Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
FeRkE
őstag
válasz Szeszkazán #2799 üzenetére
Egyet ertek, jo cucc ez mar most is
-
Raymond
félisten
válasz Malibutomi #2798 üzenetére
i7-6700K @ 4.0Ghz es DDR4-2400 CL15 RAM ad 12800-at. Ebben a tesztben egyebkent lenyegtelen a ket CCX kozti kommunikacio, hasonlo mint a Cinebench peldaul.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
jedis
senior tag
válasz R3plica70 #2750 üzenetére
erre gondoltam, köszi ! Így simán le lehet tesztelni, a 4/8-as "dizájnt", 2+2-es ( 2CCX-es), vagy 4+0 -ás ( 1CCX-es) kiépítésben , mielőtt még kijönnének hivatalosan . Szóval mire megjönnek maguk a 4/8-as procik, már tudjuk, hogy mit várhatunk tőlük teljesítményben.
[ Szerkesztve ]
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
Ruuwa
tag
Egy bátor önként jelentkező Ryzen és AIDA64 tulajt szeretnék megkérni egy mérés elvégzésére. Az eljárás garantáltan fájdalom mentes.
Az alábbi képek szerint be kéne állítani a CPU kihasználtság és frekvencia naplózását 500ms-os időközönként egy CSV fájlba.
[Időköz beállítása]
[Paraméterek kiválasztása]Persze ha más adatot is monitoroznál, akkor nyugodtan jelöld be azokat is. A naplózás a beállítások alkalmazása után azonnal indul, leállítani és újra elindítani a tálcán lévő AIDA ikon helyi menüjében is van lehetőség.
A kérésem az lenne, hogy egy legalább 30-60 perces időszakot naplózva teljesen hétköznapi módon használj egy, esetleg egymás után két erőforrás-igényesebb alkalmazást. A naplózás indítása után és befejezése előtt jó lenne 1-2 perc tétlen időszak, viszonyítási alapnak. Nem kell aggódni, a CSV fájl mérete 1-2 MB körül lesz. Ha ezzel végeztél, kérlek küldd el a keletkezett _log végződésű CSV fájlt és egy rövid leírást (milyen alkalmazás/játék és azon belül mit csináltál nagy vonalakban) a vegyesleves kukac gmail pont com címre, hogy egy ilyen tündibündi diagramot készíthessek belőle:Ez pl egy Core i7 4810MQ kihasználtsága No Man's Sky alatt
U.i: Nekem az is jó, ha más formában teszed elérhetővé/letölthetővé a CSV fájlt. Ahogy jól esik.
[ Szerkesztve ]
Valami tréfás, humoros, mégis mélyenszántó gondolatokat magában hordozó, rövid, velős mondat, mely egyéniségem rendkívüli sokszínűségéről tesz tanúbizonyságot.
-
IstvánLászló
senior tag
válasz #45997568 #2777 üzenetére
Szia! rupsz
A configod a házban egyszerűen gyönyörű és szép és minden......
(#2781) rupsz igen és igen és príma ez a érték.
Ilyen hűvös alapból a régi talicskám is víz nélkül a proci 37 fok és 24 fok a lakásban...
A mérés Open Hardware Monitorral.Milyen a víz hűtőd és melyik gépházba is lehetne is be is építeni?
Köszönöm a tesztelőknek a munkáját és segítségét itt mindenkinek.
A Ryzen legyen velünk......Tisztelettel: István László
[ Szerkesztve ]
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
apatyas
Korrektor
válasz #45997568 #2807 üzenetére
Ha sima saját blogbejegyzés, akkor az a te dolgod és kint van ahogy lenyomod az entert. Elbírálás, korrektúra a címlapra szánt írásoknál van, a munka része pár nap amíg átfut mindenkin akin kell, meg időzíteni szokták hogy egyenletesen kerüljenek ki dolgok a címoldalra. Ez persze expressz megjelenésű lenne gondolom, mert forró a téma. (címlaposhoz azért illik kettő vagy több oldal, vagy egy rakás grafikon ha nem szöveges típusú mű)
Amúgy, szívesen átnézem akkor is ha nem címlapos, de gondolom úgyse sok szöveg lesz benne.[ Szerkesztve ]
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
-
törölt tag
Itt nezzetek majd meg. Nem sok, de legalabb keves
Korrekturazasra var, szoval soon.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Persze, lehet ezt lehet tovább gondolni, és akkor hamar ott kötünk ki, hogy CPU nem is kell a játékhoz, csak elég magasra állított grafika, hogy totál GPU-limitesek legyünk.
De ennek semmi értelme nincs.Nemrég lőttem pár tesztet a Crysis 3 egy CPU-limites részén, 2FPS azaz szűk 5% a difi a 720P magas grafika és 1080P magas grafika beállítás között. [link] [link]
Csupán arra próbálok célozni, hogy nem igazán lesz kisebb a CPU-igény attól, hogy levesszük a GPU-t terhelő opciókat. Ez csak egy divatos önálltatás.
Azt se mondhatod, hogy gyenge proci lenne, egy hatmagos 4Ghz-en, kb. i7 7700 szint....[ Szerkesztve ]
-
apatyas
Korrektor
-
addikt
Mi lehet az oka, hogy mérnöki tervezőrendszeren számítási teljesítményben nagyon lemarad a Ryzen az Intelhez képest?
Ez vajon szoftveres sajátosság lehet, vagy más gépészmérnöki szimulációs szoftvereknél is valószínűleg ez van? Sajnos más ilyen szoftverrel még nem láttam tesztelni.
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
Jönnek ki a memóriagyártók a RyZEN-hez való OC-moduljaikkal
https://www.computerbase.de/2017-03/adata-corsair-ddr4-ram-ryzen-am4-kompatibilitaet/ -
bajnokpityu
félisten
válasz Citroware #2818 üzenetére
Engem is érdekelne. Bár nem tudom, milyen matematikai műveleteket végez a program.
az i7 4790Kt csak végeselemes számitásra használom. Ez óriás mátrixokból képzett műveleteket jelent. Ha jól tippelem akkor ez azért elég jól kellene profitáljon a sokszálúságból, hiszen a mátrixokat szépen szét lehet bontani akár 16 felé is.
eladó topping dac
-
addikt
válasz bajnokpityu #2821 üzenetére
A szimulációk többsége (a szilárdságtani számítás) VEM-mel megy, úgyhogy valószínűleg a tesztben is az volt.
Hát nekem az i5 2500K eléggé megrökönyödik alatta, ha nagyon részletes modellt futtatok le. De hát van, amihez már atomerőmű kell.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
-
addikt
válasz bajnokpityu #2823 üzenetére
Nekem már az is jó lenne, ha fél óra helyett 15 perc alatt futna le valami, vagy 2 óra helyett 1 óra.
[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
Nem ezt mondtam! Ne forgasd ki a,szavaimat!
Arról volt szó az előzményekben, hogy az AMD milyen =*=]„[%\§© mert 2+2 nem 4+0. Erre jeleztem, hogy nincs egetverő difi, ha nem tetszik lehet mást venni, nem zsákba macska.[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
HSM
félisten
Nem forgattam ki (szándékosan biztosan nem), csupán arra hívtam fel a figyelmed, hogy szvsz nem releváns, hogy alacsony grafikán készítették, hogy a proci ereje legyen inkább látható.
Azt se mondtam, milyen ß&@$&@, csak azt, hogy ez így lényegesen gyengébb, ami itt nagyon nem mindegy, főleg hogy a játékos budget sweet spotról beszélünk...
Engem személyesen nem zavar, nekem a hatmagosom hozza a 7700K, és így sanszosan akármelyik négymagos Ryzen szintjét is, nekem csak a kis 8-as vagy a hatos Ryzen játszott alapból is.
[ Szerkesztve ]
-
Vitka675
tag
Az, hogy a CCX-ek közötti móka miatt lassul a processzor, ez tény, nem is ezt akartam vitatni. #2731-ben linkeltem egy videót, arra gondoltam, nem a 2+2 és 4+0 különbségeire. A cache meg úgy került bele, hogy össze akartam fogni mindent, ami egy játék fps adataira hatással van, ezek pedig a cache mérete, órajel, ipc, illetve ugye az, hogy hány szálat használ egy game. Mivel a mai napig a legtöbb maximum 4-et, 5-öt, semmire nem megy az ember egy 16 szálas processzorral, ha az a szálak számát kivéve mindenben megegyezik egy 4 magossal, mert a plusz magokat nem használja a játék, nem skálázódik, nem nyújt többlet teljesítményt. A redgamingtech videó is pont ezt mutatta, 8 és 16 szál között 1-2 fps különbség átlagban.
[ Szerkesztve ]
-
.Ishi.
aktív tag
Vasárnapi pletykarovat: R5 1600 leaks
Redditen pár kínai fordítás szerint 4Ghz a maximum, nem lesz jobban tuningolható, mint az R7. (Ahogyan azt már sejteni lehetett.)
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
Szerintem arra senki sem számított hogy jobban húzható lesz mint egy R7. BTW, read only vagyok hetek óta. Itt az ideje cserélni a 8120 -am(@4.5GHZ), vagy 1600 lesz, vagy i7700. Szóval nekem most jön a lényeg.
Ha tudja a 4Ghz-et, lesz hozzá normális lap, normális áron(~30k), és közel azt tudja mint egy 7700 de olcsóbban, akkor ő lesz az igazi nekem.
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
i7700-ról beszélek, amit egyébként sem lehet húzni.(szorzózármentes)
Az R5-öt szerintem lehet majd húzni szépen egy 30k-s lapban is 2 hónap múlva.(~3.8-ig már csak) Most is egy <30k-s lapban van húzva fix 4.5GHZ-en a 8120-am, 0-24 évek óta.(Igen kell a VRM-re a lég, de nulla throttling, megfelelő tápellátásút kellett választani 8+2)Egyébként játékra használnám szinte csak. A munkahelyen van munkára való gép.
Én annyit várok az 1600-tól, hogy legyen erősebb mint egy i5-7600, néhol bele is nyaljon a 7700-be(clock to clock)A tesztek döntenek majd, objektíven meg fogom vizsgálni és dönteni fogok vagy ez, vagy az mellett. Még egyszer, a fentiek egy base 7700, és egy 4Ghz-re húzott R5-ról szólnak.
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
Nem tervezném, BLCK -ra gondolsz gondolom. Lehet túlzóak az elvárásaim, de nekem ezeket kell teljesítenie, hogy maradjak piros oldalon. (nem vagyok semmilyen fanboy)
7700-hoz van 29k-ért teljesen korrekt lap (350 mortar).
Ha itt nincs értelmes lap ennyiért, akkor bele kell kalkulálni a drágább lapvásárlás költségét. Ár-értékben melyikben fogok kijönni jobban, az lesz a kérdés.[ Szerkesztve ]
-
awexco
őstag
Ez elég érdekes cikk hamár sokakat érint /érdekel a ram sebesség .
http://www.guru3d.com/articles-pages/amd-ryzen-7-1800x-processor-review,13.html
Talán igy emelt fsb-vel csökkentett szorzóval lehet a játékok is jobban futnak . Ha már az órajel nem nagyon emelhető , igy lehet harapósabb . Bár biztos fontos , hogy a rammal megfelelő szinkronban legyen .
I5-6600K + rx5700xt + LG 24GM77
-
awexco
őstag
Nagyon jó lenne ha készülne valami rendes alapos hasonló tesztelés
http://www.hardware.fr/articles/940-5/cpu-ddr4-vs-ddr3-pratique.html
Bár ugye nem mind1 mert valahol sávszál kell , valahol meg alacsony késleltetés . Gondolom játékoknál utóbbi .
-
awexco
őstag
Elég limites tesztekkel futatták le de igen valami ilyesmi kellene
http://www.legitreviews.com/ddr4-memory-scaling-amd-am4-platform-best-memory-kit-amd-ryzen-cpus_192259/2
Számomra fura , h sehol nem babráltak a cpu FSB -vel oc során .
Régen ugyí rémlik még intel is gyári kiviteleknél különböző procikat azonos családból különböző fsb-kel adták ki .
100-133-166 fsb ...
-
sb
veterán
válasz Raymond #2772 üzenetére
Árban valóban a nagyobbakkal versenyezhet. De a többi ettől még áll amit írtam.
A legnagyobb K-s modellen kívül max egál lehet az órajel vagy Ryzen előny. +SMT. A hátrány pedig a 2 CCX-es felépítés amiről csak tippelgetünk mennyire lehet hátrány. Amit láttunk az alapján nincs nagy gáz. Ennyi összegezve.A játékokat én magam is írtam, hogy azon lesz a hangsúly. De ettől még a render jellegű előny megmarad. Van akit ez is érdekel. Játékokra meg ott a fenti lista. Lesz pozitívum elvben így is bőven.
-
sb
veterán
válasz Vitka675 #2827 üzenetére
Értem, csak nem ez volt a téma.
Ezt már az elején kb. 100x körüljártuk amikor még 7700K vs 8/16 volt a téma. Játékban nincs nagy difi mert nincs kihasználva. Ettől még nem a 8/16 Ryzen szar, csak másra jó. Akinek játékra kell elég kevesebb mag/szál is.Tehát addig lefutott volt, hogy elég lesz sokaknak egy 4/8 Ryzen is. Ezen belül most csak az volt a kérdés, hogy milyen lehet a viszonya az Intel riválisokkal szemben. Azzal megspékelve, hogy 2+2 lesz 4+0 helyett. Ezt próbáltam összeszedni. Szerintem ezen kívül nincs hátránya. A 2+2 pedig még kérdés mekkora hátrány. Szvsz átlagban nem lesz nagy.
-
sb
veterán
válasz Malibutomi #2798 üzenetére
Ha már 2+2 és az i5 is téma volt: i5-6500: 7300 physics pötty.
Ez így +65%. C2C +50%. -
Ragnar_
addikt
válasz akela91 #2830 üzenetére
Én számítottam rá eleinte a kevesebb mag/kisebb hőterhelés miatt, de később kiderült, hogy a gyártástech sajátosságai miatt valószínűleg mégsem lesz jobban tuningolható ebben a steppingben , és valószínűleg a 4c/4t sem, kb. 4GHz lesz a vége azoknak is..
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
likeaRAINBOW
senior tag
Akinek 1700-a van, meddig sikerült egy gyári hűtővel húzni? Gondolkodom egy 1700 vagy 1700x beszerzésén, rufusnál elég jó áron van, de még mindig 15k-val drágább, mint az 1700, 15-ért meg elég jó hűtőt lehet venni, ha 1700-al hozható az 1700x teljesítménye. Vagy érdemes megvenni 1700x-et inkább?
-
titán
válasz likeaRAINBOW #2849 üzenetére
Az 1700X-hez mindenképpen kell venned hűtőt, ahhoz tudtommal nem jár.
evDirect villanyautós töltőhálózat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest