Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
Linkem nézd meg , gép adataimnál...Egyéb driver okozza, nálam usb kezelés. Inteles konfigoknal is jelen lehet, ott halokartya driver legtöbb esetben.
Szaby59: nálam van, amikor felugrik reccsen a hang-kép...Anniversary update óta...
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
törölt tag
válasz wwenigma #2201 üzenetére
Igen, mikor felugrik és van egy tüske, de az nem jelenti azt, hogy amit alapállapotban 1000 microsecnek mutat az annyi is. Terhelés nélkül 100-200 között kéne lennie. A latencymon annyit is mutatott nem ?
Én most elindítottam egymás után, balanced profillal - fix 1000microsec, high performance móddal meg 500
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz wwenigma #2201 üzenetére
Nekem semmi bajom a Win10-zel Anniversary óta sem, de csinálok egy új képmentést összehasonlításként, mi történt másfél év alatt. A driver folyamatosan logolja a dpc-t. És a driver maga is panaszkodik, ha bármi gondja van az értékkel, már jóval a hallható jelenség előtt.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz #85552128 #2204 üzenetére
Mint írtam Win10 topikban, a winnel lelogoltatva majd megjelenítve is látható a hiba, az alapból magas ~1000 DPC és a kiugró értékek. A saját eszköze is megerősítette a másik két tool adatait.
De ha azt mondod hogy rosszul mér, akkor egyrészt figyelmen kívül kell hagyni a ryzen adatait és másrészt én vagyok a hülye hogy akadasokat látok-hallok...
Schawo: hardveresen és szoftveresen eltérő a rendszerünk, így nem meglepő. A tool-od futna nálam, hangkartya nélkül?
Fiery: de a két kód ugyanazon a hardveren fut...Ergo vagy Linux kikemkedte és úgy írta még hogy jó legyen, vagy windowsos programozók qrtak el. Utóbbi eselyesebb. Pláne hogy te is a kernelt írod ami SW, így én nem raknam errata fiókba, írjanak normálisan kódot...
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
apa111
aktív tag
Fent voltam ezen az oldalonhttps://ipon.hu/hir/az_amd_szerint_nem_kell_windows_frissites_a_ryzen_hez/40399/ Kiprobáltam a beállitást van benne valami rácio/[kép]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz #85552128 #2209 üzenetére
Sőt van olyan rész ahol 50, mint lennie kéne. Mégis általánosan sz@r, ahogy a program mutatja, talán a frissítés miatt (1mp vs sokkal kevesebb)
-
sh4d0w
félisten
Oke, tehat a fordito allit elo olyan kodot, ami miatt Windows-on dob egy hatast az egesz hobelevanc. Meg mindig szoftveres problemanak tunik, nem hardveresnek. Plane ugy, hogy az AMD-tol jott valasz az eddig felmerult problemakra nem is erintette ezt a kerdeskort.
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
Fiery
veterán
Oke, de ha szoftveres a problema, akkor miert fut minden mas processzoron ugyanaz a binaris remekul, es miert csak a Ryzenen hasal el? Ennyi erovel az FDIV meg F00F bugok is szoftveresek voltak?
Az AMD pedig csak azokra a problemakra reagalt, amikre van ertelmes valaszuk, Amit me'g ok is vizsgalnak, ill. aminek a javitasa folyamatban van, azokra még nem reagaltak. Majd fognak, foleg, ha mar meglesz a javitas is.
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz #16729600 #2191 üzenetére
Nincs olyan hogy: "teljesen hibátlan és kitesztelt működés utáni piacra kerülés. "
Lasd: Skylake launch bug, Nvidia GTX780 normalis driver hiany 2 honapig, elso i7-ek startja mikir a core2quad teljesitmenyet hoztak par helyen.
Lehetett volna meg huzni kicsit a startot a Ryzennel, de igazabol nem rosszabb mint barmely mas teljesen uj termek rajtja. -
titán
Egész valószínűtlen, hogy készül egy bináris, ami egyébként bugos, csak épp a cpu-k mikrokódja védett ellene. Ez csak akkor lehetséges, ha az intelben van egy ilyen fma3 bug, amit az intel fordító nem ismer, ezért ugyan készít egy bugos binárist, de nem tűnik fel senkinek, mert a mikrokódfrissítés javítja a bug bugját. Hirtelen más vari nem jut eszembe. Ennek az esélye pedig erősen konvergál a nullához.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
HSM
félisten
Ez így jó nagy marhaság... Generációk óta így jelennek meg az Intel cuccok is, hogy megejelenés után hetekig, néha hónapokig vérzik a torka, mire helyre pofozzák.... Pedig ott sokszor tényleg fájdalamasan csak facelift van...
(#2217) schawo: Millió dolog lehet, lehet matat valami regisztert, amit nem szeret, vagy valami speciális optimalizálást. Mindenesetre nekem is igen gyanús, hogy windóz only. Ha hardveres is, valami meglehetősen speckó együttállás kell hozzá, ami szvsz mikrokódosan javítható.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Malibutomi #2215 üzenetére
Én ezzel nem az AMD-t cseszegettem, hanem globálisan a multik katasztrofális üzletpolitikáját ( ebben benne van az Intel is ). Az egyik inkorrekt magatartása, meg nem felmentés a másiknak, nem is értem ezt a hivatkozási gyakorlatot a vevők részéről, így tőled sem
-
.Ishi.
aktív tag
Tudom, azért tettem a jelet is Korábban beszéltük már, hogy érdekes módon a Ryzen launchja után hirtelen mindenki elfelejtette az intel-féle launchokat. Itt inkább az volt felróható az AMDnek, hogy viszonylag rövid késéssel ugyan (talán ha Q2 lett volna), de adhatott volna több időt saját magának és a partnereknek, hogy kipofozzák ezeket a bugokat.
De ezt már számtalanszor itt átbeszéltük a topikban, nem szeretném újból előhozni a témát.
[ Szerkesztve ]
-
Brekkk
senior tag
Támogatott lesz az ECC RAM haszálata?
Lesz olyan opció BIOS szinten, hogy tényleg be lehet kapcsolni a használatát?
Van valami feltétele a használatának? Chipsethez kötött? -
Kabala
csendes tag
Szia,
konkrétan melyik intel generációra gondolsz (bár ha jól értem mindegyikre), ami hasonlóan rajtolt el mint a ryzen, meg anno az FX. Értem ez alatt hogy derülnek ki sorba a problémák, naponta jönnek ki az alaplapokhoz új biosok, gondok játék alatt, jó az ütemező, nem jó az ütemező, kell windows patch, nem kell, ráadásul ma olvastam a hwsw-n hogy az amd nyilatkozott is a problémákról, elismerve azokat. Fiery szerint egy részüket.
Linkelsz nekem ilyet az intel oldalról?
Malibutomi tőled is kérdezem. Mert említetted a skylake launch bug-ot, ami a prime teszteknél és nagyon szélsőséges esetekben fordul elő, ehhez képest a ryzen hatalmas hibákkal indul, ami a napi használat során érezhető. Nem támadás képen, de egy szélsőséges hibát felhozni a ryzen bughalmazával szemben.....
Egyébként rászántam az időt, kb fél-fél órát túrtam az asus és giga oldalát, de intel lapoknál én nem találtam olyat, amelyiknél naponta adtak volna ki biost.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Gyerekek mi ez a cikk az iponon hogy nem kell ryzenhez frissítééés?
Nem úgy volt hogy kell egy hónap amíg win javítja azt a gyors ütemezőt ?[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
Fejbol hirtelen az elso i7-ek bevezetese amik jatekokban kemenyen az elozo generacio szintjen (vagy alatta) voltak megjeleneskor. Azert emlitem mert ez volt egy eleg nagy valtas meg az inteltol, bar talan ez sem akkora mint a Ryzen teljesen uj architekturaja.. Eleg hasonlo is volt a helyzet: "Nehalem looks better than everyone in artificial benchmarks, but on games, it doesnt show more any significant gain, worse, it shows a loss in performance Company of Heroes and Call of Duty in clock/clock comparison with nehalem. " [link]
De meg egy par:
Sandy: On 31 January 2011, Intel issued a recall on all 67-series motherboards due to a flaw in the Cougar Point Chipset.[34] A hardware problem, in which the chipset's SATA II ports may fail over time, cause failure of connection to SATA devices, though data is not at risk.[35] Intel claims that this problem will affect only 5% of users over 3 years, however, heavier I/O workloads can exacerbate the problem.....Sandy Bridge processor sales were temporarily on hold, as one cannot use the CPU without a motherboard. However, processor release dates were not affected.[39] After two weeks, Intel continued shipping some chipsets, but manufacturers had to agree to a set of terms that will prevent customers from encountering the bug.
Broadwell: Intel announced that these chips will be branded as Core M.[8] TSX instructions are disabled in this series of processors because a bug that cannot be fixed with a microcode update exists.
Skylake ugy ott is volt egy bug.
Szoval bugok elofordultak a csiszolgatott bevalt architekturanal is, az Ryzen pedig egy teljesen uj cucc, uj platform, nyilvan kell neki 1-2 honap amig kikoszorulik a kezdeti hibakat.
Mik a hatalmas hibak a Ryzennel? Az hogy esetenkent mondjuk 10%-al alulteljesit? Vagy a kiforratlan biosok? Ezek mind javithatok szotver, mikrokod, bios update-el, ahogy az egy uj architektura eseteben el is varhato.En elhiszem Fiery-nek amit ir, valamivel jobban ert hozza mint mi es kozelebb van a tuzhoz: [link]
[ Szerkesztve ]
-
jani04
aktív tag
Melyikről beszélsz mond már el légyszi.
I7 2600k-val kezdtem intel pályafutásom egy fx 8350 után.Szinte megváltás volt mert nekem az fx kevésnek bizonyult..Azóta sajnos zsinórban intel procik voltak és soha óriási gubanc nem történt.
Majd javítják ezt is Amd-ék és jó lesz,de hagyjuk már ezt a p..c méregetést.
Szerintem a proci nagyjából oké csak a körítés lett el szabva kicsit.Ennyi.
Nem kell mosdatni.Felesleges.
Az intel meg majd ráfarag a kényelmességére,ha ráfarag.Nem ártana neki. -
HavocS
senior tag
Az első Bloomfield i7-eknél volt egy bugos rajt (i7-9xx és társai), a Skylake-nél is voltak visszahívások és egyebek ahogy a kolléga is írta fentebb, aztán voltak az első Willamette Pentium4-esek amik nettó lassabbak voltak a P3-aknál (és ne felejtsük el, itt volt az az éra a K6 mellett, amikor az AMD konkrétan jobb IPC-t produkált mint az intel), na meg beszélhetünk az "AMD leég elfüstöl meg amúgy is kazán" sztorik után a Prescott P4-ekről amik a magas órajel ellenére nem voltak túl gyorsak, de legalább melegedtek mint a *vaélet.
Az kétségtelen, hogy az intel a Core(2) széria óta magasan vezet (az AMD meg csúnyán alulmaradt), de azért ezeket nagyon szeretik az intel fanboyok elfelejteni és így ekézni az AMD-t, akármekkora butaság is volt ez az "early access" launch most. Ez ettől pont azért nem p*csméregetés mivel normális esetben kicsit rossz szájízzel de normálisan rándít egyet a vállán az ember, hogy "hát igen, megint el lett sietve a launch, de azért a benchmarkokból látszik hogy erős lesz ez a cucc". -
MiklosSaS
nagyúr
Nehalem óta csak a skylake-nál tapasztaltam egy kellemetlen bug-ot amiért a fesz.vezérlőt újra az alaplapba rakták. De ez csak a tuningban volt probléma, amit persze 1-2 hónap alatt az alaplap gyártók kipofoztak. Azt leszámitva nekem a következők voltak 840, 920, 2600K, 3930K, 3770K, 4770K, 4930K, 4790K, 6700K, 5820K, 6700K és úton a 7700K...soha semmi gondom nem volt velük, egy két idióta alaplapot leszámitva.
Visszont AMD-nél a Phenom I és a Radeon 4xxx széria óta mindig csak a megmagyarázás megyen.
[ Szerkesztve ]
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
HSM
félisten
A Ryzen csak annyiban más, hogy két blokkra lett osztva. Az Intel meg egybe rakja, más dizájn. Ahhoz nem kell optimalizálni, mert az van a piacon régóta, arra már megvan.
A durvább hibák: X58 platform, első generáció csipszetben és a prociban hibás C6 mód, új revízió jött mindkettőből. 70 rugó volt egy közepes a lap, és még 70 a proci. Köszi. A BIOS-ok is fél év után lettek nagyjából bugmentesek. Személyes tapasztalat.
Másik durva hiba, P67 B2 revízió, SATA vezérlő bug. No, meg amiket (#2230) Malibutomi linkelt. Emlékszem, a Haswell-ben is volt egy durva bug, a nagy extrájuk, a tranzakcionális memória kiegészítés is utólag le lett tiltva, mert hibásnak bizonyult! [link] Ez is személyesen érintett a 4690K-mmal. De megjegyzem, hogy a Z87 lapoknál is sok disznóság volt a rajtnál.
Nagyon emlékezetes, szintén durva árazású platformon, olyan alap szolgáltatás, mint a virtualizálás, hopp, nem ment: [link].
(#2232) jani04: Nem mosdatok én semmit. De ugyanez a cirkusz van nagyon sokszor az Intelnél is. Nem véletlen nem szoktam beleugrani early adopterként új renszerekbe.
(#2237) MiklosSaS: "soha semmi gondom nem volt velük, egy két idióta alaplapot leszámitva."
Látod, pedig pont ez a lényeg. Ilyennek nem lenne szabad lennie....Phenom2-vel semmi baj nem volt, se az 5800-as Radeonokkal, se a 7970-ekkel, 290X-ekkel. Szval, ez így nem jött be. Ráadásul az FX-ek is sokmindenre igen jók voltak, ezt Te is tudod.
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
Általában a megjelenés utáni hónapban mindig megvettem az új platformot, de a skylake-et leszámitva nálam nem.nagyon jöttek elő a bug-ok az Intel oldalon. Lehet csak én vagyok szerencsés....
Visszont az tény és valóság hogy AMD-nél megint meg kell magyarázni a dolgokat. Megint az ütemező, a windows vagy valamilyen program a bug-os.
Kár sarat dobni az Intelre, 8 éve nagyon ott vannak amig az AMD csak szunyókált. A lènyeg hogy a nagy sietségel kicsit elqrták a rajtot...Igen, az FX-et anno szerettem meg a Phenomot is. Maga az FX munkára kiváló volt, emlékszem anno amikor a 8350-el sárba döngöltem a 2600K-t ..heheh micsoda idők.
@errorcode: maradj légyszi csöndben. Nem ismersz és én sem ismerlek de lefogadom hogy több AMD-ém volt mint neked és jobban ismerem a céget.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz MiklosSaS #2240 üzenetére
Kellett akkor neked egy nagyvalag szerencse... Early adopterként akkor be kellett cumiznod a B2 bugot X58-on, Sandynél, meg a C1 bugot a Sandy-E-nél. Egyik se volt vicces, ha nem csak turistáskodtál a platformon, hogy egy év múlva válts megint. Na mindegy.
Nem kell nagyon magyarázni, megy, mint a meszes a Ryzen. Magyarázni azt kell, miért megy néhol jobban, néhol nem annyira jól. Teljesen érthető, hogy aki nem processzortervezéssel foglalkozik, az csodálkozik ezen, tehát meg kell magarázni. Ugyanúgy magyarázni kellett annak idején a Nehalemnél a Turbo-t, meg a HT-t, miért fut tőle csomó játék rosszabbul. Az Intelen most nincs mit magyarázni, mert egyfelől a hagyományos brute-force egybe minden cucc, másfelől az a benchmark, saját magához volt eddig hasonlítva. Ha az AMD Ryzen lett volna évek óta a piacon, és most jött volna ki az Intel a vatta új Kaby-lake architektúrával, akkor azt kellett volna magyarázni, miért megy hol jobban, hol rosszabbul, mint a Ryzen, amit mindenki ismer.
Ja, igen, és akkor az Intelnek nem passzolt volna, hogy a Ryzenre optimalizált ütemező kétfelé vágta volna a magokat rajta, mert annak meg nem úgy jó.Remélem átmegy....
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
Persze hogy átjött és ebben igazad is van. Visszont picit siettek és ez nem volt jó. Én.majd a rájzen II-re fogok befizetni, addigra remélem minden nyügje elmulik.
Ha màr FX, minap voltam bent a régi cégnél és az egyik általam összerakott munkagépben még mindig állja a sarat a 8320-as. 1.46 V-al süvit napi 10-12 órát intenziv szimulálásban 4.7 GHz-en. És még nem akaródzik elmulni . Jól birták a strappát, mondtam annó hogy mint architektuális felépités igazi gyöngyszemek voltak ezek a moduláris FX-ek. Kár hogy játékokban elhasaltak.
-
-
HavocS
senior tag
válasz MiklosSaS #2245 üzenetére
Nagyon bírják az tény. Nekem egy 6300 megy 1.4875V-on 4.7-en, sokszor órák hosszat 75 fokon évek óta és semmi baja. Csak hát Paksot leoldja, az kétségtelen. Nekem óriási megváltás lesz a Ryzen, bár egyelőre kivárok. Május környékén nem lesznek durva bugok, én nem várok a Ryzen 2-re, de teljes mértékben megértem, aki igen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest