Új hozzászólás Aktív témák

• Petykemano

veterán

az MSI árat emel [link]

Olvastam tegnap egy cikket, hogy Kína minden korábbinál több repülővel és jobban megsértette Taiwan légterét. Taiwant Kína Kína részének tekinti - annak ellenére, hogy saját törvényhozása, stb van.

Kína nagy valószínűséggel maga alá fogja gyűrni Taiwant pont úgy, mint Hongkongot. Az amerikai hadvezetés erre (is) készül, hogy Kína katonai ellenőrzés alá fogja vonni, annektálja.

A cél nyilván nem csak Kína régi fényének visszaállítása, hanem a technológiai fölény megszerzéséhez szükséges kulcsiparág, a félvezetőgyártás fölötti ellenőrzés megszerzése.
    Ha Kína ellenőrzi a TSMC-t, akkor a Huawei gyárthat és mondjuk a qualcomm, vagy az apple nem.

Most már szerintem kezd derengeni, hogy a TSMC és a Samsung, amely cégeknek nagy esélllyel szintén a térségben van a legtöbb gyára, nem a covid miatt törekszik az ellátási láncok rövidítésére, hanem a kínai fennhatóság elkerülése érdekében. Azt persze nem tudom, hogy ebben - a szabad kapitalista világban való műmödésben - ezek a cégek önmagukban érdekeltek-e, vagy csak a nyugati országok érdekeltek ebben. Ők biztosan.

Ha nem lesz háború, akkor is számítani lehet arra, hogy a következő 5-10 évben elvágódunk az indiai ócániai térség gyártókapacitásaitól, pontosabban kínai termékek formájában talákozhatunk viszont velük.
    Gondolom, azért fel fog értékelődni a GF máltai és németországi üzeme is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés