhető funkciók, ezeket később jobban is kifejtem.

  Összcsukásnál 8 darab mágnes gondoskodik arról, hogy ne nyíljon ki.

  TouchPad

  Folytatás...

  Mr. Y 11 hónapja 10

 • KonzolVilág - Zsák, de hol a folt?

  KonzolVilág:
  Második alkalommal rendeltem most tőlük. Az első is egy rémálom-procedúra volt, mert mire sikerült elmentetni a Weboldalukkal az adataimat, addigra kétszer fordult át a telihold. Akkor éppen itthon voltam, úgyhogy ide vártam a csomagot.

  1:
  A csomaggal azonban elcsúsztak, nem küldték ki időben, így aznap hozták, amikor már dolgoztam. Megkíséreltem felhívni őket, hogy címváltozás legyen, de a telefon felvételét követően olyan sípolás vette kezdetét, ami már 10 másodpercet meghaladva maradandó halláskárosodást okoz. Szerencse a dologban, hogy húgom otthon volt, át tudta venni.

  2:
  Ismét rendeltem tőlük. E-mail-ben ezúttal kaptam csomagszámot is a nyomkövetéshez, de azt a GLS rendszere nem találta, holott Link-ként szerepelt (később kiderült, a kód hibás volt, amit kaptam). Mivel a KonzolVilág Weboldala minősíthetetlen, ezért fél napos könyörgés árán sem sikerült címet változtatni és átkéretni a céghez, így ismét otthoni címemre küldték.

  Folytatás...

  Mr. Y 1 éve 16

 • Életem jegyzetei

  Természetesen, digitálisan.

  Nem vagyok éppen egy ma született kopasz, de idősnek sem érzem magam, mindazonáltal azt elmondhatom, hogy rengeteg dolgon mentem már keresztül. Azonban mindez nem ide tartozik!

  Ez a történet akkor kezdődött, mikor életkorilag elértem az iskoláztatható szintet. Szüleim, tekintettel arra, hogy milyen adottságokkal voltam ellátva már akkoriban, egy távoli suliba küldtek, ahonnan csak hétvégén látja viszont az ember a családját. A kapcsolattartás azonban fontos volt, így testvéreim közül először én kaptam mobiltelefont.
  Na nem kell elképzelni a legmodernebb eszközöket, valahonnan szereztek egy félig halott példányt. Következő tanév kezdetét már nem élte meg, ezért jött egy újabb, egy évet megélő darab. Jómagam mindig vigyáztam eszközeimre, azonban mint írtam korábban, nem voltak újak. A ranglétra tekintetében ez úgy működött, hogy szüleimtől örököltek bátyámék, tőlük pedig a húgom és én.
  Mindennek az a lényege, hogy szinte évente volt másik telefonom, és szerény meglátásom alapján ez vezetett a jelenlegi helyzethez is. Ahhoz, hogy keressem a tökéletest.

  Folytatás...

  Mr. Y 1 éve 2

 • Sprinter, avagy hogyan hárítsd a hülyeséged

  Korábban írtam már egy nyers kritikát az egyik futárszolgálat megbízhatóságáról, azonban ez a mostani eset szerintem még azon is túltesz. A címben szereplő céggel volt ez a történet, ami ott kezdődött, hogy a feleségem külföldről rendelt valamit, aminek szállítását ők biztosították a határzárak végett. Így a futár maga ajándék volt, csakhogy a lakás címe volt megadva, ami ilyenkor általában a postai hivatalnál landol, így kényelmesen át lehet venni munka után, de így elkezdödött az ördögi kör...

  Hétfő: Reggel 8-kor jön egy E-mail, hogy aznap 9-12 között érkezik a futár. Mivel nem számítottunk futárra, azonnal tettem egy bejelentést a hivatalos űrlapjukon keresztül, ahol az általuk felsorolt listából tárgyként a cím módosítása rublikát jelöltem meg, annak reményében, hogy sikerül átkéretni (6,1 km).
  Erre semmi reakció nem volt, viszont nem is jött a futár... egészen 13:10-ig. Akkor ugyanis hívta a feleségemet, hogy ott van. Lévén nem volt otthon senki, így nem tudtuk átvenni. Majd holnap...

  Folytatás...

  Mr. Y 1 éve 7

 • Emlékszik erre valaki?

  Sziasztok!

  Itt főleg az idősebb korosztályt jelölöm meg, mint fő közönség eme kérdés megválaszolásában.

  Pár évvel ezelőtt Édasanyám unszolására felkerekedtünk és lementünk Tihanyba a Levendula fesztiválra. Ott találkoztam vele.
  Édesapámmal és akkor még barátnőmmel mentünk, hogy amíg a csajok elszagolgatják a napot, én se unatkozzak. Meglepetésünkre nem csak a Levendula volt a középpontban. Hanem rengeteg stratégiai és logikai játékot lehetett játszani, az asztali változattól a 10 méteres Sakkig, szinte minden volt. És ott volt ez is.

  Egy játék, aminek elfelejtettem a nevét és sehol nem találom. Azt mondták róla, a Sakk elődje volt. Bár sok köze nem igazán volt hozzá.

  Sajnos elég régen volt, így nem emlékszem a pontos körülményekre és szabályokra, de azt tudom, hogy a két fél nem egyenlő volt. Az egyik fél a pálya közepén katonáival körbevette a királyát, másik fél pedig mind a négy sarokból támadott, király nélkül. Ez volt a kezdő pozíció. Ha jól emlékszem, a bábúk úgy mozoghattak, mint a Bástyák a Sakk táblán (vagy különbözőek voltak?) és úgy tudott levenni az egyik fél a másiktól, ha annak egy bábúját Malom szerűen két irányból közrefogta. Vagy 8x8-as vagy 9x9-es volt a pálya.

  Sajnos csak ennyi maradt meg belőle. Tudja esetleg valaki, hogy miről írok? Nagy segítség volna!

  Mr. Y 1 éve 3

 • Napi jókedv

  Sziasztok!

  Ma fel akartam hívni az eMag Magyarország telefonos ügyfélszolgálatát, persze nem vették fel, ahogy eddig szinte soha...
  No mindegy, nem ez a lényeg. Hanem, hogy a Samu új rendszere (nem tudom, más eszközökön is így van-e) a hívószámhoz egy "okos kijelzés" funkcióval társít egy nevet is. Ez gyakran volt hasznos eddig számomra, bár szerintem itt akadna vita ezen a személyiség kiadása miatt...

  De a legdurvábbat ma írta ki, az eMag Magyarország vezetékes telefonszámára:

  Mr. Y 2 éve 2

 • KDenLive, avagy szivat a Technika

  A KDenLive egy komolynak mondható videó szerkesztő, minden asztali platformra. Jómagam is előszeretettel használom, minden videómat ebben vágom össze mind Win10, mind Linux alatt.

  Valójában ez egy segítség kérés olyanoktól, akik ismerik ezt a programot.
  Benne vagyok éppen egy project-ben, amiben eddig kb 5-6 munkaórám van, amikor a program gondol egyet és nem hajtja véghez az utasításomat.

  Ezen szokott segíteni egy újraindítás, meg is tettem. A látvány, mikor megnyílt, borzasztó. És egyben lehetetlen.
  A gép újraindítását követően a helyzet változatlan, korábbi project visszanyitásánál nincsen probléma. Szemléltetem a gondot:

  Kijelöltem a kritikus dolgokat. A program külön kezeli a videót és annak hangsávját, ezek együtt mozognak, de külön módosíthatóak. Valamiért betöltést követően (akárhány alkalommal) a két sáv elcsúszott egymástól, nem is kis mértékben. Továbbra is együtt mozog, de elcsúszva. Ez egyenesen lehetetlen kellene, hogy legyen. A képeken a vonalak jelzik, minek mivel kellene találkoznia.

  Folytatás...

  Mr. Y 2 éve 3

 • Mikrofon próba 1, 2, 3!

  Üdvözlök mindenkit!

  Hogyan lehetne megcsinálni azt, hogy egy Sztereo hang jobb oldalát megszüntessük és tükrözzük a helyére a balt?
  Sztereoban rögzítő kamerához csatoltam egy külső mikrofont (ami mono), így a felvétel jobb oldala csak statikus zörejből áll. Ezt szeretném rendbe tenni.
  Nem probléma, ha nincs videóhoz ilyen lehetőség, elég MP3-hoz is. Illetve, van-e lehetőség egy felvétel háttérzajának minimálisra csökkentésére? Ha van, hogyan?

  Előre is köszönöm a segítséget.

  Ui.: KDENLive programot használok, ha esetleg ez is tudja (csak én nem tudok róla), akkor szeretnék kérni hozzá egy kis útmutatót, mivel most váltottam át a Windows-os verzióra a Linux-osról és merőben idegen lett a program!

  Mr. Y 2 éve 4

 • Kospet Optimus PRO - Sok telefon megirigyelné

  Bemutatásom tárgya egy Kospet Optimus Pro SmartWatch, amely kiemelkedik társai közül, nem is kicsit. De ne szaladjunk így előre, kezdjük el rendesen a bemutatót.

  Előzmények Ugord át, ha nem érdekel

  Korábban volt két "okosórám" is, melyeknek alap rendszerük volt, 1,56 hüvelykes képátmérőjük, és a telefonáláson kívül nem értettek semmihez. Ahogy telt-múlt az idő, az első eszközben megfáradt az akkumulátor, a másodikat pedig sikerült több darabra törnöm egy testvéri civakodás alkalmával, bátyámmal karöltve. Ez után váltottam vissza rendes "okos"telefonra, majd ismét, ismét és még tehetnék pár ilyen szót ide, de egy a lényeg: korábbi bemutatóim alanyai azóta kerültek hozzám.
  Idén áprilisban a megjelenés napjára vártam, de késett két napot a Huawei P30 Pro telefonom, mely az egy évvel korábbi csúcsszériát volt hivatott váltani ugyan ettől a márkától. Azonban hamar jött a felismerés, ami mindent megváltoztatott. Hobbi fotósként nem voltam teljesen elégedett a készülékkel és arra lettem figyelmes, hogy egyáltalán nem használom. Addig a pontig párhuzamosan 4-5 készüléket nyüstöltem, de ennek vége lett. Egyszerűen nem érdekelt tovább a telefon nyomkodása.

  Folytatás...

  Mr. Y 2 éve 28

 • Manapság ez jár, ha hűséges vásárló vagy

  Megosztom veletek egy kis történetet, egyben szeretném ezt égbekiáltásként is kitenni, segítség reményében, leginkább, hogy kihez forduljak...

  Történetem 10 évvel ezelőtt kezdődött, akkor leltem rá az egyik, akkor még nem elterjedt kínai webáruházra, a DealExtreme (ma már csak DX) oldalra. Bár tisztában vagyok vele, hogy ez az oldal is egy online piactér, vagyis nincs központi eladó, belevágtam a rendelésekbe. Az elmúlt tíz évben rengeteg alkalommal és igen sok mindent vettem ott, ha volt is apróbb malőr, a rendszergazdák kézben tartották a dolgokat. Egészen mostanáig...

  Történt ugyanis, hogy megtetszett egy okosóra az oldalon, melyet meg is rendeltem. Az óra 2 in 1 eszköz lett volna, mivel kivehető headset maga a fej része, mint a Huawei TalkBand 3 esetében, csak a kiszemeltem többet tudott, ráadásul olcsóbban, hiszen itt csak 51 Amerikai Dollárt fizettem.

  Első nap

  Nagyságrendileg egy hónap múlva jött a postás, de a csomagbontás elszomorított. Nem az a készülék volt benne, amit én rendeltem. Rákerestem az oldalon, és valóban árulják az érkezett típust is, annyi különbséggel, hogy az egy 15 Amerikai Dollárba kerülő gyerekjáték.
  Szinte azonnal rákerestem az eladóra, és megírtam neki, hogy valószínűleg hiba történt a termék összekészítésénél, mivel nem a megrendelt terméket kaptam meg. Küldtem hozzá fényképet is.

  Folytatás...

  Mr. Y 2 éve 35

 • Huawei P30 Pro

  Megérkezett

  Tűkön ültem már, március közepe óta, hogy végre jöjjön el az április elseje és meghozza a futár a készüléket. Előrendeltem a Huawei-től, elsején egész nap néztem a cég kapuját (mert oda kértem), de semmi... Másnap ismét... Viszont, ahogy a mesékben lenni szokott, harmadnapra (szerda) telefonált is a futár délelőtt, hogy meghozta.

  P20-as modellem leváltására érkezett, melyet szintén áprilisban vettem meg, csak azt tavaly.
  A csomag átvételekor nagyon nehéznek tűnt a telefon. Vagy a csomag további tartalma, de az akkor és ott engem nem érdekelt. Nem is haboztam sokat, amint felértem az irodámba, szét is téptem a csomagolást. Külölbelül, mint kisgyerek a karácsonyi ajándékot... és tényleg, egész nap ezzel játszottam.

  A szokásos fehér kartondoboz, méreteket tekintve alig nagyobb valamivel, mint a P20-as doboza. A doboz fedélen felül kapunk egy arany behatást keltő Huawei logót, középen azonos stílusban a márka és típusjelzést, alul pedig a Leica embléma mellett a QUAR CAMERA jelzőt. A doboz két hosszanti oldalán szintén megláthatjuk a fedlap középre zárt szövegét, rövidebb oldalain pedig információ-matricákat, hogy egészen pontosan mire is lehet számítani. De ez utóbbiról később. A fehér téglalap alján szintén csepegtetnek információkat, de ott magáról a gyártóról.

  Folytatás...

  Mr. Y 2 éve 17

 • Mi volt ez, Google Chrome?

  Ma meló közben fel volt nyitva a laptop és meg volt nyitva a böngésző.
  Egyszer a szemem sarkából arra lettem figyelmes, hogy random villogni kezd a megnyitott ablakokat jelző sávban, pár pillanatra, majd eltűnt. Az előzményekben elkaptam a bestiát;

  Ez micsoda? Tudja valaki?

  Mr. Y 2 éve 16

 • Xiaomi Redmi Note 5 PRO - Maga sem tudja...

  Ezen bemutatóm alanya a címben említett tenyér-számítógép, mely rendkívül masszív hardverével és igencsak olcsó árával érte el, hogy foglalkozzak vele.
  A készülék, szintén csak az árához képest magas minőségű megjelenítéssel rendelkezik, annak ellenére, hogy nem követi a mai divatot, nem törekszik teljes előlap-képernyő arányra és NEM tartamlaz Notch-ot, ez utóbbi a sztereotípiákkal ellentétben tisztázandó; nem elvesz a megjelenítő hasznos felületéból, hanem hozzáad ahhoz!
  Ennél a készüléknél azonban vaskos keretekhez kell igazodnunk, bár ha a méreteit vesszük viszonyítási alapnak, akkor kell is ez ide.
  Doboza, illetve annak tartalma el is tér, meg nem is tér el a mai átlag csomagolásoktól. Mivel egy olcsó árkategóriáról beszélünk, nem kell sokra számítani.
  Megjelenése egy narancssárga doboz (már a szívembe lopta magát, pedig ki sem nyitottam még), leemelhető fedéllel. A doboz tetején jobb felül megkapjuk a MI jelzést, majd alulra került a REDMI NOTE 5 felirat. A doboz két hosszanti oldalán szintén szerepel az utóbbi felirat, de itt társul egy Global Version is, ami megnyugtat minket, hogy az eszköz Kínán kívül is műkörni fog. A doboza kívülről (leszámítva az alját) nem árulja el, hogy a PRO verzióval van dolgunk.

  Folytatás...

  Mr. Y 3 éve 13

 • CUBOT MAGIC - Elvarázsolt

  Ez egy nagyon rövid bemutató lesz. Ez a cikk majdnem egy éve készült el, csak valamiért nem lett kitéve...

  A negyedik Cubot, amit eddig vettem és ebből egyből kettőt. Innen is látható, hogy számomra bebizonyította már ez a márka, hogy érdemes vele foglalkozni. Minden terméke roppant olcsónak mondható, emellett ha hardveres szinten nem is, kinézetileg és dizájn tekintetében is próbálnak a prémium minőségre törekedni, csak mindezt műanyagból. Ez a tavalyi modell (megjegyzem, tavaly is vettem) kellően fel van már készítve a mai kor átlag felhasználói követelményeknek. De erről majd később.
  Doboza egy egyszerű leemelhető fedéllel rendelkező fehér karton, mely kibontásakor szembe találkozunk a készülékkel és a maga 145×71×9,3mm-es méreteivel és 160g súlyával. A csomag tartalma a továbbiakban is csak hófehér dolgokat tartalmaz, mint a leírás, egy szilikon tok, egy MicroUSB-USB átalakító kábel és egy töltő, mely egy egyszerű 5V 1Ah-s egység... azonban az mégsem egy egyszerű töltő. Minden eddigi Cubot telefonom esetében ugyan azzal találkoztam; A készülék a saját töltőjével viszonylag hamar képes feltölteni, azonban más töltőkkel kín kivárni. És más eszközt ez a töltő szintén olyan lassan tölt. Úgy tűnik, ez a Cubot egyik védjegye.
  A doboz ezzel ki is fújt.

  Folytatás...

  Mr. Y 3 éve 3

 • Huawei P20

  Régen jelent már meg bemutatóm, de most terveim szerint özönleni fognak. Lássuk az első példányt ebből az évadból;

  Szolid méret, hatalmas kijelző és visszafogott notch – ez jellemzi leginkább a készüléket.

  A Huawei aktuális csúcskollekciójának középső példánya, a P20 kerül most bemutatásra. A széria három üdvöskéje nem csak hardverben, de méreteiben is különbözik, nem beszélve a kinézetükről.

  Doboza egy egyszerű fehér tégla, ellátva aranyozott karakterekkel, mely a márkát, annak szimbólumát és a Leica kamerarendszert reklámozza. A doboz oldalain van információmatrica, egy másikon a modell megnevezése aranyba vésve, alul pedig még több információ.

  A doboz tetejét leemelve megpillanthatjuk magát a készüléket, mely egy vékony műanyag tálcában pihen. A tálca alatt egy karton doboz rejlik, mely magába foglalja a SIM tűt, egy rövidebb és egy vaskos leírást, illetve egy áttetsző szilikon tokot, mely egy selyem tapintású vékony nejlonba van rejtve. Ezt kiemelve egy nagyobb rekesz van, amiben található a gyors-töltő, mely 5V 2A, vagy 4,5V 5A, avagy 5V 4,5A töltésre képes.

  Folytatás...

  Mr. Y 3 éve 0

 • WWA Futárszolgálat

  Ez a cikk egy nyers kritikának készült. Azért ide rakom fel, mert a saját oldalukon nincs lehetőség vásárlók könyve kitöltésére.

  Online rendeltem egy belföldi cégtől, azonnali postázás címszóval egy terméket. Illetőleg kettőt, két apró dolgot. Ez egy pénteki nap délelőttjén történt, nem is számoltam vele, hogy hétfőnél előbb bármit is kezdenek a leadott rendeléssel. Kártyával fizettem, az összeg még abban az órában távozott az egyenlegemből. Eltelt a hétvége, kivártam a hétfőt, a rendelési állapot azonban még kedd reggel is Csomag összeállítása volt.
  Kedd reggel telefonáltam és tájékoztattam az üzletet, hogy mit jelent az azonnali postázás, illetve hogy mi tart már ötödik napja azon két apróság becsomagolásán. Rövidesen visszahívott, hogy szerdán felveszi a futár. Méghozzá a WWA futárszolgálat. Én életemben nem hallotta még róla, de nem vitatkoztam. Egy próbát megér...

  Szerda reggel kaptam meg a bolt felől az E-mailt 09:08-kor, miszerint a futár átvette. Kaptam hozzá nyomkövetőt is. Ránéztem és úgy látszott, használt a noszogatás,, mert még kedden délelőtt 11:05-kor regisztrálva lett a rendszerben. A nyomkövető aktuális állapota még akkor is azt írta, hogy Regisztrálva a rendszerben, miután a futár felvette a csomagot. És itt jutottunk el odáig, hogy a Folyamatosan frissülő nyomkövetés már nem igaz.

  Folytatás...

  Mr. Y 3 éve 11

 • Cubot S500

  Átugrotta a lécet, ez a CUBOT is 100%-ot teljesített! Pedig a vele szemben lévő elvárásokból sok volt, társai miatt...

  Bevezetés, dobozolás

  A harmadik Cubot, amivel PC - user kapcsolatot építettem ki, mind közül a legjobb. A második termékről (One Turbo) nem lesz teszt!

  Nos, kezdhetjük azzal, hogy mivel is állunk szemben. Egy felsőkategóriás modellel? Hát, habár az alja, de ez már ott van. Márkát tekintve egy kínai cég, a CUBOT remekműve a készülék. A Cubot egy mára rendkívül széles körben ismert, sőt, elismert márka, annak ellenére, hogy egy fiatal cégről van szó. Mégis, már egy elvárt minőség van vele szemben. Ezen cég S szériájából az 500-as típusnévre hallgató modell van most a kezemben.

  Külsőre nagyon hasonlít, sőt, konkrétan 1-1 mm eltéréssel megegyezik az X17s modellükkel, az X16-tal, és talán még akad 1-1 modell, melyekkel azonos, már a hátlapi biometrikus érzékelőt leszámítva. Az S550-es pedig habár így néz ki, és tudását tekintve sem komolyabb oly mértékben ennél (max. a PRO, ott hozzáadódik +1 giga a RAM-hoz), az mégis 0,5 collal nagyobb képátlóval rendelkező megjelenítővel van felszerelve. De ha már hasonlítgatás és első benyomás...

  Doboz, és annak minden tartozéka

  Folytatás...

  Mr. Y 4 éve 4

 • Yotaphone 2

  Az Oroszok két oldala

  Ebből a konkrétan különleges készülékből eleddig négyféle modellt különböztethetünk meg. Ezek számozása YD201, YD205, YD206 és C. Mit rejtenek ezek és mi jöhet ezután?
  A Yotaphone 2 eszközt megelőzte a Yotaphone 1-es készülék. Egy új ígéret volt a világnak, mely csodálkozással látott napvilágot. Ez nem mindennapi eszköz volt, ugyanis a készülék hátlapján, mely a kamerát, a Flash villanót és egyes készülékek esetében további kicsi ínyencségeket leszámítva csak a pusztaság maradt, itt ennél a készüléknél volt további egy ínyencség, ami nem volt kicsi. Ez egy másodlagos képernyő volt. Egy EPD technológiás, levilágítatlan, energiatakarékos és hardverkímélő E-ink képernyő. Aztán jött ez…
  A Yotaphone 2, mi említve volt a bevezetésben, négy szériában jelent meg. Oly sok különbség nem akadt, még az is közös bennük, hogy mind 2014-ben jött ki. A YD201-es modell az eredeti, Orosz kiadás, mely mindent adott, amit adni kellett. A YD205 típusszámú széria egy ritka, konkrétan kis számban megjelent változat volt, mely lényegesebb különbséget nem mutatott a YD201-es modellhez képest, csak volt. A YD206-os kiadás már más volt. Ez egy nagyobb számban debütált széria volt, mely a Kínai gyártósorokról gurult a vásárlók kezébe, kedvezményes áron, ugyanazon erős hardverrel belsejében, viszont ezért cserébe az LTE sávszélességről le kellett mondanunk. A C széria kapható volt fehérben.

  Folytatás...

  Mr. Y 4 éve 0

 • Lenovo Yoga Tab 3 - 8.0

  Komoly hardver és igen gyenge teljesítmény

  Igen, ez jellemzi legjobban ezt a gépet. De nem is csoda, ha egyszer egy komoly hardvert akarnak vágni a vásárló tömeg közepébe piti összegekért, hát azon meg is látszik. Csakhogy itt nem az átlagos helyzetet tapasztaljuk, hiszen az összeszerelés teljesen rendben van...

  De ne szaladjunk ennyire előre, nézzük is meg először, miről is van szó;

  Most, hogy láttuk, lehet kritizálni...
  Na jó, akkor haladjunk abban a tisztességes sorrendben, ahogyan eleddigi bemutatóimat példaként hozhatom. Van bőven a gépen látnivaló, konkrétan hasznosabb szobadísznek, mint más egyébnek :) .
  Kezdetnek vegyünk egy-két pillantást a készülék dobozára és annak tartalmára. Engem már azzal megnyert, hogy narancssárga. Ne csak írjak róla, lássátok magatok is;

  A 4 alapvető használati mód feltüntetése. Lesz még róluk szó.

  Folytatás...

  Mr. Y 4 éve 0

 • Samsung Galaxy S7

  "Valaki mondja meg, miért ilyen?"

  Hát, hol is kezdjem?... Nem kertelek, egy egybe kijelentem, hogy az S sorozat eleddigi legrosszabb termékéről van szó. Persze, most jöhetne mindenki, hogy hogyan mondhatok egy ilyen csúcs hardwerrel rendelkező eszközre ilyet, de ha kitartóan olvassátok ezen bemutatómat, be kell látnotok, igazam van...

  Oké, elkezdem, mint szoktam, legyen ez is korrekt. Aztán időnként megkapja a magáét. De előtte leszögeznék egy-két dolgot;
  - Nem fogok bemutatni Benchmarkt tesztet, aki járatos a témában tudhatja, hogy lefizeti a Samsung is a fejlesztőket a magasabb pontszám érdekében.
  - A képek homályosak. Javarészt igen. De legfőbbként szándékos. A Cubot S500-as készülékről készített bemutatóm alkalmával jegyeztem meg, hogy roppant fényképezhetetlen a készülék, mert a középső matt szürke ötvözet a vakut is elnyeli, ám az elől-hátul sima plexi brutálisan tükrözi a valóságot. De ennek a készüléknek sikerült rádobnia egy lapáttal; Az ívelt plexikkel. Gyakorlatilag nincs a készüléken egyenes felület. Ez használat közben oly mértékben nem zavaró, ha nem napon vagy, illetve a fogása némiképp kényelmesnek mondható emiatt, de fényképezni... Se vele (erre később kitérek), de Őt magát sem lehet.

  Folytatás...

  Mr. Y 4 éve 0

 • Samsung Galaxy S5

  Határozott állításom, hogy ez a készülék a Samsung eddigi legjobb terméke. Még ma is. Inkább úgy fogalmaznék, hogy főleg ma (2016). Persze csak ha azt nézzük, hogy az elmúlt két évben (mióta ezt a készüléket kiadták) mit is szart, mármint szórt piacra a Koreai vállalat. Mert ez a termék sokak szerint elavult...

  ...de jobban belegondolva mégsem. Én nagyon örülök annak, hogy csak most, egy Galaxy S6 Edge (garantáltan nem lesz teszt, bár ez is felülmúlja az S7-et, de nézzük a két végletet most; Az elkövetkezendők során a legújabbat, vagyis az S7-et, most pedig a legjobban, vagyis ezt!) és egy S7-es mély-ismerete után kaparintottam csak kézbe ezt a készüléket. Mert ezek után merem bátran állítani az előszóban taglaltakat. Nézzük, mit mutat és mit tudhatunk a termékről?!

  Egy külsőleg szép, elegáns darabot láthatunk. A készülék minden oldalán van valami történés. Hogy ez jó-e vagy sem, döntse el mindenki maga. Leggyakoribb kapható színei a fehér és a fekete (sötétkék), egyedieket meg csináltatni lehet. Elölről egy teljesen fedő plexit láthatunk (két kivágást leszámítva), kellően fényelnyelőt, hogy ne csillogjon drasztikusan, de nem matt. A plexi egy III.

  Folytatás...

  Mr. Y 4 éve 3

 • Blackview A5

  *Fintor! - erre választ kaptok!
  Megszerzem, tesztelem, közlöm. A most bemutatásra készülő termék a jelenlegi legújabb tag a családban, a cím magyarázata pedig egyszerű. A teszt során körülbelül ugyan annyi volt a kellemes és a kellemetlen csalódás.Úgy gondolom (amiért nem volt eddig teszt, amit szerettem volna), hogy 2012-re már nem megyek vissza, mint telefon teszt. Pedig szép idők voltak... De nézzük csak, mit rejt a mai teszt!

  Dobozbontás, akksi szenvedés Alsó középkategória, alacsony ár. De miért?!;

  Remélem elnézitek nekem azon tényt, hogy NEM fogok képet feltölteni a dobozról. A magyarázat; Mert ugyan olyan, mint az eddig bemutatottjaim doboza, csak ehhez a mérethez igazítva. Illetve megegyezik a DG250 dobozméretével, a különbség, hogy ez hófehér, és egyetlen apró aranyozott BLACKVIEW feliraton kívül semmi nincs rajta. Tartozékokat azért elmondom; Headset (tudjuk, milyen), EU töltő, USB to MicroUSB töltő és adatkábel, egy rövid leírás (tényleg az), és a telefon, aminek a gyári fóliáját leszámítva nincs másik, mint az eddigieknél.
  Vicces volt a bekapcsolás, rég bontottam már csomagot. Nézem, miért nem kapcsol be... Már töltőre teszem, akkor sem... Hát nem elfelejtkeztem az akkumulátor védőmatricájáról?!

  Előlap, első csalódások és vagy meglepetés

  Folytatás...

  Mr. Y 4 éve 0

 • Cubot GT99

  Széttört, de használható. Ez a készülék volt az első termékem, a Cubot-tól. Korát megelőzte ár/érték arányban, és nagyon meglepett, amit tud. És hogy milyen körülmények között tudja ezt.
  A Kínai technika piacon kétféle kategóriát különböztethetünk meg. Ezek;

  - High-Tech
  - Szar

  Átmenet nem igazán van. Ezt azért tartottam fontosnak most megemlíteni, mert amikor kínai kínait hamisít, annak hiába az első változat az eredetije, a második lesz a replika. A most bemutatásra készülő eszközt biztosan nem hamisították. A Cubot cég kiadott egy x darabszámot, amit a jónép elkapkodott, és azóta sem lehet kapni.
  Ez a készülék két éve van a családban, a negyedik Androidos, kínai telefonként. Azóta is, eredeti rendszerével, hibátlanul szolgál, mindennapi használatban, holott... Na ebből kap majd a cím is értelmet, a későbbiek során.

  Szokásomtól eltérően, a dobozbontogatást kihagyom. Legyen elég annyi, egy viszonylag kicsi, fehér téglában érkezett (súlyra is), és minden volt benne, ami kell. Headset (meglepően jó minőségű), tartalék képernyővédő-fólia (Van egy rá integrálva is, mai napig azzal megy), hálózati töltő, USB kábel.

  Folytatás...

  Mr. Y 4 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.