Hirdetés
-
LOGOUT.hu
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
rushty
őstag
Az min múlik, hogy tudok-e belső memória (kevés...) helyett a külsőn élni?
Van ilyen phablet, amin működik az install vagy későbbi mozgatása?[ Szerkesztve ]
Revolut meghívó pü-ben
-
cidalain
veterán
válasz rushty #79151 üzenetére
Leginkább a gyártón múlik. Android 5-től elvi lehetőség van erre az androidban, ugyanakkor nem mindegyik gyártó teszi ezt lehetővé. Lenovoknál van olyan, hogy betéve egy SD kártyát belső tárként lehet formázni, és akkor gond nélkül tudsz rá telepíteni, meg talán Samunál is.
Ha van egy kinézett tab, amit megvennél, érdemes a szaktopikjában a tulajoktól megkérdezni, hogy mi a helyzet ezen a téren az adott géppel.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Möhe
addikt
Sziasztok!
T-nél lenne kb 66k kedvezményem, amit tablet vásárlásra költenék.
Ezek jöhetnek szóba: [link]Itthon,wifi-ről böngészés, illetve nyaralás alatt gyereknek mesék/játékok mennének róla, szóval tök átlagos felhasználásra. Inkább hosszabbra tervezek a kütyüvel mintsem,hogy csak olcsó legyen ,cserébe kompromisszumos megoldás. Nincs tapasztalatom egyik gyártóval sem,pláne tablettel.
köszönöm ha kapok segítségek -
cidalain
veterán
A Samu sajnos a régebbi 2016-os modell, nem az új 2018-as. Így az kiesik, ebben csak 2 GB ram van.
Huawei tabletei jók, vehetőek. A te használatodra bőven jó az M5 Lite is, ebben 3 GB ram van. Semmivel sem olcsóbb, mint máshol, bár ha ebből lejön a 66 rugó kedvezmény, és csak kb 40 pénzt fizetsz érte, akkor ez egy jó vétel.
A drágábbik M5-ben 4 GB ram van, de a netezgetés, mesenézés nem indokol +30 rugó költést emiatt. ok erősebb is, nagyobb a háttértár is, de az említett felhasználáshoz ezek nem feltétlenül szükségesek.
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
A Chuwi HI8 SE mennyire jó vétel 96$-ért? Van jobb 8-10" 40k-ig netezni?
-
mSchumi87
senior tag
Sziasztok netezésre elég a 2GB ram? Procik kozul a Huawei Kirin 659 már elavultnak számit, vagy még hasznalhato pár évig? Vagy inkáb Samsungot?
Ebbol a kettobol melyiket ajanlanátok?
Huawei MediaPad T5 10.0
vs
Samsung Galaxy Tab A 10.1 LTE SM-T585NZKEXEZ
Samsung Galaxy S24/ MacBook Pro 14" M1 Pro/ iPad mini 6
-
cidalain
veterán
válasz mSchumi87 #79159 üzenetére
Samu SM-T585 felejtos. 2016-os modell. Az 590 az utodja, illetve 595 a 4G képes verzió. Ha ez árban sok már, akkor nyugodtan veheted a Huaweit.
A T5 Kirinje nem elavult annyira mind a régi Samu, amiben minden elavult már (keves ram, regi soc, regi droid)>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
cidalain
veterán
válasz mSchumi87 #79161 üzenetére
220 € olyan 68-69000 Ft. Itthon 72-től már van T5 LTE 3 GB rammal. Szóval annyira nem sokkal drágább. Érdemesebb rágyúrni a 3GB ramosra mindenképpen.
-
cidalain
veterán
válasz tuki2200 #79163 üzenetére
Jó, samuban azért van sok ram, hogy a saját touchwiz rendszerük működjön normálisan. Az nem normális, hogy egy android rendszer, és pár app 2,5 GB ramot egyen. ez nem általános, ez a Samu hülyesége/bénasága.
-
Somatom
veterán
válasz cidalain #79164 üzenetére
Nem csak erről van szó. Az alkalmazások is tudják (pontosabban tudhatják) differenciáltan kezelni a RAM -ot. Ha több van, akkor többet használnak. Pl. 1GB RAM -nál sem omlik össze egy böngésző, csak nem tart meg 10 lapot a háttérben, hanem újratölti.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
cidalain
veterán
válasz Somatom #79165 üzenetére
hogyne persze, akartam is írni tovább, csak megzavartak írás közben, hogy dolgozni is kellene, így kitöröltem.
a lényeg az akart lenni, hogy igazából le lehet tojni mennyi ram a szabad, mert tele lehet tömni 4 gigát is 100 böngészőfüllel, de attól még a használati érték nem csökken. sőt.
de azért elindítás után rögtön ne foglaljon már 2.5 gigát a rendszer például.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz cidalain #79166 üzenetére
Nézőpont kérdése. Évek óta Puppylinuxot használok az Android mellett, mert sztem a legrugalmasabb OS. Alapértelmezetten induláskor az alap, (de ha a user úgy akarja, akkor minden) betöltődik a RAM -ba és onnan fut. Ennek is megvan az előnye, a gyors elérés.
[ Szerkesztve ]
-
sony309
őstag
Sziasztok!
Erre nincs senkinek ötlete?
Próbáltam gyári visszaállítás után frissíteni, de így sem frissül minden alkalmazás.
Próbáltam, amit a Google javasol, gyorsítótár és adatok törlése után frissíteni, de nem frissül így sem.
Ráadásul egyes alkalmazások leállnak, amint megpróbálom elindítani (pl. Gmail).Köszönöm, ha megpróbál segíteni valaki!
S3x, hifi & rock and roll
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Valami jó nagy kijelzős táblagépet szeretnék,kb.70000 Forint lenne a plafon,valószínűleg Magyarországon venném meg.
Internetezésre,filmnézésre használnám,facebookozásra,gmail levelezés.
Lehetőség szerint a gyenge Wifis jellel is jól megbirkózzon,lehessen vele fényképezni,jó képeket csinálni,az érintőképernyője elég érzékeny legyen.
Ha kevesebb pénz is elég lenne egy ilyen gépre,az nem baj.
A Lenovókat nézegettem,egyik ismerősömnek ilyen van,és nekem is nagyon tetszik,de más márkától sem zárkóznék el,a lényeg,hogy a legtöbbet tudja a pénzemért.
Előre is köszönöm a válaszokat![ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz Kezdő vagyok #79169 üzenetére
A jó fénykép sztem az összes tabnál felejtős, de ebben az árkategóriában biztosan.
-
B.Ricsike
őstag
Ismertek olyan céget vagy bátor embert, aki vállalkozik Tabletben memória cserére?
Vagy hol keressek ilyet?
-
cidalain
veterán
válasz B.Ricsike #79171 üzenetére
Mi a helyzet? A rammal van a baj, vagy a hattertarral?
Nem batorsag kerdese a forrasztas, hanem jo forrasztogep, es biztos kez kerdese.
Chip mar megvan?(#79168) sony309
Passz. Mondjuk mostanaban a Google tablazatok nalam sem indul el tableten. Frossoteni tudtam, de ugy sem indul. Meg nem zavar, mert hasznalom telorol, de akkoris.[ Szerkesztve ]
-
mokus18
tag
Véleményetek?
-
cidalain
veterán
válasz B.Ricsike #79173 üzenetére
Ugye a ramon nincs alapvetoen semmi. Egy chip, van mittudomen 50 laba aztan kesz. Leforraszt visszaforraszt, elmeletben egyszeru, nem lehet problema ez a resze.
A gond az uj chip lehet. Meretben tipusban ugyanolyan kellene. Random ram nem biztos hogy jo lesz. Sokat nem szannek a javitasra, de 2-3000 forintot megerhet, aztan vagy sikerul, vagy nem.
A páka hulyen all a kezembe, ilyenre nem vallalkozom.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
cidalain
veterán
válasz cidalain #79175 üzenetére
ja, meg ugye kérdés, miből gondolod, hogy a RAM a hibás?
Mert simán lehet hogy az jó, és valahol a nyákon van hiba, ami a soc-ram közti buszt nyírta ki. meg olyat is lehet csinálni, hogy a ram chip lábait ellenőrizni, újraforrasztani, lehet ez is megoldja. kollégáim csomó ilyet látnak, hogy a PCB gyárban gép által beültetett alkatrészeknél előfordul hogy egy-egy láb nincs rendesen beforrasztva, stb. aztán hogy mi gyártatunk e régi gépekkel, vagy ez általánosan ilyen, azt nem tudom. mondjuk a megkapott nyákot nemcsak mi tesszük tesztpadra, hanem más cégek is...>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
B.Ricsike
őstag
válasz cidalain #79177 üzenetére
Ettől komplexebb ez a dolog.
Új gépről beszélünk. Egy Lenovo Yoga Book C930-at fogok vásárolni, de rohadtul keveslem a 4GB Ram-ot, amivel forgalmazzák. És nem is lesz belőle több Ram-mal rendelkező. Ezért érdeklődöm, hogy esetlegesen van e erre megoldás?!
Persze egy új géphez egyből hozzányúlni és szétszedni a világ legnagyobb baromsága, de az is nagy baromság, hogy 4GB Rammal adnak ki egy eszközt 2019-ben.Szóval ez az én legnagyobb dilemmám.
Másik típus pedig nem jöhet szóba, mert a munkámat ezen tudnám 100%-osan végezni a két kijelzője, és az ultra hordozhatósága miatt.
Maximum megnézem, hogy 4GB rammal, hogy boldogulok a mindennapi használat során, de sok reményt nem fűzök hozzá, bár hátha tévedek. Nagy dolgokra nem használom, Office meg böngészés, illetve pdf tervrajzok olvasása és szerkesztése.[ Szerkesztve ]
-
cidalain
veterán
válasz B.Ricsike #79178 üzenetére
ja hogy így.
hát nem tudom mennyire megoldható ez így. nyilván ha bővíteni akarnád, akkor kellene hogy a memóriavezérlő elvigye a nagyobb ramot. ez viszont kérdéses, így hiába is forrasztasz bele többet, nem fogja tudni megcímezni. vannak olyan gépek, amiket kiadnak kevesebb, és több rammal is. azoknál nyilván megvan a memória helye, csak nincs beültetve a nyákba. de a vezérlő fel van rá készítve, ott megoldható lenne, hogy beültetsz plusz chipet.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
B.Ricsike
őstag
válasz tuki2200 #79179 üzenetére
Nem, csak akartam.
Kölcsön kaptam egyet egy hét erejéig, hogy kipróbáljam, és nem volt rossz, de sajnos rá kellett jönnöm, hogy sok minden a Windows-hoz köt, illetve az egér elengedhetetlen számomra.(#79180) Dr.NX: Úgy fogalmaznék, hogy egy lehetőséget kerestem a memória bővítésre.
Természetesen nem szeretnék kókányolni, főleg egy zsír új gépnél, csak félek tőle, hogy kevés lesz.
De kipróbálom, és meglátjuk, hátha olyan optimalizált programok vannak már, amikkel nem lesz gond a kevés ram.
De pl. a firefoxban megnyitok 6 lapot, és 1GB-ot egyből lefoglal.
A Thunderbird is 4-500Mb-ot foglal (ezt lehet valahogy csökkenteni, mert soknak tartom)Szóval hamar elkopik.
-
beholder00
tag
Sziasztok
Megérkezett a Teclast T8 gépem és pár dolgot leírnék, hátha orvosolható vagy csak érdemes feljegyezni:
Eu priority-vel 18 nap alatt érkezett.
Alap fb és messenger vmiért hibával leáll, nem értem [kép]
Képe valóban szép, napon is olvasható, billentyűhangja néha kattanik picit eltérően, sztem csak sima beállítás kérdése, kamera felejtôs, ujlenyomat tényleg gyenge, egy-két app belépéshez jó de feloldáshoz gyenge, hang átlagos. 1-2 autós játékot probáltam de kifagynak, utolsó frissités után insta videokat nem játsza le, story-nál kifagy. Olvasni jó róla. Külsőleg masszívnak tűnik. Droid beállitásokba kéne picit jobban belemásznom, pl swipe billentyűt beállítani mert sok idő így pötyögni. Fényérzékelő nem tudom van e benne, nagyon hektikusan változtatta konstans lámpa fényénél így marad a manual. Sztem gyorsan tölt és még bírja a strapát.Eddig az index videok is mentek app-ból, már nem[ Szerkesztve ]
-
kutkut
addikt
Sziasztok!
"Teclast P80 Pro" -ból ti milyen verziókat ismertek? Banggoodon kétfélét találtam, az egyiknél azt írja, csak HD kijelzős, a másiknál FullHD-s, viszont a specifikáció nem egyértelmű, mert feltünteti 2 és 3 GB RAM-mal is.
Eközben a Teclast honlapja szerint a kijelző FullHD-s, RAM-ból 2GB van.Most akkor mi az igazság? Valaki help pls!
[ Szerkesztve ]
Meizu MX3 32GB
-
morgulfz
tag
Sziasztok! Gyereknek szeretnék venni olyan tabletet, ami wifis, és csak fizikai gombjai vannak. Szaval ne legyen olyen kávába rejtett érintős mint pl a Samsung Note3 mamnak. Létezik ilyen, tudtok valamit ajánlani? Nem kell új. Köszönöm
-
cidalain
veterán
válasz MADcat #79190 üzenetére
Azert ez nem igy van.
Ott a Samu tab s 3, tab s 2 amin van fizikai home gomb.
Viszont ez mindegyiknel csak 1-1 gomb (iPad eseten is), vissza meg ilyenek tovabbra is csak erintosek lesznek.[ Szerkesztve ]
-
jocoka75
tag
Sziasztok!
Szeretnék kérni egy kis segítséget.
A napokban a táblagépemben akumlátort cseréltem ,és azt vettem észre hogy naponta többször is újraindul .
Mi lehet ennek az oka.
Az aksit egy úgyanolyan gépből szedtem ki ,egyébként ez egy Asus nexus 7 tablet .
Befolyásolja e a működést , hogy az egyik tablet SIM kártyás ?
Itt arra gondolok ,hogy az aksi tartó kis lemez ház formája különböző az egyikhez több csavarral rögzül a panelhez , maga az aksi tartó keretet nem tudtam kicserélni , mert rá van ragasztva az aksira és csak roncsolódott volna az aksi .
Hogyan tudnám az akumlátoról leszedni a keretet?Elnézést ,hogy csak így tudtam leírni
-
cidalain
veterán
válasz jocoka75 #79192 üzenetére
az biztos, hogy nem egy fém kereten múlik a dolog.
az akksin van esetleg kis elektronika is, vagy csak 2 drót jön ki belőle? ha van rajta, és az is más a két akkun, az esetleg okozHAT hasonló hibát de más dolog is lehet. eleve lehet hogy a te tableteden van még valami hiba. passz. ezeket távolról megállapítani nem lehet.nyilván egy ilyet úgy kellene laborkörülmények között tesztelni, hogy rákötnék valami szkópot az akkubemenetre, és nézném, hogy megszakad e a táp amikor újraindul a tab. ha igen, akkor az akku a ludas (vagy a vezérlő). ha nem akkor az akkucserének ehhez semmi köze. ekkor is még kétesélyes a dolog: vagy valami más hardver okozza, vagy szoftveres a reset. így nagyjából belátható, hogy egy ilyen hiba kiderítésére legalább bele kell rakni 1-2 nap tesztpadot, és simán lehet hogy zsákutcába fut az ember. ha magadnak csinálod oké, de egy szerviz ezzel nem fog bénázni, mondjuk el sem viszed, mert nem fogod kifizetni a költségeket, mert nem éri meg.
-
Nyugger001
csendes tag
Sziasztok! Van egy Huawei T5-ös tabom, és szeretném tudni, hogy miért
nem sikerűlt kapcsolódni OTG - n keresztül a pendrive-hoz.Lenne néhány dolog amit szeretnék ide oda másolgatni. A másik tabom rögtön kijelzi a kapcsolatot, ezért nem az OTG vagy a pendrive a ludas. Az asztali gép viszont símán kijelzi az összeköttetést a tabbal a töltő kábelen keresztül.
Mit javasoltok, hogy tudjam használni a masinát? Előre is köszönöm a
segítséget. -
cidalain
veterán
válasz kutkut #79196 üzenetére
Huhuuu. A magyar honlapon az ertelmes gyartok specifikacioi is osszevissza vannak. Kinai oldalon a kinai termekek specifikacioi randomgeneratorral vannak kiiratva. Ember legyen a talpan aki ott tudja hogy majd mit fog kapni. Raadasul a kinai cuccok kisszeriasak, alkatreszekbol beszerez 1-2000 darabot dompingaron, aztan a kovetlezo szeriaba mar mas ez meg az lesz, nem lenyeg, a termeknevben meg valtoztat valamit (plus, pro, power, sima, akarmi)
A ramot, meg a felbontast azert el szoktak talalni a webshopok, abbol ki lehet indulni.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
kutkut
addikt
válasz cidalain #79199 üzenetére
Hmm, ebben lehet valami.
Banggoodon a kérdések között találtam is egy hasonló kérdést, amire 2 válasz érkezett: az egyik szerint HD, másik szerint Full HD.
Közben észrevettem, hogy jan. 17. óta új verziót árulnak 3GB RAM-mal... Lehet, hogy közben a felbontás meg csökkent 1280x800-ra (csak azt "elfelejtették" piros betűkkel kiemelni). Vagy ahogy írtad, régebb óta van ilyen verzió, csak az online anyagokat nem frissítették.
Meizu MX3 32GB
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- MS Surface Pro 7 eladó mindenféle tartozékával
- IPAD PRO 11" 64GB WIFI+CELLULAR / 4G LTE / , ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- TÖRÖTT Surface Pro 7+ - i5-1135G7 16GB RAM 512GB SSD
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD
- Apple iPad Air M2 13" Wi-Fi + Cellular + Apple Smart Folio + Apple Pencil Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest