Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Loha
    veterán

OMG. Vegyük át újra. AFR input lagra optimalizálva. Minden azonnal lesz számolva, mert ahogy jön, úgy mehet a render pipeline-ra. Magát a frame-time-ot ez nem befolyásolja, csak hamar kezdi el minden második frame számítását, így hamarabb lesz eredménye. A smoothing megoldás késlelteti minden második frame kiszámolását, így ezzel növeli az input lagot. A frame-time itt sem változik, de a késleltetés miatt a frame-ek egymás utáni megjelenítése egységesebb. Ennél érthetőbben én sem vagyok képes leírni.

Jaj értem már miért nem érted. Jó, akkor nem én magyarázok rosszul. :))
    Tehát ez nem méri bele a késleltetést, mert csak a kimenetet látod, de az a kimenet bőven késhet. Itt arról a lagról van szó, amit a beviteli eszközön kiadott parancstól a megjelenítésig terjed. De a frame megjelenítésének idejéből honnan tudod, hogy az a frame, amihez a beviteli eszköz parancsa tartozott mikor jelent meg? Hát sehonnan. Ha nem lősz a számítás, akkor is folyamatosan ugyanúgy megtörténik.

És azokból a tört képkockákból lesz 60 darab megjelenített 60 Hz-es kijelző esetén. Ha gyorsabb a kártyás, akkor több törés lesz bennük, ha lassabb, akkor kevesebb.

Maradjuk annyiban, hogy a játékok erre mindig kínálnak beállítást, de profilban mindig felülbírálják azokat a gyártók. :) Az input lag pedig csak akkor nő, ha pozitív irányba növeled a pre-render számot. Az alapbeállítást csökkentve csökken. Ezért szeretik ezt az SLI tulajok.

Nem tudom feltűnt-e, de ez a capture kártya azt csinálja, hogy a frame buffer tartalmát bemásolja a saját memóriájába és abból küldi ki a képet a monitorba, illetve a tárolóba elmenti. Ebből lesz sokezer tömörítetlen 24 bites képfájl, amiből az FCAT program készít egy olyan állományt, aminél a képtörésekhez színezés lesz rendelve, és ebből lehet különböző táblázatokat lekérni, amiből grafikont lehet kreálni. Egy dolog, ami kettőnk között a különbség. Én erről a rendszerről kaptam leírást. Te nem. Enged már meg, hogy az NVIDIA press leírásának tudatában kijelenthessek olyan dolgokat, hogy itt bizony semmilyen tömörített videofelvétel nincs, és olyanokat, hogy az NV 600 MB/s-os write speedet ajánl az adattárolónak.

Részemről ezt a témát lezártam, mert te csak a magadét mondod, nekem pedig sem időm, sem kedvem ezeket elmagyarázni. Főleg úgy, hogy nem is figyelsz oda arra, amiket írok.

Elég egyértelműen ott vannak az adatok a grafikonon, és elég egyértelműen látszik, hogy melyik egységesebb, lehet magyarázni, hogy a CF elméletben jobb, de itt a bizonyíték, hogy a gyakorlatban sokkal rosszabb, sőt alig jobb mint egy szóló kártya. Frame Variance külön kiemelve, hogy jobban látszódjon.

Pontosan azt méri amit te a monitoron látsz, a játék motorjától kezdve egészen a monitorra kiküldött képig.
    Input lag pedig az az idő (egyszerűsítve), amíg a billentyűzeten lenyomott gomb eljut a monitorig.
    Csak a VGA-ban és VGA driverben eltérő gépen a gomb lenyomása amíg eljut a játék motorjáig ugyan annyi ideig fog tartani NV és AMD VGA esetén is, az utána lévő időt, amíg a driveren és a VGA-n keresztül kiér a monitorra pedig a FCAT méri, és meg lehet tekinteni.

60Hz esetén lesz 60 képkockád, amin szerepelhet, jóval több tört (részleges) képkocka is.
    Mint pl. itt, 2 képkocka szerepel egy képen.

Biztos vagyok benne, hogy nem kínál minden játék a maximum pre-rendered frames-re beállítási lehetőséget, de igazából mivel semmi köze a SLI, CF kérdéshez, lényegtelen is.

Már sokadjára írom le, hogy nem másol semmit sehova, egy professzionális videó felvevő kártyáról van szó, ami DVI-on felveszi a monitornak kiküldött videó jelet, amit előtte, egy DVI splitterrel szétosztottak, semmi több.
    The video output from the gaming system being tested connects to this Gefen dual-link DVI splitter, which feeds outputs to both the monitor and the DVI capture card.

3-4 tesztben le van írva ugyan úgy a dolog, nyugodtan idézz vmelyikből, ha vmit félre értelmeztem, mert nem valószínű, hogy az összes helyen félreértelmezték az NV leírását, tehát vagy én értelmezem rosszul a tesztekben leírtakat, vagy te értetted félre a leírást amit az NV-től kaptál.

Új hozzászólás Aktív témák