- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- droidic: EA GAMES – élő emberrel a supportban 2025 ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
upszilon
őstag
A Streak is drága, mégis viszik. Azért mert nem engedheti meg mindenki, elég sokan megtehetik, hogy megveszik, csak szórakozásból. Nekik gyártja ezt a Dell.
Ez a tipikus amerikai stratégia. A kínai az ellenkezője. Ők a kispénzűeknek gyártanak. Mégis mit gondolsz, nálunk, magyarországon melyik stratégia jön be jobban?
-
rakal
senior tag
Szia!
Ne keverjük össze az Androidos tableteket és a PMP-ket!
Bár kínai részről is vannak erre kísérletek.Funkcionálisan késztermékek formájában is...
A PMP-k már régóta tudják ezeket,az általad említett feature-ket.(saját oprendszerrel persze)
Z0d1ak:Ha az 5 collos Streak árából indulunk ki,a 7 collosra simán megajánlom a 210 KHUF(kb 700 Euro)-s árat,szóval =Samsung Galaxy Tab...no comment-esélytelen a tömeges használatra. -
Peat;)
veterán
Nem látom át a dolgokat ennyire, de nekem úgy rémlik, hogy a mostani divatos "1ghz"-es mobiltelefonos chipseteknél is említették a full hd-t. Persze aztán már más kérdés, hogy ha az a kínai csoda 130 dollár, akkor a chipset alapból nem lenne drága, tehát ha maga a hd lejátszó chipset a gond akkor potom pénzért lehetne beépíteni a tabletekbe és csak akkor enne áramot amikor hd anyag indul el. A fő gond viszont az android lenne, mert mint kiderült nem egyszerű idegen chipsetet beépíteni a rendszerbe. De attól (nem tudom miért) nagyon messze vagyunk, hogy egy tablet sok kiszerelésben kapható legyen, mint egy notebooknál, tehát hd lejátszás mint opcionális kiegészítő, úgy mint a 3g, gps, stb. A mindent az egybe megoldások meg kissé drágák.
A kínai tabletek nagyja viszont előbb utóbb gond nélkül fogja vinni a full hd-t szerintem. Csak bejön megint az android, ami nem olyan minőségű rendszer, hogy kiadják 2.2/2.3-assal és kész a kütyü. Máig egy béta cucc az az oprendszer, csak egy világ teszteli és fizet érte a googlénak. A kínaiak meg híresek a terméktámogatásról. Így marad pl az archos márka mint középút, de ők sem adtak ki sok frissítést az eddigi termékeikhez..
-
Peat;)
veterán
? Már a legtöbb kínai chipnek is a 720p az alap, de van már 1080p-s is. Európa kissé lemaradt, illetve a chipsetek már rég bírnák csak hát..nem érdekük kihasználni. Pl. ez a full hd-t is viszi tesztek alapján, 26 rongyért, kínai chipsettel: [link]
A full hd-nak az android volt a legfőbb akadálya, de már ez is elhárítva elvileg. -
harry
veterán
Szerintem ilyesmi eszköz az olcsó kategóriában nem lesz... Illetve ha a fullHD, minőségi mozizást nem vesszük, akkor talán, de mint láttuk, sok ilyen olcsó gépnek a flash tartalom megjelenítésével gondok vannak, nem, hogy 1080p videóval. Meg hát, ezekhez nincs távirányító, egérrel navigálni esetleg, de azért nem az igazi... magán a tableten meg főleg nem, mivel ki van kötve a kábelekkel. De talán ilyen 30-40k körül kaphatsz dedikált lejátszókat (wdtv, meg hasonlók, ezeket nem ismerem), és mellé egy tabletet külön.
-
flexxx2
őstag
-
upszilon
őstag
A Dell sem marad ki?
-
Sziasztok,
SmartQ T7-tel találkoztatok már, vagy hallottatok róla? Nekem tetszik, mert jó minőségűnek néz ki, és nem iPad utánzat. Hardverileg is jónak tűnik és az ára se túl brutális. A WiFi változat 210$, a 3G-s 280$ a hotmid.com-on.
kicsomagolás és bemutató videóÉrdemes megvenni szerintetek, vagy várjak Bluepanther Thunderre?
-
upszilon
őstag
Igen, a kapacitívé a jövő. De mégis, vajon mitől olyan sokkal drágább? Licenc-jogok, gyártás, alapanyagok?
(#778) flexxx2: És az anyag hol lenne? Külső USB-s HDD-n? Szerintem ez így nagyon nyűgös dolog lenne. Van erre már 25e Ft-tól spéci megoldás. Én is egy ilyet használok és mondhatom, nem cserélném le tábla+USBHDD-re.
-
z0d1AK
nagyúr
Igen, kevésbé karcolódik, ami jó. Viszont a merevsége miatt húzósabb, ha leesik. Ha lapjára esik, akkor talán nem gond, kibírja, talán nem is karcolódik. Láthattuk az engadget-es videót, ahol a Streak kijelzőjét a csávóka szemből tépázta egy golyóstollal, és nem is volt semmi baj. Viszont egy oldalirányú nagy ütésnél (esés) már a merevség okozhat gondod, és nem biztos, hogy sokat segít az edzett üveg. Van is erről egy nagyon jó kép, de sajnos most nem találtam, van helyette alma.
A másik, ami miatt valóban jobb lehet élettartam miatt a kapacitív, az az, amit te is írtál, hogy nem kell rá fizikailag erőt kifejteni. Valószínűleg hosszú távon nem tesz jót a rezisztív panelnak sem a nyomkodás. Az egy más kérdés, hogy mire oda eljut, már rég kuka a telefon, mert elavult. Ezek már nem olyanok, mint a 3310-es nokiák, hogy még most is sokat használnak, hiba nélkül.
-
rakal
senior tag
Ne felejtsük el,hogy még gőzerővel működik az iPad "kapacitív kijelzőszivattyú" is,rengeteg kapacitást lekötnek,jól fizetnek,az meg egy más kérdés,hogy a nagy kijelzőgyártók(pl.Samsung) is inkább a saját termékeikbe építik be a nagyméretű kapacitív kijelzőket,kevés a kapacitás,külsősök meg kapnak ,ha jut,akkor meg olyan áron,hogy olcsó tabletba nincs értelme beépíteni,olyannyira megdobná az árat,hogy már tényleg nem érné meg.
A Zenithink ZT-180 és a Wistech A81E teszteknél meg nagyon dicsérték a "kellően érzékeny" rezisztív kijelzőket,tehát a gyártók igyekeznek kihozni a maximumot a rezisztív technológiából is. -
harry
veterán
válasz
upszilon #772 üzenetére
Arra gondolok, hogy a rezisztív puhább, kicsit benyomódik érintésnél, szemben egy rideg műanyag/üveg lappal. De valójában nem nagy különbség, szerintem csak elsőre volt furcsa, egy kapacitívat biztos sokkal kényelmesebb kezelni, mert minimális kontaktussal (érintéssel) kezelhető.
-
harry
veterán
Hmm, pedig azt gondoltam volna, hogy az üveg (kap.) jobban bírhatja az esést is. Egész meglepett, amikor először kezeltem ilyen eszközt, furcsa az üveglapot fogdosni, mert rezisztívnél érezhetőbb, ahogy navigálsz. De pont emiatt nem is tetszik, sérülékenyebbnek tartom...
Pont ezért is tartanám alapnak, hogy legyen az ilyen cuccokhoz egy kis tok (amilyen pl. iPadnél, bár ott sem alap, ha jól tudom). -
z0d1AK
nagyúr
válasz
upszilon #767 üzenetére
Az víztisztaságát nem hiszem, hogy befolyásolja a kijelző típusa.
A kettő közt a legnagyobb különbség szerintem, hogy a rezisztív kijelző felülete puhább, mivel ott az érintéshez nyomni kell. Ezt puhasága miatt könnyebb karcolni.A kapacitív általában keményebb, üveg, vagy ahhoz hasonló kemény műanyag, ami nem karcolódik úgy, viszont ha leesik, akkor ez a keménysége miatt valószínűleg hamarabb betörik a rezisztívvel ellentétben.
-
upszilon
őstag
Én ebben a kapacitív/rezisztív témában nem látok tisztán. Például az nagyon érdekelne, hogy melyik víztisztább (átlátszóbb)? Az is, hogy melyiket lehet, (vagy nemlehet) a körmömmel megkarcolni? Aztán az is érdekelne, hogy ha leejtem véletlenül (mert a sok süket tervező eddig még nem volt képes egy valami olyan megoldást kitalálni, mint a videokameráknál a kesztyűpánt), akkor melyik sérül (törik össze) könnyebben?
-
rakal
senior tag
A kapacitív/rezisztív témában a tabletsandgadgets.com-on a Philippel készült interjú érdekes megvilágításba helyezi a kérdést.
A lényeg:a kapacitív képernyőkre a nagy felhasználók lekötik az összes kapacitást,és annyit fizetnek,hogy egyszerűen a beszállítók nem tudnak ellenállni a nyomásnak,az olcsó tabletekre sem kapacitás sem jut,és meg sem éri nekik szállítani,kénytelenek rezisztívet használni az olcsó tabletgyártók. -
-
z0d1AK
nagyúr
Várhatóan a jövőhéten jelenik meg. A Logout mellett ezúttal az Android Hungary-n is.
Miért nem kapacitív? Mert az drágább. Mert komfortosabb. Mert így jobban lehet szenvedni. Jó kérdés.A többi válasz a tesztben lesz olvasható.
-
z0d1AK
nagyúr
Megírtam a Smartbook Surfer tesztjét, már csak a képek és a videók hiányoznak.
-
törölt tag
válasz
timeline #756 üzenetére
én úgy tudtam, hogy az eu-n belül egységes a vám. mármint egy terméket teljesen mindegy, hogy mondjuk a franciáknál hozol be, vagy németeknél, vagy nálunk, a vám azonos mértékű rá, nem? mert ugye eu-n belüli termékmozgatás esetén nincs járulékos költség már az országhatárok miatt.
-
-
z0d1AK
nagyúr
SmartBook Surfer
Processzor: 720MHz , Thelechip TTC8902
Memória 256MB RAM
Kijelző: 7", rezisztív
Felbontás: 800*480
Operációs rendszer: 2.1
Tárhely: 2GB, MicroSD
WiFi: 802.11 b/g
3G: nincs
GPS: nincs
Kamera: van, elől, talán 0,3Mpx
Akkumulátor: 1400mAh
Csatlakozó: AC töltő, miniUSB, 3,5mm audio, HDMI
Extrák:: HDMI csatlakozó. CSAK német nyelv elérhető -
törölt tag
egy mai felső kategóriás okostelefon anyagköltsége olyan 180-200 dollár körül mozog. ehhez képest egy normális tabletben van mondjuk 10-szer akkora kijelző (felület), ami nyilván drágább. tehát eleve olyan 50 ezerre jönne ki csa kaz anyagköltség, mert lényegében ugyanaz a hardver. oké, egy 5 évvel ezelőtti cpu-val, meg egy-két kihagyott funkcióval még lehet pár dollárt spórolni, de nem olyan hihetetlen sokat.
meg amit mondtál: csomagolás, szállítás, fejlesztési költségek, kereskedői haszon, netán support, lokalizáció, vám és adó...egyszer kérdeztem hozzáértőbb embert, hogy a Kínában akkor kb 16 ezerbe kerülő mp3 lejátszó itthon miért 45 ezer. ugye van szállítás, lokalizáció (használati utasításé, ha más nem), garanciavállalás (mivel a gyártónak nincs itt képviselete, a kereskedőt terheli az esetleges visszaküldött termékek szállítási költsége), kisker haszon, és erre rájön a vám plusz az áfa.
-
z0d1AK
nagyúr
Éppen kezdem írni a Surfer teszt szoftveres részét. Érdekes lesz.
-
z0d1AK
nagyúr
Egy kis érdekesség: Google 2.3 - Gingerbread
-
Balinov
titán
akkor beigazolodott a kozos gyanunk. Viszont barmilyen pofas, az a 370 eur koruli ar nekem riaszto.
Azt hiszem kivarok tel vegeig, addigra ugyis letisztul a dolog egy kicsit ,mert most ugye pl. tobb a bejelentes, mint amit kezzelfoghatoan meg is lehet venni. Aztan majd eldol.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
upszilon #742 üzenetére
Igen, a gyártás talán még ki is hozható ebben az árban, de valamiből ki kellene termelni azt az összeget, amiből ki lett fejlesztve, vagy újabb modellek fejleszthetőek. Egy játékszoftvernél sem a 12cm-es műanyagkorong kerül 15 ezer forintba.
Emellett tevén fog eljutni a világ túlsó végéről ide? Nem olcsó a csomagolás, szállítás sem. -
upszilon
őstag
Mégis lett windowsos tabletje a HP-nak? Klikk a cikkre.
-
upszilon
őstag
Mondjuk a hardver felől egyiket sem ismerem, de gyanítom már 60k körül össze lehet hozni egy olyan gépet, amin egy film, vagy flash nem akad - szóval ez sem kéne, hogy a magas árat indokolja.
Valóban. A netbookok ára is erősen eltúlzott. Ha kevesebb anyag kell bele, ha hiányoznak fődarabok (pl. DVD-író), akkor ugyan mi indokolná gyártás oldalról a magas árat? Semmi. De a piacgazdaságban minden annyit ér, amennyiért el lehet adni. Nos a táblák gyártás-kivitelben még ez alatt vannak. Nincs billentyűzet sem, a processzor is olcsóbb, RAM-ból meg elég kevéske van bennük. Winyó sincs, csak valami kevéske Falsh. Igaz a tapipad helyett ott rezisztív/kapacitív képernyő-érzékelés. Ez utóbbi adhat felárat, de közel sem annyit, amit az újdonság-erejű árak képviselnek. Összességében egy netbooknak nem lenne szabad bruttó 60e Ft-nál többe kerülnie. A tablettek ára még ez alatt kellene legyen bőven. Mondjuk bruttó 30-35e Ft. Természetesen erre várni jelen helyzetben elég nagy dőreség lenne. Ha 220-ért is jól fogy, ugyan miért áraznák le 35-re?
-
harry
veterán
Én ezeket nem tartom soknak egyáltalán. Mármint, ahogy mondtam is, jegyzetek, naptár, email, web, fényképek - jó, tudom, ezek már tudnak ennyit is. De egy OS frissítés markettal nehogy már dobjon az áron, szerintem ez alap kellene legyen. GPS már nem, de pl. a bluepantherben van. Kapacitív kijelző nélkül is ellennék, de ha 70k körül lehet majd szerezni, azért az még mindig nem 220. Más problémám talán nincs is. Mondjuk a hardver felől egyiket sem ismerem, de gyanítom már 60k körül össze lehet hozni egy olyan gépet, amin egy film, vagy flash nem akad - szóval ez sem kéne, hogy a magas árat indokolja.
Még a 3g vevőt említettem, de végül is, nekem sem kell, csak jó, ha megvan a lehetőség, de ebben a szegmensben nem várom el.
Szóval, ha mondjuk lenne egy gép pl. 100ért, ami ezeknek mind megfelel, akkor azt mondanám, hogy végre egy megfelelő gép, csak drága - de az meg idővel úgyis lemegy, és nem is kell, hogy sokat csökkenjen. Na de a 200+-os ár nagyon magas ehhez, az alacsonyabb árszegmensben meg nincs is olyan gép, amire azt mondanám, hogy na, ez jó... -
z0d1AK
nagyúr
De, lehet mindent tudó készüléket kapni már most, csak hát ki kell nyitni hozzá a pénztárcát, de nagyon nagyra. Galaxy Tab 220 ezer ft. Sok, de mindent tud, amit elvársz. Sajnos ahhoz, hogy ezt a tudást 100K alatt lehessen megvenni, sok időnek kell még eltelnie.
1. hsz-be írom majd az újdonságokat, csak időm nincs jelenleg.
Archos 101 biztos benne van.
-
harry
veterán
Akkor ez is kilőve
Nem hiszem el, hogy nincs egy rendes gép... Mármint, ne kelljen már ilyen apróságokon szívni, hogy pl. nincs market, nincs gps (bár ez nem apróság), amikor rá pár hónapra meg már csak ilyen modelleket lehet kapni, ami így eleve kellemetlen, ráadásul ezeket a modelleket alig lehet majd eladni, vagy nagyon nyomott áron -> erre mondtam, hogy azért sokallom én azt a 60k körül összeget is. Na jó, azért nem lehet ezt így előre megjósolni, hogy mik lesznek, de hát, ez várható.
Első hsz-t nem frissíted esetleg az elhangzott új modellekkel? Új Archosok, netsurfer (vagy mi az), meg nem tudom, mik voltak még. -
Balinov
titán
egyre jar az agyunk, lehetseges 3.0 upgrade - semmi hir rola, bar eloszor jelenlen meg es lehessen megvasarolni (soha nem volt Archos cumom, lovesem nincs, milyen a supportjuk - gyanithatoan HTC-nel remelhetoleg jobb (Legend tulajkent mondom).
3G modem hianya az nem izgat annyira, GPS mar inkabb, bar ha megkaparinthatnak egy 250-es 70-st, pofam befognam, az ziher
-
z0d1AK
nagyúr
Jól látod, se 3G, se GPS, így Android Market sem. Van akinek ez gond, van akinek nem.
Ha igazak az előzetes rendszerkövetelmények a 3.0-ra, akkor elviekben frissíthető lesz az Archos, bár az előző generációs nettáblákon (5; 7) is még mindig 1.5 van, ez sok jóval nem kecsegtet. -
Balinov
titán
Commtiva FM6-rol mit lehet tudni? azon kivul ,hogy 7" meg 2.2, meg hogy Nov 1-etol erheto el az Amazonon?
Gugli semmi, Commtiva oldala detto...
-
umfrider
senior tag
Mi az, amit ajánlanátok és ami már elérhető árban van? gondolok itt olyanra, ami 100e alatt tartja az árát. Egyáltalán van ilyen?
-
z0d1AK
nagyúr
Kapacitív kijelzője lesz, 1GHz-s procival.
Meg hát alapból a legújabb generációs Archos. -
harry
veterán
Remélem pozitív véleménnyel leszel róla, pusztán adatok alapján szimpatikus lenne, mert olcsó, garis, friss OS (frissíthető lesz? vagy ez a gyártótól függ?).
Ráadásul amiket eddig néztem, azok egyre kevésbé tetszenek - az Archoson régi OS van (csak fel lehet rá tenni újat, nem? vagy akkor nincs gari?), a Bluepantherről meg nem tudom, mit gondoljak, eddig tetszett, de itt írtatok róla olyat, hogy gagyi, és még kész sem volt a teszt írásakor, vagyis akkor az kamu, úgy, ahogy van, egy szem bekapcsolt állapotban lévő kép nincs róla, de azért azt írják, nagyon jó, hát... -
rakal
senior tag
Én Witstech A81E-t rendeltem,még nem jött meg kb. 2 hét.
A Youtube-os videók alapján majdnem annyit tud,mint a Samsung Galaxy Tab,nyilván a Samsung jobb minőségű.(igaz 4x annyi az ára)
A Wt81E-n van BT,Android Froyo 2.2 Flash supporttal,GPS,Market etc,szerintem optimális készülék szolgáltatásban.árban. -
Szerintem az utóbbi (Marvell), mert a Sheeva egész jó lett és elvileg flash támogatást is tud.
De itt lényeges kérdés a sebesség mellett a videóvezérlő és mindenek előtt a memória. Ha 256 MB-os modellt veszel, megeszi a fene, mert könnyen akadozhat majd - emiatt érdemes ezeket kipróbálni. Androidból ami van most az éppen elmegy, a 3.0-ra idén meg a jelek szerint nem kell számítani, pedig azt ígéri igazán "táblakompatibilisnek" a gyártó.
A fentiek közül a ZT-180 a leggyorsabb egyébként és arról van a Logouton írás.
-
GJ70
tag
Igazság szerint azért gyűjteném az információkat, hogy érdemes-e várni a Bluepanther Thunder MID megjelenésére, vagy érdemes megvenni pld. ezt a Smartbook Surfert - bár ezt is kell rendelni, de ez legalább már kapható állapotban van.
Megaztán specifikáció szerint majdnem egy szinten vannak, a proci külömbözik bennük, de wifi,gps mindkettőben van, ram ua., kijelző szintúgy, illetve az os külömbség van még.
Amire kéne az e-book olvasás, kis film nézés (avi), alkalmanként net, és hát a gps-t sem lenne rosz hébe-hóba használni.
És persze az áruk sem rosz.
-
GJ70
tag
Szerintetek a Rockchip ARM11 (pld: ZT-180 ) és Telechips TTC8902 (pld: Smartbook Surfer ) vagy a Marwel PXA-166 (pld: Bluepanther Thunder Mid ) vonatkozásában melyik a meggyőzőbb processzor ?
-
z0d1AK
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- GARANCIÁLIS, 100% AKKSI iPad Mini 7 128GB Asztroszürke
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- Amazon Kindle (10. gen) eBook olvasó
- Bomba ár! HP EliteBook 8470P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest