- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
stagabi
csendes tag
-
cidalain
veterán
válasz
zebede #81528 üzenetére
T8 kifogyott a Bangoodon, Gearbesten nagyon rossz ára van, felejtős most. Nem azt írják Banggoodon, hogy kifutott, így lehet hogy lesz még.
(#81523) PeterUr
Androidban van egy megfizethető nem full ipari verzió: Samsung Galaxy Tab Active 2, mindez 140 körül megvehető. 8", de csak Hd, van S-Pen stylus, nekem tetszik, használok egy ilyet melóban. (Nemrég óta csak, így szikrázó napsütésben még nem volt módom használni, de majd nyáron fogom nyilván)
Full ipari ütés, víz, mindenálló cuccok 3-400k körül vannak egyszerűen nem éri meg (mondjuk felhasználás kérdése). Esetleg fuss egy kört az Axtek Line-nál, van többféle méretű tab megoldásuk amiket forgalmaznak, és van win 10 is, meg droid is. Itt annó én kaptam eléggé emészthető árakat is. (Forgalmaznak Getac-ot is de az k drága, de van olcsóbb megoldásuk is, nyilván kompromisszumokkal a Getac-hoz képest) -
dudi6
senior tag
válasz
zebede #78989 üzenetére
Köszönöm, megnézem.
#78997 cidalain
Úgy lehet, ahogy írtam. Csak olvasásra kell, főleg pdf-re amiben nem lehet állítani a betűméretet. 1920 x 1200-s felbontású. Ezt a "nem fér bele a képernyőbe" dolgot nem értem, ha megnyitsz egy pdf-t vagy bármit akkor akkorában nyitja meg mint a kijelző mérete, mindenképp belefér nem lóg túl a kijelzőn semmicsak kicsik lesznek a betűk, amiket nem látok, így bele kell zoomolni.
(Nem kell mindenkinek mindent értenie, én pl azt nem értem, hogy lehet telefonon játszani több órán át, de nem az én dolgom. Meg sorolhatnék még 1000 dolgot) Keretet pedig nem írtam, mert érdekel használtan is külfödről is, de akkor legyen 60-70.000 Ft. -
Mr.Mercury
aktív tag
válasz
zebede #78991 üzenetére
Ok! Akkor tessék!
A tablet a Banggood-ról jött, vám nem volt rá. Egy Chuwi feliratú kartondobozban jött. Kinyitás után először az usb-s töltővel találkozni, majd szivacsok közé becsúsztatva maga a készülék. A szivacsos védőbe van besüllyesztve az a kis boríték szerű tasak, ami a tömör leírást tartalmazza (magyar nélkül), valamint van egy certification is mellé, végezetül a simtű is ebben a részben található. A készülék amúgy nem egy pillesúlyú darab, elég masszív érzetet ad, a hátsó borítással pedig olyan gamer-es a kinézete. Sebességben eddig gond nem volt, akadást sehol sem tapasztaltam, a wifi jelet rögtön fogta és a hálózati sebessége is tökéletes eddig. A kijelzője szép, bár én nem vagyok egy profi kijelzőmester, így nagyon részleteket nem tudok adni róla, de elsőre semmi olyat nem tapasztaltam, ami szembetűnő lett volna ilyen téren. Az érintéseknél 1-2 esetben nem vett mindig mindent elsőre, de ebben benne lehet az is, hogy én nyomtam annyira határozatlanul, szóval ezt sem venném jelenleg fix hibának. Ami némi negatív a cuccal kapcsolatban az a lokalizáció; a honosítás néhány helyen elég magyartalanra sikeredett, illetve vannak olyan beállításokban található opciók, ahol teljesen ki is maradt, így azokon a részeken az angol szöveg van mixelve a magyar választási lehetőségekkel. Nekem ez sem volt tragédia, de aki egy kukkot sem tud angolul, annak ez zavaró lehet. 100%-os töltöttségről indulva kb. 1 óra állítgatás (2-3 újraindítással) után merült 7-8%-ot. A kamerája nagyjából felejtős, vaku ugye nincs, a gyári fényképező alkalmazásban az elülső kamerát nem tudtam életre kelteni (vagy csak szimplán nem találtam), így szelfifotót nem készült.
Ez persze lehet harmadik feles alkalmazással megoldható, még nem próbáltam...
Így elsőre azt hiszem ennyi, de ha van kérdés, akkor azt igyekszem megválaszolni. -
vadkörte
addikt
válasz
zebede #78881 üzenetére
Fentebb egy topiktársnak voltak kellemetlen tapasztalatai a Hi8-cal. Ez ingatott meg kissé. Az Alldocube lett volna még egy lehetséges jelölt, de számomra teljesen ismeretlen a "márka". A Teclast úgy tűnik viszonylag "régi motoros" és a Chiwi sem tegnap kezdte az elektronikai ipart. Erre írtam, hogy talán nem nyúlok vele félre.
Nagy erőforrásigényű app-okat - játékok - nem fogok vele futtatni, abból a korból 39 évesen úgy érzem már kinőttem.Talán pár évig hű társ lesz.
A kis 1/8-as vacakom, miután letiltottam a Google sz***it - Play Zene, Könyv, Video, valamint maga a Google app - meglepően virgonc lett. Üzemidőben jött egy cirka +10%, működési sebességben meg majdnem 25-30%.
Az tette be neki a kaput, hogy nem lehetett frissíteni bizonyos app-okat.
Google Naptár, Keep, YouTube, Gmail, Yatse, stb... Letöltötte a telepítőt, de nem volt hajlandó frissülni. Ezért ment a háztól. -
Aksomatic
senior tag
válasz
zebede #78755 üzenetére
A hozzászólás nem konkrétan a Voyorol szólt, csupán arról, hogy ezek a kisebb gyártótól származó tabletek nincsenek annyira optimalizálva, mint a nagyobb gyártóké. Ezt abszolút meg is értem. Viszont ha te nagy megelégedéssel használod a Voyo-t akkor nem lehet vele gond. Stylust is használsz vele?
-
-
kbyte1024
veterán
válasz
zebede #78743 üzenetére
+1,azt kéne tisztázni itt az embereknek magukban, hogy a hazai gari túl van misztifikalva, és durván dob az árakon. Rendeltem egy Teclas P80pro-t, ami 8colos 3giga ram 32giga rom,stb piti áron. Aki még annyira kíváncsi a többi tablet specifikácioira az a youtube -on biztos talál. De hogy egy magyar gari nem ér +15-20rugot az tuti.
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz
zebede #78695 üzenetére
A beírásod alapján utána néztem a készüléknek és meggyőzött annyira, hogy rendeltem is egyet a banggood-ról vám és szállítási biztosítással együtt, Priority EU line opcival ~41.000-Ft-ért. Remélem nem fogok csalódni benne.
Viszont fura, mert a rendelésem áttekintésénél a shipping method-nál azt írja, hogy "Air Mail", de most nem tudom, hogy ettől az még Priority vagy sem...Mondjuk a vámbiztosítás miatt annyira nem izgat, de azért jó lenne tudni, hogy biztos nem lesz rá vám.
-
Linda1
aktív tag
-
cidalain
veterán
válasz
zebede #78664 üzenetére
(70 volt a keret)
(#78675) Vendu
Hirtelen most nem ertem mi koze a mikrofonnak, a jack dugonak ahhoz hogy lehet e SIM kartyat tenni a gepbe, vagy sem.
Igy azt mondom, hogy mukodnie kell. Ezekbe a mai tabokba kombinalt jack aljzat van, amiben ott a mic bemenet is. Nem csak telefonalashoz lehet headsetet hasznalni, hanem pl skype, messenger ilyesmi is, ami meg wifi tabokon is opcio. -
ggurga
csendes tag
válasz
zebede #78673 üzenetére
Amilyen jókat lehet olvasni az alza, emag, mall.hu garancia eljárásairól, talán érthető, hogy nem szeretnék ott vásárolni. Az alzán vettem év elején egy fél számítógépet, még az is problémát okozott, hogy a számlázási adatok javítva legyenek, miután rossz névre állították ki a számlát. Elég is volt belőlük.
-
Somatom
veterán
válasz
zebede #78644 üzenetére
De, ő nem azt írta, hogy számára minden fontos dologban jobb, hanem azt, hogy mindenben. Nem mindegy! Nem játszunk, tehát a GPU különbség felejtős. Két óránál többet sosem üzemel akkuról, tehát a kapacitás különbség nem számít. Egyébként meg mindkettő használhatatlan szar, mert egyiken sincs HDMI kimenet. Lehet ilyen nekemmiafontos összehasonlításokat csinálni, csak ezek erősen szubjektívek. Az pl. hova sorolandó, hogy az egyiket rendelgetni kell, a másikat meg le lehet emelni a polcról? Ha a T10 -et forgalmaznák itthon, akkor eszembe nem jutott volna kínai rendeléssel b@szakodni.
-
floratm
senior tag
válasz
zebede #78640 üzenetére
Igen, köszönöm efélére gondoltam...
Somatom
Azért az a "mindenben" barokkos túlzás.Nem tulzás az Huawei vs teclast:
Ram: 2GB vs 4GV
Rom 16GB vs 64 GB
akku:5000 vs 8000
Jijelző: 1920 x 1200 VS 2560 x 1600Közel ugyanannyi pénzért. Szenzorok, sim slot és hasonlo fölösleges dolgok nem szempont. Ki akar tablettel fotózni?
-
aldork
csendes tag
válasz
zebede #78525 üzenetére
Igen, mielőtt posztoltam, elolvastam sok kommentet, köztük ezt is.
Mindössze azért nem aktuális számomra ez az ajánlat, mert felteszem, karácsonyi leárazásról van szó, én pedig kicsit később tervezek beruházni, csak sajnos nem sok tapasztalattal rendelkezem, ezért fordultam a fórumhoz. -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
zebede #78455 üzenetére
Ha kínából rendeled a Mi Pad-ot, akkor a 3 Gb-os verziót már megkapod kb 50000 Ft-ért szállítással együtt, annyiért szerintem nem kapsz jobbat.
Engem az akaszt ki, hogy lassan 3 éve semmi előrelépés nem történt az alsó kategóriában, ugyanaz a 4 magos CPU Mali400 gpu-val, GB Ram-mal ugyanannyi pénzért...Az 1 GB Ram már 2015ben is szinte gáznak számított.
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
zebede #78451 üzenetére
Teljesítményben a Mi 8 Lite szintjén van, árban pedig nincs nagy különbség és sokkal nagyobb kijelző méretet kapsz.
Egyébként meg minden Tablet túlárazott az azonos áron kapható telefonokhoz képest, ez kimondottan igaz az 50000 Ft alatti kategóriára, ahol 2 GB Ramos Tabletet is alig kapsz itthon.
-
-
cidalain
veterán
válasz
zebede #78373 üzenetére
Ja lassan eljonnek majd a masik forumtemakba az olyan beirasok, hogy 6,5" phablet melle keresek egy kicsi hurcibalos telefont, hivas, sms funkcio eleg, fo szempont hogy kicsi legyen, max 3,5" kijelzovel, hogy mindenhova elferjen, nyaron bikinifelsobe, futaskor a zsepi meretu nadragzsebbe, stb
-
Somatom
veterán
-
cd930
senior tag
válasz
zebede #78347 üzenetére
"az értesítési felületet kell itt is lehúzni és ott rányomni a location, vagy helymeghatározás, vagy gps ikonra."
Na ezen semmi ilyen ikon nem volt. A helymeghatározást engedélyező piktogramm (fordított vízcseppben kicsi kör) megjelent ugyan a fenti sávban, de a legördülő menüben semmi erre utaló jel nem volt. -
cd930
senior tag
válasz
zebede #78344 üzenetére
Elég sokat vártunk, fél órán át bűvöltük az eladóval a T10-et, de semmi. Ha láthatóan működött volna benne a GPS, megvettem volna.
De itt is óva intettek, hogy gyanúsan olcsó, lehet, hogy valami probléma lehet vele.
Emiatt eleve fokozott (lehet, hogy túlzott?) óvatossággal közeledtem. Ha valamit elkeffentettünk a próbálás során és mégis működik benne minden, akkor természetesen sajnálom a dolgot.Holnap beugrom a Media Marktba, megnézem, van-e 60 ezerért Huawei T5 10.1.
Vagy az LTE 70 ezerért. Nem is tudom, szükség lehet-e rá..@Somatom!
A helymeghatározást / GPS-t hol lehet ki-bekapcsolni benne?
Egy menüpontot találtunk benne, ahol emlékeim szerint az alábbi 3 verzióból lehetett választani
1. GPS + Wifi a minél pontosabb helymeghatározás érdekében
2. nemtom már mi volt
3. Csak GPS
Az elsőnél a Térkép alkalmazás megtalálta a wifi alapján, merre vagyunk
A harmadiknál meg se nyekkent.A Test your android appnak csak az apk-ját húztuk rá, ott nem minden működött. Gyorsan kellett keresnem valamit, ez jött fel elsőnek.
-
cd930
senior tag
válasz
zebede #78326 üzenetére
Teszteltük egy darabig, az eladó is segítőkész volt.
Google térképet elindítva nem közelített rá a környékre, csak ha a wifit is ráengedtük a pontosabb helymeghatározás érdekében.
Azt mondta az eladó, hogy több darab is volt neki belőle, egyikben sem látott GPS-t.
Inkább otthagytam, annál is inkább, mivel garanciát már eleve nem adott volna rá.A konkrét terméken:
A pontos modellverzió: T10 W64GB G
Vonalkód: 6940709680407 -
sb
veterán
válasz
zebede #78283 üzenetére
Nem figyeltem, hogy nincs készleten.
A másikat gondoltam,hogy azért küldted, ezért is írtam, hogy szerencsére nincs időhöz kötve.A tesztek alapján én nem éreztem egyébként, hogy lehúzták volna őket. Sőt, tök korrektnek tűntek... szerintem 1-2 ilyen nem kritikus hiba a 3x árú csúcskészülékekben is van, akár a tableteket, akár a telefonokat nézzük. Igazából a hosszabb teszt hiányzik, azt jó lenne látni mi lesz belőlük. Telefonon anno csúcsnak számító Samsung S1, S3 is kb. kukázható volt 3 év alatt... nyilván nagyrészt sw oldalról.
Azóta mondjuk sokat fejlődött a droid is, középkat telefonok sem mutatnak be olyan elhasználódást mint anno ezek. Szóval maradnak az esetleges hosszabb távú hw gondok... ezekről lenne jó látni valamit.
De ha jól sejtem neked van azért hosszabb távú tapasztalatod is ezzel a kínai kategóriával. ? -
sb
veterán
válasz
zebede #78281 üzenetére
Köszi, láttam. Ha jól nézem akkor német raktárból 160 és ugyanennyi idő a szállítás.
De egyébként nem sürgős, nem karácsonyra lesz.Vagy ettől függetlenül emelted ki a Hi9 Pro-t? Ez a legjobb választás?
Nézegettem közben teszteket, sok gond nincs velük, úgy láttam. Bár itt-ott a folyamatosságra (főleg X20-nál), wifi-re (M89) volt némi panasz. Egyedül az X1-nél láttam több negatívumot.
Mondjuk ezekkel is az a gond, hogy nem hosszabb távú tesztek. -
sb
veterán
válasz
zebede #78269 üzenetére
Sziasztok!
Én is 8-9" körüli tabletet keresnék. 40-50k környékén. 3GB RAM, FHD vagy nagyobb felbontás. Játék(gpu) nem szempont, wifi only is elég GPS és egyebek nélkül, de nyilván ha van benne extra, 4g, gps, ujjlenyomat olvasó, stb...az is jöhet.
4:3 képarány preferált, de 16:10 is jöhet.
Itthon nem sok alternatívát látok, kicsit drágábban, 60 körül Lenovo Tab 4 8 Plus. De nem tudom mennyivel vagyok előrébb a híres Lenovo supporttal.
Huawei T5 pedig már túl nagy.
Kínaiból viszont nem tudom melyiket lenne érdemes, Teclastokról a topicjában sok jót nem olvastam, összeszerelési minőség, egyéb gondok... az fontos lenne, hogy alap bugok ne legyenek, pl. wifi normálisan menjen, stb... és hosszú távon se legyen gondja, se hw se sw oldalról.
(Lehet, hogy ez soknak tűnik, de annyira nem magasak az igények, pl. évekig elvoltam Op3n Dott-tal is.Sw oldalról nyilván az már kicsit megkopott.)
Amiket néztem:
Teclast M89
Teclast T8
Chuwi Hi9 Pro
ALLDOCUBE Cube X1
... és most az itt felsoroltakat is átnézem még.Melyik lehet hosszabb távon jobb választás? Minőségre, támogatásra.
-
Moleman
addikt
válasz
zebede #78273 üzenetére
Köszi!
Van náluk áfamentes szállítás, csak nagyon lassú, éppen 4 hete várom tőlük a kocsiba rendelt kameráimat, még semmi nyomuk...8"-osat kívánt az asszony, a végén ő veszi majd, én csak piackutattam.
Nem szeretne túl nagyot hurcolni magával, bár nemigen hagyja el vele a lakást.
4-5 éve volt egy ZTE V970-em (MT6577), ahogy mondod, abban is a GPS volt a gyenge láncszem, minden tuning ellenére is használhatatlan volt, az idő 90%-ában nem talált pozíciót. Aztán nemrég volt nálam egy Helio X20-as Xiaomi Note 4, az sem győzött meg, nagyon melegedett, a romcserével kapcsolatos nehézségekről nem is beszélve (téglaként érkezett a telefon, végül hálistennek sikerült megmenteni).
Kétségkívül érezhető a fejlődés az MTK háza táján is, de ég és föld a felhasználói élmény, amióta felsőkategóriás telefonokat használok, már a piacot sem követem, mert nem tervezem a cserét, mint régen mindig (a ZTE után bő 3 évig volt Lenovo K910, most 1 éve Huawei P10). -
Moleman
addikt
válasz
zebede #78269 üzenetére
Ez a Global Mi Pad 4 akkor jó választás lenne? Szimpatikus, hogy Snapdragonos, elég rossz élményeim voltak az MTK procikkal a múltban.
-
D.Orion
veterán
válasz
zebede #78232 üzenetére
Remek, csak pont egy megyeszékhelyen nem érhető el. Mint pl. nálunk Székesfehérváron. Most akkor kocsikázzak 2x60km-t?
Elnézést, nem a segítő szándékkal van a baj, sőt örülönk neki, hogy ha valaki hajlandó elismételni valamit többször is, csak a válasz és segítség stílusával. Örülök neki, hogy rámutattál erre a tabletre, körbenézek hátha valahol máshol megtalálom.
-
volandy
senior tag
-
válasz
zebede #77957 üzenetére
Köszönöm, épp nézem még, hogy a 100-120-as sávba mi férne bele. Egy 8.4es M5, vagy egy Tab s3 is akár. Anyukám azt mondta lehet nagyobb csak legyen olyan tok, amit hátra hajtva támaszként szolgál ( mint ipadon a 3 részre osztott fedlapos). Nyilván nem kötelező 120nak lennie, de akkor úgy bővül a kör, főleg hogy a méret is lehet nagyobb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen videókártyát?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen egeret válasszak?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Háztartási gépek
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- iPad 8 32GB gen wifi+ cellular hibátlan
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- Ipad Pro 12.9" 1. GEN 256GB Wifi+Cellular, Szép állapotban, üzletből,
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / M1 / Ezüst / Wifi + Cellular / 128GB / Garancia
- iPad Pro M4 11" 256GB wifi+cellular ÚJ 1 év Apple jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest