Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathulhu
addikt
Egyetertek veled, sokan varjak az R5-ot a nagy i5 gyilkosnak jatekok teren, de ez ebbol az okbol sem fog megtortenni, nem lehet jobb egyszeruen mint az R7, masreszt az orajelek se fognak elszabadulni, mert az R7nel se lehet sokkal tobbet kihozni belole, ennek a steppingnek kb itt a vege, es az R5-ok csak ugymond hibas R7-ek lesznek. Ha lenne (van?) mod letiltani egy teljes CCX-et egy R7-ben es ugy megnezni mit tud jatekok alatt az sok kerdesre adna valaszt. Jo dontes volt az AMDnel eloszor a csucsot bemutatni, megkapta a mediafigyelmet amit megerdemelt, de a kisebbek nem fognak akkorat durranni.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
Televan74
nagyúr
válasz Cathulhu #2702 üzenetére
Várjuk meg már az ilyen kijelentésekkel az első R5 teszteket,és ha azok kimondják hogy pocsék,na akkor lehet pálcát törni felettük.Akkor én is azt mondom majd, hogy az AMD elmehet a pics@ba,és duzzogva veszek egy R7 1700 -as processzort.
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
HSM
félisten
válasz Cathulhu #2702 üzenetére
A hatmagos R5 szerintem reggelire fogja fogyasztani az i5-öket, de szerintem a négymagos i7-eknek is bőven fog tudni újat mutatni.
Szerintem csak a négymagos lesz kicsit csalódás, és az is csak akkor, ha tényleg csak 2+2-ben jön ki, bár a 16MB L3 mellett ez borítékolható. Bár az i3-aknál még így is tuti izmosabb lesz.[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Mi a közvetlen hátránya annak, ahogy az Intel csinálja? Mondjuk 10+ mag esetén már lehet ötletelni róla, de 4-8 magnál szerintem nincs semmi hátránya, csak előnye, és egyelőre Ryzen-ből sem jött 10+ magos, hogy azokat nézegessük.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
titán
Tudna valaki Ryzen tulaj játéktesztet csinálni
8+04+4 vs 4+0 vs 2+2 kérdésben? A GTA 5 például egy különösen érzékeny dartab.(#2709) HSM
Igen, arra gondoltam.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
HSM
félisten
válasz janos666 #2706 üzenetére
Közvetlen hátrány? Leginkább a lassabb L3 + több magok közötti szinkronizációs kényszer.
A Ryzen ezért is tud félelemetesen gyors lenni neki fekvő tesztekben, igen kedvező fogyasztással.(#2708) schawo: 8+0-s Ryzenről nincs tudomásom, legfeljebb 4+4-ről.
[ Szerkesztve ]
-
bandika0626
senior tag
Sziasztok!
Ezt a lapot néztem ki magamnak.
https://www.asus.com/hu/Motherboards/PRIME-B350-PLUS/Az lenne a kérdésem, hogy tényleg csak egy modul használatával lehet 2666MHZ felett járatni a ramot.
Valakinek van tapasztalata az ellenkezőjéről?
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
zzola
titán
válasz bandika0626 #2710 üzenetére
Ez az egy modul honnan jött?
-
bandika0626
senior tag
Innen: https://www.asus.com/hu/Motherboards/PRIME-B350-PLUS/specifications/
És az oldal alja Megjegyzés rovat.
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
Cathulhu
addikt
válasz bandika0626 #2712 üzenetére
Ennel egy kicsit bonyolultabb a szitu, az Asus honlap vagy hulyeseget mond, vagy a magyar forditas hibas.
[link] A ryzen 2 DIMMel is tamogatja, a lenyeg, hogy maga a memoria modul milyen tipusu (1 vagy 2 oldalu pl)Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
bandika0626
senior tag
válasz Cathulhu #2713 üzenetére
Memóriának ezt néztem ki.
https://www.pcx.hu/corsair-2x4gb-ddr4-3200mhz-vengeance-lpx-red-cmk8gx4m2b3200c16r-memoria-478118
-
R3plica70
aktív tag
válasz bandika0626 #2710 üzenetére
Szia
apa111-nek ilyen lapja van és ha jól tudom a tesztjeiből, elég jól elvan 2 modullal is húzott RAM-okkal.
Itt van néhány tesztje[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
válasz bandika0626 #2712 üzenetére
"4 x DIMM, Max. 64 GB, DDR4 3200(O.C.)/2933(O.C.)/2666/2400/2133 MHz ECC and non-ECC, nem pufferelt memória *1"
Én itt nem látom, hogy csak 1 modullal menne....
[ Szerkesztve ]
-
-
zzola
titán
válasz bandika0626 #2717 üzenetére
nem pufferelt memória *1...
Van a QVL-ben olyan modul, ami 3200-ban üzemel, szóval...
[ Szerkesztve ]
-
Cathulhu
addikt
válasz bandika0626 #2714 üzenetére
a kepen a borda miatt nem latszik, a szamabol meg szamomra nem derul ki, hogy mi a rank-ja, nem tudok segiteni. Ha biztosra akarsz menni, kerdezz ra az eladotol
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
DeckardCain
senior tag
-
Yany
addikt
válasz DeckardCain #2721 üzenetére
Itt valaki magyarázza már meg nekem, hogy a frame time hogy lesz egyenlő, mikor fps-ben elég nagy különbségek vannak? --> Witcher
Más játékoknál miért látható frame time-okban is arányos különbség, míg itt nem?
szerk.: nem a legszimpibb reviewer ever, de nagyon jó dolgokat csekkolt le. pl. megnézte néhány játékkal a 8/16 vs. 6/12-es felállást és gyakorlatilag alig volt különbség ott, ahol egyébként lemaradt a 7700K-val szemben, tehát úgy néz ki, hogy a magok kihasználásával lesz a gond, szemben a sokak által gyanított memória/ccx felállással. 7700K-val hasonlóan sokat rontott a lassab ram, mint az 1800X-szel, szóval úgy tűnik, a CCX szűkössége nem magyarázat a néhol meglepően gyér Ryzen teljesítményre, vagy legfeljebb csak kisebb részben.
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
sb
veterán
válasz Cathulhu #2695 üzenetére
"a szalak kozott intenziv kommunikacio van, ami azert valamennyire rossz design"
Az "intenzív" a kérdés mert kommunikáció mindig van. Más különben két tök különálló program lenne.
Viszont ha a másik oldalról nézzük, bármilyen kommunikáció is van az mindig a relatíve igen lassú interconnect-en keresztül fog menni, tehát csak lassítani tud ez a design többszálú programon. Vagy keveset vagy többet.@HSM
"a 2+2 dizájn teljesen ártalmatlan lesz szvsz az Intel erősebb négymagosaira."
Szerintem annyira nem rossz a helyzet. A szorzózáras i5-ök nem 4-4.5GHz-en pörögnek hanem nagyrészt 3GHz aljában. Ehhez képest a Ryzenen van tuning, itt átfordulhat az órajel előny. Van SMT. És még árban is alattuk lehetnek még így is. Ez így +10-40% lehet (SMT-től erősen függ) ami talán kompenzálja a CCX-es kettévágást az említett, legrosszabbul fekvő 3-4-5 szálas játékoknál is.Bónuszként pedig a kevesebb szálas régi játékoknál ott lesz a magas(abb) órajel és jó egyszálas kraft. Párhuzamos feldolgozásnál (render, encode) pedig amúgy sem jön ki a szétvágott architektúra hátránya. Ott eleve jobb lehet mint egy sima 4/4.
Az biztos, hogy i7 killer így nem lesz. Azokhoz képest szintén az alacsonyabb órajelű, sima i7-ekhez lehet közel, csak eltolt aránnyal szvsz: jó ha egálra kijön az esetek egy részében (főleg render). A többiben meg hol kisebb, hol nagyobb lemaradásban lehet. Cserébe ahhoz képest még olcsóbb lesz. Egy jóáras, elérhető, gyengébb i7. Már amennyire egy i7-et lehet gyengének mondani.
Akinek több kell ott lesz a 6/12.
szerk: Viszont a korábbi okfejtésünk stornó. Nem lesz kérdés, hogy a 4+0 vagy 3+3 lesz gyorsabb az átlag játékokban. De azért titokban elszóltad magad: Nagyon sok mai játék használ 3-4-5 szálat renderelni
[ Szerkesztve ]
-
Vitka675
tag
@Yany #2722 és neked is válaszul. Megint a mag/szálkihasználásba botlunk bele. Sajnos nem emlékszem ki, de valaki írta, hogy 4 magon is 16 mega L3 cache lesz. Ezt továbbgondolva, tegyük fel, hogy van 3 Ryzenünk, 4-6-8 magos. A teszt, amit említettél nagyon frankón mutatja, amit mondani akarok. Ha a cache, órajel, IPC stb minden tényező állandó, az egyetlen különbség a magok/szálak száma, viszont egy játék 4-5 szálnál nem használ többet, akkor egy 1400 és egy 1800X között nem lesz különbség, esetleg marginális. A drágább proci több mint fele csak malmozik.
-
Cathulhu
addikt
Mindig az intenzivitas a kerdes. Nem mindegy hogy mondjuk ket thread masodpercenkent parszazszor kap egy egy adag adatot amin dolgozni kell (itt azert belefer egy kis kesleltetes vagy akar a teljes cache 2 peldanyban masolgatasa), vagy egy kozos bufferbe akarnak irni olvasni folyamatosan munka kozben. Utobbi azert kerulendo es nem csak a ryzen eseteben.
-
Vitka675
tag
Ez például tegnapi. Sajnos nem mondja/írja, hogy a 4 magot 4+0 v 2+2 módon hozták össze, de nagyon szépen látszik az eredmény. Cinebench stb szépen, kb százalékra pontosan skálázódik, játékokban pedig hajszálra ugyanaz mind a 3. Amíg nem indul el a magkihasználás, ez így is marad.
-
Raymond
félisten
"A szorzózáras i5-ök nem 4-4.5GHz-en pörögnek hanem nagyrészt 3GHz aljában."
Nem egeszen, peldaul:
i5-7600-nal (3.5Ghz Base) a turbo:
1 mag = 4.1 Ghz
2 mag = 4.0 Ghz
3 mag = 4.0 Ghz
4 mag = 3.9 Ghzi5-7500-nal (3.4Ghz Base) a turbo:
1 mag = 3.8 Ghz
2 mag = 3.7 Ghz
3 mag = 3.7 Ghz
4 mag = 3.6 GhzEzert nem lesz olyan egyszeru a 2+2 felosztasu 4/8-as R5-nek.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Malibutomi
nagyúr
A hatmagos R5 szerintem reggelire fogja fogyasztani az i5-öket, de szerintem a négymagos i7-eknek is bőven fog tudni újat mutatni.
Pont erre ott a DigitalFoundry video, letiltottak 3+3 magosnak az 180X-et, gyakorlatilag megvan az 1600X, es alig par %-ot vesztett a teljesitmenybol.
-
csatahajós
senior tag
Még csak pletyka szintű a dolog, de úgyn éz ki az AMD beszáll a versenybe az abszolute csúcs desktop CPU címért is: [link]
16 mag-os Ryzen, LGA tokozással, felteszem Ryzen 9 széria névvel vagy valami extra brandinggel
-
jedis
senior tag
válasz csatahajós #2736 üzenetére
Ha jól értem, akkor ez egy köztes platform lesz, a Summit, és a Naples között ? Egy AMD féle HEDT ? Egy piros szkájlékiksz ?
[ Szerkesztve ]
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
miresz
veterán
Ez volt már? AMD Ryzen 4 Core Benchmarks vs Intel Core i7 7700K
-
BiP
nagyúr
Akármennyire is szurkolok a Ryzennek, kicsit fals ez a teszt.
Kérdés, hogy 4+0 vagy 2+2 felállásban szimulálták-e a 4magos Ryzent. De kiindulva abból, hogy a cache felét is letiltották, úgy tűnik, hogy 4+0-val, ami (a másik teszt tanúsága szerint) gyorsabb, mint a 2+2, sajnos így nem tükrözi a majdnani 1600x valós teljesítményét.
Ill. a 7700K downlclockolva volt 4.0GHz-re. Így egy clock-to-clock tesztnek jó, részletes, de valós körülményeknek nem annyira.
Viszont azt jó látni, hogy c2c nincs nagy elmaradása, sőt, teljesen pariban van. -
apa111
aktív tag
Valamit csak hoz a memória sebessége /https://www.youtube.com/watch?v=6xIU2h8YMKc
-
jedis
senior tag
Elég biztató ! Azért azt kéne tudni, hogy egy egész CCX-et kapcsoltak le (4;0), vagy két felet(2;2) . Nem tudom, a BIOS-ba van e erre külön lehetőség ? Választhatsz e, hogy kapcsolod le a magokat ? Látszanak e a BIOS-ba a CCX-ek külön ? Erről valaki, valami közelebbit ?
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
jedis
senior tag
"sajnos így nem tükrözi a majdnani 1600x valós teljesítményét."
1500X-et akartál írni, gondolom .
A 4/8-as Ryznenek nem is a I7-ek ellen mennek, hanem a I5-ök ellen. Oda meg bőven jók lesznek.
-
HSM
félisten
válasz Malibutomi #2735 üzenetére
Na, az jó. Sejtetem, hogy ott lesz. Nagyon vártam már ezt a videót, de tegnap csak a felére volt csak időm sajnos.
(#2729) korcsi:
BF1-ben azért elég szépen látszik a difi a 2+2 és 4+0 között.
16% difi azért nem kevés azokon a részeken, ahol elmegy a 4+0.
Illetve az is szépen látszik, hogy a 4+0 sokkal kiegyensúlyozottabb, az szinte végig egyenes, ehhez képest a 2+2 néha be-beesik, ami frametime szempontból is megérne egy misét alaposabban megvizsgálni.(#2737) jedis: Valami olyasmi. 16 magos CPU-val és 4 memória csatornával elég harapós lesz. Viszont az már más árkategória lesz, mint az AM4. Price/Perf sweet spotnak marad ez szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Én azért ezzel akövetkeztetéssel várnék, hogy nem életszerű. CPU sebességet mértek, arra ez tökéletes. Nekem a BF4 az i5-4690K-val kb. sokszor keményen CPU-limites volt valós körülmények között. És ilyen körülmények között +16% azért nem mindegy, hogy 50FPS-re esik be a játék, vagy megy azért 58-al.
-
miresz
veterán
A helyzet az, hogy a DX11- et el kellene már felejteni örökre. Akár a tesztelt felbontáson is néznék egy DX 12- es mérést. Szerintem nem lenne ilyen kardinális különbség. BF 1 multit játszok a jelenlegi konfigommal( adatlap) DX12- ben eddig gond nélkül. 60 fps alá nem esett még sosem. Igaz a mem órajel növelés (3400mhz) sokat hozott a konyhára min fps- ek terén.
Szerintem egy normális game engine,és DX12-vel nem lehet gond majd a 2+2 felállással sem. Ha úgy nézzük akkor az (2+smt) + (2+smt.) 4 szál+ 4szál. Ha egy i3 megbirkózik ezzel akkor az SMT hatékonyabb munkájával meg pláne.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Mikrotik routerek
- Politika
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Call of Duty: Black Ops 6
- Renault, Dacia topik
- Dark Souls sorozat
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest