-
LOGOUT
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. július
Új hozzászólás Aktív témák
-
PEPE85
senior tag
Sziasztok!
Bízom benne tudtok nekem segíteni, a legolcsóbb olyan gépet keresem aminek legalább 5' a kijelzője és tudok bele SIM kártyát tenni amin keresztül tudok netezni minimum 3G-vel (úgy is jó, ha + kiegészítővel kezeli a SIM kártyát). Jó régebbi típus is, ha lehet kapni, akár használtan. Nem baj, ha nem tud WLAN-t és 3G-ből is csak a legalapabb 384kbit/s-et, csak feleljen meg ennek a két kritériumnak.
Köszi! -
tjb007
nagyúr
válasz
greenisland1 #2696 üzenetére
Rosszul tudod, már a legelső iPhone kijelzője is kapacitív volt.
-
kelzsoca
félisten
válasz
greenisland1 #2696 üzenetére
Kicsi zavarban vagy
Iphone sosem volt rezisztív kijelzős, mindig is kapacitív volt.
az Ipad-ot és a Samsung Galaxy tab 10.1 is kapacitív kijlezővel rendelkezik, hogy melyiket választod Neked kell tudni.
iOS vagy Android
A kijelző minőségétől pedig egyik esetben sem kell tartani, hozza azt a szintet.
-
greenisland1
csendes tag
Sziasztok!
Kérdezem tőletek : mekkora különbség van a rezisztív illetve a capacitív kijelző között?
Iphone 3g-m van, és úgy tudom ez rezisztív./ezt ismerem hogy nagyon jó és könnyű használni/
Néztem youtube-on videókat , amelyben összehasonlították az Ipad-ot és a Samsung Galaxy tab 10.1-et.
De nem láttam sok különbséget, talán kicsit gyorsabban gördül az IPad-é.Tablet vásárláson gondolkodom de nem tudom , nem-e lesz a csalódás a kijelző használata az Iphone után!
Köszi.. -
bigrock
addikt
Hello!
Melyik tabletet javasolnátok: 1 Ghz ARM11 CPU/Rezisztív kijelző: kb. 160 USD vagy 800 Mhz Cortex A8 CPU/kapacitív kijelző: kb. 260 USD. A többi paraméter nagyjából egyezik, ill. a Cortex procisnál fel is tüntetik, hogy "support Flash 10.1" míg a másiknál nem.
Köszi! -
wwhy
veterán
válasz
petipetya #2686 üzenetére
Because I haven't got stock at the moment. I have placed an large order for next week, so hopefully I will dispatch them before 30th this month. 30th should be latest day I will receive products due to custom clearance may take a while sometimes. Hope you can understand.
No comment.
-
jFox
addikt
Sziasztok!
Na megvettem ezt a Telechip/Haipad cuccot a KTechstore-os sráctól.
Eddig teccik.Csak még az androidot kell még tanulnom. Pl. hogy lehet beállítani, hogy mi induljon el induláskor? Elindít egy csomó dolgot, amire nincs szükségem és fut a háttérben. Az Active task killer-rel (vagy valami hasonló, most nincs előttem) ki tudom lőni ami nem kell, de jobb lenne ha el sem indulna.
Meg az létezhet, hogy megy a g-senzor, mert a képenyőt forgatja, viszont játék alatt meg nem működik? Letöltöttem valami űrhajós verseny játéékot, és hiába forhattam, nem ment semerre.Pedig ki van választva az accelero meter.
Egyenéőre ennyi, majd még írok róla, ha tüzetesebben át tudtam nézni. -
wwhy
veterán
már el is vitték a ZT-180-at pedig komolyan megvettem volna
-
harry
veterán
Áh, nem, nincs szükségem 3G-re (otthon vagy suliban használnám elsősorban, mindkettő wifi-fedett), így viszont sokra jönne ki.
Karma - no igen, szóval ezt azért még át kell gondolnom. Itt hogy is van, a Wifi modellekbe kerül aGPS? Tehát csak a 3g modulban (meg talán a hátlap színben?) különbözik a "3G" változattól?
JailBrake után semmilyen garancia nincs? Gyári SW visszarakással sem? Így viszont tudnám "meghajtóként" kezelni? -
rakal
senior tag
Hello
Szvsz a Samsung Galaxy Tab ezek közül a legjobb választás.
A T-Mobilnál érdemes adatcsomaggal együtt megvenni,1 év hűséggel,azt még ki lehet bírni,meg netkapcsolat nélkül nem az igazi.
Samsung Galaxy Tab -T-Mobile -
Ha jailbreakeled az iPadet és megveszed a PwnTunes nevű appot, akkor sima MTP eszközként is elérhetővé válik. Az egy más kérdés, hogy nem tudom, az MTP support milyen szinten jár jelenleg. Meg jailbreak után lehet SSH démont is telepíteni, így SCP-vel lehet feldobni cuccokat.
De egy Windows vagy OSX mindenképp kell az első beélesztéshez...
Hogy ki a hibás, az jó kérdés. Én megértem a desktop környezeteken dolgozó open source fejlesztőket is, hogy nem foglalkoznak a proprietary dolgok visszafejtésével (egyébként vannak próbálkozások), és az Apple-t is, hogy kicsire nem ad.
-
Nem sűrűn. Bár szvsz. a Linux desktopon éppúgy az önszopatás kategória.
#2669: Ez most marha vicces volt, mindenesetre pont a jelenlegi példa támasztja alá, hogy most emiatt nem tudsz iPadet venni. Márpedig az 1-es árának zuhanásával egyre kevesebb értelme van technikailag és szoftveresen is gyengébb megoldásokkal próbálkozni. Dehát ilyen a showbusiness
-
harry
veterán
Most néztem, hogy iPad1 már 110k boltban (alap verzió), és az iPad2 is 125k körül indul itt aprókon, ami nagyon elgondolkodtatott, de nem igazán szimpatikus nekem több minden sem az Apple dolgaiban (bár lehet csak jobban utána kéne járnom).
Szóval aziránt érdeklődnék, van-e hasonló árban és minőségben (!) tablet 10" méretben jelenleg, Android alapokkal?
- Viewpad10-et látok 140kért (nevetséges)
- Archos 101 van 120k-ért, talán... (így ránézésre, de nem tudom, milyen).
- Samu Tab biztos drágább lesz
- Advent Vega nem ismerem, hw aprón láttam eddig egyet csak, az mondjuk elgondolkodtat, vagy a 85k nem jó ár?
- Más esetleg? -
mArZsi
tag
Holnap, holnapután megy a rendelés külföldről, kínai VIA 800 Mhz-es 256 Mb ramos 7" Android 2.2 Tabletre. Akit érdekel ilyen keressen meg priviben.
-
wwhy
veterán
ma megkeresett egyik ebayes eladó, h lenne neki EZ
megériUK-ból jön, tehát nincs áfa
-
-
z0d1AK
nagyúr
A Flashhez nem csak 2.2-es Android, hanem megfelelő processzor is kell. Egyébként azért jelentős különbség van szerintem komfortérzetben a rezisztív és kapacitív panelek között. Alapból vannak játékok, melyek kiesnek rezisztív kijelzőnél (pl. Modern Combat). Nem mindenkinek lételeme a játék, de meglehetősen jól jön néha.
-
jFox
addikt
Amiket én megnéztem (Haipad,GPad,Navon) mind rezisztív volt, de csak a Navon-nal nem voltam megelégedve. A másik kettő nagyon jól használható volt.
Pontos volt és nem kellet erősen nyomni. Nem éreztem hiányát a kapacitív érintőnek.
A sebességük is jó volt akár net, akár más alkalmazást néztem. Mondjuk a Falsh támogatást hiányolom belőle, de előbb utób csak lesz rájuk 2.2-es droid és akkor lesz az is
Egyszóval szerintem van létjogosultságuk.Én inkább az összeszerelés minősége miatt aggódnék ezeknél a kínából rendelt cuccoknál, de kellemesen csalódtam a megtekintett két készüléknél. (Haipad, GPad)
-
kelzsoca
félisten
Az igen
Ha ezek a minimum feltételek és hogy használható gép legyen akkor ott indul a móka hogy Samsung Galaxy Tab, az alatt nem igazán van értelme szerinted gépet venni....
Az a helyzet hogy a BMW is elvisz A-ból B-be meg a Suzuki is, a kérdés hogy mennyiért, milyen módon és milyen kompromisszumokat kell érte kötni.
-
rakal
senior tag
Elnézést kérek,de lekéstem a szerkesztési időről.
Csak egy általános tanács tabletvásárláshoz:
-min 7" képernyőméret
-min 800x480-as felbontás
-min Cortex A8 processzor
-min 512 MB RAM
-Flash 10.1 támogatás
-Android 2.2
-KAPACITÍV kijelző.
Ezek a minimumfeltételek.
Aki mást,olcsón rendel,és megkapja,1 napon belül garantált a bosszúság,hajtépés,önfej falba verése etc.,szóval gondoljátok meg,mit vesztek,könnyen el lehet csábulni a kínai/magyar piacon... -
kelzsoca
félisten
válasz
philoxenia #2632 üzenetére
Na jó de hát ezek filléres dolgok amiről most szó van
-
Torry
addikt
Nem igazán értem egyébként a jobb tabletek árazását.
500 +/- 50 dollár esetén egyértelmű, hogy az Ipad-t választanám.
Nyáron megyek melózni az usa-ba, akarok venni ipad-t csak még azt nem döntöttem el, hogy 1-t vagy 2-t. A kamera nekem nem létszükség, a legtöbb program alig gyorsabb a 8x gpu meg egyelőre nem előny, mondjuk mire kijutok valószínű más lesz a helyzet.
Majd kiderül. -
petipetya
nagyúr
Szeretnék segítséget kérni a megrendelésében. Mivel változó, hogy bent vagy itthon vagyok (bent nem tudom átvenni, itthon meg nem bízom másra), egy átvevőponton tudnám átvenni.
Meg lehet így rendelni és paypal-al kifizetni, vagy még inkább az átvevőhelyen kp-val? Adót 0 Ft-nak mutatja az ország és város kiválasztása után. A végösszegre mennyi egyéb költség jönne még rá?
-
rewentlow
csendes tag
Bár titeket gondolom nem kell győzködni, találtam egy nagyon király tabletes videót, ami szerintem minden eddiginél jobban elmondja, hogy mikre is használható egy ilyen cucc.
http://www.youtube.com/watch?v=rtqXLGPzVMk
Ár sajnos még nincs, de állítólag versenyképes lesz az iPad 2 500$-os alapárával. Hát reménykedjünk...
-
jFox
addikt
Valaki keresett itt ultraolcsó tabletet. Itt van egy 24k ért. Nem tudom ilyen lehet, mef az eladót sem ismerem, de tényleg ultraolcsó.
Egyébbklént Roxaz is mondta, hogy tud ilyen extraolcsó cuccokat beszerezni. (Természetesen Via procival.)
-
rakal
senior tag
Sziasztok!
Ez a készülék szvsz nagyon megéri az árát,igazi blockbuster....
Nem célszerű Cortex 8 alatti procisat venni,kicsit drágább,de megéri a kb 60000 KHUF-t. -
jFox
addikt
válasz
kelzsoca #2612 üzenetére
Eszembe jutott még egy dolog, ami egy kicsit zavaró volt. A microSD kártya nem pattant be teljesen, hanem kiállt olyan 1-2 millimétert a készülék házból. Letörni biztos nem fog, csak megbontja egy kicsit a sima felület harmóniáját.
Ez a GPad-ra és a Telechip/Haipad-ra is vonatkozik. -
jFox
addikt
Ma megnéztem a GPad G-10-est is. Kb. azok a benyomások mint a Telechip/Haipad gépnél. Nagyjából hasonló is a szerkezet, csak HDMI nincs rajta, viszont 2db USB, amiből csak az egyik host. Ide köthető 3G pöcök és GPS is. Amit láttam abban szintén 256Mb RAM volt, de azt mondta az eladó, hogy létezik belőle 512-es is (kávébarna színben!)
Az eladó szintén korrekt (PH! Roxaz) ezúton is köszönöm neki, hogy megtekinthettem.
Garancia 1 év gyári, és Ő intézi a gyárba visszajuttatást.Kelzsoca-tól várjuk a bővebb tesztet.
-
xrvman
őstag
Erre valaki valamit tud mondani? -
jFox
addikt
Sziasztok.
Tegnap voltam egy kis olcsó tablet mustrán. First blikk report.1.) Találkoztam a Ktecstore-os úriemberrel. Nagyon korrektnek tűnt. Elárulta azt is a hogy az általa Telechip 7800 néven forgalmazott tablet tulajdonképpen a Haipad M701. Megnéztem a kütyüt és nem tűnik gagyinak.
Jól van összeszerelve, nem nyikog, nem recseg. Az érintő képernyője nagyon érzékeny ahhoz képest, hogy rezisztív, és megy a multitouch is.
Gyors volt a cucc, csak az zavar egy kicsit, hogy a 256Mb-ból 75Mb szabadot mutatott.
De ehhez képest is elég gyors volt. Filmeket is szépen játszotta és van rajta HDMI kimenet.
janos0988: Kérdeztem az InfoTM-X220-ról erre azt mondta, hogy a FlyTouch néven fut eredetileg, teljesítményre kb. azt tudja mint a Telechip, 10" + van benne GPS. Viszont nincs multitouch. Az Androidos telót nem tudta megmutatni, mert elkapkodták tőle. De azt mondta, hogy nem fake és hogy nagyon jó cucc. Nemsokára lesz belőle kapacitív érintővel is olyan 4-5k vla drágábban.
2.) Megnézem a Navon T810-et is az edigitalba. Ettől nem voltam elájulva. Kezdődött ott, hogy a képernyőzárat alig tudtuk kinyitni. Borzasztó érzéketlen az érintőpanelje.
Nem tudom egy kalibrálás segíthet-e rajta, mert viszont pontos volt, csak nyomni kell mint süket a csengőt.
Sebességre kb. a Telechip/Haipad. Ja és a kiírással ellentétben 800MHz-es proci van benne. Viszont az 512Mb az meg van.
Egyenlőre ennyi, ma ha minden igaz megnézem a GPad G-10-et is.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
kelzsoca #2605 üzenetére
Azért annyiban módosítanék, hogy a valós áruk Kínában.....
Olvasgat egy olasz nálunk megjelenő reklámújságot, aztán látja, hogy a sonka nálunk :[link] míg otthon :[link]Holott nálunk ez rettentően drága sonka, míg náluk max közepes árfekvés.....
Nálunk a valós ára annyi, mint amennyiért kapni lehet. Nálunk....
A szárított gyömbér például nyilván sokkal olcsóbb Kínában ennél....[link]
-
kelzsoca
félisten
Azt kell megérteni hogy ami kint 20k, arra még általában megy szállítási költség is+vám/áfa, erre még megy az eladó haszna, és már ott is vagy hogy ezek a gépek 15-20k-al kerülnek többe mint a valós áruk.
De mondok példát, nemrégiben kértem Kínai barátomtól árajánlatot egy tablet-re, a DHL ~12k-ért vállalja a szállítást, mivel a gép akksit tartalmaz+megfognák a vámon is, trükközni lehet, de nincs értelme, így a vám is 10k körül mozogna, és ott vagyok hogy egy 40k-s gép már 60k-ért van nálam, úgy hogy magamnak rendeltem, és csak a kötelező dolgokat fizetem meg, nincs is rajta semmiféle haszon (hiszen saját részre venném)
-
Például azért, mert a gép alapban 20k forint, ha megnézed az árat (majd' 100 dolcsi a postaköltséggel együtt). Erre rájön még az 5k-s ÁFA, az már 25k.
Ha akar valami kis hasznot az eladó, akkor 30k-ért adja. Ha pedig te akarod 20-25k-ért megvenni, akkor meg kell rendelned magadnak Kínából -
mArZsi
tag
-
kelzsoca
félisten
Behoz 100-at azt eladja.
Nagyon nem így van, itt az országban csak nagyon kevesen hoznak be ekkora mennyiségű gépet, még ha low-end kategóriás akkor is.
Nézd meg akár a Vaterán is mi megy, küldöd a pénz és aztán rendeli, szerinted ki fog ilyen selejt gépekbe több milliót tenni
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest