- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szinyák
őstag
válasz
Malibutomi #13750 üzenetére
Bocsánatot kerék , idegállapotba gyüttem
-
jedis
senior tag
válasz
Malibutomi #12215 üzenetére
Bajegg ! 10 percen keresztül kerestem a VEGA-t a képen ! Mááá pixelesre nagyítottam ! Jó átb..tá !
-
pengwin
addikt
válasz
Malibutomi #12215 üzenetére
Néznivalónak néznivaló, de koránt sem olyan meglepő.
Elég jól sikerült kis zen-dülés lett ez.Ivy i7-ről jöttem, az R5 1600X nekem minden téren komoly előrelépés.
De én amit a legjobban élvezek az a szabadság, amit az AMD egy ilyen B350-es lappal ad... rengeteg opció a BIOS-ban,MÁS, RAM-téma:
Corsair Vengeance LPX 3200MHz CL16 16GB (2*8GB) kit (CMK16GX4M2B3200C16, ver. 5.39), AsRock AB350M Pro4 alaplapban próbálva:
XMP profillal nem megy 3200-on, 3066MHz-en viszont betonstabil az XMP profil értékeivel.
Még próbálgatom a beállításokat. -
törölt tag
válasz
Malibutomi #12212 üzenetére
mit kell nézni?
ketten raknak össze egy gépet, amiből 3 dolog látszik a házon kívül:
ryzen 7 proci
asrock x370 taichi lap
evga 550 g3(#12213) bandika0626
zen topikban ezen nem lepődnék meg. kb pixelről pixelre átnéztem a képet, hogy valami extrát találjak. -
bandika0626
senior tag
válasz
Malibutomi #12212 üzenetére
A Ryzen 7-re gondoltál?
-
wsanyi
aktív tag
válasz
Malibutomi #11740 üzenetére
Nem szeretem az ilyen grafikonokat, mert megtévesztik az embereket. 1 FPS a különbség, és dupla annyinak látszik. Ez is egyfajta marketing.
Amúgy itt egy egész jó kis video a Threadripperrel. Azért linkelem be, mert már kérdezte valaki, csak nem emlékszem, ki volt az.
Remélem, nem haragszik meg érte senki.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
Le is cserélték gyorsan:
-
ViZion
félisten
válasz
Huhh, meglepett mindenkit... nem ezt vártuk egy alacsony frekin, de rengeteg szálon dolgozó szerverprocitól. Esetleg Rasp pín is lehetne egy teszt, jól bebizonyítaná, h a SoC dolog halott, Intel a jövő.
-
zzola
titán
válasz
Ez óriási!
-
chopin42
őstag
válasz
Ennyit a pártatlanságról..
Sebaj, aki kékben látja a világot, az amúgy is azt mondja (megpróbálom idézni): ...ehhez az AMD-nek oda kéne pörkölnie, a prociknál ez nem sikerült, az Intel jobb játékra. (friss)
-
kisbalázs
tag
válasz
Uhhhjujjjujj
-
M@cika
őstag
válasz
Ezt játékra veszik a Vérpistikék? De csak 68 meg 69 fps. Milyen fosul néz az ki egy 144hz-es 8k monitoron? Biztos csupa szaggatás... Erősebb cucc kell ide, valami TitanX QuadSLI meg 8 utas szerver.
-
Apucy01
őstag
válasz
-
OutSider17
senior tag
válasz
-
válasz
-
Simi37
őstag
válasz
-
Omli85
őstag
válasz
Malibutomi #11736 üzenetére
Max úgy lett volna értelme összehasonlítani ha mellette renderel megy egy szolíd encode egy kis 1080p 60fps stream meg még zörög valamit a háttérbe valami 4k film no meg a játék ugyebár
.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Malibutomi #11651 üzenetére
Abszolút nem a játékok teljesítményét furcsálltam hanem a szintetikàt, de azt is csak azért mert összekevertem màs tesztel este és most reggel vettem ezt észre, ilyen mikor megfàrad az ember és 16 fül van nyitva böngésző be a telefonon
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Malibutomi #11634 üzenetére
nagyon jó
-
Interceptor
addikt
válasz
Malibutomi #10892 üzenetére
Ez elég meggyőző az R5 1600 javára, simán hozza egy 4,7ghz-re tuningolt 7800X eredményeit 4ghz-re tuningolva kevesebb fogyasztással. Ezek után ki vesz most Intelt jóval drágábban?
Most már sokkal jobb a helyzet játékokban is tulajdonképen alacsonyabb órajelen ugyanazt hozza mint az Intel?
-
Televan74
nagyúr
válasz
Malibutomi #10892 üzenetére
Akkor egy darabig marad az 1600 -as.Ugyan az a hatóanyag és még az ára is jobb! A cikk szerint úgy is ez a nyilvánvaló választás gamereknek!
7800X -et meghagyom sasnak,szórakozzon csak ő vele. -
Cathulhu
addikt
válasz
Malibutomi #9279 üzenetére
Ez mennyire valid? Tiz eves csucson az AMD? Es meg az Epyc/TR ki se jott.
-
-Solt-
veterán
válasz
Malibutomi #7832 üzenetére
(#7836) Molyzsa: De gyorsan, mielőtt jönnek a náciufógyíkember magyar kiskereskedők és le nem húznak mindenkit!
-
Petykemano
veterán
válasz
Malibutomi #6219 üzenetére
Ha arra gondolsz, láttam, hogy osztják őket, meg hogy vastag volt a csekk, meg egyebek. Nem azért linkelgetem, mert hogy az lenne az iránymutatás szerintem vagy számomra, hanem pont elrettentő példaként.
-
Malachi
veterán
válasz
Malibutomi #6219 üzenetére
régen az egy jó lap volt, mi a fene történt? hogy képesek így hitelteleníteni magukat? hosszú távon nagyon nem éri meg, de gondolom már késő lesz, mire rájönnek.
-
arabus
addikt
válasz
Malibutomi #4615 üzenetére
A bandwith tulajdonképpen nem érdekel mert a memory spped értéke.
Viszont a speed faktor annál inkább. -
BeZol
őstag
válasz
Malibutomi #4519 üzenetére
Na ezekre már nem emlékeztem, de AMD-t ismerve adj hozzá 1-1,5 évet
Polaris kártyák rajtja is milyen volt már. Tavaszra ígérték, majd tavasz végére, aztán a semmiből jött az nvidia május végére, végül júliustól lett kapható az rx480-as..., ÉS már jött a hír, hogy decemberben jön a vega. Aztán nvidia is jött ezzel a dumával, ekkor a vegát már ősz végére ígérték. Az nvidia aztán hozott egy meglepetés Titan X-et augusztusban! Az 1080Ti pedig márciusban került csak a boltokba (talán január-február helyett, de konkurencia híján hova siessenek). AMD vega? Ja hogy még sehol
Szóval csak óvatosan az AMD slide-okkal, mert azért ez a ryzen start is messze állt a tökéletestől.
Ha pedig gyártástechnológia ugrásokról beszélünk, még az Intel bicskája is beletört nemrég, elég 2015re visszaugrani. Júniusban broadwell, szeptemberben skylake, és vége a tic-tac-nak is.
Ezek után már mégsem 100%-osan marhaság amit írtam
Mostani ryzen development 5 év volt? Ryzen 2 gondolom gyorsabb lesz, de nagyon optimista az a 2 év, inkább 3-4 lesz az, addig pedig reszelgetik azt ami van, mert biztos többet ki tudnak hozni a friss 14nm-ből idővel. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Malibutomi #4506 üzenetére
Es itt - sok számára sajnálatosan - jönnek a teljesitmenyt valoban javito patchek, mindenhez. Ahogy az egy uj architektúránál illik.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Malibutomi #4470 üzenetére
Hát lehet egyedüli eset de ahol maximum nincs tartaléka egy i5-nek az a BF1 multi minden mai és múltévi nagy címmel játszom illetve játszottam de csak és kizárólag a BF1 multi tudta legatyázni a 4.4Ghz-n sántikáló 4690K-mat Hitman 1080p Ultra beállítások mellet olyan 40-60% ra terheli le a cpu-t DX12-ben a videókártya 100% ön pörög folytathatnám az Andromédával folytatom a sort és sok más játékkal is... alig eszik meg a felét vagy a 3/4-ét. Világos hosszútávon 1600x vagy 1600-as R5 és a 4/4-es nonK i5- nek se jelene se jövője a Ryzen 6/12 mellet de azért lássunk tisztán és ne ragadtassuk el magunkat. K-s i5 öt nem illetve nem feltétlen kell lecserélni bár úgy néz ki én áttérek a vörös oldalra és beruházok egy 1600-1600x-re kb 1 hónapon múlva. De bőven még kiszolgálja a játékosok 85-90% egy 4/4-es i5 főleg ha K. Még a téma margójára hogy azért nem minden arany ami Ryzen és például az én szubjektív laikus véleményem az hogy a 4/4-es Ryzeneknek nem lesz entitása a a piacon mert ahova kéne a 4 mag oda kevés lesz ahova meg nem kell a 4 mag oda meg felesleges főleg ilyen áron szóval ez erőlködés fingszaggal maximum.
-
HavocS
senior tag
válasz
Van az NV driverben a threaded optimization, azt próbálta kikapcsolni vajon bárki?
-
HSM
félisten
válasz
Nekem a 290X mellett a 4,4Ghz-es i5 4690K Crysis 3 és BF4 multi alatt konkrétan többhelyen el is fogyott, nemhogy bármi tartalék....
-
and1ao
őstag
válasz
áhhh az akcentus még mindig zseniális a srác
-
tom_tol
addikt
válasz
Malibutomi #4467 üzenetére
-
füles_
őstag
válasz
Malibutomi #4409 üzenetére
Mit nem lehet ezen látni? Már a leolvasás sem megy? Ott van feketén fehéren, hogy a 7700K 0.8 FPS-sel meggyalázza az 1600X-szet, akarom mondani hígfosással száz milliárd részre szétfossa. Ennyi az AMD. Epic fail. Intel wins!!!
-
Jack@l
veterán
válasz
Malibutomi #4400 üzenetére
Teljesen mindegy, ott a doom vulkannal, szintén egy nagy réssel. Pedig arra nem lehet mondani hogy nem amd-re meg sok szálra van optimalizálva...
-
KRoy19
őstag
válasz
Malibutomi #4384 üzenetére
Nekem ez a Techpowerupos teszt sem kerek. Van olyan ahol pl az r5 1500x dupla akkora minimum FPS-t mutat mint egy i7 7700k és ezt szerintem egy bődületes nagy baromság.
PL: Rise of the tomb raider
i7 7700k minimum fps 40
r5 1500x minimum fps 85WTF?
-
szente
addikt
válasz
Malibutomi #4363 üzenetére
Ezt néztem, ahol gyengén szerepelt:[link]
Meg volt egy teszt, de azt már nem találom, ahol ugyan olyan árú I5-tel hasonlították, ott nagy általánosságban alul maradt pár százalékkal. Meg én úgy eszem észre, hogy a tesztek között is van azért szórás rendesen. Mondjuk olvasni majd csak a PH-s, vagy iPon-os tesztet fogom, csak a játék alatti grafikonokat nézegettem.
SECTORnooB: Persze, gartula nekik én is örülök azért, remélem a következő gépem már AMD lesz.
De abban is reménykedek, hogy lesz ez még sokkal jobb is és ez még csak valaminek a kezdete.
-
Jack@l
veterán
válasz
Malibutomi #4363 üzenetére
Végülis mihez képest, hogy össze van eresztve egy 12 szálas proci egy 4 szálassal, ahhoz képest jó (kimaxolt ram frekivel)
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Malibutomi #4350 üzenetére
nem maradt le sehol sem az intelektől, ne nézd le kérlek a Celeron is intel
-
sb
veterán
válasz
Malibutomi #4251 üzenetére
Az i5 alatt azért több tesztben is 100%-on megy a gpu. Az 1400-nál van pár eset amikor a gpu és cpu is messze van a 100%-tól. Na az furcsa...Az első teszt viszont ilyen szempontból is normális, gpu 100%-on mindkettőn, kivéve amikor cpu limitbe fut az i5, ott 100% cpu és a gpu visszaesik 80% körülre.
-
sb
veterán
válasz
Malibutomi #4229 üzenetére
Közben annyi jutott még eszembe a BF1 anomália mellé, hogy itt DX12-ben teszteltek amiben emlékeim szerint lemaradt a 8/16-os is ahhoz képest, hogy DX11-ben fej-fej mellett volt a 7700K-val.
@Fred23
Ez meg egy R5 1400 OC vs i5-7500.
Az elején a 40% vs 100% elég kemény. De úgy rémlik valamelyik videóban volt 20-30%-os "pörgés" is az 1400 részéről, úgy, hogy kisebb fps-t dobott. -
válasz
Malibutomi #4229 üzenetére
Szerintem sincs vele semmi baj! Még ha így maradna, akkor is teljesen oké lenne, és mivel valóban szunyálás megy, valóban nem megfelelő a proci kihasználása, ez még tuti javulni fog tényleg! Nagyjából így is az i5-7400 szintjén van, ha meg még lesz kiforrott BIOS, teljesen ott lesz, vagy fölötte -és az i5-nél olcsóbban. Az AC: Unity és Hitman már most gyönyörű egyébként, azokban OC-zva simán nyer.
Én nem elégedetlenül néztem ezt a tesztet.
-
válasz
Malibutomi #4103 üzenetére
Az jó, mert az i5 6400-nek a 4-core turbója 3.1GHz, amit gondolom minden körülmény között el tud érni. Biztos hogy nem az alap 2.7GHz-es frekivel megy az i5, mert annyival nem gyengébb a Ryzen 3.2GHz-en.
-
sb
veterán
válasz
Malibutomi #3998 üzenetére
Nem rossz!
Kíváncsi leszek az R5 tesztekbe mennyire kúsznak be ezek a frissítések ill. mennyire update-elik majd az R7 eredményeket. Láthatóan elég nagy haszna lenne.
-
jocomen
aktív tag
válasz
Malibutomi #3998 üzenetére
Szép! BF1 +36% a minimum 0.1% fps-ben, bios + win update után.
-
sb
veterán
válasz
Malibutomi #3721 üzenetére
Így van.
Megint ki lettek emelve a játékok, de a többi - nem ezer - dimenziót már nehéz átlátni ezek szerint:
- ár - már önmagában itt nyerhet
- de vélhetően még javulni fog a teljesítmény a lapok/OS/progik gatyába rázásával
- és ami a lényeg: ahol több szál van használatban ott a 8 szál fog dolgozni. Ott mutat most is relatíve kis lemaradást ahol i3 vs i5/i7 is alig van különbség.
- tuning (a non-K i3/i5-ök ellen) - ez már csak hab a tortán(Én az unlockra leszek még kíváncsi - eddig mindig volt AMD részről.
Bár szerintem ilyen egálközeli állapotból ez már egy kegyetlen nagy öntökönrúgás lenne részükről.
)
-
hundai
aktív tag
válasz
Malibutomi #3724 üzenetére
Szerintem valami nagyon nics rendben ezzel a teszttel, nehogymár egy i5 7400+ gtx 1060al is cpu limites minden..
-
Johni5
őstag
válasz
Hehe.Az i5 90%-on teker,az r5 meg 60%-on.Ezt csak most vettem észre.
-
Petykemano
veterán
válasz
Egy G4560 $60, nem? Népproci és majdnem beéri, árához képest alázza a 3x drágább I5-t. Há'nem?
-
válasz
Malibutomi #3669 üzenetére
Lehet benne valami, én régóta sejtem, hogy az NV jobban pörgeti a procit meg az alrendszereket, ezért lehet az, hogy azonos órajelű i7 generációk között is néha különbség van az csúcs NV kátyákkal.
Biztos, hogy trükköznek valamit...
Mondjuk ezt jó az intelnek is mert a maximalistákat mindig rá lehet venni a proci cserére is, meg jó kis táptalaj a kihajjcsa huszároknak.
-
nkmedve
őstag
válasz
Pont ezt akartam linkelni, nagyon érdekes. Ezek alapján az NV driverek az Intel procikat kedvelik inkább, igy ilyen körülmények között a Ryzen hamarabb CPU limitbe ütközik (vagy inkább API limitbe), Tomb Raider esetén legalábbis. Nem hiába ajánlotta az AMD, hogy Radeonnal teszteljék a Ryzen-t (persze ezt jóformán mindenki leszarta, mert hogy a GTX erősebb).
-
HSM
félisten
válasz
Lehet, az Nv drivert kéne Ryzen-optimalizálni, nem is az OS-t, meg játékokat, lol...
-
válasz
Malibutomi #3656 üzenetére
Nyilván nem a kezdeti 2133 felett semmi nem megy szintre gondoltam.
De nem lepődnék meg ha ennél a 3000-3200 maxnál megállna a tudomány első körben.Persze már ezis nagy lépés lesz, és többnyire elég is lesz/lenne.
-
zzola
titán
válasz
Malibutomi #3169 üzenetére
Nagyon durva! Érdemes akkor a jobb minőségű gyorsabb modulokra beruházni!
-
likeaRAINBOW
senior tag
válasz
Malibutomi #2955 üzenetére
Ez a beállítás annyiból lett jó, hogy a proci szinte végig 100%-on pörgött, míg a VGA-ban van tartalék, így látszódni fog talán, hogy pl ezen a beállításon mennyivel jobban fogja a ryzen kihajtani a VGA-t. VGA amúgy 60-99%-ig pörgött a tesztelésemben.
-
sb
veterán
válasz
Malibutomi #2798 üzenetére
Ha már 2+2 és az i5 is téma volt: i5-6500: 7300 physics pötty.
Ez így +65%. C2C +50%. -
Raymond
titán
válasz
Malibutomi #2798 üzenetére
i7-6700K @ 4.0Ghz es DDR4-2400 CL15 RAM ad 12800-at. Ebben a tesztben egyebkent lenyegtelen a ket CCX kozti kommunikacio, hasonlo mint a Cinebench peldaul.
-
R3plica70
aktív tag
válasz
Malibutomi #2765 üzenetére
Én kérésre mérem ezeket,
De mondj olyan játékot amivel konzekvensen beépített benchmarkot tudok futtatni és összehasonlítható.
Ha meg van nekem akkor mérek vele...(#2789) -Solt-
Megértem a Te álláspontodat is , és jogos teljesen -
HSM
félisten
válasz
Malibutomi #2735 üzenetére
Na, az jó. Sejtetem, hogy ott lesz. Nagyon vártam már ezt a videót, de tegnap csak a felére volt csak időm sajnos.
(#2729) korcsi:
BF1-ben azért elég szépen látszik a difi a 2+2 és 4+0 között.
16% difi azért nem kevés azokon a részeken, ahol elmegy a 4+0.
Illetve az is szépen látszik, hogy a 4+0 sokkal kiegyensúlyozottabb, az szinte végig egyenes, ehhez képest a 2+2 néha be-beesik, ami frametime szempontból is megérne egy misét alaposabban megvizsgálni.(#2737) jedis: Valami olyasmi. 16 magos CPU-val és 4 memória csatornával elég harapós lesz. Viszont az már más árkategória lesz, mint az AM4. Price/Perf sweet spotnak marad ez szvsz.
-
sb
veterán
válasz
Malibutomi #2581 üzenetére
Nem néztem meg alaposan, csak a bedobott átlag grafikonra néztem rá és a 99-101% ütötte meg a szemem.
@cain69:
Igen, közben már szerkesztettem én is a hsz-t, láttam, hogy erről van szó. Így érthető. Viszont így elég jónak tűnik a Ryzen fogyasztása. Bár 4/8-at még senki sem mért, hiába kértem, de ez várható volt abból, hogy a 8/16 ugyanazt tolja játékban mint a 4/8, ergo nincs kihasználva. Úgy látszik ez a gyakorlatban is jól látható a fogyasztásban. Remek.
-
Raymond
titán
válasz
Malibutomi #2486 üzenetére
Ugyanez picit ertelmesebb formaban:
-
Vitka675
tag
válasz
Megint a skót akcentus, zene füleimnek
Bírom az embert, mert nagyon részletes videókat csinál és ízekre szed mindent. Újdonságot nem mondott ugyan, de eléggé a mélyére nézett a miérteknek, hogyanoknak. A jelszavunk az "optimalizáció", illetve annak a hiánya, nagyon jó volt, ahogy az AotS-vel magyarázta. Ronggyá beszéltük már ezt, de bőven van lóerő a Ryzenben, bízzunk benne, hogy igaza lesz az AdoredTV-nek mindennel kapcsolatban.
-
sb
veterán
válasz
Malibutomi #2459 üzenetére
Nem jön ki a matek. Ha 290 az USDHUF és az ÁFA 27% akkor annyi az annyi és nem kevesebb.
Ergo ott valami trükközés van, vagy az ÁFA nem annyi rajta, vagy az USDHUF nem annyi (ennek kicsi a valószínűsége) vagy az USD-s beszerzési ár nem annyi amit mi halandók látunk a listákon.
Ez utóbbi adja magát...
szerk: Még egy eset van, valami jótét lélek belefizet a prociba helyettünk. Ennek is kevés az esélye.
-
zzola
titán
válasz
Szereti a Ryzen a gyors és alacsony időzítésű modulokat-ez tisztán látszik!
-
apa111
aktív tag
válasz
-
apa111
aktív tag
válasz
Malibutomi #2477 üzenetére
-
-Solt-
veterán
válasz
Malibutomi #2457 üzenetére
Ha az aktuális USD árfolyamhoz hozzáadod az ÁFÁ-t, akkor máris kijött a dollár ár x 370.-Ft. Pár százalék eltéréssel ez a korrekt képlet. Amikor ez a szám a 320.-Ft környékén mozog, annak vagy az az oka, hogy valamelyik nagyker nagy mennyiséget vásárolt egy már régebb óta piacon lévő termékből, vagy kerülőúton kerül az országba az adott termék.
Tudom, hogy minket csak a végeredmény érdekel, de a gond az, hogy a kerülőutas beszerzés az AMD termékekre nem igazán jellemző nálunk, főleg nem eleinte... régebben ilyen szempontból összehasonlítottam a nálunk kapható NV termékekkel, és jó 20-30.-Ft / USD hátrányban voltak az AMD kártyák...
Szóval eleinte ne nagyon számítsatok olyan árra (arányra), amilyen áron a már régóta piacon lévő Intel termékek vannak.
-
válasz
Malibutomi #2462 üzenetére
Nem vitatkoztam, persze hogy be fog állni az ára a Ryzennek. Csak megerősítettem egy igennel, hogy vannak ilyen olyan okból olcsóbb és drágább webshopok.
-
válasz
Malibutomi #2462 üzenetére
+1
Hamarosan beállnak majd szépen az árak, 1700 -et is kapni már most 105-110 körül.
-
válasz
Malibutomi #2459 üzenetére
Én nem reális árról beszélek, hanem hivatalos, trükközésmentes árról. Ha 229$ a 7600K MSRP-je, akkor 229 *290 (árf) * 1,27 (ÁFA) kéne legyen az ára, az pedig 84k.
Be fog majd állni a Ryzen ára is, csak még nem élnek gondolom a szokásos beszerzési csatornák.
-
válasz
-
válasz
Igen, egyik helyen szürkeimportosnak tűnő ár van, másik helyen meg nem. Dollár árfolyam + ÁFA = 370 (290*1,27)
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Malibutomi #2323 üzenetére
Ne vedd kötekedésnek a szándékom nemi ez tényleg.
A javaslatom a következő is lenne, up az int >topikba....
A lényeg én nem is szeretnék és nem is akarok itt, Hsz-war-ba keveredni, itt a Ryzen a téma és mindenkit ez érdekel mint engem is....
A sokadik hozászolásom igen ez igaz, de neked is van nem is egy, amit el is olvastam és igen is tiszteletben tartom a véleményedet és mások véleményeit is..
Részemről semmilyen probléma nincs, mert ezen a fórum itt lehet beszélgetni és kérdezni.
Ezzel magamban már le is zártam a témát.(#2335) szunya1
Szép a cucod és grat.. -
zzola
titán
válasz
Malibutomi #2323 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #2215 üzenetére
Én ezzel nem az AMD-t cseszegettem, hanem globálisan a multik katasztrofális üzletpolitikáját ( ebben benne van az Intel is ). Az egyik inkorrekt magatartása, meg nem felmentés a másiknak, nem is értem ezt a hivatkozási gyakorlatot a vevők részéről, így tőled sem
-
KRoy19
őstag
válasz
Malibutomi #1959 üzenetére
Úgy látom itt mindenki 100% ig biztos benne, hogy az r5 ös ryzenek majd i7-es teljesítményt fognak hozni. Egyébként ha nem azonnal kell a gép egyetértek abban, hogy meg kell várni az R5-ösöket, és a teszteket róluk.
Mert hát azért valljuk be, hogy benne van a pakliban, hogy mégsem lesz meg az az i7 teljesítmény.
-
Darkylmx
tag
válasz
Malibutomi #1936 üzenetére
Néhány fanatikus nem tudja elviselni, hogy talán a pirosak is labdába rúghatnak. Néhányan meg azt nem, hogy nem tudják eladni drágábban a kéket mint ahogy vették. Jelenleg mindkét konfigot használom, a legfontosabb nekem a verseny volt ami eljött. De, hogy segítsem a versenyt, és a kékek kizsákmányoló üzletpolitikája miatt (persze ha megvan a lehetőség biztos mindenki ezt csinálná) biztos, hogy a legközelebbi konfig amit veszek AMD lesz.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Malibutomi #1915 üzenetére
Túl van árazva,mint kezdetben a VGA terén a RX480 volt.Kell egy kicsit várni,lesz az még olcsóbb is.
-
Szinyák
őstag
válasz
Malibutomi #1869 üzenetére
Én a nagy tesókra gondoltam 1700/1800x játékok alatt nem tud teljesen lépést tartani a magas órajelű i7.el szemben . De amit írtál is nagyon jó alternatíva fele annyiért ki jön egy ryzen kis tesó amit v.mennyi oc potenciál egy i7 szintet meg lehet ütni .
-
válasz
Malibutomi #1846 üzenetére
A GTA minimum fps mérés akkor is szar, ha az intelt hozzák ki jobbnak, és akkor is, ha az AMD-t. Egyszerűen egy random szám mindenféle konzisztencia nélkül.
-
stratova
veterán
válasz
Azt a minimumot, na azt hogyan sikerült. o_O Komoly difi, várom a játéktesztek második körét sw kikupálások után.
-
Ragnar_
addikt
válasz
Én azt hittem 4k-ban már biztos VGA limit van...
-
törölt tag
válasz
1080p-1440p lesz erdekes amikor nem GPU limit lesz hanem CPU, ha kikalapaltak az indulaskor es azota felmerult problemakat akkor johet egy, remelem ASrock kitol egy OC Formulat
-
Habugi
addikt
válasz
Malibutomi #1753 üzenetére
Nem vagyok meggyőződve róla, hogy a CPU-Z naprakész lenne a Ryzen proper mérésével kapcsolatban.
Szerintem érdemes várni amíg a bench verziót is updatelik.., 4mag/szál multiban több mint a felét produkálja mint a 16szál, pedig az órajel különbség sem drámai..
(#1600) stratova:
SárkányUram, őszintén szólva nem tudom, volt egy nagyobb kihagyás így kimaradt a 3200-es "időszak", de tekintve h végtelen CPU limit van a játékban könnyen elképzelhetőnek tartom.
-
seolwon
tag
válasz
Malibutomi #1754 üzenetére
Nagyon kezdenek ezek a "videó tesztek" elterjedni. Gondolom ez egyre népszerűbb lesz, úgyhogy hozzá kell szokni sajnos...
Kérdés, írott tesztnél ha nem érdekel minden, akkor csak simán megnyitom az oldalakat és azokat olvasom el amik érdekelnek (pl. fogyasztás, játékok, tuning, összegzés). Ezt videónál semmilyen módon nem lehet megtenni? Kénytelen vagyok végigszenvedninézni a teljes videót az aktuális reviewer jópofa (hülye) poénjaival együtt? -
Omli85
őstag
válasz
Malibutomi #1754 üzenetére
Pont tegnap néztem
amúgy ő is meg Joker is amiket mutatott magyarázott ingamevideós tesztek azok alapján én nem látom olyan drasztikusnak a gaming különbséget az 1700 vs 7700K között mint amilyennek tűnik a közölt tesztekben. Legalábbis gyengének én semmiképp nem mondanám.
-
guftabi96
addikt
válasz
Malibutomi #1695 üzenetére
Bf1 multi meghálálja a sok magot
De már a 4 is szerette a sok szálat, nagyon érezhető volt annál is a 3570 -> Xeon E3 1231v3 (~4770) váltás.
Kár, hogy a multit nem nagyon lehet mérni, pedig ott tuti jól megy a Ryzen. -
ktg3
őstag
válasz
Malibutomi #1639 üzenetére
Messze ez a legjobb anyag, amit látni lehetett a témával kapcsolatban (a csávó kiejtésétől függetlenül
).
Így ahogy van le kéne fordítani magyarra és kidobni a PH!-ra is. -
HSM
félisten
válasz
Malibutomi #1639 üzenetére
Plusz az is totál ki van hagyva, hogy kb. ugyanígy néz ki a PS4 APU-ja felépítésre, 8 mag, két blokkban, amik szintén lassabban kommunikálnak a blokkok között...
Ha arra optimalizálnak, az icipici módosítással már szuper lesz a Ryzen-en is. -
wildpig
tag
válasz
Malibutomi #1632 üzenetére
Reméljük hogy tényleg csak erről van szó, és nem komplexebb a hiba. Mondjuk elég furán hangzik hogy több év fejlesztés alatt nem sikerült kiírtani ezt az állítólag kevés hónap alatt megoldható hibát. Értem én hogy alaplapi bios gond is lehet, de nem igaz hogy nem kommunikáltak egymással a gyártók a fejlesztés alatt. Mennyivel pluszosabb lett volna a launch..
-
wildpig
tag
válasz
Malibutomi #1616 üzenetére
Elég sok ilyen hasonlóságot lehet felfedezni. És akkor is azt mondta mindenki hogy az fx a jövőnek készült, meg hogy jaj majd ha jönnek a több magra optimalizált játékok.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Malibutomi #1628 üzenetére
Ja hogy ez ilyen Black Friday-hez hasonló felárazok/leárazok kamu akciózás volt? Fasza. Vagy 5 oldal is Intel price cutként hozta le a cikket. Adnék olyan körmöst ezeknek a szutykos firkászoknak, hogy egy életre elmenne a kedvük az ilyesmitől.
-
Speed_Speed
tag
válasz
Igen, játékoknál az Intel még jobb választás.
Az is igaz, hogy biztos lesz javítva a jobb teljesítményért. Biztos megtesznek mindent, hogy bizonyítsanak... árával semmi baj..
De ha egy hétköznapi emberkéről van szó, akkor nem biztos, hogy ez neki jobb választás lenne...
Hiszen egy I5 vagy I7 proci bőven kiszolgálja még...
AMD-ről még teszteket várok és hogy lesznek-e még javítva a procik..hiszen ez még az első hullám...
Alaplapokból mennyi választél lesz és mit tud majd... erre is kivi leszek. -
válasz
Kérdés, a CryEngine 3-ból kitenyésztett Lumberyard -ami az Unity-hez vagy az Unreal Engine 4-hez hasonlóan DX12-es támogatással bír-, mit fog majd produkálni, több fps-t kapunk -e azonos procival? Elméletileg mind a 4, mind a 8 magos proci csak nyerhet a DX12-vel. Elméletileg.
Tud vajon a Ryzen profitálni majd a DX12-ből a közeljövőben?
-
VirsLee
őstag
válasz
Malibutomi #1610 üzenetére
Erre már inkább a ponyvaregényből kellene idézni Mr. Wolfot...
-
Ragnar_
addikt
válasz
Malibutomi #1557 üzenetére
Na igen nem csak az FPS számít hanem, hogy mennyire egyenletes a frametime.
a dx12 frametimeok sokkal rosszabbak egyelőre. Vsyncnél ugye ami totál smooth ott egy egyenes gyakorlatilag.. -
Raymond
titán
válasz
-
válasz
fuhh, ezzel a grafikonnal az amd hülyére kereste volna magát, ha a ryzen a bf1 startra jelenik meg.
@-Solt-: az amd marketing diára gondolsz? igen, most az a fennforgás, hogy ezt a ramos dolgot valahol ki tudták mérni, máshol meg nem.
-
-Solt-
veterán
válasz
Malibutomi #1550 üzenetére
Ha valami BIOS frissítéssel "találnának" így átlagban 10%-t, akkor azért az jelentős előrelépés lenne még akkor is, ha drágább ramokat kell venni hozzá... kíváncsi leszek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpársportok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- EA Sports WRC '23
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged